Ahoj lidi,
"hádankových" her je tu celkem dost, ale ani jedna není typu "hádej, o kterou věc (předmět, vlastnost, přírodní úkaz, atp...) jde?"
Takže jsem se rozhodl zkusit založit hříčku na toto téma a uvidíme, jak se to chytne.
Pravidla:
- Zde můžete psát jakékoliv hádanky, na které jste kdy narazili, nebo si je můžete sami vymýšlet, pokud dávají aspoň trochu smysl.
- Mělo by se jednat o hádanky typu "hádej, o který předmět (nástroj, vlastnost, přírodní živel, povolání, atd, adt...) jde?" Nikoliv o hádanky typu "proč se děje tohle a tohle, jak mohlo dojít k tomu a tomu, jak je možné, že..?."
- A teď to nejdůležitější - aby to tu mělo nějaký řád, další hádanku přidává ten, kdo jako první odpoví správně a podle pravidel. Případné další hádanky budou mazány bez upozornění (jedná se jen o hru, tak se nečertěte).
- Než dáte hádanku, počkejte na potvrzení správnosti odpovědi od zadavatele!
-Pokud z nějakého důvodu nechcete dávat hádanku vy, předejte "štafetu" dalšímu úspěšnému hadači.
Sou to přesýpací hodiny (reference na skrytej quest v Oblivionu)
A žádná hádanka mě teďka nenapadá, dejte mi čas, promyslím to
EDIT: Hele, asi předám štafetu někomu jinýmu, třebas Ligosovi, když už to založil, páč mě žádný slušný hádanky nenapadaj..
Upravil/a Nerevar dne 25.01.2014 17:49
Kurňa, nechtěl jsem dneska přemýšlet, ale nakonec jsem sem nakoukl a dokonce mě správná odpověď napadla a když už jsem to konečně napsal, tak už to bylo uhodnuté
Má dvě nohy,
má dvě oči,
svět se s ním
jak s každým točí.
Jedno tělo,
ruce dvé,
kdo je to,
snad tě napadne.
V hrudi jedno srdce buší,
jak ty a já má jen dvě uši.
Nos má taky jeden,
co trávený je jedem.
Dvě též nohy
hlav však sto,
teď zmaten jsi naprosto!
Inspirováno starou anglosaskou hádankou přejatou z řečtiny
(dovolil jsem si přidat pořadovou číslovku...Ligos)
Díky! Úplně jsem zapomněl.
Upravil/a nagasadowcz dne 25.01.2014 20:54
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Tenkrát přeci nevěděli, že se země točí (tohle je asi ta část, kterou jsi změnil) Každopádně i kdyby jo, tak se se zemí točí všechny věci Tady je snad jediná nápověda to s těma hlavama...
No... Není to nějaký podivný létající talíř? Jeho nohy by mohli být 2 trysky (či nožičky na přistání), 2 oči okna s výhledem, 2 ruce by mohli být také 2 trysky (či nožičky na přistání)... A ty hlavy jsou vykukující mimozemšťané. Muselo by to být velké létající zařízení, aby se jich tam tolik vešlo, ale proč ne. Každopádně tenkrát by tomu létající talíř neříkali, ale mysleli by si, že je to dejme tomu drak... Takže je to buď drak a nebo létající talíř, kterej přistál a tím pádem se otáčí i s zemí.
"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.