Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
SuperHunter
Přikývnu a posadím se na nabídnuté místo, "Bez plukovníka a jeho přístupu by poslední úkol skončil zcela jinak, jsem ráda že si mé přítomnosti váží... Jak dále mohu být nápomocna vám?"

Vybral bych si b)
Upravil/a SuperHunter dne 09.01.2021 03:12
 
Aurelius
→ Tah 851

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Klargus se nad tvými slovy pobaveně uchechtl, „Můj syn má tendenci dělat si věci po svém a příliš ovlivňovat se nenechá. Mnohdy ani můj vliv není dostatečný.“ přiznal následně, „Chtěl jsem po Benochovi, aby mého syna na Univerzitě udržel, když Valerius volal po Beliově odvolání a nahrazení někým jiným. Valerius sice právo odvolat mého syna měl a nahradit jeho pozici někým jiným, ale Benoch mohl vyjádřit nějakou podporu někomu kdo na Univerzitě dlouho působil, ale nestalo se tak.“ povzdechl si, „Ale co se dá dělat. Také bych raději jednal s Palagánem než s Benochem... Mezi námi totiž Benocha příliš nemusím, vážím si ho jako mága a všeho co ve své kariéře dokázal. Jeho vědecké publikace, které napsal společně s arcimágem Selethem (arcimág Seleth vedl magickou Univerzitu na samotném počátku Hrozby, jeho jméno tuším ani v Hrozba I. Nepadlo, ale později bylo odhaleno, jednalo se o velmistra magie obnovy, který se zabýval nejrůznějšími léčivými metodami, anatomií těl všech ras atp.) četla nesmírně ráda moje dcera Adrianna, když byla mladší a možná je čte ještě dnes… a jistě posloužily spoustě léčitelům napříč Tamrielem… jeho přínos světu nezpochybňuji. Ale jeho smysl pro nezávislost a neutralitu, jeho kontroverzní kroky, které po svém nástupu činí mi nejsou příliš po chuti.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„Však já tebe také Aedane.“ usmála se Mirabelle, když jsi jí věnoval polibek a pokračovali jste v pomalém tanci do rytmu hudby. „Také jsem se nesmírně bála, ale když jsem tě uviděla… nějak ze mě ten strach nakrátko opadl. Byla jsem šťastná, že tě vidím. Nesmírně, živého, zdravého a stále stejného…“ usmívala se a dívala se ti do očí, „A trošku šíleného.“ dodala škodolibě.

Všiml sis, že do hodovního sálu vešel Flavius, vlasy měl trochu mokré jako by je někde vymáchal, oblek měl trošku pomačkaný a vypadal unaveně. Opřel se mezi dveřmi, zívl si a sledoval, jak tančíte. Adrianna i nadále tančila s Chocholkou, byli kousek od vás, Belius pak se svojí nevěstou a kupodivu tančili velmi dobře sladěně, přesto bylo patrné, že je mezi nimi stále určitý odstup, který se drží jak mladá hraběnka, tak hrabě. Ostatní hosté tančili mezi vámi a tanec si patřičně užívali.

Carwen se zvedla od stolu, prosmýkla se mezi tančícími páry a zamířila ke stolu s nejrůznějším alkoholem a pochutinami. Baronka se mezitím dala do rozhovoru s postarším mužem v císařské uniformě, který přivedl altmerského chlapce. Vypadalo, že rozhovor probíhá v přátelském duchu, baronka dokonce pohladila chlapce po hlavě a po celou dobu rozhovoru se usmívala.

„Je tu Belius?“ ozval se hlas Rolstonové, Flavius vedle kterého se zjevila sebou vylekaně cukl a málem spadl. Rolstonová na něj překvapeně koukla a zakroutila hlavou s povzdechnutím.
„Tančí. Nevidíte?“ pokynul jí směrem neochotně Flavius, „Nemusíte být tak rázná, ploužíte se jako duch… málem to se mnou seklo.“ postěžoval si následně. Rolstonová na něj zamračeně koukla. Flavius jí zamračený výraz opětoval.
„Vidím.“ odpověděla mu nepříjemně, „Potřebuji, aby něco podepsal. Jak dlouho tančí?“
„Chvilku.“
„Tak mu ještě chvilku dáme. Nerada bych mu pokazila první tanec s nevěstou.“ řekla Rolstonová a opřela se na protější straně.

Mapa situace:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SuperHunter
„Zvládli jste to dobře. Nenechali jste se jen tak odradit, a to je dobře. Nesmíme Císařství ustupovat a věřit všemu co tvrdí. Valerius udržuje Imperial City v mimořádném stavu jen kvůli tomu, aby mohl zároveň i omezovat nás… nejprve upíři, potom kdoví co a teď ještě tohle, že prý v chudinské čtvrti něco řádí.“ mávl rukou Gerrick, „Každopádně.“ odkašlal si, „To proč jsem vás sem povolal. Mám pro vás další úkol. Dnes si ta banda starců z rady Starších odhlasovala odložení Valeriova vyšetřování, dokud se neobjeví záhadně ‚ztracený‘ velitel Penitus Oculatus Nir. To může trvat.“ povzdechl si Gerrick, „Protože dokud ten Nir nepotvrdí Valeriovo překračování pravomocí tak nám ten zkurvysyn Valeriovskej bude stát v cestě a bude nám házet klacky pod nohy. Protože on nerespektuje nic z Konkordátu.“ zatnul ruku v pěst, „Takže budeme muset k nalezení ‚ztraceného‘ Nira přispět.“ pohodlněji se opřel do křesla, „Zjistili jsme, že jeden z ‚úředníků‘ Penitus Oculatus Raminus Civello, údajný vcelku dobrý kamarád Nira pravidelně chodí pod rouškou noci do přístavu do jednoho z podniků… takových těch lehčích. Jistě chápete, kam mířím.“ ušklíbl se škodolibě, „Tahle jeho neřest by vzhledem k jeho postavení mohla být užitečnou slabinou. Vydáte se do toho bordelu, najdete Ramina Civella a nějakým způsobem z něj zkusíte dostat indicii kde by mohl být Nir. Jakoukoliv. Cokoliv, co nám nějakým způsobem pomůže k rozkrytí, co kují za pikle Císařští mocipáni.“ nakrátko se odmlčel, „Použijte jakoukoliv metodu, vymlaťte to z něj klidně, klidně ho zlikvidujte… Je mi to fuk, ale udělejte to chytře ať to není na nás a nikdo nás s tím nespojuje. Bordel je ideální místo… když tam chcípne bude to jeho ostuda a nikdo to moc rozmazávat vzhledem k jeho postavení a rodině nebude. Jistě chápete.“ opět se odmlčel, „Ujmete se toho?“ zeptal se, „Není to snadný úkol a vaše tvář ještě není po městě tak profláklá.“


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Mě jsou bližší informace o argoniánskách nájezdech a Thalmorských dodávkách elfích zbraní pro Argoniánskou říši, než vědecké publikace." odvětím Klargovi ,,Telvannijští mágové si své poznatky předávají jen v úzkých kruzích, jakoby pro ně měly větší cenu, než všechno zlato Tamrielu a Knihy psané Chrámem jsou většinou jen plné žalmů o životě svatých a modliteb, takže se mi na Morrowindu pod ruce moc odborné publikace nedostalo."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Tu šílenost si vyprošuji, teď budu vážený člen hrabství a všichni mě budou mít za důstojného člověka hodného respektu, takže mě budeš muset oslovovat: Vážený pane komandére, nebo tak něco." Ironicky se zasměju.
 
SuperHunter
"Samozřejmě, můžete se na mě spolehnout Lorde Gerricku... Budu mít k dispozici někoho navíc nebo se jedná o jednočlenný úkol?"
 
Aurelius
→ Tah 852

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Asi jste o nic nepřišel. Není to čtení pro nás nepříliš do magie zasvěcené lidi.“ usmál se Klargus a opřel se o opěradlo židle, „Tak kde je ta Rolstonová ať to můžeme uzavřít.“ povzdechl si, když se Rolstonová dlouho nevracela.

Nakonec se, ale dveře přeci jen otevřely a vešel Belius s Rolstonovou, která vypadala trochu nakrknutě.
„Chtěl jsi se mnou mluvit otče?“ zeptal se Belius, když vešel.
„Konečně.“ oddechl si Klargus a vstal ze židle, „Chtěl. Potřebuji, abys podepsal tenhle dekret.“ vysvětlil a převzal dekret ležící na stole a posunul ho směrem k Beliovi, který se nad něj jen naklonil.
„To je všechno? Mám něco podepsat a pak můžu zase jít?“ povzdechl si Belius a otočil dekret na druhou stranu jako by očekával, že tam snad ještě něco dalšího bude psáno. „Je to docela dost slov… musím to číst?“ zeptal se následně.
„Ne. Nemusíš. Stačí když to podepíšeš.“ odpověděl mu Klargus.
„Výborně. Hoď mi nějaké brko Delmi ať můžu za svojí nevěstou…“ prohlásil Belius a převzal od Delmuse brk i inkoust, „Takže jeden podpis…“ řekl sám sobě.
„Sem.“ ukázal mu pro jistotu Klargus.
„Samozřejmě.“ usmál se Belius a opatřil dekret svým podpisem, „Hotovo.“ odložil brk a navrátil listinu Klargovi, který ji jen očima zkontroloval.
„Teď můžeš jít.“
„Výborně. Díky. Mějte se.“ rozloučil se Belius a vykročil k odchodu, ale zastavil se a otočil. „Hlavně.“ nadechl se ke slovu, „Pamatujte. Dvorní čarodějkou bude Světlana, kterou bude do jejího příjezdu zastupovat Anna. A jako velitele armádních sil Chorrolu nebo jak se té funkci říká… Tak tam chci Aedana a Chocholku ideálně na post zdejšího pokladníka.“ navrátil se stolu.
„Světlanu a Aedana jsem ochoten akceptovat, ale Chocholku…“ reagoval Klargus, „Toho proradného argoniana zrovna dvakrát nemusím a nevěřím mu.“
„To je fuk. Aedana a Světlanu… tam neustoupím, ale zbylé posty si obsaďte, jak chcete.“ řekl Belius, „Jestli je to vše… tak teď už opravdu půjdu.“ usmál se na všechny přítomné a vyčkával jestli se někdo ozve.
Delmus, Klargus ani Rolstonová nic dalšího na srdci neměli, a tak jeho zrak spočinul na tobě.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
Mirabelle se rozesmála, „Jistě. Promiň.“ omluvila se ti následně se značným pobavením nad tvojí odpovědí, „Myslím, že spíš pane veliteli nebo kapitáne. Něco v tomhle smyslu… komandére zní hrozně zvláštně.“

„To už stačí.“ rozhodla Rolstonová a zamířila na taneční parket, aby odchytla Belia tančícího se svou ženou. Belius, který ji spatřil přicházet přestal tančit a s viditelným povzdechem očekával co mu bude žena chtít. „Tvůj otec s tebou potřebuje mluvit.“ řekla bez jakýchkoliv okolků napřímo.
„Achjo… A já doufal, že nás jdeš pochválit, jak nám to spolu krásně jde.“ zazubil se na ní Belius, „To tančení.“ doplnil. Rolstonová se zatvářila nevzrušeně a rozhlédla se po okolí jako by chtěla mít jistotu, že nikdo nekuje žádnou levárnu. „Tak běž ať na tebe otec nečeká.“ vybídla Anita Belia, „Tanec počká.“
„Ty mě má drahá vydáš této….“ zasekl se neboť na něj Rolstonová koukla s nevraživým výrazem, který jakoby mu přísně říkal ať volí správná slova, „Kolegyni.“ řekl nakonec. Anita přikývla, Belius si nespokojeně povzdechl a zamířil neochotně s Rolstonovou.
„Netvař se jako kdybych tě vedla na popraviště.“ reagovala Rolstonová směrem k Beliovi, když procházeli kolem vás.
„Jdu s tebou za otcem… To vyjde skoro nastejno.“ odvětil jí Belius, „Ty vole Flavie! Zdar brachu!“ zařval na Flavia, když kolem něj procházel a ihned se s ním zamířil přivítat. Rolstonová jen protočila oči.
„Nazdar Belie.“ usmál se Flavius.
„Támhle je pivo, chlast a jídlo. Najez se a dej se do kupy. Vypadáš děsně. Já budu hned zpět… Jen co s Rolstonkou něco pořešíme.“
„Rolstonkou?!“ zazněl nevěřícně hlas Rolstonové.
„Už musím. Měj se Flavie.“ rozloučil se Belius a pokračoval dál s Rolstonovou. Flavius oproti tomu zamířil ke stolku, který mu Belius doporučil.

Anita, která nyní neměla žádného tanečního partnera se opatrně vytratila z tanečního parketu ke Carwen a dala se s ní do tichého rozhovoru.

Mapa situace:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SuperHunter
„Výtečně.“ řekl Gerrick, „Samozřejmě, že vám dáme někoho k ruce. Promluvte si se Stormiem. Někoho vám určitě přidělí nebo doporučí. Ale jak říkám… Musíte jednat nenápadně, aby nás nikdo nepodezříval.“ pokračoval, „Ale Stormio je s celou misí seznámen. Řekne vám podrobnosti a pokusí se s vámi vyladit vaše vybavení.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Nenechte svou půvabnou ženu dlouho čekat Vaše Milosti, běžte a užívejte si tento velký den. My už se o zbytek postaráme." pronesu co možná nejvřelejším hlasem k Beliovi, kývnu mu hlavou na rozloučenou a dodám: ,,Ať žije hrabě."

Až bude Belius pryč, prohodím k přítomným: ,,A jednání s Benochem může začít."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Dělal jsem si jen srandu, snad se ze mě nestane větší náfuka než jsem, jestli to tedy jde." Znovu se zasměju, přeruším náš tanec a jen Mirabelle silně obejmu. "Vezmu teď na parket Carwen ať tam nesedí jako pecka a hlavně mě zajímá, proč se nás vlastně chystá opustit, hned budu zase u tebe." Po těchto slovech vyprovodím Mirabelle zpět na její místo a jak jinak než s přiblblým výrazem a groteskní poklonou požádám o tanec mého mistra.
 
SuperHunter
Pokusím se Gerricka ujistit že se na mě může spolehnout, "Zaručuji vám že to celé proběhlo co nejdiskrétněji, nemějte obavy, Lorde Gerricku."
Upravil/a SuperHunter dne 12.01.2021 19:44
 
Aurelius
→ Tah 853

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Děkuji.“ usmál se Belius po tvých slovech, „Mějte se.“ mávl na rozloučenou a odebral se pryč z místnosti. Když za ním cvakly dveře Rolstonová se podívala na Klarga, který jen kývnutím potvrdil tvá vyřčená slova.
„Dojdu pro něj.“ řekla, otočila se a stejně jako Belius opustila místnost. Opět zavládlo ticho, které přerušil až Klargus.
„Plánuji se ho zeptat i na Morrowind, protože mi jeho mlživé až podezřelé chování moc nesedí. Tarn má totiž v něčem pravdu, Benoch a Univerzita něco skrývají a já potřebuji vědět co. Nerad bych zažil nějaké nepříjemné překvapení až se bude hlasovat o magické reformě.“ připustil Klargus a otočil se na tebe, „Mám na tohle navázat sám nebo s tím chcete začít vy? Přeci jen vám je Morrowind jako provincie bližší.“ zeptal se.
(Valindor Benoch dorazí následující příspěvek)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„Já vím.“ zasmála se Mirabelle, když jsi ustal s tancem. Objal jsi ji a chtěl Mirabelle vyprovodit na její místo u stolu, ale ona to odmítla, „Nemusíš. Půjdu si popovídat se Selenou a Fairwen. Užij si to a nešlapej Carwen moc na nohy.“ zasmála se a vymanila se z tvého sevření. Zatímco tvé kroky po jejích slovech směřovaly rovnou za Carwen hovořící s Anitou, Mirabelle odkráčela za dvojici profesorek, k nimž se ihned usadila.

Z tichého rozhovoru mezi Carwen a Anitou se ti podařilo zaslechnout jen zlomek, „To strachování je zbytečné.“ ujišťoval ji Carwen, „Není se vůbec čeho bát a uvidíte, že to zvládnete.“ pokračovala dokud si nevšimla tvého příchodu, poté se podívala tvým směrem a další slova zjevně polkla.
„Děkuji.“ poděkovala Anita.
„Dejte si něco na kuráž. To pomůže.“ dala Carwen ještě jednu poslední radu odcházející Anitě, která se chtěla vrátit ke svému stolu, ale byla vyrušena příchodem Belia, který jí ihned vedl k pokračování v tanci. Chvilku po Beliovi dorazila i Rolstonová, která si tentokrát vyžádala Benocha. Benoch opouštěl svoji partnerku neochotně, ale nakonec Rolstonovou následoval. Silverwoodová se tak vrátila ke svým kolegyním, kterých se zjevně optala na nějaký alkohol, protože po krátkém rozhovoru zamířila ke stolku rozlít víno.

S přihlouplým výrazem ve tváři a groteskní poklonou jsi požádal Carwen o tanec. Bosmerka jen zakroutila hlavou s vážným výrazem ve tváři, který vzápětí změnila v pobavený.
„Pojďme.“ řekla bez delšího rozmýšlení, popadla tě za ruku a odvedla na taneční parket mezi admirála Lania a kancléře Talariana, kteří si mezi sebou vyměnili nakrátko partnerky, ale není už opět tančili s původními. „Vypadáte s Mirabelle jako dvě malé zamilované hrdličky. Tvé obavy jsou tedy zcela rozptýleny.“ konstatovala tiše ještě předtím, než jste se pustili do tance.

Mapa situace:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SuperHunter
„Vše co vám vyklopí ať už dobrovolně nebo nedobrovolně si pečlivě zapamatujte. Potom mi to při hlášení přetlumočíte a buď se od toho odrazíme nebo budeme opět na počátku. Teď běžte. Najděte důstojníka Stormia, dá vám vybavení a někoho k ruce, abyste na to nebyla sama.“ řekl na závěr Gerrick, „Pro větší slávu Aldmerského spolku a Thalmoru.“ poznamenal tiše a gestem ti neznačil, že máš odejít z jeho komnaty.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Nemyslím si, že bude o událostech ohledně té údajné magické anomálie vědět víc než vy, nebo já." odvětím Klargovi a pokračuji: ,,Nechám zahájení rozhovoru na Vás, nerad bych vynechal některou z otázek, jenž máte na srdci barone. Já Vám budu po ruce a občas jen položím nějakou tu doplňující otázku, vedoucí ke zdárnému získání potřebných informací."
Upravil/a Sarako dne 12.01.2021 23:15
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Už to tak bude. Měl jsem z toho velký strach, ale jakmile jsem jí zase viděl a objal, všechno se to najednou rozplynulo. Jak šla vlastně tvoje ranní výprava, vrátila jsi se vcelku rychle. Smím vědět o co šlo nebo budeš klasicky tajnůstkařit?" Usměju se, zatímco budu pomalu ploužit s Carwen.
 
Aurelius
→ Tah 854

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nemyslím si, že by měla Univerzita něco společného s tím co se stalo v Morrowindu. Nicméně pravdou je, že anomálie se objevily i tady v Cyrodiilu a právě ty může mít Univerzita na svědomí nějakým svým nevydařeným experimentem jak tvrdí Císařští mágové.“ vysvětlil Klargus, „Univerzita to samozřejmě odmítá, opakovaně… ale kdoví jaká je pravda.“ pokrčil rameny. Chtěl pokračovat, ale ozvalo se zaklepání na dveře a na následný pokyn Klarga se dveře otevřely.

Jako první vešel arcimág Valindor Benoch, bosmer oblečený ve společenském oděvu s trochu podivnou chůzí, která byla nejspíš způsobena nějakým jeho zraněním, které bylo patrné i ve tváři.
„Vítejte arcimágu.“ přivítal ho Klargus a ihned vstal ze židle, „Ráno jsem si myslel, že vás dnes vůbec neuvidím.“ připustil.
Benoch došel až ke stolu, pozdravil a potřásl si rukou s Klargem i Delmusem, který rovněž vstal ze židle a následně pokynul arcimágovi ať se posadí.
„Ano. Bohužel jsem se mimořádného zasedání rady nemohl zúčastnit… Kvůli zdravotní indispozici.“ přiznal Benoch, „Ale nyní už jsem relativně v pořádku a cítím se dobře.“ dodal, když se posadil na židli. Delmus s Klargem rovněž usedli.
„No… Přejdeme rovnou k věci ať vás nezdržujeme.“ usmál se Klargus a podíval se na Delmuse, čímž mu předal slovo.
„Chorrol vám prozatím propůjčí bývalé sídlo cechu mágů, které budete moct využívat bez jakéhokoliv poplatku. Také vám hrabství s chodem pobočky bude samozřejmě pomáhat i finančně, formou měsíčních příspěvků, jak jste se domluvil s baronem. Na oplátku vaše pobočka poskytne občanům města výhodnější cenu služeb, které budete nabízet.“ převzal slovo Delmus a začal seznamovat Benocha s konečnou podobou dohody o spolupráci, „Budova je vyklizená, ponechali jsme jen pár aparátů, které byly uschované ve sklepení. Můžete je klidě vyhodit, ale myslím, že v nich možná najdete nějaký užitek.“ pokračoval, „Okolní pozemky, které patřily podle dávných dokumentů k budově budou propůjčeny jen částečně, protože některé mají už majitele, kteří je připojili ke svým domům. Každopádně budova se v nedávných letech navrátila zpět do rukou hrabství, proto s propůjčením Univerzity není žádná problém.“
„Dobrá. Děkuji.“ poděkoval Benoch.
„Když se spolupráce osvědčí je tu možnost budovu Univerzitě prodat, ale to až s odstupem času.“ dodal ještě Delmus.
„Děkuji za informace.“ poděkoval ještě jednou Benoch, „Projednával jsem ještě dnes v rychlosti s kolegy a kolegyněmi, ochota pendlovat mezi pobočkou a Univerzitou se trošku různí, ale to se vyřeší.“ pokračoval pozvolna, „Jestli je budova vyklizená a je schopná provozu můžeme hned zítra zahájit nějakou prohlídku, dát dohromady věci, které budou třeba k zprovoznění a pustit se do postupného zařizování pobočky ať spíš neztrácíme čas.“
„Možné to je.“ řekl Delmus a sáhl do kapsy svého oděvu, „Tady…“ řekl po chvilce přehrabování klíčů, „Tohle jsou klíče od budovy, prozatím si je půjčte a klidně se podívejte dovnitř už dnes.“ podal arcimágovi svazek pěti klíčů, arcimág poděkoval a klíče si převzal a prohlédl.
„V tom případě nechte sepsat smlouvu se všemi body na kterých jsme se s baronem domluvili a zítra ji v klidu podepíšeme.“ rozhodl nakonec Benoch, „Co se týká vedení pobočky, původně jsem měl představu, že pobočku povede někdo vámi navržený, abych nemusel do vedení jmenovat někoho ze svých kolegů a pak je nepostrádal na Univerzitě. Ale nakonec se situace změnila. Mám nadbytek, když to tak řeknu…“ usmál se, „Kolegů se zaměřením na magii obnovy a mnohé z nich zcela nevyužiji… což je samozřejmě škoda a protože chcete tuhle pobočku orientovat směrem k bojovým mágům a léčitelům je to ideální příležitost.“ krátce se odmlčel, „Mluvil jsem s profesorkou Sarricovou, která je mistryní magie Obnovy, má dlouholetou léčitelskou praxi…“ pokračoval pozvolna přičemž bylo patrné, že už hovoří opatrněji, protože výraz ve tváři barona nepůsobil příliš otevřeně změně této části dohody. „A vyjádřila souhlas. Ujala by se vedení pobočky a mohla by tu strávit většinu svého času, protože na Univerzitě by se její současné přednášky rozdělily mezi Lexe a Arteriovou.“
„No… moment.“ ozval se Klargus, „Já už jsem tuhle funkci také řešil s potenciální kandidátkou, když jsme se na předchozím jednání v podstatě shodli, že Univerzita do čela nikoho ze svých stálých profesorů a profesorek právě kvůli tomu pendlování nepostaví.“
„Ano. Já vím.“ přikývl Benoch, „Byla to chyba, kterou jsem si zprvu neuvědomil.“ přiznal následně, „Pobočku musí vést někdo od nás, abychom mohli dostát pověsti nezávislé a neutrální Univerzity. Nemůžeme mít v čele naší vůbec první pobočky někoho koho jsi jmenujete sám a nemá vůbec žádnou minulost spjatou s námi.“ vysvětlil v klidu arcimág.
„Vaše smysl pro neutralitu.“ zašklebil se Klargus nesouhlasně, „Pobočku povede Carina LaRouchová, protože jsem jí to místo nabídl na základě naší předchozí domluvy, kdy jste mi řekl, že vedoucího pobočky si určíme my. To, že si teď najednou vymyslíte něco jiného je mi absolutně ukradené. Navíc nejste v pozici, kdy můžete měnit svá předchozí stanoviska.“
„Pobočku nemůže vést člověk, který bude primárně hájit vaše zájmy a teprve poté zájmy Univerzity. To je z naší strany neakceptovatelné. Univerzita je nezávislá, neutrální a její pobočku musí vést někdo kdo sdílí stejné ideály a postoje.“ oponoval Benoch, „Proto je nezbytné, aby pobočku vedl někdo kdo na Univerzitě působí už nějaký čas a má její chod zažitý. LaRouchová nemá s Univerzitou nic společného.“ odmlčel se nakrátko a přejel pohledem po všech přítomných, „O její možné odbornosti a schopnostech nepochybuji, ale nemůžu si dovolit v současné situaci… před hlasováním o magické reformě, která rozhoduje o budoucnosti nejenom naší Univerzity, vložit důvěru v osobu, kterou příliš neznám.“ založil si ruce, „Stručně řečeno. Smlouvu o spolupráci podepíšeme, pobočku otevřeme, ale v čele bude stát někdo, kdo má s Univerzitou delší dobu vřelé vztahy, zná její chod zevnitř a dlouhodobě respektuje její vede.“ zestručnil své stanovisko Benoch, „LaRouchová samozřejmě může nastoupit na Univerzitu a pomoci s budováním pobočky, ale já ji do čela pobočky nejmenuji.“

„Mno…“ nezatvářil se příliš nadšeně Klargus, „Podívejte se Benochu…“ nadechl se ke slovu a zjevně měl v plánu pokračovat v důraznějším tónu vyjednávání, ale Delmus gestem naznačil, že by rád také přispěl a baron mu ochotně předal slovo.
„Chápu vaše požadavky, ale myslím si, že Chorrol bude do pobočky investovat nemalé finance… Myslím si, že bychom měli tudíž minimálně mít možnost nějakým způsobem ovlivnit kdo v jejím čele bude stát, protože s vedoucím pobočky budeme ostatně jednat nejčastěji.“ převzal slovo Delmus, „A jako jeden z těch co se pravděpodobně těchto jednání bude účastnit častěji než baron bych dal přednost možnosti hlasovat.“ koukl na Klarga jakoby u něho hledal podporu, ale nezdálo se, že Klargus je nakloněn variantě s hlasováním, „Univerzita si tak bude moct svého kandidáta stanovit, naše strana taktéž. Sejde se rada Chorrolského hrabství, která oba potenciální kandidáty vyslechne a posoudí který z nich je nejvhodnější… potom proběhne volba. Vítěz stane v čele pobočky.“ vysvětlil stručně Delmus, „Vítěz bude jasně a spravedlivě zvolen.“ dodal nakonec.
„Nezní to špatně.“ připustil Klargus, „Ale neustupoval bych jim.“ doplnil okamžitě, „Nejsou v pozici kdy mohou klást své požadavky.“ zdůraznil.
„Bohužel…“ zakroutil hlavou Benoch, „Možnost volby zní sice dobře, ale v momentě kdy zvítězí některý z vašich kandidátů je vlastně celý smysl nezávislosti a neutrality magické Univerzity a její první pobočky ohrožen.“
„Jestli se bojíte čistě jen o tu neutralitu… můžu vás ujistit, že LaRouchová není žádná z mých loajálních čarodějek nebo tak něco, není ani občankou Chorrolského hrabství, nežije tu. Nemá v podstatě žádnou výraznou motivaci jít na ruku mě nebo komukoliv z vládců Chorrolu. Naopak se jedná o čarodějku, která respektuje neutralitu a zakládá si na ní.“ pronesl Klargus, „Kdybychom chtěli pobočku ovládat, navrhl bych vám svoji dceru, Adriannu nebo De Peyranovou, ale neudělal jsem to. Místo toho jsem navrhl LaRouchovou, protože respektuji vaši neutralitu. A bude tak čistě na ní, jestli v průběhu svého působení v čele pobočky najde cestu spíše k Univerzitě nebo naopak k představitelům Chorrolu.“ zakončil a podíval se směrem k tobě, „Bílý Guar vám má slova o LaRouchové může potvrdit.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„To jsem ráda, že to celé proběhlo takhle krásně.“ usmála se Carwen, když jsi jí stručně popsal jak proběhlo vaše opětovné shledání s Mirabelle. Tvoji otázku o ranním dobrodružství, ale nechala velmi dlouho bez odpovědi. Uhnula ti pohledem a až po několika minutovém tichu a ploužení se rozhodla nějak odpovědět. „Vrátil jsem se rychle, protože nakonec jim moje schopnosti k ničemu nebyly. Svolávali se hlavně mágové a tím já bohužel nejsem…“ povzdechla si, „Takže jsem moc nepomohla.“ koukla opět na tebe, „Ale pusť to z hlavy a užívej si tance, Mirabelle a hlavně poklidné svatby.“ rozhlédla se, „To nebývá zvykem.“

Mapa situace:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SuperHunter
„Vše co vám vyklopí ať už dobrovolně nebo nedobrovolně si pečlivě zapamatujte. Potom mi to při hlášení přetlumočíte a buď se od toho odrazíme nebo budeme opět na počátku. Teď běžte. Najděte důstojníka Stormia, dá vám vybavení a někoho k ruce, abyste na to nebyla sama.“ řekl na závěr Gerrick, „Pro větší slávu Aldmerského spolku a Thalmoru.“ poznamenal tiše a gestem ti neznačil, že máš odejít z jeho komnaty.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Pravda. Carininu neutralitu mohu jen potvrdit." přikývnu na Klargova slova a pokračuji: ,,Její minulost u Císařských mágů sice může být pro některé členy univerzity neakceptovatelná, ale její magické schopnosti jsou nezpochybnitelné. Nebýt jí, z Anvilského hrabství by se stala jen rebelií zmítaná provincie bez právoplatného vládce a já ani legie, by jsme neměli co zachraňovat. Nebýt jí, nejspíš by jsme s Palagánem ani nenalezli profesorku Sarricovou včas. Popravdě, co se týče Chorrolské pobočky, vládnoucí rodina Arteriů zde může založit magické uskupení a pojmenovat jej třeba Chorrolská škola čar a kouzel. Pokud vím Císařští mágové nevydali žádnou reformu, která by odebírala pravomoc Hrabatům schvalovat vznik nových cechů, nebo zakazovala čarodějům mít nové učně. Baron Klargas Arterius se jen snaží vyjít vstříc Vašemu návrhu, včetně možnosti získání nových pozemků pro univerzitu." na chvíli se odmlčím a pak dodám: ,,Na Morrowindu se mágové usilující o vysoké posty utkávají v magických soubojích, ale když zohledním, čím si profesorka Sarricová musela v několika předchozích dnech projít, tak by to nebylo zrovna férové. Na druhou stranu, chceme-li, aby pobočka spadala pod Magickou univerzitu. Co kdyby dala univerzita na výběr Hraběti Beliovi na výběr tři vhodné kandidáty, aby si vybral jednoho z nich. Nějakou dobu na univerzitě učil, zná tamní profesory a koneckonců bude to on, kdo svým podpisem stvrdí vznik této pobočky. Nebo to může být obráceně, my dáme své tři kandidáty Vám, a univerzita si z nich jednoho vybere." rozhlédnu se po přítomných, jestli nic na můj návrh nenamítají.
Upravil/a Sarako dne 13.01.2021 22:47
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Nemůžu si jen tak užívat svatby a Mirabelle, když můj mistr chce najednou zmizet. Musím z tebe aspoň vypáčit kam a kdy se vrátíš, co pak budu říkat dětem? Že se na ně tetka Carwen vykašlala a odjela neznámo kam do světa? To nezní jako moc zajímavý příběh." Usměju se.
 
Aurelius
→ Tah 855

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Tyhle diskuze jsou zbytečné.“ zakroutil hlavou nakonec Benoch, „Naše Univerzita to celé bude zaštiťovat, bude to padat na naši zodpovědnost pokud něco nebude fungovat jak má. Výcvik, včetně učení mladých noviců a novicek nebude dostatečně kvalitní… Kritika se bude stupňovat a potom co?“ rozhlédl se na obě strany, „Potom to půjde za námi, protože my jako Univerzita budeme zřizovali a já jako arcimág jsem do pozice zvolil toho koho jsem zvolil… proto chci mít krom už dříve zmíněných důvodů jistotu, že tam zkrátka bude sedět někdo kdo zná současnou metodiku vyučování na Univerzitě, její chod a ideálně pobočka i Univerzita poběží v jakémsi harmonickém režimu.“ pokračoval ve vysvětlování, Klargus jen protáčel oči a Delmus mlčel. „Kdybych čistě teoreticky zvážil to co navrhujete a navrhl vám trojici potenciálních kandidátů bude mezi nimi opět Mirabelle Sarricová, kterou budu preferovat. Možná bych mohl navrhnout ještě Talara, ale jeho přechodem sem do Chorrolu bych si zkomplikoval výuku předmětů spojených s ochrannou před nejrůznějšími monstry a temnou magií. Ale samozřejmě… Talar má oproti Mirabelle více zkušenosti s vedením lidí pod sebou a jejich koordinací i za velmi obtížných podmínek.“ připustil.
„Hmm…“ vydal ze sebe nespokojeně Klargus, „Tudíž nehodláte přijmout ani jednu z nabízených alternativ a budete si i nadále stát za tím, že chcete v čele pobočky Sarriovou?“ ujistil se následně.
„Ano. Vaše alternativy jsou myšleny dobře, ale já preferuji na tuhle pozici Mirabelle Sarricovou, důvody jsem už řekl jasně.“ ujistil ho Benoch klidně, „A jsem si jist, že hrabě Belius.“ koukl na Bílého Guara, „By moji volbu schválil. Jestli chcete… klidně ho můžeme přivést a jsem si jist, že s Mirabelle Sarricovou bude souhlasit spíš než s Carinou LaRouchovou.“ navrhl následně.

Rolstonová koukla na Klarga jako by čekala na pokyn, aby přivedla mladého hraběte. Klargus jí, ale žádný pokyn nevydal, a naopak zakroutil hlavou.
„Nenecháme se přece vydírat Univerzitou.“ zvolal neústupně baron.
„Mermomocí tam musíme mít LaRouchovou?“ zeptal se Delmus, rozhlédl se po místnosti „Není to snad jedno kdo pobočku nakonec povede?“
„Ne. Není.“ zakroutil hlavou Klargus.
„Poradíme se.“ rozhodla následně Rolstonová, koukla na přítomné, Klargus i Delmus přikývli. „Můžete prosím počkat před dveřmi.“
„Ano.“ souhlasil Benoch, „Nespěchejte, ale chápejte mé důvody a obavy. Univerzita hraje o hodně.“ dodal, když vstal ze židle a odešel z místnosti.

„Krucinál!“ bouchl do stolu Klargus pěstí, sotva se zavřely dveře „Nehodlám mu ustoupit ani o píď..“ dodal následně.
„Nevím… Jestli je nutné na něj takhle tlačit, aby nám vyhověl. Proč neustoupit a nemít o to vřelejší vztahy s Univerzitou?“ poznamenal Delmus.
„Vztahy s Univerzitou jsou dobré, velmi dobré. O to nejde.“ mávl rukou baron, „Dokud byl arcimágem Palagán bylo všechno v klidu, našli jsme vždycky společnou řeč nebo nějaký rozumný kompromis a to co se domluvilo tak platilo. Když nemohl Palagán jednal jsem se svým synovcem a mělo to obdobný průběh.“ postěžoval si Klargus, „Teď je arcimágem tenhle debil.“ poukázal ke dveřím, „Který si hraje na neutrálnost, ale přitom značná část peněz, kterou je chod Univerzity financován pochází buď přímo od Císařství, od nás nebo od jiných zdrojů, které jsou jen stěží tak strašně neutrální vůči svému okolí. Jsou to jenom jeho prázdné keci o neutralitě. Ale jakmile legie něco chce on vyhoví, jakmile něco chce Thalmor on vyhoví. Dokud je skóre mezi těmito stranami vyrovnané je to podle něj známka neutrálnosti Univerzity.“ pokračoval rozčileně, „Navíc dělá chyby, nezávislost Univerzity závisí teď na jeho rozhodnutích, protože to vnímá veřejnost. Tarn může vyřvávat kdeco, ale pokud mu bude Univerzita neustále přihrávat… zejména Benoch, svými stupidními rozhodnutími, chybami, mlžením nebo lhaním a tak dále... pak se dá čekat, že veřejnost ztratí i tu zbylou důvěru co v Univerzitu měla a všichni ti váhaví členové rady Starších zvednou ruku pro Tarna než pro Univerzitu… A myšlenka, pro kterou umřel můj synovec bude v prdeli.“ odmlčel se nakrátko. Delmus nic nenamítl, jen kývl hlavou na znamení, že chápe. „Benoch prostě musí tvrdě narazit, aby se vzpamatoval.“
„Já vám nevím…“ nezdálo se Delmusovi, „Proč vůbec myslíte, že lže?“ zeptal se Delmus.
„Připadal vám snad natolik zraněný, aby ráno nebyl schopen dojít na mimořádnou schůzi rady Starších a říci tam, že Univerzita za to nemůže? Místo toho poslal svoji sestru… Kterou Tarn a ostatní jeho nohsledi rozebrali natolik, že vytáhli i její zranění utrpěné během boje o Imperial City.“
„Když jsem pro něj šla tak tančil.“ přitakala Rolstonová, „Nevypadal, že by ho něco bolelo… ale je pravda, že značná dávka různých léků udělá divy. On jako mág Obnovy by si nejspíš něco adekvátně silného uklohnit dokázal.“ pokyvovala neutrálně hlavou, zvažujíc, k čemu se víc přiklonit.
„A jak tady Guar.“ podíval se tvým směrem, „Dobře podotkl. Belius zná tamní profesory a některé zná velmi dobře.“ otočil se na Delmuse, „Mirabelle Sarricová je možná skvělá profesorka magie Obnovy. Ale mám skoro v živé paměti jak se o ní zmiňoval a nejenom on, ale i párkrát můj synovec jako o profesorce, která je spíše rebelkou než někým kdo by vyloženě choval ‚respekt‘ k vedení Univerzity… a to v jakémkoliv složení v němž figuruje Palagán.“ zdůraznil a podíval se vpřed, „Buď se změnila a nebo je prostě Benoch lhář.“ konstatoval, „Samozřejmě je tu i varianta, že chce rebelující profesorku nenápadně a k její nevědomosti odklidit. Kdoví.“ pokrčil rameny, „Proto za ní tolik oroduje.“


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„Nechci zmizet najednou.“ zakroutila hlavou, „Jsem pověřena úkolem, ale neboj se… budu ti nablízku možná víc než si myslíš.“ usmála se, „Přestože se od tebe budu muset nakrátko vzdálit… věř mi, že to nebude zas tak dlouhé odloučení.“ koukla na tebe, „Hlavně neděj žádné hlouposti a neudělej mi u nového mistra ostudu, ano?“ její výraz ve tváři zpřísněl, „Nerada bych pak působila jako příliš benevolentní mistrová, která ti všechno tolerovala… A podporovala v tobě tvoji lehkomyslnost. Vždyť podívej na Belia.“ pokynula tiše hlavou směrem k Beliovi, „Arterius byl nejspíš málo důsledný, nebude přeskočil svoji oblíbenou část výcviku.“ nakrátko zesmutněla, „No… Buď zkrátka trošku méně lehkomyslný a méně… méně… nevím co.“ zasmála se, „Prostě to nějak zvládneš.“

Mapa situace:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SuperHunter
„Vše co vám vyklopí ať už dobrovolně nebo nedobrovolně si pečlivě zapamatujte. Potom mi to při hlášení přetlumočíte a buď se od toho odrazíme nebo budeme opět na počátku. Teď běžte. Najděte důstojníka Stormia, dá vám vybavení a někoho k ruce, abyste na to nebyla sama.“ řekl na závěr Gerrick, „Pro větší slávu Aldmerského spolku a Thalmoru.“ poznamenal tiše a gestem ti neznačil, že máš odejít z jeho komnaty.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Jestli se chcete tvrdě držet svého, stačí, když Benochovi vpálíte otázku: Jak to měl na mysli s tou neutralitou, když na post pobočky navrhuje snoubenku budoucího kapitána stráží? Pokud o těchto faktech neměl ani ponětí, udiveně ze sebe dostane něco jako: To jsem nevěděl. Pokud o tom věděl, už nad tím nebude tak žasnout, protože mu nejspíš naše rebelující profesorka naznačila, že se nejspíš přesouvá za svým snoubencem do Chorrolu a na univerzitě již déle nebude setrvávat." udělám dramatickou pauzu ,,Jenže je tu jedno velké ale. Za tu dobu, co jsem měl možnost poznat členy Vaší rodiny, mi nemohlo uniknout, že Aedan s Beliem jsou dobří přátelé z dob, kdy by o Beliovi nikdo neřekl, že se stane jedním z nejvýznamnějších Hrabat v celém Cyrodiilu. Aedanova loajalita vůči Beliovi je nezpochybnitelná. Pokud skutečně dojde ke sňatku mezi Aedanem a Mirabelle Sarricovou, naskytne se tu možnost danou pobočku plně ovládat. A Benoch s tím už nic nenadělá, protože Vám to stvrdí svým podpisem. Samotné rozhodnutí však nechám na Vás barone. S oběma kandidátkami na post vedení této pobočky se dobře znám, a nerad bych přišel o přízeň jedné z nich jen proto, že jsem vysloveně doporučil tu druhou."
Upravil/a Sarako dne 15.01.2021 00:36
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Takže po mně chceš, abych lhal Carwen?" Zazubím se, jakmile bude zmiňovat svoji benevolentnost.

"Budu se snažit, ale znáš mě, nemůžu ti slíbit, že nenastanou komplikace. Mimochodem přemýšlel jsem o té svojí nové funkci, velitele stráží v Chorrolu. Určitě by se mi hodil nějaký šikovný zástupce, kdo ví co tu bude za pakáž, neočekávám velkou kvalitu od městské posádky. Myslím, že obepíšu nějaké staré známé, myslíš že by třeba Belwen nebo Melvor přijali takovou nabídku? Moc nevím kde je jim v konec v tom všem zmatku po bitvě. Myslím, že za branami Chorrolu by mohli být v relativním bezpečí před Thalmorem."
 
Aurelius
→ Tah 856

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„To zní jako dobrá strategie.“ pochválil tvá slova Klargus, „Nechci Benochovi ustoupit a už vůbec mu nechci dopřát takové snadné vítězství.“ dodal, „Máte pravdu v tom, že díky sňatku Aedana a Mirabelle můžeme mít šanci pohodlně ovládnout pobočku, když ji Benoch tak mermomocí chce nechat vést Sarricovou.“ pokyvoval hlavou, „Nicméně… Nechci Aedana nějak podceňovat ani podceňovat jeho případný vliv na Sarricovou.“ pokračoval pozvolna, „Ale když se ta ženská nebála rebelovat proti Palagánovi. Což je mág, jehož pověst není zrovna čistá jako lilie, navíc byl dlouho arcimágem a mohla lusknutím jeho prstů přijít prakticky o živobytí a skončit na ulici. Proč by stejně nemohla odporovat i Aedanovi? Člověku, který ji nejspíš miluje a neudělá jí nic špatného i když mu odmítne jít v téhle věci na ruku a vést pobočku v nás prospěch?“
„Je to nevyzpytatelné.“ přispěla Rolstonová, „Ale na Benocha toho máme poměrně dost.“ koukla na barona, „Buď mu může vpálit tu otázku, kterou navrhoval Guar a čekat na jeho reakci, buď se chytí nebo vyklouzne… ale samozřejmě máme i jiná esa v rukávu. Tu jeho nepřítomnost na mimořádném sněmu, o které jste mluvil. Lhaní ze kterého ho můžeme teď díky té lži o vřelém vztahu Sarricové a vedení usvědčit a také to jeho nepříliš chytré měnění již domluveného.“ shrnula, „Krom toho můžeme pohrozit omezením financí, kterými Univerzitu sponzorujeme. Ta částka není zrovna dvakrát nejnižší a byla by to pro Univerzitu citelné ztráta.“
„To sice ano.“ přikývl směrem ke sponzorování Univerzity, „Ale financování Univerzity, které jsem podepisoval ještě za časů Palagána a mého synovce jsem podepsal za Shornhelmské království. Nechtěl jsem to platit z kapes svého baronství tak jsem použil dekret, který mi vystavila královna.“ přiznal Klargus.
„Aha.“ kývla hlavou Rolstonová.
„Jenže platnost dekretu už vypršela… Neplánoval jsem se tu zdržet tak dlouho, ale bohužel se naskytly nějaké okolnosti.“ připustil, „V tomhle směru můžeme jen zastrašovat, ale reálně mu to financování teď stopnout nemůžeme.“ odmlčel se nadlouho, „Máme dvě varianty.“ nadechl se ke slovu, „Využijeme toho co jste vymyslel. Stanovíme si následující podmínky. Sarricová se bude moct stát vedoucí pobočky. Ale podmíníme se to tím, že se Carina LaRouchová stane její zástupkyní, přičemž se tedy stane členkou Univerzity a začne částečně poznávat ten chod Univerzity jak o něm Benoch strašně básní a podmiňuje ho.“ poukázal rukou, „Přičemž ještě Benocha požádáme, aby rovnou zaměstnal i De Peyranovou, její kvality jsou nesmírné a někoho takového na Univerzitě bude potřebovat, alespoň jako externistku... Tudíž budeme mít rovnou dvě želízka v ohni.“ usmál se, „A pak je tu kouzlo vztahu mezi Aedanem a Sarricovou. Jestli jsou zasnoubení, jak říkáte pak bude brzy svatba a můžou následovat děti. Sarricová vypadá, že už je ve věku, kdyby by správně nějaké dítě měla mít.“
„Možná jsou zasnoubení, ale nevěřím, že se budou hrnout do dětí. V tomhle a spoustě dalších věcí mi přijde Aedan s Beliem stejný. Oba se bojí nějaký větší zodpovědnosti a když to jde tak se jí rádi vyhýbají. Sarricová možná působí rozumně, ale pořídit si další dítě, když jedno má v podobě Aedana… no nevím. Krom toho řízení pobočky od samého počátku bude nesmírně stresující a náročná a přežívání v nějaké společné budově s ostatními mágy také na dobrý rodinný život moc nezadá.“ zhodnotila Rolstonová.
„Možná. Ale můžeme jim půjčit naše zakoupené sídlo. Já stejně s ženou odjíždím zpět do Shornhelmu řešit nějaké neodkladné záležitosti. Adrianna může bydlem přímo tady v nějaké komnatě a naše zakoupení sídlo by tak leželo ladem. Budou mít soukromí a kdoví. Každopádně u Sarricové je reálná šance, že by po svatbě dítě chtít mohla, a to je jedna z alternativních cest v daleké budoucnosti. Ale reálná šance tu je, pobočku by pak převzala Carina jako její zástupkyně a my bychom tam měli vlastního člověka. Pokud se jí dá tolik věřit.“ koukl na tebe.
„Když se dítě neodehraje… budeme muset spoléhat na Aedanův vliv.“ konstatovala nepříliš nadšeně Rolstonová.
„Ano.“ přikývl Klargus, „Ale budeme mít alespoň Carinu na místě zástupkyně a De Peyranovou na Univerzitě. Nebude to Benochovo čisté vítězství ani žádný výrazný ústupek z naší strany.“ namítl. „Druhou možností je odstavení Benocha z pozice arcimága. Je to obtížné a nemusíme být úspěšní, ale spousta těch chyb, co udělal může zlomit vaz jemu i Univerzitě. Stačí udeřit rázně, promyšleně a využít všechno co máme. Protože jestliže Císařští mágové nějakým způsobem prokáží, že anomálie a teď nemyslím tu v Morrowindu… o té jsem přesvědčen, že zrovna v tomhle směru s tím Univerzita nic společného nemá, ale mám na mysli ty anomálie, co se odehrály tady v Cyrodiilu… jestli nějak prostě prokáží, že za tím skutečně stojí Univerzita a Benoch tím pádem celou dobu lhal a kryl nějaký průšvih může ho to stát zbytek důvěry veřejnosti a celá ta rošáda mezi ním a Palagánem pak prostě spadne do kytek a opět se spustí estráda Tarnových výlevů o nedůvěryhodnosti vedení Univerzity.“
„A hlasování o nezavilosti Univerzity dopadne tragicky.“
„Ano.“ kývl baron, „Veřejnost ovlivní všechny nerozhodné členy rady Starších, protože je klíčové, aby Univerzita měla v nadcházejících dnech a týdnech pokud možno co nejlepší pověst a co nejméně afér.“ odmlčel se.

O magické reformě budete hlasovat i vy jako hráči. Bude mít několik bodů, takže budete mít možnost to nějakým způsobem ovlivnit (a sestavit ji jen z bodů, které odhlasujete většinou). Já jako vypravěč pak budu mít jeden hlas za radu Starších (do kterého se promítne rozhodnutí rady Starších, tedy buď bude rada Starších většinou proti nebo pro). Každopádně ta reforma bude docela rozsáhlá, takže když na to půjdete chytře tak je i reálná šance ovlivnit jak Císařské mágy (negativně i pozitivně) tak i magickou Univerzitu včetně ostatních cechů magického zaměření.

„Takhle z jednání o otevření pobočky se nám rázem stane jednání o odstranění arcimága?“ zatvářil se nepříliš nadšeně Delmus, „To se mi moc nelíbí.“
„Benochův odchod z čela naopak Univerzitě pomůže. Jestliže lže, mlží a kryje nějaké průšvihy na Univerzitě stejně se to dřív nebo později dostane ven a pravda vyjde najevo. Univerzita utrpí. Benoch by čistě teoreticky mohl odstoupit, přečkat tuhle napjatou dobu někde v ústraní třeba jako zástupce a pak se opět ujmout funkce arcimága až bude ‚čistý vzduch‘… jestli ho tam mermomocí prostě někdo z Univerzity chce.“ odpověděl mu baron.
„Benoch působí neústupně. Nemyslím si, že na tohle kývne.“ reagovala Rolstonová, „Ani kdybyste měl na jeho místo sebelepšího kandidáta. Z každého představitele Univerzity si teď udělají cvičného panáka a budou se do něj strefovat, hledat slabá místa a snažit se vytáhnout kdejakou špínu.“
„Leda by ten kandidát měl silnou podporu okolních magických cechů.“ argumentoval Klargus, „De Peyranová je mocnou čarodějkou, arcilektorkou a má silnou pozici ve Vysoskalském cechu, sedí na několika vysokých postech v těch jejich sdružovacích uskupení a její manžel je rektorem Daggerfallské Univerzity. Má za sebou silnou podporu, která by mohla na útočnosti ze strany Císařských mágů trochu ubrat.“ vysvětloval následně, „A kdyby Guar nějak prokázal, že má silnou podporu i od nějakých magických institucí v Morrowindu… pak nepředpokládám, že by Tarn volil až tolik útočný postup.“ odmlčel se, „Nakonec by si tím mohl udělat víc nepřátel než přátel… a nepřátelství s magickými cechy z jiných provincií by pro něj mohlo být dost komplikované, když vykonává tak vysokou funkci.“
„Nepsalo se o De Peyranové na počátku války jako o čarodějce co prohlásila něco v tom smyslu, že žádná válka nehrozí a občané Císařství se nemají čeho bát?“ poznamenal Delmus, „Mám takový pocit, že má dcera se o tomhle zrovna zmiňovala a to jméno mi kvůli své neobvyklosti zůstalo v paměti.“
„Připouštím, že asi měla nějaké kontroverzní výroky, ale to už si nikdo nepamatuje a rezignovala na své závazky na Alinoru okamžitě poté co propukla válka.“ řekl Klargus a podíval se na Rolstonovou, která jen kývla hlavou.

„Takže jsou dvě varianty…“ prolomil Delmus ticho zhodnocením celé situace, „Vyjít Benochovi částečně vstříc… ale podmínit to přijetím De Peyranové a ustanovením LaRouchové zástupkyní Sarricové. Nebo na něj důrazně udeřit a přimět ho k odstoupení ve prospěch de Peyranové, která pak ochotně jmenuje LaRouchovou do funkce vedoucí pobočky a bude řídit Univerzitu podle vašich představ.“
„Nebude ji vést podle mých představ. Univerzitu jako nezávislou respektuji a je v ní část odkazu mého synovce, který nemám v plánu nijak pošlapat. Mně jde o pobočku, kterou budeme budovat od základů a můžeme jí vtisknout nějakou podobu. Když pominu to, že zkrátka nechci Benochovi ustoupit… tak je tu samozřejmě i to, že chci, aby Univerzita byla nezávislá a nespadla do rukou Císařských mágů nebo celkově Císařství. De Peyranová by zkrátka v čele Univerzity mohla překlenout tu kritickou dobu, vyhovět nám s pobočkou a samozřejmě pak se klidně může do funkce vrátit Benoch… protože nepředpokládám, že by De Peyranová vzhledem ke své rozsáhlé odbornosti a povinnostem chtěla nějak dlouhodobě vést Univerzitu.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„Mohla jsem být důraznější, ale nebyla jsem.“ ujistila tě Carwen, „Ale ty to zvládneš. Kreativní jsi v tomhle směru dost.“ pokračovali jste v tanci, píseň se pozměnila, ale stále byla určená k pomalému tanci. „Možná jen Belwen, zkusím se s ní spojit a zeptám se jí, ale nic ti neslibuji.“ řekla po chvilce přemýšlení, „O Nivrel bys asi moc nestál? Nevytvořilo se mezi vámi zrovna asi moc přátelské pouto.“ pousmála se.

Mapa situace:


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SuperHunter
„Vše co vám vyklopí ať už dobrovolně nebo nedobrovolně si pečlivě zapamatujte. Potom mi to při hlášení přetlumočíte a buď se od toho odrazíme nebo budeme opět na počátku. Teď běžte. Najděte důstojníka Stormia, dá vám vybavení a někoho k ruce, abyste na to nebyla sama.“ řekl na závěr Gerrick, „Pro větší slávu Aldmerského spolku a Thalmoru.“ poznamenal tiše a gestem ti neznačil, že máš odejít z jeho komnaty.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 16.01.2021 15:19
 
Tondulin
"Taky jsem ti za to vděčný. No, cítím to spíš jako nepřátelství z její strany - však si pamatuješ na tu aféru s nosem. Jenže vy jste mi prostě řekli ať bojuju co nejlíp umím, já proti Nivrel vlastně nic nemám. Pochybuji však, že by chtěla být pod mým vedením, ale jestli chcete dát zase svoje stromové trio dohromady tak nejsem proti."
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4082 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8039 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5464 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4642 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12475 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7320 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6396 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6217 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7409 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist