Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Sarako
,,A co kdybych Cheydinhalského hraběte přesvědčil, aby nechal vybudovat několik nových osad v Nibenayské pánvi a zároveň jej přiměl ke zlepšení situace dunmerů, orsimerů a dalších ras. Mnozí z Cheydinhalských dunmerů jsou starousedlíci, kteří si pamatují vládu hraběte Indaryse. Stačí když mi hraběnka Freydia Faarserová a hrabě Belius Arterius podepíší a opatří vlastními pečetěmi dekret, jenž mne oprávní vystupovat v celé záležitosti nejen jménem Morrowindu a Velkého rodu Telvanni, ale jmény Brumského a Chorrolského hrabství." navrhnu přítomným ,,Když diplomacie selže, mohu nechat své informátory vypátrat některého z potomků rodiny Indarys, a postaví-li se Vaše hrabství za jeho nárok na trůn, neježe se celá situace vyřeší, z Cheydinhalského hrabství se stane spojenec, který bude vaším hrabstvím zavázán. Každopádně, to s tím dosazením nového hraběte, berme jako řešení krajní nouze a spíš bych se zaměřil na tu první variantu, která žádné z vašich hrabství nebude stát jediný septim, jen dva podpisy a já už se o vše postarám."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Já zatím prožívám zábavu uvnitř svojí pusy Belie." Odpovím, zatímco vychlemtám zbytek mléka, abych ulevil své bolesti. "Náhodou tomuhle já říkám dospívání, už nejsem ten starý zaprděný Aedan, který jí jen chleba se salámem. Už se dávno nebojím experimentovat a poznávat svět, tyto papričky budiž důkazem." Zazubím se na Carwen a ochutnám ještě nějaké to ovoce.
Upravil/a Tondulin dne 02.01.2021 18:26
 
Aurelius
→ Tah 845

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Snažila jsem se vést diplomatická jednání s Cheydinhalským hrabstvím, ale bylo to marné.“ reagovala na tvá slova hraběnka, „Jestli máte chuť to zkusit nebudu vám v tom bránit… ostatně, kdybyste byl úspěšný ušetřilo by to našim hrabstvím nejeden problém a spoustu problémů do budoucna a to nejenom.“ připustila, „Dekret vám můžu vydat a můžu s vámi klidně vyslat i některého ze svých diplomatů, ale musel by nejprve přijet z Brumy.“
„Za pokus to možná stojí.“ přikývl Klargus, „Ale myšlenku návratu potomků dávného vládce bych vytěsnil z hlavy úplně. Cheydinhal patří rodině Whitestraků už poměrně dlouhý čas a jakákoliv násilná změna by mohla vyvolat značné spory a nestabilitu.“
„Přesně tak.“ podpořila Klarga Arteria Rolstonová, „Whitestrakové mají legitimní právo vládnout Cheydinhalu. Pokud bude jejich právo nějakým výrazným způsobem ohroženo požádají o pomoc legii a legie je podpoří a zopakují se jen a pouze scénáře podobné situaci v Anvilu a Chorrolu.“
„Stará hraběnka byla moudrá a rozumná žena…“ přispěl Delmus, „Záleželo jí na jejích poddaných. Jablko by opravdu muselo padnout hodně daleko, aby nic z toho její dcera nepodědila.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„Nemáš jíst pálivý papričky.“ řekl pobaveně Belius, „Každý ví, že tyhle co sis nabral na talířek jsou extrémně pálivé a je to jen pro lidi co mají ocelovou hubu.“ zasmál se a nechal tě dohovořit k dvojici žen. Carwen se jen ušklíbla a nijak nereagovala. Chtěl sis dopřát další ovoce, ale Mirabelle ti rázem talířek s jídlem zabavila, zrovna v momentě, kdy přišel za Beliem Chocholka s Adriannou.
„Jo… Belie…“ poplácal Belia po zádech Chocholka, „Přesně tohle tě čeká.“ poukázal tvým směrem, „Manželství je sice krásná věc, ale v některých ohledech značně limitující.“ vysvětlil znalecky. „Co jsi chtěl?“ zeptal se, když se pootočil na Belia. Adrianna si mezitím prohlédla obsah talířku, který ti Mirabelle zabavila a odložila stranou na stůl.

„No… Chtěl jsem si připít se svými přáteli.“ usmál se Belius a vrátil poplácání Chocholkovi, „Takže… jsme komplet.“ prohlásil následně, když předal po jedné malé skleničce s průhlednou tekutinou Chocholkovi s Adriannou.
„Belie to je něco hodně silného.“ konstatovala nespokojeně Adrianna, když přivoněla k alkoholu, který obdržela.
„Taková slabší verze Chocholkovice.“ mávl rukou Belius, „Budeš veselejší… jo a pak mi musíš říct co jsi viděla na té máničce támhle.“ pokynul jí hlavou směrem k stojícímu Tilbautovi. Adrianna uhnula Beliovu pohledu a nijak víc nereagovala, po celou dobu, co byla u vás se snažila vyhnout jakémukoliv sebemenšímu pohledu směrem k místu kde stál Tilbaut.
„Slabší verze…“ pousmál se Chocholka, když přičichl ke skleničce, „Alespoň toho zvládneme víc vypít.“
„To je pravda.“ souhlasil Belius, přičemž se podíval na zbývající skleničku na tácku, Carwen s Mirabelle se při přivonění k obsahu nezatvářili rovněž příliš nadšeně.
„Ta je pro koho?“ zeptal se Chocholka.
„Ta je asi navíc…“ pokrčil rameny Belius, „Ale klidně můžeme pozvat nějakého ctihodného rytíře.“ obrátil se směrem na Adriannu, která mu jeho rozesmátý výraz ve tváři oplatila nevraživým pohledem. „To byl samozřejmě vtip.“ reagoval okamžitě Belius. „Takže to pojďme vzít a na něco si připít.“ vybídl následně.

Mapa situace:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Takže se nejdříve pokusím sejít s Cheydinhalskou hraběnkou, přesvědčím jí a až poté se sejdu s hrabětem." přikývnu na Delmusova slova a podívám se na brumdkou hraběnku: ,,Svůj pečetní prsten snad Vaše hraběcí Milost ráčila mít při sobě a dekret může sepsat i tady Delmus. Mám ještě nějakou neodkladnou záležitost v Císařském městě a poté bych se hned pustil do vyřešení oné nepříjemné situace v Cheydinhalu. Trvá-li vaše hraběcí milost na sepsání dekretu vlastním diplomatem, mile rád si udělám krátkou zastávku v Brumě."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Na to, že se zde snad za pár let znovu sejdeme ve stejné sestavě a Chorrol tou dobou už bude to nejskvostnější město na celém Tamrielu." Usměju se na Belia, popadnu panáka a kopnu ho do sebe.
 
Aurelius
→ Tah 846

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Samozřejmě, že mám všechno potřebné u sebe ani se nebráním tomu kdyby ho někdo sepsal a já ho poté jen opatřila svým podpisem a pečetí.“ přikývla hraběnka, „Myslela jsem to tak, že vám mohu dát k ruce nějakého diplomata, který se vyzná v náladách jednotlivých hrabství a událostech v Cyrodiilu, které hýbou diplomacií.“ vysvětlila.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„Jo. Na to si připijeme.“ souhlasil Belius a pozvedl skleničku spolu s ostatními. Naklopil jsi do sebe panáka a brzy pocítil jeho nepříjemnou chuť, přesto byla snesitelnější než dvojice paprik a včerejší alkohol od Chocholky, který byl mnohem silnější než tento. Chocholka, Belius, Carwen a ty jste byli jediný kdo skleničku vypili na jeden zátah. Adrianna se zašklebila a ponechala si půlku ve skleničce, Mirabelle oproti tomu vypila alkohol nadvakrát.

„Tohle je teda příšerný.“ konstatovala, když vrátila Beliovi na tácek prázdnou skleničku. Belius jen přikývl a otočil se na ostatní, postupně jste mu vrátili své skleničky a Adrianna nakonec také s dosti velkým sebezapřením dopila a položila na tácek skleničku.
„Díky.“ usmál se Belius, „Co půjdeme dělat teď?“ zeptal se.
„Možná je čas konečně na nějakou zábavu.“ navrhla Adrianna.
„Nebo je čas na tanec ženicha a nevěsty.“ navrhl pro změnu Chocholka, „Muzikanti už jsou připravení ve vedlejší místnosti. Tak se Belie pochlap a vytáhni svoji ženu k tanci ať si můžeme zatančit také.“ nabídl ho následně.
„Prr… Prr…“ vydal ze sebe Belius, „Všechno popořádku.“ zarazil Chocholku a naklopil do sebe přebývajícího panáka, „Tohle je v režii téhle dvojky.“ poukázal směrem na tebe a Carwen, „Až zavelí k tanci tak se půjde…“ oznámil, „A otec tu není, Rolstonka tu není.“ rozhlédl se, „Takže svědci to mají na povel.“ usmál se spokojeně. „Takže to můžeme otočit.“ navrhl pro změnu Belius a popadl tácek.

Mapa situace:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Výborně." přikývnu hraběnce ,,S diplomacií mám zkušeností víc než dost, takže dalšího diplomata nebude třeba." a poté se podávám na Delmuse: ,,Chorrolský pečetní prsten je stále ve vašem držení, nebo jste jej stihl předat hraběti Beliovi Arteriovi? Tak jako tak, nebude-li baron Arterius proti, ..." věnuji baronovi krátký pohled ,, ...rád bych měl na onom dekretu i podpis hraběte Belia dřív, než začne být ze své svatby společensky unavený. Je to přeci v zájmu Brumského i Chorrolského hrabství."
Upravil/a Sarako dne 03.01.2021 18:22
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Dobře, naposledy to otočíme a pak hurá tancovat." Usměju se. "Málem bych zapomněl Belie, včera jsme udatně vybojovali výhru v té sázce, kde je Flavius? Očekával bych už předvedení jeho bardských schopností." Zazubím se a poté co dojde na řadu další série panáků, vyzunknu svůj znovu na jeden zátah.
 
Aurelius
→ Tah 847

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Chorrolský prsten mám ještě stále u sebe.“ odpověděl ti Delmus, „Mladému hraběti jsem ho chtěl předat až zítra společně s nějakými dalšími administrativními úkony kde bude potřeba jeho podpis a pečeť.“ vysvětlil následně.
„Rolstonová sepíše příslušný dekret a nechá ho opatřit pečetí a následně i podpisem mého syna.“ souhlasil Klargus a otočil se na Rolstonovou, která jen přikývla.
„Dojdu pro nějaké psací potřeby a papíry ať hned se do toho pustím.“ odpověděla mu téměř okamžitě Rolstonová, Klargus jen přikývl, žena vstala a opustila místnost.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„To jsem chtěl smyšet!“ zvolal radostně Belius, když jsi souhlasil, že si dáte ještě jedno kolo, „Chochi.“ otočil se na Chocholku, „Ujmeš se toho?“
„Samozřejmě.“ usmál se argonian.
„Mně něco slabšího, prosím.“ požádala Adrianna, Chocholka bez dalšího zdržování vyrazil ke stolu kde bylo možné si obstarat nejrůznější alkohol. Belius se jen nespokojeně otočil na Adriannu, „Nejsem zvyklá pít něco tak silného.“ opáčila mu, přičemž jen Belius zakroutil hlavou.
„Copak se asi honí Tilbautovi v hlavě.“ reagoval zamyšleně Belius, když spatřil jak rytíř Tilbaut sleduje Chocholku jak kolem něj kráčí až ke stolu. „Kde je Flavius?“ zopakoval tvoji otázku Belius, když jsi ho vytrhl ze sledování Chocholky. „To je fakt… kde je Flavius.“ začal se rozhlížet.
„Asi se ještě nevzpamatoval z vašeho včerejšího popíjení.“ poznamenala Adrianna, když ani ona mezi přítomnými Flavia nenalezla.
„No jo!“ zvolal v doprovodu až dětinského radostného smíchu Belius, „On vlastně prohrál.“ práskl ruce, „Vy jste vlastně prohráli. A my s Aedanem vyhráli.“ koukl za doprovodu své radosti na Carwen, která se jen vážně zatvářila a jeho radost nesdílela.
„Něco mi uniklo?“ zeptala se Mirabelle s úsměvem, „Jaká sázka?“
„Ale nic vážného.“ mávl rukou Belius, „Jen jsem tady trošku proškoloval Carwen a Aedan dával lekci Flaviovi v boji jeden proti jednomu.“ vysvětlil jí, „Taková dětinská hra víš.“ koukl na ní, „Ty co prohráli teď mají mít bardské vystoupení.“ pokračoval ve vysvětlování.
„To jste se mlátili mezi sebou kvůli takové hlouposti?“ zakroutila pobaveně hlavou Mirabelle.
„Přesně.“ souhlasila s ní Adrianna, „Pomlátit se kvůli takové hlouposti.“
„Ale pozor. To nebyla vůbec hloupost.“ nesouhlasil Belius, „Poměřovali jsme své síly, navzájem se tím vytrénovali.“ koukl se střídavě vážně na svoji sestru a na Mirabelle, „A také jsem samozřejmě chtěl prověřit své schopnosti, jestli mě Art naučil všechno tak dobře jako tady Carwen.“ podíval se na Carwen, „Jestli mi náhodou něco nezamlčel nebo tak něco, když ji tehdá před mnoha lety trénoval kdesi ve Valenském lese.“ vysvětloval Belius, Mirabelle po těchto slovech nakrátko uhnula pohledem a zatvářila se zamyšleně, „A…“ nadechl se ke ve snaze pokračovat.
„Ano. Arterius tě vycvičil dobře.“ přerušila ho Carwen, která už nejspíš chtěla mít od tohoto tématu klid, „Víc to myslím nemusíme rozebírat, ale v lukostřelbě a utajení jsem rozhodně lepší než ty.“
„To asi ano.“ přikývl Belius, „Utajování nebyla nikdy má silná stránka a střelba z luku mi také nikdy nemoc nešla.“ přiznal Belius, „Tak kde je ten Chocholka.“ zakroutil hlavou netrpělivě Belius.

Mapa situace:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 07.01.2021 13:31
 
Sarako
Bez dalších komentářů vyčkám na vystavení dekretu.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Nemlátili jsme se kvůli hlouposti, jde o naše křehká a paličatá ega dámy, to je velmi důležité." Dodám na vysvětlenou k našemu souboji. "Vy dva se pořád se hádáte o tom, kdo je lepší Arteriův učeň. Zapomínáte však na to, že já jsem onen vyvolený. Mladá naděje Cyrodiilu, ochránce obyčejného lidu a plamen spravedlnosti." Zachechtám se.

"Ale musím se pro jednou zastat Carwen, pokud by si člověk měl jednoho z vás zvolit jako úhlavního nepřítele, jen magor si vybere jí. To myslím jako poklonu." Usměju se na elfku.
My děti lesa a ulice budeme mít vždy výhodu, oproti šlechticům a rytířům co vyrostli v blahobytu. Pokud vyrůstáš v prostředí, kde skoro každý den bojuješ o přežití a musíš se o sebe sám postarat, jsi mnohem nebezpečnější bastard."

"Koukněte třeba na támhletoho smrkáče. "
Poukážu směrem k siru Tilbautovi. "Může být s mečem klidně třikrát lepší než já, kdybychom ale bojovali na život a na smrt sfouknu ho jako svíčku. Prostě a jednoduše tyhle naleštění panáčci neznají umění špinavého boje. Rytířská čest, poctivý souboj a podobné blbiny, naprosto k ničemu pokud nechceš skončit v kaluži krve. Zlomil bych mu kosti o kterých ani neví, že je má." Budu se chvilku chichotat nad tou představou a pak si dám panáka (až ho Chocholka přinese)
 
Aurelius
→ Tah 848

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nějaké další problémy, které trápí vaše hrabství?“ zeptal se Klargus.
„Krom těch vyjmenovaných nic co bychom sami nevyřešili.“ odpověděla hraběnka, krátce poté dorazila Rolstonová s několika srolovanými čistými papíry a psacími potřeby včetně svíčky a dalších nezbytností. Opatrně to položila na stůl a postupně si s Delmusem rozdělily náčiní, blondýnka se tentokrát neusadila vedle Klarga, ale posadila se poblíž Delmuse.
„Napište dekret stejně jako kdybyste ho psal svému hraběti.“ řekla s úsměvem hraběnka směrem k Delmusovi, který přikývl a začal psát. Psal rychleji než Rolstonová, která stejně jako když ti psala první dekret i nyní psala velmi pečlivě a pomalu, aby písmenka byla stejná, stejně veliká a dobře čitelná.

„Jaká je šance…“ otočila se znenadání k tobě, „Že by se předchozí komoří, ten upír skrýval v mém hrabství?“ zeptala se, „V jedné odlehlé vesničce si stěžují na údajné upíří útoky… Poslala jsem tam dvorního čaroděje, aby situaci prošetřil, zatím zprávy nemám, protože je to poměrně čerstvé… ale je samozřejmě dost možné, že jde jen o shodu náhod.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
Belius se rozesmál a Carwen ho doplnila svým smíchem v momentě kdy ses prohlásil vyvoleným, Mirabelle s Adriannou na sebe jen tázavě koukly. Oba se, ale rázem uklidnili, když jsi se opět ujal slova.

„Aedane.“ koukla na tebe vážně Carwen a položila ti ruku na rameno, „Ty nejsi žádné dítě lesa. Vždyť bys ve Valenském lese sám nepřežil ani pár hodin.“ zakroutila hlavou.
„Chápu kam tím míříš.“ usmál se Belius, „Jenže my šlechticové máme mnohem větší paletu možností jak někoho efektivně zlikvidovat aniž bychom se sami museli ušpinit.“ oponoval následně, „A já jsem si sice blahobytu, který mi byl od dětství dopřáván vážil a nezneužíval jsem ho ve svůj prospěch a v ulicích jsem strávil dost času. Nepodceňuj mě.“ zasmál se pobaveně.

„Smrkáče.“ rozesmál Belius nanovo, když jsi tak pojmenoval Tilbauta. Adrianna jen protočila oči a přešlápla z místa na místo, „O tom vůbec… ale vůbec nepochybuju, že bys ho sfoukl jako svíčku.“ prohlásil pobaveně, „Hele… by se mu ta blonďatá ofinka dostala do tváře a viděl by velké kulové. Neměl bys to vůbec těžké.“ pokračoval, zatímco se smál. Beliova manželka se na svého muže jen nakrátko potočila a pak se i nadále věnovala rozhovoru s jeho matkou, se kterou si pravděpodobně padla do oka a měly si co říci.
„Jen abys nepřecenil své síly Aedane.“ namítla Carwen, „Vycvičila jsem tě dobře o tom žádné pochybnosti nemám, ale rytíři jsou mistři boje a obzvláště jestli se účastní nějakých turnajových klání tak bude mít hodně za sebou.“
„Samozřejmě, že se účastní.“ nadhodil Belius, „Je to rytíř. Ty tím žijou.“ a koukl na Adriannu, „Ale vidíš Anno.“ usmál se na ní, „Když tě bude ten Tilblb otravovat nebo se k tobě nějak nepěkně chovat… Tak ho tady Aedan sfoukne a budeš mít klid, že jo?“ koukl na tebe.
„Myslím, že to nebude nutné.“ protočila oči v sloup, „Je to s ním… uzavřená věc. Prostě to nemusíte vůbec řešit. A nemusíš to ani na potkání každému říkat, ne?“ zatvářila se na něj zamračeně.
„Podle toho jak se tvářil, choval a jak sem furt nakukuje to nepovažuje úplně za uzavřenou věc.“ konstatoval Belius, „Věř mi. Mám v tomhle léta dlouhé praxe… prostě poznám, že pro něj to uzavřené není.“ dodal vzápětí.
„Ale pro mě ano.“ zdůraznila Adrianna, „Je to deb-. Hlupák, prostě je to uzavřené. Změňme téma. Prosím.“ rozhodila rukama a znovu protočila oči, neboť jí celá konverzace na toto téma nebyla příliš příjemná. „Co tu vůbec dělá? Veronique mi slíbila, že se s ním nepotkám, když už ho sem nechtěně přitáhla.“
„Joo… To beztak Rolstonka. Věř mi, že ta má prsty úplně ve všem.“ odpověděl jí s pokrčením ramen Belius. Chocholka se mezitím pomalu začal vracet i s tácem od stolku.

Mapa situace:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Přežil nepřežil na tom nesejde, dost už řečí o bojování, jdeme tancovat." Rychle změním téma už konečně si dám ten panák, který tak trval ještěrce přinést, počkám až ho vypije i Mirabelle a pak jí s úsměvem vyzvu k tanci.
 
Sarako
,,Řekněme, že jsem se od císařských mágů dozvěděl, že pohřešují mágyni, jenž měla na starost přesun onoho prastarého upíra. Jenže tohle mi na prastarého upíra s výcvikem zabijáka z Temného bratrstva vůbec nesedí. Bude se skrývat tam, kde by jsme ho nečekali. Nebyl to hlupák, nebude za sebou nechávat stopy." na chvíli se zamyslím ,,Ledaže by to byla ta císařská mágyně, na které by se předtím krmil, aby si zacelil své rány a nabral ztracených sil. Pro jistotu to prověřím cestou do Cheydinhalu."
Upravil/a Sarako dne 07.01.2021 22:34
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 849

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Možné je všechno.“ pokrčila rameny hraběnka, „Ale asi máte pravdu v tom, že tohle je příliš nápadné.“ souhlasila následně, „Jestli vyrazíte v brzké době předpokládám, že se tam možná ještě potkáte s mým dvorním čarodějem Runem Felacarem.“ pokračovala zatímco očima skoukla jak si vede dvojice sepisující dekret. Zatímco Delmus téměř finišoval, Rolstonová byla sotva v polovině. Klargus s neutrálním výrazem vyčkával až dvojice dopíše a nijak se k tvé diskuzi s hraběnkou neměl potřebu vyjadřovat. „Setkal jste se s ním už během boje o Chorrol, byl tu se mnou.“ připomněla hraběnka, „Každopádně pokud se ukáže, že je to skutečně upír a nejedná se o něco jiného tak pověřím Bdící, aby se o to postarali… nebo kdybyste měl během cesty čas a chtěl ten problém vyřešit, mohla bych vám za to dát nějakou odměnu v rámci zakázky třeba.“ navrhla následně, „Ale jak říkám… prozatím nemám moc informací. Třeba Rune nakonec zjistí, že nejde vůbec o nějakého upíra, ale stojí za tím něco jiného. Kdoví.“ pokrčila rameny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„Konečně.“ usmála se Adrianna, „Už chci z téhle místnosti na chvilku vypadnout.“ přiznala následně.
„Tak si půjdeme zatančit. Chocholka tě jistě vyzve k tanci, já vezmu svoji drahou ženu k našemu prvnímu tanci a kdo vytáhne tebe Carwen?“ podíval se na bosmerku.
„Myslím, že Chocholka spíš pokukuje po tvé matce Belie.“ řekla Adrianna, když si všimla, že se Chocholka zasekl u LaRouchové se kterou se dal do řeči a nejspíš se ho vyptávala jaký alkohol by jí doporučil místo vína.
„Pokukovat může až začne šahat, otec ho sejme.“ reagoval nevzrušeně Belius a mávl nad tím rukou, „Neboj… Carwen někoho ti seženeme.“ nevzdával to.
„To je dobrý… posedím si tu u stolu a popovídám si s ostatními.“ odpověděla mu Carwen, „Nemusíš mi shánět žádného tanečníka, kdybych chtěla seženu si ho sama.“
„Nebo klofni Tilbyho… Ten se třeba nechá, aby byl Anně na dosah a moje teorie se potvrdila.“ navrhl jí Belius.
„Belie já ti jednu švihnu!“ zvolala Adrianna, „Nepokoušej mě!“ zdůraznila, ale soudě jejího výrazu ve tváři to nemyslela příliš vážně.
„Klid.“ bránil se rukama Belius, „To byla sranda samozřejmě.“

„Už se to nese.“ zvolal Chocholka, když se k vám konečně dostal i s táckem a prosoukal se mezi Beliem a Adriannou, „Pro slečnu něco slabšího.“ řekl směrem k Adrianně, které okamžitě podal něco mnohem slabšího než průhledný destilovaný alkohol co zbyl na všechny ostatní.
„Děkuji.“ usmála se na Chocholku a věnovala mu příjemný pohled. Belius ihned koukl po Tilbautovi, jako by chtěl znát jeho reakci.
„Kam to brejlíš Belie?“ otočil se na pohledem nepřítomného Belia Chocholka, když mu podával jeho skleničku s alkoholem.
„Ale nikam.“ mávl rukou Belius a převzal si skleničku, „Doufám, že jsi to ničím neposílil.“ poznamenal, když k alkoholu přičuchl a cosi se mu na něm nezdálo.
„Neboj. Teď to teprve bude správný košt.“
„No… Toho se bojím.“ poznamenal s povzdechem Belius, „Víš, že mám problémy s rychlým točením do kolečka… A my teď chceme jít tančit.“
„To dáš Belie. Přeci nejsi žádný slaboch.“ mávl nad tím rukou Chocholka a postupně rozdal všem přítomným alkohol, který působil ještě silněji než ten, co přinesl Belius. „Tohle je jen takové lehké koštování.“ zdůraznil ještě jednou argonian. „Tak na zdraví a na našeho ženáče Belia.“ pronesl přípitek.
Připili jste si.
Carwen s Mirabelle se zašklebily ještě mnohem více než předtím. I ty jsi pocítil, že tento destilovaný alkohol je mnohem silnější než ten předtím. Belius to do sebe naklopil a oddálil skleničku a následně položil na tácek.
„Hele… To mělo chuť skoro jako to, co jsme kalili včera.“
„Však jo.“ usmál se Chocholka, „Nosím placatku furt u sebe.“ ukázal s úsměvem menší flaštičku, kterou ve které toho už příliš nezbývalo.
„Ty jeden argonianskej parchante.“ bouchl ho Belius po zádech, „Deme tančit!“ zvolal následně. Jakmile to řekl prohrábl si vlasy, jako by si je chtěl porovnat, odkašlal si a přistoupil blíže ke své ženě, která byla zrovna uptořed rozhovoru s baronkou.
„Ehm… Má drahá ženo.“ zahájil rozhovor s Anitou Belius, která se na něj ihned pootočila a zanechala rozhovoru se svojí tchýní, „Smím tě požádat o tanec.“ lehce se uklonil a poté opět napřímil.
„Ano.“ usmála se Anita, Belius se očima zaradoval a chytl Anitu za nabídnutou ruku, pomohl jí vstát a pomalu začal obcházet stůl. Zdálo se, že Belius až záměrně zvolil obcházení delší stranou, aby prošel kolem Tilbauta.
„Smím prosit Adrianno.“ zeptal se Chocholka Adrianny, která jen přikývla a chytla ho za rámě a chtěl následovat Belia, ale Adrianna ho zastavila.
„Půjdeme druhou stranou.“ namítla nespokojeně.
„Ale Belius je tudy.“ oponoval nechápavě Chocholka.
„Ale já chci jít tudy.“ zdůraznila Adrianna. Chocholka jen pokrčil rameny a vyhověl jejím slovům.

Požádal jsi Mirabelle o tanec, ta s úsměvem souhlasila. (bardi hrají v jiné místnosti, abyste si mohli zatančit za doprovodu hudby budete muset jít do jiné místnosti, nebo požádat bardy, aby se přesunuli do této místnosti)

Mapa situace:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Na Felacara si vzpomínám dobře." odvětím hraběnce s úsměvem, který díky mé přilbě neuvidí ,,Je veliká škoda, že ho povinnosti zaměstnali i v tento slavnostní den, stejně tak, jako Její Jasnost Felisu Demnevanni. Každopádně, menší zastávka na cestě do Cheydinhalu mě nezabije." zatímco budu vyčkávat na sepsání oněch dekretů.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Půjdu s Mirabelle za rámě směrem k ostatním párům. "Hej Belie, neřekneš těm muzikantům ať se přesunou sem na hostinu? Než aby jsme si tancovali někde sami pryč od ostatních. Chudák Carwen tam pak zůstane sama." Navrhnu a ať se Belius rozhodne jakkoliv, začneme s Mirkou tancovat někde uprostřed "parketu."
 
Aurelius
→ Tah 850

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Bohužel.“ přikývla, „Chtěla jsem ho vzít jako svůj doprovod, ale situace se vyvinula takto.“ dodala zatímco vyčkávala až bude její dekret sepsán. Delmus odložil brk, rychle očima přečetl tiše znění dekretu, aby se ujistil, že nikde nechyboval a podal ho opatrně hraběnce. Poděkovala, očima si pro sebe přečetla jeho znění a následně požádala o podání brku a připravení věcí pro přidání pečeti. Delmus tak učinil, předal brk a hraběnka podepsala. Následně, když bylo vše připravené opatřila dekret svojí pečetí. „Hotovo.“ prohlásila spokojeně, „Jeden dekret je připraven.“ podívala se směrem k tobě a předala ti jej.

Rolstonová mezitím dopsala poslední řádek dekretu, projela tiše celou písemnost a upravila několik písmenek, která se jí zjevně nepozdávala. Následně opatrně předala dekret Klargovi Arteriovi, který si ho v klidu pročetl.
„Spokojen?“ zeptala se Rolstonová, když pozvolna vstala od stolu, „Mám dojít pro vašeho syna?“
„Spokojen.“ ujistil ji Klargus, „Asi ano. Raději ať to podepíše tady… Skočte pro něj.“ Rolstonová kývla hlavou a opustila místnost, „Můžete přidat pečeť.“ pokynul směrem k Delmusovi a předal mu dekret, „Ať Belia moc dlouho nezdržujeme.“

Delmus s kývnutím vykonal vše nutné a opatřil dekret pečetí Chorrolského hrabství.
„Je ve vás vkládána velká důvěra.“ otočil se Klargus na tebe, „Tak ji nezklamte ani nezraďte.“ dodal s úsměvem, přičemž se podíval na hraběnku, která na jeho slova jen a pouze kývla. „Tím jsou naše záležitosti asi dořešeny. Nechám sepsat smlouvu o našem spojenectví, abyste ji zítra ráno v klidu před svým odjezdem mohla podepsat. Pokud se Guarovi nepodaří přimět hraběte k nějakému řešení situace… pak mi zareagujeme tak jak jsem řekl a o dunmery se postaráme.“ pokračoval po chvilce Klargus.
„Děkuji.“ poděkovala hraběnka, „Obchodní smlouvu doladíme později. Někoho vám sem pošlu.“ ujistila barona, „Jestli nic nemáte… můžu se vrátit zpět dolů, předpokládám.“
„Já už nic na srdci nemám.“ řekl Klargus, „A samozřejmě bych vás velmi nerad okradl o všechny krásy svatby, abyste neřekla, že jste neměla ani možnost si užít trochu zábavy, napít se dobrého vína.“ zasmál se, „Tak běžte a hodujte.“ řekl na závěr.
„Hodně štěstí.“ popřála hraběnka Klargovi, když oba povstali, navzájem si potřásli rukou, „A zapijeme naše nové budování přátelských vztahů až dole.“ dodala těstě předtím než se otočila zády a odebrala se k odchodu. Když se dveře zavřely a hraběnka zmizela, Klargus se posadil zpět na své místo.
„Tak… To bychom měli.“ konstatoval spokojeně, „První jednání je úspěšně za námi.“ poznamenal následně a otočil se na Delmuse, „Čím budeme pokračovat teď pánové?“ obrátil se i na tebe, „Budeme pokračovat ve vyjednávání a pozveme si Benocha? Nebo raději začneme tím příjemnějším a poklidnějším, protože s Benochem to nejspíš nebude úplně přátelský rozhovor…“ povzdechl si nespokojeně Klargus, „Vzhledem k jeho nešťastným rozhodnutím a postojům, kterými moc radost nedělá.“ podíval se vpřed.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tondulin
„To je pravda.“ souhlasil Belius, když si vyslechl tvůj nápad, „Skočím tam a domluvím to s nimi. Sem se vejdeme… není nás zas tolik.“ rozhodl následně a pustil svoji ženu, „Počkej tu na mě.“ požádal ji a vyrazil svižným krokem vpřed, přičemž si málem nevšiml jedné z mladé služebné, naštěstí zavčasu zareagoval a služebná nesoucí čisté skleničky rovněž a k žádné nehodě nedošlo.
„Pardon, omlouvám se.“ omluvila se služebná. Belius reagoval obdobně, ale ve spěchu. Brzy zmizel ve vedlejší místnosti.

„Střepy přinášejí štěstí.“ konstatoval Chocholka, „Kdyby se srazili mohli jste alespoň zametat.“ usmál se přátelskou tváří na hraběnku, která se jen usmála a vyčkávala až se její muž vrátí.
„A mladá slečna by měla pěkný problém.“ poznamenala Adrianna, „Málem pořezat hraběte, rozbít tolik skleniček… Buďme rádi, že se nic nestalo.“ dodala, Chocholka svým výrazem ve tváři dal jasně najevo, že je Adrianna v této situaci příliš vážná. Netrvalo dlouho a Belius se vrátil.
„Hned jsou tu. Hned jsou tu.“ oznamoval zatímco došel rychle k vám a hned pokračoval hlouběji do sálu, „Vážení!“ zvolal, „Brzy začne hrát muzika, pojďte tančit. Popadněte své drahé polovičky ať se konečně tančí a jen nesedí!“ dodal radostně a jak řekl, tak také učinil. Vrátil se ke své ženě a znovu ji požádal slušně o tanec i nyní souhlasila. Muzikanti mezitím dorazili, rozestoupili se, aby neubrali mnoho prostoru a začali se domlouvat na písničce, kterou zahrají. Všiml sis, že je mezi nimi i mladá bardka, kterou jsi předtím pozval, aby hrála na soukromé rozlučce.

Hosté Beliova slova vyslyšeli. Jako první se zvedl kancléř, který požádal ženu zrzavou ženu (graf. vzhled – zde) sedící po svém boku, následoval admirál Lanius, který vyzval k tanci Vivien de Peyranovou, obě ženy souhlasily a vyrazily se svými tanečními na taneční parket, který se utvořil mezi stoly. Ani Univerzita nezůstala pozadu, Benoch bez sebemenšího otálení požádal o otec Alawen Silverwoodovou a sedět tak zůstala pouze altmerka Spellorovoá a Benochova sestra Selena.

Muzikanti začali hrát a vy jste začali postupně tančit. Belius se svou ženou, Adrianna s Chocholkou a ty s Mirabelle. Jednalo se o pomalý tanec, který se tančí na typické Cyrodiilské pomalé a romantické písničky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SuperHunter
Vzhledem k tomu že jsi dlouho nehrál a bylo nutné udělat menší časový posun, protože některé linky, které se tvým hraním otevřely by už nebyly aktuální a byl by tam nejspíše problém s konzistencí došlo k přesunutí děje. Tvá postava úkol nějakým způsobem vykonala.

Zaklepala jsi na dveře místnosti, v níž úřadoval lord Gerrick, netrvalo dlouho a ozvalo se dále. Bez váhání jsi vešla dovnitř a stanula v tobě už velmi dobře známé místnosti.

Lord Gerrick se procházel po místnosti a zastavil se až u okna, oblečen ve své černé důstojnické uniformě, kterou měl na rozdíl od ostatních nižších důstojníků více zdobenou a tentokráte měl kolem krku zavěšený amulet člena rady Starších a též měl upravenější tvář než posledně (neměl příliš mnoho vousů). Na jeho místě seděla mladá pohublá lesní elfka, která pro Gerricka pracovala jako písařka, když se mu nechtělo sepisovat nic dlouhého.

„Výborně. Jdete právě v čas.“ usmál se na tebe spokojeně lord Gerrick, „Jen tu vyřeším jednu formálnost a budu se vám věnovat. Nebojte nebude to dlouhé, nezdržím vás.“ ujistil tě následně a otočil se směrem k mladé bosmerce, „Tak. Jak načneme.“ povzdechl si.
„Doporučuji použít vhodnou formu oslovení, která vyjádří respekt a úctu a potom se vyjádřit k celé problematice?“ navrhla elfka. Gerrick nespokojeně přikývl.
„Jenže to nejde.“ namítl okamžitě po svém zdánlivém přikývnutí, „Nemám sebemenší důvod vyjadřovat mu úctu. Sere se do mých věcí jako by sám neměl co dělat. Ať jde do prdele. Ať si užívá se svou královnou nějaké milostné hrádky a necpe se do věcí, kterým tady v Cyrodiilu prostě nerozumí. Já to tu mám celé plně pod kontrolou a nic měnit nebudu. Královna na mě spoléhá a věří mému úsudku. To mi stačí.“ zdůraznil, „Napište: ‚Vážený důstojníku Tarlowe, vážím si…“ odmlčel se, „To důstojníku. Chci, aby tam byl důraz, že je to pro mě jen důstojník.“ zdůraznil písařce, „Vážím si vašeho zájmu a vašich připomínek, ale rozhodl jsem se je nevyslyšet. Raději se starejte o své věci ve Valenském lese, aby vám Odboj nepřerostl přes hlavu jako zesnulému králi.“ odmlčel se Gerrick a přesunul se na druhou stranu místnosti. Písařka mezitím dopsala poslední slovo a pozvedla hlavu. „To je moc mírný…“ postěžoval si Gerrick nespokojeně, „Ale co už.“ mávl rukou, „Pokračujeme: A nebyl jste jen další v pořadí, kterého Odboj zlikviduje. Zároveň Vám děkuji za pozvání, ale rozhodl jsem se ho odmítnout. Nezúčastním se vaší jistě překrásné svatby, protože mám plné ruce práce. S pozdravem… a pak už to znáte. Dopište tam všechny moje hodnosti a tituly, řádně a přesně jak se to má dělat.“ zdůraznil písařce zatímco opět přešel na jinou stranu místnosti, „Tak. To by bylo.“ usmál se spokojeně, „Stručně a výstižně.“
„Jste si jist, že to nechcete ještě zvážit? Nemám provést nějakou korekturu, jste nahněvaný a důstojník Tarlow bude brzy poměrně vysoko.“
Gerrick na ní vrhl nepříjemný pohled.
„Samozřejmě. Vy jste stále výš než on, ale… přeci jen bude to brzy král Valenského lesa a když tak nějak trošku nesouhlasí s vašimi metodami.“
„Ne!“ zdůraznil Gerrick, „A mlčte. Dopište to, nechte to tady, já to podškrábnu a pak vám to dám k odeslání. Musím si tu něco vyřešit.“
Písařka nakonec kývla, dopsala poslední řádek, zkontrolovala, jestli vše napsala správně, sklidila nepotřebné věci ze stolu a odešla z místnosti. Gerrick se po jejím odchodu vrátil ke stolu, posadil se do křesla a pozvedl dopis, který pro něj sepsala.

„Posaďte se.“ vybídl tě, „Měl bych pro vás další úkol.“ usmál se, „Důstojník Stormio si vás pochvaloval, že jste prý pevně oddaná našim cílům. To jsem velmi rád.“ pokračoval, „Tak se posaďte a probereme co pro vás mám dál.“

Příslušníci Osmé legie pod velením legáta Maria Condaria vás odmítli kvůli riziku pustit do chudinské čtvrti, své důvody jednoznačně a dostatečně vysvětlili (v rámci zákona Císařství a stavu panujícímu v IC jim bylo umožněno vás tam nevpustit, aniž by to bylo v konfliktu s podepsaným Konkordátem). Jak jste reagovali:

a) Pokusili jste se klidně domluvit a když jste viděli, že vám nevyjde vstříc legie ani pověřená léčitelka z Univerzity Serana Arteriová, rezignovali jste a své snahy dostat se do chudinských čtvrtí jste vzdaly.
b) Pokusili jste se klidně domluvit, nedařilo se, a proto jste byli vůči legátovi a profesorce důraznější. Důstojník Stormio poté pohrozil profesorce Seraně Arteriové, že by se mohl začít zajímat o minulost jejího bratra, která by mohla, koho jistě někoho zajímat. Zároveň pohrozil mladému legátovi vyšetřováním jeho snoubenky, která pochází ze Skyrimu a je nordkou – tudíž může být ona nebo její rodina potenciální kacířkou. Stormiovo vydírání nakonec zabralo a dvojice ustoupila a vpustila vás do chudinské čtvrti.




Mapa situace:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 08.01.2021 19:44
 
Sarako
,,S jednáním s arcimágem Benochem bych počkal, až Belius završí dekret svým podpisem. Váš syn, jako univerzitní profesor, spadal pod Benochovu kompetenci a není ve vašem zájmu nechat využít Benocha zbytek vlivu, co na Vašeho syna má. Každopádně, raději bych dal přednost v jednání s Palagánem, s ním se znám o poznání lépe, než s Benochem, Jenže ten žel bohům nedorazil." pronesu ke Klargovi, zatímco budu vyčkávat na Beliův příchod.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Budu s Mirabelle pomalu tančit ploužák, hodně natěsno. "Fakt jsem se hrozně bál našeho setkání, že už spolu třeba nikdy nebudeme. Hrozně tě miluju Miri." Bude ze mě už trochu mluvit alkohol a po těchto slovech Mirabelle políbím, načež se začneme znovu pomalu houpat do rytmu hudby.
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist