Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 1045

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Poklekl jsi vedle postele a pustil se do modlitby, když jsi dohovořil k Mefale zůstal si v pokleknutí čekat zdali ti dá nějaké znamení. Tvé čekání však bylo vyrušeno zaklepáním na dveře, které doprovázel i Garynův hlas.
„Máme návštěvu. Dost vzácnou.“ řekl zpoza dveří.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mirabelle se tvým slovům o ušmudlané zbroji zasmála, následovala tě ochotně do hostince a nebávala se ušpinit o tvoji zbroj, když ti nabídla rámě. Došli jste až k hostince kde právě probíhal úklid, uvnitř seděli jen štamgasti včetně Ferdy, který měl zraněnou nohu položenou na polštářku a popíjel pivo. Seděl k vám, ale stranou tudíž váš příchod vůbec nezaznamenal. Vyšli jste společně schodiště, odemkli dveře a urychleně se převlékli do lepšího oděvu. Při té příležitosti sis všiml, že Carweniny věci zcela zmizely a nic zde nezanechala.

Když jsi byl převlečen, počkal si až se Mirabelle též připraví, dávala si záležet, aby její zjizvená část nebyla tolik vidět. Chvilku to trvalo, ale když byla připravena spokojeně se na tebe pousmála a následovala tě za rámě, šaty měla totožné jako včera na svatbě.
„Mám tu jen tyhle... snad to nebude vadit.“ řekla nakonec, když jste opustili hostinec a kráčeli bok po boku zpět do sídla vládnoucího rodu.

„Pohádky ti jdou...“ řekla s úžasem pobavená Mirabelle, když jsi domluvil a prošli jste branou na nádvoří hradu, dále jste pokračovali již standartě do sídla a poté rovnou do trůnního sálu v němž bylo krom stráží prázdno. Pokračovali jste dál rovnou do hodovní síně. Zde už byla většina hostů usazena, chyběl pouze Delmus s Anitou.

Belius seděl na svém místě v čele, místo vedle něj patřilo Anitě, která ale stále ještě chyběla.
„Tohle nebyla vůbec šťastná volba...“ poznamenal Belius nahlas směrem k Chocholkovi naproti němuž se posadila Adrianna, která na sobě měla tmavofialové šaty s výstřihem a zdá se být více upravená než při tvém posledním setkání v její komnatě. Elbert sedící nejblíže k Beliovi ze strany jen pozvedl hlavu, jakoby chtěl odhadnout Adriannino náladové rozpoložení, když si sedla zrovna vedle něj.
„Ahoj Adrianno.“ pozdravil ji s úsměvem Chocholka.
„Chocholko. Přesedni se vedle.“ vybídl ho Belius vzápětí než Adrianna stihla jakkoliv zareagovat na jeho přivítání.
„Proč?“ hlesl nechápavě Chocholka, však si mě sem posadil sám.
„Jo, ale situace se změnila.“ namítl a podíval se na Adriannu, která nechávala oč mu jde. Elbert jen protočil oči a sklopil zrak do dokumentu, který studoval. „Protože si tam sedne Aedan a vedle něj si sedne Mirabelle, aby měla moje milovaná žena s kým mluvit. Delmus se nezúčastní, protože je nějaký rozmrzelí kvůli zprávám z Imperial City.“ vysvětlil Chocholkovi, který si jen povzdechl a pomalu vstal ze židle, aby se o jednu přesunul naproti sedícímu Aldarilovi, který rovněž situaci sledoval mlčky.

„Spokojen?“ zeptal se s povzdechem Chocholka.
„Ano. Teď je to ideální.“ poznamenal spokojeně Belius, když si prohlédl situaci u stolu.
„Je to rodinná večeře? Nebo oficiální večeře hrabství?“ tázal se Elbert a odložil dokument.
„Rodinná večeře. Sedíme jako rodina po velmi dlouhé době.“ usmál se Belius, „Tohle je velká příležitost. Rodina a přátelé.“ pokynul tobě a Mirabelle ať se také připojíte.
„Pak je to, ale celé špatně.“ namítl Elbert, Belius si povzdechl.
„Co je špatně?“ podíval se na bratra nevraživě.
„V čele sedí nejstarší člen rodu nebo ideálně hlava rodiny. Ta důvěra byla dána mně.“ zdůraznil mu Elbert, přičemž bylo patrné, že nyní protočila oči Adrianna a snažila se to skrýt porovnáním rukávu svých šatů.
„Vážně?“ koukl na něj Belius, „A jo... víš ono se to v tom množství titulu trošku ztratilo.“ přiznal následně žertovně, „V tom případě je to oficiální večeře členů rady hrabství a jejich hostů. Křeslo je moje.“ usmál se nazpět na Elberta v doprovodu mrknutí. „Je to pohodlné křeslo.“ konstatoval a přejel po rukojeti.
„Místo toho vzájemného pošťuchování bys měl uvítat nově příchozí.“ doporučila mu nakonec Adrianna, aby zabránila další drobné roztržce mezi bratry.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Laurana se na tebe šibalsky pousmála, koukla po malé spící Merril a následně zpět na tebe. „Zítra dám Merril na hlídání Scipiovi a vynahradíme si chvíle odloučení.“ navrhla tiše, „Ale teď bychom měli jít asi oba raději spát. Zítřek bude náročný.“ usmála se na tebe, věnovala ti polibek a pomalu se začala ustrojovat do nočního oděvu. Taktéž ses vysvlékl a oblékl do nočního oděvu. Společně jste pak ulehli, Laurana se k tobě přitulila. Brzy na to jste oba usnuli.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio jen kývl hlavou a pokračoval ve svých dalších povinnostech. Když jsi ho opustil vyhledal si khajiitku, ihned se začala vyptávat jakým způsobem ses domluvil s důstojníkem a jaký bude váš další postup.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Na každé pohádce je něco pravdy, aspoň se to říká ne?" Oplatím jí úsměv, načež vejdeme do síně a usedneme na Beliem přidělená místa. Při dialogu mezi Elbertem a Beliem o tom, zda se jedná o formální nebo neformální večeři budu házet jeden nechápavý pohled za druhým směrem k Mirabelle a Anně, přičemž jako starý proutník samozřejmě neopomenu v hlavně zhodnotit, jak jim to oběma sluší, zejména v jistých partiích.
 
Sarako
Poupravím si oblečení, co mám na sobě (kdybych měl náhodou jen ručník okolo pasu, tak se do něčeho rychle obléknu) připnu si meč k opasku, nasadím si přilbu a půjdu se podívat dolů.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1046

Vzhledem k tomu, že uplynul nějaký čas a dlouho neprobíhalo žádné hlasování o oblíbenosti postav Hrozby, což vzbuzuje dojem, že tento titul stále drží jedna nejmenovaná ženská postava (nemyslím si, že drží Grin), tak jsem se na popud jednoho nejmenovaného hráče rozhodl vyhlásit letošní ročník nominování oblíbených i neoblíbených postav!

https://i.imgur.com/fxuJFfJ.png

Aby to bylo co nejsnazší a nejrychlejší stačí, když kliknete na tento ODKAZ do Google formuláře a vyplníte alespoň určitý minimální počet jmen postav, které chcete nominovat v dané kategorii.

Hodně štěstí Wink

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Zkontroloval sis své oblečení, abys byl dostatečně upravený, připnul meč k opasku, nasadil si přilbu a následně se odebral ven z pokoje. Když ses přesunul do společenské místnosti spatřil si v jednom z křesel sedět samotnou Brumskou hraběnku, Garyn vypadala, že je trochu v rozpacích. Všiml sis, že hraběnka přišla oblečená v zelených šatech, zabalená do silného kabátu, který ji měl nejspíš chránit před zimou. Byla ozbrojena mečem, ale žádný jiný doprovod neměla.

„Bílý Guare.“ pronesla k tobě, když tě spatřila přicházet, pomalu vstala z křesla a napřímila se. Garyn zůstal stát opodál a jen střídavě hleděl na tebe a hraběnku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Usadil ses naproti Adrianně a Mirabelle se usadila naproti Elbertovi. Před Mirabelliným usazení jsi jí vytáhl židli a pomohl jí usadit se. Adrianna ti s vlídným úsměvem pokynula kývnutím na opětovný pozdrav, přičemž popondala připravenou skleničku, kterou měla naproti sobě položenou.

„Tak...“ spráskl ruce Belius, „Teď když vás mám všechny pěkně pohromadě.“ obrátil se na jednu stranu a poté i na druhou, „Měli byste se pěkně seznámit.“ vyjel svůj plán. Elbert sroloval dokument a odložil ho stranou, aby nepřekážel. „Mirabelle... tohle je Elbert Arterius, můj starší brácha, velitel rytířů...“ zadrhl se nakrátko, když se snažil rozpomenout co všechno má vlastně Elbert za tituly. „A tak dále... prostě velitel.“ pokynul rukou, „Ale ne zas tak veliký velitel. Aedan je výš.“ uvedl na pravou míru vzápětí Belius, přičemž ti neunikla Elbertova nepříliš radostná reakce ve tváři. „Elberte... tohle je Mirabelle, mistryně magie Obnovy a profesorka.“ podíval se konečně Belius na svého bratra.
„Já vím.“ odvětil mu nevzrušeně Elbert a pomalu vstal ze židle, aby se mohl napřáhnout a podat Mirabelle ruku na potřesení, která se rovněž na toto připravovala a též v průběhu seznamování povstala. Belius se na Elbertovu reakci zatvářil trochu překvapeně, ale nenechal se rozhodit.
„Rád vás poznávám, mistryně Sarricová.“ stiskl se slovy Mirabellinu ruku Elbert.
„Já vás také, veliteli Arterie.“ zareagovala s úsměvem Mirabelle. Elbert se následně posadil zpět na své místo.
„Mirabelle... toto je má milovaná sestřička Adrianna, baronesa, velmistryně magie Obnovy a zdejší zastupující dvorní čarodějka.“ představil svoji sestru Adriannu, která s úsměvem povstala. Elbert se podíval na Belia. „Sorry, má to kratší a zapamatovatelnější.“ vysvětlil mu pohotově. Elbert jen zakroutil hlavou.
„Také vás ráda poznávám Mirabelle.“ stiskly si obě bretonky ruku navzájem nad stolem.
„Děkuji. Já vás též, baroneso.“ usmála se nazpět Mirabelle a obě se následně posadily. Belius se rozhlédl na oba směry. Spokojeně se pousmál.

Když se situace kolem stolu více uklidnila a bylo po seznamování, přišla ke stolu i Beliova manželka a hraběnka hrabství Anita. Oblečena byla do nových šatů a vlasy měla dlouho, rozpuštěné. Účesem, který působil jakoby se inspirovala od Carwen. Belius chvilku překvapeně zíral, ale nakonec jí s úsměvem přivítal.

„Vítej drahá.“ řekl, když vstal a vysunul ji židli téměř totožně jako jsi to učinil ty s Mirabelle. Anita s poděkováním usedla vedle něj a krátce ho chytla za ruku, než se opět pustila a položila ruce na stůl.
„Děkuji. Vítám vás tu.“ promluvila směrem k vám a obrátila se na Belia, který si jí prohlížel.

„To... to mi doporučila Shael.“ vysvětlila mu vzápětí. Beliovi, ale zjevně jméno Shael v první moment nedošlo a nepřiřadil si ho ke Carwen. „Ta bosmerka, modrooká.“ připodobnila mu ji.
„Jo! Tahle...“ usmál se Belius, kterému konečně došla koho myslí. „Carwen je zkušená... ta se vyzná, sluší ti to, až se vrátí musíme z ní udělat dvorní dámu, abys měla nějakou kamarádku... v jejích rukou budeš v těch nejlepších.“ vydal ze sebe následně. Při této příležitosti se na tebe Mirabelle s úsměvem pousmála.

„Vážení. Večeře bude přinesena velmi brzy.“ ozval se hlas jedné z mladších služebných, která přišla na kouknout, rychle se přesunula k druhému prázdnému čelu stolu, „Prosím co si budete přát k pití? Víno, pivo... čas nebo něco jiného?“ zeptala se.
„Přineste sem jak víno tak pivo. Každý si něco vybere.“ doporučil jí Belius, přičemž služebná přikývla více na odpovědi nečekala a odešla.
„Snad přinese celý soudek.“ zasnil se nahlas Chocholka, „Škoda, že tu není Flavius.“ dodal.
„Jo. Pohnojit by tu chtěla spousta věcí.“ přitakal mu Belius.
„Zítra tu nebudu.“ přerušil jejich rozpravu Elbert, „Zúčastním se zasedání naší rady, nějaký čas tu pobudu i poté, ale ještě v předvečer mám domluvenou schůzku v Imperial City.“ oznámil vzápětí, „Vezmu si sebou část rytířů. Stačit jich bude tak Dvacet.“
„Dvacet?“ žasl překvapeně Belius, „To tam jedeš někoho sejmout?“
Elbert mu neodpověděl.
„Zbytek tu zůstane a bude vám k dispozici.“ promluvil směrem k tobě.
„Má to být poklidná večeře bez práce...“ přispěla Adrianna, která nejspíš chtěla dát přednost jiným tématům.
„Rodinná večeře to není. Vždyť to Belius sám řekl.“ obrátil se na ní Elbert.
„Nebuď takový puntičkář a bavme se raději o něčem zábavnějším.“ doporučila Adrianna, ale když domluvila zahalila se místnost do ticha.
Elbert jen přikývl.

„Aldarile jak to vůbec šlo? Už víš co jsou to divoké sny?“ zazněl v tentýž moment Chocholkův hlas, který se obracel směrem k Aldarilovi, nejspíš v domnění, že druhá strana stolu má již své téma dané. Chlapec zrudl a Adrianna polkla a znovu poposunula připravenou skleničku.
„A to je velmi dobrá otázka.“ zdůraznil Belius, který se toho ihned chytl. Adrianna vytřeštila oči, promnula si obě ruce navzájem a bylo na ní patrné, že váhá jak reagovat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Spíš (1/3)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio jen kývl hlavou a pokračoval ve svých dalších povinnostech. Když jsi ho opustil vyhledal si khajiitku, ihned se začala vyptávat jakým způsobem ses domluvil s důstojníkem a jaký bude váš další postup.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Je mi ctí hraběnko." odvětím na její slova, přijdu k ní a zlehka se ukloním ,,Čemu má maličkost vděčí za Vaší návštěvu?"
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Jen pobaveně zakroutím hlavou nad tím, že s těmi divokými sny nepřestanou a soucitným pohledem vyjádřím Anně podporu. Pak se otočím na Mirabelle a dám se s ní do konverzace. "A jak vůbec šlo to jednání s arcimágem, moc Benocha neznám, ale předpokládám, že drží Univerzitu stále na starých dobrých kolejích Paldagangu? Ještě jsem zaslechl od Angely, že chtěl i něco projednat se mnou, nevíš o co šlo?"
 
Aurelius
→ Tah 1047

Vzhledem k tomu, že uplynul nějaký čas a dlouho neprobíhalo žádné hlasování o oblíbenosti postav Hrozby, což vzbuzuje dojem, že tento titul stále drží jedna nejmenovaná ženská postava (nemyslím si, že drží Grin), tak jsem se na popud jednoho nejmenovaného hráče rozhodl vyhlásit letošní ročník nominování oblíbených i neoblíbených postav!

https://i.imgur.com/fxuJFfJ.png

Aby to bylo co nejsnazší a nejrychlejší stačí, když kliknete na tento ODKAZ do Google formuláře a vyplníte alespoň určitý minimální počet jmen postav, které chcete nominovat v dané kategorii.

Hodně štěstí Wink

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Lehce ses uklonil. „Přišla jsem, abych se ujistila, že máte vše a nic vám nechybí.“ oznámila ti hraběnka vzápětí, když se vrátila do křesla a opatrně se posadila. „Ubytovala bych vás bývala na hradě, ale mám tam momentálně několik hostů, které musím mít na očích.“ vysvětlila.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Shrnula bych to slovy...“ nadechla se nakonec po chvilce ticha Adrianna, „Že jsem Aldu seznámila se vším co jsem považovala za důležité, aby ve svém věku znal. A pokud vy pánové nevíte co to problematika těch vašich snů znamená...“ pokračovala rozvážně, aby nijak pochybila, přičemž si vyměnila pohled s Chocholkou i Beliem, „Mám nějaké knihy, které vám to vysvětlí.“
Belius se nadechoval ke slovu.
„Jsou bez ilustrací.“ dodala vzápětí Adrianna. Belius polkl a zjevně neměl dalších otázek. „Tím bych celou diskuzi na téma 'divoké sny' uzavřela. Nebo vás všechny prokleju a bude se vám zdát sny o hadech.“
„To neumíš.“ namítal pobaveně Chocholka.
„Chceš to risknout?“ řekla neobvykle rázně Adrianna, přičemž bylo znát, že se Chocholka jejího tónu lehce zalekl a raději svůj další postup konzultoval očně s Beliem, který mu dal zakroucením hlavy signál, aby svá slova polkl a téma skutečně změnil.
„Raději ne...“ ujistil ji. Adrianna se jen pousmála.
Elbert si mezitím otočil mlýnek a sledoval situaci po celém stole.

„Dobře.“ odpověděla ti pohotově Mirabelle, když se situace kolem snů vyřešila. „Domluvili jsme se na dalším postupu, ale zítra se musím zúčastnit porady na Univerzitě a také musím vyhlásit konkurz na kolegy.“
„Kdybyste sháněla profesorku magie Obnovy, znám jednu šikovnou mistryni z Vysokoskalské provincie. Věřím, že by byla ochotná se přesunout sem, aby alespoň na chvilku unikla od svých rodičů.“ nabídla Adrianna.
„Jestli je ochotná, má znalosti a chtěla by zde učit tak s tím nemám problém.“ odpověděla jí Mirabelle pohotově.
„Výborně. Dám jí vědět.“ přikývla Adrianna.
„Kterou máš na mysli?“ informoval se Elbert, když přestal točit mlýnek.
„Lizzie de Fey.“
„To je ta tvoje švihlá asistentka?“ povzdechl si následně.
„Náhodou je fajn.“ nesouhlasil Belius.
„Není švihlá.“ ujistila Mirabelle Adrianna, když si všimla jak se dívá na Elberta. „Je mladší, ale velmi talentovaná... ale k tomu nižšímu věku se váže tendence roztěkanosti, ale jinak je svědomitá, pracovitá a má ten správný zápal.“ ujišťovala i poté.
„Dobře. Když dorazí s kolegyní se s ní setkáme a uvidíme co z toho vzejde.“ usmála se nakonec Mirabelle.
„S kolegyní?“ zeptal se Elbert.
„Carinou LaRouchovou.“ sdělila mu jméno Mirabelle.
„Aha.“ vydal ze sebe nevzrušeně Elbert, „Tu neznám.“ dodal a obrátil se ke dveřím, „Kdepak jsou s tím pitivem.“ zeptal se spíš sám sebe.

„Paldagang?“ tázala se pro změnu Adrianna.
„To jsem vymyslel já.“ přihlásil se ihned hrdě Belius, „Váže se k tomu dlouhý příběh... v němž figuruje Palagán, Globullus a náš bratranec Art. “ vysvětlil stručně.
„Univerzita je asi ve svých kolejích stále... já jsem bohužel byla dost dlouho mimo... v tom Anvilu.“ její hlas se lehce zachvěl, „Ale myslím si, že se Univerzita drží stále ve stejných kolejích.“ dodala již s klidným obvyklým tónem hlasu, „Ale co s tebou chtěl probrat.“ obrátila se na tebe, „To už si vůbec nevzpomínám jestli vůbec zmiňoval.“ přiznala se zamyšlením.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Spíš (2/3)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio jen kývl hlavou a pokračoval ve svých dalších povinnostech. Když jsi ho opustil vyhledal si khajiitku, ihned se začala vyptávat jakým způsobem ses domluvil s důstojníkem a jaký bude váš další postup.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Nocoval jsem v lesích i popelem pokrytých pustinách Morrowindu. Nemohu si stěžovat." odvětím co možná nejvřeleji hraběnce ,,Tady s Garynem jsme nezaháleli a zařídili jsme nocleh ještě dvaceti dumnerským uprchlíkům, které dopravíme zpět do Cheydinhalu a zajistíme jim tam lepší budoucnost stejně, jako těm dunmerům, co zůstali v Cheydinhalkém hrabství, čímž taky hodlám splnit to, k čemu jsem se zavázal. Jestli ode mě cokoliv potřebujete, stačí říct. Stále se vůči Vám cítím zavázán, neboť jsem nedokázal zachránit život vašeho manžela."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"I když to trochu zavání prací, tak je fakt, že více mágů potřebujeme.... Nebýt toho milého chlapíka Stenuse nebo, jak se to jmenoval a Adrianny bych už dneska ležel pod drnem. Asistence mágů je pro mě teď naprosto klíčová, když tu chytáme upíry a podobné nestvůry. Mohla by jsi sem dotáhnout Palagána, to by to tady teprve ožilo." Zasněně a s úsměvem se otočím na Mirku, jako bych vzpomínal na staré zlaté časy v Dremwusově kleci.
 
SuperHunter
Narychlo se ujistím že mě a khajitku nikdo neposlouchá nebo nepozoruje, "Máme ho vyslechnout a následně se ho diskrétně zbavit. Jak to uděláme je zcela na nás. Asi bych začala s obhlédnutím sídla našeho cíle a potom uvidíme jak budeme postupovat."
 
Aurelius
→ Tah 1048

Nominace stále pokračuje!

https://i.imgur.com/fxuJFfJ.png

Aby to bylo co nejsnazší a nejrychlejší stačí, když kliknete na tento ODKAZ do Google formuláře a vyplníte alespoň určitý minimální počet jmen postav, které chcete nominovat v dané kategorii.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Hraběnka se tvým slovům o noclehu v lesích jen pousmála, „Konejte jak uznáte za vhodné, ale byla bych radši kdyby se celá situace vyřešila co nejdříve než vzroste napětí na neúnosnou hranici a vyprodukuje to zbytečnou nevraživost a nenávist vůči dunmerštím osadníkům.“ zareagovala následně, „Proto jsem posvětila přesun příchozích dunmerů mimo město do jejich vlastní 'osady'. Ale až to vyřešíte vytrhnete mi trn z paty a já si budu moct oddechnout, protože budu mít o jeden problém v hrabství méně.“ poté se odmlčela a zapřemýšlela.

„Prozatím mi bohatě stačí když se vypořádáte s tímto problémem.“ oznámila ti následně, „Zbylé problémy nějak zvládnu sama nebo jimi pověřím někoho z mých poddaných, ideálně pak nějakého chtivého nápadníka, který mi chce prokázat svoji udatnost v boji.“ pousmála se.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mirabelle tvé nadšení pro přivedení Palagána zjevně příliš nesdílela, ale její další reakci nakrátko přerušil příchod služebnictva, které neslo na podnosech trojici lahví vína a také přineslo menší soudek s pivem.
„Já se toho ujmu dámy...“ ujistil dvojici služebných, které přivedli soudek Chocholka a vstal od stolu, pokynul Aldarilovi ať mu jde pomoci, altmer přikývl a následoval Chocholku na stranu neobsazeného stolu. Lahve s vínem položili před vás, abyste na ně dobře dosáhli.

„Večeře bude brzy.“ ujistila vás krátkovlasá postarší blondýnka, „Budete si přát něco dalšího?“ zeptala se, přičemž si vás všechny v rychlosti přejela pohledem. Zatímco Adrianna služebné příliš pozornosti nevěnovala, Elbert se na ženu otočil i přestože jí nechtěl sdělit žádné přání. Belius jen zakroutil hlavou a gestem dal pokyn, aby se vrátila ke své práci. Blondýnka jen přikývla a pobídla zbylé služebné k odchodu.

„Palagán má dost své práce na Univerzitě a svých jednání mimo ní.“ vyžila nastalé ticho Mirabelle, aby ti zodpověděla otázku týkající se Palagána, Elbert svůj zrak přesunul opět ke stolu, Adrianna poslouchala Mirabelle a Belius s Anitou si tiše cosi šuškali mezi sebou. Chocholka mezitím vysvětloval Aldarilovi jak se popasovat se sudem, který konečně dostali na stůl. „Myslím si, že on by Univerzitu hlavně ani neopustit nechtěl... byť by tu třeba šlo jen o nějaké občasné vyučování.“ pokračovala nerušeně Mirabelle.
„Můžeme zkusit od nás stáhnout nějaké další čaroděje a čarodějky.“ navrhl Elbert, „Rowley snad dva nebo tři postrádat bude moct, když si může dovolit postrádat takovou spoustu rytířů.“ dodal vzápět.
„To asi nebude nutné. Sednu si Carinou a De Peyranovou a společně se domluvíme o přijetí dalších kolegů, ale část kolegů by mělo střídavě z Univerzity učit i zde, pokryjeme studium.“ odpověděla mu Mirabelle.
„To ano, ale v rámci bojeschopnosti to chce skutečné mágy ovládající mistrně boj se zbraní a magií zároveň, zkrátka skutečné bojové mágy. Takový luxus tu bohužel nemáme. V tomhle směru lze považovat dostatečně připravenou jen De Peyranovou.“ namítl Elbert, přičemž se obrátil na Belia, „Ona je prý dost pod tlakem... nevíš o tom něco?“ zeptal se.
„Jak to myslíš?“ zeptal se Belius, který zjevně nevěděl co přesně myslí. Adrianna též zpozorněla.
„Já o tom popravdě moc nevím, ale podle Procyona ji Hannibal drží hrozně zkrátka, neumožňuje jí publikovat výzkumy... nemůže ani sama na setkání čarodějů a čarodějek kam je ona pozvána a on nikoliv.“ vysvětlil Elbert, „Dost mě to překvapilo.“ přiznal.
„No... Víš co...“ povzdechl si Belius, „On byl vždycky tak trošku debil.“ prohlásil bez obalu.
„Za studia jsme mu říkaly s holkami uspávač jehňátek...“ přispěla Adrianna, „Mluvil strašně monotónně až to dokázalo uspat kdekoho.“ zasmála se.
„Jehňátek?“ podivila se Mirabelle, „U nás se takovým lidem říká 'uspávač hadů'.“ usmála se.
„Tohle přirovnání by Anna nepoužila, protože se bojí hadů.“ zasmál se Belius, „Pamatuješ jak jsem ji dal toho vyřezaného hada do postele?“ obrátil se na Elberta, který jen přikývl. „Jak ječela přes celé rodinné sídlo až praskaly stropy a padala omítka.“ pokračoval rozesmátý Belius v líčení historky z Annina dětství. Adrianna nebyla moc nadšená, Elbert se usmíval.
„Pak tě otec pěkně zlískal.“ připomněl mu nakonec Elbert.
„Jo...“ uklidnil se pobavený Belius, „Ale... stálo to za to.“

„Chlapy máme to!“ oznámil Chocholka, když připravil sud piva do finální váze a začal točit jedno pivo za druhým, jakoby očekával, že si každý z vás jedno dá.
„Můžu také?“ zeptal se Aldaril.
Belius, Adrianna a Elbert se na sebe střídavě podívali.
„Dneska hlídáš ty Elberte, rozhodni si to ty.“ pobídl ho poté k rozhodnutí Belius. „Dnes to jde na tvoji zodpovědnost.“ připomněl mu.
„Fajn.“ obrátil se na židli Elbert, vstal a zamířil k sudu u něhož postával Chocholka s Aldarilem. Následně si přidřepl jakoby chtěl být s Aldarilem přibližně stejně velký, „Jedno menší pivo na ochutnání si zcela výjimečně dát můžeš.“ rozhodl nakonec, „Ale jen výjimečně.“ zdůraznil s gestem pozvednutého prstu. Chocholka poté předal Elbertovi jedno z připravených piv a bretonec s ním zamířil zpět ke stolu.

„Tak... a teď to můžeme prásknout Rolstonce.“ zažertoval Belius, „Ta by práskla do koní a byla by tu dřív než by stačila spadnout pěna.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Cítíš nepříjemný chlad, který je zcela neobvyklý (nikdy předtím si něco podobného ve vile Viciů nezažil) pomalu otevíráš oči a spatřuješ stále tmu, po celém pokoji se line nepřirozené ticho, doprovázené občasným zaskřípáním vchodové branky, která nejspíš zůstala otevřena neboť ji někdo z odcházejících špatně zavřel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Platí.“ souhlasila khajiitka, když si jí nastínil prvopočátek vašeho plánu, „Jdeme tam hned? Je ideální příležitost, počasí se zdá se uklidnilo a venku už je tma.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Sny... sny a zase jenom sny... viď Škorpiasi?
Upravil/a Aurelius dne 28.09.2021 23:40
 
scorpioncz
Podívám se směrem k oknu, jestli není otevřeno. Pokud ano, tak ho půjdu zavřít a pokud ne, tak zkusím zjistit původ onoho chladu s tím, že se trochu budu obávat toho, že to způsobí třeba ona lichova hůl, nebo něco co jsem si přinesl z mohyly. Budu postupovat opatrně, připraven se bránit.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Za bojové mágy bych vám byl velmi vděčný, neškodilo by mít někoho nezatíženého vyučováním přímo pro potřeby armády." Odpovím Elbertovi a budu zaujatě koukat, co Chocholka vyvádí se sudem piva. "Hlavně mi prcka moc neopijte, zítra ho vezmu mezi stráž a na cvičiště, tak ať se tam nemotá." S úsměvem okomentuji Aldovo pivo.

Po chvilkovém uvážení si stoupnu, popadnu jednu lahev vína, kterou odšpuntuji a pasuji se do role obsluhy. "Která dáma ráčí tento lahodný mok?" Řečnicky se zeptám, usměju se a postupně naliju do sklenice Anitě, Mirabelle a Adrianně, i kdyby třeba některá z nich prostestovala.
 
Sarako
,,Máte mé slovo, že udělám vše, aby byla tato záležitost do týdne zařízená. Když jsem byl Hrabětem Rullem pasován na rytíře, přísahal jsem, že budu bránit slabé a pomáhat potřebným. Taky jako obyvatel Morrowindu vím, jaká je tam situace po uzavření dolů a plantáží na území drancovaném argoniány." na odmlčím se a po chvíli dodám: ,,Je tu ještě jedna věc. Felisa Demnevanni, Hrabě Rullus, rod Arteriú a několik dalších lidí o mě zná celou pravdu." načež si sundám přilbu ,,Lucius Valerius, Corrietis a většina Císařských mágu by mě za zabití Bothiel nejradši viděli mrtvého. I když si mnozí myslí, že jsem uprchl a plánuji pomstu, zůstal jsem stále zde a dělám vše proto, abych očistil své jméno. Pokud o mě nyní pochybujete, protože jsem Vám o sobě neřekl celou pravdu, dejte mi týden. Pokud do týdne nebude záležitost, jíž jste mě pověřila zařízena, nechám se některým z vašich mužů vydat Luciovi. Částka kterou za mě nabízí je dost vysoká na to, aby za ní bylo možné vystavit jednu, nebo dvě osady pro dunmerské uprchlíky a alternativně tak vyřešit váš problém." a vyčkám, jak na mé doznání bude hraběnka reagovat.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
SuperHunter
Pokud je poblíže okno nakouknu ven jestli už oprvadu přestalo pršet.
"Určitě. Tak jak říkáte, ideální příležitost. Víte kde to je?" potvrdím Zeniře a následně se jí zeptám na lokaci Civellova sídla před tím než vyrazíme.
 
Aurelius
→ Tah 1049

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nepochybuji o vašich schopnostech.“ ujistila tě hraběnka, když si vyslechla tvá slova a odhalil si jí svoji spojitost se smrtí Bothiel. Bylo na ní znát, že ji tvá slova překvapila, ale nijak nešokovala. „To není třeba.“ zakroutila hlavou na tvé vydání v případě neúspěchu, „Podle mého dvorního čaroděje byla Bothiel hotovým ztělesněním zla. Pak nevidím důvod proč byste měl být stíhán za to, že jste ukončil její řádění jednou pro vždy.“ podívala se na tebe vážně, „Váš neúspěch budu řešit jinak. Budu vůči Cheydinhalu ještě více důraznější a vyvodím trvalé diplomatické následky. To co se tam děje nemůžu tolerovat.“ dodala s důrazem ve svých slovech.

Garyn jen sledoval váš rozhovor a nezapojoval se.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Napíšu Rowleyovi, aby mi uvolnil nějaké bojové čaroděje a čarodějky.“ rozhodl po tvých slovech Elbert, „Nebude jich moc, ale nějaké jistě pošle.“ dodal a usadil se opět ke stolu. „Jedno pivo ještě nikoho neodrovnalo.“ namítl následně nesouhlasně, když si vyjádřil obavy o Aldarila.
„No! No... no...“ vydával ze sebe ušklebený Belius, „Mohl být namítnout...“
„Námitka se zamítá.“ odmávl ho Elbert a napil se piva. Belius kupodivu svoji námitku polkl.

Mezitím sis stoupl, převzal jednu z lahví vína a začal ji rozdělávat. Ženy téměř jednohlasně oznámily, že si dají víno a trojice ti podala své skleničky, abys je mohl naplnit vínem. Poté si opět své skleničky stáhli k sobě.
Aldaril mezitím přinesl Beliovi jedno pivo, Chocholka podal pivo tobě a oba si opět sedli ke stolu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Podíval ses směrem k oknu, skrze závěsy nebylo poznat jestli je zavřené nebo není. Pomalu ses k němu přesunul a přesvědčil ses, že je skutečně zavřené a žádný chlad jím procházet nemůže. Namátkou ses rozhlédl po pokoji, ale žádný zdroj chladu si nenalezl. Merril i Laurana zdá se spokojeně spí, na schodišti si zaslechl těžké našlapování, jakoby někdo v těžké zbroji stoupal vzhůru.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Oknem jsi vykoukla ven, skutečně se počasí zlepšilo a přestalo pršet. Zenira ti kývnutím potvrdila, že zná polohu Civellova sídla. „Půjdeme tam rovnou takhle? Nebo si opatříme ještě nějaké vybavení?“ zeptala se. Na vyžádání můžeš vyfasovat nějaké vybavení pro svoji misi, především všeobecné předměty (např. léčivé lektvary, obvazy, lektvary many, nové šaty, uniformu, Thalmorské zbroje atp.), specifické předměty si pak musíš obstarat jinde, protože takové vybavení Thalmor ve svém sídle nemá.

„Paklíče u sebe mám, vyháčkovat zámek bude problém.“ dodala po chvilce.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Sny... sny a zase jenom sny... viď Škorpiasi?
 
Sarako
,,Vážím si Vaší důvěry. Za úsvitu začneme s tréningem těch bojeschopných, co se ke mě rozhodli přidat. Bitva, která nás čeká, bude sice na poli diplomatickém, ale i tak nechci podstupovat riziko, že vůz se zásobami poslouží jako hostina pro nějaké lapky a nechci kvůli tomu zneužívat Brumské zbrojnoše, kteří si po bitvě o Chorrol zaslouží strávit nějaký ten čas zase u svých rodin." pronesu na hraběnčina slova, na chvíli se odmlčím a pak dodám: ,,Jinak, jaký máte pocit z Tarna a té jeho reformy? Doneslo už se do Brumy, jak dopadlo dnešní hlasování o jejím přijetí? Já jsem sice v Císařském městě dnes byl, ale s Vitou jsem se sešel před hlasováním a pak jsem se o tom po lovení zločinců s Atiem a záchraně jedné bosmerky už nějak nezajímal. Sice jsem při té záchraně vytrhl Vitu z nějakého jednání ohledně těch magických anomálií na Morrowindu, ale ta chudinka ztratila dost krve a já nevěděl, jestli to zvládne, nebo ne. V tu chvíli výsledky nějakýho hlasování prostě nejsou pro člověka nijak důležitý."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
Zní to, jakoby se dotyčný snažil být ticho? Každopádně přejdu ke dveřím a pokusím se je pootevřít tak, aby nezaskřípali v pantech. Jen lehce vykouknu co nejnenápadněji ven, abych zjistil o co jde a případně budu připraven čarovat nějaká obranná kouzla.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"I kdyby jste dokázal získat jen jednoho mága, tak vám budu velmi vděčný." Poděkuji Elbertovi a vrátím Chocholkovi pivo. "Klidně si dej i za mne, nějak nemám chuť. Ani na svatbě jsem nepil tak jako obvykle..... Za to můžou ti elfové a ten jejich les, člověka naučí jíst ovoce, kořínky a pít vodu.... Krutý to kraj." Usměju se a počkám na jídlo.
 
SuperHunter
”Líbí se mi vaše odhodláni, Zeniro, ale zatím jsem měla v plánu to místo pouze obhlédnou a zvážit naše možnosti jak se dostat dovnitř… Leda že by jste chtěla udělat průzkum i samotnou akci najednou. V tom případě by to chtělo zvážit možné způsoby jak se tam dostat už teď a určitě si sehnat nějaké vybavení navíc,” sdělím khajitce potom co si všimnu jak odhodlaně zní.
Upravil/a SuperHunter dne 04.10.2021 19:51
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist