Čau, včera jsem si koupil Skyrim a je to paráda, ale se hrou mám jeden menší problém. Když se procházím krajinou, tak se mi každou chvíli hra sekne asi tak na pět až deset sekund a pak se opět rozjede. Myslím, že je to načítáním jednotlivých lokací, ale tak dlouhé záseky by se neměly objevovat. Tento problém se objevuje jak na nejnižších detailech, tak i na vysokých detailech. Mám poněkud zastaralý stroj (Geforce 88OO GT, 4Gb Ram, AMD Athlon X2 2X2,6 GHz), aůe jinak mi hra jede na pohodových 25-30 FPS a update už taky mám..... Díky za radu.
A me to dela taky... Me to prijde jako nejaka chyba ve hre vzhledem k tomu ze mam PC daleko lepsi nez jsou maximalni pozadavky.. (i7 2630MQ, 8GB RAM, Nvidia gt550 (2G) Docela me to sere cpu vytizene na 30 a hra se hryze jak prase.. neni 10s co by nebyl 3s zahryz.. Neporadi nekdo??
Tak jsem to vyřešil:-) Nevím jestli vám to pomůže, ale stačilo vypnout V-Sync:-) A skyrim už běží na ultra detaily bez záseků:-) Vypnutí je jednoduché v souboru SkyrimPrefs.ini najdete tento radek: iPresentInterval=1 a hodnotu prepisete na 0... Pak jenom dejte vědět jestli vám to fungovalo:-)
Tak bohužel, mám stejný problém a úprava SkyrimPrefs.ini nepomohla.
Ale mám jinou zkušenost. Hra mi po instalaci shodila vše na low detaily (vlatním totiž stařešinu GF8800GT), a sekala se poměrně často, tak jsem tam nastavil High a ejhle!! Sekalo se to kupodivu méně než na low, takže jsem asi hodinu laboroval s nastavením textur, stinu a všech těch serepetiček včetně AA a AF (v tom meníčku po startu hry, sekce OPTIONS) a našel jakous takous stabilitu... Problém se tím ovšem nevyřešil, sem tam se to sekne, ale mnohem méně, než na to, co si nastavila hra:-)
P.S. drivery jsem tam hodil poslední verzi, ale bez viditelného účinku...
Myslím, že je stejný engine na hru, jako měl Oblivion a ten jsem projel bez problémů na HIGH detaily...
Takže pokud někdo che zkusit si trochu pomoci... laborujte!!
Můj názor je, že to bude chtít nějakou optimalizaci z Bethesdy. :-))
Upravil/a RaKill dne 14.11.2011 19:04
Tak haló všichni z tohoto vlákna!! Čtěte pozorně!!!
Tohle pomohlo mně:
iPresentInterval=0
Celej fór byl ovšem v tom, že se to musí DOPLNIT (!!!) do souboru SKYRIM.INI
a ne SkyrimPrefs.INI (tam to totiž je a nemělo to účinek).
Skyrim.INI najdete tam, co SkyrimPrefs.INI (použijte FIND) a obsah vypadá třeba takto:
to co je červené je nutné DOPLNIT!!!
Já to teď zkoušel 20 minut a ani jeden zásek!!
Textury HIGH, ostatní MEDIUM, dohledy u všeho na 3/4, AA8, AF4, FXAA vypnuto
Budu rád, když mi napíšete, zda to někomu pomohlo.
Šiřte všemi směry, pokud to pomohlo a do boje!!
Upravil/a RaKill dne 14.11.2011 20:22
Drasho napsal:
Žial nič prvých 10 sek a seklo ma to.
A dal jsi to do toho správného souboru? A přepsal původní?
Já to zkusil ze svého vymazat a začalo se to znovu sekat, tak si myslím, že v mém případě to bude ono...
Ale pozor!! Změnu parametru iPresentInterval=0 jsem nechal i v souboru SkyrimPrefs.INI !!
Možno je to kvoli XP aj o tom som už počul, a ešte kvoli PC. Nemam mašinu.
Intel Pentium D 2.80 GHz
GeForce GT 240 512 MB
2 GB Ram
Malo by mi to ist ale hold nevydali ešte updaty.
Mám taky XP, tím to asi nebude, je fakt, že Oblivion měl do update taky probblémy s načítáním lokací, tam se normálně objevoval "Loading" a seklo se to. Patch to odstranil...
Hm . mame doma dvě hry ja a přítelkyně a ani jednomu se to neseka ani nesekalo , pc mame pruměr , jedem na 7 ultimy, tak fakt nevím přoč vám to tak blbne , Stáhli ste si přes Steam malinký patche co tam byl k skyrimu ??
Mates-daoc napsal:
Hm . mame doma dvě hry ja a přítelkyně a ani jednomu se to neseka ani nesekalo , pc mame pruměr , jedem na 7 ultimy, tak fakt nevím přoč vám to tak blbne , Stáhli ste si přes Steam malinký patche co tam byl k skyrimu ??
Mohl by jsi to rozvést trochu konkrétněji?? Díky...
Problém je pouze na Xpéčkách při čekání na opravný patch od Bethesdy sem napíši dočasné řešení problému tedy aspoň mě to pomohlo
1.Klikněte pravým na TESV.exe/Vlastnosti/Kompatibilita/Povolit v režimu win98
2.Spusťte SkyrimLauncher.exe až vám naskočí menu dejte ctrl+alt+delete najeďte na procesy najďete TESV.exe kliknout pravým nastavit spřažení a zaškrtněte všechny CPU poté se vraťte do hry.
Doufám že vám to pomohlo přeji šťastné toulání po pláních SKYRIMU
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.