Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Tondulin
"Milerád, moje služby svědka jsou za normálních okolností nevyčíslitelně nákladné, ale že jsi to ty Belie, bude to samozřejmě úplně zdarma. Mám jen jednu jednoduchou podmínku." Usměju se.

"Odpusť Carwen ten její trest. Chápu že si chceš svůj poslední den před svatbou užít, ale ta vaše sázka byla naprosto dětinská. Kdyby vyhrála ona, stejně tak bych se přimlouval, ať tě toho trestu zbaví. Vyhrál jsi, rozbil jsi jí nos, můžeš být spokojený že jsi byl dnes ten lepší z Arteriových učňů, nenuť jí dělat tak potupnou věc. Carwen není žádná lehká děva, krom toho si večer můžeš na takové radosti sehnat mnoho jiných."

"Arterius tu není tak můžu pronést nějakou krásnou poučku místo něj. Jako budoucí lord by jsi se měl naučit milosrdenství a teď je právě ta vhodná chvíle." Pronesu velmi chytráckým tónem a znovu se zazubím.

Upravil/a Tondulin dne 17.06.2020 17:25
 
Aurelius
→ Tah 676

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Poděkoval jsi Leyovi a poté obešel stůl a pustil se do rozhovoru s obchodníkem, zatímco se legát Atius opačnou stranou vracel do své židle, hrabě zase kráčel zpět na svoje místo vedle kvestorky Peleny a legáta Amragora.

„Přesně to jsme mu řekl také.“ namítl legát Atius, když si domluvil a poté zkřivil tvář, protože učinil pohyb, který mu rozproudil bolest v jeho poraněné ruce, „Ale legát Amragor měl jiný názor. Opačný.“ dodal s mávnutím zdravé ruky.
„Podívejte.“ ujal se slova obchodník, „Jak už jsem řekl před vaším příchodem…“ nadechl se pře dlouhým plánovaným monologem, „Já zastupuji Daggerfallskou obchodní společnost, která má určitou pověst na níž si zakládá. Naše společnost rozhodně nepodporuje nějaké vykořisťování, drahé půjčky s šibeničními úroky nebo snad podporování zločinců. My jsme všechny ty nemovitosti skoupili v době, kdy byly k mání za rozumnou cenu. Nevím kolik obchodník společností nebo celkově zájemců Caesar oslovil, ale my jsme kývli a kývli jsme v době, kdy ještě Anvilské hrabství fungovalo řádným způsobem a Caesar byl spořádaným občanem. V čele hrabství stál Luther Rullus. Váš bratr.“ otočil se směrem k Leyovi, „Takže jsme z právního hlediska neobchodovali se zločincem ani vlastizrádcem. Majetek nám tudíž nemůže být zkonfiskován, protože i smlouva byla podepsána mnohem dříve, než to tu celé vypuklo. Vše proběhlo naprosto v souladu s Císařským zákonem.“ odmlčel se nakrátko, „Smlouva obsahovala podmínku, že naše společnost bude moci začít využívat zakoupené budovy až po uplynutí určité stanovené doby.“ řekl obchodník, „Možná Caesar plánoval převrat už v té době a chtěl si jen přivydělat dokud to šlo, protože jako hrabě by musel jít příkladem. Nicméně to nic nemění na tom, že ty budovy jsou naše a žádné zkonfiskování proběhnout nemůže.“ znovu se nadechl, „Vlastníme hostinec v přístavu a následně další tři budovy, mám pocit, že jedna z nich nebo dvě jsou skladiště, které se v přístavu přímo nacházejí. Poté trojici menších domů, které jejich majitelé využívali jako obchody a pět klasických domků… možná nějakou vilku. Těch pět domů jsem si neprohlížel.“ koukl na tebe, „Viděl jsem to co jsem vidět potřeboval a poté podepsal. Možná jsem něco opomněl. Ten seznam byl dost dlouhý.“ připustil následně.
„Já souhlasím s tím zkonfiskováním.“ namítl legát Atius, když obchodník domluvil a s vážným výrazem ve tváři se na něj otočil, „Blbé obchody se uzavírají neustále. Holt se to teď stalo vám, každá obchodní společnost někdy holt prodělá. A vás to jistě nějak hodně nezruinuje.“
„Žádné zkonfiskování.“ zakroutil hlavou obchodník, „Podívejte. Má společnost je ochotna většinu staveb prodat. Hrabství. Velmi levně. Abychom z toho něco málo přeci jen měli. Úplný debakl tahle investice být pro naši stranu nemůže to prostě nejde.“ odmítl, „Obzvlášť vezmeme v potaz, že jsme v právu. Jediné oč opravdu stojíme jsou ta dvě skladiště, přilehlá budova a jeden obchod ve městě s ubytováním, abychom zde mohli zřídit naši pobočku a převzít zcela Caesarův obchod. Díky kterému Anvil profitoval. To Caesarovi nelze neupřít. Měl velmi velký talent na obchod.“
„To ano.“ přikývl Ley souhlasně, „Talent pro obchod měl.“
Legát Atius odvrátil tvář a zadíval se do mapy na stole.
„Uspokojila vás tato sáhodlouhá odpověď?“ zeptal se tě obchodník.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Podmínku?“ pozvedl Belius zvědavě hlavu a vyslechl si co jsi měl na srdci. Nadechoval se ke stolu, ale Carwen se na tebe otočila a byla rychlejší.
„Dohoda je dohoda Aedane.“ řekla směrem k tobě.
„Aedan má pravdu Carwen.“ usmál se Belius, „Ty nejsi žádná lehká děva… A já jsem přeci gentleman a ten by po ženě ke které nechová žádný…“ zarazil se, „Hlubší vztah něco takového chtít neměl.“ souhlasil nakonec, „Takže žádný tanec nahoře bez nebude. Místo toho si užiji tvůj a Flaviův zpěv a pivo zadarmo. Protože ty soudky pomaličku docházejí.“ hodil očkem k sudům, „Leda by Anna uměla nějaké kouzlo k jejich opětovnému naplnění, ale to hádám asi neexistuje.“ pokrčil rameny.
„Seš mág měl bys vědět jestli něco takového existuje.“ namítl Flavius.
„Sem sice mág, ale já jsem spíš takový ten destruktor… než ten co by něco obnovoval.“ odpověděl mu pohotově Belius, ale zjevně se zamyslel zdali nějaké takové kouzlo skutečně existuje. Carwen do tebe mezitím pod stolem šťouchla nohou s děkovným výrazem ve tváři.

„Když jsi zmínil toho Arta.“ přerušil chod myšlenek Belius, „Nevíte někdo jak vypadá moje nastávající?“ otočil se střídavě na tebe a na Carwen, „Jsem si z něj dělal vždycky srandu ohledně jeho milostného života a tak, že stál vždycky za starou belu a že s Edwin stejně nic nikdy nepodnikl, protože čeká až na svatbu. No a teď… Ironie osudu.“ pousmál se nešťastně Belius, „Jsem v dost podobné situaci… Teda skoro. On měl představu, jak Edwin vypadá.“
„Tys jí ještě neviděl?“ usmála se pobaveně Carwen.
„Ne. Neviděl.“ zamračil se Belius, „Tak podstatnou věc se dozvím až zítra u oltáře až rozhrnu závěs.“
„Závěs?“ otočil se na něj Flavius pobaveně.
„Jasně. Závěs. Takový to průhledný, co bude mít přehozený přes hlavu, přes tvář a tak. Si nikdy nebyl na svatbě?“
„Byl.“ usmál se Flavius, „No budu ti držet palce, abychom tě nemuseli křísit až odhrneš závoj a sekne to s tebou. Ale třeba budeš mít štěstí a budeš pac její krásou.“
„Debile.“ odvrátil od něj Belius zrak zatímco se Flavius pobaveně smál, „Počkej. Tohle ti připomenu. Jednou.“
„To nevím kdy.“ zakroutil hlavou smějící se Flavius, „Beru si tvoji sestřenici a znám ji už dost dlouho Belie. Vlastně možná i dýl než ty.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Ráda bych ti se svými postřehy pomohla, ale zatím jsi nebyl moc sdílný s tím koho jsi tal dole vlastně potkal nebo co se dole odehrálo.“ odpověděla ti Elanya, „Možná tady nějaké poklady byly, ale jsme přeci jen stále dost blízko Appiova sídla. Možná to tu prostě v okolí prohledal a poklady nashromáždil ve své věži, aby si je mohl k něčemu použít. Možná to není úplně nejlepší teorie, ale určitý smysl to dává.“ pokračovala, zatímco jsi hledal vhodný cíl k pokračování vaší cesty, jakmile jsi jej měl sehnul jsi se a nasbíral jsi několik hrstí zdejší zeminy, poté se opět napřímil a zavelel k novému cíli.

Šli jste svižnější chůzí a míjeli pusté planiny plné mrtvé flóry, kamenných zřícenin i ostatky potulujících se duchů, kteří občas cosi smutného pronesli, když jste je míjeli. Vesměs se litovali nebo se snažili rozpomenout, jak vlastně zemřeli. Brzy jste dorazili k zřícenině připomínající starý chrám. Kolem levitovalo několik modrých světelných koulí a před vstupem do zříceného chrámu postávala trojice draugirů, ozbrojených do nejrůznějších kusů zbroje. Jeden byl ozbrojen starým mečem, druhý obouručnou sekerou a třetí dvojici menších seker. Oproti většině kostlivců, které vás nechávali při průchodu na pokoji, tato trojice působila hned na první dojem velmi nepřátelsky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 12.08.2020 21:26
 
Sarako
,,Mohu Vás ujístit, že vůbec nic nebrání zkonfiskování vašeho majetku. Můžeme Vás hned zavřít za financování převratu a ty smlouvy, kterými se oháníte použít jako důkazní materiál, ale já jsem toho názoru, že se můžeme rozumě dohodnout." odvětím obchodníkovi a pokračuji: ,,Necháte si jedno ze skladišť a jeden z obchodů ve městě. Ostatní budovy přenecháte Anvilskému hrabství, jako důkaz, čí stranu podporujete, a Anvil Vám do začátku zapůjčí nějaké finanční prostředky pro bezproblémový chod Vaší společnosti. V opačném případě Vás může tady legát Atius zadržet pro podezření za financování převratu a nejenže všechny ty budovy propadnou ve prospěch Anvilského hrabství, rovněž Vám bude zabaven i podíl v Daggerfallské Obchodní společnosti." věnuji obchodníkovy chvíli na rozmyšlenou a pak se ho zeptám: ,,Tak jak jsme se rozhodli?"
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"I když jsi starší než já, přijde mi to jako bych viděl svého prvorozeného syna dospět." Pronesu s předstíraným dojetím v hlase, když Belius ustoupí z trestu pro Carwen. "A té nevěsty bych se nebál, urozené dámy, bývají většinou hezké... tedy aspoň myslím." Zapřemítám nahlas, ale nebude to působit úplně přesvědčivě, jelikož si uvědomím že jsem příliš urozených dam neviděl.

"Každopádně nad tím nemá smysl přemýšlet Belie, měl by jsi přijít na jiné myšlenky.... Takže co podnikneme?" Entuziasticky se zeptám s očividnou radostí z toho do jakých průserů se dnes namočíme.
 
Aurelius
→ Tah 677

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Trvám na svých požadavcích.“ rozhodl se obchodník, „Naše společnost chce primárně dvě skladištní budovy, přilehlou budovu a poté obchod s možností ubytování. Zbytek jsme ochotni rozprodat za velmi nízké ceny, aby byla alespoň nějaká návratnost této investice.“ zopakoval svoji nabídku, „To je nabídka, kterou naše společnost předkládá v přátelském duchu.“ namítl a odmlčel se nakrátko, aby opět popadl dech na další sáhodlouhý monolog, „Jsem v právu, naše společnost je v právu a jednali jsme v souladu se zákonem. To, že o nějaký čas později došlo k převratu je vskutku politování hodná událost, kterou nikdo nemohl předvídat. Ani vaše strana ani naše strana.“ řekl a rozhlédl se kolem, „Jestliže mě zatknete a zkonfiskujete majetek násilím pak se naše společnost obrátí na Cyrodiilské soudy nebo přímo na radu Starších.“
„To samozřejmě můžete, ale nebude vám to moc platné.“ usmál se legát Atius.
„Bude mi to platné dost.“ opáčil obchodník, „Jednali jsme v právu a o žádném převratu jsme v té době vědět nemohli. Navíc Caesar měl dost financí i před uzavřením obchodu s námi. Naše finance nepotřeboval.“
„Mohu s vámi třemi mluvit?“ podíval se střídavě na tebe, Leye a Atia. „Vedle na slovíčko.“ řekl a poté vás odvedl do vedlejší místnosti, kterou jsi prve přišel.

„Nepřistoupíme na jeho požadavky.“ odmítl legát Atius jen co jste se zastavili. „Souhlasím s Guarem… Zadržíme ho pro financování převratu a bude hotovo.“ řekl následně.
Ley jen vyčkával a přemýšlel.
„Jenže to ničemu nepomůže.“ zakroutil hlavou legát Amragor, „Nejsem expert na tyhle věci, ale je mi jasné, že se to jeho zadržením jen protáhne. Obchodní společnost se obrátí na radu Starších nebo na soudy. V případě soudů budou rozhodující důkazy, ale v případě rady Starších to bude jiné.“ odvrátil zrak od Atia, „Povídejte. Jestliže se to začne vyšetřovat tak se všechny ty budovy budou prohledávat, budou se sbírat důkazy, hledat svědci, a to se neskutečně protáhne. Navíc nevím, jak chcete prokázat, že skutečně vědomě financovali ten převrat. Každý, kdo Caesara znal věděl, že měl hromadu peněz, vlivné kontakty. Prostě ten převrat na financích od Obchodní společnosti stát vůbec nemusel.“ odmlčel se, „A pokud rozhodne soud ve prospěch Obchodní společnosti pak bude muset Anvil stejně všechno vrátit a možná ještě něco přihodit navrch. Pak silně pochybuji, že budou ochotní prodat budovy za nějakou rozumnou cenu.“
„Možná na tom něco bude.“ připustil ačkoliv nerad legát Atius, „Ale rada Starších může zasáhnout ve prospěch Anvilského lidu a pro všeobecné blaho Císařství.“ namítl. Legát Amragor mu však věnoval pohled, který jasně značil, že v něco takového vůbec věřit nemá.
„Napadlo mě.“ ozval se doposud mlčící Ley, „Napadlo mě, že bychom ty budovy mohli přeci jen vykoupit. Ponecháme jim to, co požadují, aby obnovili obchodní stanici a dáme jim čas. Hrabství si pak může přeci stanovit nejrůznější daně a poplatky. Zvýším jim daně na jejich příjem související se zdejší obchodní trasou. Oni nebudou moci couvnout, protože ví, že Anvil byl odjakživa klíčovým uzlem pro obchod a obchodních společnosti se o něj zeď rády poperou, když se tu situace začne snad uklidňovat. A také budou mít už rozjednané smlouvy jejichž zrušení by je mohlo vyjít mnohem dráž.“ podíval se na tebe a legáta Amragora.
„Nezní to špatně, ale oni budou reagovat obdobně. Zvednou ceny přiváženého zboží nebo podraží jinde.“ odpověděl mu legát Atius, „Mám ho nechat sebrat?“ otočil se na tebe.
„A když si vezmeme čas na rozmyšlenou?“ zeptal se Ley, „Projdeme si budovy co údajně vlastní, uděláme si svůj vlastní odhad ceny a probereme to třeba s Vitou, který je členem rady. Třeba přijdeme s lepším plánem. Výhodnějším pro všechny strany.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„To sice ano.“ souhlasil Belius, „Ale ona byla svojí matkou údajně vyhnána a také se měla stát kněžkou.“ pokračoval, „Kdyby to byla kráska a muži jí klečeli u nohou asi by se kněžkou stát nechtěla, ne?“ podíval se na tebe vážně, „Trochu jsem se informoval, když jsem se nudil.“ řekl a poposedl si, „Vlastně.“ zamyslel se, „Její matku jsem viděl v Imperial City, čeká na soud kvůli tomu co tu vyvedla. Vypadá jako slušný materiál. Takže bych měl teorii.“ usmál se.
„Tu teorii si raději nech pro sebe.“ zbrzdil ho Flavius.
„Slušný materiál.“ pozastavila se Carwen nad Beliovou poznámkou, ale Belius zopakování jeho slov pozornost nevěnoval.
„No… Jestli tě to uklidní. Tak tvá nastávající už je ve městě.“ prozradil Flavius.
„Je ve městě?“ hlesl překvapeně Belius, „Proč si nic neřekl?“
„Tvůj otec mi to zakázal. Řekla mi to ta bloncka. Rolstonová, že už dorazila.“ odpověděl mu bez váhání, „Ale víc ti neřeknu, protože jsem to slíbil tvému otci, že ji až do svatby neuvidíš, abys nevyvedl nějakou blbost.“
„Jakou bych já mohl vyvést blbost?“ podíval se vážně na Flavia.
„Je jich spousta.“ namítl Flavius vážným tónem. Belius mlčel a přemýšlel.

Nastalé ticho jsi prolomil až ty, když jsi se zeptal, co se bude dít teď.
„Ne.. ne… Ne!“ kroutil hlavou Belius, „Nad tím má smysl přemýšlet, ale mám seznam věcí co musíme udělat. Pěkně popřádku.“ řekl následně a vyštrachal zmačkaný papír ze své tuniky. „Nejprve.“ pozvedl prst, „Musíme sehnat chlast, protože už dochází.“ pokynul hlavou k sudům, „Poté musíme obstarat něco k snědku navečer, ale tyhle dva body se asi vyřeší v hostinci. Takže ty řešit nemusíme.“ konstatoval následně, „Ale co řešit musíme je: zaprvé vzhled mé nastávající, zadruhé obstarat nějaké rachejtle ať je pěkný ohňostroj. Děti říkaly, že ten starý čaroděj se špičatým kloboukem už je ve městě. Takže toho musíme využít dřív, než zmizí všechny nejlepší kousky. Zatřetí…“ rozhlédl se kolem jakoby se chtěl ujistit, že jeho sestra není poblíž, „Musíme sehnat nějaké ženské. Jasné? Klíčový bod, aby to nebylo moc divný… víte co myslím.“ koukl do papíru, „No a to je asi všechno.“ zakončil seznam věcí co má v plánu a papírek schoval zpět do kapsy.
„Večer se nám kvapem blíží.“ oznámil Flavius, „Čím začneme?“ napil se piva.
„Možná tím nejdůležitějším co nemám na papíře.“ ujal se slova opět Belius, „Musíme někam uklidit Rolstonovou. A to na poměrně dlouhou dobu… nejlépe do ranních hodin.“ usmál se, „Ale popravdě… Nemám žádný nápad jak se jí zbavit.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Ráda bych ti se svými postřehy pomohla, ale zatím jsi nebyl moc sdílný s tím koho jsi tal dole vlastně potkal nebo co se dole odehrálo.“ odpověděla ti Elanya, „Možná tady nějaké poklady byly, ale jsme přeci jen stále dost blízko Appiova sídla. Možná to tu prostě v okolí prohledal a poklady nashromáždil ve své věži, aby si je mohl k něčemu použít. Možná to není úplně nejlepší teorie, ale určitý smysl to dává.“ pokračovala, zatímco jsi hledal vhodný cíl k pokračování vaší cesty, jakmile jsi jej měl sehnul jsi se a nasbíral jsi několik hrstí zdejší zeminy, poté se opět napřímil a zavelel k novému cíli.

Šli jste svižnější chůzí a míjeli pusté planiny plné mrtvé flóry, kamenných zřícenin i ostatky potulujících se duchů, kteří občas cosi smutného pronesli, když jste je míjeli. Vesměs se litovali nebo se snažili rozpomenout, jak vlastně zemřeli. Brzy jste dorazili k zřícenině připomínající starý chrám. Kolem levitovalo několik modrých světelných koulí a před vstupem do zříceného chrámu postávala trojice draugirů, ozbrojených do nejrůznějších kusů zbroje. Jeden byl ozbrojen starým mečem, druhý obouručnou sekerou a třetí dvojici menších seker. Oproti většině kostlivců, které vás nechávali při průchodu na pokoji, tato trojice působila hned na první dojem velmi nepřátelsky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"To je vcelku prostý, ale dobrý seznam Belie, všechno krom tvé nastávající seženeme v hospodě, takže by to neměl být žádný problém. Rolstonovou? To je nějaká tvoje žárlivá milenka o které nevím, nebo proč bychom jí měli uklízet?" Zeptám se, mezitím dopiju pivo a odložím škopek stranou.
 
Sarako
,,Souhlasím s hrabětem Rullem." přikývnu na Leyova slova ,,A jak mi bude vystaven onen dekret, pustím se s Garynem do prohledávání zmíněných nemovitostí a zajištění případných stop vedoucích odhalení nějakých Caesarových bližších styků s Daggerfallskou obchodní společností."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 678

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Pokusím se ho vystavit co nejdřív, ale nemám žádné služebnictvo ani poradce…“ povzdechl si Ley, „Nejprve se zbavíme toho obchodníka a pak to v klidu sepíšu.“ dodal a otočil se ke dveřím směřujícím do místnosti v níž zůstal obchodník s kvestorkou.

„Můj oddíl město opustí zítra.“ oznámil legát Atius, „Potom už bude zatčení na kvestorce Peleně nebo legátovi Amragrovi. Hodlám navštívit Imperial City a podat hlášení radě Starších a generálovi Valeriovi.“
„Spíš na kvestorce. Nezdržím se dlouho.“ odpověděl legát Amragor.
„S kvestorkou Pelenou to zvládneme.“ kývl hlavou Ley, „Pojďme to teda dořešit. Kdo z nás mu to řekne?“ zeptal se.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Ne.“ zakroutil Belius, „Není to žádná moje žárlivá milenka… Možná v minulosti byla... ve velmi dávné minulosti. To úplně nepopírám, ale teď už není.“ dodával jedním dechem Belius zatímco Carwen jen kroutila hlavou, „Už se mi ty tváře trochu splývají jak stárnu, ale vím, že to netrvalo příliš dlouho. Takové krátké pobláznění.“ usmál se, „Ale teď je snoubenkou mého bratránka Rowleyho.“ pokračoval, „Sem mu jí před lety dohodil.“ pochlubil se následně, „On totiž raději válčí a vymýšlí vojenské strategie než, aby se bavil s ženskými a přemýšlel nad zajímavějšíma věcma.“
„Žije vůbec ve Vysokoskalí nějaká ženská se kterou jsi nic neměl?“ tázala se Carwen.
„Spousta.“ odpověděl Belius, „Je jich spousta.“ zopakoval a následně pokračoval v tématu ohledně Rowleyho a Rolstonové, „Ale to není důležitý. Musíme jí uklidit, protože jinak se o všem, co tu provedeme dozví můj otec.“ koukl střídavě na tebe a Flavia, Carwen přitom vynechal. „A já bych ho docela nerad nasral.“

„S tím souhlasím.“ přikývl Flavius, „Taky bych ho nerad nasral. Ještě by mohl vzít zpět požehnání, které udělil mně a Seraně… a rázem bychom byli opět na začátku.“ povzdechl si Flavius a napil se, „Ale jak se jí chce zbavit?“
„To ještě nevím, ale nějak to vymyslíme.“ usmál se Belius, „Ale moji nastávající nevynecháme. Flavius vyklopí kde je a někdo z vás se za ní vydá a odborným okem ji shlédne a pak mi samozřejmě přijde říct verdikt. Flavius neporuší slovo a já se budu moc alespoň trochu psychicky připravit na zítřejší obřad.“ zakončil a koukl na tebe, „Chceš dolít?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Ráda bych ti se svými postřehy pomohla, ale zatím jsi nebyl moc sdílný s tím koho jsi tal dole vlastně potkal nebo co se dole odehrálo.“ odpověděla ti Elanya, „Možná tady nějaké poklady byly, ale jsme přeci jen stále dost blízko Appiova sídla. Možná to tu prostě v okolí prohledal a poklady nashromáždil ve své věži, aby si je mohl k něčemu použít. Možná to není úplně nejlepší teorie, ale určitý smysl to dává.“ pokračovala, zatímco jsi hledal vhodný cíl k pokračování vaší cesty, jakmile jsi jej měl sehnul jsi se a nasbíral jsi několik hrstí zdejší zeminy, poté se opět napřímil a zavelel k novému cíli.

Šli jste svižnější chůzí a míjeli pusté planiny plné mrtvé flóry, kamenných zřícenin i ostatky potulujících se duchů, kteří občas cosi smutného pronesli, když jste je míjeli. Vesměs se litovali nebo se snažili rozpomenout, jak vlastně zemřeli. Brzy jste dorazili k zřícenině připomínající starý chrám. Kolem levitovalo několik modrých světelných koulí a před vstupem do zříceného chrámu postávala trojice draugirů, ozbrojených do nejrůznějších kusů zbroje. Jeden byl ozbrojen starým mečem, druhý obouručnou sekerou a třetí dvojici menších seker. Oproti většině kostlivců, které vás nechávali při průchodu na pokoji, tato trojice působila hned na první dojem velmi nepřátelsky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy



http://i.imgur.com/bXIWcI6.pnghttp://i.imgur.com/olvyo3U.pnghttp://i.imgur.com/EsQm3jS.png
http://i.imgur.com/MzByOzJ.pnghttp://i.imgur.com/ihz4owz.png
 
Sarako
,,Vy, Vaše hraběcí Milosti. Slovo hraběte pro něj bude mít větší cenu, než kohokoliv z nás." prohodím k Leyovi a po chvíli přemýšlení dodám: ,,Povede-li se mi získat Caesarovo zlato, je tu i možnost prohlásit prodej těch smluv za neplatnou, což sice bude znamenat, že budeme muset tomu obchodníkovi vyplatit čásku, kterou za smlouvy zaplatil, ale získáme všechny ty budovy zpět, aniž by nám nějak mohl navýšit cenu za jejich odkoupení."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Až začne otravovat tak jí vyřešíme, prozatím neděláme nic nekalého, takže jsme v suchu. Mě a Carwen tu nikdo nezná, můžeme se poohlídnout po té tvojí holubičce, zatímco si s Flaviem obstaráš nějaké ženské Belie, když na tom tak trváš." Usměju se.

"Kouzelníka jsem viděl v hostinci, takže tam se poté můžeme všichni sejít a pobrat rachejtlí a sudů kolik jen uneseme." Rozhodnu a začnu se pomalu zvedat ze židle. Vyslechnu si od Flavia, kde bychom Beliovu nevěstu měli hledat a pak už se rozejdeme každý "tým" svojí cestou. (Annu nechám ať sama zvolí ke komu se přidá, případně zůstane čekat v sídle.)
 
Aurelius
→ Tah 679

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Pojďme na to.“ kývl hlavou Ley a odebral se zpět do místnosti.
„S tím bych moc nepočítal. Nemyslím si, že se něčeho jen tak snadno vzdá. Má vytyčené cíle a teď se bude držet jako pes kosti.“ pronesl legát Atius, když zamířil za Leyem. Následoval jsi je spolu s Amragorem.

„Vážený zástupce Daggerfallské obchodní společnosti.“ nadechl se ke slovu opatrně Ley, když jste se všichni rozmístili po trůnním stále, Atius opět zaplul do své židle. Legát Amragor se postavil naproti němu na druhé straně stolu a Pelena vyčkávala co se bude dít, protože se jako jediná vaše tajného jednání neúčastnila. „Rozhodl jsem se, že vaši nabídku zvážím, ale nejprve chci čas na rozmyšlenou. Jsem u moci teprve krátce a musím obstarat i jiné věci pro můj lid mnohem důležitější a vy jistě také nekývnete ihned na nabídku bez toho, abyste si jí řádně promyslel. Mezitím prosím přijměte mé pozvání a zůstaňte mým hostem až do doby, než bude vše nezbytné věřeno a já vám sdělím odpověď.“ snažil se Ley říci co nejdiplomatičtěji.
„Chápu.“ přikývl obchodník, „Jsem ochoten posečkat s nabídkou. Nespěchám.“ oznámil následně, „Ale vězte, že pokud nakonec moji odmítnete lepší příležitost už mít pak nebudete.“ dodal na závěr, „Když dovolíte. Půjdu se teď nakrátko projít.“ řekl a vyrazil pryč ze sídla, když mu dal hrabě svolení.

„To by byla jedna věc.“ oddechl si Ley, „Teď najít nějaký brk a papír, abych mohl vystavit dekret pro Guara.“ pronesl nahlas. Jeho slova byla rázem vyslyšena, když se do trůnního sálu navrátil Meligulus Vita v doprovodu dalšího Císařského mága, který měl ale nataženou kápy, a tak mu nebylo vidět do tváře. Podle poničeného roucha se, ale boje zúčastnil naplno.
„Tohle asi přijde vhod.“ řekl a položil před Leye vše potřebné pro podpis smluv. „Prošel jsem horní patro, prohlédl si pokoje které obývala vaše rodila a komnaty dvorního čaroděje.“ pokračoval, „Rád bych vás teď o něco požádal.“ řekl Vita, „Moji kolegové z našich řad umřeli při prosazování vašich zájmů a zájmů Císařství. Chci, abyste uctil jejich památku tím, že nyní podepíšete memorandum o spolupráci s Císařskými mágy.“ dodal Císařský mág Vita a vytáhl pečlivě chráněnou listinu.
„Co to obnáší? Jakou formu spolupráce?“ zeptal se Ley a opatrně převzal listinu.
„Heh… Už i Císařští mágové si chtějí ukousnout své sousto.“ pronesl legát Atius pohrdavě k Vitovi, ale ten se jeho poznámkou vůbec nezaobíral.
„Všeobecnou spolupráci. Včetně místa dvorního čaroděje pro jednoho našeho vybraného kandidáta.“ zodpověděl mu otázku ve skutečnosti Vita, „Bílý Guar měl možnost přesvědčit se o našich schopnostech a jistě vám podpis doporučí. Samozřejmě až poté co si ho hrabě. Pořádně pročtete.“ dodal na závěr a stiskl ruce za zády.
„Jistě. To asi počká. Nejprve vyřeším něco neodkladného s Guarem.“ odpověděl Ley, odložil listinu, kterou mu předal Vita a vytáhl si čistý papír na který začal opatrně sepisovat dekret, který by ti mohl opatřit pečetí a poslat tě vykonat vše potřebné.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Až začne otravovat bude pozdě.“ namítl Belius, „Čím dřív ji vyřešíme tím lépe pro nás.“ dodal vzápětí a podíval se na Flavia, který přikývl hlavou. „Jenže musíme nenápadně. Hodně nenápadně, aby nevěděla, že jsme se jí rozhodli uklidit my. Chce to prostě nějakou velkou náhodu.“ usmál se.
„Zní to děsně.“ připustil Flavius, „Když si vezmu, že tu dohromady kujeme pikle proti naší budoucí příbuzné.“ povzdechl si následně.
„Ale souhlas.“ otočil se k tobě, „Ty a Carwen bys mohl zavítat za mojí nastávající a očíhnout jí. Přeci jen máš hodně dobrý vkus na ženy.“ pokračoval Belius, „Ale Aedane. Hlavně nenápadně. Zase kvůli Flaviovi nesmíme nic prozradit.“ upozornil tě.
„Belie.“ usmála se Carwen pobaveně nad jeho slovy, „Já i Aedan dokážeme být nenápadní. Nemusíš mít vůbec obavy.“
„Dobrá. Ale s těmi ženskými to bude průser.“ povzdechl si Belius, „Pár vdov, které sžírá smutek tu určitě je… Stejně tak pár půvabných mladých dam, které očekávají fešného nápadníky, ale prostě… Furt se tu nachází Rolstonová. Riziko, že přijde zrovna ve chvíli, kdy já nebo Flavius vybalíme náš šarm a začneme oslňovat. Je to prostě velké riziko.“ pokrčil rameny, „Rolstonová je priorita. Musíme jí uklidit a pak můžeme začít lovit ženské.“
„Fascinuje mě jak máš vítr z jedné ženské.“ konstatovala Carwen na účet Belia.
„Nemám vítr z ní. Se jí samozřejmě nebojím, ale když se nasere můj otec…“ koukl na Flavia, „Tak jde prostě sranda stranou. Ale to poznáš sama Carwen… uvidíš. Jen jak se tu objeví, tak to poznáš a pak mi dáš za pravdu. Mého otce není radno nasírat. Věř mi. Já jako jeho syn to vím nejlépe.“
Flavius jen tiše přikyvoval při Beliových slovech.

Zakončil zrovna v momentě, kdy se Adrianna ocitla na schodech a rychlou chůzí je sešla dolů, aby se k vám mohla opět navrátit.

„Zabydleno?“ tázal se Belius ve snaze změnit téma, aby se Carwen jeho slov nemohla chytnout. Adrianna jen kývla. „Výborně. Rachejte vyřídíme asi hned. Zbytek musíme ještě pořádně promyslet.“ otočil se na závěr svých slov zpět k tobě, „Ale teď už pojďme. Noc se kvapem blíží.“ vybídl, zatímco jsi vstával ze židle.
„Někam jdeme?“ zeptala se zvídavě Adrianna.
„Ano. Aedan a Carwen si jdou prohlédnout Beliovu nastávající.“ odpověděl jí Flavius, „A já s Beliem jdeme zařídit nějaké pitivo a rachejte.“
„Klidně se k nám můžeš přidat a nebo zůstat a střežit sídlo.“ usmál se Belius, „A možná trošku použít magii a zvelebit to tu. Ať se otec nezblázní až to tu zítra uvidí.“
„Aedane.“ otočil se k tobě a Carwen Flavius, „Ta Beliova nastávající by měla přebývat v hradě. Nevím, jestli vás dovnitř pustí, ale třeba ano.“
„Pustí.“ mávl rukou Belius, „Řeknou, že jsou to moji kamarádi a pustí je.“
„Zatím hrabě nejsi. Jestli udělají nějaký průser a chytnou je budou asi tvrdnout ve věznici až do tvého usednutí na trůn hrabství. Tak buďte opatrní.“ upozornil Flavius. Belius jen lehce přikývl.
„Budeme opatrní.“ přislíbila Carwen, „Nebudeme dělat nic nekaleného. Jen požádáme o audienci u hradní paní. Nic víc.“ a také začala vstávat.
„Myslím, že půjdu radši s Carwen a Aedanem.“ rozhodla se mezitím Adrianna, „Bude to asi zajímavější než sledování vás dvou jak se vláčíte se sudy s alkoholem.“ dodala a pomaličku vykročila ke dveřím. „Pokud to teda nevadí.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Ráda bych ti se svými postřehy pomohla, ale zatím jsi nebyl moc sdílný s tím koho jsi tal dole vlastně potkal nebo co se dole odehrálo.“ odpověděla ti Elanya, „Možná tady nějaké poklady byly, ale jsme přeci jen stále dost blízko Appiova sídla. Možná to tu prostě v okolí prohledal a poklady nashromáždil ve své věži, aby si je mohl k něčemu použít. Možná to není úplně nejlepší teorie, ale určitý smysl to dává.“ pokračovala, zatímco jsi hledal vhodný cíl k pokračování vaší cesty, jakmile jsi jej měl sehnul jsi se a nasbíral jsi několik hrstí zdejší zeminy, poté se opět napřímil a zavelel k novému cíli.

Šli jste svižnější chůzí a míjeli pusté planiny plné mrtvé flóry, kamenných zřícenin i ostatky potulujících se duchů, kteří občas cosi smutného pronesli, když jste je míjeli. Vesměs se litovali nebo se snažili rozpomenout, jak vlastně zemřeli. Brzy jste dorazili k zřícenině připomínající starý chrám. Kolem levitovalo několik modrých světelných koulí a před vstupem do zříceného chrámu postávala trojice draugirů, ozbrojených do nejrůznějších kusů zbroje. Jeden byl ozbrojen starým mečem, druhý obouručnou sekerou a třetí dvojici menších seker. Oproti většině kostlivců, které vás nechávali při průchodu na pokoji, tato trojice působila hned na první dojem velmi nepřátelsky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Vitovi magické schopnosti si zasloužili i mé uznání, spolupráce s Císařskýmí mágy může být pro město přínosem." přikývnu na Vitova slova ,,Muhu se podívat?" optám se a začnu s pročítáním oné smlouvy.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Samozřejmě že nevadí, nemusíš se bát říct, že my s Carwen jsme prostě lepší společnost." Zašklebím se na Belia a pomalu vyjdeme ven. "Takže audience u hradní paní a jaký bude důvod naší návštěvy?" Zeptám se Carwen na cestě k hradu.
 
Aurelius
→ Tah 680

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Vita se spokojeně usmál, potěšila ho tvá slova. Svolil ti přečíst si smlouvu, kterou přinesl, zatímco Ley úhledně sepisoval dekret pro tebe. Začetl jsi se do smlouvy:

Smlouva o vzájemné spolupráci Císařských mágů a Anvilského hrabství

„Tak… Skoro hotovo.“ oznámil Ley, když jsi dočetl smlouvu. Odložil brk a s pomocí Vity opatřil pečetidlem podepsaný dekret Anvilskou pečetí. „Tady máte.“ řekl následně, když opatrně sroloval dekret a podal ti jej.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Belius tvá slova nijak nekomentoval. Pobídl Flavia ať vstane a také se odebrali k odchodu. Rozdělili jste se až před domem, kdy Belius sebral Flaviovi klíče a raději zamkl sám. Jejich další pohyb jste nesledovali, protože jste kráčeli jiným směrem.

„To upřímně nevím.“ přiznala Carwen a začala přemýšlet, „V podstatě nemáme žádný pádný důvod proč s ní mluvit. Zatím jestli jsem to dobře pochopila ještě není hraběnkou, abychom za ní chodili se svými problémy.“ přemýšlela nahlas, „Ani jeden z nás uvnitř asi nebyl, neví kde má Beliova nastávající komnatu, nevíme rozmístění stráží. Nevíme nic.“ hodnotila situaci.
„Vloupání bych raději hned zavrhla.“ řekla Adrianna směrem k přemýšlející Carwen. Carwen přikývla. „Mohla bych se zkusit zeptat na komnatu dvorního čaroděje. Jsem čarodějka a Beliova sestra… nemyslím si, že by mi nevyhověli, když to podložím nějakým pádným důvodem. Pochybuji, že si současný místodržící bude chtít nahněvat svého budoucího pána… kdybych se zmínila, že mi třeba nevyšel vstříc v takové banalitě.“ převzala si slovo Adrianna a vylíčila jednu z možných variant. „Až nás dovedou dovnitř budete mít příležitost se porozhlédnout po hradě a třeba najdete i její komnatu.“ dodala.
„Zní to rozumně.“ ocenila Carwen, „Ale ten hrad je dost velký. Může to trvat věčnost, těch stráží tam bude spousta. Každému vysvětlovat, že jsme se ztratili asi nepůjde.“
„To je pravda, ale mohla bych vám udělat lektvar neviditelnosti. Je snadný a může se použít hned po dovaření. Potom budete mít možnost proklouznout kamkoliv… samozřejmě musíte dát pozor na dveře, ale to si snad už pohlídáte.“ usmála se Adrianna.

„Zní to slibně, ale stále je tu riziko, že jí nenajdeme.“ odpověděla Carwen poté co si nechala plán projít hlavou, „Její komnata může být zamčená, muže být dobře střežená a v ten moment nám je neviditelnost k ničemu. Budeme muset stráže omráčit a už to vyvolá podezření až se probudí, že se něco asi stalo.“ dodala vzápětí, „Chce se to k ní dostat přímo. Bez zdržování a zbytečných komplikací. Mohli bychom zkusit využít plán, který jsem v minulosti už jednou provedla s Nivrel a Belwen, ale tehdy bylo víc času na přípravu a doladění detailů.“ navrhla poté, „Vy Adrianno byste se mohla držet plánu, který jsme zmínila. Já s Aedanem bychom se vydávali za švadlenu a krejčího, duo, které jste sebou přivezla na přání vašeho otce, aby Beliovu nevěstu obléklo do posledního módního trendu ve Vysokoskalí. Myslím, že pak by nám schůzka s Beliovou nastávající vyšla.“
„To by asi šlo.“ usmála se Adrianna, „Ale raději řeknu, že jsem vás přivezla na přání baronky Arteriové. Veronique má poněkud větší smysl pro humor než otec a pokud to praskne bude mít větší pochopení.“ řekla pozvolna, „Ale pokud přistoupíme na tenhle plán… budete se muset převléct. V tohle obvykle švadleny a krejčí nechodí.“ poukázala na váš oděv, „A také musíte mít krejčovský metr a další vybavení.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Ráda bych ti se svými postřehy pomohla, ale zatím jsi nebyl moc sdílný s tím koho jsi tal dole vlastně potkal nebo co se dole odehrálo.“ odpověděla ti Elanya, „Možná tady nějaké poklady byly, ale jsme přeci jen stále dost blízko Appiova sídla. Možná to tu prostě v okolí prohledal a poklady nashromáždil ve své věži, aby si je mohl k něčemu použít. Možná to není úplně nejlepší teorie, ale určitý smysl to dává.“ pokračovala, zatímco jsi hledal vhodný cíl k pokračování vaší cesty, jakmile jsi jej měl sehnul jsi se a nasbíral jsi několik hrstí zdejší zeminy, poté se opět napřímil a zavelel k novému cíli.

Šli jste svižnější chůzí a míjeli pusté planiny plné mrtvé flóry, kamenných zřícenin i ostatky potulujících se duchů, kteří občas cosi smutného pronesli, když jste je míjeli. Vesměs se litovali nebo se snažili rozpomenout, jak vlastně zemřeli. Brzy jste dorazili k zřícenině připomínající starý chrám. Kolem levitovalo několik modrých světelných koulí a před vstupem do zříceného chrámu postávala trojice draugirů, ozbrojených do nejrůznějších kusů zbroje. Jeden byl ozbrojen starým mečem, druhý obouručnou sekerou a třetí dvojici menších seker. Oproti většině kostlivců, které vás nechávali při průchodu na pokoji, tato trojice působila hned na první dojem velmi nepřátelsky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 22.06.2020 14:37
 
Sarako
,,Mnohokrát děkuji hrabě Rulle." poděkuji Leyovi, zatímco si od něho budu přebírat dekret.
Potom předložím před Leye smlouvu se slovy: ,,Podepsáním téhle smlouvy můžeme mým službám říci sbohem, protože ty dva poslední body smlouvy udělají z Anvilu místo, kde nebudu moci zůstat. Co se předposledního bodu týče, s Cechem mágů a jejich magií pro každého má Velký rod Telvanni samé špatné zkušenosti, jejich agresivní jednání a touha dokázat, že jsou lepší vedlo na Morrowindu jen k válce mágů, za kterou zaplatilo životy mnoho dobrých kouzelníků." věnuji při poslední větě pronesené se zármutkem v hlase krátký pohled Vitovi, zhluboka se nadechnu a pokračuji: ,,Co se posledního bodu týče, většina z vás ví, že se nechávám vést daedrami. Azura mi pomáhá kráčet správným směrem a moudře činit důležitá rozhodnutí. Mefala zas v bitvách vede mé meče a pomáhá mi prohlédnout nepřátelskou léčku dřív, než bude pozdě, za což jí věnuji každý život, jenž uzmu. Ano, mluvil jsem s daedrami a narozdíl od osmičky jsem vždy slyšel jejich jasnou odpověď. Ten poslední bod smlouvy ze mě zkrátka udělá na Anvilské půdě psance, a i kdyby se nikdo neráčil vzít mojí maličkost v potaz, tahle represe vyznání povede jen k dalším nepokojům, které si Anvilské hrabství nemůže dovolit. Rozhodnutí je na Vás můj Hrabě, ale pokud tuto smlouvu podepíšete, aniž by byl vyškrtnut alespoň ten poslední bod, svým podpisem mě navždy vypovíte ze svého hrabství."

Upravil/a Sarako dne 23.06.2020 20:17
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"To zní jako dobrý plán Carwen, máme větší šanci na úspěch pokud si cestu k ní prokecáme. Já a neviditelnost, to by nemuselo dopadnout dobře." Usměju se. "Takže jdeme nakupovat? Akorát jestli jí chceme obléknout do nejnovějších módních trendů, to by mě zajímalo co tady tak seženeme a hlavně kolik to bude stát." Trochu zděšeně pronesu při představě mé peněženky zející prázdnotou.

"Adrianno mohli bychom nakoupit i potřebné přísady do toho lektvaru o kterém jsem s vámi... tedy s tebou dříve mluvil." Podotknu aspoň s částečností radostí, že smázneme dvě mouchy jednou ranou a vydáme se směrem do centra ,kde jsou obchody. (jakmile narazíme na oblečení nebo alchymistu tak zastavíme)

"Jsem opravdu zvědavý, jaká bude ta Beliova nevěsta. Ale stejně je to divný, ženit se s někým koho jsi nikdy neviděl, to si fakt nedokážu představit. Ještě štěstí že nejsem šlechtic." Zapřemýšlím nahlas s pohledem na Annu.
 
Aurelius
→ Tah 681

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Já nejsem autorem téhle smlouvy.“ hájil se po tvém projevu Vita, „Ale mohu vás ujistit, že s vámi docela souhlasím. Obzvláště co se týče toho cechu mágů… Přestože zrovna s Morrowindem moc zkušenosti nemám.“ podíval se na tebe, „Podívejte…“ přesunul zrak na Leye, který urychleně přečítal smlouvu. „Předposlední bod zavazuje Císařské mágy k otevření pobočky nově založeného cechu mágů, přednostně. Cech mágů se v Cyrodiilu rozpadl dříve, než jsem se stihl narodit a jeho znovu založení musí posvětit rada Starších. Je to jeden z bodů magické reformy, kterou připravil náš nadřízený Stenus Tarn. Pokud reforma neprojde cech mágů v Cyrodiilu obnoven nebude. Zůstane i nadále škola Šepotu a Synodi… vůči oběma mám silné výhrady. Také to rozhodně neznamená, že se pobočka otevře hned… za předpokladu, že reforma projde. Ač jsem z větší části její zastánce tak jsem vůči šancím, že bude vůbec přijata dost skeptický. Ale to odbočuji. Získáte pouze přednostní právo. Pokud pak až přijde na lámání chleba odmítnete tak odmítnete na to máte právo i po podpisu téhle smlouvy.“ odmlčel se nakrátko Vita, „A rozhodně vás můžu ujistit, že cech mágů má být podle reformy založen s poměrně přísnými pravidly a s velkým důrazem na pokoru a opatrnost při studiu a praktikování magie. Cech by měl být izolován od ostatních cechů mágů a měl by být řízen přímo námi. Takže nebude docházet k nějakým problémům. Právě jeho založení by mělo navrátit řád mezi mágy. Když Univerzita svým benevolentním chováním tento řád ničí.“ pokračoval opět pozvolna Vita, „Co se týče posledního bodu. Jestli si vzpomínám dobře tak je tam psáno jen něco v tom smyslu, že by ‚nemělo‘ hrabství tolerovat uctívání daeder.“ otočil se k tobě, „Budu k vám zcela upřímný. Je tam psáno ‚nemělo‘ což si lze vyložit, jakože to není vyloženě zakázáno, ale prostě by se to nemělo. Ale na tenhle bod sere pes.“ mávl rukou Vita, „Nikdo absolutně nikdo nebude chodit dům od domu a prohlížet si jestli náhodou někde pod postelí neskrýváte nějakou sošku daedry. Stejně tak vás nikdo pravděpodobně ani nezatkne, pokud se k nim budete veřejně hlásit. Což ostatně děláte a problémy vám to asi doposud nezpůsobilo.“ nadechl se, „V podstatě je to část bodu, který můžeme… Jak i vy chcete Gaure… S klidným svědomím vyškrtnout. Ovšem ta nekromancie a zbytek musí zůstat. To je nepřípustné.“ zakroutil hlavou, „Víra v daedry začne být problémová až ve chvíli kdy na jejich popud začnete zabíjet nevinné a přichystávat nejrůznější obětiny. Pak je to problém. Pokud je ohrožen nevinný život je to problém.“ zakončil Vita svůj sáhodlouhý monolog.
„Myslím, že tu věc ohledně uctívání můžete vyškrtnout. Pokud to jde. Nechci omezovat občany svého hrabství v jejich víře. Stačí, že to dělá konkordát.“ ozval se Ley, který konečně dočetl listinu.
„Vyškrtnu to.“ přikývl Vita, převzal brk a jak řekl tak udělal.
„Se zbytkem v podstatě souhlasím. Cech mágů zanikl kdysi dávno… A jestli říkáte, že mohu jeho pobočku pak dodatečně odmítnout. Tak jsem ochoten to i podepsat. Pokud bude přijata reforma… zeptám se zdejších občanů a pak se podle toho zařídím. Buď k té pobočce svolím anebo zamítnu.“ oznámil Ley. „Myslím, že je to tak spravedlivé. A nebojte Guare. Vy jste jedním z mých rytířů, máte dekret, který vás opravňuje ke spoustě věcem nemáte se čeho bát, protože pro mě budete vždy přítelem.“ dodal následně.
„Ten cech mágů nijak nedramatizujte. K jeho znovu založení dojde teprve až bude schválena magická reforma, která nemá jistotu, že projde. Univerzita je proti, reformisté jsou proti i jiné cechy proti ní vystupují, vladaři. Má spoustu odpůrců. Jak jsem řekl už předtím. Jsem z velké části její zastánce, ale nevěřím v její schválení.“

Ostatní přítomní mlčeli. Amragor si pohrával s nátepníkem, Atius znuděně přejížděl prsty zdravé ruky po stole a Pelena se snažila dávat pozor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Pojďme na to.“ vybídla Adrianna spokojeně, když jste domluvili plán a změnili směr cesty. Místo pochodu k sídlu vládnoucí rodiny jste zamířili zpět do města na trh ve snaze najít dům s vývěsní tabulkou odkazující na krejčího nebo alchymistu.

„S těmi trendy si nelam hlavu.“ mávla rukou a pobaveně se usmála nad tvým prvotním vykáním a následným tykáním. Carwen jen překvapeně pozvedla obočí a krátce se na tebe zadívala. Adrianna, ale její tvář neviděla. „Vzala jsem si sebou troje nebo čtvery šaty. Změříte jí míry a zkusíme najít něco v mém šatníku.“ otočila se opět na tebe, „A pak jí je třeba donesete. Akorát nemám žádné bílé, ale to se vymyslí za pochodu. Ale s těmi surovinami máš pravdu. Zkusíme sehnat přísady u alchymisty. Jakmile uvidíme jeho obchůdek.“ otočila se opět před sebe, aby do někoho nevrazila nebo nezakopla.

„Kdo přebírá ten může přebrat.“ namítla Carwen při tvé zmínce o Beliově nevěstě, „Kdyby se místo prohánění sukní raději skutečně zamiloval a rozhoupal se k sňatku nemusel být teď v takové situaci.“ dodala s lehce chladným tónem v hlase.
„Otec k tomu nesvolil.“ namítla Adrianna, „Belius byl zamilovaný. Psal mi o jedné ženě. Neustále ji zmiňoval… dokonce se zmínil, že ji chce požádat o ruku a vzít si jí, ale nejprve chtěl otcovo požehnání.“ povzdechla si, „Ale otec odmítl a donutil k tomu co nastalo teď.“ krátce se odmlčela, „Ale bohužel tak to v životě šlechtice a šlechtičny významného rodu chodí, že se ožení nebo provdávají na základě domluvených sňatků.“ otočila se na tebe a přitom si všimla, že se na ní také díváš. Otočila se nazpět a vyhnula se kolemjdoucím.

„Alchymista a krejčí.“ zastavila vás Carwen, „Tady je alchymista.“ ukázala na domek s vývěsním štítem, „Krejčí bude podle ukazatele asi v další uličce. Možná… pokud to stále platí.“ dodala.
„Fajn.“ usmála se Adrianna a zastavila se, „Běžte si sehnat nějaké oblečení. Trošku lepší. Možná i nějaké co zužitkujete na zítřejší svatbě, pokud nic nemáte. Já tu jen nakoupím nějaké ingredience a pak se s vámi sejdu buď před obchodem nebo uvnitř. Podle toho, jak budu rychlá. Zatím se mějte.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Ráda bych ti se svými postřehy pomohla, ale zatím jsi nebyl moc sdílný s tím koho jsi tal dole vlastně potkal nebo co se dole odehrálo.“ odpověděla ti Elanya, „Možná tady nějaké poklady byly, ale jsme přeci jen stále dost blízko Appiova sídla. Možná to tu prostě v okolí prohledal a poklady nashromáždil ve své věži, aby si je mohl k něčemu použít. Možná to není úplně nejlepší teorie, ale určitý smysl to dává.“ pokračovala, zatímco jsi hledal vhodný cíl k pokračování vaší cesty, jakmile jsi jej měl sehnul jsi se a nasbíral jsi několik hrstí zdejší zeminy, poté se opět napřímil a zavelel k novému cíli.

Šli jste svižnější chůzí a míjeli pusté planiny plné mrtvé flóry, kamenných zřícenin i ostatky potulujících se duchů, kteří občas cosi smutného pronesli, když jste je míjeli. Vesměs se litovali nebo se snažili rozpomenout, jak vlastně zemřeli. Brzy jste dorazili k zřícenině připomínající starý chrám. Kolem levitovalo několik modrých světelných koulí a před vstupem do zříceného chrámu postávala trojice draugirů, ozbrojených do nejrůznějších kusů zbroje. Jeden byl ozbrojen starým mečem, druhý obouručnou sekerou a třetí dvojici menších seker. Oproti většině kostlivců, které vás nechávali při průchodu na pokoji, tato trojice působila hned na první dojem velmi nepřátelsky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 23.06.2020 23:18
 
Tondulin
Počkám až Adrianna odejde do krámku a pak se spokojeně zazubím na Carwen. "Máme to dneska ale krásný den, poprvé se cítím jako ten zodpovědnější z nás dvou. Je to opravdu dobrý pocit vytahovat někoho z průšvihu, asi to budu praktikovat častěji. Doufám že jednoho dne budu mít také učedníka, co mě zachrání před svlékacími sázkami." Blaženě budu pronášet jako bych jen přemýšlel nahlas a budu se u toho naparovat jako páv.

"Dělám si jen srandu, ale aspoň mám trochu pocit, že ti splácím část těch blbostí z kterých jsi vykopala ty mě." Odmlčím se.
"Říkal jsem, že tě z toho vykecám a taky jsem tak učinil, byla to moje povinnost. Pro příště tě prosím, aspoň trochu spolupracuj a neopakuj jen stále že sázka je sázka, oba dva víme, že kdyby jsi byla obnažená před Beliem budeš toho hodně litovat...... Mimochodem proč jsi na něj pořád tak nakrklá, nevěděl jsem, že se nemusíte." Počkám na odpověď od Carwen a poté znovu promluvím.

"Vím že je Belius děv.... chci říci sukničkář a není ti to asi úplně sympatické, ale taky je to skoro jediný můj opravdový přítel. Potěšilo by mě, kdyby jste spolu dokázali nějak vycházet.... samozřejmě kdyby tě nějak obtěžoval tak se o něj postarám, stejně jako o kohokoliv jiného." Rozpačitě a s úsměvem se podrbu na hlavě a pak už zamíříme společně ke krejčímu.






 
Sarako
,,Dobrá, jen ještě připište k druhému bodu právo na výběr alespoň ze tří možných kandidátů pro Anvilského hraběte s možností jeho nahrazením jiným z těch zbylých dvou pro případ, že by vybraný kandidát nenaplnil veškerá očekávání." přikývnu na Vitova slova dodám: ,,Otázkou zůstává, rozhodne-li se hrabě Rullus omezit svou výsadu výběru dvorního mága nějakou smlouvou. Císařští mágové budou vždy u Anvilského dvora vítanými hosty, kandidát na místo dvorního mága může být z řad Císařských mágů bez nějaké smlouvy a nějaká ta budova může být Císařským mágům předána hned, jak vyřešíme tenhle malý problém s Daggerfallskou obchodní společností." přičemž konečné rozhodnutí nechám na Leyovi.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 682

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Sice jsem poměrně dost vysoko v hierarchii Císařských mágů, ale takhle upravovat podmínky ve smlouvě bych neměl. Obzvlášť pokud je pod ní podepsán můj nadřízený, kdyby tam bylo pouze moje jméno bylo by to něco jiného.“ oznámil Vita poté co jsi navrhl další změnu, „Ano.“ přikývl hlavou, „V tomhle směru máte pravdu. Pokud by si Hrabě přál dvorního mága z našich řad a neměl podepsanou tuto smlouvy můžeme mu i tak vyhovět a někoho sem poslat, aby se místa ujal. Ale zde je jeden velký problém.“ nadechl se, „Smlouva zajišťuje i jiné body a to například naši podporu v případě, že bude město ohroženo. Řeknu vám to zcela upřímně. Pakliže budete mít smlouvu podepsanou podpora vám v případě ohrožení odepřena nebude ať už bude v křesle Vrchního Císařského mága sedět kdokoliv a jeho vize směřování našeho uskupení bude jakákoliv. My nejsme primárně vojáci. Naším údělem je chránit lidské životy před temným uměním, nekromancií a okultizmem. Zabýváme se především odvracení magických hrozeb. Alespoň tak tomu bylo za Corrienta. Tarn to vidí jinak a vměšuje, ale Tarn nemusí být v čele věčně a ten kdo nastoupí po něm může opět kráčet ve šlépějích Corrienta a orientovat se pouze na magické hrozby. Pak vaši žádost o pomoc může bez této podepsané smlouvy zamítnout a vy budete mít smůlu. Budete se muset spolehnout jen na legii a svoji městskou stráž.“ odmlčel se, „Pakliže se samozřejmě nebude jednat o magickou hrozbu… ale bude se jednat třeba o podobný případ kvůli kterému se tu teď bojovalo.“ vysvětlil na závěr, „Netlačím na vás se smlouvou. Promyslete si to a zvažte to.“ otočil se na Leye, „Ten bod s kandidáty bych asi lehce upravit mohl. Nemyslím si, že by to bylo nějak výrazně v rozporu.“ dodal následně při pohledu na tebe. „Ta společnost. Něco mi to její jméno říká… Jaký je s ní problém?“ zajímal se následně.

„Když dovolíte. Na chvilku vás opustím.“ oznámil legát Amragor a se svolením odešel z trůnního sálu směrem pryč ze sídla. Legát Atius se při jeho odchodu jen pousmál a přesedl si na židli, neboť se mu začínalo sedět nepohodlně.
„Ve stručnosti?“ ozval se legát Atius, „Vlastní několik budov ve městě i v přístavu a smlouvu uzavřela před převratem přímo s Caesarem.“
„Aha.“ přikývl hlavou, „Pak se nedá nic dělat.“ podíval se Vita na Hraběte, „Pokud nabídnou výhodnou nabídku přijměte, protože soudní spor by se táhl dlouho a hrabství by nejspíš prohrálo.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Carwen na tebe hodila zamračený výraz, kousla se do rtu a mlčky pokračovala podle ukazatele ke krejčímu. Ani následná omluva její výraz o moc nevylepšila. Zabočili jste a pomalu došli až k menšímu domku, kterému zrovna dvojice dělníků opravovala střechu, zatímco třetí postával na zemi a hulákal na ně.

„Protože sázka je sázka Aedane. Je to něco jako když dáš někomu čestné slovo a pak se na něj vykašleš. Nedělá se to… pokud teda nejsi úplně bezcharakterní případ.“ odpověděla ti konečně Carwen, „Přiznávám, že jsem se chovala dětinsky… udělala jsem chybu, nechala jsem se vyhecovat a pak spadla do pořádného bláta ze kterého jsem se díky tobě dostala. Moc ti děkuji, ale nejsem na Belia naštvaná… ani mi nějak nevadí.“ kroutila hlavou, „Je to jen taková menší rivalita mezi učni. Větší váhu bych tomu nepřikládala. Škádlili jsme se přece už při našem prvním setkáním tehdy v Imperial City.“ koukla na tebe, „I když trošku jinak.“ připustila, „Pojďme vyřešit to oblečení.“ vyzvala tě následně a vstoupila do obchodu, který měl na vývěsním štítě niť, jehlu a nůžky.

Vešli jste do velké místnosti s pultem a velkým množství figurín, které na sobě měli nejrůznější druhy šatů – pánské a dámské, šaty pro chudší vrstvu, bohatší vrstvu, různé jiné účely a také řadu bot. Otevření dveří zavadilo o zvoneček a ten se krátce rozezněl po celé místnosti, ale i tak zde nebylo ani památky po prodavači.
„Přijdu hned.“ přečetla Carwen na cedulce položené na pultu, „To jsem zvědavá co tu tak asi budou mít.“ poznamenala následně a začala si prohlížet šaty, „Hlavně nic odvážného ani nic… nezajímavého.“ dodala vzápětí tiše a zastavila se zlatavých šatů, které ji nejspíš zaujaly, protože se jich dotkla a začala zkoumat látku. Cena šatů však moc přívětivě nevypadala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Ráda bych ti se svými postřehy pomohla, ale zatím jsi nebyl moc sdílný s tím koho jsi tal dole vlastně potkal nebo co se dole odehrálo.“ odpověděla ti Elanya, „Možná tady nějaké poklady byly, ale jsme přeci jen stále dost blízko Appiova sídla. Možná to tu prostě v okolí prohledal a poklady nashromáždil ve své věži, aby si je mohl k něčemu použít. Možná to není úplně nejlepší teorie, ale určitý smysl to dává.“ pokračovala, zatímco jsi hledal vhodný cíl k pokračování vaší cesty, jakmile jsi jej měl sehnul jsi se a nasbíral jsi několik hrstí zdejší zeminy, poté se opět napřímil a zavelel k novému cíli.

Šli jste svižnější chůzí a míjeli pusté planiny plné mrtvé flóry, kamenných zřícenin i ostatky potulujících se duchů, kteří občas cosi smutného pronesli, když jste je míjeli. Vesměs se litovali nebo se snažili rozpomenout, jak vlastně zemřeli. Brzy jste dorazili k zřícenině připomínající starý chrám. Kolem levitovalo několik modrých světelných koulí a před vstupem do zříceného chrámu postávala trojice draugirů, ozbrojených do nejrůznějších kusů zbroje. Jeden byl ozbrojen starým mečem, druhý obouručnou sekerou a třetí dvojici menších seker. Oproti většině kostlivců, které vás nechávali při průchodu na pokoji, tato trojice působila hned na první dojem velmi nepřátelsky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4082 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8039 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5464 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4642 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12475 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7320 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6396 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6217 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7409 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist