Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 9 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 39.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„To asi ano. Hleděním do knih a posloucháním zdlouhavých přednášek se toho příliš nenaučíš. V životě je největším učitelem zkušenost.“ usmál se mág po tvé pokloně a slovech. Pak zavelel a vedl tě společně se Světlanou do své komnaty. Komnata dvorního mága byla prostorná a podobně vyzdobená jako síň. Nesla hned několik symbolů města a závěsy u oken byly ve žluté barvě. Podlouhlá místnost byla rozdělena celkem do tří částí. První a druhá část byla od sebe oddělena úzkou zídkou bez dveří, která dělila pracovnu od knihovny a několika větších beden ve kterých měl mág pravděpodobně uložené přísady a další vybavení. Poslední část byla oddělena dveřmi a právě tam se nacházel pokoj dvorního mága.

„Zde je mé působiště.“ pousmál se a zavřel za vámi dveře. Pracovna byla vybavena nejrůznějšími základními aparáty. Mezi prvními aparáty, které jsi spatřil patřil očarovávací, dalším byl stolek pro tvorbu lektvarů, který se nacházel ihned vedle krbu v němž byl zavěšen větší kotlík. Nad krbem bylo zavěšeno několik sušících se bylinek. Dřevěný pracovní stolek byl uklizen. Psací potřeby na jedné straně, čisté papíry a razítko s pečetí Brumy bylo na druhé straně. Vedle pracovního stolku se nacházela skříň s prosklenou vitrínou v níž se nacházelo několik starých knih. „Máš nějaké představy jak bys tu u mě chtěl pobývat? Určitě budeš chtít docházet na přednášky na Univerzitu, ale každodenní teleportace není příliš prospěšná zdraví. Mám pravdu?“ pootočil se na Světlanu a ta jen mlčky kývla. Očima si totiž prohlížela mágovu sbírku knih ve vitríně.

http://i.imgur.com/zwfq9Rh.png

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Vyhledal jsi v obsahu kouzlo telekineze a následně jej nalistoval, poté jsi prolistoval knihu až dokonce a se zaklapnutou knihou opustil knihovnu. Cestou jsi potkával mnoho noviců neboť právě skončily přednášky a všichni se přesunovali na další, kterou měla mít na starost opět profesorka Silverwoodová. Bosmerku se ti povedlo dohnat až na schodišti kdy směřovala ke svému kabinetu, aby si mohla vyměnit učební pomůcky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Nalistoval jsi první tobě neznámé kouzlo a pustil se do učení. Nejprve sis pečlivě nastudoval gesto a následně kouzelnou formuli. Naučil jsi se kouzlo dýchání pod vodou k jeho vyzkoušení se musíš nacházet u vody nebo ještě lépe pod vodou. Jinak úspěch seslání nepoznáš.

Zabouchl jsi knihu, vrátil zpět na své místo a odebral se pryč z knihovny. Přednáška podle všeho už skončila protože novicové se hodně začali rojit na chodbě, aby stihli přesun na novou přednášku, která měla začít co nevidět. Silverwoodina přednáška o magii Proměny má začít v 10:15 a to ve stejné učebně jako probíhala její přednáška o magii Iluzí. Když jsi se blížil ke kabinetu profesora Globulla spatřil jsi ho kráčet po boku Thalmorské mágyně v černé uniformě. Styl chůze a výraz její tváře se odrána příliš nezměnil. Očima si tě prohlédla a když jí Globullus gratuloval za dobře odpřednášenou přednášku se usmála a poděkovala.
„Dle mého úsudku jste schopná a Univerzitě vaše zkušenosti a ochota vyučovat jedině pomůže. V průběhu přednášky jsem vám sepsal smlouvu. Stačí jí jen podepsat a poté odnést do komnaty Arcimága pro oficiální potvrzení. Můj podpis už přiložen je.“ usmál se spokojeně profesor a předal Altmerce sepsanou smlouvu. Znovu poděkovala a mlčky kolem tebe vyrazila do komnaty Arcimága.

Starý profesor se mezitím vydal ke svému kabinetu kde jsi ho odchytl. Strhl papírek ze dveří a pokynul ti, abys vešel dovnitř.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Odebral jsi se k cechu bojovníků. Už z dálky jsi spatřil trojici Bosmeřích válečníků v cechovní zbroji jak zrovna opouští budovu. Zastavili se před ní a nasedli na připravené koně. „Pojedu první. Za mnou pojede Gwin a za ním Brelor. Snažte se dodržovat rozestupy.“ zvolal velitel trojice a pobídl koně. Zbylí dva válečníci v kožených zbrojích ho poslušně následovali s patřičnými rozestupy pryč z vesnice.

Od cvičiště které se nacházelo mezi hradbou a budovou cechu zrovna vyšla dvojice osob. Zpočátku jsi je nedokázal rozeznat, ale nakonec jsi poznal Bosmera v obyčejné kožené zbroji, která byla totožná jako zbroje trojice válečníků z cechu. Doprovod mu dělala osoba v podobném oděvu jako měla Carwen když tě opouštěla, ale místo černé barvy měla olivově zbarvené kápě a plášť.
„Jsi si tím stoprocentně jistý?“ ozval se ženský hlas zpoza kápě když tě dvojice míjela.
„Ano.. Ano jsem.“ hlásil elf a přitom kýval hlavou. „Je to ta jeskyně asi deset minut cesty jižně od vesnice.“ dodal těsně předtím než oba zmizeli uvnitř budovy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leneren
„To je obchodní tajemství…“ odpověděl pohotově muž a otočil se k tobě zády kráčejíc zpět k otevřenému oknu. Opřel se o dřevěný parapet a hleděl na noční město. „Prozradím vám jen tohle. Do srdcích místních jsem už teror a strach zasel. Vaše teta moc dobře ví čeho jsem schopen.“ následovalo ticho, které bylo přerušeno až úderem hodin odbíjejících půlnoc.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
Prošel jsi opravovanou branou a pokračoval přes most směrem k vile rodu Valeriů.
(3 příspěvky)

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 06.07.2016 00:17
 
scorpioncz
"Vypadá to tu útulně ..." poznamenám, ale hned odpovím na otázku, "O tom jsem zatím moc nepřemýšlel, ale asi by bylo nejrozumnější, kdybych tu pobýval třeba týden, a pak se na týden navrátil do IC. Bylo by to asi nejlepší. Pokud zde nemáte žádné volné lůžko, tak mi nedělá problém se ubytovat v hostinci."
Upravil/a scorpioncz dne 06.07.2016 00:20
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Adrian_S
"Jsem rád, že jsem vás zastihl, mistře." začnu mluvit, jen co zavřeme dveře kabinetu, "Mám spousty slov, které bych chtěl s vámi vyměnit. Máte chvilku? Rád bych probral jedno možné... profesorství. Á... pak dnešní soukromou hodinu."
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
,,Rád Vás opět vidím, profesorko Silverwoodová. Měl jsem pocit, jako by od našeho včerejšího setkání uplynula celá věčnost." pronesu s upřímným úsměvem k bosmerské profesorce, přitom se na ní podívám tak, aby viděla mou tvář pod kápí a pokynu rukou k jejímu kabinetu se slovy: ,,Až po Vás. Nebojte, nezdržím vás dlouho."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Stáhnu si kápi hlouběji do obličeje a budu pokračovat za onou dvojicí.
Upravil/a Tondulin dne 06.07.2016 10:27
 
Aurelius
→ Tah 40.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„To asi ano.“ kýval hlavou souhlasně mág, „Týden tu a týden tam mi přijde více než optimální vzhledem k tvé situaci.“ dodal a telekinezí nechal přitáhnout trojici dřevěných židlí, pokynul aby jste se posadili a sám udělal totéž. „Hostinec nepřipadá v úvahu.“ zamítl ihned poté. „Jakožto můj učedník budeš součástí dvora a je potřeba aby si na tebe zbylé služebnictvo začalo zvykat. Třeba mě jednou zcela nahradíš. A čím dříve si na tebe zvyknou tím lépe. Proto ti zkusím zařídit pokoj v křídle hostů. Určitě bude moci hraběnka jeden uvolnit. I když se mluví o nějakém sezení se šlechtou z ostatních hrabství.“ odmlčel se a očima si tě prohlížel, „Také ti budu muset zařídit jiný oděv. Nějaký podobný mému, aby jsi se lépe odlišil od ostatního služebnictva. A tohle je důležité.“ koukl na Světlanu a hned zpět na tebe, „Každý mág by měl o své roucho pečovat a mít ho vyrobené přesně na míru, proto spolu pak navštívíme místní krejčovství.“
„To je pravda.“ kývla hlavou Světlana, „Na kvalitě roucha a jeho praktičnosti záleží. Já třeba nemohu být bez kapsy na pozadí. Sice během výuky nosím sukni, ale během cestování je taková kapsa k nezaplacení.“

http://i.imgur.com/zwfq9Rh.png

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
S povzdechem se na tebe otočila nejspíš očekávala nějakého novice, který jí chce zahrnout otázkami a dotazy mimo přednášku. Když však uviděla tebe její otrávený výraz na tváři se příliš nezměnil. Ani tvé slova jí nepřiměli změnit výraz. „V to doufám. Zrovna dneska nemám moc volného času.“ promluvila k tobě po nějaké době mlčení a vydala se pomaličku ze schodů. Následoval jsi jí až do velkého sálu. „Takže buďte stručný ať neztrácím zbytečně svůj volný čas.“ vyzvala tě poté a zamračeně si založila ruce.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Měl jsem hospitaci. Chtěl jsem si nejprve kolegyni Spellorovou trochu prověřit než ji přijmu do našich řad. Sice se toho nedá během jedné přednášky příliš vysledovat a objektivně zhodnotit. Ale myslím, že bude kvalitní posilou pro náš sbor.“ vzal si slovo v momentě kdy jsi domluvil a pokynul ti aby ses usadil na židli. „Tak kvůli tomu jsi tu nechával vzkaz.“ pousmál se a sám se posadil na židli nejblíže k pracovnímu stolu. „Profesorství?“ podivil se, „Snad bys neměl zájem o místo učitele elementové magie? Stále je volné. Spellorová nastupuje na žádost Thalmoru, kvůli zlepšení vztahů a tak… Arcimág z toho příliš nadšený není. Takže jsem zvědav jestli s ní vyrazí dveře a nebo jí nakonec oficiálně přijme.“ odmlčel se, „Na druhou stranu dá se očekávat, že brzy dorazí i někdo od Corrientisových mágů. A to by mohlo být daleko horší.“ dodal a nakrátko se opět odmlčel, „Jestli bys měl opravdový zájem o místo profesora mohl bych o tom zpravit Arcimága. Sice chtěl někoho zkušenějšího, protože profesor Arterius nebyl žádný nováček, nýbrž mág s vzácnou specializací. Ale to je částečně vedlejší, protože profesor se hledá primárně na přednášení o elementové magii se zaměřením oheň. Runovou magii převzala na žádost Arteria mistryně Vici.“ vstal a přesunul se k zásuvce u svého stolku. Ze židle na ní nedosáhl tak pohodlně. Vytáhl opsanou kopii vzkazu na vývěsce před sborovnou a očima se do ní při usednutí začetl. „V tvém případě bude problém akorát nedokončená Univerzita, ale to by šlo nějakým způsobem vyřešit. Klidně bys mohl ve volném čase docházet na přednášky a dále studovat. Jinak já osobně v tom problém nevidím. Měl jsem možnost tě párkrát sledovat během přednášky a nějaký talent dozajista mít budeš. Takže pokud se rozhodneš o místo profesora opravdu ucházet mojí podporu bys měl. Kdyby sis, ale získat podporu i dalších kolegů ze sboru vzrostla by tak tvoje šance na to, že Arcimág nebude mít žádné námitky k tvému přijetí.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Stáhl sis kápě hlouběji do obličeje a poté vyrazil ke dveřím. Jakmile jsi je otevřel spatřil jsi podlouhlou místnost ústící do několika dalších. Podlouhlá síň byla vyzdobená trofejemi zabitých stvůr a sem tam nějakou vzácnější zbraní. Uprostřed síně se nacházel stolek za nímž seděl lehce oděný elf, který zjevně vyřizoval zakázky od místních občanů a poté je předával svým spolubojovníkům. Právě s tímto mužem se pustila tajemná žena do rozhovoru. Seděla na stole a houpala nohami zatím co spolu diskutovali o nadcházející zakázce. Muž jí ukazoval pergamen s kresbou.
„Takhle nějak by pravděpodobně měla ta stvůra vypadat.“
„Pravděpodobně?“ zněl ženčin hlas zpoza olivového kápě. „To ani nevíte co vlastně máte sejmout?“
„Eh… Většina těch hrdinů co to věděla úplně přesně teď leží v hlíně.“ obořil se na ní elf a vrhl na ní podrážděný pohled. Sroloval portrét a hodil jej pod stůl.
„Pardon. Nechtěla jsem se vás dotknout.“ omlouvala se žena, „Nemusíte se hned vytáčet. Však já vám s tím-“
„V pořádku. My si s tím přerostlým kocourem poradíme sami. Od toho jsme cech bojovníků.“ prohlásil hrdě elf a vytáhl čistý papír a začal na něj cosi přepisovat. Žena jen mlčky kroutila hlavou.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
(2 příspěvky)


Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 07.07.2016 00:18
 
Sarako
Dojdu s profesorkou Silverwoodovou až do jejího kabinetu a pronesu: ,,Dohodli jsme se s Globullem, že kámen s Bothielinou duší, zůstává na univerzitě a poskytl jsem mu i tip, jak z něj získat maximum informací. Další věc je tohle." ukáži jí magický okov na noze a pokračuji: ,,Globullus říkal, že jste tou nejvhodnější osobou, která by mi dokázala tenhle malý dárek od Corrientise sundat. Mé specializace jsou šerm a dobře vybraná slova, tak věřte, že kdybych byl zručný ve zdolávání zámků, tak bych Vás s něčím takovým zajisté neotravoval. Pro mistryni proměn jako Vy, snad nebude tenhle magický zámek žádný problém."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Zdravím vespolek." zamávám na oba a posadím se na stůl vedle ženy s kápí. "Jaká že je odměna za toho kocoura?" otočím se na elfa a než stihne jakkoli protestovat budu pokračovat v mluvení. "Už jsem o tom netvorovi slyšel a rád bych se toho problému ujal....ve jménu cechu bojovníků samozřejmě." odmlčím se. "Zabiju ho dřív než byste řekl švec a nebudete muset riskovat život nikoho z vašich lidí, plácneme si na to?" odhalím svůj úsměv a podám elfovi ruku.
Upravil/a Tondulin dne 07.07.2016 17:40
 
Adrian_S
"Víte, mistře. Panu Arteriovi se nemohu rovnat, neboť on... "byl" vojákem. Nebo aspoň měl jakýsi výcvik. Já jen pořád studuji a učím se nové. Ovšem, na toto místo bych se nehlásil, kdyby se nejednalo o zaměření na "oheň". Tu mám v krvi, vím o ní velice dost." dám si ruku na srdce, "Navíc, nejsem zde na univerzitě "jen tak". Mám jisté doporučení, které byste mohl najít v mé přihlášce, než jsem dorazil do Cyrodiilu." podívám se po kabinetu, "Neobávám se nesouhlasu lektorů, spíše studentů, protože to bude pro ně jistě šok... vidět jednoho dne nováčka a hned den na to už učitele."

Dám si ruce do klína, "Jistě vám mnoho lidí napsalo, proč by zrovna oni měli být tou správnou volbou... avšak já mám větší důvod, proč si toto místo zasloužím. Ano, nedodělal jsem ani rok na univerzitě, což je pravda, nicméně mám široké znalosti školy Ničení, Proměn a Obnovy. Jako jediný ze všech mám doporučení od samotného cechmistra z daggerfallského cechu mágů a mé myšlení dokáže vstřebat mnoho studijních znalostí, než kdokoli jiný." usměji se, "Napadá mě další lektor, jenž by mě podpořil a to mistryně Mirabelle Sarricová." počkám si na jeho odpověď.

"Arcimág jistě nebude litovat této volby, naopak, kdyby se do profesorských řad dostal "čerstvý nováček", jistě by studenti zpozorněli a možná by přišlo i mnoho nových žadatelů o studium."

Až odpoví na mou řeč, zmíním se potom ke konci jen lehkým dodatkem, "Pak tu mám ještě jednu věc, kterou chci s vámi probrat."

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
"Pokud si budu moci říci nějaké specifikace, tak se mi tento nápad zamlouvá ještě více ... měl bych totiž jednu prosbu na krejčího." zamyšleně poznamenám. "Kdybych bydlel tady na hradě, tak by to taktéž bylo mnohem jednoduší, nemusel bych se každou chvíli stěhovat sem a tam." přikývnu se souhlasem a vynesu ještě poslední otázku, "Vlastní ještě hraběnka Akavirské artefakty? Pamatuji si že jedna z jejích předchůdců je sbírala, ale nevím jestli jsou ještě zde ... pokud by bylo možné, rád bych si je prohlédl. Samozřejmě jen z čiré zvědavosti, pohlédnout na minulost téhle země a stylu řezbářských prací mistrů akavirských ..."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 41.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„To je samozřejmostí. Když už nové roucho tak jedině podle přání kupujícího. Zdejší krejčíř je v tomto ohledu z Cyrodiilu ten nejlepší. Sem tam se k němu sjedou i mágové z jiných provincií.“ začal jej vychvalovat starý mág. „Některé tu ještě jsou.“ kývl hlavou při zmínce o artefaktech, „Domluvit to s hraběnkou nebude problém. Klidně bych tě vzal i na prohlídku chrámu, který se nacházel nedaleko odtud. Ale Thalmor ho před několika měsíci nechal srovnat se zemí a do teď jeho trosky střeží jako oko v hlavě.“ povzdech si a promnul ruce, „Je to škoda. Nikdy jsem uvnitř nebyl, ale už jen zdálky to byla mohutná stavba budící tajemno.“

http://i.imgur.com/zwfq9Rh.png

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Následoval jsi profesorku až do jejího kabinetu ve sklepení. Schodiště bylo místy v horším stavu a tak jsi musel našlapovat pomalu, aby ti neuklouzla noha. Jakmile Bosmerka odemkla dveře pokynula ti, abys vešel. To co jsi spatřil v jejím kabinetě byl unikát. Místo dřevěné či kamenné podlahy bylo vše pokryté krásnou zelenou trávou. Sem tam vykukovala nějaká okrasná květina. Krom trávy zde byl i mech a dokonce i jezírko s menším vodopádem. Opodál se nacházel strom, který se vypínal až ke stropu. Strop byl stejně jako všechno ostatní začarován a působil jako obyčejné modré nebe. Když jsi vešel hlouběji do kabinetu spatřil jsi pracovní stůl, knihovnu a skříň s postelí zastrčenou v rohu tak, aby při vstupu byly pokud možno co nejméně vidět.

Silverwoodová za sebou zavřela dveře a přesunula se k tobě. Nechala tě bez přerušení domluvit a poté si pozorně prohlídla magický okov. „Zajímalo by mě kde zástupce přišel k tomu, že na potkání sundávám magické okovy.“ procedila mezi ústy a napřímila se. „Sice to nebude nic snadného tenhle magický okov sundat, ale za nějaký větší finanční obnos bych o tom uvažovala.“ udělala několik kroků stranou, aby od tebe byla v bezpečné vzdálenosti a očima na tebe koukla, „Nehodlám zadarmo riskovat svůj krk kvůli tomu, že jste vytočil nejvyššího mága a pak mu utekl z vězení. Jestli po vás pátrá a přijde na to, že jsem vám pomohla zbavit se tohohle,“ koukla na okov, „budu na tom úplně stejně jako vy.“ opět oči nasměřovala na tebe.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Ano. Ohlas studentů je důležitý, stejně jako jejich respekt k tobě.“ přikývl Globullus a nechal tě domluvit. „Doporučení…“ promnul si vousy, „Teď si nejsem úplně jist jestli jsem tvoji přihlášku podepisoval já a nebo kolega Arterius. Musel bych se podívat. Úplně mi to vypadlo z hlavy.“ opět ti poskytl možnost mluvit a jakmile jsi řekl vše potřebné převzal slovo úplně. „Vlastně jsi první a zatím jediný kdo se ozval. Takže zatím - zatím moc konkurence nemáš, ale přesto se snaž získat podporu ostatních profesorů.“ poté se odmlčel, „Čistě mezi námi. Možná by pro tebe bylo lepší kdyby se za tebe profesorka Sarric vůbec nepřimlouvala. Mezi ní a Arcimágem je poměrně napjatý vztah a její přímluva by ti mohla spíše uškodit. Spíše si zkus získat podporu profesorky Silverwoodové a nebo profesora Belia Arteria. Oni s ním žádné spory nevedou alespoň o žádných nevím.“

Kabinet vypadá stále stejně jako při poslední návštěvě. Akorát je v rohu vyrovnáno několik nových knih s červenými obaly, zelenými i šedivými. Pravděpodobně budou v brzké době doplněny do knihovny. Globullus na tebe koukl a jen kývl hlavou očekávajíc, že budeš pokračovat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Ani žena ani elf ti na pozdrav neodpověděli. „Žádná.“ řekl stroze muž když jsi se optal na odměnu, „Je to zakázka čistě pro cech bojovníků. Nikoliv pro přivandrovalce.“ dodal a pokračoval ve své činnosti.
„Než řekneme 'švec'?“ ozval se ženin hlas zpoza kápě a bylo znát, že je v něm špetka výsměchu. V té chvíli zahodil elf psací potřeby a otočil se k tobě a ženě v kápi.
„Tak hele vy dva kapucáři! Sbalte se a vypadněte. Zrovna mi došla trpělivost.“ zvolal vytočeně, „Nebo zavolám ostatní bojovníky a vykopeme vás dřív než stačíte vytasit zbraň. Nehledě na to, že vaše zbroje dost jasně značí co jste zač!“ dodal výhružně. Žena na tebe koukla a následně na elfa.
„Stejně už vím vše co potřebuji. Připravte si měšce.“ pronesla a s těmito slovy seskočila ze stolku a vydala se k odchodu. Elf na tebe koukl a prstem ukázal na dveře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
(1 příspěvek)


Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 07.07.2016 21:49
 
Adrian_S
"Během dneška s nima promluvím, mistře Globulle." poté ještě dodám, "Víte, myslím si, že by mistryně Silverwoodová mé doporučení přijala.. aspoň bych jí mohl občas zaskočit v některých hodinách Proměn. Bude mít jistě ostrý jazyk... ale to zvládnu." usměji se a počkám na reakci.

Až skončíme s debatou o možném "povýšení", spustím druhé téma, které mám na srdci.

"Mistře, chtěl bych si promluvit o dnešní soukromé hodině. Víte, včera jsme se domluvili, že začneme ve večerních hodinách dnešního dne." trochu smutně pronesu, "Avšak, rád bych je odložil na zítřejší či další den. Mistr Valindor mě dneska požádal, zda bych s ním a mistrem Arteriem nešel pomoct vyřešit problém s nemrtvými." kývnu hlavou, "Myslím si, že tohle je jednak příležitost si promluvit a přesvědčit zbylé kantory o mé možné lektorské spolupráci, a zároveň je to skvělá příležitost se naučit něco nového, případně procvičit si kouzla."

Počkám si na odpověď.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Tondulin
Slezu ze stolu a postavím se naproti elfovi. "Hele já s tou ženskou nemám nic společnýho, přišel jsem si akorát vydělat prachy, cožpak se člověk nemůže přidat k tomu vašemu cechu? Mohl by jste mi ten úkol svěřit jako takové přijímací řízení, nic za to nedáte."
 
scorpioncz
"Dobře, pokud má tak skvělou pověst, tak to bude radost nosit od něj roucho. A k té sbírce, nemusíme spěchat, za nějaký čas se hraběnky zeptám sám." pak se odmlčím a odpovím na zmínku o chrámu. "Takže tu s Thalmory asi moc zadobře nejste ... to není moc přívětivá informace, v Imperial City jsem se s nimi také rozkmotřil, teda za předpokladu, že ví kdo jsem. Ale to je úskok od povinností, půjdeme hned zařídit to roucho ano? Nebo je tu ještě nějaká věc, kterou potřebujeme vyřešit?"
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,A kolik? Sto, dvě stě, nebo snad pět set septimů? Cestou zpět jsem zachránil jednu mladou dívku, a když řeknu její rodině, že mám u Vás menší dluh ohledně nákupu několika lektvarů, jsem si jist, že mi s tím na oplátku pomohou. Také se mohu domluvit s Talarem, který by měl být zde ošetřován, a poprosit jej o nějaké zlato za výbavu, kterou jsem přenechal Bdícím, ale to jeho současnému zdravotnímu stavu příliš neprospěje. Když jsem utekl z vězení, pochopitelně u sebe peníze mít nebudu, ale mohu Vám zaplatit později. U Chorrolského komořího mám uloženou značnou sumu peněz, a když se mi během dneška povede kontaktovat mladého lorda Rulla, tak myslím, že mi za záchranu života v tomhle případě bude po finanční stránce dozajista nápomocen. Cena svitku, který dokáže otevřít jakýkoliv zámek není vyšší, než pět set septimů, přesto jsem Vám ochoten tuto cenu zaplatit." zhluboka se nadechnu a dodám: ,,Byl bych Vám moc vděčný, kdyby jste s tím sundaváním toho okovu začala teď, protože dokud mám tu věc na noze, je příliš malá pravděpodobnost, že vůbec nějaké peníze dokáži během dneška obstarat, aniž by se nepřišlo na to, že jsem stále na živu."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 42.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Mír trvá teprve krátce - den. Skoro ani ne. Těžko říci jak vřele náš hrabě s hraběnkou přivítají Thalmorské agenty až si přijdou zkontrolovat plnění podmínek konkordátu.“ promluvil mág a přitom se pohodlněji usadil na židli, „Kdepak.“ zakroutil hlavou, „Nejprve se domluvíme ještě na pár věcech. Jak si to představuješ dnes?“ zeptal se, „Jsi připraven už tu zůstat nebo se plánuješ vrátit a přijít do učení až příští týden? Také bych rád znal tvoje magické zaměření. Zdali Obnova, Proměna, Iluze nebo Destrukce na kterou si vy mladí v dnešní době tak potrpíte. Nemám pravdu Světlano?“ koukl na tvoji tetu a ta jen s mírným úsměvem jeho slova potvrdila.

http://i.imgur.com/zwfq9Rh.png

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Když máte takový přehled o cenách svitků a dokonce i o jeho funkčnosti proč si ho nesežene a otravujete mě?“ zeptala se podrážděně, „Tyhle svitky prodává kdekdo. I na univerzitě se dají 'načerno' získat, protože pár noviců si přivydělává bokem a myslí si, že vedení Univerzity o to nemá ani tušení. Naivky.“ dodala se zamračeným výrazem na tváři, „Jestli chcete ten okov sundat dáme mi osm set Septimů. Ani o minci méně. A chci je předem, protože vám nevěřím. Jediné co pro vás zadarmo udělám je to, že vám daruji lektvar na posílení výdrže. Tím se částečně vykompenzuje slabost způsobovaná okovem. Nic víc pro vás zadarmo neudělám.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„To by nemělo být nutné.“ zakroutil hlavou Globullus, „Silverwoodová vyučuje jen a pouze magii Iluzí, Proměny a Očarování. S tím ona si poradí i když je dost časově vytížená. V případě nejhoršího by jí mohla zastoupit Spellorová. Ta má taktéž částeční specializaci na magii Proměny. A nehledě na to, že by se v brzké době měla vrátit kolegyně Benochová. Sestra Valindora Benocha.“ odmlčel se, „Ty bys měl jako profesor elementové magie se zaměřením na oheň práce až nad hlavu. Zanedlouho začnou prověřovací zkoušky a někdo na ně bude muset novice připravit. Však víš, že profesor Arterius měl v poslední době jako generál práce na hlavu a mnoho jeho přednášek bylo buď zrušeno a nebo odpřednášeno kýmkoliv kdo byl zrovna po ruce. A teď to v tomto duchu pokračuje.“ následovala chvilka ticha, Globullus přemýšlel. „Zkus si zajistit podporu ještě alespoň jednoho profesora. Buď Belia a nebo Silverwoové. Když získáš podporu obou bude to jedině plus a pak bychom se domluvili dál. Já ještě uvidím jak zítra budou vycházet přednášky časově a jak kdo bude mít kvůli tomu svátku čas. Možná bych ti mohl na zkoušku přenechat přednášku o elementové magii v těch…“ odmlčel se a přesunul ke stolku. Vytáhl papír ze zásuvky ve stolku, „Od 14:45 až do 16:00 by měla být. Zatím jsem k ní napsal Mirabelle, ale ještě to není definitivní.“

„Nevidím v tom problém.“ usmál se profesor, „Naopak to schvaluji. Jakmile je takováto možnost měla by se využít. Takže naši soukromou hodinu přesuneme na…“ koukl do papíru s přednáškami na zítřejší den, „Podívej se sám a stanov si čas. Já buď kývnu a nebo navrhnu jiný.“ řekl a předal ti rozpis (už si ho měl možnost vidět na nástěnce před sborovnou)

Rozpis přednášek na zítřejší den

„Akorát aby jsi nebyl příliš zklamaný. Šance, že potkáte nějakou oživlou mrtvolu je minimální. Hřbitov se zabezpečuje kvůli zítřejším slavnostem. Nebo spíš kvůli pověrčivým občanům města, ale to ti asi vysvětlovat nemusím. O svátku 'historky a svíčky' toho asi víš dost. Nemám pravdu?“

Znění svátku

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Elf na tebe pohlédl. „Může si přivydělat, ale nesmí nám krást zakázky. Jako to dělá ta Bosmerka.“ zvolal na tebe, „Díky ní náš cech přijde o peníze, protože úředníci města vyplatí odměnu jí. Nikoliv našemu cechu.“ pokračoval naštvaně, „Ale jestli se k nám chceš skutečně přidat mohli bychom tě ihned využít.“ pousmál se a sáhl pod stůl, vytáhl papír s mapkou blízké oblasti. „Předhoň tu elfku. Nedovol jí, aby si odnesla trofej z toho přerostlého kocoura. Už jsme na to místo poslali tři své nejlepší muže. Vede je Varis. Touhle dobou už by měli být na cestě. Přenechám ti toto.“ poklepal rukou na mapu, „Je na ní z druhé strany symbol. Poznají, že jsem tě poslal já. Když uspěješ a získáš trofej buď sám a nebo společně s Varisem budeme si moci promluvit o tvém možné místě v cechu. Do té doby se nevracej!“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
Pozvolna jsi došel k vile rodu Valeriů. Už z dálky bylo znát, že počet legionářů střežící okolí domu se rapidně zvýšil. Jeden byl dokonce i na Lukréciině balkónu. Vila už nevypadala jako obyčejný luxusní dům nýbrž jako dobře střežená pevnost. Hlavními dveřmi do domu zrovna vešel sám Lucius. Doprovod mu dělal bohatě oděný muž jemuž se kolem krku pohupoval amulet symbolizující členství v radě starších. Jeho pleť již z dálky značila Hammerfellský původ.


Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Díky, nebudete toho litovat." popadnu mapu a rychle vyrazím pryč z cechu. Na náměstí se porozhlédnu, jestli neuvidím zmiňovanou elfku nebo Carwen.
 
Adrian_S
"Promluvím si s ostatními lektory a dám vám vědět, mistře." vezmu rozpis do rukou a navrhnu, "Pokud to bude možné, myslím, že zítra od 17:30 by to šlo na tu hodinu nebo dvě. Záleží na vás... Kdybych náhodou nemohl, že by mi do toho něco "důležitějšího" vešlo, dám zavčas vědět."

Pak se ještě zamyslím nad slovy o složitosti lektorství, "Všechno je jednou poprvé... Uvidíme zítra... kdyžtak."

Jistě už bude předpokládat, že je to všechno, co jsem měl na srdci, tak se ještě pozastavím a zeptám se, "Všiml jsem si dalších nových knih. Neměl byste tam jednu, pojednávající o kouzlech magie Obnovy? Byl jsem totiž v knihovně, hledal jsem různá kouzla, která by odháněla nemrtvé, ale nějaký idiot tu knihu zničil..."

Když se ještě zmíní o svátku, dodám, "Jistě. Ve Vysokoskalí se tyto tradice dodržují stále..."

Upravil/a Adrian_S dne 09.07.2016 09:39
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
"No mohl bych tu zůstat, ale to jen za předpokladu, že napíši dopis pro svojí rodinu. Hodilo by se mi chvíli zůstat mimo IC, je tam trochu rozruch ... Jinak jste to uhodl správně, věnuji se destrukci ... je pravda že mne trochu zajímá obnova a iluze, ale hlavně se věnuji destrukci."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Děkuji za všechno." s úsměvem přijmu lektvar, vypiji jej a zeptám se: ,,Mohla by jste mi prosím popsat ještě cestu do kabinetu profesora Globulla? Touhle dobou neučí na žádné přednášce, takže ho naleznu nejspíš tam." Potom se vydám dle profesorčina popisu ke Globullově kabinetu, kde zaklepu a počkám na výzvu, že mohu vstoupit.
Upravil/a Sarako dne 09.07.2016 13:09
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4199 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8228 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5696 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4849 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12719 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7504 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6630 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6364 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7556 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist