Jinak oni musí počítat s tím, že tam chytnou minimálně rakovinu, takže jsem zvědav, jak to naplánují... Dlouhodobý pobyt v těch podmínkách, nevím, nevím. Snad plánují si ty podmínky nejdřív nasimulovat na Zemi s tím, že tam ti lidé budou alespoň pár měsíců žít.
"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
No, asi takhle. Společnost Mars One ve spolupráci s NASA a celkově ostatními státy chce na Mars vyslat první kontejner s zásobami a surovinami za 3 roky.
První čtyřčlenná posádka, která tam má zůstat doživotně, poletí za 10 let a jejich cesta bude trvat 7 měsíců s tím, že ji bude ohrožovat selhání techniky, vesmírné záření a vítr s obrovskou vlnou radiací, pokud se tak stane. Tím pádem by museli všichni vlézt do jakési opancéřované komory.
A samozřejmě je bude ohrožovat i psychika. A v neposlední řadě taky ženy. Takže ženy tam pojedou asi až později.
Takže je to celkově zajímavé. Už jenom to, že pokud by tam letěl teenager, tak si život užije pouze v jakési malé skromné "marsové garzonce".....
E: Bude to vypadat asi takhle:
Jo a Rade, testy prý už byli. Jakýchsi 6 lidí strávilo 520 dní v izolaci, což byla simulace pro let.
Upravil/a MightRider dne 14.10.2014 17:22
Tak let ani simulovat nemuseli, spíš ten život tam. To teprve bude něco. Před šedesáti lety umřela skoro půlka lidí při natáčení jednoho filmu, který se natáčel 200 km od testování jaderných zbraní a tohle bude něco podobného akorát s tím, že obětní beránci budou zatím jen 4.
Lord Rade napsal:
Ano. Vždy tu musí být někdo, kdo jde proti davu
Tomu se říká "být rebel" nebo "známka punku"!
Já jsem kdysi dávno uvažoval, že bych se přihlásil taky do tohodle programu.. ale nakonec jsem si to rozmyslel.. ale nebyl jsem daleko s psaním dopisu...
* vážně, tohle není ironie
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!" 7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka" 17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014 7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"
No už naštěstí nenabírají. Uzávěrka měla být někdy před měsícem, ale kdo ví, třeba bude další výlet. Kdybych se do toho náhodou chtěl zapsat, tak bych neletěl hned prvním letem... Taky jsem si říkal, že by to bylo něco... Ale zkrátka jsem vázaný na Zemi a tolik tomu nevěřím, takže jsem taky nic neposílal. Kdyby mě vybrali, tak bych měl super zkušenosti, ale toť by bylo vše. Nemohl bych se chlubit kámošům a sláva by byla prchavá. Vždyť už si dnes nepamatuje většina lidí první tři astronauty, kteří letěli na Měsíc natož, aby si pamatovali kolonizátory Marsu.
Ale... Myšlenka je to krásná no. Že by lidstvo žilo na Marsu a nemělo příležitost ničit, ani přírodu, ani hubit ohrožené druhy
To Naga: Mluvíš ke mně? S tím náborem?
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!" 7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka" 17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014 7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"
Už to asi chápu, ale tady nikdo nemluvil, že si myslí, že by ho vzali, ale jen, že by jsme to zkusili. Já ve vědě nevynikám, protože věda je sračka ( ), ale vyznal bych se plus mínus v historii, takže bych si na Marsu založil vikingskou osadu a uctíval tam bohy
Lord Rade napsal:
... ale vyznal bych se plus mínus v historii, takže bych si na Marsu založil vikingskou osadu a uctíval tam bohy
matthew074 napsal:
Pochybuju že by vybrali nějaký (bez urážky ) joudy z českýho zapadákova.
No, jen aby ses nedivil...
To Naga:
No.. nejsem inženýr s diplomem.. Pokud bych se měl stručně charakterizovat:
Inteligent, který se nebojí zašpinit si ruce
Asi takhle.. Popisovat, co umím a co ne, to dělat nebudu..
nagasadowcz napsal:
Tak to se obávám, že by ti asi nevyšlo.
Taky si říkám.. ale jsem Čech.. a ten si vždycky nějak poradí..
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.