JJ, osm...
Beethoven? Lully, Mozart, Handel, Bach... proč zrovna Beethoven.
Hele, Sonáta C-Dur... tu jsem uměl celou z hlavy a v tempu... Minulej tejden jsem si k tomu sednul... no, okay, připadal jsem si trapně. YouTube Video
Jinak... Turecký pochody Mozart/Lully/Beethoven... jen tak pro porovnání... (klavírní úpravy...) Jeden si zkus zahrát. Všechny je hodnotím kladně (jo, i Beethovena mám rád, ale obecně o dost míň mě jeho dílo zaujalo )
(Mimochodem, ten od Lullyho hraje Mark Howard... BEZVADNEJ pianista... kdyby ses nudil, dej si do youtube vyhledávače "Lully Howard"... a jukni jak hraje... a pro všechny případy, tady je jeho kanál: klik
Proč zrovna Beethoven? Protože pro mě je máloco silnější, geniálnější a vůbec bezvadnější dílo pro klavír, než právě Beethovenovy klavírní sonáty. Mozart s Lullym jsou fajn popík, co si vždy rád poslechnu, ale Beethoven... A zrovna to samé platí u mě o Bachovi, Wagnerovi, Pendereckem, Dvořákovi, Čajkovskim, Prokofievovi a dalších a dalších a dalších. Musí to být krásné, mohutné, tvrdé, smutné, zamyšlené... Musí to mít všechno. A u Lullyho i Mozarta (nepočítaje Requiem) mi chybí prakticky všechno, co v klasice hledám, krom "krásné". Takže toť můj názor na věc, ale myslím, že ty ho znáš
A hádej, čí Turečák se mi líbí nejvíc?
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Aha... ale jo, já s tebou souhlasím. Ale vzhledem k tomu, že mě je nejbližší francouzský baroko.
Tak tím, co popisuješ, jsi mi připomněl Gotický suity od Boellmana. Znáš?
- Dej si do YT "Suite Gothique" nebo "Menuet Gothique" nebo "Gothique Toccata"
To je ... hm, pompézní
... že by Lullyho? a nebo Mozartův?
No, ale todle se mi od něj docela líbí... YouTube Video
Upravil/a Mike dne 31.03.2014 10:20
Klávesy? No, jedna z věcí co jsem si někdy řekl že bych moh zkusit Rozhodně pokud nějakej hudební nástroj tak klávesy. Sou dobrý. A hlavně do nich člověk nemusí vydechovat 120% objemu svých plic jako když hraje na flétnu (jsem se "učil" když mi bylo asi 8 až 9)
Já si děsně rád zpívám, ale vzhledem k tomu že nijak zvlášť zpívat neumím, a dejtebohové už vůbec ne texty, tak z toho nic nebude
Mike: "bwv 553, bwv 535 a bwv 999" ? Já nevěděl že mám tolik vzdálených bratranců
EDIT:
I WANT THIS TO BE REAL!!!!
Upravil/a BadWolf dne 31.03.2014 18:07
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!
That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.
Mike: "bwv 553, bwv 535 a bwv 999" ? Já nevěděl že mám tolik vzdálených bratranců
To znamená "Bach Werke Verzeichnis"... (Seznam Bachových skladeb ) Viz https://cs.wikipe...g/wiki/BWV ... Díla toho autora jsou prostě seřazena v seznamu a každé z nich je tam pod nějakým kódem (vždy u Bacha tedy BWV XX)...
Obdobný je třeba seznam pro Lullyho (to je zase LWV, pro Mozarta je pak třeba K nebo KV...)
Upravil/a Mike dne 31.03.2014 18:21
Nuf nerada narušuju poklidnou debatu o hudbě ale nepamatuje si prosím pěkně někdo ze hry oblivion takový ty pergameny všude válející se po místech. Třeba jak udělat to a tamto či nějaký ty řeči o čistých záchodech atd hledám znění jednoho pamatuju si že tam bylo (zajdy doleva pak v pravo...a na konci ulice někam) nepamatu je si náhodou někdo přesné znění? fníí
Je mi líto, nevím :/ ale zkusím Google a jestli to najdu tak ti pošlu PM
V jakém kontextu to potřebuješ?
E: Mám to, je tohle ono?
Go the end of the street.
Turn left.
Take the next right.
If you see the house with the fallen roof, you've gone too far.
Knock twice, pause, knock again.
They'll let you in.
Be sure to have the money.
V překladu:
Jdi na konec ulice.
Jdi doleva.
Poté zaboč vpravo.
Jestli vidíš dům se zbořenou střechou, jsi moc daleko.
Zaklepej dvakrát, počkej, zaklepej znova.
Pustí tě dovnitř.
Ujisti se, že máš ty peníze.
Upravil/a Mopidu dne 01.04.2014 15:31
"Mami, mami táta se oběsil na půdě..."
"Kristepane...."
"Apríl.....ve sklepě"
Est Sularus Oth Mithas
Povídka z postapocalyptického světa (Fallout)zde Máš zájem o Let´s play videa ze Skyrimu a dalších? Kliknizde LPéčková Facebook fan page klikni zde Netradiční DrD (hra na hrdiny) ze světa Falloutzde Chceš vést Osadníky k lepšímu životu? Navštiv je zde Steamnick: LordeS111 Originnick:LordeS11
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.