No nevím jak to říct, ale už v předešlém příspěvku jsem říkal, že ho znovu čtu
Jo. A já tím chtěla říct, že jestli tě zajímá Morie, tak nic jiného než Tolkien beztak nemá smysl, protože jen a jen Tolkien je autentický. Možná by ti někdo mohl poradit nějakou netolkienovskou knihu o Středozemi, ale to už je jenom překrucování a přiživování se na díle někoho jiného. Proto má napůl ironická poznámka.
Upravil/a Tasemnice dne 08.03.2013 16:11
Mahoney napsal:
Jáj, to jsem teda mohl . Ale do teď jsem ani nevěděl že to existuje, škoda.. ale co už. Přečetl jsem si pár recenzí a nehorázně se těšim .
Tak jako tak asi nebudeš litovat
.
Reverzní upír (Vampire Reverse) diagnosed by Whirt
U Falloutu 3 a později NV jsem stávil pár set hodin. A až jsem to celý prolez tak jsem stahoval módy a pak zkoušel i vlastní. Pokud to máš na PC řekni a já ti pošlu něco mího, nebo nějaký počeštěný módy.
"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
No nevím jak to říct, ale už v předešlém příspěvku jsem říkal, že ho znovu čtu
Jo. A já tím chtěla říct, že jestli tě zajímá Morie, tak nic jiného než Tolkien beztak nemá smysl, protože jen a jen Tolkien je autentický. Možná by ti někdo mohl poradit nějakou netolkienovskou knihu o Středozemi, ale to už je jenom překrucování a přiživování se na díle někoho jiného. Proto má napůl ironická poznámka.
aha já doufal, že je i nějáká kniha která se podrobněji zabývá krajinou a místy ve Středozemi :/
Lord Rade napsal:
U Falloutu 3 a později NV jsem stávil pár set hodin. A až jsem to celý prolez tak jsem stahoval módy a pak zkoušel i vlastní. Pokud to máš na PC řekni a já ti pošlu něco mího, nebo nějaký počeštěný módy.
@Len: Je samozřejmě možné najít nějakou kvalitní knihu od solidního tolkienologa, ale takovou seženeš leda v angličtině. A pokud už budeš číst v angličtině, bude beztak lepší najít si Tolkienova díla, která zatím v češtině nevyšla, třeba i na nějaké webovce. Např. jeho dopisy či rozsáhlé eseje o Středozemi a všemu s ní spojené. Základem ale rozhodně je načíst Hobita, LotRa, Silmarillion a Nedokončené příběhy. S tím budeš mít celistvou znalost o Tolkienově světě. Dál už stačí jen rozšiřovat vědomosti o detaily, pokud budeš mít takové ambice. A ještě můžu vřele doporučit "List od Nimrala". Povídky netýkající se zrovna Středozemě, ale vynikající a krásně tolkienovské.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
nagasadowcz napsal:
@Len: Je samozřejmě možné najít nějakou kvalitní knihu od solidního tolkienologa, ale takovou seženeš leda v angličtině. A pokud už budeš číst v angličtině, bude beztak lepší najít si Tolkienova díla, která zatím v češtině nevyšla, třeba i na nějaké webovce. Např. jeho dopisy či rozsáhlé eseje o Středozemi a všemu s ní spojené. Základem ale rozhodně je načíst Hobita, LotRa, Silmarillion a Nedokončené příběhy. S tím budeš mít celistvou znalost o Tolkienově světě. Dál už stačí jen rozšiřovat vědomosti o detaily, pokud budeš mít takové ambice. A ještě můžu vřele doporučit "List od Nimrala". Povídky netýkající se zrovna Středozemě, ale vynikající a krásně tolkienovské.
@Mahoney: Však říká, že SE NAUČÍ. Číst bude až pak Tolkien je nádherné čtení a není ani tak náročný co do slovní zásoby, jak by se mohlo zdát. Musím ale říct, že sic je překlad geniální a nedám na něj dopustit (paní Pošustová, gratulace!), tak číst si Mistrovo dílo v originále je ještě o kousek lepší.
Naga už za mě odpověděl takže to není nutné.Ale Nago jen tak mimochodem v hádáš je to vážně až tak velká banalita?
Já už nevím která bije
E:A když nechceš nic říkat Mahoney tak nic tedy neříkej ne?Jak prosté
Upravil/a Leneren dne 08.03.2013 20:14
Leneren napsal:
Naga už za mě odpověděl takže to není nutné.Ale Nago jen tak mimochodem v hádáš je to vážně až tak velká banalita?
Já už nevím která bije
E:A když nechceš nic říkat Mahoney tak nic tedy neříkej ne?Jak prosté
No tak já jen, že umíš sotva česky, natož anglicky viď . Ale tak na druhou stranu, proč by ne, přeci jen už máš něco málo načteno... a nejdřív si zameť před vlastním prahem, protože ty jsi ten, kdo tu občas moc mluví .
Nago, k tomu podlhovastému článku vyššie ktoré sa mi nechce citovať, ja som síce prečítal všetky diela čo si vymenoval (Silmarilion, Nedokončené príbehy, Hobit, Pán Prsteňov) no to mi v tom celom spravilo taký brutálny guláš, že neviem čo je čo a kedy sa to stalo
You can kill yourself, or die trying...
Norbi napsal:
Nago, k tomu podlhovastému článku vyššie ktoré sa mi nechce citovať, ja som síce prečítal všetky diela čo si vymenoval (Silmarilion, Nedokončené príbehy, Hobit, Pán Prsteňov) no to mi v tom celom spravilo taký brutálny guláš, že neviem čo je čo a kedy sa to stalo
@Norbi: Tak to je pro opravdu extra zažrané tolkienology (nebo spíš tolkienofily ) a mně to sice guláš v ničem neudělalo, ale kdybych tvrdil, že si to všecko pamatuju, tak bych se sprostě lhal. Pravda, Nedokončené příběhy nejsou zrovna lehké čtení pro to množství informací a přeskakování z tématu na téma, ale dá se jimi prokousat bez újmy i tak, že tě to dokonce obohatí.
Zrovna jsem znova dokoukala Avengers. Jak tam Iron-man říká, že až to skončí, daj si Shawarmu, tak na konci titulek (jako úplně) je minutový video jak všichni mlčí, jen jí Shawarmu v ňákým bufetu a zjistila jsem že se dělá tohle
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.