BadWolf napsal: EDIT: Naga, Tas, Whirt: Ale tak já bych vám držel palce pořád, ale jak víte, já vám držím ocas
Super, díky
nagasadowcz napsal:
Čau všichni. Děkuji moc držákům palců, pomohlo to. Otázka byla dobrá a vypadá to velmi slušně. Dnes večer či zítra dopoledne bych měl mít výsledky a nijak se jich neobávám
Jaká byla otázka? (tuším, žes zmiňoval, že šlo o literaturu, takže možná budu i vzdáleně tušit o co šlo )
nagasadowcz napsal:
Co přijímačky vlastně? A co vy, holky (Tasi a Leia), jak jde zkouškové? Konečně mám čas tu trochu pobýt
Zkouškové jde strašně, nestíhám, skoro nespím, prokrastinuju, do toho hromada jiných věcí (třeba dneska sedmihodinové praktikum, za které nedostanu ani kredit).. ale zatím se to vyplácí, samé 1 Ty zkoušky samy o sobě mě baví (zvlášť ústní, mám šanci si popovídat s lidmi, které fakt obdivuju), ale ty přípravy a ty nervy, co to stojí.. Bohužel, to nejhorší mě ještě čeká. Jo a do Ostravy nejedu, protože mi jinak nevycházejí termíny zkoušek A co ty?
Mopidu napsal:
BW: <3 Mopi +10
Já zrovna vím o čem hRDLA mluví (jsem jedna z mála), ale nevim, nebudu to říkat, nevím jestli neponesu následky
Jinak: Na zejtra se musím naučit dvě strany nazpaměť, tak schválně
Já měla nedávno deset dní na to naučit se 530 stran nazpaměť Doteď je umím, ale nepamatuju si skoro nic z běžného života
Upravil/a Tasemnice dne 14.01.2014 17:42
@Tasi: Tak pokud se mi toto povedlo za 1, tak akorát musím udělat opravu u jedné paní, která si mě moc oblíbila a rozhodla se mi to nedat (jen zápočet...). Pokud by to bylo za 2 nebo 3, tak ještě musím na ústní, kde se to dá hezky spravit o stupeň a je to jen povídání si o knihách s jedním z nejlepších učitelů, co znám A co se otázky týče, myslím, že tady asi moc vědět nebudeš. Byla to hned otázka č. 1, tj. středověká anglosasská literatura. Tak se ukaž
To je škoda, že je nejedeš; těšil jsem se, že tě poznám. Inu nevadí, snad někdy příště. SNAD bude ten 4FAN sraz
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Samozřejmě že bude 4fan sraz, přípravy jsou už pár let v plném proudu, ne?
Náhodou vím, co si představit pod anglosaskou středověkou literaturou Kdyby to nebyla literatura ale jakýkoliv jiný lingvistický obor, nejspíš bych ani nevěděla, jakým jazykem na mě mluvíš, takže dobrý
@hRDLA: To je Old English, čili Beowulf (nalezen v tzv. Nowell Codex). Middle English se vyvinula později za dob Chaucera (Chancery Standart)
Upravil/a nagasadowcz dne 14.01.2014 18:21
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Kdysi to tu byla jedna skupina lidí a bavila se, ale teď jsou tu dvě skupinky, které se sem tam hádají. A mě připadá, že stojím někde uprostřed s tím, že bych se měl k některé přidat. Ale to já neudělám.
Jinak, hezký den všem přeji!
Nago, vítej zpět!
Whirte máš pravdu a doufám, že se mezi nás vrátíš, co nejdříve.
Jo jo Chaucer a Canterbury, z toho jsem byl maturitně zkoušený (o AJ zkoušíme Maturitní otázky), respektive z celé anglické literatury, vcelku sranda no
Já byla na češtině "maturitně" zkoušená z Waltariho Egypťana a z Hemingwayovy Fiesty. A u pravé maturity z Čapkova R.U.R., ale povedlo se mi to zakecat na antické drama, takže víceméně samý Euripides a Sofokles a moc mě to bavilo Samozřejmě nejradši bych byla za Dantovu Božskou komedii.
Mně se R.U.R. taky moc líbilo Ale to vlastně všechno, co jsem měla v seznamu k maturitě z češtiny (přečetla jsem asi deset knížek navíc, takže jsem si mohla do seznamu vybrat to nejlepší )
Co jsem na vysoký, nepřečetla jsem ani jedinou neodbornou knížku kromě Ferdy Mravence (a toho nám taky doporučili ve škole)
Ferdu Mravence jsem nečetla, v první třídě jsme ho měli na poličce, ale přišlo mi divný, že když potkali mšice tak je Beruška nesnědla a od té doby jsem na to nesáhla
To bude tím, že Beruška byla (naštěstí) v celé knížce asi na dvou stránkách a do styku se mšicema nepřišla.. jak já jí nemám ráda. Nejlepší byl Ťutínek.
Sekora byl entomolog a věděl, jak to u hmyzu chodí, takže je tam skoro všechno (i když pohádkově přibarvené) víceméně korektní
Diego napsal:
Kdysi to tu byla jedna skupina lidí a bavila se, ale teď jsou tu dvě skupinky, které se sem tam hádají. A mě připadá, že stojím někde uprostřed s tím, že bych se měl k některé přidat. Ale to já neudělám.
Nemyslím si, že tu jsou nějaké dvě skupinky. Jen je tu prostě pár lidí s odlišnými názory, což je ve společnosti vícera jedinců normální.
Důležitá je prezentace názorů a následná snaha řešit problémy, popř. stanovování kompromisů. To je to, co tu chybí...
(Např. co se týče aktuálního "problému" (viz novinka) - stále je mi neznámé jeho jádro a i když jsem se dožaoval nějakých informací, nebylo řečeno zhola nic konkrétního. Pak se není čemu divit, že zde dochází k nepochopení a určité averzi vůči některým lidem.
Ale i já se odmítám stavět na jakoukoliv stranu a zůstanu prostě "svůj"...
Upravil/a Ligos dne 14.01.2014 20:02
Já R.U.R. úplně zhltala Také jsem ji měla k maturitě a naprosto nelituji četby A Bílá nemoc se mi také moc líbila."I am a reader. Not because I don't have a life but because I choose to have many."
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.