Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
UŽIVATELSKÝ PANEL
HODNOSTI FÓRA
OCENĚNÍ FÓRA
Mapa Skyrimu
Mapa Solstheimu
BLOGY
Založit blog!
Seznam blogů
Všední deníky [23]
Z Vvardenfellu.. [25]
Skyrimské deníky [27]
Deník Cizince [28]
Osudy dobrého legionáře Pelargia [31]
Cesty k Bohatství a slávě [32]
MÉDIA
Fotogalerie
Videogalerie
Fórum
Facebook

Poslat obrázek
Doporučit něco
POSTAVY
Bestie
Unikátní bestie
Unikátní NPC
Cechy
Obyvatelstvo
OBSAH
Děj
Domy na prodej
Mapy a značky
Rasy
Znamení
Zbroj & Kovařina
Daedrické artefakty
Cechy
Vstup do cechů
Nemoci
Města
Jazyk
Perky
Vampirismus
Vlkodlaci
Dračí křiky
Lektvary
Ingredience
Trenéři dovedností a knihy
Vaření, recepty a suroviny
Zvířata
Kouzla a magie
Skyrimský průvodce
K N I H O V N A
NÁVODY
Vyhledávač
Rozcestník dotazů
Hlavní linie
Vedlejší úkoly
Páčení zámků
Jak se vdát/oženit
Očarovávání
RŮZNÉ
Překlad modifikací
HW nároky
Achievementy
DLC Achievementy
Dragons return
Historie
Tamriel
Provincie Skyrim
Božstvo ve Skyrimu
DOWNLOAD
Oficiální patche
Wallpapery
Videa
Modifikace
Ostatní
OSTATNÍ
Infernal City
Recenze Skyrimu
Cheatovací konzole
Série The Elder Scrolls
Bethesda
WEB
Kontakty
Sponzoři
Pagerank
ARCHÍV
Archív hádanek
Archív novinek
Archív fóra
Professional Download System
Login
Jméno

Heslo



Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.

Kterou internetovou "encyklopedii" navštěvujete, když se chcete dozvědět něco ze světa Elder Scrolls?

UESP.net

elderscrolls.wikia.com

imperial-library.info

cs.theelderscrolls.wikia.com

Na kterou první narazím při vyhledávání.

Nenavštěvuji ani jednu.

Jinou.


Poslední komentáře
Novinky

Čekám, čekám, ček...
Šťastný a veselý!
super zprava , jen ted...
Hmm, že by důvod vr...
Teď jen vydržet těc...
články

Ahoj mám dotaz když ...
ahojky , na youtube js...
chybí ti tam [bcolor=...
Chápu, že z hlediska...
Hru musíš mít nains...

Spřátelené weby
The Witcher

The Witcher

Postavy.cz

Postavy.cz

Ikonka

Galerie

Ikonka

  Kontaktujte nás (zde)

GamePage fan

Hodnocení a recenze

Hodnocení a recenze

PlayHit.cz - herní portál

PlayHit magazín

Assassins Creed 3
Diablo 3

Statistiky od:
26.09.2011
TOPlist
Zvířata
Na zvířatech je pramálo kouzelného. Jsou to tvorové, kteří většinou spoléhají na obyčejnou obranu svými drápy a tesáky. Některá zvířata jsou přenašeči nemocí. Chování zvířat se dělí na tři kategorie: Pasivní, kdy zvířata nikdy nezaútočí, pokud nejsou pod vlivem kouzel. Neutrální, ve kterém zvíře zaútočí pouze při vyprovokování, nebo při přímém poškození. Nepřátelské, kdy zvíře zaútočí hned při první možnosti Útokem na hospodářská zvířata se zvýší odměna na vaši hlavu a občas je přiměje být na vás nepřátelský. Domácí zvířata mohou být svědky zločinů a budou počítáni jako svědci.
Blátokrabi jsou malí, protivní tvorové nacházející se poblíž vody. Jsou chytáni především pro chitin používaný v alchymii. Skyrimští Blátokrabi jsou odolnější než jejich Cyrodiilští bratranci a kromě toho jsou ještě schopnější se maskovat za skalky, kamínky a balvany, podobně jako jejich Vvardenfallští příbuzní. Jejich přirozenými nepřáteli jsou Slaughterfish a Blátokrabi se proti nim dokáží uchránit jediným způsobem – nechat se unést proudem.
Srkavci nejsou obecně nepřátelští a podobně jako mroži žijí ve smečkách. Můžete je najít na ledě po březích řek na severu Skyrimu. Občas si můžete povšimnout nějakého jedince, jak se snaží plazit do svahu poblíž moře. Srkavci jsou pomalí a snadno se jim vyhnete, protože jsou nemotorní. Každopádně jsou Srkavci ve vodě mnohem pohyblivější a je těžší jim uniknout. Lovci je loví kvůli jejich masu a klům.
Jsou to tvorové žijící na svazích hor. Jsou loveni pro jejich chutné maso a teplou kůži, ale někdy se i zdařilému kožešinám, nepodaří kozu svléknout z kůže bez poškození. Kromě toho, že žijí v horách, jsou také pěstovány farmáři ve vesnicích a kolem měst. Proto se za útok na kozu na vaši hlavu vypíše odměna.
Krávy jsou velká domácí zvířata chovaná především na farmách po celém Skyrimu. Stejně jako u kuřat se útokem na krávu stanete hledaným. Občas může člověk narazit na krávu, která má na sobě podivné červené symboly, nebo modrou barvu. To jsou povětšinou krávy, které vedou farmáři k obrům pro obětní ceremoniál. Tito zemědělci mohou být při dosažení obřího tábora zabiti, ale pokud není napaden, zamíří do nejbližšího města. Ať to s farmářem dopadne jakkoliv, kráva se nyní pase mezi obry.
Koně jsou ochočená zvířata používaná jako dopravní prostředek. Koně se dají využít v boji, pokud na ně použijete kouzlo „Courage“. Nejsilnější a nejrychlejší kůň, jež můžete ve Skyrimu získat je „Shadowmere“.
Kuřata jsou domácí zvířata chovaná po celém Skyrimu, včetně měst. Útokem na kuřata se vám připíše odměna na hlavu, ale můžete beztrestně sbírat vajíčka jako přísadu do svých lektvarů.
Lišky jsou malá plachá stvoření, na které můžete narazit v divočině. Lišky se živí králíky, a tak je můžete vidět, jak nějakého právě honí. Mohou vás také zavést na dračí pohřebiště, pokud je nějaké poblíž. Loví se kvůli kožešině.
Vysoká zvěř jsou plachá zvířata, jež utečou, jen co se cítí být jenom trošku ohroženi. Jsou loveni pro jejich chutné maso, kůži a okrasné parohy. Ve Skyrimu žijí dva druhy Vysoké zvěře, ale jejich rozdíl je pouze estetický. Jelen, který se podobá sobovi a poté los, jenž se podobá již zaniklému druhu z doby ledové, Megalocerosovi. Když je člověk pozorný může v tichosti přírody zaslechnout jelení troubení.
Mamuti jsou velká a těžká zvířata, která jsou velice často chována Obry, kteří je drží ve svých táborech, nebo s nimi putují napříč tundrou. Mamuti jsou většinou přátelští, ale budou se bránit pokud jste na něj zaútočili, nebo popřípadě ho vyprovokovali svojí přítomností. Pokud na mamuta zaútočíte, obři ho budou bránit a jelikož jsou mamuti velice odolní a silní, tak není dobrým nápadem na mamuta útočit bez pomoci někoho jiného. Lovci při lovení mamutů využívají jeho nízké pohyblivosti a po ulovení z něj získávají kly a choboty. Jejich duše se dají polapit do Obřích kamenů duší.
Medvědi jsou velcí a nepřátelští. Útočí na člověka, pokud je k nim příliš blízko. Vyskytují se buďto v divočině nebo ve svých doupatech. Medvědi mohou přenášet nepříjemný Kostitřas (Bone Break Fever), který snižuje lidskou výdrž o 25 bodů. Jsou velmi odolní, ale zranitelní ohnivými útoky. Naštěstí, medvědi téměř vždy řvou nebo bručí, aby zastrašily potencionálního nepřítele. Člověk se mu pak může jednoduše vyhnout. Medvědi obecní a větší Jeskyní medvědi se vyskytují po celém Skyrimu, zatímco mohutní Lední medvědi žijí převážně ve vysokých nadmořských výškách a zasněžených oblastech.
Medvědi jsou povětšinou loveni pro jejich kůži (kožedělní práce) a drápy (alchymie).
 
Psi se nacházejí po celém Skyrimu, obvykle doprovázeni lidmi. Občas je pes vlastněn nepřátelskými bandity a je velice agresivní vůči ostatním lidem. Někdy narazíte i na zatoulaného psa, který na vás chce zaútočit, nebo se k vám přidat. Bojové psí plemeno jde zakoupit v Markarthu za 500 septimů. Psí plemeno, které tito psi zobrazují je Irský Vlkodav.
Nepřátelské kočky s obrovskými tesáky. Na svoji oběť útočí bez váhání a je to jeden z nejnebezpečnějších živočichů. Pokaždé když cestujete krajinou Skyrimu, je možné že narazíte zrovna na svoji smrt. Šavlozubé kočky přenáší „Witbane“, nemoc jenž snižuje člověku obnovu Magicky o 50%. Tyto šelmy se však bojí vody, takže můžete tento poznatek využít k záchraně vašeho života, bohužel kočky jsou zvířata, které se ke své oběti plíží, takže když si uvědomíte, že je za vámi nepřítel, může být už příliš pozdě. Jsou známy dva druhy: Šavlozubá kočka a Sněžná šavlozubá kočka.
Kolčaváci jsou agresivní tvorové, kteří útočí okamžitě. Na první pohled připomínají obří krysy, zjevně to však nejsou hlodavci, ale spíše primitivní druh savce. Kolčaváci nejsou moc často loveni, ale když jsou je to většinou kvůli Kolčavčímu ocasu, který se používá jako ingredience do lektvarů.
Vraždomilky

Jsou to malé nepřátelské ryby se zuby ostrými jako břitva. Jsou chytány pro jejich šupiny a jejich vejce jsou sbírány z dobře střežených líhní.

Nachází se po celém Skyrimu a jsou velice nepřátelští. Na člověka útočí většinou ve smečkách v okolí cest, a i když se člověku podaří uprchnout z jejich spárů, měl by si dát pozor na nemoc „Rockjoint“ jenž ubírá 25% z efektivity „melee“ zbraní. Vlci se většinou živý jeleny a losy a svoji oběť velmi často obklíčí tak, že nemá šanci uniknout. Vlčí vití je slyšet na míle daleko, takže člověk předem ví, kterým směrem by se neměl vydat.
Ve Skyrimu můžeme narazit na tři druhy vlků – Vlka obecného, Vlka ledního a Vlka jeskynního (wolf, ice wolf, pit wolf)
 
Zajíci jsou malí a plaší tvorové, kteří jsou loveni liškami a jinými predátory. Jsou velmi rychlí, takže je není zrovna lehké ulovit. (Za jejich zabití se vám do statistik připisují body „Zabiják zajíčků“)
plachá zvěř
Autor: Whirt
Reklama
Sdilet tuto novinku
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook:


Komentáře
Ewa | Ewa je Offline | #31 | Dne | 18. August 2012 21:48:56
Ewa

Co je to za koně, ten Bubbles?
Share:
Rene | Rene je Offline | #32 | Dne | 19. August 2012 15:57:35
Rene

Lokace: stany bournich havu
co to je za kone ten bublies je lepsi nez stin ?
Share:
hRDLA | hRDLA je Offline | #33 | Dne | 19. August 2012 16:06:24
hRDLA

Lokace: Těžařská loď Jupiterské Důlní společnosti
Asi ne, je to jenom duch. Stín má o hodně víc životů
Share:
Rene | Rene je Offline | #34 | Dne | 19. August 2012 20:10:13
Rene

Lokace: stany bournich havu
ada se natom ducovy jezdit neni to ten kun jak na nem jede ten duch bezhlavyho rytire ?
Share:
hRDLA | hRDLA je Offline | #35 | Dne | 19. August 2012 20:22:26
hRDLA

Lokace: Těžařská loď Jupiterské Důlní společnosti
Dá, ten od toho jezdce je jinej.
Share:
Rene | Rene je Offline | #36 | Dne | 19. August 2012 20:55:48
Rene

Lokace: stany bournich havu
aha a neda se najit bubles
Share:
Rene | Rene je Offline | #37 | Dne | 19. August 2012 20:57:28
Rene

Lokace: stany bournich havu
mas ho bublese
Share:
Rene | Rene je Offline | #38 | Dne | 19. August 2012 21:01:32
Rene

Lokace: stany bournich havu
muzu se te zeptat proc jak je to share tam mas helgen to je zacetek
Share:
hRDLA | hRDLA je Offline | #39 | Dne | 19. August 2012 22:08:31
hRDLA

Lokace: Těžařská loď Jupiterské Důlní společnosti
1) Já bubblese nemám
2) to není share, ale lokace bydliště
3) není to Helgen ale Helghan, vygoogli si to
Share:
Rene | Rene je Offline | #40 | Dne | 20. August 2012 08:39:40
Rene

Lokace: stany bournich havu
aha to share vim ze znemena lokace a stim helgen a helghan sem si to blbje precetl
Share:
Přidat komentář
Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4082 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8039 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5463 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4642 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12475 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7320 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6396 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6217 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7409 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist