Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
scorpioncz
"Přeji vám krásný zbytek dne kolegové, mám práci a času je málo." S těmito slovy zamířím ven z místnosti a podle toho, jak na tom časově budu, tak zamířím buďto vyučovat svoji hodinu, nebo pokud čas mám, tak vyrazím za profesorkou, u které jsem si nechal odhalit magický potenciál svých amuletů z mohyly.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Lepší snad více nevědět, jdeme spát, zítra mě čeká náročný den. Dobrou noc."
 
Sarako
,,Výborně Rel, prozatím je nech, ať si procvičují. Budu pro vás mít jinou, mnohem záživnější práci." prohodím k Rel a poté pronesu ke zbytku dunmerů: ,,Zajistil jsem nám ke cvičení se zbraněmi prostory zdejšího cechu bojovníků. Každý z vás se tam může dneska procvičit v boji, účast je povinná pro ty, co se mi ráno přihlásili a dobrovolná pro ty, kteří se budou chtít se zbraní naučit nějakým základům." následně se obrátím na Garyna a dodám: ,,Dohlédni na ty, co pomáhají hostinskému se zásobami a až skončí, zaveď je za mnou do cechu bojovníků. Na nás dvou bude, abychom jim pomohli s nějakou tou zakázkou, za kterou už nejspíš zinkasovali zálohu." a s Rel a zájemci o výcvik vyrazím zpět k cechu bojovníků, přitom cestou Rel obeznámím ohledně situace s přerostlými krysami.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1077

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Garyn souhlasil. Shromáždil si zájemce o výcvik, kteří neměli zrovna nic na práci a vydal se s nimi a Rel do budovy cechu bojovníků. Cestou si Rel seznámil se zakázkou na přerostlé krysy.
„Výzkumem zvířectva jsem se nikdy moc nezabývala, ale uvidím co svedu.“ řekla po seznámení se zakázkou dunmerka. Mezitím jste došli až k budově cechu bojovníků. Redguard zrovna postával před vývěskou a zkoumal co nového na ní přibylo. Když vás spatřil zamířil k vám a ochotně vám otevřel dveře dovnitř, které podržel.

Když si i s rekruty vešel dovnitř spatřil si již nastoupeného norda, kterému dělala společnost krátkovlasá redguardka (graf. vzhled - zde). Redguard, který za vámi zavřel dveře se ihned zařadil vedle ní.
„Malakeh.“ promluvil k ní nord, „Toto jsou oni. O nich jsme mluvili.“ seznámil redguardku se situací nord, redguardka jen přikývla. „Toto je prosím Malakeh. Vedoucí naší pobočky. Se vím jsme ji seznámili... se vším souhlasila.“ obrátil se k tobě nord.

Na rozdíl od redguarda a norda nebyla Malakeh oblečená do zbroje, její šat měl do oblečení vhodného na boj daleko. Spíše by sis ji za normálních okolností spletl s obyčejnou občankou města, nebýt její šavle připnuté k opasku s pozlacenou rukojetí a setkání v budově cechu bojovníků.
„Jejich výcvik si ráda převezmu.“ oznámila ti bez váhání, „Nerada bych, aby se toho ujali ty dva.“ redguard s nordem si vyměnili pohledy, „Jsou to sice velmi dobří bojovníci... nicméně mají svých povinností víc než dost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Otočil ses na posteli, zavřel oči a po chvilce spokojeně usnul. (spánek)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Popřál si kolegům a kolegyním pěkný den a předtím než ses odebral z komnaty sis prostudoval dnešní změny v přednáškách. Podle změn si zjistil, že se s tebou počítá jako s pravděpodobnou náhradou arcimága na jeho přednášce v druhé půlce dne. Nejbližší přednáška, která tě čeká a jejíž přednášejícím si ty sám začíná zhruba za dvě hodiny. (jedná se o přednášku: Luštění prastarých run)

„Chorrol... Achjo.“ procedil mezi zuby nespokojeně Lex, který se postupně profesorský sbor rozešel plnit své povinnosti. Lex jako jeden z mála ihned zamířil ke své komnatě, nejspíš začít pomalu balit.

Poté co jsi nastudoval změny ses odebral z komnaty a odchytl profesorku Silverwoodovou, která odešla pár vteřin před tebou. Silverwoodová se ochotně zastavila a obrátila se na tebe, ihned jí došlo co máš nejspíš na srdci.
„Chcete vědět ta očarování?“ položila spíše řečnickou otázku, „Musím odnést tyto listiny arcimágovi.“ ukázala na listiny, které jste podepisovali před příchodem arcimága. „Pojďte se mnou. Můžu vám o nich říct něco cestou nebo je můžeme probrat někde jinde.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Rilen znovu zaváhala, ale když si všimla tvé ochoty ji vyslechnout nakonec se rozmluvila: „Stále přemýšlím nad tím co se stalo... tam v Mohyle.“ povzdechla si, „Stále se nedokážu smířit s tím, že už tu mezi námi není... že jsme to dopustili.“ řekla ztěžka a odmlčela se, sklopila hlavu a podložila si ji rukou, „Předtím jsem měla jistotu...“ zvedla hlavu, „Věděla jsem, že tu někde je... že mi vždy ochotně pomůže, když budu potřebovat. Věděla jsem, že za ním mohu jít pro drobnou i větší radu... ale teď je pryč.“ podívala se na tebe, „Zůstaly jen vzpomínky a bolest ze ztráty. A... arcimág teď ještě chce, abych dnes na rozloučenou řekla pár slov. Nedokážu to... Nedokážu.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 29.12.2021 11:25
 
scorpioncz
"Jistě, půjdu s vámi. Nechcete to vzít, ať vypadám užitečně? Mezitím co budu poslouchat?" Nabídnu se a vyrazím s ní k arcimágovi, poslouchaje, jaká očarování zbylé artefakty nabízí.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Výborně." přikývnu na Malakeh ,,Zbytek zájemců se sem dostaví každou chvíli, jen co skončí s pomocí hostinskému s přenosem zásob do skladu." poté se podívám na redguarda: ,,Ukažte prosím Relenile tu přerostlou krysu. Sice magií pokřivená zvířata nejsou její obor, ale pevně věřím, že by vám s tím mohla pomoci." a pokynu Rel, aby redguarda následovala. Sám potom počkám na Garyna a až budou všichni zájemci o výcvik v budově, pokynu mu, aby mě následoval k vývěsce.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
Vstanu ze židle, chytnu jí za ruce, postavím ji a obejmu.

"Já si z Mohyly moc nepamatuji, jen nějaké útržky. Ať už jsme tam kohokoliv ztratili, věř tomu, že bez jejich pomoci bychom se nevrátili zpátky. Věděli, do čeho šli a co bylo v sázce.", pak se jí podívám do očí, "Byli silní a stateční. Dokázali něco, co se někomu jen tak nepovedlo. V našich srdcích, a hlavně ve tvém, zůstanou napořád. Nikdy nebudou zapomenuti."

Pak jí pohladím po tváři, pokud jí bude stékat slza, "Tvými slovy bude jejich legenda dál žít."

Až se bude chtít pustit z objetí, učiním tak.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 1078

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Redguardka kývla a ihned si převzala zájemce a začala jim předávat základní instrukce a pravidla o tom jak bude výcvik v cechovní budově, který vede probíhat. Poté si je odvedla stranou. Redguard poděkoval a nasměroval Relenilu k následování rovněž do vedlejší místnosti kam předtím nejspíš uschoval krysu zavřenou v kleci.

Poté co téměř všichni odešli jsi zůstal ve vstupní místnosti jen s nordem, který s povzdechem konstatoval: „Tak já se půjdu taky do něčeho pustit.“ a s těmito slovy opustil budovu cechu.

Netrvalo dlouho a vrátil se Garyn se zbytkem. Nejprve zaklepal, ale poté si sám otevřel a vstoupil.
„Tak jsme tu.“ oznámil, když si prohlížel místnost v níž si stál.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Probudil ses. Za okny slyšíš déšť a občasný silný vítr. Počasí tedy nebude nejspíš moc přívětivé. Když ses pootočil na posteli, zjistil si, že Mirabelle vedle tebe již neleží. Zmizelo o její roucho a brašna. Dveře do chodby v patře byly lehce pootevřené a závěsy stále zatažené.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Silverwoodová se nijak tvé nabídce nést listiny nebránila, ochotně ti je předala, aby měla volné ruce zatímco jste směřovali ke komnatě arcimága.

„Asi vás trochu zklamu, protože se jedná o běžná očarování. Pozitivně posilují svého nositele a prohlubují některé jeho schopnosti. Jmenovitě především manu, sílu sesílaných kouzel, případně jeho vitalitu a tak podobě.“ začala tě seznamovat s očarováním tvých artefaktů, „Ale jeden z těch náhrdelníků přeci jenom vybočuje a mohl by pro vás být užitečný.“ krátce se na tebe podívala, „Obsahuje totiž komplikovanější očarování složené z více než jednoho. To by vaše magické schopnosti mohlo značně posílit. Ale protože předpokládám neznáte celou jeho historii... asi by nebylo na škodu provést jeho očištění, aby uvnitř nebylo ukryto něco temného. Přestože jsem nic takového nenašla.“ odvrátila zrak a podívala se na tabulku u dveří arcimága. „Jistota je totiž jistota.“ konstatovala, „Ale myslím, že jedna věc mi ještě chyběla. Nestihla jsem ji, protože mě Palagán požádal o vyrobení amuletu s dost neobvyklým očarováním a bohužel na to dost spěchal.“ řekla ještě předtím než zaklepala a poté vešla dovnitř. Dveře se za ní ihned uzavřely.

„Profesore Vici!“ křikla na tebe jedna ze studentek, která na Univerzitě podle roucha nebyla ani rok. „Jste profesor Vici... doufám.“ usmála se, když tě oslovila a doběhla, „Tohle...“ vytáhla z kapsy roucha dopis s pečetí, která neobsahovala žádný symbol rodu či jiné příslušnosti, která by ti nepověděla kdo ti dopis posílá. Obálka totiž žádné jméno neobsahovala. „Odchytla mě žena. Říkala, že se s vámi zná a mám vám tento dopis neprodleně předat.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Vstal si ze židle, chytl smutnou Rilen za ruce a dostal jí zpět na nohy. Poté si jí věnoval obětí, které s ochotou přijala. Dlouze se držela ve tvém obětí, cítil si, že pláče. Když se rozhodla pustit a lehce se vzdálit, pohladil si ji rukou po tváři a částečně ji utřel slzu.

„Děkuju...“ poděkovala tiše, „Děkuju za vyslechnutí.“ pousmála se na tebe, otřela si zbylé slzy a pokusila se nahodit radostnější výraz ve tváři, ale smutek měl stále navrch. „Budeš tu ještě na to rozloučení? Nebo už se musíš vrátit do Imperial City?“ zeptala se.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Potřebuji si promluvit s Baldachem, ale kdo ví, kdy skončí. Možná bych se mohl zastavit na to rozloučení, třeba se mi něco víc vybaví.", na chvíli se odmlčím, "Ale jestli se vrátím do Císařského města? To nevím."

Podívám se na ní a pokud uvidím, že by potřebovala ještě jedno objetí, poskytnu jí ho. V opačném případě, pokud už bude chtít jít
(pronést smuteční řeč), doprovodím jí.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Pronesu: ,,Garyn půjde se mnou, zájemci o povinný výcvik tudy." a ukáži směrem ke dveřím do vedlejší místnosti, kde se dala redguardka do cvičení mých rekrutů.
Poté vyrazím s Garynem k vývěsce a zeptám se ho: ,,Zaujala tě nějaká z těch nabídek? Věc se má tak, že výměnou za výcvik a pronájem prostor, máme na oplátku pomoc některými z těhle úkolů."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Vyhlédnu z okna, zatímco se budu oblíkat. "No... na běhání to teda dneska nevypadá... šťastlivci zachránilo je počasí." Mrzutě se vypravím z vily rovnou za Angelou do kanceláře.
 
Aurelius
→ Tah 1079

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Poslal si rekruty do vedlejší místnosti a s Garynem se odebral k vývěsce.

„No... mají toho tu fůru.“ konstatoval Garyn při pohledu na vývěsku, „Docela žalostný odměny...“ poznamenal, „Krysa... krysa... Hele medvěd.“ mumlal si pro sebe zatímco v rychlosti prohledával vývěsku. „Neulovíme medvěda?“ obrátil se na tebe s úsměvem, „Nebo jestli to vůbec medvěd je...“ poznamenal s nejistotou, „Píše se tu: Poblíž mého příbytku řádí hladový medvěd. Rozmístil jsem medvědí pasti, ale odmítá se chytit. Žádám vás bojovníci, abyste mi s tímto problémem přišli pomoci. Peněz příliš mnoho nemám, ale jsem ochoten vám ponechat navíc i váš úlovek. Medvěda jsem na své vlastní oči ze strachu raději neviděl, ale téměř každou noc slýchám jeho zvuky kolem domu. Nedaleko je stará jeskyně... nejspíš se v ní zabydlel.“ odmlčel se, „Dále je tu jen popis jak jeho příbytek najít.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Nespokojeně si koukl z okna, nepříznivé počasí ti narušilo plány. Oblékl ses, připnul si k opasek a zamířil ven z ložnice. Sešel si schodiště a vyrazil bez dalšího zdržování rovnou k východu, odemkl zamčené dveře a vyšel na ulici. Přidal si do kroku, abys zbytečně nemokl. Když si došel až ke dveřím kasárny, minul ses s dvojicí strážných, kterým zrovna končila noční směna a vyráželi do svých domovů se prospat. Oba tě slušně pozdravili a pokračovali dál ve své cestě.

Odbočil si uvnitř kasáren rovnou do své komnaty, Angela byla již nastoupená a oblečená do zbroje Chorrolské stráže. U opasku měla připnutý legionářský meč.
„Veliteli.“ pozdravila tě a nakrátko si stoupla do pozoru. „Je tu několik záležitostí, které vyžadují vaši pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Silverwoodová se nijak tvé nabídce nést listiny nebránila, ochotně ti je předala, aby měla volné ruce zatímco jste směřovali ke komnatě arcimága.

„Asi vás trochu zklamu, protože se jedná o běžná očarování. Pozitivně posilují svého nositele a prohlubují některé jeho schopnosti. Jmenovitě především manu, sílu sesílaných kouzel, případně jeho vitalitu a tak podobě.“ začala tě seznamovat s očarováním tvých artefaktů, „Ale jeden z těch náhrdelníků přeci jenom vybočuje a mohl by pro vás být užitečný.“ krátce se na tebe podívala, „Obsahuje totiž komplikovanější očarování složené z více než jednoho. To by vaše magické schopnosti mohlo značně posílit. Ale protože předpokládám neznáte celou jeho historii... asi by nebylo na škodu provést jeho očištění, aby uvnitř nebylo ukryto něco temného. Přestože jsem nic takového nenašla.“ odvrátila zrak a podívala se na tabulku u dveří arcimága. „Jistota je totiž jistota.“ konstatovala, „Ale myslím, že jedna věc mi ještě chyběla. Nestihla jsem ji, protože mě Palagán požádal o vyrobení amuletu s dost neobvyklým očarováním a bohužel na to dost spěchal.“ řekla ještě předtím než zaklepala a poté vešla dovnitř. Dveře se za ní ihned uzavřely.

„Profesore Vici!“ křikla na tebe jedna ze studentek, která na Univerzitě podle roucha nebyla ani rok. „Jste profesor Vici... doufám.“ usmála se, když tě oslovila a doběhla, „Tohle...“ vytáhla z kapsy roucha dopis s pečetí, která neobsahovala žádný symbol rodu či jiné příslušnosti, která by ti nepověděla kdo ti dopis posílá. Obálka totiž žádné jméno neobsahovala. „Odchytla mě žena. Říkala, že se s vámi zná a mám vám tento dopis neprodleně předat.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Aha.“ pousmála se, „Rozloučení je až večer... Zatím je ještě čas.“ řekla v souvislosti s posledním rozloučením, „Bude ve stejný čas i v Cyrodiilu. Tamní Univerzita ho bude pořádat také.“ dodala. Poté se obrátila k nově příchozí osobě do knihovny. Byl to dunmer v profesorském rouchu, symboly na rouchu o něm prozrazovali, že dosáhl velmistrovské úrovně.

„To je on.“ šeptla tiše Rilen. „Profesor Releth. Takže na Univerzitě je.“ dodala stejně tiše, aby se její slova nedonesly až k příchozímu. Releth se zastavil u knihovníka.

„Co to bude dnes profesore?“ zeptal se knihovník, když spatřil přicházet profesora a opřel se o pult.
„Potřeboval bych přepis výzkumu o trávení, poruchách trávení a nemocích, které s tím souvisejí. Nevybavím si přesný název... ale vím, že tento přepis máme uložený v knihovně s omezeným přístupem.“ začal sdělovat svůj požadavek Releth, „Výzkum vedl arcimág Seleth za spolupráce s velmistrem Benochem a Kovadlinkou.“
Knihovník přikývl. Vytáhl z pod pultu velkou knihu, rozevřel ji a začal pátrat. Po chvilce nejspíš nalezl co hledal, protože spokojeně přikývl. Zavřel ji a odebral se k jednomu z regálů, který byl zabezpečený zámkem a veřejnosti nepřístupný. Releth se jen bokem opřel o pult a rozhlédl se po knihovně.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Škoda, že nemáme dost času na to, abychom toho medvěda jenom uspali, doručili ho jako dárek pro generála Valeria do jeho rezidence a vrátili se do večera zpátky." usměju se nad myšlenkou na medvěda pobíhajícího po Luciově domě v Císařském městě, jak mu tam demoluje veškerý nábytek, pohledem se ujistím, jestli nás nikdo neposlouchá a dodám: ,,Stejně by bylo nejlepší, pustit mu tam toho medvěda v noci. Dovedeš si představit ten článek v Kurýrovi? Vrchního generála císařských vojsk sežral medvěd v jeho sídle v Imperial city, zbyl po něm jenom hák." načež se neubráním smíchu.
Jen co mě smích přejde, spustím již o něco vážnějším tónem: ,,Ale teď vážně, nevidíš tam náhodou nějaké loupežníky, upíry nebo něco jiného, s čím bychom mohli prohodit pár slov předtím, než to zabijeme. Dávám přednost lidem a merům a taky se mi nechce bejt u toho, až se medvědí brloh ukáže, jako jeskyně plná trollů. Tenhle kšeft mi něčím smrdí, ale jestli fakt toužíš ulovit si medvěda, jdu do toho."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Skvěle, val to do mě." Vyslechnu si, co nového se udává v hrabství a rovněž seznámím Angelu s mými plány. "Naše malá skromná stráž nebo vojsko nebo jak tomu chceš říkat bude rozděleno do několika oddílů, podle specializace vojáků a rovněž podle jejich schopností. Už jsem si to lehce promyslel, ale s přiřazováním jednotlivců budu určitě ještě potřebovat pomoci." Sednu si za stůl a rozepíšu si prozatimní rozdělení oddílů a jejich důstojníků a pak ho ukážu Angele. (viz. sdílený word soubor)
 
Adrian_S
"Omluv mě, Rilen." pustím ji a zamířím si to k profesoru Relethovi.

"Omlouvám se, profesore Relethe, že vás obtěžuji, ale potřebuji s vámi mluvit. Máte na mě 5 minut?"

Pokud si na mě čas neudělá/odmítne mě, omluvím se mu a nebudu ho zdržovat. Vrátím se k Rilen se slovy, "Tak si holt počkám na profesora Baldacha.

Pokud si na mě udělá čas, seznámím ho se situací, "Zajímám se o zapomenutá mágská místa na území Tamrielu. Císařství si je ještě nezabralo a po nich jsou jen malé památky. V jedné knize
(kterou ukážu) je jeden náčrtek právě zmiňovaného místa. Jste jeden z profesorů s velkými historickými znalostmi. Pomůžete mi? Dokážete identifikovat toto místo pomocí náčrtku?".
Upravil/a Adrian_S dne 01.01.2022 22:30
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 1080

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Garyn se zasmál. „To zní hodně lákavě.“ přikývl, „No... tak se podíváme dál.“ a začal prohledávat vývěsku, „Ale nějaký upír nebo upírka tu řadí, ne?“ zeptal se mezitím co se začetl do jedné ze zakázek na vývěsce, „Tohle nevypadá moc zajímavě...“ poté sáhl na jinou zakázku, „Co tohle? To radši ne.“ začetl se do jiné, „Tady jsou... loupežnici.“ usmál se Garyn, „Odměna bude beztak mizernější než za toho medvěda...“ poznamenal, „Ve staré pevnosti se usídlila skupina lapků. Prosím o její vyčištění. Strýc ji zakoupil od legie, když ji opouštěla. Bohužel nebylo k ní rozumné užití a strýček nechtěl pevnost prodat. Chátrala a chátrá i nyní. Dnes je v rukou lapků. Nabízím odměnu závislou na předchozí domluvě.“ sebral zakázku, aby ji pod ostatními neztratil. „Tohle taky smrdí. Proč žádat cech bojovníků, když tu máš vojsko hrabství, které by problém mělo vyřešit bezplatně?“ zeptal se tě a podal ti zakázku.



Ve staré pevnosti se usídlila skupina lapků. Prosím o její vyčištění. Strýc ji zakoupil od legie, když ji opouštěla. Bohužel nebylo k ní rozumné užití a strýček nechtěl pevnost prodat. Chátrala a chátrá i nyní. Dnes je v rukou lapků. Nabízím odměnu závislou na předchozí domluvě.

Podrobnosti sdělím po navštívení mého příbytku ve městě Bruma. (napsána adresa)

Leigelf



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Začnu tím jednodušším.“ pousmála se Angela, „Mladík jménem Julius Scula by se rád dostal do řad Chorrolského vojska. Z toho co vím tak je to syn zdejšího nižšího šlechtice a o vstup se snažil už v minulosti. Ale váš předchůdce ho shledal nevhodným a odmítl jeho přijetí. Přesné důvody neznám.“ pokrčila rameny, „Hádám, že ho najdete v jejich rodinném sídle.“ (popsala ti cestu k sídlu rodiny Sculových)

„Dále je tu problém s žoldačkou. Odtrhla se od skupiny žoldáků, které bojovali za regentku ještě před bitvou. Nejspíš se rozkmotřili... kdoví?“ pokrčila rameny, „Bohužel teď se začíná ozývat a dělá neplechu. Chodí od vesnice k vesnici, vymetá hostince. Opijí se a podle zpráv co máme vyvolává rvačky s cílem najít někoho kdo jí bude dostatečně roven a přemůže ji.“ povzdechla si, „Podle popisu jde o orčici, silnou, svalnatou a nelítostnou. Zocelenou bojem a touhou po něm. Doporučovala bych to vyřešit nějak kultivovaně... když pošleme strážné, zvrtne se to a může téct zbytečně krev.“

„A poslední... přišla žádost od vesničanů. Prý jim odumírá půda a neúměrně kazí úroda.“ podívala se na tebe, „Nejsem si jistá jestli tento problém neměli spíš směřovat na dvorní čarodějku, ale kurýr dopis předal nám. Tak ho pro změnu předávám dál já.“ pousmála se, „Dopis byl stručný. Žádné konkrétní informace... Bohužel.“ pokrčila rameny.

Když si Angele nakreslil své rozdělení oddílů a seznámil ji se svými představami. Prohlédla si tvůj nákres.
„Originální.“ usmála se nad názvy oddílů. „Pro každý oddíl bychom měli nejlépe stanovit jednoho velitele nebo velitelku.“ navrhla poté, „Mohu vám dát pár jmen se kterými jsem byla vesměs spokojena, když jsem tu dohlížela na bezpečnost hrabství.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Silverwoodová se nijak tvé nabídce nést listiny nebránila, ochotně ti je předala, aby měla volné ruce zatímco jste směřovali ke komnatě arcimága.

„Asi vás trochu zklamu, protože se jedná o běžná očarování. Pozitivně posilují svého nositele a prohlubují některé jeho schopnosti. Jmenovitě především manu, sílu sesílaných kouzel, případně jeho vitalitu a tak podobě.“ začala tě seznamovat s očarováním tvých artefaktů, „Ale jeden z těch náhrdelníků přeci jenom vybočuje a mohl by pro vás být užitečný.“ krátce se na tebe podívala, „Obsahuje totiž komplikovanější očarování složené z více než jednoho. To by vaše magické schopnosti mohlo značně posílit. Ale protože předpokládám neznáte celou jeho historii... asi by nebylo na škodu provést jeho očištění, aby uvnitř nebylo ukryto něco temného. Přestože jsem nic takového nenašla.“ odvrátila zrak a podívala se na tabulku u dveří arcimága. „Jistota je totiž jistota.“ konstatovala, „Ale myslím, že jedna věc mi ještě chyběla. Nestihla jsem ji, protože mě Palagán požádal o vyrobení amuletu s dost neobvyklým očarováním a bohužel na to dost spěchal.“ řekla ještě předtím než zaklepala a poté vešla dovnitř. Dveře se za ní ihned uzavřely.

„Profesore Vici!“ křikla na tebe jedna ze studentek, která na Univerzitě podle roucha nebyla ani rok. „Jste profesor Vici... doufám.“ usmála se, když tě oslovila a doběhla, „Tohle...“ vytáhla z kapsy roucha dopis s pečetí, která neobsahovala žádný symbol rodu či jiné příslušnosti, která by ti nepověděla kdo ti dopis posílá. Obálka totiž žádné jméno neobsahovala. „Odchytla mě žena. Říkala, že se s vámi zná a mám vám tento dopis neprodleně předat.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Releth si tě bezprostředně po vyrušení prohlédl. Chvilku se zdálo, že váhá jakým způsobem ti má odpovědět. Nakonec se rozhodl a mlčky kývnul na souhlas.

„Profesor Baldach je v tomto oboru zkušenější.“ řekl Releth vyhýbavě, když si tě vyslechl a ukázal si mu knihu. Když si mu ukázal náčrtek, prohlédl si jej. „Můžu se zeptat proč hledáte toto místo?“ podíval se na tebe a poté se podíval na Rilen, která zůstala sedět na místě a spíš dělala, že ji váš rozhovor nezajímá. „Podle knihy... je to místo, které obývají odpadlíci. Což jsou mágové, kteří se nebojí praktikovat magii bez jakéhokoliv omezení. Pro Císařské mágy a jiné odpůrce těchto praktik je to místo zla, které musí být zničeno.“ podíval se na tebe podezřívavým pohledem a znovu se podíval na sedící Rilen, „Uniklo mi vaše jméno.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 02.01.2022 16:31
 
Sarako
,,Ti lapkové mi přijdou fajn." odvětím Garynovi, sbalím lístek se zakázkou a když mi dojde, jak to vyznělo, pohotově dodám: ,,Myslím jako zakázka. Na rozdíl od medvěda by u sebe mohli mít nějaké cennosti, co si za dobu své existence stihli nahromadit." a vyrazím s Garynem k místu na aderese na onom lístku z vývěsky.

Jakmile tam dorazíme, zaklepu na dveře a vyčkám na vyzvání, nebo až nám přijde někdo otevřít.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
"Fallen Merle, profesore." představím se mu, "Ptám se vás na to v rámci budoucího výzkumu, který chci představit univerzitnímu sboru v Cyrodiilu. Mám v plánu zaměřit se na ztracená, nebo zapomenutá místa, kde se provozovala magie. Vyzkoumat a učinit několik expedic pro vyřešení otázky, proč byla tato místa tak důležitá. Lokace? Vliv daeder? Kdo ví?" na pár vteřin se odmlčím, "Je potřeba někde začít a myslím si, že toto místo je nejideálnější."
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Tondulin
"To by bylo skvělé, doufám také že dorazí z někteří z mých přátel, o důstojníky snad nebude nouze." Nadšeně se usměju na Angelu. "Zatím to bude takové provizorní rozdělení, nemáme ani dostatek mužů na to, abychom všechny oddíly zaplnily, ale musíme tomu dát aspoň nějaký řád."

"Jinak co se týče dneška, tak já se stavím za tím Sculou a tou žoldačkou. Uvidíme co je to zač... třeba by mohla být užitečná."

"Rád bych, aby jsi vzala svůj oddíl a prolustrovali jste Chorrol, případně i hrabství po těch kanibalech, je to teď absolutní priorita. Potřebujeme zjistit jak moc velký problém tenhle Namiřin kult představuje, kde se schovávají a kolik jich asi tak je. Svěřil jsem ti tenhle úkol, protože já jsem tady pořád tak trochu velitel cizinec, budeš mít při otázkách na místní určitě větší šanci na úspěch." Instruuji Angelu a počkám, jestli bude mít nějaké doplňující otázky nebo připomínky.
 
Aurelius
→ Tah 1081

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Chápu.“ zasmál se Garyn zatímco jste kráčeli k domu muže, který připevnil vzkaz se zakázkou na vývěsku. Brzy jste podle adresy nalezli jeho dům. Dřevěný domek s kamennými základy se příliš nelišil od ostatních. Z komína stoupal kouř. Zaklepal si na dveře a vyčkával. Garyn se mezitím začal rozhlížet po okolí.

„Někdo klepal. Běž otevřít.“ ozval se ženský hlas, který vybízel kohosi k otevření dveří. Chvíli poté se dveře otevřely. Za dveřmi postával chlapec, kterému mohlo být kolem osmi let. V ruce držel dřevěného koně a trochu nesměle na vás zíral. Netrvalo dlouho a dostavila se i jeho matka. Hnědovlasá nordka oblečená do měšťanského šatu se zástěrou od krve si utírala špinavé ruce do hadru.

„Zdravím vás.“ pozdravila tebe i Garyna, „Hádám, že jdete za manželem...“ pokračovala a pokynula, aby se hnědovlasý chlapec, aby doběhl za otcem. „Pojďte dál. Vybídla vás, ale příliš se rozhlížejte...“ a znovu si otřela si znovu ruce. Všiml sis, že v úzké chodbě je zavěšený jako dekorace starý kulatý štít s erbem hrabství, za ním byly umístěny na stěně dvě jednoruční sekery.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Musím vymyslet plán jak to provedu. Když se budu příliš vyptávat může to vzbudit rozruch a nemusíme objevit nic, protože přisluhovači daedry si dají o to větší pozor na jazyk. Ale něco vymyslím.“ ujistila tě Angela, „S žoldačkou pozor. Je dost pravděpodobně si z bojeschopnosti naší stráže nedělá žádné vrásky a rozhodně se jen tak nevzdá. To nemají žoldáci a obzvláště orkové v povaze.“ zmínila ještě v souvislosti s žoldačkou, „O Sculovi bude nepochybně něco vědět komoří Helbone. Jinak je to vše co jsem potřebovala neprodleně sdělit.“ oznámila nakonec.

Jakmile tak učinila ozvalo se zaklepání na dveře.
„Veliteli?“ ozvalo se za dveřmi, „Carina LaRouchová. Potřebuji s vámi něco prodiskutovat. Prý jste uvnitř. Mohu vstoupit?“ znělo i nadále zpoza dveří. Angela se jen otočila ke dveřím a poté nazpět.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Silverwoodová se nijak tvé nabídce nést listiny nebránila, ochotně ti je předala, aby měla volné ruce zatímco jste směřovali ke komnatě arcimága.

„Asi vás trochu zklamu, protože se jedná o běžná očarování. Pozitivně posilují svého nositele a prohlubují některé jeho schopnosti. Jmenovitě především manu, sílu sesílaných kouzel, případně jeho vitalitu a tak podobě.“ začala tě seznamovat s očarováním tvých artefaktů, „Ale jeden z těch náhrdelníků přeci jenom vybočuje a mohl by pro vás být užitečný.“ krátce se na tebe podívala, „Obsahuje totiž komplikovanější očarování složené z více než jednoho. To by vaše magické schopnosti mohlo značně posílit. Ale protože předpokládám neznáte celou jeho historii... asi by nebylo na škodu provést jeho očištění, aby uvnitř nebylo ukryto něco temného. Přestože jsem nic takového nenašla.“ odvrátila zrak a podívala se na tabulku u dveří arcimága. „Jistota je totiž jistota.“ konstatovala, „Ale myslím, že jedna věc mi ještě chyběla. Nestihla jsem ji, protože mě Palagán požádal o vyrobení amuletu s dost neobvyklým očarováním a bohužel na to dost spěchal.“ řekla ještě předtím než zaklepala a poté vešla dovnitř. Dveře se za ní ihned uzavřely.

„Profesore Vici!“ křikla na tebe jedna ze studentek, která na Univerzitě podle roucha nebyla ani rok. „Jste profesor Vici... doufám.“ usmála se, když tě oslovila a doběhla, „Tohle...“ vytáhla z kapsy roucha dopis s pečetí, která neobsahovala žádný symbol rodu či jiné příslušnosti, která by ti nepověděla kdo ti dopis posílá. Obálka totiž žádné jméno neobsahovala. „Odchytla mě žena. Říkala, že se s vámi zná a mám vám tento dopis neprodleně předat.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Favel Releth, též profesor.“ představil se ti na oplátku, „To je chvályhodné.“ ocenil tvoji snahu, „Ale obávám se, že zrovna toto místo by raději mělo zůstat širší veřejnosti skrylo. Vyzrazení polohy nesprávným lidem by obyvatelům mohlo způsobit nemalé problémy... v tom lepším případě...“ povzdechl si, „V horším případě pak skončit zničením a lovem všech co s ním měli něco společného.“ podíval se na tebe vážně. „Přesnou pomohu vám říci nemohu, abyste ji nemohl vyzradit nežádoucím. Nicméně mohu vás na toto místo vzít a nechat posoudit tamní obyvatele jak s vámi dále naloží a jaký budou mít oni pohled na váš výzkum.“

„Než se, ale rozhodnu vám něco takového skutečně nabídnout... Povězte mi.“ koukl po knihovníkovi, který stále ještě hledal vyžádanou kopii výzkumu. „Jaký je váš názor obecně na magii a její limity? Bavíme se čistě teoreticky... akademicky. Váš názor nebudu nijak soudit ani se nad ním pohoršovat.“ přesunul svůj zrak opět na tebe, „Jak jistě víte... existují určitá pravidla magie a jejího užívání. Spousta z nás se těchto pravidel sepsaných kdysi dávno drží a nezkouší jejich 'pružnost'. Nevstupují na onen tenký led. Nicméně jsou mnozí co tento tenký led překonají a proniknou ještě hlouběji. Takovým říkáme zjednodušeně odpadlíci... Císařští mágové s oblibou praktikanti temného umění, protože to zní pro veřejnost hůře a budí to více negativních emocí. Zjevně.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8046 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist