Po dlouhé době jsem se rozhodl také podělit o svůj pack módu, které pro vylepšení Skyrimu používám. Módy jsem pečlivě vybíral podle zkušeností ostatních hráčů a sám také vyzkoušel ve hře. Jsem hráč, který si Skyrim doslova vychutnává, nepoužívám rychlé cestování, kromě dostavníku. Mrznu, hladovím, žízním a často trpím nějakou příjemnou nemocí. Tento styl hraní bych nazval Half HardCore. A k tomuhle všemu mi dole uvedené módy pomáhají. Přiznám se bez mučení, bez těchto vylepšení bych Skyrim už nehrál.
Finální visuální kvalita mého Skyrimu
Seznam je rozdělen do podkategorií, podle abecedy a to včetně odkazů na případný překlad do češtiny. Nebudu, ale vypisovat co každý mód umí a dělá, protože si myslím, že je lepší se na ten daný mód podívat přímo na stránce autora. Všechny níže vypsané módy používám a budu se snažit udržovat seznam aktualizovaný. Na konci seznamu také najdete potřebné nástroje a několik zajímavých odkazů.
Při výběru módů, textur a nástrojů jsem zohlednil moje tři podmínky
- množství módu a kvalita textur/modelů musí utáhnout moje PC (40-60 fps)
- módy by neměli narušit lore a atmosféru Skyrimu, naopak to vše vyzdvihnout a vylepšit
- vše musí fungovat na poslední versi Skyrimu se všemi DLC (ideálně na Legendary edici)
- Nexus Mod Manager - bez tohoto instalátoru módů ani ránu
- Skyrim Script Extender (SKSE) - bez SKSE nepustíte většinu módů
- BOSS - díky tomuhle nemusíte řešit konflikty load orderu
- TES5Edit - čištění módů a vše co si ohledně editace ESP souboru představujete
- Wrye Bash - jako správce módů ho rád nemám, ale má pěknou správu save souborů
- TESVTranslator - bez tohoto nástroje bych už nikdy nic nepřekládal
- BSAopt - kdo by někdy nepotřeboval dekomprimovat BSA soubor a naopak
Hodně módů z tohoto seznamu již určitě máte a i používáte včetně zajímavých odkazů. Nicméně může to být a v to i doufám, užitečný a inspirující výpis pro některé zapálené hráče Skyrimu. Samozřejmě budu také rád za každý názor či návrh pro inspiraci jak tento balík módů vylepšit.
Hunterborn je už na mě moc hardcore mod :) Predator Vision používám (sakra koukám, že mi tam chybí). Werewolf and Werebear Overhaul je dobrá volba, ala ja radši upíři :P
Mám v plánu zahrát si celý Skyrim znova celý od začátku. Moc módů jsem nikdy nepoužíval, ale tady z toho seznamu jsem si stáhnul všechny. Díky moc za něj...
Khenyk: Ahoj, koukam ze pouzivas T3nd0s Skyrim Redone - ja jsem zatim pro upravu systemu hry pouzival Requiem (nevim jestli znas). Ted jsem ale od kamarada dostal edici Skyrim legendary (se vsema modama) a premejslim, ze bych zkusil T3nd0s Skyrim Redone (hlavne z duvodu nesnasenlivosti Requiemu s nekterymi jinymi mody). Takze bych se tim dostal ke svemu dotazu: Jak moc meni T3nd.. obtiznost hry - jsem typ hrace co rad vylepsuje postavu postupne a i na vysokych urovnich mam rad boje na krev a o zivot a aby to byla stale vyzva (hardcore play) coz mi Requiem zatim umoznoval...Zkratka, zajimalo by me nejaky uzivatelsky hracsky shrnuti (minirecenze) o co v T3nd0s Skyrim Redone jde a jak dobre (nebo spatne) se to hraje a porovnani s (jestli znas) requiem...Za pripadnou odpoved vrele diky...
ps.: Uz jsem se tu jednou na foru ptal ale hodim to sem znovu: Byl bych strasne vdecnej za doporuceni modu menici system hry (hlavne obtiznost boju, levelovani a vyvazeni skillu) do hardcore prozitku (tzn Vanilla na velmistra je z pohledu obtiznosti pro 5lety decka
Ten Years After / Woodstock
T3nd0s Skyrim Redone toho hodně předělává, kompletní předělání/přidání perků vyvážení soubojů a mnoho dalšího. Je to opravdu velkej mód s mnoha změnami. Malou recenzi fakt nedokážu napsat, ale stejně jako ty jsem se rozhodoval mezi variantama Requiem, SkyRe, ACE, ERSO, apod. Nakonec vyhrál SkyRe a to z těchto důvodů:
- nechci oldschool RPG hardcore ala Requiem
- chci podporu ostatních módů zbraní/zbrojí, apod (díky ReProcceru to neni problem)
- chci mít vyrovnané souboje už na znaleckou obtížnost, výzvu na velmistrovskou a skoro nehratlnou na legendarní obtížnost
- chci si dělat build, kterej by perky podpořili a umocnili
- chci perky co podporují Survivalism (Frostfall)
- chci se specializovt jen na některé zbraně (dlouhý vs krátký luk, apod)
- chci aby těžká zbroj měla smysl a ne aby lehka zbroj byla vždy lepší
- chci aby to co dělám ve Skyrimu mělo větší odraz na dovednostech (pohyb venku zvyšuje Survivalism, těžba rudu pomáhá vylepšovat kovářství, a další)
- chci reálnější využívání/spotřebovávání výdrže (blokování/držení nataženého luku spotřebovává výdrž), nevykryté zásahy způsobují krvácení, a pod.
- chci reálnější a náročnější plížení (vanila plížení je hax)
- nechci aby byla alchymie všelék na všechny problémy
- chci aby kouzlení bylo náročnější, vyvážené, ale stále zábavné po celou hru
- chci aby spolu se mnou se zvyšovala i úroveň nepřátel a také abych se nemohl pustit do zóny na kterou ještě nemám level
Tohle jsou zhruba věci, které SkyRe splňuje. Pro mě jasná volba. SkyRe má také největší podporu modérské komunity SkyRe patch má skoro každej "Must Have" mod.
SkyRe mám natolik rád, že jsem se rozhodl ho přeložit (i když mě to štve, je to fak tlusťoch). Ale co, času dost.
Seznam všech mých překladů
Ahoj, dekuju za vycerpavajici odpoved - ja jsem se pro T3nd0s Skyrim Redone rozhodl tehdy, kdyz jsem zjistil ze se mi (pravdepodobne) s requiemem pere mod frostfall hypotermia ci tak nejak (i kdyz jsem cetl ze by tom melo spolu fungovat) - mozna slo i o chybu kvuli prekladu - nevim (tj ve hre byla v hospode kniha o preziti ve skyrimu pri ktere by se mod mel nastartovat - bohuzel kniha nesla precist). Nicmene zkusim T3nd0s Skyrim Redone i kvuli tvemu (dle myho nazoru povedenymu) seznamu modu kterej budu z vetsi casti napodobovat (manzelka bude zase zurit - ale vsak ona si taky rada zahraje ). Jinak K requiemu - nejde mi ani tak o hratelnost ve starym stylu (i kdyz baldury, tormenty apod patrej mezi moje top hry) ale o vyzvu - pokud pises ze ty T3nd0s Skyrim Redone prinasi tak parada...jinak jeste malej dotaz - pises ze prekladas T3nd0s Skyrim Redone - mas muj obdiv...mas poneti kdy by asi tak mohl byt preklad hotovej? A nechce prelozit i ten Frostfall? Anglicky sice celkem umim ale ctu straaasne pomalu a je to vzdycky boj. Jeste jednou dekuju za info a zdar a silu...
To ti fakt neřeknu, kdy budu mít SkyRe přeloženej, nejde to totiž strojově překládat, ale musi kontrolovat každej překlad a některý fráze (hlavně ohledně novejch věcí) takovej "překladatelskej oříšek" a toho času taky tolik neni, však to znáte, rodina práce a i jiný koníčky. Nicméně na tom dělám a kdyby se naše někdo kdo by rád s překladem pomohl (má angličtina je na víceméně nízké úrovni) tak to rád uvítám.
Ahoj, za cestinu dekuju (jsem ted kontroloval jaka je to verze - 2,5 - a vida proto to minule nefachalo...mel jsem starou verzi cj) Jen by me prosim zajimalo, kam se ten soubor ma nakopirovat -Chesko_Frostfall.esp (normalne moduju pouze prez NMM takze v tomhle jsem novacek) tj do jake slozky - dik moc
Upravil/a Dalt dne 19.11.2013 20:31
ESP súbory sa bežne kopírujú do zložky Skyrim-Data, stačí ten esp súbor prekopírovať a prepísať pôvodný. Samozrejme záloha starého je nutná pre každý prípad.
Já chtěl vždycky Skyrim Redone zkusit, ale bál jsem se, že mi to půlku skyrimu hodí do angličtiny. Angličtina mi zas tak problémy nedělá, ale nevím kolik by mi toho SkyRe hodil do angličtiny.
Upravil/a Calder dne 19.11.2013 22:37
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.