Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
scorpioncz
"Hmm, je tu něco, co musím udělat a bude lepší, když to nebudu odkládat. Za čas se k vám zase připojím." Stejně jako Scipio se omluvím a vyrazím ke skupince Aedana a Elberta.

"Zdravím Vás znovu Elberte a i ostatní." Na pozdrav naznačím malou poklonu. "Jsem rád, že jste dorazili uctít památku profesora, kterého jsme tu všichni uznávali. Je to velká ztráta." Podotknu zarmouceně.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Ještě chvíli budu mlčet, abych zanechal uctivou chvilku za tím, že smrt Globulla je smutná událost a zrázu odpovím Škorpiusovi."Kdopak to mezi nás zavítal, nejtalentovanější novic Univerzity Škorpelius Vici, rád tě vidím příteli, ale neměl by si to s tím studiem tak přehánět, už máš z těch knih shrbená záda." Zasměju se a přátelsky do Škorpa vrazím. Zasměju se a přátelsky do Škorpa vrazím. "Přijeď někdy k nám do Chorrolu, nadýchat se čerstvého vzduchu."
 
scorpioncz
"He he, hodně se od té doby změnilo Aedane. Trošku jsem povášil a dělám profesora na univerzitě." Zazubím se. "Taky tě rád vidím a jak se zdá tak i ty se nyní pohybuješ ve vyšší společnosti, gratuluji ... á v Chorrolu se možná uvidíme dříve než si myslíš! Určitě se tam chci někdy podívat ... je ten strom opravdu tak mocně vyhlížející, jak ho všichni místní popisují?" Na chvilku se odmlčím a pak budu pokračovat: "Ale na to mi můžeš odpovědět za chvilku, pokud mohu, rád bych si tě na chvilku vypůjčil, pokud proti tomu nikdo nebude. Následuj mě prosím." Kývnu na Aedana a otočím se k odchodu.

Nebudu se otáčet, abych zjistil, jestli za mnou jde, prostě vyrazím více stranou od všech přítomných a ideálně i z doslechu a hlavně z dohledu.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Kdybych se už nevrátil, tak víte kdo mě zabil." Usměju se na Arteriovic a odeberu se za Škorpem. "Strom? Jo tenhleten.... No nic moc extra to není, ale jako symbol na zbroj to je docela dobrý. A co že mi to chceš?"



 
scorpioncz
"Ale no tak ... je to teďka tvůj symbol ne?" zasměju se a pak zvážním a otevřu svojí brašnu, ve které budu chvíli hrabat. Najdu co hledám a pomalu vytáhnu meč ... který je definitivně mnohem větší než brašna samotná. Brašnu nechám spadnout na rameno a vytasím meč, se kterým jednou švihnu mimo Aedana a pak ho zpátky vložím do pochvy a obřadně mu ho podám. "Víš co to je za meč? Arterius chtěl, abys ho měl, tak se o něj dobře starej."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Chvilku budu nevěříčně žasnout a pak si meč s nadšením potěžkám. "Takže jsem měl pravdu, ten kejklíř fakt žije a klidně si žije někde schovanej, zatímco Aedana mají za blázna? Kde se ten šupák schovává?" Budu vyzvídat a rovněž mezitím meč vytáhnu z pochvy a párkrát s ním švihnu do vzduchu.



 
scorpioncz
"Sice jsem neřekl nic o tom, že žije, ale drž to jako tajemství ... Když už ne pro Arteria, tak pro mě Aedane. Pokud se s ním budeš opravdu hodně chtít setkat, možná by to zařídit šlo ... a to i nepozorovaně, ale je to trochu složitý. Takže spíš ne než jo, ale definitivně to drž v tajnosti." Tajemně se usměju. "Zatím tě nechám se vrátit k ostatním ať se nestrachujou o tvůj život, když jsi se mnou ... ale potom bychom možná mohli dát nějakej pokec. Zatím se měj Aedane a rád jsem tě zase viděl." Dokončím a s úsměvem se vydám vmísit mezi ostatní a tak nějak se věnovat obřadu a hostům.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Zajímavý to chlapík ten Škorpel." Naposledy švihnu mečem, připevním ho k opasku a vrátím se k Arteriovic familii, konkrétně přijdu s úsměvem k Anně a zeptám se jí, zda jsem něco důležitého propásl.



 
Aurelius
→ Tah 1212

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Pozvolna se probouzíš. (2/2)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin a ScorpionCZ
@Škorpias: Vyhledal jsi Lauranu ke které se již vrátil Scipio. Chvíli jste zůstali stát na místě dokud vás neoslovila profesorka Selena Benochová.

„Škorpiasi.“ promluvila k tobě, „Pro tebe a Lauranu je vyhrazeno místo v přední lavici. Pro vás generála Vici je vyhrazeno místo v zadních lavicích.“ instruovala poté Scipia, který přikývl.
„Nějaké si tam najdu. Děkuju.“ poděkoval a odebral se vyhledat nějaké vhodné místo. Nakonec nalezl místo vedle kancléře, který se už usazoval a mávl na Scipia ať si přijde přisednout. Valerius, který seděl na jiné lavice to nesl s nelibostí. Posadil ses s Lauranou na jednu z předních lavic a vyčkával.

@Tondulin: Vrátil ses k sourozencům Arteriovým. Už když ses blížil neušlo ti, že Elbert udržuje konverzaci s Odette ve velmi přátelském duchu. Oba se usmívali od ucha k uchu a o pár kroků se vzdálili od Anny s Beliem, kteří měli pro změnu jiné téma.

„Zrovna říkám Anně… že sem úplně zapomněl.“ uchechtl Belius od ucha k uchu, „Že Škorpiasova Laurana je taky altmerka.“ zahýbal s obočím, „Chlapec měl dobrého učitele.“
„Nevzali se dávno před tebou?“ tázala se Laurana.
„Neee… Osobně jsem jim byl na svatbě. Však tam sejmuli Císařovnu. To si pamatuje každý.“ reagoval Belius, přičemž nakrátko ztišil hlas, „Samozřejmě to bylo smutné, protože to měl být den plný radosti… ale s tím už nic nenaděláš.“ pokrčil rameny, „Ah… Mirabelle a zbylé profesorky už přicházejí. Konečně.“ usmál se nanovo a hleděl před sebe.

@Oba: Na místo posledního rozloučení dorazili další účastníci. Byli mezi nimi i příslušníci Císařských mágů, Meligulus Vita (graf. Vzhled – zde) a Cassia LaRouchová (graf. Vzhled – zde) a postarší blondýnka (graf. Vzhled – zde). Následovala za nimi skupinka profesorek, Mirabelle Sarricová, Fairwen Spellorová, Pelona Pelegriová a Alawen Silverwoodová. Mirabelle se od nich velmi rychle odpojila a zamířila za Aedanem.

@Tondulin: „Aedane, Belie...“ promluvila k vám, když ti nabízela rámě, „Jsou pro nás vyhrazena místa vepředu. Měli bychom je obsadit.“ pokračovala.
„Jo. To bychom měli.“ přikývl Belius a nabídl rámě Anně, „Pojďme. Elbert si najde s Odette nějaké své místo.“
Anna jen kývla a následovala vás k lavicím. Usadil ses vedle Mirabelle, Belius si hned začal sedat vedle tebe, ale Anna ho zastavila.
„Měli bychom sedět žena, muž, žena, muž… aby v tom bys systém.“ vysvětlila mu, přičemž i Mirabelle souhlasně přikývla. Belius se rozhlédl.
„Však ony nikoho nemají. Systém nenarušíme.“ řekl a usadil se vedle tebe, „Jsme docela na očích… To nemám rád.“ konstatoval, když se vedle něj posadila Anna.

@Oba: Profesorky si postupně posedaly na svá místa. Alawen s Fairwen si sedly vedle sebe, po Alawenině boku zůstalo volné místo směrem do prostřední uličky. Fairwen se usadila vedle Anny. Přičemž ji tiše pozdravila.

@Tondulin

Profesorka Pelegriová si jako jediná z aktivních členek profesorského sboru sedla až do druhé řady vedle Elanye a Wolfreye. Krátce poté dorazili i další profesoři. Talar, Lex a Ereldsen usedli na lavice v přední řadě po pravé straně vedle Laurany a Škorpiase. K nim se krátce nato připojila i Serana s Flaviem. Oba se usadili a začali se rozhlížet po okolí.

@Tondulin

@ScorpionCZ

Následoval příchod stoupy neznámých, spousty cizích lidí, které ani jeden z vás nezná a nikdy se s nimi nesetkal. Postupně obsazovali volná místa, která nebyla pro nikoho rezervovaná. Ze známých tvářích dorazila až dlouho poté arcilektorka De Peyranová (graf. Vzhled – zde) v doprovodu svého muže, prošedivělého mága z Vysokoskalí (graf. Vzhled – zde).

„Vivien.“ oslovila ji Selena, která i nadále koordinovala účastníky. „Pro vás máme místo zde.“ ukázala na volná místa u další přední lavice na pravé straně.
„Děkujeme.“ poděkoval manžel de Peyranové a pokynul ženě ať se usadí. Poté se posadil on sám. Krátce se rozhlédl a pak se naklonil ke své ženě a cosi jí šeptal, ona pouze přikyvovala hlavou.

Začali přicházet studenti, obsazovali volná místa kolem lavic, aby dobře viděli na rozloučení. Krátce po nich přikráčel Dremwus Palagán oblečený do dlouhého černého roucha se sejmutou kápí, doprovod mu dělala dvojice žen (graf. Vzhled – zde a zde) v obdobném rouchu. Obě měly zakryté tváře a bylo nemožné s jistotou rozeznat o koho se jedná. Zatímco Palagán používal pro svoji chůzi jako oporu magickou hůl, dvojice žen šla společně za rámě. Palagán obě usadil na volné místo v předposlední lavici a poté vyrazil k Seleně u níž se zastavil.

Oba na sebe krátce pohlédli a poté se rozhlédli jinými směry jakoby kontrolovali všechny přítomné. Poté se oba otočili k další skupince přicházejících. Tvořila ji čtveřice Univerzitních stráží, které nesli větší ocelovou, přesto velmi pěkně zdobenou truhlu. Za nimi kráčel arcimág Valindor Benoch oblečený do černého roucha, kápě měl sundané, aby mu bylo velmi dobře vidět do tváře. Stejně jako všichni ostatní členové profesorského sboru ani on neměl při sobě svoji magickou hůl. Po jeho pravici kráčel jiný muž, vyšší a též oblečený do černého oděvu, kápy měl nataženou před hlavu jakoby nechtěl aby někdo viděl jeho tvář (graf. Vzhled – zde). Vyhýbal se pohledům přítomných. Nakonec se odpojil, aby se usadil na své místo. Posadil se vedle dvojice žen, které přišly ve stejný čas s Palagánem. Ženy na jeho přítomnost zvláště nijak nereagovaly.

Valindor se zastavil u Palagána a Seleny.
„Už jsou tu všichni?“ zeptal se.
„Ještě máme čas. Chvilku.“ ujistila ho Selena pohotově.
„Arcimágu.“ oslovil Benocha Vita, který mezitím vstal a zamířil k trojici. „Zástupkyně.“ promluvil směrem k Seleně, která jen přikývla. Palagána nijak nezmínil a ani Palagán na příchozího Císařského mága nijak nereagoval. Pouze se podíval na hrot své magické hole. Čemuž opětoval Vita chladný pohled. „Dostal jste můj urgentní dopis?“
„Ano.“ přikývl Benoch.
„A jak jste se rozhodl?“ zeptal se pokorně Vita.
„Vyhovím vaší žádosti.“ kývl znovu Benoch, „Ale držte se pravidel.“ upozornil ho důrazně.
„Pravidla dodržím. Děkuji.“ poděkoval a usedl opět na lavici. Krátce se naklonil k Cassii LaRouchové cosi jí zašeptal a pak se opět odmlčel.

@ScorpionCZ

„Dobře. Máme ještě čas.“ povzdechl si Benoch, „Omluvte mě.“ řekl Palagánovi a Seleně, opustil je a zamířil k lavici u níž seděl Škorpias s Lauranou. Selena se podívala na Palagána.

@ScorpionCZ

„V pořádku?“ zeptala se Selena Palagána, jehož tvář nebyla tak chladná jak obvykle bývala a tentokráte bojovala s emocí smutku a zdrcení.
„Ano. Není to poprvé co pohřbívám velmi blízkého přítele.“ přikývl Palagán, „Ztratil jsem jich už spoustu, ale s každým dalším je to těžší a těžší.“ přiznal, „A Globullus byl velmi cenný přítel. Takových už ve svém životě moc nemám.“
Selena se soucitně pousmála, přiložila ruku na Palagánovo rameno.
„Cenní přátelé jsou nenahraditelní, ale přátel máš po svém boku více než si připouštíš. A já i Univerzita po tvém boku budeme stát i v temných časech, které pro tebe mohou nastat.“ řekla pozvolna a poté stáhla svoji ruku zpět k sobě. „Každopádně… Myslím, že už jsme opravdu všichni. Nemyslíš?“ ohlížela se.

@Tondulin

Mezitím dorazila i Lora ve své zbroji Univerzitní stráže. Podívala se na Palagána a Selenu. Kývnutím jim předala jakýsi vzkaz, který nejspíš pochopil jen Palagán. Zástupce arcimága pak pokynul čtveřici stráží s truhlou, aby ji vynesli a postavili vedle místa na řečnění.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Vybavila ses větší brašnou a vrátila se do pracovny v níž jsi sebrala připravené dokumenty a ukryla je do brašny. Následně si vzala nalezené váčky s drogou, navrátila se s nimi do místnosti v níž se nacházel Civello a Zenira.

„Řekl jsem vše co vím. Teď mě okamžitě pusťte!“ zvolal Civello, když si ho vyzvala k vyklopení všeho co ví a nebezpečně ho obkroužila.
„Myslím, že mu zas trochu stouplo sebevědomí.“ namítla Zenira, „Dlouho necítil bolest. Mám pravdu?“ připomněla mu a naklonila se k Civellovi, který jen zamručel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]

Upravil/a Aurelius dne 28.02.2023 23:19


http://i.imgur.com/bXIWcI6.pnghttp://i.imgur.com/olvyo3U.pnghttp://i.imgur.com/EsQm3jS.png
http://i.imgur.com/MzByOzJ.pnghttp://i.imgur.com/ihz4owz.png
 
Adrian_S
Jakmile se probudím ze snění, protáhnu se a zamířím si to k oknu. Chci vidět, jak je venku, jestli je ještě tma / rozednívá se. Pak se obléknu do cestovatelských šatů a vezmu si všechny věci, se kterými jsem přišel. Po opuštění komnat se vydám do jídelny. Prvně se porozhlédnu, zda tam někdo vůbec je a zda se tam nachází jídlo, budu ho vyhledávat. Pokud tam někdo bude, pozdravím.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Tondulin
Budu poslouchat smuteční proslovy a nijak se dál nebudu vyjadřovat, abych nenarušoval pochmurnou náladu, i když v mě samotném Globullova smrt žádnou velkou emocionální ránu nevyvolá.

 
scorpioncz
"Jistě, nemám sice nic připraveného, ale aspoň to mu dlužím." Odpovím krátce.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 1213

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Probudil sis, posadil se na okraji postele, protáhl a pozvolna zamířil k oknu. Venku je již téměř rozedněno, dá se předpokládat další velmi slunečný a teplý den. Vrátil ses zpět k posteli, oblékl se a posbíral všechny své věci. Otevřel jsi dveře od pokoje v domnění, že zamíříš do jídelny na snídani. Málem jsi však šlápl do připraveného tácu se snídaní, který byl položený před dveřmi.

Jednalo se o obvyklou snídani. Obložený talíř s chlebem, plný salámů a zdejšího ovoce. Na okraji tácu byl položený malý džbánek a pod hrníčkem malý kousek papíru se tvým jménem. Nejednalo se však o žádný vzkaz nýbrž pouze označení komu má být tác s jídlem doručen. Všiml sis, že podobná tác se nachází i u vedlejších dveří do pokoje. Jméno na papírku si však na dálku přečíst nesvedl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin a ScorpionCZ
@ScorpionCZ
Poté se Benoch vrátil zpět k Benochové a Palagánovi. Když už bylo jasné, že se nikdo další ke smutečnímu rozloučení nepřipojí. Shromáždili se na menším pódiu před hranicí s portrétem zesnulého přední představitelé magické Univerzity. Arcimág Benoch ještě chvíli upravoval stojan na písemnosti, který měl posloužit jako pomůcka pro případ, že by si na něj někdo z řečníků chtěl odložit připravený text.

Selena Benochová stojící po levici arcimága si ještě chvíli něco tiše šeptala s Dremwusem Palagánem stojícím po arcimágové pravici. K představitelům Univerzity se náhle připojila i dvojice Císařských mágů. Blonďatá členka rady Starších Cassia LaRouchová a předseda členů rady Starších Meligulus Vita, který pohlédl na Benocha. Arcimág mu ihned naznačil, aby se postavil opodál Benochové. Oba Císařští mágové kolem Palagána prošli bez toho aniž by o něj zavadili pohledem. Palagán jejich reakci nijak nekomentoval.

Benoch udělal úkrok vzad, ohlédl se, aby si zkontroloval přítomnost obou zástupců a poté pohlédl vpřed. Odkašlal si, aby dal najevo, že se již konečně hodlá pustit do projevu. Selena s Palagánem stojící za arcimágem ztichli. Meligulus Vita i Cassia LaRouchová zvážněla a též mlčeli a hleděli vřed. Stáli metr od Seleny, aby byli dostatečně odděleni od představitelů Univerzity.

„Vážení přítomní.“ začal velmi pozvolna Benoch, „Sešli jsme se zde dnes, abychom se rozloučili s naším drahým kolegou, přítelem, příbuzným ale i důležitým členem rodiny Globullů. Přestože si Icarius svůj vysoký věk nikdy příliš nepřipouštěl a spíše o něm žertoval. Občas zvažoval jakým způsobem by si přál uspořádat své poslední rozloučení.“ nadechl se a chvilku váhal, „Řekl tehdy… ‚Valindore, hlavně ať se jenom nebrečí.‘“
Palagán se Selenou si vyměnili pohledy, oba se lehce pousmáli.
„Přál si, aby rozloučení s ním nebylo jen v duchu smutku, ale též radosti. Byť je to něco co skoro nelze splnit neboť smutek ze ztráty blízkého nelze snadno hodit za hlavu.“ podíval se po přítomných, „Velmistr Icarius Globullus si přál, aby v den jeho posledního rozloučení bylo uděleno několik vyznamenání. Apeloval na mně, abych udělil vyznamenání několika výjimečným lidem, kteří se podíleli na budování nové éry Univerzity, ale především na její ochraně v časech, kdy její osud vysel na vlásku. Bude mi ctí mu vyjít vstříc. Přestože zástupce arcimága nemá pravomoc udílet vyznamenání ani není možné, aby vyznamenání neslo jeho jméno. Bylo rozhodnuto, že všechna vyznamenání budou předána jménem mého předchůdce, arcimága Palagána. Jehož období ve funkci pokrylo mnoho těchto zlomových momentů za něž mají být vyznamenáni. Dovolte mi, abych začal předčítat jejich jména. Všichni jmenováni obdrží i ocenění jež bude s jejich jménem zmíněno a zmíněné zásluhy. Prosím všechny jmenované, aby si pro vyznamenání přišli po smutečním obřadu.“ poté si lehce odkašlal a převzal listinu se jmény vyznamenaných.

„Velmistr Icarius Globullus si přál vyznamenat následující. Zlatý řád arcimága Palagána získává za edukativní činnost, přínos v oblasti Runové magie a zejména pak za ochranu hodnot magické Univerzity, ochranu životů profesorů i studentů a též za vedení Univerzitních sil během boje o Univerzitu generál, mistr Aurelius Decimus Arterius.“ seznámil přítomné s prvním vyznamenáním, „Vyznamenání je mu uděleno posmrtně.“ doplnil poté. Přítomní zatleskali, ale než stihl přejít k dalšímu jménu arcimág, byl vyrušen příchodem Vity. Benoch se k Vitovi naklonil. Cosi si tiše řekli, arcimág se zatvářil překvapeně, ale jen krátce. Podíval se na Palagána, který nejspíš netušil oč se jedná, protože nijak nereagoval. Následně přenesl svůj zrak opět na Vitu a kývnutím hlavy odsouhlasil co mu Vita právě řekl. „Mistr Arterius bude dále vyznamenán Stříbrným řádem Císařských mágů za… za mimořádný přínos v oblasti magie a ochranu Císařského lidu před silami temnot?“ zněl poněkud nejistě při posledních slovech. Cosi tiše zamumlal a poté zvolal „Vyznamenání bude předáno nejbližšímu rodinnému příbuznému.“
Opět následovalo zatleskání, kterého se zúčastnili i oba Císařští mágové stojící vzadu.
„V životě je vždy potřeba odvahy k postavení se nepřátelům. Odvahy je též potřeba k postavení se svým vlastním přátelům. Ovšem skutečnou odvahou je postavit se svým nadřízeným i přes vidinu jistého rozsudku smrti za zradu. Tuto mimořádnou odvahu prokázala kvestorka Pelena Aquiová během boje o magickou Univerzitu. Její ruka přispěla nepopiratelným dílem k ukončení teroru. Za její zásluhy jí udělujeme Zlatý řád arcimága Palagána.“ pokračoval Benoch a následně se přesunul k nižšímu vyznamenání, „Stříbrný řád arcimága Palagána se uděluje Hanzovi, ochránci magické Univerzity, který svojí chrabrostí a udatností v boji pomáhal chránit lidské životy, ale i hodnoty této Univerzity. Vyznamenání je mu uděleno posmrtně. Na jeho oběť nikdy nezapomeneme.“ odmlčel se, aby opět mohl zaznít krátký potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagána se uděluje Edwin Monetové, ochránkyni magické Univerzity, která svojí chrabrostí a udatností v boji pomáhala chránit lidské životy, ale i hodnoty této Univerzity. Vyznamenání je Edwin Monetové uděleno posmrtně.“ opět následoval potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje velmistryni Xarii Viciové za její odvahu a udatnost v boji, kdy její magická bariéra přispěla k záchraně nespočtu životů, pomáhala chránit lidské životy a hodnoty této magické Univerzity.“ následoval potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje velmistryni Alawen Silverwoodové, která podobně jako její kolegyně Viciová svými znalostmi magie přispěla k ochraně magické Univerzity a jejích hodnot, ale zejména pak k ochraně životů všech našich bojovníků, studentů a svými znalostmi i nadále pomáhá.“ zakončil projev směrem k Silverwoodové a věnoval jí krátký úsměv. Poté následovala další odmlka. „Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje mistru Škorpiasovi Vicimu. Za jeho odvahu v boji, ochranu hodnot magické Univerzity, ochranu životů profesorů, studentů ale i občanů Imperial City. Jedná se zejména o období v němž jako student naší Univerzity prokazoval nejenom nevšední talent, ale zejména odvahu tam, kde ji jiní ztráceli. V souvislosti s tím mu zároveň uděluji Bronzový řád arcimága Benocha.“ následoval potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagáne se též uděluje kvestoru Aedanovi Ervinemu, který rovněž prokázal svoji chrabrost a odhodlanost, když se postavil na stranu magické Univerzity a bránil její hodnoty a lidské životy. Stříbrný řád se mu rovněž uděluje za jeho vedení Univerzitní sil během boje o Univerzitu.“ opět následoval potlesk.
@Tondulin
Benoch zmínil ještě několik dalších jmen, která vám však ani jednomu nic neřekli. Když znovu utichl potlesk, podíval se do papíru se jmény a přečetl již známější jméno.
„Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje Carwen, která svojí chrabrostí a udatností a zejména svým lukem v boji pomáhala chránit lidské životy a hodnoty této Univerzity. Vzhledem k vývoji nedávných událostí je vyznamenání uděleno posmrtně.“
@Tondulin
„Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje zastupující velitelce Univerzitní stráže Loře. Za její odvahu v boji, ochranu lidských životů a hodnot magické Univerzity a její současné i minulé vedení Univerzitní stráže. Stejné vyznamenání je též uděleno veliteli Finnovi Nerviovi. Za jehož zdraví se usilovně modlíme a doufáme v brzké uzdravení.“ s těmito slovy se opět nadlouho odmlčel. „Na samotný závěr bych chtěl udělit ještě další tři vyznamenání.“
Při těchto slovech si nakrátko vyměnili pohledy Benochová s Palagánem.

„Zlatý řád arcimága Benocha uděluji svému předchůdci velmistru Balionovi Christianovi Talarianovi za jeho inspirativní vedení magické Univerzity v těžkých časech, nebýt jeho tehdejšího vedení dnešní Univerzita by nemusela své existenční problémy ustát a též samozřejmě za jeho přínos v oblasti magie a edukativní činnosti.“ odmlčel se, aby opět mohl následovat potlesk, nešlo si nevšimnout, že Cassia LaRouchová tleskala pouze decentně s hořkým výrazem ve tváři. Vita se oproti tomu tvářil normálně a tleskání nijak nezměnil. „Zlatý řád arcimága Benoch uděluji svému předchůdci velmistru Selethovi. Za jeho enormní přínos výzkumných prací v oblasti medicíny a anatomie těl. Tyto poznatky nyní tvoří základní pilíře současné medicíny a pomáhají zachraňovat nespočet životů. “ vyznamenal svého předchůdce, přičemž bylo patrné, že se již ani trochu nedívá do připraveného papíru. Není tedy jasné jestli se jedná o improvizovaná vyznamenání nebo byla vyznamenání prokonzultována s ostatními členy vedení Univerzity, Benochovou a Palagánem. „Dále uděluji Zlatý řád arcimága Benocha svému předchůdci velmistru Dremwusovi Palagánovi. Jehož vedení položilo základní kameny k vytvoření nové éry magické Univerzity, nezávislé a se skutečným potenciálem stát se největším pilířem vědomostí a skutečného svobodného magického vědění. Zároveň však nelze opomenout jeho hrdinské činy během boje o Imperial City i ve válce s Aldmerským spolkem. Vždy stál a stojí nyní na straně Univerzity, jejích hodnot a samozřejmě všech občanů Císařství, které již několikrát v minulosti zachránil před silami temnot.“ zakončil svoji řeč a obrátil se na Palagána, který poděkoval a potřásl si rukou s Benochem. Selena se též obrátila na Palagána, pogratulovala mu a krátce ho objala. Pak se opět zařadila. Ani jeden z Císařským mágů nešel pogratulovat. Stáli v pozoru, ale pohledy uhýbali všemi směry, aby se s někým nestřetli. Během Benochova rozmlouvání o Palagánovi Vita opakovaně protáčel oči a pohrdavě se tvářil. Cassia LaRouchová se též netvářila kdovíjak radostně, ale její výraz byl o trochu smířlivější než Vitův.

„A nyní k poslednímu dnešnímu vyznamenanému.“ rozhodl se uzavřít Benoch sérii vyznamenaných. „Zlatý řád arcimága Palagána za ochranu lidských životů, hodnot magické Univerzity, odvahu a vedení vojenských sil Univerzity se uděluje velmistru Icariovi Globullovi. Dále je mu udělen Zlatý řád arcimága Benocha za celoživotní přínos v oblasti magie. Vyznamenání je uděleno posmrtně.“ uzavřel Benoch a následoval potlesk. O slovo se opět přihlásil Vita, který pokorně předstoupil před Benocha a opět mu cosi tiše řekl. Benoch přikývl a gestem mu naznačil, že svá slova nyní může tlumočit veřejně sám.
„Císařští mágové se rovněž rozhodli udělit zesnulému vyznamenání. Udělujeme mu Zlatý řád Císařských mágů za celoživotní přínos v oblasti magie a edukativní činnost.“ řekl Vita dostatečně hlasitě, aby ho všichni slyšeli, „Vyznamenání je uděleno posmrtně.“ uzavřel a během potlesku se vrátil vedle LaRouchové.

„Děkuji vám. Tímto bychom měli jedno z posledních přání zesnulého splněné.“ konstatoval Benoch s vážnou tváří, „Nyní vás vyzvu, abyste předstoupili postupně k hranici a zanechali případné dary, které chcete, aby byly odevzdány. Hodnotné dary, které nemají být zničeny ohněm, ale zaslány rodině prosím odevzdejte do připravené truhly.“ pokynul směrem k truhle, kterou střežila Univerzitní stráž.

Benoch se poté odebral k Palagánovi a Benochové s nimiž začal cosi řešit. Cassia prohodila pár slov s Vitou a pak se odebrala ke svému místu na lavici. Vita zůstal, rozhlédl se kolem a pak zamířil k hranici s portrétem, aby se naposled rozloučil.

@Tondulin
@ScorpionCZ


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Vybavila ses větší brašnou a vrátila se do pracovny v níž jsi sebrala připravené dokumenty a ukryla je do brašny. Následně si vzala nalezené váčky s drogou, navrátila se s nimi do místnosti v níž se nacházel Civello a Zenira.

„Řekl jsem vše co vím. Teď mě okamžitě pusťte!“ zvolal Civello, když si ho vyzvala k vyklopení všeho co ví a nebezpečně ho obkroužila.
„Myslím, že mu zas trochu stouplo sebevědomí.“ namítla Zenira, „Dlouho necítil bolest. Mám pravdu?“ připomněla mu a naklonila se k Civellovi, který jen zamručel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]

Upravil/a Aurelius dne 03.03.2023 22:23
 
Adrian_S
Vezmu tác a odnesu ho do pokoje, kde se najím. Až skončím, odnesu ho do jídelny.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Tondulin
"Carwen? Jak jako posmrtně? Co to ten Benoch mele" Nevěřícně se kouknu na Mirabelle a pak na Belia. Na Mirabellinu orázku už ani nevydržím sedět na židli a nejspíš ji ani neuslyším. Jen co Benoch vyřkne, že mají lidé postupně chodit k hranici, vzpružím se a zamířím si to rovnou k řečnickému pultíku, kde se budu snažit odchytnou arcimága. Pokud se k němu nedostanu nebo bude mluvit s někým jiným jako alternativu se vydám k Palagánovi, ale tak či onak pronesu úplně stejnou otázku.

"Arcimágu / Palagáne, není tu náhodou něco co bych měl vědět.... Něco související s jistou elfkou?" Tuto otázku pronesu velmi nálehavým a znepokojeným dojmem, ale zároveň se budu snažit být uctivý a nepůsobit nějak agresivně.



 
Aurelius
→ Tah 1214

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Sebral si tác a odnesl ho do pokoje. V klidu ses nasnídal. Jakmile bylo dojedeno, opustil si pokoj a zanesl tác s prázdným talířem a upitým džbánkem do jídelny. V sídle rodiny Rahimových panoval klid, služebné uklízely následky včerejší sešlosti a po hostech nebylo ani památky. Stejně pak po sourozencích.

Vešel si do jídelny. Než ses stihl rozhlédnout a cokoliv říci byla u tebe jedna ze služebných, která ihned zanechala poklízení.
„Nemusel jste tác nosit osobně. Paní Rahim nás poučila o vaší přítomnosti. Některá ze služebných by se o úklid postarala.“ řekla když od tebe přebírala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin a ScorpionCZ
@ScorpionCZ
Poté se Benoch vrátil zpět k Benochové a Palagánovi. Když už bylo jasné, že se nikdo další ke smutečnímu rozloučení nepřipojí. Shromáždili se na menším pódiu před hranicí s portrétem zesnulého přední představitelé magické Univerzity. Arcimág Benoch ještě chvíli upravoval stojan na písemnosti, který měl posloužit jako pomůcka pro případ, že by si na něj někdo z řečníků chtěl odložit připravený text.

Selena Benochová stojící po levici arcimága si ještě chvíli něco tiše šeptala s Dremwusem Palagánem stojícím po arcimágové pravici. K představitelům Univerzity se náhle připojila i dvojice Císařských mágů. Blonďatá členka rady Starších Cassia LaRouchová a předseda členů rady Starších Meligulus Vita, který pohlédl na Benocha. Arcimág mu ihned naznačil, aby se postavil opodál Benochové. Oba Císařští mágové kolem Palagána prošli bez toho aniž by o něj zavadili pohledem. Palagán jejich reakci nijak nekomentoval.

Benoch udělal úkrok vzad, ohlédl se, aby si zkontroloval přítomnost obou zástupců a poté pohlédl vpřed. Odkašlal si, aby dal najevo, že se již konečně hodlá pustit do projevu. Selena s Palagánem stojící za arcimágem ztichli. Meligulus Vita i Cassia LaRouchová zvážněla a též mlčeli a hleděli vřed. Stáli metr od Seleny, aby byli dostatečně odděleni od představitelů Univerzity.

„Vážení přítomní.“ začal velmi pozvolna Benoch, „Sešli jsme se zde dnes, abychom se rozloučili s naším drahým kolegou, přítelem, příbuzným ale i důležitým členem rodiny Globullů. Přestože si Icarius svůj vysoký věk nikdy příliš nepřipouštěl a spíše o něm žertoval. Občas zvažoval jakým způsobem by si přál uspořádat své poslední rozloučení.“ nadechl se a chvilku váhal, „Řekl tehdy… ‚Valindore, hlavně ať se jenom nebrečí.‘“
Palagán se Selenou si vyměnili pohledy, oba se lehce pousmáli.
„Přál si, aby rozloučení s ním nebylo jen v duchu smutku, ale též radosti. Byť je to něco co skoro nelze splnit neboť smutek ze ztráty blízkého nelze snadno hodit za hlavu.“ podíval se po přítomných, „Velmistr Icarius Globullus si přál, aby v den jeho posledního rozloučení bylo uděleno několik vyznamenání. Apeloval na mně, abych udělil vyznamenání několika výjimečným lidem, kteří se podíleli na budování nové éry Univerzity, ale především na její ochraně v časech, kdy její osud vysel na vlásku. Bude mi ctí mu vyjít vstříc. Přestože zástupce arcimága nemá pravomoc udílet vyznamenání ani není možné, aby vyznamenání neslo jeho jméno. Bylo rozhodnuto, že všechna vyznamenání budou předána jménem mého předchůdce, arcimága Palagána. Jehož období ve funkci pokrylo mnoho těchto zlomových momentů za něž mají být vyznamenáni. Dovolte mi, abych začal předčítat jejich jména. Všichni jmenováni obdrží i ocenění jež bude s jejich jménem zmíněno a zmíněné zásluhy. Prosím všechny jmenované, aby si pro vyznamenání přišli po smutečním obřadu.“ poté si lehce odkašlal a převzal listinu se jmény vyznamenaných.

„Velmistr Icarius Globullus si přál vyznamenat následující. Zlatý řád arcimága Palagána získává za edukativní činnost, přínos v oblasti Runové magie a zejména pak za ochranu hodnot magické Univerzity, ochranu životů profesorů i studentů a též za vedení Univerzitních sil během boje o Univerzitu generál, mistr Aurelius Decimus Arterius.“ seznámil přítomné s prvním vyznamenáním, „Vyznamenání je mu uděleno posmrtně.“ doplnil poté. Přítomní zatleskali, ale než stihl přejít k dalšímu jménu arcimág, byl vyrušen příchodem Vity. Benoch se k Vitovi naklonil. Cosi si tiše řekli, arcimág se zatvářil překvapeně, ale jen krátce. Podíval se na Palagána, který nejspíš netušil oč se jedná, protože nijak nereagoval. Následně přenesl svůj zrak opět na Vitu a kývnutím hlavy odsouhlasil co mu Vita právě řekl. „Mistr Arterius bude dále vyznamenán Stříbrným řádem Císařských mágů za… za mimořádný přínos v oblasti magie a ochranu Císařského lidu před silami temnot?“ zněl poněkud nejistě při posledních slovech. Cosi tiše zamumlal a poté zvolal „Vyznamenání bude předáno nejbližšímu rodinnému příbuznému.“
Opět následovalo zatleskání, kterého se zúčastnili i oba Císařští mágové stojící vzadu.
„V životě je vždy potřeba odvahy k postavení se nepřátelům. Odvahy je též potřeba k postavení se svým vlastním přátelům. Ovšem skutečnou odvahou je postavit se svým nadřízeným i přes vidinu jistého rozsudku smrti za zradu. Tuto mimořádnou odvahu prokázala kvestorka Pelena Aquiová během boje o magickou Univerzitu. Její ruka přispěla nepopiratelným dílem k ukončení teroru. Za její zásluhy jí udělujeme Zlatý řád arcimága Palagána.“ pokračoval Benoch a následně se přesunul k nižšímu vyznamenání, „Stříbrný řád arcimága Palagána se uděluje Hanzovi, ochránci magické Univerzity, který svojí chrabrostí a udatností v boji pomáhal chránit lidské životy, ale i hodnoty této Univerzity. Vyznamenání je mu uděleno posmrtně. Na jeho oběť nikdy nezapomeneme.“ odmlčel se, aby opět mohl zaznít krátký potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagána se uděluje Edwin Monetové, ochránkyni magické Univerzity, která svojí chrabrostí a udatností v boji pomáhala chránit lidské životy, ale i hodnoty této Univerzity. Vyznamenání je Edwin Monetové uděleno posmrtně.“ opět následoval potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje velmistryni Xarii Viciové za její odvahu a udatnost v boji, kdy její magická bariéra přispěla k záchraně nespočtu životů, pomáhala chránit lidské životy a hodnoty této magické Univerzity.“ následoval potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje velmistryni Alawen Silverwoodové, která podobně jako její kolegyně Viciová svými znalostmi magie přispěla k ochraně magické Univerzity a jejích hodnot, ale zejména pak k ochraně životů všech našich bojovníků, studentů a svými znalostmi i nadále pomáhá.“ zakončil projev směrem k Silverwoodové a věnoval jí krátký úsměv. Poté následovala další odmlka. „Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje mistru Škorpiasovi Vicimu. Za jeho odvahu v boji, ochranu hodnot magické Univerzity, ochranu životů profesorů, studentů ale i občanů Imperial City. Jedná se zejména o období v němž jako student naší Univerzity prokazoval nejenom nevšední talent, ale zejména odvahu tam, kde ji jiní ztráceli. V souvislosti s tím mu zároveň uděluji Bronzový řád arcimága Benocha.“ následoval potlesk. „Stříbrný řád arcimága Palagáne se též uděluje kvestoru Aedanovi Ervinemu, který rovněž prokázal svoji chrabrost a odhodlanost, když se postavil na stranu magické Univerzity a bránil její hodnoty a lidské životy. Stříbrný řád se mu rovněž uděluje za jeho vedení Univerzitní sil během boje o Univerzitu.“ opět následoval potlesk.
@Tondulin
Benoch zmínil ještě několik dalších jmen, která vám však ani jednomu nic neřekli. Když znovu utichl potlesk, podíval se do papíru se jmény a přečetl již známější jméno.
„Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje Carwen, která svojí chrabrostí a udatností a zejména svým lukem v boji pomáhala chránit lidské životy a hodnoty této Univerzity. Vzhledem k vývoji nedávných událostí je vyznamenání uděleno posmrtně.“
@Tondulin
„Stříbrný řád arcimága Palagána se dále uděluje zastupující velitelce Univerzitní stráže Loře. Za její odvahu v boji, ochranu lidských životů a hodnot magické Univerzity a její současné i minulé vedení Univerzitní stráže. Stejné vyznamenání je též uděleno veliteli Finnovi Nerviovi. Za jehož zdraví se usilovně modlíme a doufáme v brzké uzdravení.“ s těmito slovy se opět nadlouho odmlčel. „Na samotný závěr bych chtěl udělit ještě další tři vyznamenání.“
Při těchto slovech si nakrátko vyměnili pohledy Benochová s Palagánem.

„Zlatý řád arcimága Benocha uděluji svému předchůdci velmistru Balionovi Christianovi Talarianovi za jeho inspirativní vedení magické Univerzity v těžkých časech, nebýt jeho tehdejšího vedení dnešní Univerzita by nemusela své existenční problémy ustát a též samozřejmě za jeho přínos v oblasti magie a edukativní činnosti.“ odmlčel se, aby opět mohl následovat potlesk, nešlo si nevšimnout, že Cassia LaRouchová tleskala pouze decentně s hořkým výrazem ve tváři. Vita se oproti tomu tvářil normálně a tleskání nijak nezměnil. „Zlatý řád arcimága Benoch uděluji svému předchůdci velmistru Selethovi. Za jeho enormní přínos výzkumných prací v oblasti medicíny a anatomie těl. Tyto poznatky nyní tvoří základní pilíře současné medicíny a pomáhají zachraňovat nespočet životů. “ vyznamenal svého předchůdce, přičemž bylo patrné, že se již ani trochu nedívá do připraveného papíru. Není tedy jasné jestli se jedná o improvizovaná vyznamenání nebo byla vyznamenání prokonzultována s ostatními členy vedení Univerzity, Benochovou a Palagánem. „Dále uděluji Zlatý řád arcimága Benocha svému předchůdci velmistru Dremwusovi Palagánovi. Jehož vedení položilo základní kameny k vytvoření nové éry magické Univerzity, nezávislé a se skutečným potenciálem stát se největším pilířem vědomostí a skutečného svobodného magického vědění. Zároveň však nelze opomenout jeho hrdinské činy během boje o Imperial City i ve válce s Aldmerským spolkem. Vždy stál a stojí nyní na straně Univerzity, jejích hodnot a samozřejmě všech občanů Císařství, které již několikrát v minulosti zachránil před silami temnot.“ zakončil svoji řeč a obrátil se na Palagána, který poděkoval a potřásl si rukou s Benochem. Selena se též obrátila na Palagána, pogratulovala mu a krátce ho objala. Pak se opět zařadila. Ani jeden z Císařským mágů nešel pogratulovat. Stáli v pozoru, ale pohledy uhýbali všemi směry, aby se s někým nestřetli. Během Benochova rozmlouvání o Palagánovi Vita opakovaně protáčel oči a pohrdavě se tvářil. Cassia LaRouchová se též netvářila kdovíjak radostně, ale její výraz byl o trochu smířlivější než Vitův.

„A nyní k poslednímu dnešnímu vyznamenanému.“ rozhodl se uzavřít Benoch sérii vyznamenaných. „Zlatý řád arcimága Palagána za ochranu lidských životů, hodnot magické Univerzity, odvahu a vedení vojenských sil Univerzity se uděluje velmistru Icariovi Globullovi. Dále je mu udělen Zlatý řád arcimága Benocha za celoživotní přínos v oblasti magie. Vyznamenání je uděleno posmrtně.“ uzavřel Benoch a následoval potlesk. O slovo se opět přihlásil Vita, který pokorně předstoupil před Benocha a opět mu cosi tiše řekl. Benoch přikývl a gestem mu naznačil, že svá slova nyní může tlumočit veřejně sám.
„Císařští mágové se rovněž rozhodli udělit zesnulému vyznamenání. Udělujeme mu Zlatý řád Císařských mágů za celoživotní přínos v oblasti magie a edukativní činnost.“ řekl Vita dostatečně hlasitě, aby ho všichni slyšeli, „Vyznamenání je uděleno posmrtně.“ uzavřel a během potlesku se vrátil vedle LaRouchové.

„Děkuji vám. Tímto bychom měli jedno z posledních přání zesnulého splněné.“ konstatoval Benoch s vážnou tváří, „Nyní vás vyzvu, abyste předstoupili postupně k hranici a zanechali případné dary, které chcete, aby byly odevzdány. Hodnotné dary, které nemají být zničeny ohněm, ale zaslány rodině prosím odevzdejte do připravené truhly.“ pokynul směrem k truhle, kterou střežila Univerzitní stráž.

Benoch se poté odebral k Palagánovi a Benochové s nimiž začal cosi řešit. Cassia prohodila pár slov s Vitou a pak se odebrala ke svému místu na lavici. Vita zůstal, rozhlédl se kolem a pak zamířil k hranici s portrétem, aby se naposled rozloučil.

@Tondulin (tah aktualizován na základě reakce)
@ScorpionCZ (tah aktualizován na základě reakce spoluhráče)




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Vybavila ses větší brašnou a vrátila se do pracovny v níž jsi sebrala připravené dokumenty a ukryla je do brašny. Následně si vzala nalezené váčky s drogou, navrátila se s nimi do místnosti v níž se nacházel Civello a Zenira.

„Řekl jsem vše co vím. Teď mě okamžitě pusťte!“ zvolal Civello, když si ho vyzvala k vyklopení všeho co ví a nebezpečně ho obkroužila.
„Myslím, že mu zas trochu stouplo sebevědomí.“ namítla Zenira, „Dlouho necítil bolest. Mám pravdu?“ připomněla mu a naklonila se k Civellovi, který jen zamručel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]

Upravil/a Aurelius dne 06.03.2023 19:16
 
Tondulin
"Kdo to udělal?" Instantně opáčím arcimágovi. Ať už bude odpověď jakákoliv navázu hned další větou. "V tom případě potřebuju, abyste mě tam hned teď teleportovali, kdokoliv z vás."
 
scorpioncz
Zatvářím se překvapeně, když mne zmíní při předání vyznamenání. Nakonec po výzvě k předání darů k uctění památky jen pokývnu souhlasně beze slova Seraně a vstanu, nabízeje rámě Lauraně, abychom také předali svůj dar. Vyrazím předat šperk do druhé truhly, které by nemělo hrozit žádné nebezpečí ze strany ohně.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Adrian_S
,,To je v pořádku. Tumáte." předám ji tác a poděkuji jí za snídani. ,,Zeptám se, má tady paní domu někde knihovnu?", pakliže mě služebná nasměruje, odeberu se na místo a pečlivě si budu prohlížet hřbety spisů a svazků. Budu cílit na zajímavé kousky, případně magického tématu, či co by se mohlo týkat Mohyly duší.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 1215

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Má.“ přikývla pohotově, „Ale obávám se, že se ke knihovně nedostanete. Má ji umístěnou v jedné ze svých soukromých komnat. Bez jejího souhlasu je nemožné se do komnaty dostat… a obávám se, že od časného raná v domě už není.“ pokračovala, „Ale je tu ještě jedna knihovna… Nejspíš nebude tak bohatá, ale můžete ji navštívit i bez jejího souhlasu.“ řekla a začala ti popisovat cestu ke knihovně.

Poděkoval si a zamířil ke knihovně. Byla to menší místnost se čtyřmi dřevěnými knihovnami. Uprostřed místnosti se nacházel stolek u něhož bylo možné si vypůjčenou knihu v klidu přečíst nebo místnost využít jako pracovnu. Také tvoji pozornost upoutal obraz, který se nacházel nad jednou z knihoven, jako jediná byla nižší a tak na ní bylo možné pověsit obraz. Na obrazu byla vyobrazena rodina. Obraz nepůsobil nijak zvláště. Vyobrazeni byli oba rodiče Ritabeth, ale též její dva bratři a nejspíš i sestra, která byla na malbě vzhledově úplně totožná s Ritabeth, skoro to vypadala jako její dvojče. Přesunul ses k literatuře. Jednotlivé knihy byly pečlivě porovnané, ale bohužel převažovala dobrodružná četba, různé poučné knihy nebo kuchařky. Nalezl jsi i několik knih týkající se Hammerfellu a jednotlivých měst a zdejší kultury, politiky a návyků. Nechybělo i několik knih zaměřený na mořeplavectví a obchod. Knih týkajících se přímo magie nebo tématu s ní spřízněné si dokázal spočítat na prsten jedné ruky. Převážně se jednalo o knihy s naprostými základy magie. Pouze jedna upoutala tvoji pozornost, protože měla záměrně pozměněný název oproti originálu „Magie pro začátečníky“ byl změněn na „Magie pro experty“ dost neodborným způsobem. Žádné další knihy, které by pokrývaly tebou hledané téma si nenalezl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin a ScorpionCZ
@ScorpionCZ
@Tondulin

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Vybavila ses větší brašnou a vrátila se do pracovny v níž jsi sebrala připravené dokumenty a ukryla je do brašny. Následně si vzala nalezené váčky s drogou, navrátila se s nimi do místnosti v níž se nacházel Civello a Zenira.

„Řekl jsem vše co vím. Teď mě okamžitě pusťte!“ zvolal Civello, když si ho vyzvala k vyklopení všeho co ví a nebezpečně ho obkroužila.
„Myslím, že mu zas trochu stouplo sebevědomí.“ namítla Zenira, „Dlouho necítil bolest. Mám pravdu?“ připomněla mu a naklonila se k Civellovi, který jen zamručel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]
[/quote]
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4089 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8053 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5478 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4653 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12492 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7332 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6403 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6225 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7423 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist