V didaktickém testu jsou otázky které se úzce týkají vztahů jednotlivých slovních druhů ve větě. V našem testu jsme třeba hledali přívlastek v postpozici.
Jinak ten ukázkový test je podle mě o dost jednodušší než ten co jsme měli letos my a myslím, že některé otázky budou urážet vaší inteligenci V tom letošní didaktickém bylo podezřele mnoho otázek týkajících se převážně dějepisu, na které se odpověď nedala s pomocí češtinářských schopností vyčíst. Buď jste znali správnou dataci nebo ne. Spousta lidí třeba z textu poznala, že byl napsán během první republiky, ale v možnostech nebyly mezi jednotlivými daty moc velké skoky a ani maturanti z dějepisu si nebyli jistí, do kterého roku text zařadit. To mě docela naštvalo, jinak bych měla 100% úspěšnost :/ Ty vyloženě češtinářské otázky mi připadaly bezproblémové, ale taky už jsou potkala spoustu lidí co si na ně stěžovala.
A mimochodem, to že tam teď přímo rozbor věty nebyl neznamená, že tam příště nebude
Didaktický test z českého jazyka - absolutní výsměch inteligenci i průměrného studenta. Toho se nebojte Aspoň za mě to tak teda minulý rok bylo...
Mopi: Tam jde o to, že všechny ty informace potřebuješ k dalšímu studiu na gymplu a pak hlavně na VŠ, což je ovšem ve 14 naprosto zbytečné. Jak říkám při každé příležitosti - český školský systém sice patří k nejefektivnějším na světě, ale potřeboval by zásadně překopat. Obecné vzdělání je krásná věc, ale "ocamcaď pocamcaď".
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Tak takový dějepisový otázky nám dává pan profesor do testů z literatury akorát máme určit kterej spisovatel to napsal a proč si to myslíme, i když ten text vidíme prvně nebo z jakýho je to období. Období se dá snadno, spisovatele povětšinou tipnu a jako zdůvodnění napíšu "Protože má cool jméno." Spisovatele mám většinou dobře, důvod ne, většinou je dúvod ňáký charakteristický,znaky jeho tvorby a blablabla...
Tak teda, s prominutím mě ty lvly nasraly. Dokážu překousnout i to že jsou naprosto divně seřazený, ale tyhle gramatický chyby mě prostě bijou do očí až jsem skoro slepej... Hiricine, Pes, Gigant, Trol, modovanej Falmer (teda jako žadnýho takovýho jsem za svých 500 hodin hraní Skyrimu + DLC neviděl), u Nocturnal záběr na nohy, polovina názvů anglicky, polovina česky...
Nicméně, všechno to přebila ta reklama...
Tolik k mé nespokojenosti
Upravil/a BadWolf dne 28.05.2013 21:04
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!
That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.
To jsme taky dělali Naše písemky z literatury vypadaly tak, že jsme dostali třeba pět úryvků z knížek- kolikrát i z takových, o kterých jsme se ani neučili- a museli jsme napsat u každýho autora, dílo, literární směr a zdůvodnění. Myslím, že za poslední 4 roky nikdo nedostal jedničku Podle mě jsou tyhle formy písemek super, člověk se jenom nedrtí informace které musí věřit učiteli, ale zároveň se naučí nad tou literaturou přemýšlet a interpretovat text
Jenže při těhlech písemkách nemusíš narozdíl od letošního didaktickýho testu vědět ve kterých letech fungoval který koncetrační tábor nebo kdy se otevíral Sokol
Tasemnice napsal:
To jsme taky dělali Naše písemky z literatury vypadaly tak, že jsme dostali třeba pět úryvků z knížek- kolikrát i z takových, o kterých jsme se ani neučili- a museli jsme napsat u každýho autora, dílo, literární směr a zdůvodnění. Myslím, že za poslední 4 roky nikdo nedostal jedničku Podle mě jsou tyhle formy písemek super, člověk se jenom nedrtí informace které musí věřit učiteli, ale zároveň se naučí nad tou literaturou přemýšlet a interpretovat text
Jenže při těhlech písemkách nemusíš narozdíl od letošního didaktickýho testu vědět ve kterých letech fungoval který koncetrační tábor nebo kdy se otevíral Sokol
Od nás nemá na výzo nikdo 1 z ČJ kvůli těmhle testům
BadWolf napsal:
Tak teda, s prominutím mě ty lvly nasraly. Dokážu překousnout i to že jsou naprosto divně seřazený, ale tyhle gramatický chyby mě prostě bijou do očí až jsem skoro slepej... Hiricine, Pes, Gigant, Trol, modovanej Falmer (teda jako žadnýho takovýho jsem za svých 500 hodin hraní Skyrimu + DLC neviděl), u Nocturnal záběr na nohy, polovina názvů anglicky, polovina česky...
Nicméně, všechno to přebila ta reklama...
Mopidu napsal:
To ten zatracenej zempl.... Opravila jsem si biologii,děják, rusčtina je in process a jedinej blbej Zemák mi nejde... Nechápu k čemu mi kdy bude vědět jakou úmrtnost mají češi, Slováci a peloponésci, ale budiž
Mopi pokud tě to uklidní, tak mimo základních početních úkonů a pravidel gramatiky jsem do svých brzkých 34 nic jinýho z učiva ZŠ v podstatě asi nepotřeboval.... mimochodem zemák a děják sem nikdy neměl rád, protože mě to absolutně nezajímalo a ani mi to kdovíjak nešlo
.
Reverzní upír (Vampire Reverse) diagnosed by Whirt
Mopidu napsal:
To ten zatracenej zempl.... Opravila jsem si biologii,děják, rusčtina je in process a jedinej blbej Zemák mi nejde... Nechápu k čemu mi kdy bude vědět jakou úmrtnost mají češi, Slováci a peloponésci, ale budiž
Mopi pokud tě to uklidní, tak mimo základních početních úkonů a pravidel gramatiky jsem do svých brzkých 34 nic jinýho z učiva ZŠ v podstatě asi nepotřeboval.... mimochodem zemák a děják sem nikdy neměl rád, protože mě to absolutně nezajímalo a ani mi to kdovíjak nešlo
Zemák mě taky nějak nebral, ale dějepis mě vždycky bavil.
Naprosto off topic, ale při hledání něčeho do své absolventské práce jsem narazil na tohle a od srdce jsem se zasmál
Upravil/a Whirt dne 28.05.2013 23:02
Whirt napsal:
Naprosto off topic, ale při hledání něčeho do své absolventské práce jsem narazil na tohle a od srdce jsem se zasmál
Ten obrázek má být ten jeden malinkej pidi mini mikro bílej čvtereček ? Asi jsem to v tom případě trochu nepochopil
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!
That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.