Zapletená pravda jsem
co zjevné klíče skýtá,
přec oku se ukrývají,
pravda je nedobytá.
Kdo rozplete mne, odkryje,
co za veršem se skrývá.
Jen bystrý a chytrý
cestu ke mně mívá.
P.S.: Vymýšlím to na místě, takže to je opět lehké
EDIT: @hRDLA: Klid, nikdo ti nic nevyčítal. Já jsem třeba jen vtipkoval a ostatní řekli, jak to dělají oni. Ne, že ty to děláš špatně
- Pff... koukneš se na Obřad (the Rite v originále)...? Je to docela dobrý, ale né strašidelný až tak.. .četl jsem knižní předlohu... a je to dost k zamyšlení. (s Anthony Hopkinsem)
Upravil/a Mike dne 29.01.2014 01:04
Stojíte u tří vypínačů. Víte, že patří ke třem žárovkám, které jsou v místnosti, kam vede dlouhá a klikatá chodba - tzn. že ze svého místa vůbec nemůžete vidět, zda některá svítí nebo ne. Všechny tři vypínače jsou nyní v poloze vypnuto.
S vypínači můžete manipulovat jak chcete, pak jednou projít chodbou a podívat se do místnosti. Tam musíte říci, který vypínač je od které žárovky.
Jak na to?
@Ligos: Tak myslím tím hlavně to, že je to všechno jednoduché. Jak nebe, tak hádanka A ty rýmy taky za moc nestojí, když se to přečte nahlas Každopádně ale děkuji za upřímně míněný kompliment.
@Mike: Rite je fajn film díky jediné věci - Hopkins na konci. To bylo prostě skvělé. Jinak horor nic moc. Ale knihu bych si přečetl.. Někdy si ji půjčím.
K hádance: Zapnu dva vypínače. Pravý a prostřední. Pak přejdu do místnosti. Pokud svítí pravá a prostřední žárovka, budu vycházet z toho, že poloha vypínačů odpovídá poloze žárovek. Pokud bude svítit levá a prostřední, budu vycházet z toho, že jsou zrcadlově položené. Pokud bude svítit pravá a levé, budu vycházet z toho, že pořadí je záměrně promícháno tak, aby poloha žádné žárovky neodpovídala poloze žádného vypínače, a tedy pravý vypínač - levá žárovka, prostřední - pravá žárovka a levý - prostřední žárovka.
Asi moc složité a tedy chybné, co?
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
OKAY mám dvě, obě jsou pujčený, ale klidně pujčim, viď ... jinak co se filmu týče, tak souhlas.
A k hádance: jako teoreticky by to šlo, ale... ne, hele v podstatě to je správně (upřímně se v tom trochu ztrácím).. takže jsi asi uhodl... jinak, ve spoileru dodávám ofiko řešení.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.