Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Jak si za den vydělat až 6 000,- zlatých.
Pavelev
Někde tu byl dotaz jak si vydělat peníze. Na začátku hry je to docela problém, pokud hru máte s novými módy a nějaké to vylepšení a kord s T3nd0s Skyrim Redone kde je všechno dražší a za kořist je míň peněz. Tady nestačí se přidat k frakcím a plnit jejich úkoly a nebo shánět práci po hospodách, to je jen almužna která stačí tak na jídlo a ne na pořádné vybavení. Tady je pár rad jak si vydělat.

1. Štípáním dříví.

Většinou tam kde jsou pily vykupují naštípané dříví a nebo v hospodách. Jen stačí mít u sebe sekeru a špalky na štípání všude jsou. Když budete štípat celý den tak si vyděláte asi 3 000,- zlatých (já už si to přesně nepamatuji, ale je to kolem 3 000,- určitě). Pokud si ale pomůžete 2 módy, dokážete naštípat za 16 hodin 12 000 kusů dříví a za ty je už 6 000,-

První mód je: Faster wood chopping animation
http://www.nexusm...s/30837/?. S tímto módem štípáte mnohem rychleji, ale pořád štípnete třikrát a postava udělá ještě pohyb ke zvednutí dalšího špalku, ale už ho nezvedne, což je docela zdržení.

Druhý mód je: Home Construction and Decoration
http://www.nexusm...hresults/? Pomocí tohoto módu si můžete vyrobit spoustu skříněk, obrazy, trofeje zvířat, truhly, sudy, domy atd, nás zajímá špalek na štípaní. V kovárně Vám přibude v položce Různé pracovní stolice na které si ho můžete vyrobit a nebo koupit u obchodníka který bude mít dům na začátku mostu u výjezdu z Vorařova. Na tomhle špalku štípnete desetkrát. Takže pokud budete usilovně štípat 16 hodin tak naštípete dříví za 6 000,- zlatých. Je to teda děsný vopruz, v reálu ten den trvá asi tři čtvrtě hodiny, ale kde seženete za den 6 000,- ?

2. Alchymií

Výrobou lektvaru se dá vydělat dost peněz, ale tady se bez módů už vůbec neobejdete. Běhat po Skirynu a zabírat rostliny a pak namíchat pár lektvarů za pár zlatých je ztráta času. Samozřejmě že rostliny zabírat musíte, to je základ.

První zdařilý mód je: Farm everywhere

http://www.nexusm...hresults/? s tímto módem si vytvoříte zahrádku kdekoliv chcete a můžete tam pěstovat méně dostupné plodiny. Jde zde zasadit Elfí ucho, Ledová mirna, česnek a dokonce slepičí vajíčko, které když zasadíte tak se nejprve objeví košík z vajíčkem a asi za dva nebo tři dny slepička která tam trvale zůstane, kolik vajec zasadíte tolik budete mít slepic. To samé s z vajíčkem Chauruse, já mám pod Medovínem jeskyni kde pramení voda a vyúsťuje skrz vodopád před Bílým Průsmykem. Tak tam jsem jich zasadil přes deset a oni se mi tam asi za deset dní objevili Charusové kteří na mě neútočili, ale musel jsem jich většinu zabít, protože jsem se přes ně nemohl dostat. To samé s pavoučími vajíčky, ty sázejte ale dál od vesnice nebo domov, objevují se u nich pavouci, většinou jsou mrtví ale jeden je živý který pak útočí. V kovárně si vyrobíte motyku s kterou musíte na dané místo třikrát silně kopnout aby se vám vytvořila hrouda s kterou se dá různě posouvat. U toho dle módu se mi stává že během sázení hra spadne, hodně ukládejte, jinak s ním nejsou problémy.

Druhý mód je: Fishing In Skyrim

http://www.nexusm...hresults/? Na koželužném rámu si vytvoříte síť, nebo pruty v kovárně včetně výbušnin které se používají při lovu, ale nechápu jejich význam a účel, vysvětlení je v angličtině, s pruty se špatně loví, musíte na prut něco vložit, abyste chytili jednu rybičku. Tady je důležitá síť, do které se toho dá spoustu ulovit. Ale abyste ulovili víc, jak dvě rybičky potřebujete Lukyho rybářskou če!@#%§ a tu najdete u toho zatopeného vězení kde je naproti spadlí strom přes chatrč. Když vyskočíte na ten strom a sejdete po něm dolů, tak vlevo u sudu najdete tuhle čapku. Dají se namíchat docela cenné lektvary.

Třetí mód je: More plants and recipes for Hearthfire including Dawnguard and Dragonborn plants

http://www.nexusm...hresults/? tento mód přidá rostliny, u potulných obchodníků jsem narazil na Jarinský kořen který vypadá jako Psí kořen, jen je poloviční a červený (mód mám krátce takže jsem zatím nenarazil na více rostlin). Ale pokud tento kořen smícháte s Niorským kořenem, vznikne jed který má hodnotu podle dovednosti alchymie (nemusíte mít uděleny zkušenosti ve stromě dovedností) až přes 3 000,- tyhle peníze za něj nedostanete pokud nemáte dovednost obchodu 100% ale dá se prodat od 700,- až po 900,-

Čtvrtý mód je: Hunterborn

http://www.nexusm...hresults/? tenhle mód vám umožní získat ze zvířat více kožešin a vnitřnosti. Jako oči, drápy, srdce, které se dají použít na výrobu lektvarů. Jenom si na první záložce v levém sloupci odstraňte zaškrtnutí, jinak budete stahovat soba celí den.

3. Očarování

Sežeňte si zbraň která vysává výdrž a tohle očarování používejte na zbraně, které chcete prodat. Za tohle očarovaní je nejvíce, takže se dají zbraně prodávat kolem 220,- plná hodnota zbraně je přes 800,-
Samozřejmě že obchodníci nemají tolik peněz, většinou od 700,- do 1 200,-. Já mám u sebe vždycky kolem 15 000,- zlatých, za ně nakoupím a hned prodám lektvary, takže stále mám peníze. Samozřejmě až budete mít nakoupené potřebné věci jako očarované zbraně, zbroj, kouzelné náhrdelníky atd. už nebudete potřebovat tolik peněz a budou Vám přebývat.
 
cztroll
To si je radši přidám přes konzoli nebo je někde ukradnu.... poctivá práce je k ničemu. Grin
http://cdn.makeagif.com/media/9-07-2015/Rjuvtl.gif http://csgo-stats.com/76561198060444149/graphic.png http://steamsignature.com/card/0/76561198060444149.png Live slow die whenever
 
Pavelev
Tak proč tu hru hraješ, když řešíš problémy pře konzoli? To ta hra potom postrádá smysl a význam. Možná ne každý chce být lump a hledá výzvu!
 
Adrian_S
Promiň Paveleve, ale k tomu bodu "Alchymie".. Ehm, ehm.. trochu směšné, nemyslíš? To tvrzení "Bez módů se neobejdete"..

Než jsem si pořídil módy (hlavně bohatí obchodníci), tak jsem vždycky vydělal na sebe právě lektvary a jedy... hlavně JEDY, protože ty jsou přeci jen cennější. A že je to složité? Prosím tě..

V okolí Vorařova máš trsy Horniček (ty modré), vem si k tomu lišejníky, co rostou v dungeonech nebo u řeky, popř. modří motýli, kterých je v okolí hafo.. Smíchej je s horničkou, a máš jed "Zpomalování doplňování many". Měj velkou zásobu těchto surovin, smíchej to všechno a hnedka budeš mít velkou zásobu jedů.. A pak to prodej.. A budeš si říkat, "Proč mě tohle dříve nenapadlo..."..
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
KinimodLP
Mě se ten článek líbí Smile Díky za skvělé módy Wink

PS: Dal bych ti LIKE, kdyby to šlo Grin
 
Pavelev
No já jsem ten článek chtěl napsat, aby byl zcela vyčerpávající, a aby si s toho mohl každý podle uvážení vybrat módy. O těch lišejníkách vím, nechtěl jsem tam psát konkrétní lektvary, to by bylo příliš dlouhé a příliš snadné, určitě je spousta těch co na to chtějí přijít samy. A kdybys sis přečet první řádky, tak jsem tam uvedl, že mám mód T3nd0s Skyrim Redone a že jde o to, dát peníze dohromady na začátku hry. Abych se mohl dostat z vorařova tak potřebuji už pořádnou zbroj, jen Medovin koupit Breezehome FullyUpgradable (http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/searchresults/?) mě vyjde na necelých 30 000,- je ale super jen můžu doporučit. Ohniště můžete mít buď klasicky jako u původního nebo ho koupit jako krb na pravý straně od vchodu, ložnice je luxusní a je tam figurína na zbroj a paleta na štít a dvě zbraně, nad hlavou u postele je místo pro oltáře které musíte najít po Skirynu, pokračuje koupelnou a pak balkónem. V přízemí je velká zbrojnice včetně kompletní kovárny, stoly na alchymii a očarování to je po levé straně schodů. Naproti schodům jsou dvě figuríny na zbroj, hned vpravo je ubytování pro Lýdii, kde je další figurína. Ze zbrojnice vedou přes falešné dno skříně točité schodiště do knihovny. S knihovny vede skalní chodba k vodopádu, kterým vyjdete ven. Vše je volně přístupné, vejdete jen hlavním vchodem a vyjde vodopádem nebo na balkón. A pokud máte mód Home Construction and Decoration je k vytvoření poklop, který umístíte na zem, když sním projdete je tam prázdná místnost kterou si můžete zařídit podle sebe, v pravo jsou dveře do zbrojnice kde je šest figurín, šest velkých vitrín, dva stojany na zbraně a osm plaket na zbraně krátké zbraně, tady pokud si to pořídit, pozor na vkládání zbraní, některé zbraně nejdou vzít spět a nebo se špatně umístí, figuríny fungují bez problémů, naproti zbrojnice je knihovna. To jsem teď odbočil. Chytáš motýli, já mám mód 83Willows 101BugsHD
http://www.nexusm...hresults/? který přidá překrásný motýli, vážky nad vodní hladinou (je k tomu i čeština) ale já nemám to srdce abych je chytal. Je to jen hra ale každý si jí hrajme po svém. A lišejníky těžko budou hledat hráči kteří si hru koupily, a hrají ji poprvé.
Tyhle články píšu pro ty, kterým pomohou, nebo jim dají inspiraci. Pokud se Vám mé články nelíbí, byl bych rád kdyby jste se zdržely různé kritiky a místo toho jsem psaly svoje zkušenosti. A jen na tvojí kritiku na alchymii, já bych rozhodně s tímhle nevydělal i kdybych chytal motýli. Nebudu zde popisovat na co všechno potřebuji peníze, každý máme různé módy, v základní hře by to stačilo.
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Vyděláváte si štípáním dříví? Skyrim - modifikace 5 15.12.2016 13:37
Čtvrté výročí vydání Skyrimu » Skyrim - Váš svět 7 25.11.2015 07:08
Čím si krátit čas do vydání Skyrimu? Pokec 121 18.08.2011 12:44
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist