No, snažim se dobrat k Truthful Steel...... ale moc mi to nejde...... Sice jsem v Samotě chodil na Bardskou vejšku, ale nebyl jsem zrovna pilný a ani ne moc pozorný student......
Tak gastrokolegové, co jste v poslední době jedli hnusného či atypického?
Já se akorát večer chystám na workshop ruské kuchyně, kde nás mají mimo jiné naučit tohle.
Селёдка под шубой
Nic divnýho v tom není, ale vypadá to dost jedovatě a základem je sleď, k němuž mám nedůvěru od té doby, co jsem jedla surströmming.
Ale obzvlášť mě mrzí, že nemůžu v sobotu sem:
Vypadá to na nějaký exotický salát...vynechat rybu ... ještě přihodit k tomu " dortu " řízek a možná by to i šlo... to je poleva nahoře?
Upravil/a MortuusDominus dne 20.06.2013 17:53
Tasemnice: To, co je nazváno "Селёдка под шубой" jsem jedl, na jednom ukrajinském posezení v Ústí n. L. ... není to špatné, ale pokud si pamatuju, tak to bylo šíleně kyselé a tvoří to základ jakéhokoli stolování této východní kultury/kultur.
Mortuus: To je řepa pomazaná majonézou, proto vypadá tak polevovitě
Mike: Teď jsem se vrátila. Kyselé to nebylo vůbec- chutnalo to vážně jako bramborový salát, akorát ten sleď je v tom dost výrazný (naložený ve slaném nálevu).
Jinak je to prostě jenom několik vrstev:
Sleď
Cibule
Mrkev
Majonéza
Brambory
Majonéza
Řepa
Majonéza.
Nechutnalo to zas tak zle že bych snad radši kousala knížky (krom toho mám knížky v posvátné úctě ).
Rusové a Ukrajinci to prý nejedí běžně ale jako slavnostní jídlo při oslavě Nového roku. Jo a česky se tomu říká "sleď pod kožešinou".
Hele, to přesně odpovídá... teda, až na tu kyselost, kterou nevím, jak si vysvětlit, ale to je fuk...
Jedl jsem to někdy v lednu/únoru, právě při nějaké této příležitosti, sám teď nevím, byl jsem tam s tátou a bylo to spjaté s pravoslavnými, takže sám moc dobře nevím, ale i tak...
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.