Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 3 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Sarako
,,Bílý Guar." představím se legionářům u vchodu ,,Spolupracuji zde s legátem Atiem na vyšetřování oné vraždy. On vám to potvrdí." sesednu z koně a podám jednomu z legionářů uzdu ,,Tady je ten vypůjčený kůň." následně podám druhému legionáři dekret od Leye ,,A tady je pověření od Hraběte Rulla." a vyčkám, zda mě nechají vstoupit, nebo se půjde jeden z nich nejdřív poradit s Atiem.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Záludná otázka. Vím o tom akorát to, že je to úkryt a nejspíše se v něm někdo ukrývá. Kdo, to teprve zjistíme." Usměju se na Annu. "V Chorrolu jsem se poprvé v životě ocitl včera, takže to tady neznám o nic víc než ty. Budeme se muset nechat překvapit."
 
Aurelius
→ Tah 1003

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Jen si řekl své jméno a legionáři tě bez jakýchkoliv otázek pustili dál. Vešel jsi dovnitř. V sále se nacházely snad všechny přítomné tanečnice a zbylí zaměstnanci. Legát Condarius postával se založenýma rukama u baru a hovořil s Verickem. Legáta Atia jsi nikde neviděl, nejspíš je v místnosti kde došlo k útoku.

Tanečnic jsi napočítal celkem dvanáct. Byly mezi nimi dunmerky, bosmerky (žádná z nich, ale nebyla blonďatá a většina z nich měla na první pohled vyloženě elfské rysy), dvě khajiitky a zbylé byly buď nordky, imperiálky nebo bretonky. Všechny působily dost otřeseně. Ze zaměstnanců jsi spatřil kuchaře, kterého jste vyrušili při práci. Osm vyhazovačů, kteří nečinnost snášeli asi nejhůře, protože vrhali nevraživé pohledy na přítomné legionáře a trojici žen, které se nejspíš staraly o úklid a vypomáhaly příležitostně v kuchyni.

Legát Condarius byl oblečen opět do své uniformy a na hlavě měl nasazenou tvoji plnou přilbu. Nesundal ji ani při vstupu do budovy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Aha...“ koukla na tebe překvapeně a nepříliš nadšeně Adrianna. Za svými zády jsi zaslechl rovněž Tarnův povzdechl, kterému se nejspíš rovněž tvá odpověď příliš nepozdávala. „Ale to nevadí. Nějak si poradíme... jsme přeci Chorrolské vojko.“ dodala následně s úsměvem od ucha k uchu, jakoby chtěla prvotní zklamání zazdít.

„Vidíte to před námi?“ zeptal se zbrojnoš jedoucí před vámi, „To vypadá dost divně.“ otočil se na vás v sedle a ukázal směrem na pole vpravo. Mezi zasazenou pšenicí jste spatřili neobvykle vypálená místo poblíž sebe. Vypadalo to jakoby je něco sežehlo. „Možná si jen děti hráli s ohněm.“ pokrčil rameny zbrojnoš.
„Nebo to může souviset s anomáliemi.“ ozval se za vašimi zády Tarn a pobídl koně, aby přejel blíže a začal zdálky pole studovat. Jeho zrak, ale nebyl tak dobrý jako zbrojnošův a proto se poté obrátil směrem k vám, „Měli bychom to prověřit.“ navrhl.
„Můžeme to prověřit cestou nazpět.“ namítla Adrianna, „Čas letí a nechtěla bych prohledávat upírův úkryt za tmi. Tyhle stopy nám nikam neutečou.“
Oba se obrátili tvým směrem, protože tvé rozhodnutí bylo to nejdůležitější.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Nejspíš.“ reagoval neurčitě Palagán, kdy zavíral a následně zamykal dveře arcimágovi komnaty. Následoval jsi ho na ošetřovnu, prošli jste chodbou, ubikacemi a rovnou vzhůru po schodišti až k ošetřovně. Uvnitř ošetřovny moc pacientů nebylo. Vlastně tu krom dvojice noviců, kteří tu nejspíš zůstali jen na pozorování po nějakém drobném úrazu nebyl skoro žádný jiný pacient než Lyra.

U jejího lůžka postával Talar, držel v ruce prázdnou lahvičku s elixírem a v druhé ruce svíral listinu, která nejspíš nesla informace o Lyřině léčbě. Zdálo se, že je Lyřin stav opět stabilizován. Novicka, která tu byla i při tvém předchozím příchodu sledovala nádechy léčené.

„Jaké je situace?“ zeptal se Palagán. Talar se otočil jeho směrem, odložil prázdnou lahvičku a pohlédl do papírů. V jeho tváři bylo patrné, že je pln starostí a nejistoty.
„Zdá se být už stabilizovaná. Špatně se jí dýchalo a málem se nám udusila. Použil jsem směs o které vím, že účinkuje a pomáhá obnovit dýchání, ale podle kombinace lektvarů, které už dostala se brzo dostaneme do bodu kdy nebudeme moct podávat žádné další lektvary...“ plál rukou o listinu, „Protože některé ještě účinkují a velké množství kombinací je nebezpečné. Její tělo bude chtít nějaký oddechl.“
„Chápu.“ přikývl Palagán, „Poslal jsem pro Selenu, ale nevím jestli vymyslí jak dalšímu zhoršení zabránit a jak ho vůbec řešit.“
Talar jen přikývl, „Jinak jde o Lyru Viciovou, manželku Scipia Viciho, člena rady Starších.“ ujistil vás následně, přičemž Palagán kývl neboť Lyru ihned poznal. „Lámu si hlavou proč k tomu kolapsu došlo. Proč nemohla dýchat? Poslední lektvar, který dostala něco takového nemohl vyvolat... jasně má nějaké vedlejší účinky, ale takhle dramatický vedlejší účinek rozhodně ne.“ zakroutil hlavou a předal listinu Palagánovi.

„Lex říkal, že je stabilizovaná. My jsme jí nic nedávaly... dost nás vyděsilo co se stalo. Omlouvám se... za sebe i za svojí kamarádku.“ začala se omlouvat Palagánovi novicka, když oznámila, že se dýchání vrátilo do pořádku. Talar její reakci přešel bez odezvy. Koukl na Palagána, který držel v ruce listinu s podanými lektvary a jen si mnul bradu.
„Reagovali jste dobře.“ přikývl Palagán,

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Hmm .... fajn, říkáte, že nedává smysl, aby se to vůbec v první řadě stalo, není možné že tom někdo nějak napomohl? Nebo tomu odpovídala nějaká reakce její nemoci? Nechci paranoidně malovat daedru na zeď, ale třeba někdo nepovažoval její léčbu za důkladnou a chtěl pomoci, tak jí dal něco, co jí úplně ve výsledku nakonec nepomohlo ... Nebo naopak něco trochu temnějšího ... byl tu někdo nepovolaný od té doby, co jsem tu byl se Scipiem?"
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Anna má pravdu, jestli chcete můžeme se na to jen v rychlosti kouknout, ale žádné dlouhé zdržení si dovolit nemůžeme." Navrhnu Tarnovi a počkám, jestli bude souhlasit pouze s několikaminutovou zastávkou.
 
Sarako
,,Zajistil jsem jí v bělozlaté věži tu nejlepší možnou péči. Osobně se na její léčbě podílí můj přítel z řad Císařských mágů a člen rady starších - Meligulus Vita." pronesu k Verickovi, abych ho ujistil, že jsem jeho tanečnici zajistil dobrou péči na dobře hlídaném místě a poté se ho zeptám: ,,Ta bosmerka, tu byla nová, že ano?"
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1004

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Děkuju.“ poděkoval Verick, „Nechci přijít o nějakou další tanečnici... úmrtí už dneska bylo dost.“ povzdechl si, „Ano. Byla tu krátce, ale byla v kolektivu oblíbená... neměla neshody ani problémy se zákazníky, vlastně si ani nikdy nestěžovala.“ pokyvoval hlavou zatímco přemýšlel co by ti ve stručnosti řekl o zraněné bosmerce.

Legát Condarius na tebe koukl skrze své otvory v přilbě, „Zajistili jsme celou budovu. Dneska už neotevřou a legát Atius zkoumá místnost ve které došlo k útoku. Podle zběžných výpovědí svědků víme jen to, že útočník patrně něco hledal a hlavním cílem byla právě ta bosmerka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Adrianna se zatvářila spokojeně, když si jí dal za pravdu. Tarn si zachoval neutrální výraz a jen pokrčil v sedle ramena, „Necháme to na později. Koneckonců teď už to nespěchá, protože jestli to byla anomálie tak svoji ničivou sílu už dávno předvedla.“ řekl nakonec a zařadil se zpět na své místo. Pobídli jste koně pokračovali dál.

„Jak ses vůbec seznámil s Beliem? Vyprávěl mi to, ale znáš ho... dokáže si věci dost přikrášlovat.“ obrátila se na tebe s úsměvem Adrinna a po chvilce jízdy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Všechno co podali léčitelé na téhle ošetřovně je evidované v listině, kterou drží zástupce Palagán.“ informovala tě novicka, které se tvá slova příliš nelíbila, „My jsme jí nic s kolegyní nepodaly bez souhlasu profesora Lexe nebo jiného zodpovědného profesora.“ dodala, „A krom vás, jejího muže a mladé altmerky s dítětem se za ní nikdo jiný nezastavoval.“ zodpověděla tvé otázky přičemž se střídavě dívala na tebe a Palagána. Talar svoji pozornost přesunul na nemocnou a příliš pozornosti novicce nevěnoval.

„V pořádku. Z ničeho vás neviníme... nemyslím si, že by někdo plánoval páchat vraždu členky rodu Viciů.“ uklidnil ji Palagán, který zmírnil tvá slova. Nejspíš proto, protože mu bylo jasné, že cokoliv vyřčené na Univerzitě před nesprávnými lidmi může přispět k tvorbě Univerzitních drbů. „Nejspíš šlo o nějakou komplikaci spojenou s jejím zdravím.“ obrátil zrak na Talara.
„Vyloučit to úplně nelze.“ zareagoval Talar, „Krom použití jedu nebo nějakých oslabovacích lektvarů. Jejich stopy bychom pravděpodobně našli a pozůstatky předchozích léčivých lektvarů by je nejspíš ještě dokázaly relativně snadno odbourat... ale to je spekulativní, protože každé lidské tělo reaguje jinak a tohle je dost oslabené.“

„Krom mě a mé kamarádky tu byly ještě ráno krátce kluci, ale většinu času jsme byli pod dohledem profesora Lexe. Dost kvůli nám pěnil, protože jsme se často vyptávali, abychom neudělali něco špatně.“ převzala si slovo opět novicka. Palagán vrátil listinu Talarovi, který do výpisu léčiv ještě jednou nahlédl. Zakroutil hlavou a promnul si hladkou bradu se zamyšleným výrazem. „A.. a na ošetření tu byla dneska spousta zdejších studentů, ale většina jen drobná zranění... žádný tu nezůstal dlouho bez dozoru, aby jí mohl něco podat nebo tak něco.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Takže všechno sedí s výpovědí předchozích vyslýchaných. Ta bosmerka je ta, kterou hledám. Je to tanečnice z Caesarova bordýlku v Anvilu, kde pracovala pod jménem Ralion, a je to jedna z mála osob, která může identifikovat zbylé dva Caesarovi patolízaly, co měly v jeho organizaci hlavní slovo." prohodím k Condariovi, koutkem oka si prohlédnu dunmerky, jestli mi některá z nich nepadne do oka (jak vypadají?) a přitom se zeptám Vericka: ,,Dokázal byste popsat toho vraha?"
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Nebylo to nic extra zajímavého, to určitě Belius přikrášlil. Prostě jsme se oba v jednu dobu nachomýtli na Univerzitě. Oba jsme měli debilní humor a vztah ke krásným ženám, takže jsme si tak nějak automaticky padli do noty. Pamatuji si ještě, jak Belius básnil o hrudníčku kdejaké novicky nebo profesorky, v tu dobu to byl fakt kašpar." Zasměju se. "Tvého bratra prostě nejde nemít rád. Někdy si připadám, jak kdybychom byli opravdový bratři. Nepřijde ti, když se mnou mluvíš, jak kdybych byl nějaké jeho dlouho ztracené dvojče?" Usměju se na Annu a se zaujetím vyčkám na její odpověď.
 
Aurelius
→ Tah 1005

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Aha... Dost se nám to proplétá.“ poznamenal legát Condarius a nechal tě promluvit si s Verickem.
„Blbě.“ přiznal Verick, „Seběhlo se to děsně rychle...“ povzdechl si, „Otevřel sem dveře, promluvil a viděl jak ji drží pod krkem. Ta osoba... nejsem si jist jestli to byla ženská nebo muž... prostě osoba v černém, dost dobře zahalená, kápě a šátek přes ústa. Byly vidět jen oči. Člověk by si býval myslel, že je to ten bájný Archanděl.“
„Jeho aktivita nebyla už dlouho zaznamenána... a nedopouští se takových masakrů.“ namítl nesouhlasně legát, kterému se zjevně nelíbilo spojení Archanděla s několika násobnou vraždou.
„Dobře... Vím jen, že to byla osoba v černém a dost hbitá, protože trhla dýkou a začala se valit krev z krku... pak hbitě zmizela oknem pryč... dost hbitě.“

Prohlédl sis dunmerky. Všechny vypadají dost vyděšeně a nepůsobí, že by své pocity nějak hrály. Všechny jsou hubené, tváře mají zkrášlené malováním, oblečeny jsou do různobarevných šatů, které nejsou vyzývavé jak by se dalo nejspíš čekat. Většina z nich má černé vlasy, jedna má hnědé a účesy jsou rovněž různé. Žádná ti nepřidá povědomá. Pouze jedna z nich má tlustší silnou zlatou ozdobu pod levým ramenem. Šperk, který si nejspíš nemůže dovolit jen tak nějaká tanečnice ze svého platu. Stejně jako zbylé i ona byla rozrušená a poskytovala rameno k vyplakání se jedné ze svých bosmerských kolegyň.

„Ty v tom nejedou.“ ujistil tě, když si Verick všiml jak si tanečnice prohlížíš. „To vám garantuji. Žádná z nich by nechtěla smrt svých kolegyň.“
„Byly zamčené.“ přikývl legát Condarius, který se rovněž obrátil jejich směrem, „Na předčasném odchodu lpěla jen jedna žena. Tvrdila, že se přišla jen namalovat... dost se rozohnila, když jí legát Atius zamítl odejít.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Adrianna po tvé reakci přimhouřila oči, „Belius mi to vypravoval trošičku jinak.“ usmála se, „Copak můj bráška Belius. Nebyl by to on kdyby nebásnil o krásných ženách, hrudníčkách, zadečkách a kdečem co se dá obdivovat.“ zažertovala, „Kde to mohl zdědit... že by byl taťka v mládí takový divoch? Nebo snad Veronique? Nebo je to škola strýčka Baliona?“ pokrčila rameny s úsměvem a zájmem záhadu nejspíš rozlousknout. Tarn zpozorněl jako kdyby ho někdo píchl vidličkou do boku, vytyčil se do pozoru v sedle jakmile padlo jméno 'Balion'. „Ale je pravda, že jste si asi v něčem dost podobní a působíte jako nerozlučná dvojka... takoví bráškové, trošku neposední rarášci.“ pohladila se na krku s pobaveným výrazem, „Ale to je dobře. Belius potřebuje skvělého kamaráda. Ale to přirovnání k bratrům zní trošku zvráceně... pro mě. Každopádně.“ usmála se od ucha k uchu, „Ale možná bys Arteriem ani být nechtěl. Příjmení Arterius tě totiž okamžitě v různých kruzích škatulkuje... Kdyžpak skládáš zkoušku třeba z magie Obnovy a tvůj zkoušející se třese strachy z toho, že ho tvůj taťka nějakým způsobem zašlape do země... nemáš ze svého úspěchu takový hřejiví pocit, protože nevíš jestli si byl skutečně dobrý nebo jen zapůsobilo tvé jméno.“ rozmluvila se Adrianna, „Jeden z důvodů proč jsme se nechala zkoušet tady v Cyrodiilu.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Všechno co podali léčitelé na téhle ošetřovně je evidované v listině, kterou drží zástupce Palagán.“ informovala tě novicka, které se tvá slova příliš nelíbila, „My jsme jí nic s kolegyní nepodaly bez souhlasu profesora Lexe nebo jiného zodpovědného profesora.“ dodala, „A krom vás, jejího muže a mladé altmerky s dítětem se za ní nikdo jiný nezastavoval.“ zodpověděla tvé otázky přičemž se střídavě dívala na tebe a Palagána. Talar svoji pozornost přesunul na nemocnou a příliš pozornosti novicce nevěnoval.

„V pořádku. Z ničeho vás neviníme... nemyslím si, že by někdo plánoval páchat vraždu členky rodu Viciů.“ uklidnil ji Palagán, který zmírnil tvá slova. Nejspíš proto, protože mu bylo jasné, že cokoliv vyřčené na Univerzitě před nesprávnými lidmi může přispět k tvorbě Univerzitních drbů. „Nejspíš šlo o nějakou komplikaci spojenou s jejím zdravím.“ obrátil zrak na Talara.
„Vyloučit to úplně nelze.“ zareagoval Talar, „Krom použití jedu nebo nějakých oslabovacích lektvarů. Jejich stopy bychom pravděpodobně našli a pozůstatky předchozích léčivých lektvarů by je nejspíš ještě dokázaly relativně snadno odbourat... ale to je spekulativní, protože každé lidské tělo reaguje jinak a tohle je dost oslabené.“

„Krom mě a mé kamarádky tu byly ještě ráno krátce kluci, ale většinu času jsme byli pod dohledem profesora Lexe. Dost kvůli nám pěnil, protože jsme se často vyptávali, abychom neudělali něco špatně.“ převzala si slovo opět novicka. Palagán vrátil listinu Talarovi, který do výpisu léčiv ještě jednou nahlédl. Zakroutil hlavou a promnul si hladkou bradu se zamyšleným výrazem. „A.. a na ošetření tu byla dneska spousta zdejších studentů, ale většina jen drobná zranění... žádný tu nezůstal dlouho bez dozoru, aby jí mohl něco podat nebo tak něco.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
[/quote]
 
scorpioncz
"Fajn, dobře. Nechtěl jsem na tebe a vaši kolegyni vyjet, ale chápejte, je to moje příbuzná. Pokud tady něco nesedí, nenechám to náhodě. Tohle se nesmí opakovat ... a dobře děláte. Učíte se, ptejte se. Profesoři tady jsou od toho, aby vás to naučili, ač se to v některých případech jak se zdá nezdá." Dodám po Palagánovi novicce.

"Je tu něco co bych mohl udělat? Nějak pomoci? Rád bych sdělil Scipiovi nějaké dobré zprávy, co se stavu jeho ženy týče."

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Do Klarga ani Veronique bych to neřekl, to je buď dar od nějakého boha nebo ho musel zkazit někdo zvenčí. Kdo je strýček Balion? Nějaký starý proutník?" Zeptám se pobaveně nad touto úvahou.

"To máš asi pravdu, ale já nikdy žádnou zkoušku neskládal, myslím že bych to nedal ani kdybych byl Arterius." Usměju se. "V mém případě by byli horší ty průšvihy co jsem dělal, to by mě tvůj tatíček už dávno nechal odvézt na nějaký opuštěný ostrov, abych nekazil pověst rodu." Usměju se a budu chvíli udržovat oční kontakt s Annou. (Za jak dlouho tam budeme?)

Upravil/a Tondulin dne 07.07.2021 10:42
 
Sarako
Bez dalších otázek se vydám pro svou truhlu se zlatem a potom se vydám za Atiem.
,,Nějaké další stopy?" zeptám se Atia ohledávajícího místo činu ,,Ta umírající bosmerka, co jsem odvezl do Bělozlaté věže, je svědkyně, kterou jsem hledal. Toho vraha si najali zbylý dva Caesarovy blízcí patolízalové, aby jí umlčel. Tímto je má práce v Císařském městě u konce, dokud se neprobere, a to může s ohledem na její zranění trvat i několik dní. Informoval jsem velitele Cala, že případ téhle dvojnásobné vraždy teď vedete Vy." a vyčkám, co mi na to Atius řekne.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1006

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Sebral si svoji truhličku se zlatem a vyrazil jsi legátem Atiem, který postával v místnosti v níž došlo k útoku. Zdá se, že všechno zůstalo tak jste ji s Verickem a zraněnou bosmerkou opustili ani osvobozené tanečnice svým úprkem do hlavního sálu nic nezměnily.

„Nic přelomového.“ reagoval s povzdechem a pokrčením ramen, „Šlo o cvičeného zabijáka, který byl dost hbitý a zjevně se vyznal dost dobře v akrobacii.“ obrátil se na tebe, „Ale něco tu hledal.“ dodal, „Ty ženské pro zabijáka nemohly být nějakým velkým problémem. Takže variantu, že by došlo k nějaké větší potyčce co by měla za výsledek tenhle brajgl můžeme vyškrtnout.“

Znovu ses rozhlédl po místnosti: Veškeré skříně, přihrádky nebo menší truhličky včetně truhliček na šperky byly otevřené, oblečení bylo vyházené jakoby někdo v rychlosti něco hledal. Většina cenných šperků však zůstala netknutá. Stěny jsou ozdobeny několika obrazy s krajinami a naproti menší pohovce se nachází nízký stůl na němž je rozlité červené víno a rozbité skleničky se nacházejí pod ním. Obě mrtvé tanečnice ležely stále na stejném místě, nikdo s nimi zjevně nemanipuloval.

„Předpokládám, že velitel Calus už informoval mého nadřízeného.“ dodal nepříliš nadšeně legát Atius, „Chtěl jsem to udělat osobně, ale co se dá dělat.“ povzdechl si, „S vyšetřováním budu pokračovat... už jsem se dohodl na spolupráci s legátem Condariem.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Balion je náš rodinný přítel. Zná se s otcem dlouhá léta... zprvu spolu prý dost válčili a byli rivalové, ale já si je pamatuji už jako přátele. Belius u něj byl krátce na učení, když se měl zdokonalit v magii... a tak nějak otci došli soukromé učitelky magie se kterými Belius neflirtoval.“ koukla na tebe Adrianna a vůbec se nad svojí odpovědí nijak dlouze nerozmýšlela.

„To nikdy nevíš.“ obrátila se na tebe znovu, když jsi zmínil své pochybnosti o úspěšnosti zkoušky. „Nesmíš se tahle podceňovat.“ změnila svůj pohled za káravý jakoby chtěla docílit toho, aby sis víc věřil, „Nemyslím si. Můj taťka sice působí dost rázně... neústupně, ale rodina je pro něj velmi důležitá. On by se žádného svého příbuzného nezbavil... to mi věř.“ namítla, přičemž si uvědomila, že si ji prohlížíš a dlouze se na ní díváš. „Přátel můžeš mít kolik chceš, ale rodinu máš jen jednu.“ dodala na závěr a raději uhnula pohledem a pohladila svého koně.

„To v dáli bude asi ono.“ obrátil se na vás zbrojnoš a ukázal na primitivní dřevěnou palisádu tyčící se před vámi obklopena menší skalou. „Vypadá to jako nějaký důl... možná ležení.“ pokrčil rameny.

(ležení je od vás dva příspěvky cesty, pokud se rozhodneš pokračovat blíže je malá šance, že si vás může někdo na primitivní dřevěné palisádě všimne, pro větší přehled okolní oblasti se musíš ještě jeden příspěvek přiblížit)

„Tohle nevypadá na upíra.“ poznamenal Tarn, který tvému rozhovoru s Annou věnoval velkou pozornost a ani ji neskrýval. „Většinou se nezahazují stavbou nějakých opevnění... které by mohlo odradit dobrodruhy a odloudit tak snadnou kořist.“ dodal a zastavil svého koně, zbrojnoš před vámi se rovněž zastavil a počkal na další rozkazy. Adrianna v sedle se rozhlížela po okolí.

Místo před vámi obklopené dřevěnou palisádou bude nejspíš starý dlouho nevyužívaný důl. Může jít, ale také o starou jeskyni, kterou si někdo obehnal palisádou a nyní se stala domovem zdejších banditů a lapků.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Děkuji.“ poděkovala po tvé reakci novicka. Palagán souhlasně pokyvoval hlavou na tvá slova. Po vznesení tvého dotazu se obrátil na Talara, který s odpovědí viditelně váhala. Když se konečně rozhoupal k odpovědi přerušil ho příchod profesorky Seleny Benochové a druhé novicky. Benochová na sobě měla opět své tradiční modré roucho a zjizvenou část obličeje měla zakrytou modrým zdobeným obvazem.

„Copak se stalo?“ zeptala se starostlivě Benochová a prohlédla si zběžně nemocnou Lyru. Talar ji seznámil se situací. Benochová se zachmuřila. „Já v tomhle směru nejsem moc zkušená.“ přiznala se.
„Potřebuji jen další názor, pohled na situaci ať nerozhoduji sám.“ odpověděl jí Talar, „Problém spočívá v tom... jak zabránit případnému opakování problému s dýcháním a hlavně jak reagovat pokud opět nastane, protože začínáme být v zapeklité situaci.“
„Chápu.“ kývla hlavou Benochová a nadále si prohlížela nemocnou, „Mluvila jsem o ní s Lexem dnes kolem oběda. Byl přesvědčen, že je stabilizovaná a nic jí nehrozí. Musíme zjistit co vyvolalo tu komplikaci jinak se nepohneme.“

„No... Asi můžete jít Škorpiasi. Už je nás tu dost...“ obrátil se na tebe Talar, „A obávám se, že tady nám moc platný nebudete a bude vás to jen stresovat. Scipia můžete ujistit, že uděláme maximu, aby jeho žena přežila a opět usedli u jednoho stolu.“
„Jste tak asi já.“ přiznal Palagán, „Odeberu se zpět do komnaty arcimága. Kdybyste mě hledali budu tam. Až se vrátí Lex pošlete ho za mnou.“
„Pošleme.“ kývl Talar, „A pokud se Lyře přitíží budeme Scipia informovat. Navečer se k vám do vily zastavím a seznámím ho s podrobnostmi toho co se před chvíli stalo.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 10.07.2021 12:03
 
Tondulin
"Odsud těžko soudit, musíme se přiblížit. Jestli to jsou nějací ošuntělí banditi, tak jim ukážeme, že v našem hrabství se žádné palisády stavět nebudou." Usměju se a pobídnu skupinu k většímu přiblížení. (1 příspěvek) Pokud jsou vedle nějaké louky či pláně, tak koně svedeme z cesty, ať přece jen nejsme úplně nápadní.
 
scorpioncz
"Dobře, nebudu vás taktéže nadále rušit. A zkuste prosím nějaké zprávy doručit. I když se nedostavíte osobně, alespoň dopis pošlete. Scipiovi se třeba bude lépe spát." Dořeknu a odporoučím se pryč z nemocnice.

Následně zamířím do jídelny, kde si zkusím sehnat šálek, nebo při nejlepším celou konvičku černého voňavého čaje. S pitím, které zvedne náladu i mentální odhodlání se potom odeberu do svého kabinetu s tím, že Lyře tedy asi stejně nepomohu. Nebudu za sebou ani zamykat, spíše si jen s čajem sednu ke stolu a otevřu deník předmětu, jenž mi poskytl Palagán, abych nahlédl, co vlastně bude náplní zítřejší hodiny.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Informujte mě, kdybyste objevil něco zajímavého a já budu informovat Vás. Koneckonců Váš případ souvisí s mým pátráním, takže proč se stranit spolupráci. Vy vyřešíte svůj případ, já otevřu Hraběti Rullovi Caesarovu pokladnici a všichni budeme spokojeni. Takže Vám pomáhej Osmička." prohodím k legátovi a vydám se ke dveřím z místnosti. Než je však otevřu, věnuji legátovi poslední pohled: ,,Jestli stále toužíte po odhalování kriminálníků, nebylo by marné skřípnout majitele ostatních bortýlků a kuplíře ve městě. Když jim zmíníte dvojnásobnou vraždu za bílého dne s podezřením na konkurenční boj, spousta z nich Vám napráší nějaké hrdlořezy, co by s tím mohly mít něco společného, případně vytáhne nějakou špínu na ostatní, jen aby nebyli hlavními podezřelými. Navíc Vaše jméno v jejich kruzích budí hrůzu a žádný z nich nebude chtít dopadnout jako Caesar. Pokud to stihnete ještě dnes, nebudou mít sebemenší potuchy o tom, že skutečný motiv už znáte." načež legátovi pokynu hlavou na rozloučenou a opustím místnost.

Potom se rozloučím s ostatními legionři, legátem a zbytkem bordelového osazenstva slovy: ,,Osmička vás provázej." a vydám se k Magické univerzitě.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1007

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nějak si s tím poradím. Díky za podporu.“ poděkoval ti legát Atius a sklopil zrak k mrtvým, „Nejprve, ale vyřeším tohle. Aby dostaly obě ženy důstojný pohřeb.“ pozvedl zrak k tobě, „Mějte se.“ rozloučil se s tebou. Vrátil ses do sálu kde ses rozloučil i s ostatními přítomnými, pokynuli ti hlavou, někteří na tebe mávli nebo jen zvolali něco na pozdrav. Po rozloučení jsi opustil nevěstinec a směřoval městem k magické Univerzitě.

Cestou si míjel občany města, návštěvníky i legionáře v kombinaci se zdejší stráží jak střeží ulice a udržují pořádek. Většina legionářů patřila pod oddíl legáta Condaria a tudíž pod Osmou legii. Dostal ses až k bráně, prošel si branou a následně překonal most. Brána na pozemky magické Univerzity byla otevřená, stráže v černých kroužkových zbrojích si tě prohlédli, ale pustili tě dovnitř bez jakéhokoliv zdržení nebo výzvy k představení se.

Na venkovních pozemkách vládlo ticho, přestože se různě po pozemku nacházelo několik hloučků noviců, novicek, které spolu vedli rozhovory, všichni mezi sebou mluvili potichu, aby jejich rozhovor zůstal pokud možno v co největším soukromý a pouze mezi nimi a jejich partou. Dveře do Univerzity byly otevřené dokořán a před vstup postávala hnědovlasá bojovnice Lora (graf. vzhled - zde), která očima kontrolovala pořádek na pozemku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Pobídl jsi koně, sjeli jste z cesty a zamířili do vysoké nepříliš udržované trávy, která obklopovala palisádu na menší vyvýšenině. Vysoká tráva pokračuje téměř až k palisádě, vypadá to, že dva metry před palisádou ji někdo dost neodborně posekal (nejspíš mečem nebo něčím co měl zrovna po ruce). Po palisádě zjevně není možné chodit a tak nikoho kdo by střežil okolí nevidíš. (tráva vás skryje pouze pokud půjdete přidřepnutí nebo se budete plazit, koně skrýt nedokáže). Brána palisády se zdá být pootevřená, ale neslyšíš žádný hlahol ani zvuky nějaké práce.

„Nesnáším vysokou trávu.“ postěžoval si Tarn, když jste do ní vjeli s koňmi.
„Klíšťata jsou zákeřná.“ přitakala mu Adrianna.
„Manželka vás zkontroluje. Nebojte.“ zvolal na Nejvyššího Císařského mága zbrojnoš, který se stále držel v popředí a projížděl svým koněm trávu jako první.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Mějte se.“ odpověděl ti Talar, Selena ti jen pokynula na rozloučenou a poté se i nadále věnovala nemocné společně s dvojicí novicek a Talarem. Palagán ještě chvilku posečkal a tak jsi ošetřovnu opustil sám. Sešel jsi schodiště, minul několik noviců a novicek, kteří se bavili na chodbě a byli plni humoru. Nejspíše už jim nenáročnější přednášky skončily nebo je už dnes žádné nečekají. Pokračoval jsi dál, sešel schodiště a prošel velkým sálem a opět minul několik noviců a novicek. Prošel jsi dveřmi do jídelny a zastavil se až u okénka kde jsi požádal o čaj.

Netrvalo dlouho a dostal jsi dostal celý větší džbánek s černým čajem dle svých požadavků. Novicka ti ještě připravila jeden hrníček a malý talířek. Žádné peníze od tebe nechtěla s úsměvem a se slovy: „Ať vám chutná profesore.“ tě následně opustila, aby se mohla usadit ke stolku a užívat si klidu předtím než začne hlavní nápor na večeře.

Pobral si džbánek, hrníček s talířkem a pomalu se vracel po schodišti nahoru ke svému kabinetu. Míjel si profesorku Spellorovou, pozdravili jste se oba pokračovali dál svojí cestou. Odemkl jsi dveře a vešel do svého kabinetu. Zavřel si za sebou dveře, odložil džbánek i hrníček s talířkem. Nalil sis čaj do hrníčku a napil se, chutnal dobře. Usadil ses a rozevřel sis deník do kterého ses začetl.

Z deníku jsi vyčetl, že skupinu krátce zpočátku vyučoval Belius, který ji učil úplné základy a úvod do magie elementu blesku. Valindor Benoch, který ji později se zaměřil na hlubší procvičování těchto základních kouzel a později je rozšířil o lehce pokročilá a pokročilejší. Na dnešní přednášku má tak podle poznámek naplánováno provést ozkoušení naučených kouzel: Silný kulový blesk (jedná se o pokročilou variantu základního "kulového blesku" tato varianta je v případě přesného zásahu do blízkosti srdce z 95% okamžitě smrtelná, jedná se o velmi nebezpečné kouzlo, které je nutné zkoušet v adekvátně vybavené učebně a za přítomnosti vyučujícího), Bleskový plášť (plášť, který obklopí sesílajícího blesky a zraňuje blesky v jeho blízkosti). Rovněž má v plánu naučit své studenty kouzlo: Stěna z blesků (vyvolá stěnu z blesků na místě seslání, která setrvá po určitou dobu - dána schopnostmi svého sesílajícího, případě po dobu dokud se na ní sesílající soustředí a posiluje ji, případně udržuje).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 11.07.2021 12:45
 
Tondulin
"Klíšťata jsou náš poslední problém, je tu nějak podezřele mrtvo." Nevrle se budu rozhlížet po palisádě a otočím se na zbrojnoše. "Ty půjdeš se mnou, jdeme to omrknout hezky zblízka, ostatní tu zatím počkejte s koniskama." Vydám rozkaz a hupsnu na zem.

"Když uvidíte mojí vztyčenou ruku, je to signál, že se máte vydat potichu za vámi. Pokud tou rukou budu zběsile mávat nebo budu křičet, případně uvidíte boj, je to zas signál k tomu abyste k nám vyrazili tryskem. Všechno jasné?" Instrukce budu dávat hlavně dvěma zelenáčů, jelikož počítám s tím, že Anna s Tarnem nějak zvládnou vyhodnotit situaci.

Spolu se zbrojnošem půjdeme přikrčení, tak aby nás kryla tráva dokud nedorazíme k samotné palisádě, pokud nás stále nikdo nezpozoruje ani nic neuslyšíme, tak nakouknu otevřenou bránou dovnitř.
 
Sarako
Přijdu k Loře se slovy: ,,Zdravím Loro." a poté se jí starostlivě zeptám: ,,Jak je na tom Finn?"
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4199 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8228 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5699 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4851 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12720 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7505 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6633 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6365 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7556 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist