EldeR napsal:
Viď že jo.... Ale je fak, že účast je poslední dobou slabší ... i když nemusíš se bát, za chvíli budou jistý debilní svátky související s narozkama nějakýho žida a všichni budou sedět u PC a bude tady veselo
Já mám narozky až v Květnu
Ale musím souhlasit že francouz není národnost, nýbrž nadávka
Ale když už jste to nakousli, já bych řekl, že Francouz se píše s Velkým písmenem (název národa, národnost). To samé třeba "Breton" (pochází z Bretaně - pokud něco takového existuje). Ale pokud by to bylo jako ve Skyrimu "breton", tak s malým (název rasy -> to samé by platilo jako "člověk" nebo "elf".
Zkrátka, pokud se jedná o příslušníka země nebo jméno národa, tak Velké písmeno.
A pokud se jedná jen o název rasy, tak malé..
Možná se pletu, tohle mi posl. dobou taky dělá potíže...
* EDIT: Tak, a teď se zase můžete hádat
Upravil/a Adrian_S dne 10.10.2014 14:10
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!" 7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka" 17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014 7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"
Francouz totiž není nutně etnický Francouz, ale podle ústavy (která je nejlepší na světě spolu s americkou) je francouz každý občan Francie - tak jsem to myslel.
1) To o Francouzích a Slovácích byl vtip. Spisovně se samozřejmě píší s velkým jako každý jiný národ.
2) Myslím, že člověk a elf se píše s malým, ale Breton, Redguard, Altmer, to už jsou konkrétní národy, takže ty s velkým.
3) Ano, něco jako Bretaň existuje. Je to asi jediná pořádná část Francie ještě spolu s Alsaskem.
4) V reálném světě by to pak mělo fungovat následovně: černoch, běloch, asiat, to vše se píše s malým, neb to jsou "rasy". Konkrétní etnika se už ale musí psát s velkým - Romové, Arabi, Valaši a já nevím kdo ještě.
Ještě dodatek: pokud napíšeš Asiat ve smyslu obyvatel kontinentu Asie, pak to musí být, zrovna jako Evropan, s velkým. Pokud tím myslíš označení příslušníka mongoloidní rasy, pak píšeš asiat s malým počátečním písmenem.
A ještě jeden malý dodatek: píšeš-li žid, myslíš tím člověka vyznávajícího judaismus. Křesťan se taky běžně píše s malým. Ovšem napíšeš-li Žid, pak tím myslíš etnickou skupinu, jež převážně obývá Israel.
Tolik tedy bez legrace k pravopisné stránce věci.
Upravil/a nagasadowcz dne 10.10.2014 16:43
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
To Naga: Lekce od mistra nikdy neuškodí.. Aspoň si teďka budu dávat pozor během psaní povídek..
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!" 7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka" 17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014 7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"
Proč jí francouzi šneky a škeble?
.
.
.
.
Protože by jim ostatní zvířata nakopala prdel.
Est Sularus Oth Mithas
Povídka z postapocalyptického světa (Fallout)zde Máš zájem o Let´s play videa ze Skyrimu a dalších? Kliknizde LPéčková Facebook fan page klikni zde Netradiční DrD (hra na hrdiny) ze světa Falloutzde Chceš vést Osadníky k lepšímu životu? Navštiv je zde Steamnick: LordeS111 Originnick:LordeS11
No to jo, ale proč chodit daleko, třeba Němci si dělají pro změnu srandu z Čechů... moje teta říkávala (Němka), že Čechy pozná spolehivě podle špinavejch bot, no a jak koukám, tak se v dost případech ani moc neodchylovala od pravdy.
Povídka z postapocalyptického světa (Fallout)zde Máš zájem o Let´s play videa ze Skyrimu a dalších? Kliknizde LPéčková Facebook fan page klikni zde Netradiční DrD (hra na hrdiny) ze světa Falloutzde Chceš vést Osadníky k lepšímu životu? Navštiv je zde Steamnick: LordeS111 Originnick:LordeS11
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.