Určitě téměř všichni známe počátek známé série Elder Scrolls a rádi na něj vzpomínáme. I když Aréna byla DOSovou hrou, dokázala člověka naladit na svoji atmosféru a táhnout svým příběhem (a když už ne, tak ho aspoň v obchodě zaujal svůdný obal ). Určitě každý z nás měl jiné pocity, jiný dojem ale (snad) všichni jsme měli něco společného, byli jsme na ní závislý. Hra k sobě táhla člověka ve dne v noci. Dokonalý příběh pro začátek série byla zrada. Na začátku jste spatřili Riu Silmane a následně jste se procházely císařským vězením (které jak jistě víte, bylo i v Oblivioně). Jaké jste ze hry měly pocity, jak jste ji dříve viděly ve srovnání s hrami její doby a jak ji vidíte dnes vzhledem k dnešním hrám.
Osobně můj postoj se ani moc nezměnil, jen mě trošku štve, že když se před někým řekne o DOSové hře, hned se křižuje... Tedy, opravdu to pro mě byla pecka, ostatním hrám jsem dal sbohem a to hlavně krokovacím dungeonům, které mě už svým ohraným systémem a světem s hranicemi, začaly štvát. Dneska ji vzhledem k dnešním hrám beru jako legendu a hru, která se ještě dlouho nezopakuje (až na Morrowind ). Tak tedy, vyjádřete se...
Arénu jsem si koupil na brněnské výstavě Expo v 1995. Šlo o CD verzi, kde byly animace namluveny. Po nutnosti nahrátí patche ve verzi 1,6 už byla Aréna dobře hratelná a skvěle jsem se u ní bavil. První okamžiky v jailu, kdy na mě za prvním rohem vylítl goblin, se svým charakteristickým chrchláním, doplněné o ponurou hudbu byly prostě famózní. Rozhlehlost světa a naprostá volnost, na svou dobu výborná grafika a v podstatě nekonečné množství úkolů a dungeonů bylo fascinující. Jediné, co mě po čase začlo nudit, že se úkoly ve svém principu opakovaly a dungeony byly na jedno brdo. Po dohrání hlavní línie příběhu, jsem Arénu odinstaloval a odložil. Nicméně vzpomínka na ni je stále milá.
Pokud mohu pomohu rád.http://forum.bonu...amp;t=7632
Arena a originálko? To je můj věčný sen ! Ne že bych tě chtěl otravovat, ale nemohl bys sem hodit nějaké fotky (pokud originálko ještě máš)...
Poprosil bych tě o koupi , ale to je mi jasné, že bys mi ji nedal.
Upravil/a Whirt dne 19.03.2011 00:29
Arénu sem bohužěl nikdy nehrál,hrál jsem Daggerfall Morrowind a OBLIVION!!!!!! a na Oblivion nedám dopustit to je moje NEJOBLÍBENĚJŠÍ hra.ARÉNA SE JEŠTĚ NĚKDE PRODÁVÁ????
Trimax napsal:
Už dlouhou dobu zde nebyl nový článek s příběhem Areny. Moc se těším, pracuje na to někdo? Děkuju
Na Arenském příběhu pracuji pouze já a jelikož mám i své povinnosti ve škole, budu arenu a vše ostatní dělat jako občasník, ale dva arenské příběhy plánuji na příští sobotu a neděli (pokud mi to moje povinnosti dovolí -uznejte, že přijít domů každý den v sedm večer není nejpříjemnější ).
castle napsal:
Arénu sem bohužěl nikdy nehrál,hrál jsem Daggerfall Morrowind a OBLIVION!!!!!! a na Oblivion nedám dopustit to je moje NEJOBLÍBENĚJŠÍ hra.ARÉNA SE JEŠTĚ NĚKDE PRODÁVÁ????
Ano - na Amazonu. Teď je tam sice už jen použitá, ale asi před půl rokem tam ležely ještě dvě nové: http://www.amazon...amp;sr=8-1
Upravil/a Whirt dne 18.09.2011 01:39
Jojo, v Areně byl celý Tamriel (to se dočteš z PA - pokud se mi podaří pokračovat) a tisíce postav.
V Daggerfallu byl svět velký jako celá VB. A přes 750 000 NPC postav
Stále si to nechceš zahrát?
mohl bych,ale bylo to v češtině??a taky nevim jak grafika,ta nebyla nic moc co sem koukal na youtub.jo ale můj comp by to nevzal.mam XP
Upravil/a Kresuky dne 20.09.2011 15:48
Čeština není (o jednu jsem se pokoušel já ). Na grafice nezáleží, pokud tě hra chytne (já teď plním resty jako Zelda apod. ) a pokud je PC silnější, tak to spustíš přes doabox
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.