Mopidu napsal:
Nejlepší vohoz maj pastafariáni (cedník na hlavě )
Ano, jsme rád, že jsi nakloňena našemu učení! připoj se k nám nevěřícím ve FSM
@Mike: My jsme též věřící, resp. nevěřící, protože, aby jsi věřil ve FSM musíš nevěřit
A není to o tom, že mají potřebu dělat si dobrý dne z věřících
Upravil/a Leneren dne 27.02.2014 18:34
hRDLA napsal:
Já vím co to znamená Miku... to bych to sem nepsal.
A v tomhle věřím panu profesoru, který na to má papír a ukazoval nám i obrázky.
Tady máš biskupský erb s mitrou
Kardinálský s kloboukem
E: A nejlepší ohoz jsou moje půjčený libový brejle
Tak a je vidět, že jsem měl pravdu, protože mitru má u katolíků nad znakem pouze papež (a to až teď nově, dříve byla tiára). Tenhle erb je z anglikánský církve!
Všichni mají totiž v katolický církvi nad erbem klobouk, jak je uvedený v mnou odkazovaným článku. Biskup má klobouk zelený, kanovník černý (to mají skoro všichni, včetně obyčejsných kněží), kardinál červený - druhý znak je sprývná a PLNĚ SE SHODUJE s tím, co celou dobu říkám... je to Dukův znak, tak ještě, aby ho měl špatně.
Nevím, kde jsi teda v případě kardinála viděl chybu v tom článku???
Pro příklad tedy korektně uvedu, jak to vypadá:
Biskup:
sídelní biskup Baxant:
šest bambulí, zelená barva, obyčejný kříž za znakem, který je čtvrcený se znakem diecéze v prvním a čtvrtém poli.
pomocný biskup Hrdlička:
šest bambulí, zelená barva, obyčejný kříž, ale není znak čtvrcený se znakem diecéze, protože není sídelní biskup
kardinál Bertone
byl kardinálem státním sekretářem, u něj je jediná výjimka, kdy je nad kloboukem deštník s klíči. To má vždy a pouze kardinál státní sekretář... to jen aby bylo vidět, že vim, o čem mluvim
Probošt (například kapituly)
Má právo na stejný rozvežení jako biskup (šest bambulí), ale v černé barvě a bez kříže
nenašel jsem žádnýho (chtěl jsem sem hodit Jiřího Hladíka, ale nemá na netu znak)
ale když byl infulovanej, to je, že mohl nosit vmitru a berlu, měl za znakem navíc místo kříže berlu:
... nikdo, v katolický církvi nikdy nad znakem kromě papeže mirtu neměl... to mají anglikáni. (kteří se oddělili od katolíků díky Jiřímu VIII. a tak si to udělali takto pod svém. Čili ano, tamten znak je biskupa, ale anglikánskýho.
To je znak biskupství! Královéhradeckého biskupství. Tam může mít co chce, podstata je dána obsahem znaku.
Tam, v hradci, je biskup Vokál. Jeho znak:
(je ještě před úpravou na diecézního - sídelního biskupa, není čtvrcený, ae to není podmínkou)
Ještě bych málem zapomněl na arcibiskupa, ten má o jednu řadu víc bambulí, než biskup, vše v zelené, a má patriarší kříž, tj. dvojitý, místo obyčejného...
Arcibiskup Haas:
EDIT: Prosimtě hRDLo, promiň, spletl jsem se... ono do 12. století to opravdu bylo tak, že NĚKTEŘÍ preláti měli místo klobouku mitru (biskup, opat...) ale potom se to sjednotilo a to, co se dřív používalo převzali Anglikáni. Anglikánský biskup totiž nemá ve znaku kříž, ale dvě berly překřížený... dneska se to už nepoužívá u katolíků... faux pas...
Upravil/a Mike dne 27.02.2014 19:11
No já bych to shrnul tak že jsme se do toho už nějak moc zamotali necháme prostor pro normální lidi, který HERALDIKA NEZAJÍMÁ (a jeb*t jí nebudou že BW ) aby si taky mohli povídat
hRDLA napsal:
No já bych to shrnul tak že jsme se do toho už nějak moc zamotali necháme prostor pro normální lidi, který HERALDIKA NEZAJÍMÁ (a jeb*t jí nebudou že BW ) aby si taky mohli povídat
Ten nedostatek aplikací by právě lehce mohl kompenzovat jimi stanovený formát pro aplikace... takže bych tomu dal tak půl roku a myslím, že by to mělo být OK. Rozhodně je mi to tedy sympatičtější (tím, na jakých min. požadavcích to jede), než Android, který je čím dál víc náročný...
Tak už jsem si v TESO i poštelovala ovladače a řeknu vám, není nic hezčího než slyšet TES soundtrack v pozadí zatímco všechno dávate na Ultra krásný to pocit, bude mi chybět až to za pár let zas neutáhnu....
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.