No... Taky jsem byl rozčarovaný, ale upřímně se mi to zalíbilo víc jak padesáté výročí...
Mimochodem - zdá se mi to, nebo tu začíná být nějak moc Smiťáků a málo Tennanťáků? Začínám si připadat fakt blbě, protože ještě nedávno jsem se mohl kohokoliv zeptat, a řekl, že jednoznačně David Dokonce mám pocit, že i ty si preferoval Davida
Mimochodem který proslov Hartnella máš namysli?
Upravil/a Whirt dne 29.12.2013 04:10
Původně ano, ale později (i v reflexi původních řad) jsem dospěl k závěru, že Smith byl doktorštější postava, že v sobě kombinoval prostě všechno, co má Doktor mít. Tennantův Doktor byl hodně citlivý a až moc sympatický. Když se zlobil, tak to bylo spíš roztomilé. Nepochop mě špatně, já ho jako Doktora miloval a vždycky budu, ale prostě Smith byl blíž Doktorově podstatě, jak si ji představuju já
Tenhle proslov
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Právěže pro mě Matt ztratil ono to, co Eccleston a Tennant vystihli - timelordství se vším všudy (Eccleston byl dokonce tak akorát nadřazený ). A to co říkáš o Davidovi si já právě myslím o Mattovi - když se zlobil (a že se zlobil opravdu jen málokdy), tak to pro mě nebylo natolik silné.
Když se desítka snažila dostat River a ostatní z planety, tak jsem prostě věděl, že Doktor nechce vidět mrtvé a že je nejlepší co nejrychleji zmizet.
Smith byl podle mě něco jako starý Doktor v mladém těle (což je odpovídající), ale prostě nemám pocit, že z těch nových Doktorů vystihl co je to Doktorství, to rozhodně ne.
Mám ho rád a po tomhle speciálu ještě víc, ale není to pro mě TEN Doktor.
Jinak, sice mám Moffata rád, ale v poslední době (celou sedmou sérii) se snaží všechno jen uspěchat. Nástup Clary, Name of the Doctor, Rozloučení s River (které bylo opravdu divné - najednou nám prostě ve scénáři zdělil, že už je mrtvá), a teď tohle. Najednou si myslím, že to nemá všechno dopředu vymyšlené, ale že to vymýšlí za pochodu...
A teď mě ještě mate šestá série, kde Teselecta snad začala napodobovat regeneraci a kde River použila jed, který brání regeneraci, přičemž ani jedno nebylo zapotřebí, když už by stejně neregeneroval.
Ad Proslov: Aha, pochyboval jsem, že myslíš tenhle, protože přeci jen tehdy měl do regenerace ještě daleko, ale přeci jen je to nejznámější Hartnellův proslov.
@Whirt: Pravda je, že Moffat to zdaleka nemá tak promyšlené, jak se může zdát. Ale mně to ani nevadí. Původní DW taky nebyl o promyšlenosti, ale o fantasii a emoci a hlavně skvělé a netradiční zábavě. A ruku na srdce, DW je prostě ten jeden seriál, kterému snad odpustím cokoliv
Whirte, dalo by se říct že jsem brečel, nebrečel jsem (fakt, já brečím jenom při příležitostech fakt divných) ale dalo by se to tak v mém případě nazvat
Skvělé rozloučení se skvělým Doktorem. Sice mám asi 10. (a Válečnýho, jenže ten měl jenom tu jedno epizodku ) radši, ale přeci jen, i když jsem první viděl konec 4. série tak 11. pro mě v podstatě byl první Doktor.
Teda myslím. Oni možná na AXN před 5. opakovali předchozí série a tím pádem jsem Smithe viděl až dlouho potom... Ach, aby si člověk pořád pamatoval v jakým pořadí šla jeho časová linka...
Nahušťený... no asi to bylo, ale pro mě tohle byla nejdelší snad nejdelší hodina co jsem kdy zažil.
Spoiler
Další Spoiler
Jinak, Whirte, k té šesté sérii:
Spoiler Numero 3
Zkrátka, po 50th Anniversary jsem myslel že to už nic jen tak nepřekoná, ale tahle epizoda mě zasáhla do srdce.
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!
That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.
Leneren napsal:
Ahoj, chtěl bych zkusit začít koukat se na Doctor Who, ale nevím kde začít takže mohli by jste mě nějak nasměrovat?
Jednoznačně začni novými sériemi. Ty starší jsou spíše pro zaběhlé fanoušky
Jak píše hRDLA 1. série nových řad je ta z roku 2005. První díl se jmenuje Rose, to by tě mělo nasměrovat
Nerevar napsal:
Prosim tě, hlavně se toho dílu Rose neděs -> je zdaleka nejhorší Pak už je to AWESOME!
Nevím co se ti na prvním díle nelíbí. Mě to osobně chytlo hned. Jsou tam mnohem horší díly, jako třeba Vampires of Venice, to bylo přímo utrpení - přitom to mělo mnohem větší potenciál.
Podle mě pro opětovné spuštění seriálu a představení novému publiku to tak akorát sedlo. Docela dost Whovianů si to myslí, mám pocit, že jsi snad první, kterému by se díl Rose přímo příčil
Každopádně první série je docela váhavá takže bych nevaroval na první díl, ale vůbec na celou sérii, druhá je jednoznačně jistější. Ale mě to tak nepřišlo, dokud jsem to neměl v porovnání s následujícími sériemi
"Spoustu lidí to chytlo už od druhé série" - to je něco, co je podle mě jen poloviční pravda. U druhé série se z nich začali stávat Whoviani, ale kdyby je to nechytlo už od začátku, tak by se přece nedostali ani k té druhé sérii
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.