Zde si můžete psát svoje dojmy z knihy, popřípadě se mě na něco zeptat nebo navrhnout lepší překlad. Jinak se nedivte když jeden se neobjeví nic, nebo se zpožděním. Whirt
Abych pravdu řekl, o knížce jsem nikdy neslyšel ani jsem nevěděl, že něco podobného existuje. Ale zní to dost zajímavě. Budu se těšit na další příspěvky
Upravil/a SkyrimAdmin dne 24.01.2011 17:08
Jen chci okolo překladu něco podotknout. Překládal jsem i názvy, které vy určitě znáte, jako např.: Morrowind - Jitřnivánek nebo Summerset Isles - Letoostrovi... Řekl jsem si, že by bylo zajímavé poznat tyto názvy, co by vlastně v českém překladu mohly znamenat, je pravda že sem toho hodně upravil, aby byly v českém překladu aspoň trochu "normální", protože ku příkladu slova Summerset Isles můžou znamenat něco jako "Léto-sada ostrovy" nebo "Léto-směr ostrovy" (to druhé se mi celkem líbí, když se to trochu upraví). Kdykoliv něco upravím do českého názvu dám to v textu vědět
Jsem rád že jste z toho nadšení... Mám občas problémy se srozumitelným projevem nebo s přeložením expozice.
Dneska se omlouvám, ale nějak sem nepřekládal, pozítří vám to vynahradím
Upravil/a Whirt dne 30.01.2011 22:40
Si myslim, ze kdyz to bude obcas nesrozumitelny, tak se nic nedeje. Snaha se cení Je fajn, ze se do toho nekdo pustil. Sem nad tím taky premejslela...Ale stejne tak rychle jsem to vzdala. Prekladat knihu, to mi prijde nárocny...
Jak jste si určitě všichni všimli, tento víkend nepřibyla žádná stránka k Pekelnému Městu, ale nemyslete si, že jsem zahálel. Připravil jsem pro vás několik her a vytvořil článek o termínech v Infernal City, který se již brzy objeví na webu.Takže pokud jste něčemu v Infernal City nerozuměly, teď to pochopíte ... Článek zde: http://www.skyrim...C3%ADny_17
Upravil/a Whirt dne 01.02.2011 00:02
Zdravím všechny, čtenáře Infernal city... Mám takové dilema, netušíte někdo, která rasa v Elder Scrolls má nejmenší práva. Celkem by mě to pomohlo s jedním přirovnáním
Já právě že nevím... Mě se zdá, že záleží na tom v jaké části Tamrielu. Hodně často jsem si všímal degradace Khajiitů, ale taky Argonianů... Nejsem si jistý
já bych řekl, že i přes to, jsou to ti argoniané. Khajiitové jsou i nějací významní, ale argoniané ne. Cituji z wikipedie :
Významní Khajiiti
M'Aiq The Liar Lokace: Malý ostrov východně od Dagon Fel, Morrovind; Okolí Anvilu a Leyawiin, Cyrodiil
Jobasha Lokace: Jobasha's Rare Books ve Foreign Quarter Lower Waistworks, Vivec, Morrowind
Habashi Sugar Lips Lokace: Thieves' Guild, Balmora, Morrowind
Ra'Gruzgob Lokace: Ald Daedroth, Morrowind
Mane Mane je sice rasou, nicméně v každém období žije jen jeden svého druhu. (Není známo, jestli je to dáno magickou silou, nebo tím že jeden Mane ty ostatní vytlačil.) Stejně jako u ostatních druhů Khajiitů i u něj byl jeho zrod ovlivněn ja-Kha'jayou. „Mane se narodil pod stínem obou měsíců.“ Podle pověry dojde ke zrození Mane, když se na obloze objeví třetí měsíc. Khajiiti věří, že každý Mane je pouze reinkarnací toho předchozího, a tak se vlastně jedná jen o jednoho Khajiita. Mane je duchovním a světským vůdcem Khajiitů. Žije v chrámu ve městě Torval (jižní část Elsweyru).
Editoval bych příspěvek, ale nejsem si jistý, jestli si toho někdo všimne. Protože jsem dlouho nepřispíval, pokusím se přaložit zítra aspoň dvě stránky. Aspoň v to doufám, ale víte, co se říká - sliby, chyby.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.