Král Slunce, Ludvík XIV. miloval především parfémy s vůní pomerančových květů, ale francouzská společnost si oblíbila i aroma hnijících jablek kombinovaný s hřebíčkem a skořicí a rozetřený s tukem. Tato směs se vtírala do vlasů, aby voněly. Takto vznikla pomáda odvozená od francouzského výrazu pro jablko (pomme).
... jako člověk se až diví, co se lidem v tý době líbilo... (asi se to šířilo i za hranice Francie, páč Francie v tý době určovala směr módního chování...)
... jinak, takový ten pocit, když v dopise, co mi přišel akorát z UK čtu "... rozhodlo vedení fakulty, že budou uchazeči přihlášení na tento obor přijati bez přijímací zkoušky."
Jdu na tu Sociální pedagogiku a todle je perfektní zpráva!
Jinak, už jsme dost OT, takže kdyžtak se plynule přesuňme do jinýho tématu, třeba do nekonečný...
Jep, taky mě to napadlo. Hurá do Nekonečný ! I když... já už jdu spát
EDIT: Tak dobrou lidi Někdy se tu zas záhadně zjevím *tajemná hudba*
Upravil/a BadWolf dne 10.04.2014 00:23
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!
That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.
@EldeR: To jsem rád Já právě zkoukl nejnovější díl a jsou tam jen dvě věci, kterých se oproti knize trochu obávám, ale snad to půjde. Pro znalé (NO SPOILERS ): vztah Jaimeho a Cersei a Daario Naharis.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.