Miku, seriál vůůůbec neznám,
ale víš, že všeobecná představa o Borgiech je pouze historickým omylem, způsobeným nepřáteli tohoto jinak veskrze šlechetného a skromného rodu?
Zkrátka házeli na ně špínu jak je to šlo a všelijaké nepodložené pomluvy (způsobné i spiknutím tehdejších kronikářů, zpřáhnutých s oněmi nepřáteli) se bohužel drží až do dnešních dnů...
Chudáci Borgiové...
A opovažte se to někdo nazvat konspirací, toto je holý fakt!
Ligos napsal:
Miku, seriál vůůůbec neznám,
ale víš, že všeobecná představa o Borgiech je pouze historickým omylem, způsobeným nepřáteli tohoto jinak veskrze šlechetného a skromného rodu?
Zkrátka házeli na ně špínu jak je to šlo a všelijaké nepodložené pomluvy (způsobné i spiknutím tehdejších kronikářů, zpřáhnutých s oněmi nepřáteli) se bohužel drží až do dnešních dnů...
Chudáci Borgiové...
A opovažte se to někdo nazvat konspirací, toto je holý fakt!
No já vím, však třeba František Borgia se stal svatým... Ale Rodrigo Borgia (Alexandr VI.) byl opravdu člověk, který na celibát opravdu kašlal (jenže ono to v tý renesanci zas bylo běžný a neví se, proč se symbolem toho "nedbání církevních zásad" stal právě on...) a právě ještě hodně ten nepotismus... (protlačení svého syna di biskupskýho úřadu a následně pak do kardinálské pozice při papežském dvoře... na druhou stranu, kdybychom měli takovou moc, jakou měl papež v renesanci, co bychom sami neudělali, že?
Jinak si myslím, že to, co se o nich teď říká, že to až tak úplně pravda nebude. Ale přeci jen, něčemu bych věřil, Vatikánské archivy se v těch církevních věcech moc nepletou.
Tak se koukni na internetu, néééé? Já ho celej taky sledoval na netu. (Teda, já skončil u druhý řady, protože ta se v tý době teprve točila, resp. nebyly k ní titulky... takže jsem pak dlouho čekal a furt nic, až mě to přstalo bavit a přestal jsem se po tom pídit... )
Asi to nebude nadabovaný v CZ, že? (nebo aspoň s titulky)..
A co se týče Alexandra VI. - jeden prelát z tehdejší doby si poznamenal, jak nerad příjímal pozvání k jeho stolu, neboť jako hostilel byl velmi skromný (na tamní poměry). Ne proto, že by šetřil, ale proto že sám nějaké "žrací orgie" neměl rád...
On je Alexandr VI. značně kontroverzní. Na jednu stranu udělal řadu dobrejch věcí, na druhou stranu prostě nepotismus (ale ten je obhájitelný), a celibát (ale zas holt renesance... a v tý době na něj dbal málokdo...)
Jinak, mluvím o seriálu Borgiové, né o konkurenčním projektu o dost nižší kvality pod názvem Borgia.
Upravil/a Mike dne 25.03.2014 10:30
Mike napsal:
Ten, na kterej odkazuju pevní - ten s Jeremy Ironsem, né ten s Jirkou Mádlem.
Mádl ??? Tak na to nekoukám....
JJ, je tam. Ono je to Česko-Francouzsko-Německý
Koukni se prostě na ten lepší projekt s Jeremy Ironsem. Tam žádnej Mádl nestraší.
Nějak nestíhám ... víc bych se chtěl třeba podívat na Hru o trůny, ale nejsou lidi co by to hledali a stahovali, abych to měl pěkně popořádku a hlavně všecko
.
Reverzní upír (Vampire Reverse) diagnosed by Whirt
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.