No ale je pravda že hůlka a palička jsou dvě hodně podobný věci
No ani moc ne..... nebo ano, ale jen vzhledově... však zkus hůlkou praštit do bubnů..... ani nechtěj vědět, co vše se může stát...... taky jsem si to jednou spletl....... vyprošťovali nás z monstrózní a pěkně nakrklé bicí soupravy skoro tři dny....... jo, a zbytek kapely už mne od té doby nechce ani cejtit..... natož vidět, či slyšet.....
Tasemnice napsal:
No zrovna elegantní jídlo to nebylo, pravda Ale to není ani to, co se u nás prezentuje jako "mexická" a "asijská" kuchyně
To je pravda, že tady se jako asijská kuchyně prezentuje kdeco, hlavně kousky masa s trochou zeleniny, ale osobně se snažím nakupovat ingredience co do oněch pokrmů patří a dodržovat i postupy výroby podle knih, nebo podle jednoho pořadu asi o 26 dílech, kde thajský kuchař učí vařit asijská jídla, ať už japonská, vietnamská, čínská nebo indická. Pravda, že ne všechno se tady dá koupit, nebo že to je levné, ale výsledek pak většinou daleko předčí většinu rádoby-exotických jídel na český způsob.
Mimochodem naposledy jsem kupoval rybí omáčku, která teda smrdí jako sto let nepraný zapařený ponožky, ale v malém množství jídlu dodá tu správnou chuť
.
Reverzní upír (Vampire Reverse) diagnosed by Whirt
No aspoň že tak, mě úplně děsí, jak se stala čína populární a přitom se málokdo zamyslí nad tím, jestli by to Číňan vůbec strčil do pusy...
Já mám za to, že asijská kuchyně v ČR chce hodně studia a investice peněz i energie do získání správných ingrediencí, z nichž některé se beztak nedají sehnat ani ve specializovaných obchodech (krom toho mi přátelé, co jezdí pravidelně do Číny, říkali, že jejich zelenina- i když druhově stejná jako ta naše- je úplně jiná, fantastická a šíleně křehká, takže by člověk ani nepoznal, že je to totéž, co se u nás dá běžně koupit na tržnici nebo v supermarketu). Třeba čínská autentická kuchyně podle mě tady u nás skoro nejde. Dá se ale udělat celkem decentní "čína po evropsku" která využívá alespoň to, co se tu sehnat dá (rybí a ústřicová omáčka, různé fermentované ingredience..) a nesnaží se zprasit každé jídlo tím, že útočí na chuťové buňky šokem místo chutí. Já se o to taky sem tam pokouším, ale mám se ještě hodně co učit. Na doma mám radši italskou kuchyni, ta je prostě super a přitom jednoduchá a daleko dostupnější, většinu ingrediencí si navíc bezproblémově pěstuju na zahradě
Jinak radši než knížky mám právě takovéhle kurzy jako byl ten ruský, kde se člověk setká přímo se zástupci daného národa, kteří ho to naučí a ještě přihodí pár kulturních zajímavostí
Upravil/a Tasemnice dne 21.06.2013 14:51
Jsem zpět, kolegové. Zatím jsem příliš znaven, než abych pročítal, co jste tu napsali, ale doženu to. Taky se během víkendu pokusím dodat další rýmovačku. Díky kamarádovi jsem objevil kapelu, která mě hodně zaujala, což bych si nikdy nemyslel, jelikož ta hudba obsahuje rap. Je to každopádně dost rockové a musím říct, že to žeru
Hollywood Undead - Kill Everyone
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
@Tasemnice: No však právě to je největší problém, protože poměrně velké procento jídel, vzhledem k dostupnosti surovin, prostě nejde v našich podmínkách uvařit. Ale i to málo, na co si člověk troufne zdaleka překoná ony kuřecí kousky se zeleninou a Solamilem. Sestra mojí přítelkyně u nás byla před nějakým časem na obědě a když se dozvěděla, že bude čína, tak ohrnovala nos, že to doma vaří furt a všem to sice chutná, ale nic na tom není. Už během jídla mě pobavila dotazem ohledně rýžových nudlí, kde že prý sem koupil ty světlý špagety a korunovala to úžasem nad tím, že to není vůbec mastný a chutná to o poznání autentičtěji.....
Italská kuchyně taky není špatná, ikdyž jsem většinu svých pokusů s ní čerpal jenom z pořadu "S Italem v kuchyni" Stejně jako u asijské mě dost limituje můj odpor k rybám, které u mě spolehlivě ve většině případech spouští dávicí reflex, stejně jako třeba řasa Nori v sushi
.
Reverzní upír (Vampire Reverse) diagnosed by Whirt
Tak se vracím z turisťáku a když se mrknu na fórum, koukám, že Mopi má v podpisu Pusheen cat, což mě okamžitě zaujme, ale pak nakouknu nad to, abych si přečetl co je nad obrázkem napsáno a ono je tam "Unicorn cats are cool", to mě okamžitě evokuje Doktora, a tak okamžitě začnu listovat konverzací, kdy se na něj ta Mopi začala dívat... Ale jak tak koukám, hledám marně a byla to jen shoda náhod
Jinak k diskuzi o jídle - italská kuchyně je fajn a mám ji rád, navíc bratr získává recepty z různých krajů Itálie, takže je možné i porovnat, jak se jídla třeba i krajově liší. Každopádně mám po Italském pokrmu vždy pocit vyprahlosti. Člověk by si řekl, že zrovna jídlo ze země, kde je víc jak půl roku parno, bude mnohem více Šťavnaté...
Mopidu - nebo se vykašli jak na vaření, tak na rohlíky...Najdeš si prostě chlapa a ten ti pak bude ochotně vyvařovat Stejně bych řekla, že vařejí lépe... ( vlastně neřekla, to je prostě fakt )
Jo, taky si myslím že vaříme lépe... a víte jak je to pro vás ostuda (no offence) ? Několik století, vlastně tisíciletí pořád vaříte v domácnosti vy, teď teprv začali v domácnosti vařit chlapi a i tak jsou lepší než vy s tím tisíciletým tréninkem
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!
That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.