Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Volba prezidenta.
nagasadowcz
Jo, proto vždycky říkám, že přímé demokracie je na Čechy škoda Grin Ale ne, fakt, myslím to vážně. Tady by byl takový systém úplně bezcenný a ještě snadněji manipulovatelný než ten současný. Proto jsem taky PROTI celé téhle přímé volbě prezidenta. Ale když už tu je, pak cítím povinnost k ní jít, stejně jako ke každé volbě. Nevolím-li, sic můžu, nemám právo si stěžovat.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MortuusDominus
Kdo nevolí má mlčet? I nevolit je volba...
Volení je v podstatě přenášení "moci" na zástupce, (delegace)... ( a o to větší důvod nejít volit, aspoň nemám pak svědomí, co ten "můj zástupce" v budoucnu zvládne napáchat )
Češi a politická situace. Celej podělanej systém už od kořenů, neznám moc lidí, co by bylo v tomto státě spokojených ... Stěžují si i lidi co volej, přitom si tam ty zloděje a podvodníčky dosaděj sami. Zajímavé by naopak bylo, kdyby by nikdo nevolil, ale to se stejně nestane...takže zase jenom další utopie...
nikdy jsem nevolila a jsem ráda. Nepodporuju podvodníky a lhaře. Jediné člověk zmůže je pokusit se zvolit to menší zlo... Toť všeobecně o volbách Wink
 
nagasadowcz
No, tak já volím malou neparlamentní stranu, co se tam asi stejně nikdy nedostane, ale zas mám čisté svědomí, že jsem zvolil někoho, kdo se mi líbí Grin

Spíš jsem tím myslel, že kdyby se všichni ti lidi, co si stěžují, zvedli a šli volit nějakou malou, novou stranu, tak by se mohlo něco změnit. Do té doby ne. Ale to je nereálná představa. No a o systému... Škoda mluvit.

Zase na druhou stranu je docela obdivuhodné, že s tím, jak dlouho se tu krade a že se krade čím dál tím víc a s tím, jaká je tu korupce, máme pořád tak stabilní ekonomiku a jsme jedna z nejméně zadlužených zemí v Evropě. Víte, jak bohatý by musel tenhle stát být, kdyby se nekradlo, když vezmeme v potaz, že se krade a pořád je z čeho?

No nic, o politice už dost, už se do toho zase zamotávám.
Upravil/a nagasadowcz dne 17.01.2013 17:43
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MortuusDominus
Překvapivé, měla jsem obavy, že když už se tu objeví reakce, tak akorát negativní, pač jsem dedukovala, že přijít mezi voliče a napsat, že nevolím, jelikož nepodporuji korupci a drancování naší země, bude mít stejný efekt, jak rýt do vosího hnízda... otevřená mysl ... výborně.

Je to paradox, v podstatě máš taky pravdu, možná kdyby se všichni fakt zvedli a dali hlas malé straně, mohlo by se něco změnit - protože tímhle stylem to pokračuje nevyhnutelně dál a dál ve stejných kolejích.... zas na druhou stranu... otázka je, jak by se "malá strana" projevila po čase ... a někteří lidé jsou prostě silně nedůvěřivý na to, aby někomu dali svůj hlas a podíleli se na možném - ( chybí mi vhodné slovo....) ...i nemožném Grin
 
Diego
Nehodlám volit, protože není koho, který by ten náš český stát trochu(více a o mnoho!) usměrnil k lepším zítřkům....
(Sice jsem tady lehce vyzdvihoval pana Zemana, ale po posledních jeho komentářích do médií, už si zatím nestojím, bohužel.)
Upravil/a Diego dne 17.01.2013 21:17
 
nagasadowcz
@MD: No jo, překvapivě jsi narazila na naslouchajícího člověka Grin

Každopádně je pravda, že malá strana by se taky mohla rychle "zmršit". Ale pořád je to větší naděje, než když necháme u koryt pořád ty stejné vepříky. Jenže to se stejně nepovede a to hlavně proto, že malých stran je příliš mnoho a nenašlo by se dost lidí, kteří by zvolili jednu, aby se dostala do parlamentu. A kdyby se tam dostala spousta malých stran, musela by nutně vzniknout koalice. Koalice dosti různorodá. To taky nevěstí nic dobrého. Výhoda ODS a ČSSD je, že jsou obě jasně vyprofilované a jejich voliči mají tím pádem jasno.

Ať na to koukám jakkoli, na změnu prostě nevěřím.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Ligos
Řeknu vám jedno. Lidi pořád nadávají na politiky, na to, jací jsou, kam ten náš stát vedou, atd... A pak, když mají šanci vyjádřit svůj postoj vůči politikům ve volbách, bác ho. Kandidáti, co se dostali do druhého kola jsou rovněž politici. Jeden má prsty v tom, co se dělo tehdá (např. opoziční smlouva), druhý má prsty v tom, co se děje nyní. Ať jsou jací jsou, já to beru tak, že můžeme volit menší zlo mezi zlem větším... Můj názor a KRLEŠ!
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
nagasadowcz
Poslyšte, mě by zajímalo, co bylo tak strašného na té opoziční smlouvě. Byl by někdo té lásky a vysvětlil mi, v čem že bylo tak strašně hrozné, že se zajistil stabilní chod vlády a že se dva vrcholoví politici místo handrkování dovedli v důležitých momentech dohodnout. Nemluvě o tom, že "opoziční" smlouva tu byla už o dva roky dříve, schválená a podporovaná Havlem. Na tu nevzpomíná nikdo. Ale tak pravda, když už má někdo celé letiště...
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
BigNord

Upravil/a BigNord dne 17.01.2013 21:39
 
nagasadowcz
Teď jsem to chtěl postnout! Grin
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Ligos
nagasadowcz napsal:
Poslyšte, mě by zajímalo, co bylo tak strašného na té opoziční smlouvě. Byl by někdo té lásky a vysvětlil mi, v čem že bylo tak strašně hrozné, že se zajistil stabilní chod vlády a že se dva vrcholoví politici místo handrkování dovedli v důležitých momentech dohodnout. Nemluvě o tom, že "opoziční" smlouva tu byla už o dva roky dříve, schválená a podporovaná Havlem. Na tu nevzpomíná nikdo. Ale tak pravda, když už má někdo celé letiště...


Poslyš, neříkám, že budu volit knížete, ani neříkám, že budu volit Zemana, ale co se týče opoziční smlouvy, jsem za jedno ze Schwarzerbergem: http://www.parlam...ana-255426

No, tak se na to podívejte. Nesnáším, když se vážné věci (a to politika rozhodně je), míchají do věcí, kde má jít o zábavu. A sám to přitom teď dělám. Takže za sebe už jen řeknu k tomuto jedno: KRLEŠ!
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
nagasadowcz
OK, souhlasím, ukončeme to.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Lord Rade
Nestěžujete si pořád na něco. Nikdo není nikdy spokojený. I kdyby ožil Karel IV. a stal se naším prezidentem, tak by tu takové komentáře, jako jsou všude, byly také a špíny a prohřešků by se na něj našlo určitě taky dost. Pro každého je "zlý" ten druhý, ale kdo je vlastně ten hodný? Já volím Karla, protože v něm vidím něco dobrého a rozhodně si nepřeju Zemana. Možná bych volil i Táňu vypadala že má dobré srdce, ale jak vidíte... zrovna moc hlasů nepobrala. takže kde byli ti kteří by někoho takového chtěli? Polovina obyvatel volila jednoho z těch dvou a tak teď nevím proč je tolik nenávisti, když je chtěli. Dalších 40% voličů se na to vysralo úplně a tak ať teď drží raději huby.
Kdyby každý mohl mít svůj vlastní stát, kde by měl své vlastní pravidla, tak by to bylo pro jedince nejlepší řešení, ale časem by se lidé opět spojovali a došli by tam kde jsme teď..
Bída teď žádná není. Žijeme si poměrně spokojeně, ale díky tomu jak jsme rozmazleni, tak si to neuvědomujeme. Na co si stěžovat? Že nemáme na vysněnou dovolenou? Někdo nemá ani z mála to co máme my.

Nevím co bych mohl do své úvahy ještě přihodit, aby se to sem hodilo... No přikládám ještě jedno video.

 
nagasadowcz
@Rade: Ano, nadávat už z principu na všechno je nesmysl, ALE... Hodím sem jednu takovou myšlenku. Není politická, jen filosofická. Až si lidé přestanou stěžovat, bude to znamenat, že na zemi je buďto ráj anebo peklo.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Mike
amatervserii napsal:
Vadí mi když někdo pomlouvá Zemana.Swanzenberg mi nevadí ale už mi na to připadá docela starej.a nechápu proč pomlouvaj lidi zemana kvůli tomu že pije.....VY SNAD NECHLASTÁTE?

Ne, nepiji. (alkohol, pomineme-li víno na různých spol. akcíh a rautech)

Ne, je to přeci vyjádření zcela svobodného názoru na základě dostupných informací. To, že chlastá je konstatování faktu.

Schwarzenbergovi je 75. Masaryk, náš I. prezident byl v době několikátého svého zvolení ve věku 89 let. A vadilo to? Ne.
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662771/jabko.jpg


 
Gandalf
Někdy by bylo lepší schromáždit pod okny rozzuřený dav s vydlema,a pohrozit politikům ,že pokud se nezačnou chovat slušně ,půjdou z oken Grin
Upravil/a Gandalf dne 18.01.2013 19:00
Gandalf:

Řev do nebe,výkřik do mraků,jenž probudí sílu skyrimských blesku
 
Diego
Ona taková defenestrace by mnohé vyřešila, ale něco určitě ne....
 
nagasadowcz
@Mike: Tak on Masaryk při onom zvolení, které zmiňuješ (tuším, že bylo třetí a bylo mu výjimečně uděleno snad i úpravou ústavy, ale to nevím, jestli nekecám) na tom už taky nebyl zrovna nejlíp a na Hradě byl víceméně jen na ozdobu. Ona senilita je svinstvo a byl už v pokročilém věku. Pokud si správně pamatuju, ani nevydržel celé funkční období. Ale Schwarze bych s Masarykem tak úplně nesrovnával. Mě u Schwarze nedělá problém jeho věk. Dělá mi problém to, že ho má pod palcem Kalousek a on je spíš jen figurka TOP09 a vládní koalice. S tím, kolik lidí nesnáší současnou vládu mě nesmírně překvapuje, že jich tolik volí právě Karla. Jeho sliby o budoucí nadstranickosti přece nemůže brát nikdo vážně. Vzpomeňme už jen na to, jak rychle změnil názor na Klausovu amnestii, když TOP09 řekla něco, co bylo v rozporu s jeho původním osobním výrokem. Karel je u mě zábavná figurka, ne osobnost hodící se na prezidenta. Jeho kampaň ho tak jistě podává a současným mocipánům by se takový, troufám si říct, panáček na Hradě jistě hodil. Ten pán nemluví sám za sebe. Proto ho na Hradě nechci. Po Klausovi jsem si zvykl na člověka, který nekompromisně říká, co si myslí a stojí si za svým nehledě na to, komu se to líbí. Takovým prezidentem podle mě bude jedině Zeman. Nemluvě o tom, že věřím jeho slibům - tedy že bude aktivněji využívat svých pravomocí a bude se snažit ze svého úřadu vyždímat co nejvíce. Tento přístup se mi zamlouvá. To jen takové pádnější vysvětlení mých volebních preferencí. Omlouvám se za délku, ale znáte mě - jak to není vyčerpávající, je to u mě zbytečné.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Tasemnice
No po tom, jak se Zeman choval při dnešním duelu, se mi z něj dělá celkem špatně.
 
Mike
Naga: Palec nahoru, pěkně shrnuto, nicméně, stále mám velice silný blok vůči Milošovi.
A to mj. kvůli jeho aroganci, a dle mého přílišné ofenzivní rétorice, někdy až přehnané. Smile Ale to asi věc názoru. Smile (ono je toho víc, ale upřímně jsem humbuk kolem voleb přestal sledovat, prašť jak uhoď. Smile )
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662771/jabko.jpg


 
Přejít na fórum:
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist