Osobně, mám s W8 příšerné zkušenosti (je to prostě pro dotykáče) a vlastně nejen já, ale i kamarád. Interface mi vůbec nevyhovuje a vůbec pro moje účely využívání PC není vůbec odpovídající - grafika, hry, hudba, filmy a psaní. Obvzlášť pak pro kresbu je to opravdu nepřizpůsobivé - kreslící tablety totiž tomu rozhraní naprosto vybočují. Abych dal příklad - na tabletu máš hl. kreslící plochu a po jejích okrajích jsou poskládané ikonky jako vložit, vyjmout, kopírovat, zpět, guma, apod., které pomáhají pro rychlou práci a když na okraj většinou s tužkou najedu, vyskočí nějaké nepříjemné okno, popřípadě metro
Skyrim, Gothic, atd. ... totálně bez problémů.. už snad od verze Lion umí Mac normálně fungovat s hrama pro Windows... je na to program. A navíc, od Liona už OS X urazil pěknej kus cesty, dneska je tu Mavericks a ten je prostě boží... i když, co jsme měl Mountain Lion, tak to byl taky peckovej systém...
Koukni, tady třeba skyrim na Macu:
Todle video je dokonce ještě z Mac OS X Snow Leopard, ten byl před Lionem... chmmm...
Prej nejdou hry... tsss YouTube Video
Whirt: Nojono... jako prostě mělo by se dát metro vypnout, pokud ho člověk nechce... ale Microsoft v tom podle mejch informací bude pokračovat i v dalších Windows verzích... mě W8.1 vyhovujou, musim je používat ve škole, když si nedonesu Macbooka... a docela to ujde... rozhodně lepší jak sedmičky.. rychlejší, stabilnější, líp umí pracovat s výkonem CPU, GPU a RAM, atd. ... prostě modernější sysétm no...
Upravil/a Mike dne 09.03.2014 22:11
No, upřímně, to je stejné utrpení, jako snažit se nastavit si hru v DOS-Boxu...
Na rychlosti a stabilnosti mě nezáleží, dokud to má blbej interface. Se stabilností u Win7 nemám problém. Jediná věc co mě štve a to jenom proto, že mám už počítač starej, je to, že jaksi se nedostává při práci s Adobe Photoshop dostatek RAMky (někdy)... Ale to není chyba systému, ale hardwaru, protože některé úkony, co se týče tvorby se mi pohybují na úrovni GB...
Hmm.. kdykoliv se podívám do nekonečný je tu Apple , nebo se tu řeší jiný operační systém. nechtělo by to vlastní téma ? No, já jen, že mě nebaví neustále číst neustále do kola. Když už je tu ten topic na Krymskou krizi tak "nakousnuté jablko versus otevřené okno" by se taky šiklo.
Boing
Mike: Náhodou, já se v DOSu pohyboval docela dlouho a nemám pocit, že by to bylo něco nad lidské síly. Sice jsem asi už zapomněl některé úkony, ale snad bych se v něm ještě zvládl pohybovat... Kdyby celému světu šiblo a začal od PC doby kamenné
Matt: Nebudu odporovat, ale narozdíl od krymské krize tohle téma vznikne vždy spontánně. Narozdíl od krize, která je přímou reakcí na právě se dějící události, je Apple a jiné OS něco, co vyplyne z dlouze se vyvíjející se diskuze (viz EldeR mrkl na film, tak o tom dal vědět). Navíc - OS souvisí s hrami a PC víc než Krymská krize
Tyjo, mě DOS minul totálně.. já začínal na W 95 ... ale měl jsem je krátce, pak hned XP, 7 a pak OS X 10.8 a teď 10.9...
Matt: Tak vidíš, no... prostě já nevím, taky je mi blbý tu furt pitvat Apple, trošku poškádlím Whirta a tak... (ale to my rádi, že Whirte? ), ale teď to vážně vyplynulo z diskuse, kterou jsem vedli s EldeRem přes zprávy (jak to máme ve zvyku, viď EldeRe... taky vzpomínáš na ty tisíce zpráv přes léto? ) a tak to vniklo do nekonečný...
Jinak, tady je vlog na Máhovo přání... škoda, že mám takový blbý R... i když, jedna holka prohlásila, že je to neuvěřitelně sexy... no nevím čím, každopádně, kdo se budete dívat, Enjoy
No, mě se ty systémy tak nějak střídali. Asi půl roku jsem byl právě že na DOSu a potom jsem se k němu dostol ještě párkrát zpátky... Občas si základní příkazy oživím v DOS-Boxu, když se snažím mountnout starou hru
Každopádně, jsem si už na to tak nějak u Mika zvyknul. Důležité je, že ví, jaký já mám názor a já naopak, jaký je fanatik do Applu
No, na ten nemám chuť, do toho bych se zase zažral Už je to doba, co jsem ho dohrál a já se znám. Spíš mám v poslední době chuť na Skyrim, nebo na Oblivion.
Whirt napsal:
Mike: Náhodou, já se v DOSu pohyboval docela dlouho a nemám pocit, že by to bylo něco nad lidské síly. Sice jsem asi už zapomněl některé úkony, ale snad bych se v něm ještě zvládl pohybovat... Kdyby celému světu šiblo a začal od PC doby kamenné
Matt: Nebudu odporovat, ale narozdíl od krymské krize tohle téma vznikne vždy spontánně. Narozdíl od krize, která je přímou reakcí na právě se dějící události, je Apple a jiné OS něco, co vyplyne z dlouze se vyvíjející se diskuze (viz EldeR mrkl na film, tak o tom dal vědět). Navíc - OS souvisí s hrami a PC víc než Krymská krize
Whirte ty jsi nám ze Shoggovatěl
Já jsem rozhodně za Windows, W7 mi vyhovuje. Sice jsem nadával a stěžoval si, když jsem s ním začínal. (Ale jak všichni víte, já si stěžuji furt na něco ). S W8 jsem se už taky setkal a celkově se mi nějak nelíbí, ale zřejmě je to o zvyku. No.. a Apple, Apple je jablko. Jablka jsou k jídlu né na hraní
Akorát mě už nějak nebaví chodit sem do nekonečný páč diskuze o Applu mě vůbec nezajímají ale tak snad bude někdy v budoucnu konečně nějaké téma do kterého se zapojím.
Já jsem rozhodně za Windows, W7 mi vyhovuje. Sice jsem nadával a stěžoval si, když jsem s ním začínal. (Ale jak všichni víte, já si stěžuji furt na něco ). S W8 jsem se už taky setkal a celkově se mi nějak nelíbí, ale zřejmě je to o zvyku. No.. a Apple, Apple je jablko. Jablka jsou k jídlu né na hraní
Akorát mě už nějak nebaví chodit sem do nekonečný páč diskuze o Applu mě vůbec nezajímají ale tak snad bude někdy v budoucnu konečně nějaké téma do kterého se zapojím.
Já vím o jediné osobě, kdo tu zešogovatěla. A snad ne na dlouho
To že se jednou bavím o něčem, čemu konečně rozumím, (nebo si to aspoň myslím ) neznamená, že jsem Shoggot
Jinak já si myslím, že zas tak často tu Apple téma nepadá, hodně často tu zaslechnu o hrách nebo o filmech, prostě o čemkoliv. Ale chodím sem nárazově a podle nálady, takže co já vím...
Chlapci chlapci ... já na dosu (DOS 6.22) strávil poměrně dlouhou dobu a windows sem odmítal až do verze 98, ke který sem se snížil kvůli novějším hrám, který už prostě windows vyžadovaly A nutno říct, že Dos byl v pohodě, i kvůli tomu, že všichni beztak používali Norton commnder, nebo Volkov commander, kterej práci výrazně usnadňoval a v podstatě se to dochovalo dodnes v podobě různých tabulkových editorů, jako sou Total commnder, nebo free commander, které jsou stále ještě holně využívané. Upravování a psaní dávkových souborů, aby se hra spustila tak jak chcete byla zábava sama o sobě.... Jo to byly časy ... dokonce jsem se jako samouk okrajově věnoval programování v Basicu
Ale to, technologickým pokrokem zhýčkaná mládež beztak nepochopí
.
Reverzní upír (Vampire Reverse) diagnosed by Whirt
Celkem ti tu velkou zkušenost závidím a hlavně proto, že si mohl sledovat vývoj herní scény
Pravda je, že kolikrát bylo větší dobrodružství to, jestli se hra podaří bez problémů nakopírovat (většinou z disket) a vůbec rozchodit, jak samotné hraní Ale nemysli si, že na nějaké velké sledování herní scény byl prostor, páč tady vycházeli tuším asi 2 herní časopisy (oba poměrně drahý) a to bylo všecko, takže hry se nosily na disketách do školy a tak se to šířilo. samozřejmostí byla jakákoliv absence českých překladů, nebo návodů, takže hráči mnohdy propadali depresím a zoufalství při řešení banálních záseků Žádný fórum, nebo internet, kde bys našel radu.... maximálně odněkud okopírovaný návod (v tom lepším případě), nebo občas rada od někoho, komu už se to podařilo projít ...
Ale taky to mělo něco do sebe a myslím si, že díky tomu mě nemůžou rozhodit "obrovský problémy" který někomu dělaj věci jako malé rozlišení, málo reality, nedokonalý zvuk a podobný. Nakonec v tý době zvuk u her ani moc nebyl, když pominu "speaker", což byl malinkatý repráček zabudovaný v bedně (kdoví jestli to tam ještě dneska dávaj), který uměl akorát pískat různě vysoké tóny, nebo chrčet O rozlišení 320x200 se nebudu ani moc rozepisovat, ani o tom, jak sme byli postupem času vyplácaný ze "super VGA" rozlišení 800x600, který ale zase nezvládaly monitory. a kdo měl barevnej monitor, tak byl king
@Mike: Koukal sem na ten tvůj "vlog" a mám pocit, že propadneš z matiky
Upravil/a EldeR dne 09.03.2014 23:54
.
Reverzní upír (Vampire Reverse) diagnosed by Whirt
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.