@Leneren: Bohůmžel, jeden ti chybí a něco přebývá. Správně máš: Harry Potter, LOTR, Zaklínač, Zeměplocha - ještě jeden a ten bude nejtěžší. Nápověda je v úplně první větě toho příspěvku.
@Mike: Tak příjemné čtení. Já se o prázkách vrhnu na Kinga (Řbitov zvířátek + The Shining v eng) a Tolkiena v eng. Nemůžu se dočkat. Ještě musím anglicky sehnat Hobita a znovu to všechno přečíst + Silmarilion a Nedokončené příběhy a List od Nimrala... Já jsem prostě Tolkienovec, no A Taky potom Zaklínače a konečně i A Song of Ice and Fire od Martina.
@Len: Tak já to prozradím, stejně by to nikdo asi neuhodl nebo ani nesoutěžil. Pátým elementem je "moje nemocná mysl", jelikož obří morčata se nikde jinde nevyskytují Ledaže by byla na útěku...
@Naga: Díky. Taktéž přeji. Ano, mám Tolkiena rád, ale raději možná Pratchetta. Ale to je zase věc názoru. Angličtinu sice umím, ale čistě na komunikační úrovni a to mi ještě dost harpují časy, atd. ... musím se zlepšit, proto toto čtu. Jinak současně čtu Dámy a pánové od Pratchetta. V čj.
Lidi, jdu se dívat na film Atentát na střední, takže moc nepište, ať to tu nemusím pročítat.
Chtěl jsem se na něj dívat už posledně, ale nevyšel mi čas.
Diego napsal:
Lidi, jdu se dívat na film Atentát na střední, takže moc nepište, ať to tu nemusím pročítat.
neříkals že se deš na to dívat tak pře dvouma dnama?
Diego napsal:
Diego napsal:
@Mike: Jasně, on Tolkien v plné šíři taky není pro každého. Silmarilion, to je fakt taková Bible jeho světa a Nedokončené příběhy? Těmi se svede s láskou a nadšením prokousat jen pravý Tolkienovec, ostatní by to muselo zničit
@Len: No vidíš
@hRDLA: Rádo se stalo.
@Diego: Tak příjemné pokókání.
Upravil/a nagasadowcz dne 18.12.2012 22:13
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
nagasadowcz napsal:
@Mike: Jasně, on Tolkien v plné šíři taky není pro každého. Silmarilion, to je fakt taková Bible jeho světa a Nedokončené příběhy? Těmi se svede s láskou a nadšením prokousat jen pravý Tolkienovec, ostatní by to muselo zničit
Rozumím. Já někde četl, co to je, ano, ano... ale nic pro mě. Jako jo, Hobit i Pán prstenů je boží, ale zarytý fanda nejsem. Ale nic proti tomu!!!
Jo, mě teď ničí kolegyně Christie výrazy jako "pray sit down"... no nenapadlo by mě, že to znamená Račte se posadit... a já pořád, co má s modlením - pray.
No, v tom je nádherné číst starší díla, člověku hned do slovníčku přibudou nové výrazy a obraty. Číst takového Tolkiena je pro anglofila jako já hotový literární orgasmus. To je tak nádherná práce s jazykem! A klobouk dolů paní Pošustové za to, jak nádherně to dovedla přeložit do češtiny a zachovat Tolkienovu genialitu Sakra, já bych o tom dovedl básnit hodiny, jak já to miluju
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
nagasadowcz napsal:
No, v tom je nádherné číst starší díla, člověku hned do slovníčku přibudou nové výrazy a obraty. Číst takového Tolkiena je pro anglofila jako já hotový literární orgasmus. To je tak nádherná práce s jazykem! A klobouk dolů paní Pošustové za to, jak nádherně to dovedla přeložit do češtiny a zachovat Tolkienovu genialitu Sakra, já bych o tom dovedl básnit hodiny, jak já to miluju
Proto jsem si vybral Agathu.
Jasný, já rozumím. A už teď prostě si dávám předsevzetí, že se budu denně učit anglicky co to pujde.
Opravdu to potřebuji.
* orgasmus... jono, když ty tomu pořádně rozumíš bro, já každýmu pátýmu slovu.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.