Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 4 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Sarako
,,Alespoň máme koho vyslýchat a kdyby ti dva nepoužili k útěku ten pitomý plán s výbušninami, obešlo by se to i bez zranění." odvětím legátovi Condariovi, připnu si opasek s ebonitovými dýkami ke svému a dojdu si do domu pro svou truhličku se zlatem. Cestou ven ještě prohledám mrtvého norda, přitom se předtím ujistím kopancem, jestli je skutečně mrtvý, neuvidím-li hluboké rány, čí jiná smrtelná zranění.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
Všechny magické artefakty a spisy uklidím do brašny s úmyslem je později více detailněji prozkoumat. "Neboj, není to spojené s ničím nezákonným a taktéže to nikomu nebude chybět. Majitel je pravděpodobně už několik století mrtev." Zasměju se. "Je to poklad nějakého dávno ztraceného licha. Bohužel je část jak vidíš zašlá ... ale pokud se ti něco líbí, klidně si to můžeš vzít, výběr je tu docela velký." Zazubím se a ukážu na hromádku šperků. "Ještě nevím co uděláme s ony šperky. Asi je zatím někam uklidíme. Kdybychom je renovovali, tak sice by to byla velká investice, ale zase by se to ve výsledku určitě několikrát vrátilo ... ještě nevím no." Zamyšleně při pohledu na onu hromádku řeknu.

Přejdu ke stolu a napíšu dopis:
dopis

Potom dopis vložím do nějaké obálky, kterou snad v pokoji máme a vložím do ní i náramek. Zapečetím to pečetí Vici a napíšu adresu a osobu, které dopis patří, jakožto Ele. "Kdyžtak mi dej okamžik, jen tenhle dopis dám služebné, aby se o to postarala." Jak řeknu, tak udělám a předám dopis s několika septimy služebné, nebo jí to nechám i s ony penězi na nějakém klasickém místě, aby věděla, že má dopis odeslat. Potom se vrátím do pokoje za Lauranou a dcerou.

"Tak, to by bylo ... hmm nepamatuješ si náhodou na Aedana? Tuším že to byl i tehdy legionář. Mám pro něj meč, ale vlastně ani nevím, kde je. A to víš, aby se na to nezapomnělo a rád bych ho viděl ... to stejné platí o Seraně, potřeboval bych si s ní promluvit, takže pak skočím na nábřeží. A jak jste se tedy vlastně měli vy tady? Mezitím, co jsem byl pryč při honbě za poklady?" Usměju se na Lauranu a hrající si Merril.

Upravil/a scorpioncz dne 24.05.2021 18:04
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 979

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Výslech si protrpí. Nebudeme mít slitování s vrahy našich lidí.“ namítl legát Condarius a poté tě nechal odejít do domu muže, dým již pominul, nalezl jsi svoji truhličku, uchopil ji a poté zkontroloval mrtvého norda. Kopanec ho neprobral, jeho měl zranění na hrudi, které bylo nejspíš od vrženého meče. Sehnul ses k němu a prohledal ho. Krom legionářské zbroje, zbraně a menšího měšce u sebe nic zajímavého neměl. Brašna neobsahovala nic zajímavého, petardy, které na vás použil byly nejspíš jediné co u sebe měl. Zbytek v jeho brašně byl jen a pouze kus nezabalené svačiny a několik prázdných rolí papíru.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Působil jste spíš jako kdybyste někoho vyhlížel.“ usmála se po tvé odpovědi a následovala na pokyn dovnitř. Dovedl jsi ji do své kanceláře a nabídl ji židli před stolem (ano, před tvým pracovním stolem se nacházejí dvě židle právě pro tyto účely), žena poděkovala a posadila se.

„Nezdržím vás dlouho.“ ujistila tě, „Byla jsem dcerou správce pevnosti Lockbard, která se již po generace dědí a nese jméno našeho rodu. Ale můj otec i matka zemřeli během událostí v Chorrolu, když si zvolili špatnou stranu. Jsem jedinou dědičkou, protože můj bratr zesnul velmi mlád a jiného sourozence nemám... a abych přešla rovnou k věci a nezdržovala.“ podívala se na tebe, „Ráda bych se pevnosti zbavila. Přestože se otec vždy tvářil, že je hrdý na naši pevnost tak nebyl. Ve skrytu duše si přál mít klidnější život, nebýt obtěžkán dědictvím svých předků a povinností. Ráda bych vám ji přenechala a převedla ji do rukou Chorrolského vojska. Výměnou za to bych požadovala nějaké sídlo a pozemky v hodnotě pevnosti, abych nebyla škodná.“ odmlčela se, „Chci pro svůj rod změnu. Dokud jsem mladá a je příležitost ji skutečně provést.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Laurana tě se zaujetím vyslechla, „To s nekalou činností byl jen vtip.“ usmála se zatímco ses přesunul ke stolu a připravil sis psací potřeby s papírem, začal jsi psát. Laurana si mezitím dřepla k množství zlata a začala si ho prohlížet, ale nedotýkala se ho. „Bojoval jsi s lichem?“ zeptala se následně, „Vzpomínám si, že jsme se o nic učili jak jsou velmi nebezpečí a není radno si s nimi zahrávat. Pamatuješ?“ koukla na tebe se vzpomínkami.

Ještě předtím než si ji odpověděl si ji požádal o chvilku, odběhl si vedle a vyhledal služebnou. Předal si jí instrukce, menší hrstku Septimů a navrátil se zpět ke své ženě a dceři.

„Aedana?“ koukla na tebe když ses vrátil, „Jen matně, ale myslím, že jsem ho snad naposledy viděla na té naší svatbě a potom hostině. V podstatě nic zajímavého... jen se přitížilo Lyře, ale jinak jsme si tu žili vcelku poklidným životem. Potom co odjel Klargus se sem vrátil opět takový ten klid. Pro Scipia možná trošku nuda, protože jsem si všimla, že si měl alespoň s kým promluvit o politice, postěžovat si nad efektivností rady Starších... no však to znáš.“ usmála se, „Já přes tyhle věci moc nejsem... takže mu je většinou odkývám, ale to pro něj není to pravé ořechové.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"To zní vskutku velmi, velmi zajímavě. S tím by jste asi ale měla spíš kontaktovat hraběte, na takové rozhodnutí jsem opravdu malý pán. Můžu však dát nějaké doporučení, kde se ta pevnost vůbec nachází? Určitě bych případně chtěl vidět v jakém je stavu." Příjemně překvapen tím, že po mne nechce vyhnat krysy ze sklepa nebo sundat kočku ze stromu se zaujetím odpovím.
 
Sarako
Vezmu od norda měšec s mincemi, poté popojdu k vyraženým vstupním dveřím a pokynu legionáři, co drží potlučeného zajatce, aby ho přivedl dovnitř, se slovy: ,,Rád bych si nechal popsat situaci před naším příchodem. Přiveďte ho sem."

Jakmile bude uvnitř, ukáži mu klíč od Caesarova trezoru a spustím: ,,Doufám, že víš co je tohle. A kdyby ne, tak je to jeden z klíčů k Caesarovu trezoru. Tenhle jsem vypáral Caesarovi z břicha, druhý jsem vzal Nelmolovi poté, co jsem ho zabil v souboji, třetí klíč se nachází v některé z nemovitostí Colovic rodiny, ale k otevření trezoru a splnění slova, které jsem dal Hraběti Rullovi je potřeba všech pět. Co kdybys mi na oplátku, že jsem zachránil tvou prašivou kůži, pomohl s nalezením těch zbylých dvou? Chci znát jméno, popis a adresu každého, kdo by o tom mohl něco vědět. Když bude Hrabě Rullus spokojený, mohl bych ti zařídit nějaký pěkný dům v Anvilském hrabství. V opačném případě skončíš na mučidlech jako ten dunmer, co ti držel nůž u krku. Volba je na tobě."

Upravil/a Sarako dne 25.05.2021 11:20
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"Hmm škoda ... asi budu ten krám muset tahat hodně dlouhou dobu, než se s ním potkám, nevadí ... chápu, Scipio se v těhlech věcech vyžívá. Já osobně mu také nejsem dobrým oponentem co se týče politiky ... ale! S tímhle tady si myslím, že ho zabavíme docela slušně." Zasměju se a ukáži na poklad. "S tím co mám v plánu a s čím jsem Scipia už zasvětil se určitě nudit nebude. Už jsem vymyslel jednu dobrou investici, ale Scipio se v tom ve výsledku vyzná lépe. Takže já zatím pracuji na nějakých základech a Scipio by se potom mohl chytit a pokračovat v mé práci tady. Myslím že se mu to bude líbit ... třeba pak zvýšíme i politický vliv Vici a Scipio bude moci něco vlastnoručně změnit když bude chtít."

Pokrčím rameny. "Hmm ... asi tedy vyrazím za tou Seranou. Nebo se možná vrátím ještě na univerzitu. Mám tu spoustu magických artefaktů, u kterých nevím jaká očarování to jsou ... nějaký tip co udělat dříve? Klidně mě můžeš doprovodit." Pousměji se.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 980

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Vzal sis měšec od mrtvého norda.

„Raději bych to prošetřil na nějakém vhodnějším místě.“ zasáhl legát Condarius.
„Dejte si pohov. Mám lejstro.“ namítl legát Atius a poukázal na listinu, kterou měl opatřenou pečetí. Condarius nic nenamítl, ustoupil a dal vám prostor. Legionář popadl zajatého muže a odvedl ho do poničeného domu, oba legáti legionáře následovali a po vstupu se rozestoupili po místnosti.

„Eh...“ vydal ze sebe zajatec, odkašlal si zahleděl se na klíč, „No... nevím jaké o mně máte drby. Ale zas tak blízkej sem si s tím prašivcem nebyl. Kdyby jo... tak by na mě neposlal ty guanery.“ hodil hlavou k mrtvému nordovi, „Podivejte se... Před chvilkou sem díky vám utekl hrobníkovi z lopaty, ale na jak dlouho? Ať bude odměna sebelukrativnější... vždycky se najde nějakej vrahoun, kterej mě bude chtít voddělat. To je fakt.“ namítl a podíval se na tebe, „Teď to byla tahle dvojka... až se dozví ten kdo je poslal, že selhali a já zazpíval vám, tak pošle někoho dalšího. Takže nějakej fešnej domeček kdoví kde je mi pěkně na nic. Leda bych měl kolem sebe gardu jak samotný císař, když vyrazí na výlet.“
„Neznevažujte Císaře.“ napomenul ho legát Condarius.
„Pardon.“ zatvářil se pošklebně zajatec, „Heleďte ten klíč sem vosobně nikdy neviděl. Ani nevím kolik jich může být a kdo je vůbec může mít u sebe.“ koukl střídavě na tebe a poté oba legáty, „Ale kdybych si měl tipnout. Tipnul bych si tu čarodějnou couru...“ odkašlal si, „Heleďte zas ji tak dobře neznám, ale nevěřím tomu, že by si toho starce vzala z lásky, když mu čouhal náhrobní kámen v předsíni a pytle zlata ve sklepě.“ odmlčel se, „O té čarodějce vím jen kvůli tomu... že byla docela pěkná, vždycky vyšňořená a někdo tak prachatý by se bezdůvodně nezahazoval s někým Caesarovy pověsti a nebyl v jeho podniku pečený vařený... no a pak už je tu leda ten klíčník... ale ten už je nejspíš po smrti. Stejně jako většina co asi měla něco hlubšího s dočinění s Caesarem... protože jestli je mrtvej... tak kdoví.“ pokrčil rameny, „Nová hlava podsvětí bude chtít asi čistej stůl... a ta dvojka před vámi to naznačovala.“
Legát Condarius, kterému unikli informace z Anvilu se jen podíval na legáta Atia jakoby očekával nějaké zasvěcení, ale legát Atius mu pozornost nevěnoval a poslouchal co má muž na srdci.

„Proč vůbec ty klíče hledáte?“ zeptal se náhle legát Condarius, když se mu nedostalo odpovědi od legáta, „Jestli jich je tolik a je Caesar po smrti pak se majitelé těch klíčů určitě pokusí sejít, aby se dovnitř dostali. Není lepší tomu prostě nechat volný průběh, čekat zpovzdálí a sledovat kdo se o věci s nimi bude zajít? Nebo se pokusí proniknout na to místo kde jsou nějaké ty dveře k otevření?“
„Legáte Condarie.“ povzdechl si legát Atius, „Máme to plně pod kontrolou. Neučte nás ostřílené orly létat a raději se vraťte ke svým povinnostem, řešte svoji chřipečku... nebo si připevněte našeho elfího přítele na skřipec a zkuste z něj něco užitečného dostat.“ dodal a podíval se vážně na svého kolegu z legie. Condariovu reakci ve tváři nebylo možné postřehnout kvůli přilbě, kterou měl stále na hlavě, „Jsem služebně starší, více zasvěcený a jistě chápete, že tu jste prostě navíc.“ zdůraznil mu poté. Legát Condarius koukl na tebe jakoby chtěl slyšet ještě tvůj verdikt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Pevnost je strategicky dobře umístěná a je v dobrém stavu, můj otec a naši předci se o ní velmi dobře starali a neváhali ji využít pro různé výcvikové účely, ale já už v tomhle pokračovat nechci. Vím, že tohle celé není ve vaší kompetenci, ale chtěla jsem vás se svým záměrem nejprve seznámit, abyste o tom věděl a také jsem chtěla znát váš názor, protože pevnost je opravdu velká a bude to pro vás starost navíc, když vám spadne do klína, protože budete muset vybrat někoho vhodného kdo ji bude spravovat... však víte jak to myslím.“ pousmála se, „Klidně se zastavte a podívejte se sám. Akorát vyrazím do pevnosti až zítra ráno, jsem domluvená se svými strážci, že mě vyzvednou až zítra.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„No... Já a politika nejde moc dohromady.“ usmála se Laurana, „Ale dělej jak myslíš, máš moji plnou podporu.“ hodila na tebe zamilovaný pohled, „Zní to lákavě, ale raději zůstanu s Merril. Scipio není kvůli Lyře ve své kůži... i když to otevřeně nepřizná a služebná toho má asi za celou dobu také plné zuby. Nerada bych jí přidělávala ještě starosti s dohledem na Merril.“ vysvětlila, „Ale možná se raději nejprve zastav na Univerzitě. Jestli ti jde o artefakty nejspíš budeš muset za Silverwoodovou a znáš ji... je dost náladová, lepší ji odchytit teď dokud je ještě čas přednášek než později kdy už má svoji siestu. Ale zas na druhou stranu... jestli má teď zrovna nějakou přednášku asi ti také moc nápomocná nebude.“ pokrčila rameny, „No... dělej jak myslíš.“ zasmála se a očima zkontrolovala Merril, který se jí zdála dlouho potichu. Dívce se nic nestalo, jen si mlčky hrála s hračkami.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Asi vyrazím na tu univerzitu tedy. Ať to máme z krku. Jak jsem řekl, klidně se v pokladu prohrabej a klidně si vezmi co by se ti líbilo. Třeba nějaký náramek, či prstýnek. Je toho tu celá hromada. Tak zatím zlato." Zasměju se a rozloučím se.

Dále vyrazím tedy znovu na univerzitu s úmyslem najít Silverwoodovou. Pokud bude mít nějakou přednášku, tak mi to vadit nebude. Prostě a jednoduše na ní někde počkám. Když budu vědět, že to bude dlouho trvat, tak si začnu číst ve spisech Gritharda. Každopádně, až Silverwoodová bude volná, tak se jí zeptám, jestli by mi neurčita očarování několika předmětů načež jí dám na rozpoznání ony prsteny, náhrdelníky, dýky, svůj meč mohylový, jenž také nějakou magii vyzařoval a jako poslední věc dvojicí holí. lichovu a grithartovu. Nejlépe s ní zrovna půjdu, abych si artefakty převzal zpět a hned zjistil verdikt nad zbraněmi, jaká očarování vlastně mají.

Upravil/a scorpioncz dne 25.05.2021 21:37
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Určitě bych se přijel podívat, každopádně děkuji za nabídku. Proberu to dnes s hrabětem. Jestli je to všechno, tak se budu těšit na exkurzi." S úsměvem se zvednu ze židle a vyprovodím ženu zpět před kasárny, kde se rozloučíme. Chvilku budu vyhlížet Angelu a pokud jí nezahlédnu vydám se předat dopisy kurýrovi.
 
Sarako
,,Když budeme čekat, tak se ti lotři, co přežili, mezitím zbaví všech, co by je mohli identifikovat. Jakou máme potom jistotu, že nám tam nenastrčí nějakou volavku, aby nakonec unikli trestu? Ti lumpové, co spolupracovali s Caesarem na tom nebyli tak blbě, aby si zlato z trezoru museli vyzvednout hned a čekat dvacet let, na to, až se tam objeví se mi nechce." odvětím Condariovi a podám mu dekret od Leye, aby získal větší přehled o tom, o co se snažím.

Poté se otočím k zajatci: ,,To že se tě někdo snaží nechat odstranit, je jen známkou toho, že bys měl spolupracovat a říct mi, kdo by mohl být tím novým šéfem. Nový život ve Snorhelmském království a změna identity by mohly být adekvátní odměnou, kterou bych mohl zařídit. Začněme tím, že mi řekneš kam bys šel, kdybys utekl z Anvilu do Císařského města a zjistils, že je v hostinci, který slouží jako vaše domluvené místo, zřízena provizorní nemocnice. Kam bys šel za předpokladu, že bys tu nevlastnil žádnou nemovitost?"
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 981

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„To dává smysl.“ přikývl Condarius. Legát Atius mu věnoval pouze pohled v doprovodu kroucení hlavy. Condarius od tebe ochotně převzal dekret a začetl se do jeho znění. Mezitím jsi pokračoval ve výslechu.

„Stoky.“ vydal ze sebe muž bez dlouhého přemýšlení, „Asi stoky. Legie tam nepáchne a pokud se vyznáte... pak tam můžete narazit na nějakou tu zločineckou sortu...“ podíval se střídavě na tebe a legáta Atia. „Heleďte to není vůbec snadný... chápejte já nebyl nikde vysoko, abych věděl kdo tahá za nikdy a kdo ne... ale je jasný, že to musí být někdo s čuchem na obchod, smyslem pro dobrý kšeft a nesmí se bát ušpinit... protože jen na to ta banda z Caesarova okolí a jeho zločineckého syndikátu slyší.“ pohodil hlavou, „Pelinal Navale.“ řekl následně, „Zdejší kšeftař, který sponzoruje žebráky, vaří pro ně polévku, snaží se jim pomoci a tváří se jako mesiáš, ale ve skutečnosti svými dobrými skutky na oko kryje ty nejsprostější levárny.“ odkašlal si, „Je to svině co má tvář jako mílius.“

„Znám ho.“ zvedl hlavu legát Condarius, „Býval to legát. Sloužil s mým otcem v jednom oddíle, ale mám za to, že ho propustili kvůli nějakému zranění v boji.“ vrátil ti dekret, „Jako děcko jsme ho s otcem pak občas navštěvovali. Skutečně pomáhal chudým a mám za to, že jim pomáhá do dnes. Společně se svou ženou. Ale tohle co o něm teď slyším...“ povzdechl si, „Můj otec měl čuch na lidi. Pochybuju, že by něco takového neprokoukl.“
„No... Jestli vás to uklidní.“ hodil směrem k legátovi hlavou muž, „Ta dvojka se na něj vyptávala zatímco hrál dunmer na mé břicho jak na buben.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Ano. Je to vše.“ přikývla hlavou, „Děkuji vám za váš čas.“ usmála se, „Mějte se.“ rozloučila se s tebou, když jsi ji vyprovodil z kasárny. Opět si chvilku postával před kasárnou, Angela byla však stále v nedohlednu. Odebral ses proto k pobočce zdejšího kurýra, byl kousek od kasáren a proto jsi nemusel dlouho kráčet městem. Vešel jsi otevřenými dveřmi do pobočky.

V menší obdélníkové místnosti s větším s tolem za nimž seděl postarší muž v uniformě kurýra a pokuřoval dýmku, tě ihned přivítal mladík v obdobné uniformě, přebíral dopisy na hromádce. Většina z nich byla určeně hraběti a hraběnce, nejspíše přání do budoucího života ke svatbě.
„Co to bude mladíku?“ zeptal se starý kurýr, když vyndal z úst dýmku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Měj se. Hodně štěstí.“ popřála ti Laurana na rozloučenou, když jsi opouštěl ložnici a poté vilu rodu Vici. Nezdržoval ses a kráčel svižnou chůzí rovnou zpět na Univerzitu, prošel jsi kolem chrámu, přešel jsi most, prošel otevřenou branou a vstoupil do budovy Univerzity. Vyhledal jsi rozpis přednášek, zjistil jsi, že profesorka Silverwoodová momentálně nevyučuje a měla by mít volno. Zamířil jsi proto do její komnaty ve sklepení, opatrně si sešel po starých kamenných a mnohdy velmi kluzkých schodech k jejím dveřím, spatřil jsi zlatavý štítek a zaklepal na dveře. Nikdo se však neozýval ani neotvíral. Zaklepal jsi proto znovu a když si opět nedostal žádnou odezvu odebral ses zpět do velkého sálu, směřoval jsi ke komnatě profesorů v patře, když si profesorku spatřil právě z této místnosti odcházet.

Držela v jedné ruce hrnek s teplým čajem, pod ramenem deníkem používaným pro evidenci průběhu přednášky a docházky. Zavřela dveře, zamkla a vykročila svým směrem. Oblečená byla do dražšího upraveného šatu, který měla ušitý na míru od velmi kvalitního krejčího. (nechám tě s ní pěkně vést řádný dialog, protože její charakter ryze samaritánský a překypující ochotou rozhodně není)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Nesu vám pěknou várku, to vám povím s tímhle si užijete srandy." Budu se tvářit, jak kdybych nesl kilo dopisů a pak mu to začnu skládat na pultík. "Asi vás nepotěším vašnosto, ale potřebuju kontaktovat několik známých a opravdu nemám šajna, kde se zrovna poflakujou. Ale vy už si určitě poradíte. Co budu dlužen?"
 
Sarako
,,A ještě jedna maličkost." prohodím k zajatci ,,Nějakej vykřičenej podnik, kam by se mohla schovat jedna z Caesarovejch kur... ehm tanečnic, co utekla z Anvilu sem do Císařského města. Pochybuju, že potom co obsluhovala vybranou Caesarovu klientelu, bude trčet někde ve stokách. Mám na mysli jednu modrookou bosmeku co za draho prodává svý tělo a těch po tomhle městě neběhá zase tolik. Kdybych hledal nějakej nóbl bordel, co patřil v tomle městě Caesarovi, nebo někomu z jeho přátel, jakej bys mi doporučil, kdybych byl nepoctivej obchodník, nebo zazobanej lump co má problémy se zákonem?"
Upravil/a Sarako dne 27.05.2021 00:20
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"Dobrý den kolegyně. Mám určitý problém, se kterým byste mi mohla pomoci. Mám tu několik magických artefaktů, u kterých neznám jejich očarování a tak nevím, zdali jsou užitečné, nebo přímo nebezpečné. Vzhledem k tomu, že jste v této oblasti asi ta nejtalentovanější osoba, kterou znám, tak věřím, že to nezabere ani moc času. Vaše přednášky byly opravdu zajímavé, ale obávám se, že moje schopnosti v oblasti identifikace se jen těžko vyrovnají vašim. Byla byste ochotna pomoci? ... chcete vzít ten deník, abyste se mohla soustředit na nerozlití čaje?" Přátelsky a vstřícně, možná trochu úlisně položím prosbu o pomoc a nabídnu pomoc s přenášením věcí s tím, že jí kdyžtak budu následovat.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
SuperHunter
"Do Hammerfellu jsem se dostala až potom co jsme tam získali nějakou oporu, ale i tak to tam nebyla žýdný dovolená..." odpovím khajitce. Přikývnu na její návrh jít tipickou cestou a zeptám se jí, "Pracujete s Thalmorem už dlouho?"
 
Aurelius
→ Tah 982

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Eh... V tomhle směru mě napadá jen jedno místo.“ usmál se, „Nevěstinec, který je natolik vyhlášený a natolik blízký tomu Anvilskému.“ dodal, „A to ten největší hostinec tady v Imperial City, nemůžete ho minout, majitel je pochybnej cápek se kterým je lepší jednat opatrně... a mít dost peněz když už si tam jdete pro nějaké to potěšení.“
„Vím o který se jedná.“ přikývl Condarius, legát Atius na něj ihned hodil překvapený pohled, „Byl jsem tam jen a pouze jednou. Pracovně.“ zdůraznil.
„Samozřejmě.“ přikývl ironicky legát Atius a podíval se na muže.
„Byl jsem tam s mistryní Arteriovou, mimořádně... protože nás informovali, že tam umřel jeden zákazník. Byly obavy, že by mohl být nakažený a proto jsme museli jednat rychle. Za normálních okolností by mě tam ani v této zbroji nepustili.“ dodal na objasnění legát Condarius, když mu Atius zjevně příliš nevěřil. „Naštěstí se obavy nepotvrdily... tím bych celou věc uzavřel.“ koukl znovu směrem k Atiovi, který jen přikývl.
„Věřím vám.“ dodal.
„Je to asi jedinej bordel, kterej mě napadá... jestli byla nějaká nóbl a chtěla velký prachy za pár hodin prožité rozkoše tak by šla rozhodně dělat tam, protože jinej nějakej menší podnik by si její vysoký ceny asi těžko mohl dovolit... a klientela těchhle podniků není nejlepší... většinou taková zkrachovalá banda, které cinká v kapse sotva pár posledních mincí.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Poradíme.“ odpověděl ti stroze stařík, když jsi před něj na stůl vyskládal své dopisy. „Je jejich doručení urgentní?“ zeptal se následně, „Velmi by nám pomohlo kdybyste nám prozradil kde máme hledat. Jestli pouze tady v Cyrodiilu nebo i ve vedlejších provinciích. Sníží to dobu celého procesu a dopis dorazí rychleji.“ vysvětlil následně. „Jinak vás to vyjde osmdesát Septimů za jeden dopis mimo provincie Císařství, které nepatří pod území Aldmerského spolku, padesát Septimů pro odeslání dopisu do Hammerfellu nebo provincií spadajících pod Aldmerský spolek. Po Cyrodiilu vás to vyjde na dvacet Septimů za dopis, Skyrim je za třicet za jeden dopis a Vysokoskalské provincie je za...“ nadechl se a zamyslel.
„Za čtyřicet.“ připomenul mu mladík.
„Jistě. Čtyřicet.“ usmál se na tebe a popotáhl z dýmky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Zastavil jsi profesorku Silverwoodovou s vlídným oslovením.
„Dobrý den, kolego.“ pozdravila tě a vyslechla si co máš na srdci zatímco svírala pod rameny deník a ve druhé ruce držela hrnek s čajem. „Jestli jich není moc můžeme se na ně zkusit podívat hned. Mám teď volno, ale za necelou hodinu začíná oběd a poté mě čekají přednášky.“ odpověděla ti následně bez dlouhého rozmýšlení, „Pojďte.“ pokynula ti, abys jí následoval a odvedla tě ke dveřím do učebny vybavené zejména pro výuku magie očarování. (učebny, které obsahují různé aparáty, které by mohly být nebezpečné v rukou nezkušených noviců a novicek bez dozoru se zamykají, klíče mají buď příslušní profesoři a profesorky nebo jsou jedny náhradní klíče umístěny v komnatě profesorů) Při odemykání využila tvé předchozí nabídky, předala ti deník a hrnek s teplým pěkně vonícím čajem. Odemkla dveře, podržela ti je a když jsi vstoupil opět je za vámi zavřela.

„Tak mi ukažte co byste potřeboval prozkoumat.“ vybídla tě, když si opět převzala deník a následně i čaj. Čaje trochu opatrně upila a deník odložila stranou na kamennou lavici na níž byl připevněn očarovávací aparát.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Vstoupila jsem do Aldmerského vojska velmi mladá, podstoupila jsem výcvik ve Valenském lese, několik let jsem působila pod velením důstojníka Tarlowa. Velmi dobrý, loajální důstojník, který svým chováním dost vybočoval... a to i svým pohledem vůči Odboji. Dost mě inspiroval.“ odpověděla khajiitka, „Ale když přišel rozkaz s žádostí o převelení, požádala jsem ho, aby vyhověl. Bojovat pod velením lorda Gerricka je totiž nesmírná čest... přestože jeho pověst budí strach.“ dodala zatímco jste kráčeli dál, „V Hammerfellu tam velel velitel Falerion a nějaká Lady Arannelya? Nebo jak se přesně jmenovala... už nevím.“ pokrčila rameny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Chcete to po mně ale složité věci, to vám povím šéfíku. Mělo by to být jen do Cyrodiilu a Valenského lesa, ale nemůžu dát úplně ruku do ohně za každýho adresáta. Je možný, že se někdo z těch blbců poflakuje už dávno někdo jinde, v případě komplikací vám nějaké další náklady samozřejmě zatáhnu." Vysvětlím kurýrovi a mezitím mu rozdělím dopisy na 2 hromádky a ukážu mu, které jsou do Lesa a které do Cyrodiilu. Pokud už po mne nebude nic dalšího chtít, tak zaplatím a půjdu se podívat, jak je na tom Angela.
 
Sarako
,,Takže si budu muset vyrazit za trochou povyražení." pronesu s nadsázkou a zasměji se. Potom se střídavě podívám na Atia a Condariuse: ,,Není to nejvhodnější místo pro rytíře, který se dvoří dámě, ale bohužel mě nenapadá lepší způsob, jak se tam dostat jinak, než jako rytíř objednávající povyražení pro svého pána. Dáte mi čtvrt hodinu, a jestli se odtamtud nevrátím, tak tam Atius se svými muži vtrhne, že jste dostali tip na zločince. Lepší plán mě teď nenapadá. Když tam napochoduju s dekretem od Hraběte Rulla, tak je jen mizivá pravděpodobnost, že ta bosmerka nestihne vzít roha, zatímco se po ní budu shánět. Jestli se chce některý z vás přestrojit a jít tam místo mě, budu mu vděčný, ale pochybuji o tom, že by tak významné legáty, jako jste vy dva, nepoznali hned u vstupních dveří."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"Děkuji za Váš čas. Mám tu několik artefaktů ..." Začnu vyndávat artefakty z brašny. Nejprve meč a obě hole, grithartovu a lichovu, potom dvojici dýk a nakonec ony šperky. Nejprve dvojici náhrdelníků a nakonec všechny prsteny. "A to je vše. Mohu nějak asistovat?" Pokud si bude přát nějakou asistenci, tak jí poskytnu, aby to šlo rychleji.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 983

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nechodím do těchhle podniků a má tvář na plakátech nevisí.“ namítl legát Atius, „Pochybuju, že by mě někdo poznal, protože jsem tedy nijak extra nepůsobil, ale nehodám tam chodit. Legát Condarius má v návštěvě už praxi.“
„Měl jsem přilbu.“ zdůraznil legát Condarius a poklepal na svoji plnou přilbu, která mu dokonale skrývala tvář.
„Jednejte jak musíte.“ obrátil se na tebe opět Atius, „Připravím své muže, budeme se držet poblíž a v nejhorším případě se pokusíme zasáhnout.“ potvrdil následně tvůj plán.

„Vyslechnu dunmerského zajatce a jeho.“ pokynul směrem ke spolupracujícímu muži legát Condarius, „Odvedu prozatím do nějaké cely. Jestli ho někdo chce zabít pak mu sezení v chládku může život krátce prodloužit.“ rozhlédl se, „A podmínky tam jsou prakticky srovnatelné s tím co má tady.“ dodal s pokrčením ramen. „Pokud mě budete hledat najdete mě v sídle posádky Osmé legie.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Dobrá.“ přikývl, shlédl jak máš rozdělené dopisy a poté ti podal vyučování, zaplatil si jej a odebral se s rozloučením pryč. Stařec mezitím sebral dopisy a začal je opatřovat pečetí zdejší pobočky.

Angelu ses vydal hledat rovnou ke kasárnám. Podařilo se jí shromáždit několik desítek příslušníků Chorrolského vojka, zbrojnošů, ale i pár legionářů, jejichž zbroj byla jakousi prapodivnou kombinací lehké legionářské zbroje se zbrojí zdejší městské stráže. Angela postávala u dveří do kasáren, opřená o futra a o čemsi diskutovala s rytířem Tilbautem. Tilbaut měl své dlouhé blonďaté vlasy svázané do culíku, aby mu nelezly do tváře. Přilbu držel pod ramenem a nezdálo se, že by konverzace probíhala v přátelském duchu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Silverwoodová nebyla příliš nadšena z množství předmětů, které jsi chtěl od ní prozkoumat, když si je postupně vyskládal na volné místo vedle aparátu, hole a meč opřel o lavici.
„Je toho trochu víc.“ konstatovala nakonec, „Začneme tím nejsnazším... více něco bližšího o původu těch předmětů? Kteréhokoliv?“ zeptala se, „Ale protože jste většinu z nich mohl uchopit do ruky a nezpůsobilo vám to žádnou bolest nejspíš v nich nebude ukryta žádná temná nebo jinak nebezpečná magie.“ opatrně vzala do své ruky meč, který jsi sebral v Mohyle.

„Je dost možné, že budeme muset některé z těch předmětů nabít. Jejich očarování už může být vlivem času oslabeno... což může přinejmenším zkreslovat naši snahu definovat co nejpřesnější očarování.“ vysvětlila, „Magické hole budou nejspíš nabité, ale u šperků bych si tolik jistá nebyla. Hádám, že jste je našel někde v nějakých katakombách.“ pokračovala zatímco rozzářila svoji levou ruku magií. „Každopádně je všechny nestihnu projít... vyberte si tři, které chcete mít rozpoznané do oběda. Zbylé projdu v průběhu zítřka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Vstoupila jsem do Aldmerského vojska velmi mladá, podstoupila jsem výcvik ve Valenském lese, několik let jsem působila pod velením důstojníka Tarlowa. Velmi dobrý, loajální důstojník, který svým chováním dost vybočoval... a to i svým pohledem vůči Odboji. Dost mě inspiroval.“ odpověděla khajiitka, „Ale když přišel rozkaz s žádostí o převelení, požádala jsem ho, aby vyhověl. Bojovat pod velením lorda Gerricka je totiž nesmírná čest... přestože jeho pověst budí strach.“ dodala zatímco jste kráčeli dál, „V Hammerfellu tam velel velitel Falerion a nějaká Lady Arannelya? Nebo jak se přesně jmenovala... už nevím.“ pokrčila rameny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4199 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8228 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5698 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4850 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12720 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7505 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6631 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6364 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7556 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist