@Whirt: Óóó... jo, ta je hoooodně dobrá. Do té se zpravidla zamilovávám hned, jak ji někde vidím Našel jsem jednu slečnu, která je jí dost podobná, jen točí filmy trochu jiného... žánrového zaměření
@EldeR: Že za tím vším stojíš ty?!
@Mahoney: Kdo je připraven, není překvapen!
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
nagasadowcz napsal:
@Whirt: Óóó... jo, ta je hoooodně dobrá. Do té se zpravidla zamilovávám hned, jak ji někde vidím Našel jsem jednu slečnu, která je jí dost podobná, jen točí filmy trochu jiného... žánrového zaměření
no když mluvíš o knize, dnes jsem se dostal k přečtení Cizinec přichází od Waltariho... znáte tohohle spisovatele? PRej nejlepší finskej za 20. stol. ... EgypŤan Sinuhet, atp. ...
Waltari je SKVĚLEJ. Však taky dostal Nobelovku. Máme ho plnou knihovničku a Sinuhet je jeden z mých oblíbených románů
V septimě jsem z něj dělala maturitu z literatury nanečisto a jako poznávačku a zařazení neuměleckého textu jsem měla úryvek Hippokratovy přísahy
Upravil/a Tasemnice dne 08.09.2013 18:54
@Mike:Jakpak by ne! I když jsem od něho četl pouze dvě knihy: Egypťana Sinuheta a Jeho království (Myslím, že druhá jmenovaná kniha by tě mohla zajímat, popisuje dobrodružství římského občana, který přicestuje do Jeruzaléma a náhodou se stane svědkem ukřižování Krista. Začne pátrat, kdo byl Ježíš zač a kdo jsou jeho stoupenci... ) Obě knížky jsou psány velmi poutavě a věrohodně, takže není problém se s postavami sžít... Doporučuji!
Upravil/a Ligos dne 08.09.2013 19:10
BTW, právě jsem zkoukl dvě části trojdílného Hořícího keře z produkce HBO o Palachovi. Zatím je to výborné. Uvidíme ještě, jak se bude držet závěrečný díl a jestli se to nezvrhne v naivní vlastenectví typu "stejně za všechno můžou komanči". Ale zatím to tak nevypadá
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga
Ligos napsal: @Mike:Jakpak by ne! I když jsem od něho četl pouze dvě knihy: Egypťana Sinuheta a Jeho království (Myslím, že druhá jmenovaná kniha by tě mohla zajímat, popisuje dobrodružství římského občana, který přicestuje do Jeruzaléma a náhodou se stane svědkem ukřižování Krista. Začne pátrat, kdo byl Ježíš zač a kdo jsou jeho stoupenci... ) Obě knížky jsou psány velmi poutavě a věrohodně, takže není problém se s postavami sžít... Doporučuji!
JJJ, určitě juknu, páč se mi to líbí od něj - psaní.
Egypťan je děsně dlouhej, na to si nějak netroufám, mysím, že už bych to nestíhal...
Meh, však o něm se učí i ve škole
Egypťan za přečtení rozhodně stojí. Nestíhání je výmluva, i když má člověk deset minut volna na čtení denně, přečte to, akorát mu to trvá třeba rok
No, tak nazývej věci pravými jmény
Nepřátelé lidstva jsem nečetla, ale jak tak na to koukám, navazuje to na Jeho království... asi si přečtu obojí, vypadá to dobře a hist. romány ze starého Říma mám nejradši Dávám na seznam.
Copyright
PHP-Fusion 2002-2012 Nick Jones. Released as free software without warranties GNU Affero GPL v3.
Grafika: Zarath, Kod:
SkyrimAdmin, Puvodni
theme: Stryker &
WhoCare, nahled puvodniho designu zde. Bez souhlasu autora je prisne zakazano z webu kopirovat text a obrazky.