Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Tondulin
"Je pravda, že Anny se také trochu obávám. Působí tak, jako že má nějaké temné tajemství. Složitá situace, to doporučení mám od Rolstonové víš. Pokud ona říká, že ten její údajný nástupce je hrozný, mám opravdu pocit, že jsme hluboko v prdeli."
 
Aurelius
→ Tah 963

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Ráda vás poznávám.“ promluvila k tobě Cassia LaRouchová, když se zastavila kousek od tebe. „Předpokládám, že to nebylo v dobrém.“ reagovala na zmínku o své sestře, přičemž si tě změřila pohledem. „Nebudu vás zdržovat od jednání.“ koukla na tebe a následně na Vitu, „Stejně jsem byla na odchodu a mám nějaké neodkladné povinnosti.“ dodala a bez dalších otálení opustila komnatu.

Jakmile za ní bouchly dveře, prošel se Vita po místnosti jakoby se chtěl po dlouhém jednání protáhnout. Zastavil se u vitríny, které věnoval krátký pohled a poté se navrátil ze svému stolu.
„Omluva není třeba.“ zakroutil hlavou zatímco jsi držel v ruce klíč a ukazoval mu ho, „Chtěl jsem se ujistit, že se je to skutečně Caesar a nejde o nějakého náhradníka.“ vysvětlil a usedl do křesla, rukou ti pokynul ať také obsadíš židli u stolu. „Bohužel žádný klíč se ke mně nedostal.“ zakroutil hlavou.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Od Rolstonové?“ vykulil oči argonian, „Tak do toho nejdu.“ odmítl okamžitě, „To je hodně rizikový kšeft. Buď je to past nebo ještě něco horšího.“ kroutil hlavou, „Raději risknu, že to bude vůl a budu potit krev, abych se ho zbavil později než spadnout do nějaké nastražené pasti, protože tohle smrdí od hlavy až k patě.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Kondoloval jsi ještě jednou Palagánovi, který zůstal sedět na schodech. Elanya s tebou zamířila nakouknout co se stalo s teleportační místnosti. Když jsi otevřel dveře do místnosti spatřil jsi popraskané stěny, podlahu a poničené pevné portály, některé z nich byly jen popraskané, jiné rozpůlené vedví nebo rozlomeny na víc kusů. Všiml sis, že u jednoho z portálů se nacházel v dřepu altmer (graf. vzhled - zde), měl delší hnědé vlasy a vousy s ozdobami typickými spíše pro nordskou kulturu. Zadumaně hleděl na rozbitý pevný teleport a udržoval v ruce nějaké tobě neznámé kouzlo.

Už ses chtěl otočit, když Elanya dívající se ti přes rameno tě zastavila.
„Počkej. To vypadá jako Wolfrey.“ řekla a obešla tě, „Počkej tu. Jestli je to on musíte se seznámit.“ dodala důrazně přesně s přátelským podtextem a vyrazila dovnitř. Vyrušila svým příchodem altmera, který sebou trochu cukl a obrátil zrak.

„Elayne!“ zvolal a roztáhl ruce, „Copak tu děláš?“ dodal s úsměvem postavil se na nohy. „Nějaký šílenec zničil všechny pevné teleporty. Vysál z nich veškerou magickou energii a přetavil ji v něco extrémního. Úžasné, ale docela frustrující, když si vezeme jaké rozsáhlé problémy to po provincii udělalo.“ povzdechl si a promnul si vousy. Nicméně pak se odmlčel a přátelsky se objal s Elanyií.
„Univerzita si najala profíka. Jestli to někdo umí spravit tak jsi to ty.“ usmála se na něj, ale Wolfrey jen zakroutil hlavou, „Což o to zpravit. Jestli to praskne bude to průser. Tyhle pevné teleporty jsi asi staré jak Univerzita sama... možná přeháním, ale je to dědictví pradávných mágů a arcimágů. Jestli se Císařští mágové domáknou, že se s tím něco stalo... fuuh.“ zatvářil se zděšeně, „Nebudeme si raději domýšlet co se stane.“ usmál se.
„To raději ne.“ pousmála se Elanya, která na tebe následně mávla. „Pojď Škorpiasi.“ vybídla tě. „S Wolfreyem se musíš seznámit.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 19.04.2021 00:24
 
Sarako
,,To je škoda." pronesu zklamaně ,,Ale vyšetřování rodiny Colových ohledně zakázaných magických praktik a rituálů spadá pod kompetenci Císařských mágů? Pokud ano, řekněte mi, kdo je tím pověřen, ať vím na koho se mám obrátit. A pokud nespadá, budu muset poslat Hraběti Rullovi vzkaz, aby nechal pověřit legionáře kompletním pročesáním městské i venkovské rezidence Colových. Každopádně..." vezmu uhlík a na kus pergamenu načrtnu podobu jednoho z klíčů podle předlohy, jenž mám u sebe a dodám: ,,Předejte to prosím svým podřízeným. Na takový klíč se nedá jen tak zapomenout."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
Pokrčím rameny a s mírným úsměvem vejdu do místnosti, trochu znepokojeně poslouchajíc o čem altmer mluvil. Ještě jednou se rozhlédnu po místnosti zvědavě, co jsme to vlastně s Elou natropili a pak budu věnovat pozornost onomu mágovi. "Zdravím, jak již řekla Ela, jmenuju se Škorpias. Jsem místní nový profesor." Krátce se představím a pozvednu ruku k potřásnutí. "Takže vy to opravujete? Myslíte, že to bude trvat dlouho nebo to bude obtížné?" Zeptám se.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Jak myslíš kamaráde, jen si pak u mě nestěžuj." S úsměvem odpovím a přesunu se zpět k Rolstonové, nebudu nic dalšího řešit dokud nenastane rada.
 
Aurelius
→ Tah 964

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Ano. Jejich vyšetřování spadá pod nás.“ přikývl souhlasně Vita, „Kolegyně LaRouchová tam poslala dvojici Císařských mágů, kteří se přímo specializují na tenhle typ vyšetřování. Budou jediní co se v oblasti budou nacházet a nijak by neměli narušovat chod hrabství.“ dodal vzápětí, „Jejich jména jsou...“ odmlčel se, aby mohl pohlédnout do papírů, „Melus Menien a Decalus Barbula.“ přečetl následně jich jména, „Jsou schopní a jejich metody vyšetřování už v minulosti přinesly spoustu užitku.“ vzal sis kousek papírů a použil Vitovo odložené náčiní na psaní a rychlé kreslení. Obkreslil jsi klíč a nákres ponechal Vitovi. „Předám. Nebo tím spíš někoho pověřím, protože chvilka nepřítomnosti vyrojila spoustu restů. Mimochodem... Penitus Oculatus vyšetřovalo Caesarovi aktivity i tady v Imperial City... je to už nějaký čas nazpět, tehdy ještě myslím vedla Penitus Oculatus velitelka Monetová.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Neboj se. Jsem světaznalý... já si nějak poradím.“ usmál se Chocholka po tvé reakci. Navrátil ses zpět k Rolstonové, která i nadále vyčkávala na stejném místě a stejně jako všichni ostatní čekala až přijde pokyn ke vstupu do hodovní síně a připojení se k vládnoucímu páru. „Až vejdete, postavte se nějak smysluplně vedle ostatních co s vámi zasednou v radě.“

Nemusel jsi čekal dlouho. Dveře se brzy otevřely. Jako první přišel pokyn pro vstup 'obecenstva', nižší šlechty a vybraných občanů hrabství. Když se usadili přišel další pokyn, tentokrát, abyste vešli vy. Ještě předtím si vás však Delmus s Rolstonovou seřadil tak, abyste stáli co pokud možno nejvhodněji vedle sebe.
„Budete jmenováni postupně: Adrianna, Aedan, Delmus a Chocholka.“ řekla vám ještě stručně Rolstonová a pokynula vám ať pokračujete. Šli jste v dvouřadu, vedle tebe kráčela Adrianna a za vámi Chocholka s Delmusem.

Vešli jste do hodovní síně, která se pro dnešní účely změnila v místnost pro zasedání rady. Veškeré stoly, které bylo možné odnést zmizely, které odnést nešlo byly odsunuty ke stěnám. Židle byly rozmístěny po obvodu místnosti tak, aby si všichni přizvaní mohli sednout a nikdo pokud možno nemusel stát. Rytíř byli rozmístění tak, aby v případě nutnosti mohli snadno zasáhnout, všem přítomným byli odebrány při vstupu do hradu zbraně. Tudíž jedinými ozbrojenými byli rytíři, stráže a členové rady, případně lidé s výjimkou. Uprostřed místnosti se nacházely honosnější židle rozmístěné do půlkruhu (protože některá místa nejsou obsazena bylo zbytečné dávat prázdné židle a proto sedíte pouze v půlkruhu). Židle hraběte a hraběnky byla nejblíže u sebe. Další židle byly už o trochu dále a poslední pár dveří byl ještě dál. Baron s baronkou seděli mezi pozvanými, naproti hraběti a hraběnce, obestoupeni rytíři tak, aby je nikdo z přizvaných nemohl jakkoliv ohrozit.

Pomalu jste pokračovali dál. Rolstonová kráčela před vámi a poté poodstoupila stranou. Přítomní s vaším příchodem povstali. Včetně hraběte, hraběnky i barona s baronkou. Zatímco baronka s baronem se tvářili zcela přirozeně. Na hraběnce byla patrná nervozita. Belius působil rovněž trošku nervózně, tvářil se zachmuřeně a vážně. Když tě však spatřil a stáli jste křížem naproti sobě (Adrianna je čelem k Beliovi ty k Anitě) , přišlo ti jakoby se nakrátko pousmál svým šibalským úsměvem, který naznačoval, že se schyluje k nějaké kulišárně v níž brzy jeden z vás sehraje nemalou roli.

Pozvaní si na pokyn Rolstonové sedli zpět na svá místa, baronka s baronem rovněž. Zůstali jste stát jenom vy a hrabě s hraběnkou.
„Vážený hrabě, vážená hraběnko, vážení přítomní.“ začala Rolstonová. Rytíř, který stál za židlemi vládnoucího páru je obešel a zařadil se po boku hraběte, aby mu mohl podávat listiny. „Představuji vám nominované uchazeče o členství v radě Chorrolu.“ poukázala směrem k vám, „První nominovanou je Adrianna Arteriová, post dvorní čarodějky Chorrolského hrabství. Předstupte prosím.“
Adrianna bez váhání předstoupila, došla blíže k Beliovi, lehce se poklonila a poté opět napřímila.
„Velmistryně a baroneso Northpointského hrabství Adrianno Arteriová.“ promluvil k ní Belius co nejformálněji a snažil se přitom tváři vážně a kameně. „Přísaháte, že budete vykonávat svoji funkci svědomitě a ku prospěchu našeho hrabství a jeho občanů? Přísaháte, že budete věrně sloužit koruně hrabství a vaše loajalita bude neochvějná i v těch nejtěžších časech? Neboť jsme hrdí, když se vítězí a věrní když se nedaří.“
„Ano. Přísahám.“ přísahala bez dlouhého rozmýšlení Adrianna.
„Jmenuji vás tedy...“ převzal Belius listinu od rytíře, „Do funkce dvorní čaroději a propůjčuji vám místo v radě hrabství.“ Adrianna převzala listinu s pečetí, „Prosím. Vezměte své místo.“ poukázal jí na místo, které se nacházelo po jeho straně, ale dál od jeho.
„Děkuji.“ poděkovala Adrianna, nakrátko se otočila k Anitě, která jí jen potřásla rukou.
„Gratuluji vám.“ řekla jí Anita s úsměvem. Adrianna se poté pomalu pootočila a odebrala se ke svému místu. Obrátila se zády k židli a zůstala stát.

Belius svůj zrak mezitím zaměřil na tebe a podíval se na Rolstonovou, které dal signál, že je připraven drobným kývnutím hlavy.

„Vážený hrabě, vážená hraběnko, vážení přítomní...“ ujala se opět slova Rolstonová, „Druhým nominovaným je Aedan Ervine, kvestor Osmé legie, post velitel ozbrojených sil Chorrolského hrabství.“ představila tě přítomným.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Když ses znovu rozhlédl po místnosti spatřil jsi spoušť, kterou jste s Elou natrolili v plné parádě. V poničené místnosti nebylo snad nic co by nebylo nějak poškozeno, možná vstupní dveře se zdály nebýt nijak poznamenány vaším experimentem se sférami.

„Archibald Wolfrey, čaroděj na volné noze.“ představil se s úsměvem, potřásli jste si rukou, „Rád vás poznávám.“ dodal a poté se rozhlédl, „Bude.“ přikývl, „Poškození jsou rozsáhlá... vlastně je zázrak, že to svým způsobem nezpůsobilo i nějaké škody na opačných místech. Vlastně můžeme být rádi, že to udělalo 'jen' nějaké anomálie.“ obrátil se promnul si vousy, „Oprava bude rozsáhlá, náročná a výsledek docela dost nejasný, protože... některé teleporty jsou prostě napadrť. Hlavně byly všechny pečlivě seřízené, aby fungovaly nesmírně přesně, téměř nulové odchylky... bezpečnější pevný teleport mezi dvěma místa byste těžko v našich končinách hledaly... a teď?“ rozhlédl se a rozhodil ruce, „Je to všechno...“ zarazil se, „V prdeli...“ konstatoval s trošku ztlumeným hlasem.

Ela na tebe koukla, zdálo se ti, že v její tváři je cosi co ti naznačuje, aby ses v žádném případě nezmiňoval o tom, že s tím máte cokoliv společného.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Tak mnoho štěstí, kdybyste potřeboval nějakou nenáročnou pomoc, třeba vám nějak pomohu, až zařídím vše, co nyní potřebuji udělat. Byla by škoda, kdyby tyto teleporty byly dlouhou dobu mimo provoz. Jsem si jist, že vám univerzita poskytne svoje zdroje na jejich opravu ... ale o tom jste již pravděpodobně mluvil s profesorem Palagánem ... není-liž pravda. Mimochodem o jakých anomáliích tu mluvíme? Byl jsem teď nějaký čas mimo a nesledoval jsem magické dění co se tu dělo. To víte ... expedice ... člověk si na nich odpočine a něco zajímavého při troše štěstí najde."

Až mi odpoví, a pokud nebude mít něco zvláštního na srdci, tak mu popřeji mnoho štěstí s opravami a vyjdu ven. Pokud Ela bude chtít u svého známého zůstat, či mne již dále nebude chtít doprovázet do globullova kabinetu, tak se s ní rozloučím a s úsměvem jí popřeji ať si odpočine. Každopádně bych rád vyrazil do onoho kabinetu a splnil globullovo poslední přání ...

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Po svém předvolání se budu snažit tvářit vážně a důstojně a kopírovat chování Adrianny přede mnou. Po přísaze věrnosti se zařadím vedle Anny a počkám až skončí ceremoniál s Delmusem a Chocholkou.
 
Sarako
,,No, zrovna pátrám po několika jedincích, co opustili Anvil a údajně se ukrývají ve zdejší chudinské čtvrti. Už jsem se dohodl s legátem Atiem na spolupráci." odvětím co nejvřeleji Vitovi ,,Znáte Atia, pokud se jedná o zločince, horlivě se snaží nastolit opětovný pořádek. Každopádně děkuji, že jste si na mě udělal čas." a poté zamířím k východu, ale než vezmu za kliku, dodám: ,,A ještě jedna maličkost. Byl bych rád, kdybyste podpořil dnešní návrh na znovuotevření Chorrolské pobočky pod vedením univerzitní profesorky Mirabelle Sarricové. Carina LaRoucheová bude na oné pobočce zástupkyní a kdyby se na oné pobočce odehrávali nějaké "Temné praktiky" budu prvním, kdo se to dozví. Navíc oba víme, že jedinci toužící po zakázaných znalostech si vždy najdou způsob, jak se k nim dostat. Spíše bych doporučil oprášení rodinných vztahů mezi sestrami LaRoucheovými. Na oplátku Vám mohu pomoci s nalezením Vaší zmizelé kolegyně Cariel." a vyčkám na Vitovu reakci.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 965

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Dobře. Snad vám legát dokáže pomoci.“ reagoval na tvá slova o pomoci legie a legáta Atia, došel jsi ke dveřím a než vzal za kliku zmínil ses o Carině LaRouchové a pobočce. „Sarricová má dobrou pověst, ale obávám se, že Carina LaRouchová není úplně vhodnou garantkou. A osobní antipatie mezi sestrami řešit nebudu, protože to je čistě jejich věc a nemyslím si, že je reálné je usmířit.“ řekl zatímco tě sledoval zpoza stolu, „Po Cariel pátrá náš tým, ale s každým dnem klesá šance, že ji nalezneme živou. Připravoval bych se spíš na variantu, že už hledáme pouze ostatky, protože Cariel by se už dávno za normálních okolností ohlásila.“ odmlčel se, „Každopádně... Na Carinu LaRouchovou si dávejte pozor... a kdybyste chtěl mohl bych s vámi do Chudinské čtvrti poslat i někoho od nás. Ať se nemusíte spoléhat jen na legii a horlivého legáta Atia.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Předstoupil jsi před Belia, který se jen pousmál. Uklonil ses po Annině vzoru a opět se napřímil.
„Kvestore Aedane Ervine.“ promluvil k tobě, „Přísaháte, že budete vykonávat svoji funkci svědomitě a ku prospěchu našeho hrabství a jeho občanů? Přísaháte, že budete věrně sloužit koruně hrabství a vaše loajalita bude neochvějná i v těch nejtěžších časech? Neboť jsme hrdí, když se vítězí a věrní když se nedaří.“
Přísahal si.
„Jmenuji vás tedy do funkce velitele ozbrojených sil Chorrolského hrabství.“ reagoval Beius, převzal od rytíře listinu s pečetí a podal ti ji do ruky. „Posaďte se po mé pravici.“ vybídl tě následně, aby ses usadil vedle něj. Rolstonová se na tento čin nezatvářila příliš nadšeně a mezi pozvanými to také zbudilo menší rozruch a cosi si mezi sebou začali šuškat, ale Belius poukázáním na místo své rozhodnutí dokonal. Převzal jsi listinu, potřásl si rukou s Anitou, která ti stejně jako Adrianně před tebou pogratulovala a věnovala vlídný úsměv. Zamířil si na své stanoviště, postavil se před židli a vyčkával. Anna na tebe s úsměvem koukla a tiše ti pogratulovala.

Belius se podíval na Rolstonovou, vyměnili si pohledy, které prozrazovali, že Belius si zjevně tvé usazení pozměnil o proti plánovanému protokolu. Přešla to, zjevně neměla jinou možnost a přesunula se k představení dalšího.
„Třetím nominovaným je Delmus Helbone, post poradce hraběte a hraběnky, komoří Chorrolského hrabství.“
Delmus předstoupil před Belia, uklonil se, Belius zopakoval slova přísahy a Delmus je stvrdil svým přísaháním, následně převzal listinu s pečetí, obrátil se k Anitě, potřásl jí rukou a na pokyn Belia se postavil k židle po jejím boku.

„Chocholka, post správce Chorrolské pokladny.“ řekla stručně Rolstonová a představila Chocholku. Argonian s jistou chůzí zamířil k Beliovi. Belius se na něj usmál, podíval se na Rolstonovou se kterou si vyměnil pohledy. Chocholka se krátce poté uklonil po vašem vzoru.
„Vážený Chocholko.“ nadechl se Belius, „Přísaháte, že budete vykonávat svoji funkci svědomitě a ku prospěchu našeho hrabství a jeho občanů? Přísaháte, že budete věrně sloužit koruně hrabství a vaše loajalita bude neochvějná i v těch nejtěžších časech? Neboť jsme hrdí, když se vítězí a věrní když se nedaří. Přísaháte, že nepodlehnete pokušení zlatých mincí a nezneužijete svého postavení k vlastnímu obohacení?“
„Přísahám.“ kývl hlavou aniž by se dlouho rozmýšlel.
„Jmenuji vás tedy do funkce správce pokladny Chorrolského hrabství.“ řekl následně Belius a předal listinu s pečetí Chocholkovi, který ji hrdě přijal. Belius však nepropustil Chocholku, pohlédl na jednu ze služebných stojících opodál, aby přistoupila blíže. Držela na menším polštářku zlatý náhrdelník s velkým zlatým kulatým přívěškemv němž bylo cosi vyraženo. „Přijměte symbol svého úřadu a vykonávejte ho svědomitě.“ vybídl rukou Belius, Chocholka opatrně sevřel velký náhrdelník a začal si ho uvazovat kolem krku, služebná přenechala polštářek rytíři, který se ihned zařadil na své místo a pomohla Chocholkovi s uvázáním.
„Děkuji.“ poděkoval Chocholka Beliovi a odebral se k Anitě, která mu stejně jako tobě pogratulovala a potřásla rukou. Chocholka se poté odebral k poslední volné židli, vedle Delmuse a seděl by tak naproti Anitě.

„Nyní znáte všechny nově jmenované členy rady Chorrolského hrabství.“ promluvil ke všem přítomným Belius, rozhlédl se, jakoby se chtěl ujistit, že nikdo neprotestuje. Nikdo na první pohled neprotestoval, všichni mlčeli. Chocholka zkoumal náhrdelník, který měl pověšený kolem krku. „Pevně věřím, že tato rada se brzy rozšíří a doplní prázdná místa, ale k nezbytnému chodu města nám nyní stačí tento počet.“ pokračoval po chvilce mlčení Belius, „A nyní. Posaďte se prosím.“ vybídl vás, přítomní krátce zatleskali. Usadili jste se každý do své židle. Hrabě s hraběnkou se posadili jako poslední.

„Pokud má teď někdo nějaké výtky k ustanovené radě... tak je může vznést. Jinak budeme pokračovat. Komoří.“ pohlédl Belius na Delmuse, „Připravte se.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Magické anomálie. Byly zaznamenány téměř ve všech hrabství, byly o různých silách a způsobily různé škody. Konečný součet škod zatím není, ale Císařští mágové otevřeně viní Univerzitu a vyzívají veřejnost, aby požadovala vyšetření celé záležitosti. To asi tak ve stručnosti...“ odpověděl ti Wolfrey, „Univerzita vás s tím asi brzy seznámí. Nebojte.“ usmál se a poté koukl na Elu, která mu jen oplatila úsměv.

Využil jsi chvilku ticha ke svému rozloučení. Ela se rozhodla tě následovat a rovněž se s Wolfreyem rozloučila a následovala tě pryč z místnosti. Altmer se tak brzy vrátil ke své práci. Zavřeli jste dveře do místnosti a pokračovali ke Globullovu kabinetu. Palagána jste cestou nepotkali, neseděl na schodech ani se netoulal po chodbě po které jste kráčeli.

„Způsobili jsme docela velkou spoušť.“ zašeptala Elanya s menšími výčitkami v hlase, „Ale bylo to nezbytné.“ dodala následně, aby obhájila čin. Došli jste ke dveřím Globullova kabinetu, na dveřích vysela tabulka se zlatým písmem s jeho jménem. Elanya na tebe koukla a zeptala se, „Máš klíče?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
Jelikož žádné výtky nemám, tak budu pouze potichu sedět a nervózně vyčkávat, co dalšího je na pořadu rady.
 
scorpioncz
"Ále kruci ... no vidíš, nevzal. Asi mi mělo dojít, že tam bude zamčeno." Zoufale zalomcuju za kliku. Když bude opravdu zamčeno, tak se otočím na Elu: "No pokud neznáš kouzlo na odemčení dveří, tak budu muset najít nějakého profesora." A pokud ani Ela nebude toto kouzlo znát, tak holt budu muset někoho sehnat. Zkusím se poohlédnout po chodbě, jestli se tam někdo nenachází. V Opačném případě, kdyby Ela kouzlo uměla, tak se jí poté pozeptám: "To je dost užitečné ... můžeš mi to ještě jednou předvést? Rád bych se to naučil." A Případně se i naučím ono kouzlo na otevírání zámků.

V každém případě, až se dostanu dovnitř, tak se nostalgicky porozhlédnu: "Bude to tu po nějakou dobu takové prázdné ... je to škoda, chudák Globullus." A následně se vydám k oné výstavce s obrázky. "Je to zvláštní, připadá mi to takové divné, když se tam přidávám já sám. Nechceš to udělat raději ty? A také by mě zajímalo, jestli je tu nějaká možnost si vyhotovit podobiznu, aniž bych musel ukazovat svoje nádherné malířské umění ..." Rozhlédnu se po nějakém magickém peru, nebo po nějaké nápovědě, která by mi umožnila svůj obrázek magicky vyhotovit. Pokud se mi tak nějak zadaří, tak svůj obrázek opatrně přiložím k ostatním se slovy: "Odpočívej v pokoji příteli. Snad to tam není tak hrozné, jak se na první pohled zdá." A skloním hlavu při chvilce ticha, jenž Globullovi věnuji.

Až v kabinetu skončíme, tak se obrátím na Elu: "Díky, že si mě doprovázela. Teďka už mi zbývá jen zaběhnout do univerzitní zahrady a odevzdat ty květiny, co jsme nasbírali ... a potom ještě musím něco vyřešit se Scipiem. Už tě nebudu déle zdržovat a ještě jednou díky. Odpočiň si." A tak se zatím rozloučím s Elou a vyrazím do zahrady, kde se pokusím vyhledat někoho, kdo se tam o to stará ...

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Stačí, když podpoříte vznik Chorrolské univerzitní pobočky. Jdeme s Atiem pochytat jen pár zločinců, ne nekromanty a černokněžníky." odmítnu Vitovu nabídku ,,Carině věřím, a i když je nejspíš usmíření sester LaRoucheový stejně reálné, jako usmíření rodu Rullů a Arteriů, nepokládám jej za nemožné. Koneckonců, raději vynaložím nemalé úsilí na usmíření oněch dvou rodů, než abych ty spory nechal dojít tak daleko, že bych si musel vybírat stranu, na kterou se přidám." a se slovy: ,,Osmička Vás provázej, příteli." se rozloučím s Vitou, opustím místnost a pomalu se vydám k bráně do přístavní čtvrti, kde vyčkám do Atiova příchodu.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 966

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Uvidíme. Podpořit je mohu, ale nejprve musím mít nějaké informace... nebudu podporovat něco o čem nic nevím. Každopádně jak myslíte.“ kývl hlavou Vita, „Jen vám radím. Buďte obezřetný. Carina dokáže být velmi přesvědčivá a je schopná manipulátorka.“ dodal ještě doporučení na rozloučenou a poté co jsi opustil komnatu se pustil opět do svých povinností.

Opustil si věž, prošel ulicemi města až k bráně do přístavní čtvrti. Netrvalo to dlouho a dorazil legát Atius v doprovodu osmi legionářů v lehkých zbrojích.
„Máme od legáta zajištěné povolení.“ hlásil legát Atius, „Můžeme vstoupit do chudinských čtvrtí a pátrat dle libosti. Zastupující velitelka Penitus Oculatus rovně vyjádřila svoji podporu. Takže to máme posvěcené hned ze dvou stran.“ řekl spokojeně a vytáhl listinu s pečetí Osmé legie. „Dostal jsem i jeden tip. Máme se zaměřit na muže jménem Tahzim. Zastupující velitelka tvrdí, že byl v minulosti vyšetřován pro spolupráci s Caesarem a údajně pro něj zprostředkovával nějakou výměnu zboží napříč Hammerfellem, Anvilem a možná i Morrowindem. Za pomoci své lodě. S tímhle kšeftem, ale zjevně přestal, protože mu byla loď údajně zničena během bitvy o Imperial City a zjevně si ho Caesar nevážil natolik nebo ho neplatil natolik, aby své živobytí obnovil.“ shrnul. „Podle posledních ne zrovna čerstvých hlášení, ale žije Tahzim právě v chudinské čtvrti. Takže pokud neumřel... žije tam zjevně spokojeně až do dnes.“ pokrčil rameny a čekal na tvoji reakci.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Neměl jsi žádné výtky a tak zůstal ticho. Stejně tak nikdo z přítomných se nevytasil s žádnou výtkou nebo připomínkou a tak se pomalu přešlo k předání prostoru pro komořího Delmuse. Delmus převzal slovo, poděkoval a předstoupil před přítomné doprostřed.

„Pokusím se být skutečný a výstižný. Úřad hrabství investoval získané finance do oprav hradeb, domů občanů, obnovení výroby a cechovních budov. Aktuální stav financí hrabství lze shrnout jako uspokojující, protože díky investici rodu Arteriů s Shornhelmského království je možné splatit všechny dluhy, které natropila regentka Haynová během své vlády, rovněž je možné s těmito financemi dále rozvíjet město a pomoci mu s obnově po bitvě a válce.“ vysvětloval, přičemž se střídavě věnoval Chocholkovi a vládnoucímu páru ke kterým nyní primárně hovořil. „Úřad dvorního čaroděje byl prakticky dlouhodobě nečinný. Po bitvě o město nikdo v úřadu nepůsobil a tak nebylo možné analyzovat případné magické hrozby v hrabství a vypořádat se s nimi... a vlastně všechno spojené s tímto úřadem značně stagnovalo, proto vás velmistryně Adrianno čeká poměrně dost práce tento úřad opět postavit na nohy. Bohužel nebudete mít k ruce ani nikoho kdo funkci vykonával před vámi, aby vás s nějakými úskalími seznámil, budete si muset poradit sama.“ obrátil zrak k Adrianně, „Ale jsem si jist, že si s tím poradíte.“ dodal a podíval se na tebe, „Městská stráž byla rozpuštěna ihned po bitvě, nahradil ji oddíl zanechaných legionářů a zbrojnošů, které připadli pod velení kvestorky Angely. V posledních dnech se snažila o obnovení městské stráže a proto se pro vás čeká završení těchto kroků a dohnání restů, které Angela nestihla... právě kvůli vašemu vystřídání ve funkci.“ podíval se na tebe, „Chorrolská stráž a celkově vojsko je momentálně značně oslabené, ale o tom vás jistě bude informovat kvestorka Angela, až vám přenechá celou agendu a seznámí vás s veškerými problémy.“ poté se obrátil na hraběte a hraběnku, „Bohužel kandidát na hlavního diplomata hrabství není přítomen... ale v současné době má hrabství navázané hlubší vztahy pouze s Brumou, Shornhelmským královstvím a samozřejmě rodem Arteriů. Křeslo v radě Starších je možné obdržet, ale není vhodné o něj žádat bez jmenovaného hlavního diplomata.“

„Hlavní diplomat dorazí brzy.“ ujistil Klargus Delmuse, když nastalo ticho a dunmer dal baronovi prostor k reakci. „Stejně tak se nově jmenovaný diplomat, který nahradí velitelku Rolstonovou ujme velení nad rytíři, které zde prozatím zanecháme, aby pomohli se zabezpečením hrabství a jeho území.“ dodal, „Je možné, že kandidát přesun nestihne a dorazí až po ukončení této rady, ale buďte si jisti, že se jedná o velmi solidního kandidáta, který velitelku Rolstonovou plnohodnotně zastoupí.“ ujišťoval i nadále baron.
Delmus jen přikývl.
„Tohle s ním projednám až dorazí.“ reagoval Delmus, „Děkuji za vysvětlení situace.“ poděkoval baronovi, „V současné době je tedy pro hrabství prioritou stabilizovat hrabství, obnovit řádný tok financí do pokladny hrabství a obnovit armádu hrabství na stejnou úroveň na které byla v minulosti. Zároveň bych vás v souvislosti s tímto tématem chtěl požádat o hlasování. Situace se má tak, že Chorrol vždy poskytoval prostory pro posádku Osmé legie. A je tedy důležité rozhodnout se jestli tomu bude tak i nyní. Závěr vlády regentky s touto posádkou dost brutálně skoncoval poté co se její příslušníci připojili k 'převratu'. Je tedy pouze na nás jestli usoudíme, že je návrt posádky vhodný nebo naopak o jejich návrat nestojíme. Vím, že se jedná o ustanovovací radu, ale je nezbytné toto rozhodnutí odhlasovat co nejdříve.“ poté se podíval na přítomné členy rady. „Co myslíte veliteli Ervine?“ obrátil se s dotazem na tebe, „Jaký je váš názor?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Zalomcoval jsi s klikou a ke svému překvapení jsi dveře otevřel. Nebylo zamčeno. Elanya jen s úsměvem konstatovala: „Zjevně máš dneska velké štěstí.“ a vyčkala až vejdeš do komnaty. Vešel si. Příliš dlouho ses nerozhlížel, protože ti ihned do očí padl Palagán, který na tebe zíral stejně překvapeně jako ty na něj.
Držel v ruce malou zdobenou truhličku do které těsně před vaším vstoupením do komnaty cosi vložil.

„Škorpiasi?“ promluvil k tobě spíše řečnicky, „Potom zamkni a klíč mi dones do komnaty arcimága nebo mi ho zkrátka dej při první příležitosti až se potkáme. Ale raději co nejdříve.“ dodal a položil náhradní klíče od komnaty na uklizený pracovní stůl. Poté se i s truhličkou bez dalšího zdržování odebral pryč z komnaty. Dveře za ním cvakly a rázem jsi zůstal v komnatě sám s Elou.

Nostalgicky ses rozhlédl, kabinet byl stále stejný, stále stejně vybavený včetně rozmístěného nábytku. Nejvíce pozornosti jsi věnoval vystaveným portrétům studentů. Byla jich spousta, spoustu jsi neznal, protože byli mnohem starší než ty a Globullus je dost možná učil ve svých mladších letech. Neunikl ti obrázek mladé Mirabelle a Arteria, které Globullus v minulosti vyučoval na Ledohradské Univerzitě. Všiml sis i hrstky studentů, které jsi znal od vidění z této Univerzity.
„Globullus učil i Vitu?“ řekla užasle Ela, když se zadívala na portrét jednoho z noviců s černými vlasy a příjemným úsměvem ve tváři. „Nebo to není on?“ naklonila se blíž, aby si portrét prohlédla ještě víc, „Ale asi jo. Myslím, že je to on.“ pokyvovala hlavou, ale určitá nejistota na ní byla znát.

„Udělám to. Vydrž.“ řekla následně, když odtrhla od portrétu a vzala do ruky malířské náčiní. „Sice jsem nikdy nebyla skvělá umělkyně, ale znám užitečné kouzlo.“ vysvětlila, následně očarovala štětec s paletou a pokynula ti ať se posadíš na židli. „Bude to chvilku trvat.“

Mlčky jsi seděl v komnatě a vyčkával až očarování dokončí své dílo. Ela seděla za pracovním stolem a udržovala očarovaný štětec s paletou aktivní, aby byl výsledek pokud možno co nejlepší. Když se konečně štětec vzdálil muselo uplynout několik desítek minut. Ela vstala, zkontrolovala kvalitu obrázku a poté řekla.
„Ale jo. Podoba tam myslím je.“ řekla a ukázala ti menší portrét, který bylo možné umístit do výstavky, „Akorát nemáme rámeček. Budeme se muset obejít bez něj.“ povzdechla si, dovolila ti pořádně si prohlédnout portrét, který ti byl skutečně velmi podobný a byl velmi pěkně namalovaný, lépe namalovat by ho snad dokázal už jen opravdu profesionální malíř.

Zavěsil jsi portrét na volné místo mezi zbylými, klonil se a plnil Globullovo přání. Poté jsi s klíči od komnaty, které ti Ela podala ze stolu opustil komnatu zesnulého profesora. Zamkl jsi za sebou dveře a promluvil s Elou.
„Není zač.“ pousmála se Ela, „Víš kde mě hledat... kdyby bylo něco náhodou potřeba.“ dodala, „Zatím se měj. A pššt.“ ukázala s prstem přiloženým u úst, „Ty víš o čem. Ještě bych zapomněla... Dej mi ty klíče.“ řekla a převzala si od tebe klíče, „Odevzdám je ať s tím nemáš zbytečné běhání.“

Ela tě s těmito slovy opustila a vyrazila se svou vlastní cestou, najít Palagána a odevzdat mu náhradní klíče. Vydal ses po schodišti dolů, míjel si opět novicky a novice. Zdálo se, že skončila nějaká přednáška, protože bylo na chodbě rázem mnohem rušněji. Opustil jsi Univerzitu a přes pozemky se přesunul k části kde byly pěstovány rostliny. Dveře do skleníku byly opatřeny zámkem a cedulí:

Nepovoleným a nepřátelům rostlin vstup zakázán!

Za prosklenými stěnami skleníků jsi však spatřil novicku, která se o jeden ze záhonků starala. Byla zabraná do práce, zrovna seděla na kraji záhonku a opatrně přesazovala rostlinky z květináčů. Khajiitka si vůbec nevšímala svého okolí, nevšimla si tedy, že na ní hledíš a čekáš až tě pustí někdo dovnitř. Nikoho dalšího si zatím ve skleníků a zahradách nespatřil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
Poděkuju ještě Ele za ty klíče a když dorazím ke skleníku, tak zaťukám na sklo, abych upoutal pozornost oné khajiitky. Potom gestikulací naznačím, že chci dovnitř, aby mě tam pustila, nebo alespoň šla ven, ač mne pozná jako profesora, nebo ne. Až se nějak jakkoliv setkáme, tak začnu mluvit: "Zdravím novicko. Chci přidat nějaké velice ... ale opravdu velice vzácné exempláře do univerzitní botanické zahrady. Chápu, že bych s tím měl otravovat spíše vedoucího, ale jak brzy poznáš, tak to není úplně dobře možné. Každopádně, svěřím je zatím tobě ... třeba k nim připiš nějakou cedulku a návod, který ti teďka sdělím. Je to hodně důležité. Takže ..." Pronesu mezitím, co se budu hrabat v tašce.

"Tyhle exempláře jsou dost možná jediné exempláře na celém Nirnu. Pocházejí z mohyly duší ... a tak se k nim taky musí přistupovat. Neptej se, jak jsem je získal, prostě je mám. Mohou být ne úplně bezpečné, ačkoliv tím nemyslím, že tě pokoušou nebo tak něco. V podstatě o nich nic moc nevíme, což se právě tady na univerzitě změní." Začnu vytahovat flóru, jenž jsme s Elou sebrali v mohyle a začnu jí je předávat, či jí pomohu je odnést na nějaké speciální oddělené místo. Budu obzvláště velký pozor dávat na skořápku duší. "Mám tu i zeminu, která z té sféry pochází. Pro jakékoliv důvody ..." A někam vedle do nějakého prázdného květináče, či prostě kam to odhadnu, že by bylo ideální, vysypu všechnu zeminu, co mám.

"No a nyní k tomu, jak myslím, že by se o ně mělo pečovat. Podle toho co jsem viděl, je těmhle květinám úplně ukradená voda. To na čem žijí a přežívají, je energie samotných duší. Takže tím je taky musíme živit. Momentálně ta zemina by měla ještě onu energii obsahovat, takže by ty kytky měli nějaký čas vydržet v ní. Když jim pak tu zeminu vyměníte za tu, co jsem přinesl, tak se ten čas ještě prodlouží, ale to nevydrží věčně, ač by mělo dost dlouhou dobu. Všechno je teď spíše experimentální, ale dle mého názoru, by mělo jako náhrada stačit občas do zeminy vložit plný kámen duší ... případně pomocí očarovávání duši extrahovat na zeminu. S tím by vám mohl snad pomoci nějaký další profesor, který je na to specializovaný. Tohle nejlépe někam napiš a případně sděl kolegům, co se tu o to staráte. Tohle je jedinečná příležitost, která by mohla přinést opravdu zajímavé poznatky, nesmíme jí promarnit. Kdyby se něco stalo, nebo byly nějaké další otázky, tak hledejte profesora Škorpiase Vici, neboť to jsem já. A to by mělo být všechno ... jestli máš nějaké otázky, které možná máš nebo jsi teďka zahlcená tím, co jsem na tebe nahodil, tak je polož. Zkusím odpovědět, ale moc o tom také nevím. Nejsem bohužel botanik. Každopádně, když se vám je podaří udržet na živu, třeba se na nich pak bude moct experimentovat a věř mi, nikdo na celém světě to nedělal. Zcela jistě to každému přinese plusové body ke zkouškám a cenné vědomosti. Pouč tedy ještě jednou své kolegy a případné vedoucí." Mrknu na ní.

Pokud nebude mít otázky, nebo se bude ptát na něco, co jsem říkal, aby si to zapamatovala a napsala ten návod, tak jí to prostě zopakuji. Když to vyřídíme a nebude mít konkrétní dotaz, tak se s ní rozloučím a popřeji jí mnoho štěstí. V případě, že tedy nebude mít nic na srdci, tak se vydám za Scipiem.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Mám v plánu začít s obklíčením hostince, ve kterém byl přepaden Ley Rullus, když ještě nebyl Hrabětem. Z výslechů v Anvilu vím, že se tam schovávají Caesarovi uprchlý přívrženci z Anvilu, že se tam za poslední týden objevili minimálně tři mrtvoly, přičemž jedna z nich patřila bývalému hostinskému. Jelikož mám dekret od Hraběte Rulla a vy držíte dekrety od Penitus Oculatis, nic nám nebrání v zadržení všech pochybných existencí, které se tam budou nacházet a s ohledem na jejich noční aktivity ještě touhle dobou budou vyspávat. Pak už jen rozdělíme odměny ze zatykačů a zahájíme výslech. Bude tam spousty malých ryb, která by nás mohla zavést k těm větším." odvětím Atiovi ,,Koneckonců vedeme tu vyšetřování zločinecké organizace stojící za vlastizradou, takže k zadržení všech podezřelých má legie plné právo. Doufám, že s sebou máme někoho z legionářů, který ví, kde by ten hostinec měl být. Nerad bych se musel spoléhat na zběžný popis z výslechů a riskovat, že tím dáme šanci některému z těch zločinců uprchnout." (nechci aby Atovi, nebo některému z legionářů, nepřišlo divné, že k hostinci trefím, jako bych jej už nejednou navštívil)
Upravil/a Sarako dne 27.04.2021 13:40
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Sám jakožto bývalý legionář bych nejspíše působení legie v Chorrolu uvítal. Ještě jsem neměl možnost zjistit momentální městské stráže, ale dle toho co říkáte Delmusi, by se nám určitě posádka legie hodila, už jen kvůli tomu, že město bude vypadat více obranyschopné s legií za našimi hradbami. Za předpokladu, že tu tedy nebude vykonávat žádnou svojí politickou agendu od Valeria a nebudou až příliš zasahovat do věcí hrabství. Určitě je to něco co bychom měli zvážit a rád bych slyšel i názor ostatních." Sdělím svůj pohled na věc a upřu zrak na Belia, jestli k tomu má také co říct.
 
Aurelius
→ Tah 967

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Aha.“ kývl hlavou legát Atius, obrátil se ke svým legionářům a očekával, že se některý z nich přihlásí a zavede vás k hostinci. Dobrovolník se našel velmi rychle, jeden z legionářů se přihlásil a následně vás provedl branou až do přístavní čtvrti.

„Je to mnohem snazší. Stále platí mám takový pocit mimořádný stav, který byl vyhlášen po masakru základny Císařských mágů, nočních i denních útocích upírů a nějakých dalších problémů se kterými se tu potýkají. Takže klidně můžeme zadržet kohokoliv a na určitou dobu ho umístit do chládku.“ vysvětlil legát Atius cestou, „Ale situace se uklidňuje... takže to nebude dlouho trvat.“ dodal.

Prošli jste kolem lepších přístavních domů až k hostinci, který jsi měl na mysli. Cesta byla poklidná, lidí se po přístavu potulovalo pomálu, legionářských hlídek zde bylo pomálu a většina z nich na sobě měla pouze lehké zbroje s plnou přilbou. Přes jeho vývěsnou ceduli byla přehozená bílá potrhaná látka.
„Nezvyklé ticho.“ konstatoval legionář, který vás vedl. „Vždycky tu bylo rušno, hlahol a nadávky námořníků jen lítali. Skoro to vypadá jakoby bylo zavřeno.“
„Okna jsou zatažená.“ hlásil jiný.

Legát Atius se bez zdržování přesunul před zavěšenou dřevěnou ceduli na níž bylo cosi napsáno.
„Na rozkaz legáta Maria Condaria zavřeno! Hostinec nyní slouží jako polní nemocnice pro účely léčení a podchycení možné nákazy... blabla... bla...“ přečetl nahlas listinu na ceduli legát Atius, „To jsou ale nemilé keci.“ konstatoval, „Chybí pečeť legie... vlastně jakéhokoliv úřadu, který něco takového může udělat.“ bouchl prsty o ceduli.

Měl jsem původně v roce 2019 v plánu rozjet linku s morovou nákazou, zásadní náznak přišel v
tahu č. 553 a mělo jít o poměrně výraznou a důležitou příběhovou linku, ale protože se o pár měsíců později objevil Covid-19 a situace se začala zhoršovat tak sem tuhle linku raději potichu zrušil (k čemuž mi pomohlo i to, že AH zrovna nehrál tudíž těch zmínek nebylo moc) a její následky značně osekal, protože mi nepřišlo vhodné tu linku víc rozvíjet. Nákaza sice v Imperial City proběhla, ale byla zavčasu podchycena a její následky v příběhu nebudou výrazné... ale i tak se nějakým zmínkám nevyhneme.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin

„Svým způsobem si myslím, že není možné, aby legie nijak neovlivňovala chod města nebo jeho občany.“ reagoval Delmus, „Vždycky ale záleží hlavně na iniciativě velitele posádky a jeho charakteru.“ dodal a pomalu se posadil jakoby mu bylo jasné, že to bude na delší povídání.

„Pozemky a budovy, které legii pronajmeme přinesou do naší pokladnice nějaké Septimy navíc. Možná i nezanedbatelné množství, které by mohlo být pěkně využito.“ reagoval Chocholka, „A také se tím vyřeší údržba opuštěných a nevyužitých budov. Ale nevím jak jsme na tom s upuštěnými budovami.“ obrátil se na Delmuse, ale ten mu odpověď nyní neposkytl.
„Není to dobrý nápad.“ zakroutila hlavou nesouhlasně Adrianna, „Pokud tu bude posádka legie působit bude se zabývat i zdejšími prohřešky a zločiny…. Když jedna strana ve sporu neobstojí u městské stráže půjde si stěžovat k legii a jakmile nebude shodný verdikt bude oheň na střeše. Bude to společnost dělit na příznivce legie a příznivce městské stráže. Kdo bude důvěřovat více legii bude řešit své problémy s legií… kdo naopak bude více důvěřovat znovuobnovené městské stráži bude chodit řešit své problémy za městskou stráží.“ rozhlédla se, „Teď za současné situace potřebujeme, aby se nic takového nedělo, aby se lidé naučili věřit a respektovat nově obnovenou městskou stráž a její vedení. Potom až bude opět ‚zaběhnutá‘ můžeme přizvat legii. Dříve se mi to nejeví jako dobrý nápad.“ zakončila svůj proslov a obrátila se na Belia, který jen přikývl. Všiml sis, že Klargus se po projevu své dcery spokojeně pousmál a cosi pošeptal baronce.
„Souhlas s Adriannou.“ přikývl Chocholka, „Peníze jsou pěkné, ale Adrianna to podle mě shrnula velmi pěkně. Legie je prospěšná, ale teď potřebujeme, aby se lidé naučili věřit městské stáži s spoléhat se na ní, protože víra vojsko vašeho hrabství vás ochrání je jedním z důležitých pilířů, který bychom měli vybudovat.“
„Zajímavý pohled na situaci.“ zhodnotil Belius, „Já mám samozřejmě též blízko k legii. Je to značná část mého života, ale pravdou je, že přítomnost legionářů z řad Osmé legie, která je pod velením Vrchního generála Valeria je riziková. Sám jsem v té legii sloužil… A v současné mírové situaci se k funkci legáta nebo kvestora dostane kdejaký nýmand. Nechal bych tohle celé chvilku uležet…. Nebo ideálně pošlete zprávu do Imperial City ať nám dají vědět kdo by se ujal velení nad posádkou a poté to můžeme znovu hlouběji projednat. Souhlas?“ rozhodl následně Belius.
„Souhlas.“ přikývl Chocholka. Adrianna rovněž kývla.
„Zašlu jim dopis a pozeptám se.“ řekl Delmus.
„Skvěle. My s Aedanem máme s Osmou legií bohaté zkušenosti… Takže stačí, když nám pošlou jméno potenciálního kandidáta ideálně kandidátky a my s Aedanem vyhodnotíme kvality.“ upřesnil ještě Belius Delmusovi instrukce.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Novicka ti otevřela. Dívala se na tebe zprvu překvapeně a poté zaraženě, když jsi jí dal rostlinky, které nikdy předtím neviděla. Pokynula ti ať jí rostlinky pomůžeš dát na dřevěný stolek, který se používal k pohodlnému přesazování z menších květináčů do větších.

„Aha...“ pokyvovala hlavou novicka, když si jí vylíčil obsáhlé instrukce jak má o rostlinky pečovat a vysypal do velkého květináče zeminu z Mohyly duší. Nevěříce ji promnula mezi prsty a poté se obrátila opět na tebe, kdy několikrát přikývla. „Dobře… pokusím se udělat to tak jak jste mi řekl.“ řekla nakonec pozvolna jakoby si nebyla vůbec jistá jestli to zvládne, „Kdyžtak se poradím s vedoucím… pokud se vrátí nebo se zastavím za profesorkou Benochovou.“ ujistila tě následně. Žádné další dotazy neměla. Neušlo ti, že jen co ses otočil začala štrachat papír a lovit psací potřeby v přihrádce stolu, aby si vše dokud to má v paměti zapsala. Nejspíš před tebou nechtěla působit jako někdo co to hned zapomene.

Vrátil ses zpět do Univerzity, chodby byly opět prázdné a novicové a novicky se nejspíš opět učili a poslouchali nějakou přednášku. Netrvalo dlouho a vyšel jsi schodiště, vyhledal ošetřovnu a vešel do komnaty. Ošetřovna byla stále stejná. Pacientů tu příliš nebylo. Leželi tu jen dva novicové a jedna novicka seděla na okraji lůžka a jiný učeň jí ošetřoval popáleninu. Lůžka od sebe byla oddělena závěsy a některé i úzkou stěnou.

„Žádné výrazné zhoršení.“ konstatoval profesor (též kvestor, protože se jedná o příslušníka Císařské legie, který na Univerzitě působí jako vyslanec legie) Reman Lex, když dokončil prohlídku ležící Lyry. Scipio seděl na dřevěné židli, opřen o hůl a nervózně bubnoval prsty. „To je dobrá zpráva.“ dodal následně Lex, přičemž se zadíval do listiny, která nejspíš obsahovala poznámky o Lyřině léčbě. Lex stejně jako před tvojí výpravou do Mohyly ani nyní na sobě neměl Univerzitní profesorské roucho nebo jakéhokoliv roucho prozrazující jeho zaměření, oblečený byl do lehké legionářské zbroje a ozbrojen svým mečem.
„Ale ani žádné zlepšení.“ namítl nespokojeně Scipio a podíval se na Lexe, který byl stále zahleděný do písemnosti „Doufal jsem, že se na ní podívá alespoň někdo z mágů obnovy. Třeba sám arcimág, když se jsem ho o to požádal a slíbil to.“ pokračoval stejně nespokojeně.
„Až se arcimág vrátí určitě se na ní podívá. Podívejte se… Přivedl jste ji sem, když se její stav velmi zhoršil. Naše studentky udělaly maximum a její stav se zlepšil, momentálně nedošlo k žádnému zhoršení… Zlepšení může trvat hodiny, dny a týdny. Zjevně se nejedná o obyčejné onemocnění, které by zpravidla prostá léčivá magie nebo obyčejný léčivý lektvar. Musíme sledovat průběh a poté reagovat.“ vysvětlil Lex Scipio.
„Zjevně? Takže vy to ani nevíte?“ zakroutil hlavou Scipio nespokojeně, „Vždyť se u Lyry nezastavil jediný profesor obnovy. Motáte se tu jen vy a novicové.“
„Podívejte se o vaši ženu se staráme nejlépe jak můžeme. Dostává řádnou péči a s tím, že tu není žádný jiný profesor Obnovy přítomen nežli jsem já… Tak s tím prostě nic udělat nedokážu.“ zdůraznil Lex, „Sarricová je na svatbě, Benoch cosi zařizuje a Arteriová se potýká s problémy v přístavu. Jestli vám nestačím já pak si svoji ženu vezměte jinam. Nebo čekejte. Léčba je dlouhý proces.“ zakončil, odložil prudce listinu s papíry na stolek a odkráčel stranou. Zdálo se, že se ho dotklo, když mu dal Scipio najevo, že ho nepovažuje za profesora Obnovy. Scipio jen s povzdechem chytl Lyru za ruku a Lexova odchodu si nevšímal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Stormio už na srdci nic jiného neměl. Nechal vás odejít a sám šel plnit své povinnosti. Opustili se Zenirou základu Thalmoru a vyšli na ulici města, pomalu jste kráčeli městem a směřovali k přístavu. Míjeli jste početné hlídky legionářů, občas jakého příslušníka Thalmoru, který ve své typické zlatavé zbroji kráčel městem a plnil své rozkazy.

„Vy jste sloužila v Hammerfellu? Jaké to tam bylo? Slyšela jsem, že vylodění bylo brutální.“ zeptala se cestou Zenira, „Nebudeme si to zkracovat. Půjdeme typickou cestou jako chodí naše hlídky po celou dobu. Ať nebudíme zbytečně pozornost.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
Spokojen s tím, že květiny snad dostanou řádnou péči, se tedy vydám za Scipiem. Když ho naleznu v takovém stavu, v jakém se nachází, tak se okamžik pozastavím. Rozhlédnu se, zda-li se tu nachází Laurana a moje dcerka, načež jí kývnu na pozdrav. Potom přejdu ke Scipiovi a přisednu si na nějaké nejbližší příhodné místo, kde to nebude nikomu vadit.

"Ahoj Scipio. Je to zlé? Snad se brzy zlepší ..." Pronesu při pohledu na jeho manželku. "Mám důležité věci, které s tebou potřebuji probrat ... jsou to rodové záležitosti. Chceš je probírat nyní tady? Nebo někde raději v soukromí?" Podívám se na novice. "Možná bychom je mohli probrat v mém kabinetě tady na univerzitě. Máš čas a chuť?" Pokud se mu bude více zamlouvat soukromí, tak vyrazíme do mého kabinetu. Pokud tma je Laurana, tak jí kývnu, ať jde taktéž, pokud nebude chtít zůstat se scipiovou manželkou.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
Na chvíli zapřemýšlím a potom Atiovi navrhnu: ,,Máme tři možnosti. Buď vyzvete jménem legie tamního léčitele, aby vyšel ven vám předložil dekret od onoho legáta, nebo si seženeme alkohol, namočíme si do něj šátky a vtrhneme dovnitř, nebo se spolehneme na Váš kontakt. Tak jako tak, ty první dvě varianty budou vyžadovat vyslání čtveřice legionářů k zadnímu vchodu pro případ, že by se odtamtud pokusil někdo pláchnout. Rozhodnutí nechám na Vás."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12479 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6220 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7413 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist