Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Tondulin
Provedu řádnou hygienu a poté si chvilku jen tak poležím ve vaně. Po chvilce vylezu, osuším se a navleču se do čistého oblečení.
 
Aurelius
→ Tah 16.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Založil jsi dopis do deníku, uschoval jej v truhličce, zamkl a s ní v ruce opustil pracovnu. Při návratu do jídelny jsi spatřil stále tu samou trojici - Lyru, Scipia a Lauranu. Flavius se už vydal do postele. Omluvil jsi se a po polibku na rozloučenou od své manželky jsi vyrazil pryč z domu. Nejkratší možnou cestou jsi směřoval k Univerzitě. Přešel jsi první most a naskytl se ti pohled na věz pod kterou se již formovala skupinka legionářů očekávající příchod svého generála. Pokračoval jsi dál až ke chrámu Devítky (teď již Osmičky, protože Talos byl po přijetí konkordátu zakázán) Před kterým bylo vcelku rušno. Několik místních nordů se sešlo před chrámem a hlasitě dávalo najevo svůj nesouhlas. Uklidnit se je snažila nejvyšší kněžka Karliah (byla přítomna na sněmu, graf. obrázek - zde), ale příliš se jí do nedařilo a rozzuřený dav od ní musela držet skupinka lehce oděných legionářů.

Davem zněli nadávky a ve vzduchu mávali pěsti. U utlumení došlo až v momentě kdy z chrámu vyšel v doprovodu čtveřice válečníků ve zlatých zbrojích Lord Gerrick (byl přítomen na sněmu, graf. obrázek - zde) oděn do důstojnického oděvu. „Ticho!“ křikl hlasitě a dav ustal. „Asi jste ještě doposud nebyli seznámeni s novými zákony platící v této zemi a v celém vašem Císařství..“ začal s hrdým tónem v hlasu, vytáhl písemnost a ihned jí začal číst. „Uctívání Talose jakožto boha je přísně zakázáno a bylo postaveno mimo zákon, který nyní porušujete! JÁ a moji válečníci jakožto vyslanci mocného Thalmoru máme právo rozhodnout jakým způsobem budete potrestání.“ odmlčel se a předal listinu válečníkovi ve své blízkosti. „Takže?! Máte pět minut, aby jste se otočili a vrátili se do svých domovů nebo vás stihne nejvyšší možný trest.“ domluvil k davu a pohlédl na kněžku, „A vy má drahá mi dáte jména všech místních co se pravidelně chodili modlit k Talosovi. Jinak se rozlučte se svojí pozicí.“

(pokud nehodláš věnovat této události pozornost nemusíš reagovat, cesta na Univerzitu ti bude trvat už jen jeden příspěvek)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Provedl jsi hygienu a následně chviličku poležel ve vaně. Během ležení jsi zaslechl z vedlejší místnosti tlumené hlasy Carwen a Nivrel a sem tam jejich smích. Po několika minutách ležení jsi vylezl z vany, osušil se do čistého ručníku a oblékl si připravené šaty v bosmerském stylu. Na šatech je znát, že jsou určeny především pro elfské obyvatele neboť jsou ti dost těsné.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
(nepiš žádný tah, účinky lektvaru pominou za čtyři příspěvky)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Eris jen mlčky přikývl a nijak více se nevyjadřoval. Stejně tak ostatní, kteří jako by v přítomnosti Silverwoodové nechtěli rozebírat žádné zajímavé téma. Jakmile se Mariana otočila od okénka a hledala u stolů volné místo, vstal jsi a přenechal jí své. S úsměvem na tváři poděkovala a usedla místo tebe. Zůstal jsi stát a vyčkával jestli se rozhovor opět nerozběhne na nějaké zajímavé téma a stalo se.

„Alawen nevíš něco o nějaké Altmerce v Thalmorském oděvu?“ zeptala se Mirabelel své kolegyně.
„Včera o tom mluvil Arcimág s Globullem. Příměří mezi Císařstvím a Aldmerským spolkem netrvá skoro ani den a oni už nám sem cpou svoji agentku, že prý chtějí navázat kontakty..“ odpověděla jí Silverwoodová když dojedla poslední hrozen vína, „Arcimág zuřil stejně jako když mu sem cpali mágy od Císařství. Nevím jestli jí přijmou, když se má vrátit Selena. Na druhou stranu chybí profesor na vyučování ohnivé magie, takže jestli jí umí tak by mohla nahradit Arteria.. ale pochybuji.“
„Aha.. no jsem zvědavá jak se to vyvine.“
„Já ne.. Mě je to fuk. Moji pozici to stejně neohrozí, finanční příjem na výzkumy mi to nezvětší, přednášek mám dostatek. Klidně ať si jí přijmou. Dokud nebude svůj nos strkat do mého kabinetu a do mých výzkumů je mi úplně šumák. A jestli si myslí, že bude donášet svým pánům informace o plánech Univerzity tak je hodně plete. Arcimág všechny záměry konzultuje buď sám se sebou nebo jen se svými zástupci a všichni ostatní se je dozvídají až na poslední chvíli a nebo vůbec.“

Novicové se postupně začínají zvedat a vyrážejí zabrat místa v učebnách ve kterých budou probíhat přednášky. „Profesor Globullus bude zahajovat svoji přednášku za pět minut a profesor Arterius až za dvacet. Času je dostatek.“ odpověděla ti Mariana.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leneren
Mlčky jsi přikývl a pustil se do jídla. Dlouho vás nikdo nepotěšil svojí přítomností. Hrabě se pravděpodobně již vydal spát a jeho matka se stále neměla k tomu, aby se připojila k vaší večeři a patřičně vás přivítala. Jídlo postupně ubývalo a služebnictvo procházející sem a tam rovněž. Nakonec vás svoji přítomností potěšil nějaký člen stráže, který vám přišel oznámit kde se nacházejí vaše pokoje pro přespání.

Podrobně vám vysvětlil cestu k pokojům, předal klíče a následně oznámil, že regentka se k večeři již nepřipojí. Po těchto slovech opět odešel. Fjor převzal klíče a rozdělil je na dva. „Takže.. můžeme vyrazit.“ pravil když ti dával jeden z klíčů do dlaně.


Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Mnoho povyků pro nic..." pronesu, když se zmíní o altmeří mágyni, "Kdo ví, čím ona zde přispěje. Každopádně bych jí ještě neodsuzoval... ať nejdříve ukáže, co v ní je a pak, aby došlo na řeči." kouknu na Silverwoodovou, "Jsem si jistý, že se vás to nijak zásadně nedotkne, mistryně Silverwoodová. Na váš talent zkrátka nikdo nemá.." budu doufat, že jí tímto zvednu trochu více sebevědomí.

Pak se otočím na Marianu a když mi prozradí, jak je to s časem, taktéž ji poděkuji, "Chystáš se na nějakou přednášku?"

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
Přijdu blíže a křiknu na Thalmoráka "Trestem nejvyšším myslíte smrt?! Sice je zákon platný, ale nemůžete očekávat, že během několika dnů se dostane ke všem a že všichni Talose okamžitě jako mávnutím proutku přestanou uctívat! V tak brzké době je okamžitý trest smrti zatraceně špatnou volbou pokud nechcete vyvolat rebélii!" zakroutím zamračeně a nesouhlasně hlavou.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Porozhlédnu se po pokoji, zda tu někde najdu pár pergamenů a brk s kalamářem.
 
SuperHunter
"Nejspíš ještě nedorazil. Můžeme tu na něj buď počkat nebo se po něm jít podívat. Možná je ve svojí pracovně nebo na prohlídce města"
 
Aurelius
→ Tah 17.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Někteří se otočili a pro jistotu poslechli altmerkého důstojníka, jiní váhali. Prošel jsi skulinkami až téměř do čela protestu. Hlasitě jsi zvolal svůj názor. Důstojník se proti tobě ostře otočil s hněvem v očích a dav nesouhlasících místních opět dostal odvahu.
„TICHO!“ zařval z plných plic Důstojník a mávl rukou. „ZMLKNETE VŠICHNI DO JEDNOHO!“ pokračoval celý vzteky rudý a pomalou chůzí dokráčel až téměř před tebe. Jak jen mu to lehce oděný legionáři dovolili. (legionáři střeží chrám a kněžku, nikoliv vás) Očima si tě prohlédl a dav místních opět začal s hlasitým protestem, který Altmera rozčílil ještě více. Poslední kapkou však bylo několik rajčat vržených proti jeho válečníkům a následně i několik kamenů, které se odrazili od jejich zbrojích a nezpůsobili tak nikomu žádné zranění. „Nevezmete nám našeho boha!“ křikl jeden z vousatých nordů.

Několik nordů tě odstrčilo stranou v momentě kdy se začali s mávajícími pěsti vrhat na lehce oděné legionáře. Altmerský důstojník pro jistotu udělal několik kroků vzad a zařadil se ke svým válečníkům, který jej ihned začali krýt svými štíty a začali s ním ustupovat zpět do chrámu jehož dveře se právě otevřeli a pochodovala z něj početnější skupinka zlatavých bojovníků v plné zbroji. „VPŘED!“ řval vousatý nord snažící se probít skrze legionáře. Kněžka jen hlasitě volala uklidňující slova až do chvíle než byla zasažena několika rajčaty.

Branou do chrámové čtvrti rychle spěchalo několik dalších nordů držící v rukou menší džbánky a louč. Na hradbách se začali seřazovat legionáři střežící tuto oblast, ale doposud nedostali signál ke střelbě.

„Jménem Císařské legie se rozejděte!“ křičel jeden z bránících se legionářů zatím co do jeho štítu naráželi pěsti rozzuřených místních. Jeho slova však nebyla nic platná. Hněv nordů vůči elfům byl silnější. A síly legionářům pomalu docházeli. „Buďte rozumní! Tímto nic nevyřešíte!“ křičela kněžka, když se probrala ze zásahů rajčaty.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Po chvilce prohledávání nábytku jsi přeci jen několik ruliček papíru našel. Jednu jsi položil na stolek a poté vyhledal kalamář a brk. Usedl ke stolku a zamyslel se nad tím co napíšeš. Z vedlejší místnosti pokračoval tlumený rozhovor mezi dvěma bosmerkami.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
(nepiš žádný tah, účinky lektvaru pominou za tři příspěvky)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Vidíte? A to si neuvědomuje jen vy, Fallene.“ promluvila Silverwoodové poté co jsi se jí pokusil povzbudit, „Dokonce i Arcimág a jeho zástupci jsou si vědomi co by mým odchodem ztratili. Přesto mi však neustále přidávají jednu přednášku za druhou, protože Benochová se ještě nevrátila a její učni prostě nesmějí být ochuzeni. A moji učni snad ochuzeni nejsou? Když se místo jim musím věnovat jiným?“ dodala podrážděně.
„Selena se má už brzy vrátit. To už vydržíš Alawen.“
„To doufám, protože už je to fakt děs.“ pokračovala Silverwoodová když si dopřávala krátkou pauzu od snídaně, „Akorát ty by jsi se měla mít na pozoru. Jsi Arcimágovi trnem v oku.. a ve Velkém sále jsem zahlédla Valindora.“
„To je ten co tu učil přede mnou?“ zeptala se Mirabelle a Silverwoodá jen přikývla.
„Přesně tak. To je ten, kterého jsi nahradila ještě za předchozího Arcimága. Nevím jak moc vřelý vztah Valindor má s Palagánem ale rozhodně asi lepší jak ty.. a pokud by se chtěl vrátit určitě nebude proti.“ odmlčela se nakrátko Silverwoodová, „Ale třeba se tu jen zastavil, aby zavzpomínal na staré časy. I když vypadá dost sešle.. léta ho očividně moc nešetřila.“ na Mirabelle byla vidět nejistota, když její kolegyně zmínila starého profesora.

Mariana v klidu dojedla sousto a otočila se na tebe, „Nakonec půjdu na přednášky až po obědě..“ odpověděla ti, „Potřebuji si ještě něco nakoupit ve městě.. a raději oželím přednášky před obědem než ty co budou následovat po něm.“ dodala a opět se otočila ke stolu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Ayrenna pokrčila rameny, „To na tobě.. ale raději bych zamířila do jeho pracovny.“ odpověděla ti po krátkém zamyšlení. „A nebo se můžeme jít podívat dovnitř. Třeba tam najdeme něco co by nám mohlo pomoci.“ navrhla poté a jakmile domluvila dveřmi od hostince vyletěl hubený redguard. Tělem dopadl na zem a jakmile se s bolestí posadil a vyprskl krev z úst koukl na vás.


Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Omlouvám se, že vstupuji do vašeho rozhovoru, mistryně," ohlédnu se po obou ženách, "Není snad jedno, kdo s kým měl v minulosti vztah, když se nyní řeší úplně jinačí věci? Vždyť... podívejte se! Mistryně Mirabelle byla v posledních chvílích zde, na univerzitě, přednášela mnohokrát i v době, kdy na to neměla zcela žádné pomyšlení a dokonce se zastala i některých noviců během evakuace!" kouknu po zmíněné, "Je fakt, že ke konci jste byla již vysílená, ale to nemění nic na tom, že si tu zasloužíte být více, než.. ehm.. jakže se jmenuje?" zeptám se Silverwoodové, "On tu nebyl, nikomu nepomohl a nikomu se nezavděčil. Naopak Mirabelle ano."

Kouknu na ně, určitě mě bude chtít Silverwoodová nějak "setřít", začnu se bránit, "Chápu, že mi do tohodle nic není, ale nemůžete přeci... jak to říct slušně? "Zesměšňovat" zdejíšho kantora? Z mého pohledu a také mých společníků, je dobře, že tu jste, mistryně!" mrknu na Mirabelle.

Když mi Mariana řekne o svých plánech, napiju se čaje a jen dodám, "Škoda, myslel jsem, že bychom mohli jít na některou společnou přednášku..." ale zarazím se, "Odpoledne? To půjdu na přednášku o pokročilejších Proměnách." podívám se na (asi uraženou) Silverwoodovou, "Už se nemohu dočkat. Rád si vás poslechnu."

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
Poodejdu kus dozadějc, abych okolo sebe měl místo. Potom sešlu do země blesk, nějak tak, aby nikoho nezranil ALE! aby všichni přestali dělat výtržnosti a vše ztichlo ... prostě abych si zjednal pozornost. Pokud se všichni ztiší, tak pomalu projdu okolo přihlížejících až k legionářům. Potom se otočím a promluvím k naštvaným seveřanům, "Nenuťte vojáky říše vybírat mezi povinností a lidskostí! rozejděte se do svých domovů, ať se vaši blízcí zbytečně nestrachují! Mám v plánu si promluvit s tímto Thalmorským důstojníkem a zkusit něco dojednat. Tím že budete házet rajčata na kněžku se nic nezmění, pouze tím rozhněváte všechny ostatní bohy." nyní budu čekat na výsledek svého snažení. Pokud blesk nezabere, tak zkusím nějaké jiné hlasité kouzlo, ale když se nic nestane, tak se stejně o kus vzdálím už jen kvůli bezpečnosti.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Napíšu dopis pro Mirabelle (poslán přes PM, jelikož je to dost dlouhý), pergamen smotám a odložím stranou. Vezmu si další čistý pergamen a budu přemýšlet co napíšu do dalšího dopisu.
Upravil/a Tondulin dne 26.05.2016 21:35
 
SuperHunter
"A nebo dopadneme jako on." řeknu a pomůžu redguardovi vstát, přičemž budu dávat pozor, aby se nepokusil vzít mi zbraň enbo něco jiného. V tom případě ho přismáhnu jiskřením.
 
Aurelius
→ Tah 18.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Se silným výbojem jsi udeřil o kamennou cestu tak, abys nikoho pokud možno nezradil. Někteří ihned ustali ve své činnosti a jiní stále pokračovali v bití o legionářské štíty. Konečné ticho nastalo teprve když jsi začal mluvit. Všichni však zůstali v postoji, který značil, že jsou připraveni opět se do sebe pustit. Zahájil jsi svojí řeč. Bylo znát, že některé jsi možná přesvědčil jiné ne.
„Heh.. Klidně to zkus Imperiále.“ promluvil k tobě vousatý Nord a udělal několik kroků od legionářů střežících vstup do chrámu a kněžku. „Vždycky to můžeme vzít do vlastních rukou.“ dodal poté a přivítal přicházející skupinku nordů s nádobami. Ostatní jen pokyvovali hlavou a nebo se začali ozbrojovat vším co našli po ruce. Zlatavý válečníci Thalmoru jenž vypochodovali z chrámu se zastavili a utvořili pro tebe cestu, která vedla až do síně chrámu. Kněžka na tebe děkovně koukla a očekávala tvůj vstup do chrámu stejně jako všichni přítomní co ti uvolňovali cestu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Dopsal jsi dopis, smotal papír a odložil stranou. Vytáhl čistý a s brkem v ruce jsi se zamyslel co napíšeš.
→ Opět můžeš napsat PM se zněním dopisu a nebo to napiš normálně sem do spoileru.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
→ Účinek lektvaru pomine za dva příspěvky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Vztah mezi nadřízeným a podřízeným hraje vždy roli Fallene to jsi pamatujte.“ opravila tě Silverwoodová a nechala tě domluvit. Mirabelle se po tvých slovech jen pousmála a poděkovala za podporu. „Nezpochybnila jsem kvality Mirabelle jen jsem konstatovala, že jeho návrat je možný a Mirabelle by se měla mít na pozoru, protože by tu byli tři profesoři s primárním zaměřením na magii Obnovy a její vztah s Arcimágem není moc růžový.“ pokračovala poté Bosmerská profesorka, „Profesor Valindor tu vyučoval dávno předtím než sem Mirabelle nastoupila a nahradila ho po jeho odchodu. On už si tu nějaké zásluhy vydobyl a získal. Byl i navrhován na Arcimága poté co tragicky zemřel Seleth, ale jak všichni víme odmítl kandidovat a odešel.“

Jakmile jsi se opět ozval Silverwoodová se k tobě otočila se zamračeným výrazem na tváři. „Nebyla jsem to já kdo začal tohle téma nafukovat. Já jsem jen chtěla upozornit svoji kamarádku před možným rizikem. To vy jste to začal rozpitvávat.“ pravila podrážděně a pustila se opět do snídaně.

„Ano. Tam se asi setkáme.“ usmála se Mariana, „Akorát nepůjdu na tu večerní o Očarování. Místo toho půjdu na Bestiář Tamrielu. Globullus mívá dost zajímavé přednášky co se týče zvířata rostlin.“ dodala. Když jsi pronesl poznámku směřovanou na Bosmerku otočila se na tebe se slovy „Já už se také těším na vaší přítomnost Fallene.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
„Vy zlatý parchanti!“ procedil mezi zuby, když jsi mu pomáhala na nohy. Jakmile na nich stanul cukl sebou čímž dal najevo, že si nepřeje abys na něj více sahala. „Postarám se o sebe sám!“ vyplivl krev. Ayrenna na tebe jen koukla a oči upřela na potlučeného muže. Ten kulhavou a zmatenou chůzí odkráčel ulicí kamsi pryč.


Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 27.05.2016 20:33
 
Adrian_S
"Profesor Valindor možná kdysi získal zásluhy, ale nyní nebyl u těchto důležitých událostí. Abychom se tím nemuseli dále zabývat, rád bych to zakončil řečí, že "varovat" někoho před možným nebezpečím je zcela zbytečné. A ano... přiznám se, mistryně Silverwoodová, musím si posypat popel na hlavu, neznám profesora Valindora.. Bylo ode mne hloupé na něj takto mluvit a proto se omlouvám." poté dodám, "Však má slova o mistryni Mirabelle stále platí a budu si za nimi stát.."

Podívám se na reakci Mirabelle, hlavu otočím na Marianu a usměji se, "Znalosti o fauně a flóře se vždycky hodí. Věřím, že tě Globullus mnohému přiučí." na Silverwoodovu odpověď jen pokynu hlavou a napiji se znova čaje.

V duchu se zamyslím, zda by už neměla začít přednáška...

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
Vyjdu uličkou k chrámu a ještě se pozastavím u kněžky. "Přijměte moje omluvy, vůči církvi by se nic takového dít nemělo." Potom projdu do chrámu a počkám až se thalmorský důstojník rozhodne se mnou mluvit. Jestli tam je nějaký stůl se židlemi, tak se k němu posadím. Taktéž ho hned, ještě než cokoliv kdo řekne ujistím, "Vím že byla podepsána listina, byl jsem u toho ... ctím rozhodnutí císařství a proto se vyjednávání nepovede do závratných výšin ..."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Vypotím druhý dopis a poté oba dopisy zapečetím a schovám do nějakého šuplíku. Zalezu do postele, chvilku si budu pohrávat se svým svatebním prstenem a vzpomínat na včerejší noc a pak už se odeberu ke spánku.
 
Aurelius
→ Tah 19.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Kněžka ti nijak neodpověděla. Jen tě mlčky následovala do chrámové síně, která byla v obležení válečníků stojících po celé délce chodby až k oltářům. Výklenek s Talosovým oltářem byl prázdný. Jakmile jsi dokráčel až k mohutné soše ve tvaru draka Altmer stojící u jeho nohou se k tobě otočil. Tvým slovům se jen zasmál.
„Když to víš tak proč sem lezeš?“ koukl na tebe přísným výrazem na tváři, „Kdybys ctil rozhodnutí Císařství tak se nepleteš do věcí do kterých ti nic není.“ dodal rázně a přitom mávl prstem. „Co si jako myslíš, že tímhle získáš? Heh? Myslíš si jako, že se teď uráčím opustit tenhle chrám, vrátím oltář Talose a všechny ty kacíře stojící před chrámem nechám v klidu odejít?“ očima se podíval na bojovníka stojícího opodál ve zlatavé zbroji a začal se smát. Válečník stojící opodál na jeho pobídnutí učinil to samé a začal se rovněž smát. Kněžka jen mlčky sledovala dění. „Vy imperiálové jste tak naivní.“ promluvil když ustal jeho smích a udělal několik kroků blíže k tobě. Musel jsi pozvednout hlavu když jsi se mu chtěl podívat do tváře.

„Řeknu ti úplně přesně jak to teď bude.“ ozval se opět Gerrick, „Vrátíš se ke svým kumpánům a řekneš jim to co ti teď přesně řeknu.“ opět pohrozil prstem. „Okamžitě zanechají téhle směšné vzpoury. Vrátí se domů ke svým rodinám a už nikdy - opakuji už NIKDY mi nezkříží cestu. Rozuměl jsi?!“ zdůraznil a koukl na kněžku. „A vy mi připravte ten seznam!“ rozkázal a otočil se k tobě a kněžce zády. Stará žena ihned kývla a rozeběhla se pro psací potřeby. „Heh.. však já je naučím poslušnosti.“ poznamenal Altmer při pohledu na sochu draka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Dopsal jsi druhý dopis, zapečetil je pečetí, kterou jsi našel v přihrádce stolku a sklidil vše nepotřebné do stolu. Vysvlékl si část oděvu a zalezl do postele. Krátce sis pohrával s prstenem, ale nakonec tě přemohla únava z dlouhé cesty a zavřel jsi oči.
→ Probudíš se za tři příspěvky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
→ Účinek lektvaru pomine příští příspěvek.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Jsem ráda, že si to uvědomujete Fallene.“ přikývla Silverwoodová a pustila se opět do snídaně. Počet odcházejících noviců se rapidně zvýšil a nejvyšší čas vyrazit na přednášku se blížil.
„Děkuji za vaši podporu Fallene. Cením si toho.“ pousmála se Mirabelle a uchopila prázdný talířek od snídaně. Než se však stihla zvednout s tím, že ho odnese Gaturn zvolal „Jen seďte já to odnesu.“ a posbíral všechno špinavé nádobí z dojedené snídaně a odešel s ním k vydávacímu oknu. Eris se opřel zády o židli a se založenými rukami pravil „Asi bychom měli už vyrazit Fallene. Je nejvyšší čas.“

„To jo.“ usmála se Mariana, „Určitě se dneska ještě potkáme. Univerzita zase až tak velká není.“ dodala, když jsi dopíjel poslední zbytky čaje v hrnku. „A hodně štěstí na přednáškách. Ať se ti všechna tvá kouzla povedou tak jak mají.“ popřála ti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
„Vy zlatý parchanti!“ procedil mezi zuby, když jsi mu pomáhala na nohy. Jakmile na nich stanul cukl sebou čímž dal najevo, že si nepřeje abys na něj více sahala. „Postarám se o sebe sám!“ vyplivl krev. Ayrenna na tebe jen koukla a oči upřela na potlučeného muže. Ten kulhavou a zmatenou chůzí odkráčel ulicí kamsi pryč.


Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Asi tomu nerozumíte ... nepřišel jsem vyjednávat o zrušení ... ale o podmínkách jenž musí předcházet před tím, než se vše úplně zavede to platnosti a zakážete uctívání Talose." Potom se pohodlněji usadím a začnu mluvit takovým tím hlasem, jako by mi bylo všechno šumák. Jako by mě tohle dění vůbec nezajímalo, ale přitom budu mluvit k věci. Začnu si ještě pro efekt nezaujatě a namyšleně prohlížet nehty. "Navíc víte co jsou nordové zač že? Je jich tam až příliš mnoho a imperiálních vojáků naopak příliš málo na to, aby je dokázali zastavit. Nordové jsou v boji skoro zvířata, jsou silní, z části inteligentní a hlavně suroví. Beze zbraní vás tu pozabíjejí." Chvilku se důležitě odmlčím a potom stále nenuceně dodám. "Moje moc se také počítá, víte co je také magie? Dokázal bych vás upéct v té vaší směšné zbroji zaživa dřív, než by ke mně vaši poskoci doběhli." Poté se na něho otočím a krvelačně se na něho zadívám, přičemž vražedně pronesu, "Dokázal bych vás spálit bleskem, aniž by jste stihl otevřít ústa v bolestné smrtící agónii, až by z vás zbyl jen popel." Na ruce, na kterou jsem se předtím díval, si začnu přivolávat nějaké bleskové kouzlo, ale ne abych ho vypustil ... pouze jako přehlídku síly, kterou hned zruším. "A to nemluvím o mrazu ... ničení je skvělá věc důstojníku." Poté se uvolním a budu klidně pokračovat. "Ale to není důvod, proč jsem se rozhodl vystoupit z davu a jít sem. Pouze zdůrazňuji, že vaše situace není až tak skvělá, jak si myslíte."

Pomalu se postavím a otočím na něj, pokud bude otočený ke mě tak se mu zadívám do očí. "Přijde mi jako nesmyslná věc, že přijdete a skoro okamžitě po podepsání smlouvy chcete pozabíjet uctívače Talose, než se vůbec dozvědí, že je to zakázané. Chci abyste dal všem minimálně týden na to, aby skončili s uctíváním Talose! Aby zpráva měla čas donést se do nejzazších míst říše. Potom už by jste si s těmi, co to odmítli mohli dělat to, co chcete dělat teď." Konec pronesu znechuceným tónem. Od úplného začátku budu ostražitě sledovat koutkem oka všechny v místnosti, protože nechci aby se za mě někdo připlížil a praštil mě zezadu do hlavy. Mezitím budu mít stále na paměti svůj nově nabytý zneviditelňovací prsten, který budu připraven co nejrychleji vytáhnout a použít v případě zjevných potíží. Nakonec ještě dodám, "Pokud přijmete, tak z toho budete mít i vy vlastní užitek. Lidé na vás budou hledět méně zhnuseně, budou si myslet že je to váš čin laskavosti. Díky tomu nebudou na vaše muže útočit při každé sebemenší příležitosti. Musíte hledět do budoucnosti ..." odmlčím se a vyčkám jeho odpovědi která nejspíš záhy přijde.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Adrian_S
"Jen říkám pravdu, mistryně." pronesu na Mirabelle.

Až začnou ostatní odcházet, postavím se a připravím se také na odchod.

"Určitě se ještě dneska uvidíme, Mariano. Jestli budeš chtít, pohlídám ti židli na přednášce Proměn. Pokud máš zájem..."

Poté se přede všemi ukloním a rozloučím se. Vzhledem k tomu, že má přednáška začíná později, tak půjdu do chodeb hledat listinu, kde je vyvěšeno "profersorská práce". Až jej najdu, pročtu si jej a pokud to bude možné, vezmu si ho a odejdu za arcimágem.

Pokud mě někdo zastaví (zástupce, stráže, atd...), řeknu důvod vyrušení a počkám si, zda mne arcimág přijme.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 20.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Začal jsi mluvit. Válečníci ve zlatavých zbrojích tě sledovali a Lord Gerrick si mezitím prohlížel sochu draka, která se nad vámi tyčila (možnost posazení nemáš) po celou dobu co jsi mluvil se k tobě vůbec neotočil. Až v jednom momentě se prudce otočil. Očima vrhl vražedný pohled a rychle při kráčel blíže k tobě.
„COŽE?!“ křikl rázně a jeho hlas se rozlil po celém chrámu. „Víš kdo JÁ! Vůbec jsem?!“ pokračoval a přitom z tebe nespouštěl oči. „Já jsem Lord Gerrick Larethor, generál jejího Thalmorského veličenstva královny Medory Rilis!“ řval tak až mu na čele naběhla žilka. „JÁ jsem poznal svět a jeho sílu už v době kdys ty tahal kačera!“ následovalo ticho. „A jestli chceš poznat tu smrtelnou agónii o které mi mu tak krásně mluvíš můžu ti to ku*va rychle dopřát!“
„Pane! On to tak nemyslel! Opravdu ne..“ začala velitele uklidňovat kněžka.
„Mlč! Teď mluvím já!“ okřikl jí Altmerský velitel a všichni válečníci byli nyní v plné pohotovosti. „POKUD PŘIJMETE?!“ burácel přes celý chrám, „Je mi fuk co si o mě myslíš místní! Nepotřebuji, aby mi láskou padali k nohám! Jediné co mi stačí je pocit, že se mě bojí! Že se bojí Thalmoru a jeho moci! Konkordát nebyla žádná obyčejná smlouva a v rámci zachování míru je čistě jen na vás, aby jste se zařídili a vysvětlili svým Nordským přátelům, aby zahodili amulety Talose a obrátili se na správnou víru. Jinak s nimi bude nakládáno jako s každým jiným kacířem!“ odmlčel se a koukl na kněžku, napřímil se a sáhl do jedné z kapes u své uniformy. Vytáhl Talosův amulet a vrhl jej před tebe. „Stráže! Chopte se toho kacíře! Veřejně přišel uctívat zakázaného boha!“ křikl opět a zlatavý válečníci vyrazili směrem k tobě.
„To nemůžete! Tohle je náš chrám! Naše město. Nemůžete ho odsoudit bez -“ protestovala kněžka až do chvíle než jí důstojník chytl pod krkem.
„Řekl jsem vám! Aby jste zavřela hubu!“ křikl a odhodil jí stranou při čemž se udeřila o chladnou podlahu a bolestivě zasténala. „Zatkněte kacíře!“ mávl rukou a udělal několik kroků stranou. Čtveřice zlatavých válečníků se rychle blížila ke tvým zádům. Válečníci stojící opodál velitele si nijak nepohnuli.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
→ Probudíš se za dva příspěvky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Pomaličku přicházíš k sobě. Končetiny sice ještě nepovolily a neumožnily ti opět jimi vládnout, ale přesto jsi už při vědomí. Slyšíš řinčení zbrojí a hlasy dvou legionářů, kteří tě táhnou neznámo kam. (jeden tě drží za spoutané ruce a druhý na nohy) Podle zápachu usuzuješ, že nejspíše do stok.
„Zatraceně musel zhednout zrovna při naší službě..“ postěžoval si jeden z legionářů, „Teď přijdu o výplatu a manželka mě doma zabije. Krom toho budeme mít na krku Nira a ten bude jak osina v zadku.“ stěžoval si.
„Hmm..“ bručel druhý, „Tady ho vyhodíme. Potřebuju chcát a nechce se mi s ním táhnout jinam.“
„Fajn!“
Oba muži se zastavili a pocítil jsi jak se snaží tvé ochromené tělo rozhoupat a následně hodit do vody. Jakmile se tak stalo dopadl jsi přímo do špinavé vody ze stok - tvé tělo povolilo a efekt lektvaru pominul úplně.

http://i.imgur.com/f5cC8Fd.png

Jeden z legionářů se odklonil od toho druhého s cílem prohlédnout si cosi v místnosti. Druhý se přesunul k okraji a začal vykonávat potřebu přímo do vody.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„To bys byl hodný.“ usmála se Mariana a opět se otočila ke své snídani. Jakmile se vrátil Gaturn a pokynul hlavou Erisovi zvedl se a koukli oba na tebe čímž ti signalizovali, že je nejvyšší čas. Společně jste vykročili k učebně ve které se měla přednáška odehrávat. Cestou jsi se od nich odpojil s cílem vyhledat nástěnku. Jako první tě napadla nástěnka u sborovny.

Nástěnka byla plná nejrůznějších vzkazů a vyvěšených písemností, nabídka pracovního místa se nacházela úplně na okraji. Mezi vzkazy, které ti padly do oka během prohlížení patřili:


Ztratilo se mi pět vajíček obřího ledovcového pavouka, opakuji OBŘÍHO!
Nevhodný pro domácí chov, proto mi je v případě nalezení prosím vraťte do kabinetu.
- I. Globullus




Hledám dobrovolníka ochotného hledat a sbírat nejrůznější bylinky, které by mě následně prodal za menší finanční obnos. Zájemci se mohou hlásit o přednáškách nebo v kabinetu mimo ně.
- I. Globullus



Vykupuji velké množství kamenů duší (plné i prázdné). Zájemci hlaste se v mém kabinetu.
- A. Silverwoodová



Zájemci o účast v magické meziuniverzitní soutěži ve které změříte síly s novici ostatními Univerzit (konkrétně: Ledohradské, Vysokoskalské a Alinorské) se mohou hlásit u zástupce Arcimága pro věci Kázeňské, Teoretické i Praktické výuky A. D. Arteria nejpozději do konce týdne, aby mohlo dojít k přípravám na soutěž zavčasu.
- A. D. Arterius


Pracovní nabídka

Rozpis přednášek

Jen co jsi strhl z vývěsky pracovní nabídku otevřeli se dveře sborovny a vešel z nich na první pohled starší lesní elf (graf. vzhled - zde). Jeho tvář byla vrásčitá a vousy působili dost zanedbaně a neudržovaně. Oblečen byl do starší zelené róby. Nikdy předtím jsi ho zde na Univerzitě nepotkal.
„Dobré ráno.“ pozdravil, když otáčel klíčem, aby zamkl dveře do sborovny. Přesunul se k vývěsce, očima si prohlížel rozpis dnešních přednášek a pak mlčky odešel chodbou pryč.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
„Vy zlatý parchanti!“ procedil mezi zuby, když jsi mu pomáhala na nohy. Jakmile na nich stanul cukl sebou čímž dal najevo, že si nepřeje abys na něj více sahala. „Postarám se o sebe sám!“ vyplivl krev. Ayrenna na tebe jen koukla a oči upřela na potlučeného muže. Ten kulhavou a zmatenou chůzí odkráčel ulicí kamsi pryč.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
„Aha.. a studentem Univerzity asi nejste. Co? Kdyby jste byl možná bych vám mohla dát slevu, ale takhle máte opravdu smůlu.“ promluvila k tobě a opět obešla pult a zamířila ke knihovně s kouzly. Chvilku hledala a nakonec vytáhla trojici knih, „Tahle pojednává o kouzlo zvaném 'Umělý spánek', tahle o 'Slabém omráčení' a poslední je 'Silnější omráčení'.“ odmlčela se a vrátila za pult. „Jeden kus stojí tři-sta Septimů. Rozdíl mezi jednotlivými kouzli by jste měl poznat sám.“


Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 29.05.2016 12:13
 
Adrian_S
"Vypadá to, že se budu muset hlásit u Globulla. Nechám mu vzkaz.." pronesu potichu, strhnu lístek s pracovní nabídkou a zamířím do jeho kabinetu (pokud už u něj nejsem). Až přijdu, zaklepu na dveře.

Případně, že mi nikdo neotevře, poohlédnu se, zda není nikde v okolí (třeba na nějakém stolku) brk a kalamář. Jestli jo, přesunu se k němu a napíšu na lístek své jméno, zaměření i čas na uskutečnění pohovoru (někdy k večerním hodinám - to mám stejně v plánu být s Globullem, kvůli soukromým hodinám).

Pokud mi ale otevře dveře, omluvím se, že ho vyrušuji a rychle si s ním sjednám pohovor a nebudu ho dále zdržovat. Pak vyrazím do komnat, kde se má konat přednáška o bleskové magii.

Až dorazím do komnat, sednu si do předních lavic a počkám, až přijde kantor.

Upravil/a Adrian_S dne 29.05.2016 11:03
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4085 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8048 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5470 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4648 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12483 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7326 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6399 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7416 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist