Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

Číst diskuzi
Právě je zde: veralynn
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 1342

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Důkladně jsi obral kostlivce o jejich šperky a vše uschoval mezi kořistí. Poté ses vydal po schodišti opatrně vzhůru. Jakmile jsi opět stanul na vrcholku, pocítil jsi, že počasí se ani trochu neumoudřilo. Stále silně pršelo a hřmělo, bouře ani trochu neustávala a nezdálo se, že by měla ustat v dohledné době.

Obě ženy byly již při vědomý, obě vypadaly dost vyčerpaně, byly promočené a navzájem se podpíraly, nejspíš se právě hodlaly přesunout o patro níže, aby zmizely z téhle rozbité části věže.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]
[/quote]

Adrian_S
Bez řečí popadnu pod ramenem jednu z nich (je mi jedno, jestli Ritu nebo žoldačku) a pomůžu odtáhnout do "klidnější" části věže. Až dojdem na místo, jen sdělím, že by nebylo na škodu si na několik chvil odpočinout a pak se vrátit zpět na loď.

Až dojdem na místo, sednu si o kus dál od žen a pokusím se nabrat několik nových sil.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej

Aurelius
→ Tah 1343

Adrian_S
Vyrazil jsi k ženám, pomohl jsi žoldačce, Rita totiž jakoukoliv pomoc okamžitě odmítla. Pomalu jste dovedli zraněnou žoldačku o patro níže, položili jste ji na starou postel. Rita vybavenost místnosti nijak nekomentovala, byla stále dost vyčerpaná a tak se brzy na to sesunula na okraj postele vedle žoldačky. Bylo jí úplně jedno v jakém stavu se postel nachází.

Vyhledal jsi volnou část stěny, opřel se, rozhodnutý si chvilku odpočnout. Únava ze souboje a celého dnešního dobrodružství byla natolik silná, že se tvé oči po chvilce zavřely a ponořil ses do bezesného spánku. Za zdmi věže jsi slyšel bouři, hustý déšť a časté hřmění.

Probudil tě až hlasitý výkřik. Prudce jsi sebou cukl a rozhlížel se co se stalo. Rita stála u postele, hleděla na žoldačku. Očividně se jí zdál nějaký děsivý sen, byla ještě víc nezdravě pobledlá než předtím. Třeštila oči a otírala si rukou orosené čelo.
„To bylo... hnusné.“ konstatovala zadýchaně. Rita si jí měřila nedůvěřivým pohledem. Potom se nahnula a vzala ji za ruku. „Nesahej na mě!“ okřikla ji a vytrhla ruku z jejího sevření. Nevraživě se na čarodějku podívala, Ritabeth jen lhostejně pokrčila rameny. „Je to celé tvoje vina!“ zařvala na tebe a vstala z postele. „Teď jsem prokletá!“ zařvala a ukázala na poraněnou ruku.

Ritabeth mlčela. Odpočinek jí možná prospěl, ale nikoliv natolik, aby se zcela zotavila a byla opět při síle. Zranění a temnota věže na ní stále doléhá. V nastalém tichu sis uvědomil, že venku již neprší a nezuří bouře. Váš krátký odpočinek se musel neplánovaně protáhnout.

„Bolístky si můžeme lízat potom. Teď bychom měli urychleně vypadnout...“ nadhodila Rita.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >):
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]

Adrian_S
Vstanu ze země, přiblížím se k některému oknu a podívám se z něj, jak vypadá počasí.

,,Souhlasím. Pokud se brzy neobjevíme u tvého bratra, jistě si bude myslet, že jsme umřeli, byť jsme mu neposlali žádný signál." ohlédnu se na ženy, ,,Je mi jasné, že nikdo z nás není při silách, přesto se zeptám, jste připraveny odejít?"

Žoldačku zatím nechám na pokoji, nebudu se na ní ani koukat. Pak se pomalu přesunu k hlavním dveřím místnosti a počkám, až ke mne přijdou, což bude pro mne znamení, že chtějí odejít.

,,Já mám v sobě ještě nějakou sílu, budu nás ochraňovat cestou k lodi. Rito, vem ji pod ramenem, já ji vezmu pod druhým a vyrazíme." než žoldačka začne křičet nebo namítat, ostře odvětím, ,,Zabít nebo vyléčit se můžeme pak na lodi. Teď rychle do bezpečí, než tu skončíme navěky."

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1344

Adrian_S
Sebral ses ze země a zamířil k oknu. Počasí venku se skutečně uklidnilo, vítr se utišil a déšť zcela ustal. Ponurá atmosféra a smavá obloha kolem věže, ale zůstala i nadále.

„Ano! Chci pryč z tohohle otřesného místa!“ řekla rozhodným a důrazným tónem žoldačka, když se přesunula na okraj postele a pomalu se posadila, „Jsem prokletá, ale budu schopná chůze.“ ujistila a nenávistně se podívala na Ritabeth. Nevěnoval jsi jejím slovům žádnou pozornost natož letmý pohled očima. Zastavil ses u dveří a vyčkával.

Ritabeth si posbírala své věci a zamířila za tebou ke dveřím.
„Přejde jí to.“ ujistila tě, ale koutkem oka vrhla k přicházející žoldačce nevraživý pohled. Jakmile jste se shromáždili, sdělil jsi Ritě, aby byla žoldačce Tiele oporou. Dobře jsi odtušil, že se pokusí Tiela ohradit a tak jsi ji zaradil dříve než tak mohla učinit.

Otevřel jsi dveře a začal sestupovat po schodišti dolů. Ritabeth a Tiela šli pomalu za tebou. Ať už mezi nimi panovalo sebevětší napětí, nepadlo během sestupování schodiště ani jedno slovo. Prošli jste dveřmi ven a stanuli na nádvoří před temnou věží. Ucítili jste čerství vzduch a zjistili, že se zhruba do dvou hodin setmí.
„Výborně... půjdeme ve tmě.“ utrousila žoldačka.
Obešli jste nefunkční fontánku a nevěnovali pozornost sochám, které nyní klečely na jednom koleně a hleděly směrem k vám. Skoro to vypadalo, jakoby se při každém vašem pohybu otočily, aby k vám byly čelem.

Brána, kterou jste přišli byla aktivní. Stačilo projít skrze ní a budete opět u obelisků.
„Jaká je šance, že tam na nás čeká někdo z té místní bandy pošahaných mágů?“ zeptala se Ritabeth.

Adrian_S
Budu pokračovat ve stejném tempu jako doposud, pokusíme se co nejrychleji přesunout žoldačku a samozřejmě nás do bezpečí Atafovy lodě. Jednou rukou budu podepírat zraněnou ženu, ve druhé si připravím kouzlo, které by osvětlovalo cestu v případě tmy. Samozřejmě tou samou rukou budu připraven čarovat v případě nebezpečí.

,,Nepředpokládám, že narazíme na něco nebezpečného. Jestli jo..." nedokončím větu, soustředím se na pochod.

V případě, že padne tma před tím, než se dostanem k lodi, vyčaruji světlo.

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1345

Adrian_S
Prošli jste branou a objevili se u obelisků. Počasí na tomto místě bylo totožné. Bylo bezvětrno a nepršelo. Zmizela však temná atmosféra věže a vzduch se dýchal mnohem lépe. Příliš dlouho jste se nezdržovali, neušlo ti během přesunu, že zmizela mrtvá těla a jakékoliv pozůstatky vašeho střetu se staly pouze vzpomínkou.

Vedli jste Tielu společně s Ritabeth, každý z jedné strany. Kráčeli jste cestou a snažili se pospíchat, ale nepolevovat v ostražitosti, abyste se dostali k lodi ještě před setměním. Jakmile jste zvládli horší stezku, stanuli jste opět na cestě, která vedla lesem. Přiblížili jste se k rozcestníku, který nesl onen nelichotiví vzkaz. Chtěli jste pokračovat, ale žoldačka tiše řekla ať zastavíte. Ritabeth nastražila uši a trhavě zastavila. Nekoordinovanost vašich pohybu žoldačkou zakymácelo a příliš ji to nepotěšilo, ale odpustila si jakoukoliv námitku.

Před vámi, několik málo metrů se nacházela dvojice mužů. Při bližším sledování jsi je identifikoval jako příslušníky Císařské legie, podle typické lehké kožené zbroje a přilby. Barvy jejich tunik jednoznačně odkazovaly na příslušnost k Vysokoskalské legii. Oba byli plně zaujati rozcestníkem, který byl tvořen mrtvým kostlivcem a tabulkou zvěstující hněv pro každého bezvěrce.

„Myslím, že jsme viděli z tohohle ostrova dost. Jdeme podat hlášení než se setmí. Dělej...“ pokynul mu jeden z legionářů, který měl přes rameno přehozený toulec s šípy a v ruce svíral luk připravený. Jeho hlas nezněl nijak odvážně.
„Snad tě nevyděsila tahle dětská říkanka?“ zasmál se druhý, který měl přes rameno přehozený velký štít. Napřímil se a pak udělal: „Baf!“
Lukostřelec sebou vylekaně trhnul, protože svoji veškerou pozornost věnoval toužebným pohledem na zpáteční cestu, tedy úplně opačným směrem než jste se nyní nacházeli vy. Sprostě zanadával a udeřil do pobaveného legionáře se štítem.
„Jdeme.“ rozhodl stále ještě pobaveným hlasem legionář se štítem a dvojice bez zbytečného se rozhlížení zamířila zpáteční cestou k pobřeží.

„Co teď?“ zašeptala Ritabeth. „Mohla bych na nás seslat kouzlo neviditelnosti a nenápadně kolem nich proklouznout, ale vůbec nemám tušení jak se tu mohli objevit. Sledovali naši loď?“
„Toho by si Ataf nebo někdo posádky všiml, ne?“ namítla Tiela smířlivějším tónem.

Upravil/a Aurelius dne 16.01.2026 19:46

Adrian_S
Zarazím se při pohledu na císařské vojáky. Pohlédnu na Ritu a jen kývnu hlavou, aby zakouzlila na celou družinu neviditelnost, v případě neúspěchu se jí pokusím pomoct svým zakouzlením.

Pakliže se to povede, projdeme okolo vojáků potichu - jak jen to bude možné.

V opačném případě jsem připraven nás bránit před nebezpečím i kouzly - byť vím, že jsem já i Rita velmi magicky oslabeni.

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1346

Adrian_S
Poté co jste se mlčky dorozuměli, seslala Ritabeth hromadnou neviditelnost a skryla vás. Legionáři si dávali s odchodem načas, zpočátku sice nastavili rychlejší tempo, ale vydrželo jim jen krátce. Opatrně jste je obešli, dost vám to usnadnilo i pečlivě uklizený les kde bylo spadnou větev nouze. Nevnímali jste legionářské rozpravě dále pozornost a když se nakrátko zastavili, získali jste cenný čas pro náskok.

Brzy jste je nechali daleko za sebou a směřovali stejnou cestou zpět k pobřeží. Když jste se dostali jste až ke stezce, která vedla dolů na pobřeží. Tma vám již pomalu dýchala na záda.
„Podívejte...“ hlesla Tiela a ukázala na moře.

Když ses podíval směrem, kterým ukazovala, nespatřil jsi pouze vaši loď. Nýbrž ještě jednu loď i přes vzdálenost a sníženou viditelnost působila povědomě. Obě lodě ozařovaly lucerny umístěné na strategických místech, aby co nejvíce pomáhali posádce. Dole na pobřeží v místě, kde jste měli ukrytou loď se nacházela dvojice ohňů a zdálo se, že je zde rozbitý nějaký menší tábor.

„Co to má u Osmičky znamenat?“ hlesla překvapeně Ritabeth.
„To je Císařská loď.“ zašeptala Tiela, „Ta co nás zastavila, ne?“
„Je jí podobná.“ přitakala Rita, „Jenže co tu chtějí... a jestli jsou vůbec na naší straně.“ podívala se na tebe, „Bratr mě ujišťoval, že nás nikdo nepronásleduje...“ dodala podrážděně.

Adrian_S
"... kruva." pronesu opovrženě a zakroutím hlavou se zavřenými oči.

Pak se otočím na Ritu, "Hádám, že na jejich lodi budou další mágové, co nás snadno najdou nebo zjistí přítomnost někoho dalšího. Jsme oslabení a zranění." zarazím se, "Nejradši bych tam šel sám a obětoval sebe, ale jestli to jsou ti Císařští, které jsme potkali před několika dny, nezbyde nám asi nic jiného než tam jít."

Obě budou jistě namítat, "Když tam půjdu sám, budou se divit, kde jsem nechal snoubenku - tebe, Rito. Nezapomeň na naše role. A i ta zranění." zakroutím hlavou, "Možná, kdyby se nám podařilo nějak propašovat dovnitř vše, co jsme nalezli v té věži, bylo by naše počínání snadnější. Co by nám mohli udělat? Zabít nás? Těžko."

Zamyslím se, "Musíme to risknout. Já mám u sebe něco cenného, ale nerad bych o to přišel, ať už kvůli nim nebo kvůli brzkému odjezdu.", pak se otočím na Ritu, "Znám kouzlo "Neviditelnost", ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlel. Dá se také použít na věci, nebo jen na nás - postavy, Rito?"

Upravil/a Adrian_S dne 21.01.2026 23:51

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1347

Adrian_S
„Zaleží...“ zaváhala Ritabeth a znovu se zahleděla na loď, „Jestli je tohle přesně TA loď, jejíž posádka se k nám nalodila. Může to být jen jedna z těch doprovodných, úplně jiný kapitán, který s námi na palubě vůbec nebyl.“ udělala krátkou pauzu, „Jenže těžko říct...“ povzdechla si.

„Jako nouzové řešení to lze použít, ale není to ideální. Správně bys na to měl použít úplně jiné zaklínadlo, protože tohle... tohle je vyloženě pro živé bytosti... ale no... jak jsem řekla, nouzově to půjde.“ kývla hlavou, když promyslela tvůj dotaz, „Připrav se, že zneviditelnění předmětů bude trvat jen krátce... a jestli je některý z těch předmětů očarovaný, aby vlastníka před magií chránil, nepovede se ti ho zneviditelnit... a ještě ke všemu může reagovat na tebou zneviditelněný předmět.“

„Co ty dva legionáři?“ přispěla potichu Tiela, „Stále jsou někde za námi, když je...“ zaváhala, „Přepadneme... můžeme z nich vytáhnout nějaké užitečné informace... a podle toho vymyslet další postup. Alespoň jménosvého kapitána přece musí znát, ne?“

Upravil/a Aurelius dne 22.01.2026 22:24

Adrian_S
"Takže zakrýt některé věci nemá smysl." podotknu celkem zklamaně, "No, za pokus to stálo."

Otočím se na Tielu, "Jakmile se jim odhalíme, určitě nás budou chtít zadržet a jestli je přepadneme nebo jim nějak ublížíme, jistě by se nám to v budoucnu vymstilo." kývnu na ní hlavou, "Být s čerstvými silami, neváhal bych. Ale v tomhle případě..." zakroutím hlavou.

Pak se otočím znovu na Ritu, "Pojďme se tam vydat. Pokud to bude ten důstojník, co nás zastavil, můžeme se vymluvit nějakou historkou. Třeba že jsme sice obchodníci, ale ve skutečnosti jsme hledali jenom poklad a ne-moc úspěšně. Nebo že tohle bylo součástí svatební cesty, či... co já vím."

Otočím se na Tielu, "A v případě otázek, co se stalo s Vámi, můžeme jim v klidu prozradit, že jsme byli napadeni lokální faunou. Což... je vlastně pravda."

Naposledy se otočím na Ritu, "Nemám tolik sil, ani ty jí nemáš a ona už vůbec ne, je mi to jasné. Přesto. Hodlal bych to risknout. Když se dostaneme do mé kajuty, mám tam uložených několik lahví many. Obnovily by se nám síly."

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1348

Adrian_S
„Jsou na průzkumu. Stát se jim může ledacos.“ namítla žoldačka ohledně osudu legionářů, ale nakonec přikývla, že za současné situace jste nejste v nejlepší formě a střet by se nemusel odehrát ve váš prospěch.

„Doufám, že je to někdo jiný... Hlavně to musíme vyřešit diplomaticky, protože teď... jak jsi říkal, nejsme ani jeden z nás při síle. Jestli je ta loď válečná a zdá se, že ano, bude dost dobře vyzbrojená sama o sobě. S ní se loď Atafa nemůže měřit... nehledě na to, že budou mít početní převahu.“ reagovala pozvolna Ritabeth, „Vy jste občan Císařství.“ dodala poté, „Tobě by neměli ublížit už z principu, protože jsi občan Císařství. My dvě ne. Když bude nejhůř a prohlédnou naši lež, zkus se prokázat nějakou známostí... asi to situaci nezlepší, ale občas mi to pomohlo.“ lehce se pousmála.

Obezřetně jste sešli dolů po stezce. Sejít dolů vám trvalo, kouzlo neviditelnosti mezitím pominulo, ale jakmile jste dosáhli pláže, byla cesta již schůdnější. Dvojici ohňů obklopovala trojice větších stanů a pět malých stanů. Kolem tábora byly rozmístěny hlídky. Očividně s nimi nešetřili, protože všechny strategické vstupy do tábora byly střeženy dvojicí legionářů v lehkých zbrojích. Jestli chcete proniknout dovnitř, budete muset projít kolem nich. V táboře bylo živo, ozýval se hlahol legionářů.

Čluny, které legionáři použili k vylodění měli odnesené k táboru, střežila je trojice legionářů a malou lucernou. Stáli u jednoho pootevřeného stanu a o čemsi spolu diskutovali.

„Náš člun je začarovaný, ale nejsem si jistá... jestli některý z jejich mágů kouzlo nezrušil a člun nám nezabavili.“ poznamenala Ritabeth.
Ohlédl ses. Dvojice legionářů, kterou jste potkali, teprve dosáhla okraje stezky z útesu. Bude jim notnou dobu trvat než bezpečně slezou dolů.

Adrian_S
Nadechnu se a vyrazíme na loď skrz tábor. (v dalším tahu ti napíšu, jak budu reagovat na případné otázky)

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1349

Adrian_S
Mlčky jste vyrazili k táboru skrze který jste museli projít, abyste se dostali k lodi. Jakmile jste se dostali na dohled, vzbudilo to v táboře poprask. Legionáři se ihned připojili k boji a brzy se jich ze stanů vyřítil značný počet. Zaujali obranné pozice, jakoby čekali střet s mnohonásobně početnějším protivníkem. Šest legionářů s velkým štítem stálo vpředu, oštěp připravený k útoku. Za nimi stál stejný počet legionářů ozbrojených lukem.

„Odhoďte veškeré zbraně a dejte ruce nahoru. Jinak budete eliminováni!“ zařval jeden z legionářů, když opoýděně vylezl ze stanu, rychle si nasazoval na hlavu přilbu a zařadil se ke svému vojsku. „Tento tábor je pod ochranou Tamrielského Císařství!“

Adrian_S
,,Jsme občané Císařské říše! Patříme na palubu lodi, u které kotvíte. Před Vámi tu stojí zranění lidé, potřebujeme okamžité ošetření!" zastavím se, rozpražím ruku do strany na znamení "zastavte se" a zadívám se na legionáře celkem vyčerpaným, ale za to temným výrazem.

Pokusím se celou řeč pronést autoritativně.

Pokud legionář bude trvat na odložení zbraní, naštvaně oddechnu, sáhnu žoldačce k opasku, vytasím meč a položím ho na zem. To samé provedu u sebe.

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1350

Adrian_S
Důstojník dal pokyn dvojici legionářů. Opustili formaci a vykročili k vám. Zbytek ovšem nepovolil v ostražitosti. Sám důstojník udělal dva kroky vpřed, aby na vás lépe viděl.
„Předejte zbraně legionářům.“ dodal, „Máme čaroděje. Pošleme pro něj.“ dodal vzápětí, ale v jeho hlase byl stále patrný tón nedůvěry.

Naštvaně jsi odložil zbraně své i žoldačky. Ritabeth taktéž přispěla a odložila vše co považovala za zbraně, moc toho, ale neměla. Legionáři k vám pomalu dopochodovali.
„Jsou to lidé!“ oznámil jeden z legionářů, když se k vám obezřetně přiblížil a stále byl připraven k výpadu oštěpem. Z výrazu v jeho tváři, ale bylo patrné, že si skutečně oddechl, že vidí "lidi".

„Dobře!“ zvolal důstojník, tentokrát úlevně, „Předejte zbraně, sdělte nám svá jména a svolíme vám vstoupit do tábora. Poskytneme vám ošetření.“ ujišťoval následně, ale ostražitost formace legionářů neoslabil. „Dbejte našich pokynů a nedělejte žádné hlouposti.“ dodal a pak přivolal jednoho z lukostřelců. Cosi mu řekl a lukostřelec vyrazil vyplnit udělený rozkaz.

Adrian_S
,,Francis DeLacreux!" odpovím legionáři, ohlédnu se na Ritu a počkám, co ona odpoví. Stále budu podepírat žoldačku pod ramanem.

Adriho verše

Aurelius
→ Tah 1351

Adrian_S
Sdělil jsi své vymyšlené jméno. Důstojník dal kývnutím zdálky najevo, že ho zaslechl.
„Leveque! Jessica Leveque!“ křikla po krátkém zaváhání Ritabeth, která očividně zapomněla, že její falešná identita je Lavergne. Důstojník opět znatelně přikývl. Legionář mezitím sebral vaše zbraně. „Tohle je Tiela.“ poukázala na zraněnou žoldačku. Důstojník znovu kývl. Mezitím se k němu vrátil lukostřelec.

„Výborně. Čaroděj byl informován, podívá se na vás. Následujte nás do stanu velícího důstojníka Ortina.“ křikl na vás důstojník. Legionář se zbraněmi kráčel před vámi, další šel za vámi. Formace se nakrátko rozptýlila a dva legionáři se k vám připojili po každé straně. Stan velícího důstojníka Ortina nebyl daleko.

Už když jste se blížili, bylo v nastalém tichu přerušovaném pouze občasným hlaholem legionářů u ohně nebo rachotu nějakých příprav, slyšet, že uvnitř stanu kdosi s někým hovoří. Když však důstojník rozvinul vstupní plachtu, spatřili jste pouze jednoho muže uvnitř. Zrovna odkládal lahvičku jakéhosi lektvaru, který nechutnal nejlépe, protože mu škubalo v tváři a šklebil se. Stan byl stroze vybavený, obsahoval jen dvě lůžka, každé na jiné straně a uprostřed dřevěný vratký stůl za nímž seděl velící důstojník Ortin. Před sebou měl rozloženou námořní mapu, náčiní a také jakési hrubé náčrty čehosi co vzápětí urychleně sklidil pod mapy, takže ať na nich bylo cokoliv, nebylo možné to zjistit.

„Francis DeLacreux, Jessica Leveque a Tiela.“ představil vás muži za stolem. Když vzhlédl, spatřil jsi mladého muže s nezdravě bledou pletí, zahnutým nosem typickým pro imperiály. Oblečen byl do klasické lehké zbroje Císařské legie. Velící důstojník Ortin nevstal, jen pokynul hlavou. „Náš velící důstojník Ortin.“ zakončil důstojník, který vás přivedl, poté zasalutoval a na pokyn Ortina opustil stan.

„Žádali jste o ošetření. Čaroděj brzy dorazí. Poslali jsme znamení na loď.“ ujistil vás Ortin, „Položte ji...“ očividně zaváhal, jak se zraněná žoldačka jmenuje.
„Tielu.“ připomněla mu opatrně Ritabeth.
„Ano. Položte Tielu na volné lůžko. Ať tu takhle nestojíte. Nabídl bych vám víc židlí, ale mám pouze tyhle dvě.“ ukázal na jednu volnou židli před stolem, na druhé seděl on.

Adrian_S
,,Klidně se na ní podívejte." pomůžu dát Tielu na stůl, ,,Ale upřímně bych se zastavil na naší loď a přinesl si svoje věci. Vyznám se v lidském těle, sám bych ji dokázal uzdravit."

Pak se podívám na Ritu a budu se jí snažít přečíst z tváře, co si o téhle situaci myslí.

,,Proč tu kotví císařská loď, důstojníku?"

Adriho verše

Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4962 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 9399 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 7254 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 6004 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 14518 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 8993 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 7529 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 7732 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 8730 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist