Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Rady a tipy pro čtenáře a spisovatele.
Diego
Další malá rada: Když píšete díl ze svého příběhu a v půlce článku už jste tzv. v koncích, skončete s psaním! Dřív, než z toho vznikne "nastavovaná kaše". Pak to budete napravovat dalšími např. dvěma díly, ale pak znovu zpackáte díl a jste tam, kde jste byly předtím. Všechno si řádně promyslete. Dbejte na NEopakování slov.
Vlastní zkušenost.





Až toho tady bude moc, dám to do jednoho, upraveného příspěvku, aby se v tom každý kdož bude chtít radu vyzná. Můžete mi to i klidně připomenout, že už je toho zde příliš a je to nepřehledné.

Upravil/a Diego dne 26.12.2012 22:54
 
clown333
milfein napsal:
No, já už ani psát nebudu, psal jsem skutečný příběh o mý postavě ze Skyrimu a neuchytnul se. :-( Takže to vzdávám.


A netreba sa vzdávať Grin
Tajná Jednotka


2.svetová vojna ožíva


The Elder Scrolls Legend:
Light in the Dark


Stopnuté Frown
 
Mopidu
Mě dycky radili, ať dávám přímou řeč na novej řádek Smile bylo to pak přehlednější a vypadalo to delší Grin
https://s10.postimg.org/i9098u5a1/glit.gif
 
DragonOzzy
Další rady zlého arogantního Ozzyho:

Lekce 2: Postavy

Dobrá postava je kolikrát těžší než dobrá zápletka. Ne každý si to uvědomuje, ale sebelepší příběh s naprosto debilní postavou (a nedej bože hl. hrdinou) nikdo číst nechce. Teda, debilita postavy může být záměr, ale musí to být provedeno správně a tak, aby to působilo ZÁBAVNĚ.
Na co si dát u postavy pozor?
Zaprvé, uvědomme si, že nepíšeme Sovětskou učebnici dějepisu ani volební program současných velkých stran. Čili, nikdo není jen zlý, nikdo není jen hodný. Ploché postavy nikdo nechce, pokud tedy nemáte v úmyslu psát pohádku o imbecilním Honzovi či příběh o brejlatém magiči s jizvou na čele. Tam se na plochost celkem se*e, u pohádek proto, že to čtou děcka, u Herryho Posera proto že... No taky bych to rád věděl, ale Rowlingové to lidi žerou, ale vy nejste Rowlingová, tudíž pokračujme.
Tak jako plochá holka, i plochá postava je holé neštěstí. Zpočátku se přes to snažíte přenést, ignorovat to a říct si: "Vždyť není tak špatná", ale časem z toho budete šílet. Postavy jsou to, co táhne děj, postavy jsou to, s kým se máte ztotožnit. A ne jen hl. postavy.
Pokud nepíšete příběh o malém blbečkovi který vás začne uprostřed pouště s*át s tím, abyste mu nakreslili beránka (já osobně bych mu radši dal jedno velké FUS RO DAH) tak si dejte na postavách záležet a hlavně ne*erte do toho příběhu těch postav moc.
(Ok, charakter vojáka který tam je jen ve dvou větách aby mu něco urvalo hlavu řešit nemusíte, ale, You know what I mean)
I člověk, kterého byste v reálném životě přizabili, může být dobrá postava. Dávejte postavám jak dobré, tak špatné vlastnosti, jasně, někdo je zlý víc, někdo míň, ale nikdo není čisté zlo a nikdo čisté dobro. Nazývat se čistým zlem má právo jen Justin Bieber.
Dobrý příklad, stejně tak odstrašující budiž série Assasins Creed.
V Assasins Creed 2 hrajeme za Ezia, je to více-méně kladná postava, která dělá vše pro svou rodinu, vyvíjí se, časem zmoudří, taktizuje, vyšetřuje co a jak ať neudělá chybu. Bojuje za to, co považuje za správné. Ale vlastně je to takový sympatický chlapík se smyslem pro drsný humor a spí s každou ženskou, kterou potká.
Zato AC3, to je příklad odstrašující. Connor je s prominutím emař který by potřeboval do dršky, plochý charakter, který se narodil s podivným postižením, které zapříčnilo, že nemůže hýbat svaly v obličeji. Dělá ze sebe čokla, je to tupec co vše soudí od pohledu a nezajímá se o souvislosti (dokonce tímto nedopatřením kuchne vlasntního tátu). Za každou cenu se snaží zůstat morální, což, v případě že jste zabiják, je stejně uskutečnitelné, jako hraní Black ops na Attari.
Dejte hrdinovi např, že bojuje proti bezpráví, ale na druhou stranu je škodolibý. Pomáhá ostatním, ale zase má rád drsný humor, je děvkař a občas si přihne. To je jen příklad. Ale i zloduch může mít dobré stránky, má přece důvod proč dělá co dělá. (Ostatním bez důvodu ubližují pouze učitelé a politici)
Pokud píšete v er-formě (i v Ich, ale v er hlavně) tak pište tak, ať není jasné na čí straně stojíte. Čtenář by si měl udělat vlastní názor. Zároveň nedělejte ze čtenáře debila, některé věci vydedukuje sám. Taktéž nesmíte psát útočně, aby to nevypadalo, že si léčíte mindrák. I ten nějvětší hajzl může být pochopen a naopak i hl. postava může být docela svině kterou bude každý nesnášet (příklad, obraz Doriana G(r)aye)

No a jak už bylo řečeno, nedělejte ze svých postav všeuměly. Já si teď sypu popel na hlavu za Alexe v Alduinově synovi (v Khanově návratu jsem to snad už zpravil), za to že jsem z něj udělal takovou "Mary Sue".
Když si to po sobě čtu tak si říkám jak jsem mohl zrodit takovou zrůdu. Udělal jsem z Alexe nejlepšího bojovníka, čaroděje a mistra plížení, dokonce ještě k tomu to je pan moralista, který nikdy v žádném případě není egoista. K tomu se snaží za každou cenu každému pomoct a nikdy neudělat chybu, chytrý jak Einstein. Takže, takhle ne děti.
Ozzy je daedrickým princem cynismu, metalu, černého humoru a psaní kravin.

Jeho síla roste čtením a komentováním jeho děl.

ALDUINŮV SYN, POVINNÁ ČETBA PRO KAŽDÉHO, KDO NECHCE BÝT CHUDÝ, MÁLO VLIVNÝ, NEBO JINAK CELOSVĚTOVĚ ZBYTEČNÝ
http://cabadaj.hostuju.cz/Stahuj.htm
 
nagasadowcz
Oi! Co máš proti Malému Princi? Jinak ale naprosto souhlasím, jen bych snad dodal, že nějaká ta archetypální, relativně plochá postava pro odlehčení taky není vždycky na škodu.
Upravil/a nagasadowcz dne 26.01.2013 14:55
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Asiel z Ponurvalu
Dobré, jen tu trapnou narážku na Malého prince sis mohl odpustit. Angry

nagasadowcz: Vlastně v každém příběhu lze nalézt určitý archetyp hrdiny nebo archetypální konflikt, jde spíš o to rozvinout ho nějak zajímavě, netradičně. Aby byl poutavý pro čtenáře.
Upravil/a Asiel z Ponurvalu dne 31.12.2012 21:29
Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy.
http://img716.imageshack.us/img716/3849/b37z.jpg
 
Lord Rade
Podívejte se na můj druhý příběh. Zatím jsem k tomu moc nenapsal, takže nikdo moc neví co od toho čekat, tak toho trochu napíšu. Snažil jsem se o to aby každá z postav měla svůj vastní charakter. Je to z dnešní doby, neznámého státu a k hlavnímu jádru děje teprv dojde. Chci aby to byl příběh hlavně o lidských vztazích v podmínkách, kde jde o přežití. Bude to mít od všeho něco a mohlo by to bavit příznivce postapo, horror, sci-fi, survival a podobných stylů.

Jen protože je povídka trochu přehlížena a na Tajemného tuláka kvůli ní teď nemám čas, tak bych rád viděl nové čtenáře.

Byl bych proto i rád, kdyby jste mi po přečtení napsali váš názor, nápady a to jak by jste si příběh představovali dál vy. V hlavě mi stále bojují minimálně 3 odlišné scénáře. Jde o to že mám rád cokoliv, kde lidé musí navzájem přežívat. Prostě vše co má v příjmení "postapo" i když je to někdy z části sci - fi. Po přečtení I. kapitoly, bych byl rád kdyby jste mi napsali to co by vás nejvíce bavilo, či název nějakého filmu/seriálu kterým bych se měl inspirovat, protože se vám svým způsobem líbil. Ne že bych nevěděl jak pokračovat, ale chci přijít na to co by bylo nejlepší pro čtenáře a přizpůsobit se podle toho.

PS: Mluvím o Dopadu. Odkaz mám v podpisu.
Upravil/a Lord Rade dne 08.01.2013 22:47
http://oi59.tinypic.com/2ag3kaf.jpg

"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
 
DragonOzzy
Napadlo mne že bychom tu taktéž mohli ohlašovat co máme v plánu psát ať nezakládáme topic kde budou dvě tři kapitoly a pak nic.

Sledoval jsem že tu byly dost reklamy na Far Cry 3 a pár lidí to tu podle všeho hraje, sice jsem viděl jen pár trailerů a ukázek, ale dostal jsem nápad na napsání čehosi podobného (ale daleko zvrácenějšího). Mám tu zkusit cvičně napsat jednu kapitolu toho co se mi zrodilo v hlavě? Je to sice ve skutečnosti pokračování jednoho mého díla zvaného "Parchanti na útěku" ale vzhledem k tomu že se to odehrává o 5 let později a k tomu je to už trochu jiný příběh a vše je vysvětleno flashbaky, pochopili by jste to i bez dílu prvního.
Ozzy je daedrickým princem cynismu, metalu, černého humoru a psaní kravin.

Jeho síla roste čtením a komentováním jeho děl.

ALDUINŮV SYN, POVINNÁ ČETBA PRO KAŽDÉHO, KDO NECHCE BÝT CHUDÝ, MÁLO VLIVNÝ, NEBO JINAK CELOSVĚTOVĚ ZBYTEČNÝ
http://cabadaj.hostuju.cz/Stahuj.htm
 
Diego
Zrod asasína: Pokud ještě někdo chce hlasovat o místě, kam se bude cestovat, může. Zítra totiž díl nebude, snad v pátek.

Hlas Anglie:
Chěli byste popř. líbilo by se vám, kdybych tam přidal různé vymoženosti s prvky cyberpunku a sci-fi? Nebo jen jedno z těch dvou?
 
Leneren
Mě by se zo upřímě nelíbilo, ale je to na tobě.A jen takový dotaz.Kdyby jsi to udělal nemusel by jsi to náhodou přenést i do Pochmurné Anglie?
 
Diego
Leneren napsal:
Mě by se zo upřímě nelíbilo, ale je to na tobě.A jen takový dotaz.Kdyby jsi to udělal nemusel by jsi to náhodou přenést i do Pochmurné Anglie?

Mohl, ale nemusel. Záleží na vás. Jen jsem to chtěl trochu "přikořenit", pokud by se to všem líbilo.
 
Diego
Osm dílů v sedmi dnech je až až dle mého soudu, proto bych rád "přesedlal"(Grin) na Zrod assassína, kde čeká Ezia cesta do Ruska. Důvod zpomalení Hlasu anglie je vícenež očividný, dílů je přehršel a nečekám, že by to někdo stíhal číst. Takže myslím, že to chce čas...
 
Leneren
Už se těším Wink
 
Diego
Tak a teď otázka do pranice!Pfft
Dávali jste přečíst své příběhy/povídky někomu z rodiny?

Já zatím ne. Počkám s tím, než to dokončím.
 
nagasadowcz
Zatím všechny, až na dvě. Ty které právě píšu. Odnaučil jsem se to a dávám číst, až když je hotovo a vypilováno.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Ligos
Diego napsal:
Tak a teď otázka do pranice!Pfft
Dávali jste přečíst své příběhy/povídky někomu z rodiny?

Já zatím ne. Počkám s tím, než to dokončím.


Nee... Nejspíš ani netuší, že něco píšu. Navíc, pochybuju, že by to někoho z mé rodiny bavilo...
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Diego
Ligos napsal:
Diego napsal:
Tak a teď otázka do pranice!Pfft
Dávali jste přečíst své příběhy/povídky někomu z rodiny?

Já zatím ne. Počkám s tím, než to dokončím.


Nee... Nejspíš ani netuší, že něco píšu. Navíc, pochybuju, že by to někoho z mé rodiny bavilo...

No tak, u mě mamka jen ví, že něco píšu, ale nečetla nic. Nedal jsem jí k tomu příležitost...Grin
 
nagasadowcz
Rád bych zjistil, jestli má smysl pokračovat v psaní Vstupu, nebo to mám prostě zrušit. Pokud by o to bude dostatečný zájem, budu po čase pokračovat, ale pokud to nemá smysl, mám rozepsáno něco jiného.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Diego
Chtěl bych zjistit, zda-li byste rádi, abych do POKRAČOVÁNÍ Hlasu Anglie, zakomponoval i prvky cyberpanku a zrochu sci-fi. Sci-fi ne moc, protože všeho moc škodí a nebylo by to dobré v příběhu.
Důvod je vícenež jasný, příběh skončil v době, kdy Londýnu a jeho okolí hrozí vyhlazení. Lidé mají strach, přijde nový diktátor nebo některý z jiných států ovládne Anglii (?). Abigail porodí děti, potomky Nathaniela, který trpěl vlkodlačí nemocí, zdědí ji (?). Tohle je má vize o pokračování.

Chcete to tak?

Nebo máte svůj vlastní návrh či připomínku, k již výše zmíněnému?

Rád si přečtu vaše názory.
 
Lord Rade
Zdravím, pokud by jste chtěli své příběhy zveřejňovat ještě někde jinde, tak vám poslouží tato stránka k tomu určená. Najdete tam teď i mě. Wink
http://piste-povi...fo_o_piste
http://oi59.tinypic.com/2ag3kaf.jpg

"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Chcete si postaviť vlastny dom, upraviť, zmeniť okolie-rady, návody, výuka. Skyrim - modifikace 9 21.10.2016 15:53
Cestina + DLC rady Skyrim - dotazy, návody,.. 6 18.10.2014 17:00
Nevím si rady Archív zodpovězených dotazů 4 18.07.2014 10:40
pomalý načtení inventáře Archív zodpovězených dotazů 27 08.03.2014 13:45
Skyrim Dawnguard: bugy, problémy, rady.... Skyrim - modifikace a DLC - technické problémy 846 20.11.2012 17:22
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4199 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8228 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5698 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4850 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12720 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7504 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6631 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6364 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7556 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist