Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 1063

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Udělám co bude v mých silách.“ ujistila tě Relenila.
„Felas.“ představil se ti následně starý dunmer, „Budu vám nápomocen.“ dodal s radostí v hlase, kterou se nikterak nesnažil skrýt. Ponechal si uprchlíky dosnídat a odebral se před hostinec.

„Díky.“ děkoval zrovna Garyn zbrojnošům, který mu pomohli dopravit vůz až k hostinci. Birna to celé sledovala opodál se založenýma rukama. Když byl vůz dopraven pobídla ostatní ať ji následují a odebrala se společně se svým oddílem jednou z ulic pryč.

„Tak...“ spráskl ruce Garyn, „Jaký z nich máš pocit?“ zeptal se zatímco vylezl na vůz a začal jej odkrývat, aby zpřístupnil náklad, „Máš zhruba nějakou představu jak to budeme vydávat?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Hodně štěstí.“ popřála ti Laurana po polibku a opět se věnovala malé Merril, kterou si rozptýlil od jídla rozcucháním vlasů. Flavius se jen zasmál a zamával ti. Došel si Seranu, která už přes sebe měla přehozený kabát. Též sis sebral jeden z kabátů, oblékl se a vyrazil v doprovodu Serany k Univerzitě.

Cesta vám ubývala rychle, Serana spíš mlčela než, že by něco říkala. Míjeli jste jednu hlídku legionářů za druhou, občanů města bylo venku pomálu. Prošli jste branou, přes most a rovnou k bráně Univerzity, která byla otevřená a dvojice stráží ve zbrojích Univerzity si vás již měřila pohledem. Oba vás nejspíš poznali, protože vás nezastavili.

Vešli jste dveřmi do velkého sálu a ihned ucítili sucho a teplo vytopené Univerzity. Nečas za dveřmi však krátce po vašem příchodu ještě zesílil. Serana se jen pousmála. „Stihli jsme to zavčasu.“ poznamenala. Velký sál byl poloprázdný, jídelna byla nejspíš plná noviců a novicek neboť se z ní ozýval hlahol a smích. „Hmm... asi půjdeme raději rovnou na poradu, dozor tu už není...“ konstatovala po chvilce rozhlížení po sálu.

Vyšli jste schodiště a zamířili do komnaty profesorů. Po otevření si ihned ucítil vůni čaje a též jste zaslechli rozmluvu mezi dvojicí kolegů. Jedním z kolegů byl Talar (graf. vzhled - zde), který seděl na židli vedle profesorky Fairwen Spellorové (graf. vzhled - zde). Před nimi se nacházel džbánek s čajem, nejspíš horkým, protože se z něj ještě linul kouř. Oba vás pozdravili téměř jednohlasně. Jako další pozdravil Reman Lex (graf. vzhled - zde), který se opíral o skříňku a upíjel čaj. Na první pohled na něm byla patrná únava, oči měl zarudlé a byl pobledlí.

„Koukám, že nás tu moc není.“ poznamenala s úsměvem Serana, když jste pozdravili.
„Přijdou. Arcimág, Palagán a Benochová mají ještě nějakou soukromou poradu. Vypadá to dneska na něco většího.“ odpověděl jí pohotově Talar, „Chopte se místa.“ vybídl vás k vybrání si volného místa u stolu. Než jste, ale jakkoliv stihli zareagovat rozrazily se dveře. Vešla profesorka Silverwoodová (graf. vzhled - zde). V její tváři příliš radosti nebylo. Rozesmátému Talarovi nakrátko úsměv ze rtů zmizel.

„Výborně. Je vás tu dostatek.“ spočítala vás pohledy a poté položila na stůl několik písemností, úhledně napsaných, „Rozeberte si to.“ vybídla vás, Fairwen i Talar neváhali a vzali si každý po jedné písemnosti. Lex se též přesunul, popadl jednu z písemností, kterou mu podala Silverwoodová. Tobě písemnost podala Serana, která ji obdržela od Silverwoodové.

„Co to je?“ zeptal se Lex, ale nedostal odpověď.

Znění písemnosti:

„To má být jako vtip?“ hlesl Lex, když dočetl až ke konci. Ostatní se nevyjadřovali. Silverwoodová mezitím připravila brk s inkoustem, aby listiny bylo možné podepsat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 16.11.2021 20:20
 
Sarako
,,Nech každého, ať si sám vybere nějakou zbraň a poté mu přiděl nějakou kroužkovou, nebo koženou zbroj. Těžká zbroj nebude pro cestu do Cheydinhalu ideální." prohodím ke Garynovi ,,A pocit mám zatím dobrej. Krom nějakýho postaršího dunmera, co umí bojovat a ovládat útočná kouzla a léčitelství, máme k dispozici i nějakou kouzelnici, co bude schopná naučit pár z těch nebojeschopných telekinezi, díky čemuž se budu moci chlubit schopnějším služebnictvem se svém doprovodu, než má Cheydinhalský Hrabě. Ten dunmer se jmenuje Felas a ta dunmerská mágyně Relenila. Zatímco budeš rozdávat výzbroj, půjdu se podívat po bílých pláštích na nějakém lepším oblečení pro zbytek doprovodu." načež se vydám k nějakému obchodu s oděvy.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"No co se týče mě, tak bych asi stejně hlasoval pro něj. Nevím o nějakých věcech, které by ve mne nedůvěru vzbuzovali ... nejsem moc dlouho aktivním členem sboru ... heh tak proč asi ne. Je mi to vlastně celkem jedno." Podepíšu.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 1064

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Vykonám. Tak jak říkáš.“ usmál se z vozu Garyn a mávl na další vycházející uprchlíky, aby je pobídl blíž k vozu. Opustil si vůz a vyhledal zdejší obchod s oděvy. Netrvalo dlouho a obchod si našel, otevřel si dveře a vešel. Obchod byl menší, ale figuríny s oděvy byly rozmístěny tak, aby se jich vešlo co nejvíce. Převažovali však oděvy, které byly vhodné spíše do nelítostné zimy nebo chladných krajin. Oděvů do slunečných a teplých míst zde moc vystavených nebylo.

Za pultem seděla s metrem kolem krku postarší žena, která si četla knihu. Když tě spatřila přicházet, odložila knihu stranou, vstala a opřela se lokty o pult.

Očima sis prohlédl přihrádky za jejími zády, několik složených tenkých plášťů si přeci jen našel. Jednalo se o trojici barev, červený, žlutý a bílý. Přičemž dominovala především žlutá barva.

„Budete si přát?“ zeptala se, „Dnes máme slevy na kožešiny. Pokud plánujete cestovat do Skyrimu můžu jenom doporučit, zahřejí vás natolik, že skoro ani nepoznáte, že jste překročil hranice.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Ano." přikývnu postarší ženě ,,Sháním osmnáct oděvů pro svůj doprovod. Nemusí to být nic extra, spíš něco pro střední třídu do deseti septimů. Zároveň mám specifický požadavek na barvy a to Bílou a hnědou (s čímž by neměl být problém, protože většina oděvů Cyrodiilkého měšťanstva je v těchto barvách, jen se obávám, že jich tu nebude mít tolik). Taky bych rád koupil i deset úplně obyčejných plášťů bílé barvy." a po krátkém zamyšlení dodám: ,,A taky bych koupil osm kusů oblečení pro děti." načež z měšce odsypu tři sta steptimů a vyčkám na její odpověď.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1065

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Pláště nebudou problém.“ ujistila tě, „Několik jich máme hotových, bílé látky je dostatek... když nebudou došijí se.“ pokračovala zatímco co pohlédla do poličky ve které se nacházely pláště. „S oděvy to bude horší. Musejí být všechny stejné? Nebo stačí, když budou dodrženy tyhle dvě barvy?“ zeptala se následně, „Oblečení pro děti budu mít.“ dodala poté, když vytáhla z přihrádky bílé pláště a začala počítat. Napočítala jich celkem šest. Položila je vedle na pult, „Podívám se jestli nejsou další vzadu.“ podívala se zpět na tebe a vyčkala až jí zodpovíš její otázku ohledně šatů.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Stačí, když budou dodrženy tyhle dvě barvy." zopakuji její slova jako odpověď a poté jí sdělím i přibližnou velikost ošacení pro děti a mladistvé.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1066

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Výborně.“ pousmála se, „Chvilku mi vydržte. Přinesu vám je.“ oznámila ti následně a odebrala se do zadní části obchodu, který byl určen pouze pro zaměstnance. Po nějaké chvíli se vrátila i s doprovodem, kterým byl mladší muž. „Polož to sem. Prosím.“ poprosila ho. Muž bez jediného slova položil oděvy, které nesl před tebe na pult a poté spěšně odešel. Žena též položila na pult oblečení, které nesla.

Chvilku oděvy probírala jakoby se ujišťovala, že ti prodává vše správné a podle tvých požadavků. Barvy byly dodrženy, pouze jejich rozložení bylo jiné. Muž se ukázal znovu, tentokrát přinesl bílé pláště. Část jich umístil do police a zbylé předal ženě, která je srovnala do komínku.

„Tak. Máme to všechno.“ usmála se spokojeně. Muž mezitím zmizel opět v zadní části obchodu. „Ještě nějaké další přání?“ zeptala se.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,To bude vše." pokynu rukou k hromádce tří stovek septimů, letmo si složené oblečení přepočítám, posbírám ho a vrátím se zpět k hostinci.
Dunmerům, kteří už tam budou, dám každému po jednom kusu oblečení. Garynovi a těm dunmerům, kteří se mi přihlásili, že umí alespoň trochu bojovat, dám i bílý plášť. Zbytek oblečení potom zanesu dolů do hostince pro zbylé dunmery.

Až skončím s rozdáváním oblečení, podívám se, jak se daří Relenile s výukou telekineze.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1067

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Vrátil ses zpět k hostinci. Počasí se venku příliš nezlepšilo. Garyn za asistence jednoho z dunmerských osadníků zakrýval vůz, poté opatrně seskočil dolů a poděkoval. U vozu zůstali čtyři uprchlíci, tři muži a jedna žena. Všem si rozdal oblečení. Trojici mužů, kterou ihned identifikoval jako kandidáty na válečníky jsi ještě předal bílé pláště. Garyn s poděkováním převzal plášť a ihned si ho začal připevňovat.

Odebral ses za zbytkem uprchlíků. Uprchlíci byli rozmístěni různě po hostinci. Hospodskému to nevadilo, protože se momentálně v hostinci stejně dveře netrhli neboť všichni pracovali a štamgasti k němu hodlali nejspíš zavítat až navečer. Postupně si rozdal oblečení i pláště všem, které si našel. Zbylé kusy oblečení sis ponechal a zamířil se podívat o patro níže.

Relenila si zde vyhradila prostor pro sebe a své studenty, dvojici mužů a dvě ženy. Učila je telekinezi a snažila se je trénovat s nerozbitými kusy nádobí. Když tě spatřila jak sleduješ průběh její výuky, pokynula jedné z žen, které zrovna radila jak má pokračovat, aby to zkusila sama a zamířila k tobě.
„Učím je to v menších skupinkách. Mám tak víc času a můžu se jim lépe věnovat.“ vysvětlila, „Zatím bych řekla, že jim to vcelku jde. První čtveřici už mám za sebou... tam bylo poměrně dost talentovaných kandidátů, takže tam by se mohlo pracovat s magií i do budoucna.“ dodala a založila si ruce, „Tady to bude o dvou kandidátů trošku horší.“ povzdechla si.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Rel. Říkala jste, že jste vyučovala v Morrowindském cechu mágů. Sháním se po informacích ohledně jednoho konfliktu mezi novici, který se stal před více než deseti lety a skončil smrtí jednoho z nich." pronesu k Relenile, přiblížím jí okolnosti, jak mi je vypravovala Thera a dodám: ,,Vím, že Velký rod Telvenni a Cech mágů spolu nemají dobré vztahy, ale mohu Vás ujistit, že nehledám způsob, jak Morrowindský cech mágů očerňovat. Řekněme, že je to pro mě tak trochu osobního rázu. Té vyloučené novicce totiž vděčím za svůj život."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1068

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„O tom nic nevím.“ odpověděla ti po chvilce přemýšlení, „Už k nim nepatřím. Takže je mi to fuk.“ pokrčila rameny, „Na pobočce kde jsem učila já se nic takového nestalo, ale... ale všechny kontakty jsem v Morrowindu nezpřetrhala, mohla bych se zkusit poptat přes jednoho starého přítele.“ zkontrolovala pohledem své studenty a poté se opět věnovala tobě, „Ovšem zkušenost mi říká, že není radno vrtat se v minulosti druhých.“ pousmála se, „Může se to vymstít.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,V tom máte pravdu." přikývnu na její slova ,,Každopádně bych s tím kontaktováním starého přítele počkal, až zajistím vaší rodině nějaký dům a kus půdy a pak se uvidí." nechám Rel v klidu pokračovat ve výuce a vrátím se za Garynem.

,,Pitomý počasí." pomyslím si cestou.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1068

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Dobře.“ usmála se Relenila a začala se opět plně věnovat svým studentům. Mezitím ses odebral o patro výše a vrátil se před hostinec. Vůz zůstal na stejném místě, dunmerští uprchlíci se mezitím přesunuli zpět do hostince a Garyn zůstal s vozem ze kterého značná část nákladu již zmizela venku sám.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Nějaký nápad na to, kde by jsme ty dunmery mohli cvičit v tomhle počasí?" zeptám se Garyna, když za ním dorazím ,,Hostinec mi nepřijde jako nejlepší místo, i když je tam dole dost místa. Část z nich už tam učí Rel telekinezi." a počkám, zda Garyna napadne něco lepšího, než cvičit venku na ulici, nebo někde před městem.
Upravil/a Sarako dne 02.12.2021 10:57
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1069

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Chtělo by to nějakou budovu s větším sálem co se zrovna nevyužívá.“ poznamenal po chvíli přemýšlení Garyn, „Nemají tu nějaký cech bojovníků? Nebo tak něco?“ zeptal se následně, „Ty by mohli mít ve sklepení nějaké prostory pro trénink... otázka je jestli by tu byla ochota je krátce sdílet.“ pokrčil rameny.

„Počasí každopádně vypadá, že se nezlepší.“ povzdechl si.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Jestli tu nějaký cech bojovníků mají, nebude na škodu oželit část výbavy výměnou za jednodenní propůjčení jejich vnitřního cvičiště." odvětím Garynovi a půjdu se poohlédnout po zmíněném cechu ve městě.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1070

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Garyn jen přikývl. Odebral ses na procházku po městě, chvilku jsi procházel uličkami dokud jsi nenašel větší budovu s vývěsným štítem nesoucím symbol cechu bojovníků a hned několik červených vlajek vyvěšených po obvodu přední fasády. Velké vstupní dveře byly zavřené, ale z komínu stoupal kouř. Opodál dveří byla umístěna vývěska, která byla plná nejrůznějších vzkazů a žádostí.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
Zaklepu na dveře a vyčkám, zda mi někdo přijde otevřít.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 1071

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Zaklepal jsi na dveře a vyčkával jestli někdo otevře. Odpovědi se ti dlouho nedostávalo dokud si neuslyšel ránu, která ti zněla jakoby někdo dopadl na něco dřevěného a vzápětí cosi převrhl v zápalu boje na zem. Cosi dopadající na zem poté zarachotilo a nejspíš se dokoulelo ke dveřím, protože se zvuk nárazu ozval od nich.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Obdobný postoj zaujal i Talar s Fairwen Spellorovou. Talar bez váhání popadl jeden z brků a začal podepisovat. Fairwen se k němu přidala se slovy: „Benocha si vážím a jsem přesvědčena, že svoji funkci vykonává dobře.“ a vyčkala až Talar podepíše, aby připojila i svůj podpis.

„To snad nemyslíte vážně?“ hlesl Lex, který ti vstoupil do cesty, když ses hodlal postavit do řady na podpis. Silverwoodová na něj vrhla jeden ze svých nepříjemných pohledů. „Benoch nic z toho neudělal pokud vím. Palagán mu mezi čtyřma očima složil funkci do klína, Benoch se prohlásil arcimágem a tím to haslo... bylo vymalováno. Univerzito podřiď se.“ pokračoval důrazně. „O žádnou důvěru nežádal a ani teď nepřijde osobně, aby nás o ni třeba požádal... když už mu teče zjevně do bot.“
„Co vás žere Lexi? Snad jste nevstoupil do kultu Císařských mágů?“ zasmála se jízlivě Spellorová, „Když jste včera tak pospíchal za svými kamarády z Věže.“
„Nechte si ty fóry. Spellorová!“ obrátil se vůči ní, „Vy Benochovi podepíšete všechno, protože bez něj si tu neškrtnete. Kdyby byl v čele někdo s větším vlasteneckým cítěním tak tu maximálně zametáte chodbu a oprašujete obrazy. Kdoví jestli vůbec.“ odsekl jí, „Oči a uši Thalmoru tu snad nikdo ani nemůže brát vážně když jde o blaho Univerzity.“
„A vám snad záleží na blahu Univerzity?“ zeptal se Talar, když se Spellorová nasupila. Serana jen mlčky sklopila hlavu do písemnosti a četla si ji znovu jakoby chtěla zapůsobit, že tu vůbec není a vyvolané dohady se jí netýkají. „Hájíte tu především zájmy Císařství. Fairwen možná hlásí informace Thalmoru, ale vy jste to samé pro Císařství.“
„Talare. Měl jsem vás za odborníka a choval k vám úctu, ale jestli to vidíte takhle...“ kroutil hlavou Lex.
„Vidím to takhle, protože to tak je. Vy i Spellorová jste oba politicky zainteresování, oba k tomu máte i pozici, kterou vám především dohodilo Císařství nebo Thalmor. Kdyby vás sem nepovolali nepochybně věrně sloužíte legii a hájíte zájmy Císařství, protože jste dobrý voják, loajální a vlastenecký. Totéž je i Spellorová.“
„A dost!“ zvolala rázně Silverwoodová a zarazila tak Lexe, který se nadechoval ke slovu. Talar i Spellorová se jejím směrem ihned podívali. Lex polkl svá slova. „Buď podepište nebo to nechte být. Nikdo k tomu není nucen. Nezdržujte, protože každou chvíli přijde arcimág a přejde se k poradě. Nesmíme ztrácet zbytečně čas dohady.“ zdůraznila, „A teď uhněte.“ vybídla Lexe, aby ti uvolnil cestu k brku s inkoustem, abys mohl listinu podepsat.

„Nepodepisujte to, Škorpiasi.“ otočil se k tobě Lex, „Nebuďte zaslepený. Podívejte co se tu děje. Po Cyrodiilu se vyskytly anomálie, Benoch mlží a není ochotný přispět k vyšetřování a odhalení pravdy... ani teď nemá snahu sem osobně přijít a předložit nám to k podpisu osobně. Místo toho pošle...“ koukl na Silverwoodovou, „Svoji partnerku.“ zvolil nakonec mírná slova. „Anomálie se vůbec na poradě profesorů neřeší, nehlasovalo se ani pořádně o té nové pobočce, nehlasuje se o ničem. Vedení rozhoduje o nás bez nás.“ zakroutil opět hlavou, „Být spjatý s takovou levárnou není dobré pro budoucnost.“ dodal a uhnul ti stranou, abys mohl přejít ke stolu. Serana zvedla hlavu od písemnosti, kterou musela mít minimálně desetkrát přečtenou, povzdechla si a nervózně přešlápla z místa na místo. (Podepsání tohoto dokumentu může mít značný vliv na budoucí příběh. Společně se Seranou jste jediný šlechticové ve službách Univerzity, vaše podpisy mají z hlediska politiky větší váhu, protože reprezentujete dobře známé rody. V případě, že se dokument dostane mimo Univerzitu může být váš podpis brán jako stanovisko celého rodu.)

Spellorová si znuděně začala prohlížet své prsty, Talar jen s povzdechem sledoval jak Lex protestuje. Silverwoodová přestože z Lexových slov neměla vůbec radost a držela si svůj nepříjemný pohled ve tváři též nijak slovně nereagovala. Místo toho usedla na své místo u stolu, sebrala podepsané listiny a letmo si je prohlédla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8043 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12478 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7322 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6220 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7412 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist