@Tasi: Tasemničko přezlatá, má drahá kolegyně, mohla bys mi doporučit nějaký populárně naučný dokument o parazitech, je-li ti taký znám? Docela mě to jako téma zaujalo a myslím, že to má opravdu slušný potenciál pro nějakou tu hororovou tvorbu mixnutou se sci-fi, kde potečou nervy a další, nehezké věci. Jednou bych to rád využil. Nemluvě o tom, že je to prostě "hardcore" téma a zrovna nemám po ruce žádný slušný horor, co bych chtěl vidět, tak jsem chtěl zkouknout nějakou reálnou věc, která mě pěkně znechutí a vyděsí
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Nagouši zlatý, sto bonusových bodů pro tebe! No, Animal planet udělalo silně popularizační seriál "Monsters inside me" (všechno dostupné online na http://animal.dis...-inside-me ).. Nezabíhá to nijak zvlášť do podrobností, je tam vytažené jen to "nejdrsnější" o jednotlivých parazitech v dramatickém podání Já viděla jen asi dva díly (jeden z nich - Parasite Eats Boy's Eye - je o těch "mých" škrkavkách, kterými se zabývala má práce ), nějak jsem na to pozapomněla.
Každopádně ale můžu doporučit knížku od Carla Zimmera Vládce parazit (Parasite Rex). Je to taky spíš popularizačně vědecká knížka, zachycuje z parazitů to nejzajímavější a nejdůležitější a podává to celkem čtivou formou. Navíc je tam seznam filmových horrorů, které nějak obsahují parazitismus (já odtamtud znala jenom Vetřelce ).
4fan: Tohle je docela síla, skoro se začínám do té Prahy bát
Naga: Tak to neznám, díky, píšu si
EDIT: Mimochodem, taky jsem si už kolikrát říkala, že v horrorech pořád omílají totéž dokola a v reálném parazitím světě jsou přitom daleko drsnější a děsivější jevy.. Někteří paraziti třeba dovedou ovládat chování hostitele. Takovým hostitelům-loutkám se pak říká "zombies"
Upravil/a Tasemnice dne 16.09.2013 22:43
The Last of Us neznám (ale ten koncept se mi líbí!) , ale máš pravdu A Toxoplasma ovlivňuje chování lidí. Na to přišli čeští vědci z Karlovky a dost se o tom v posledních letech mluví. Testy se provádí na studentech
Upravil/a Tasemnice dne 16.09.2013 22:57
Já z Prahy nejsem a o podobných věcech nemám vůbec žádný přehled... určitě jsem ten název někdy zaslechla (pravděpodobně tady ), ale o co přesně jde jsem nevěděla a nezjišťovala
The Last Of Us je údajně nejlepší hra roku. Já ji teda nehrála, nemám PS3, ale v době kdy to vyšlo toho byl plnej YT, na první stránce všude samý The Last Of Us, mluvilo se o tom na internetu, v Praze dokonce byly plakáty (ano, s hrou, to se moc často nestává )....prostě najednou epidemie The Last of Us teď už se to uklidnilo, ale za nejlepší hru se to považuje furt
Jó. Kdybych všechny peníze nevyhodil za Anthology a radši si koupil Last of Us.
Mimochodem hodně hororů nestaví na jednoduchých konceptech. Někdy staví na podobných faktech jaké zde uvádíš, Tasemnice - příkladem za všechny je právě The Last of Us.
Whirte, však já je všechny nezatracuju. Trilogie Kruhu v knižní podobě je geniální. Mluvila jsem o filmových horrorech, ale i tam se najdou výjimky (sama jsem o pár příspěvků výše dokonce zmiňovala seznam parazitických horrorů).
Mopi, jestli je to jen na PS, tak si to evidentně nikdy nezahraju. Ale zní to dobře
Upravil/a Tasemnice dne 16.09.2013 23:29
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.