Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 694

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Prošli jste brankou až ke dveřím domu, vytáhl jsi klíče a postupně zkoušel jeden za druhým, dokud jsi nenašel správný, který by pasoval do dveří. Garyn se mezitím rozhlížel.
„Dojem může na první pohled klamat.“ připustil Garyn, „Půjdu prohlédnout zahradu jestli nemá za domem náhodou nějakou studnu nebo tak něco.“
Otočil jsi správným klíčem a odemkl dveře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Laškově jsi šťouchl Carwen do žeber, nechala se, „No uvidíme.“ usmála se škodolibě, když jste vstoupili na cvičiště. Skupinka legionářů se hodlala spustit souboj v přesile čtyř proti jednomu, ale rázem z toho sešlo.

„Moment! Moment!“ křikl znevýhodněný legionář a popadl cviční meč za dřevěné ostří, když viděl tebe a Carwen přicházet ke stojanu s dřevěnými zbraněmi. „Hoho! U všech mých očí! Jestli pak to není Aedan!“ zvolal rázně a vykročil z obklíčeného kruhu legionářů, kteří jen s povzdechem zakroutili hlavou. „Je to on! I se svojí půvabnou elfskou – kolegyní!“ křikl následně a sejmul si přilbu, kterou vzápětí zahodil za sebe a trefil přitom jednoho z legionářů. Zasažený legionář mu odpověděl nevraživým ohlédnutím, ale to pochodující Belius přímo k vám neviděl. Vzhledově se příliš nezměnil. Vlasy měl stále stejné načesané do stejného účesu, ale měl mnohem více zarostlejší tvář než obvykle. Carwen si přicházejícího Belia nevšímala. Prohlížela si dřevěné meče a přemýšlela přitom nad tím, který si vybere.

Muž opřený o stůl vstal a tleskl, „Tak chlapy!“ promluvil ke čtveřici legionářů, „Trénujte mezi sebou. Kvestor tu má nějaké rodinné setkání.“ dodal a poté co legionáři souhlasně kývli a začali pozvolna trénovat mezi sebou se opět usadil a napil piva.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Jestli něco najdeš, dej vědět." prohodím ke Garynovi, opatrně vejdu dovnitř a začnu s hledáním cesty do sklepení, přitom si budu dávat pozor na pasti.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Není-li to můj oblíbený Arterius. Belie, rád tě vidím brachu." Radostně zvolám a přivítám se s ním poplácáním po ramenou. "Člověk si jen jede na letní dovolenou, podívat se mezi elfy a z tebe se mezitím stane ženící se lord Chorrolu, co tě to napadá?" Přátelsky se usměju.

"Máme si toho opravdu spoustu co říct kamaráde, ale přišli jsme se trochu potáhnout po té dlouhé cestě, máš tu ještě někoho kdo udrží meč v ruce? Že by jsme si dali takové přátelské klání, dva na dva? Musíš mi pomoci porazit Carwen." Zeptám se Belia s úšklebkem a odepnu si svoji koženou zbroj a pravý nátepník a postavím je někde, kde se nebudou plést.
(Levý nátepník si nechám, aby nebylo vidět moje, ne zcela zahojené zranění.)
Upravil/a Tondulin dne 29.05.2020 13:56
 
Aurelius
→ Tah 695

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Dám.“ odpověděl ti Garyn těsně předtím než zmizel na zahradě a ty uvnitř domu. Opatrně jsi vešel, první místností byla menší čtvercová chodba, v níž se nacházel nábytek v podobě vysoká šatní skříně, menšího odkládacího stolečku a stoličky. Všechen nábytek s výjimkou věšáku, na němž vysel nejspíš zapomenutý fialový šál byl schován pod barevnými látkami. Chodba pokračovala dalšími připravenými dveřmi hlouběji do domu, ale také úzkém schodišti nahoru do dalšího patra.

Opatrně sis prohlédl místnost i nábytek. Všiml sis, že látka zakrývající vysokou šatní skřín cosi na podlaze zakrývá, pomalu jsi jí odhrnul stranou a spatřil vstup do sklepení. K jeho otevření bude potřeba minimálně odsunout šatní skříň. Žádné pasti v chodbě jsi během svého pátrání neodhalil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Přátelsky ses přivítal s Beliem, objali jste se a poplácali po ramenou. „Také tě rád vidím.“ neskrýval nadšení a otočil se k Carwen, kterou hodlal obejmout stejným způsobem, ale bosmerka byla jiného názoru. Udělala úkrok vzad a rukama mu naznačila, že si zas tak blízcí nejsou. Belius si jen grimasou v tváři posteskl, ale vzápětí se přivítal s bosmerkou jinak. „Rád tě vidím Carwen.“ pronesl následně a lehce se poklonil.
„Stále děláš ty výborné masáže?“ zeptala se následně.
„Masáže?“ podivil se Belius a zamyslel se.
„Tehdy ve věži. Jak jsi se snažil vymyslet něco smysluplného, abys mě okouzlil. Nebo už jsi konečně vymyslel něco originálnějšího?“
„Ale to už je minulost.“ mávl rukou Belius, „To už je pasé. Teď mám nové způsoby.“ dodal hrdě ačkoliv na něm bylo patrné, že lže a nic nového nevymyslel. „No… To je na delší povídání.“ otočil se opět k tobě a Carwen se začala věnovat výběru zbraně. „Nemám z toho příliš radost. Přináší to víc povinností než radosti.“ povzdechl si následně, „A rozhodně si nemysli, že to byl můj nápad. Já v chomoutu. Heh… Viděl jsem se tam maximálně se Světlanou, ale takhle… Budu mít na krku ženskou, kterou jsem v životě neviděl, a ještě celé hrabství. To mě bude stát anonymitu chápeš?“ otočil se na tebe s vážnou tváří, „Ale to probereme potom.“ mávl rukou, „Nad pivem.“ usmál se znovu.

„Jasně! Jasně, že tu někoho mám.“ zvolal nadšeně na tvoji nabídku Belius, „Flavie! Pojď sem.“ otočil se na muže v tunice čtvrté legie. V jeho výrazu však spatřil nechuť jít bojovat. „No tak Flavie nezdržuj. Dáme si boj dva na dva. Já s Aedanem.“ šťouchl do tebe rukou, „Proti tobě a Carwen. To zní skoro fér.“ pokyvoval hlavou následně.
„Počkat počkat!“ ozvala se Carwen, „Já mám být s ním proti vám dvěma?“ překvapeně koukla na tebe a následně na Flavia, který se neochotně zvedal a nasazoval si svoji přilbu. „Vždyť doteď popíjel pivo a ještě ke všemu ve službě.“
„My nejsme ve službě. Jen pomáháme Angele s tréninkem nějakých nováčků.“ opravil ji Belius, „Hele on to zvládne. Je to dobrý šermíř a na tom jedno pivo nic nezmění.“ zaručil se za něj, „A bude bojovat proti Aedanovi a já proti tobě… Takže to bude vyvážené.“
„Snad si nemyslíš, že jsi stejně dobrý šermíř jako já.“ usmála se jízlivě Carwen a popadla dřevěný meč, „Možná tě tvůj bratranec cvičil dost dobře, ale měl by proti mně bojovat Aedan. Rada bych ti ublížila před svatbou.“
„Neublížíš.“ usmíval se spokojně Belius, „O co vlastně budeme bojovat?“
„Dobrá otázka.“ přitakal příchozí Flavius, „Ta banda támhle potřebuje vidět nějaký pořádný souboj, ale zase nejsme kabaret, abychom jim tu dělali představení a ještě se přitom nechali mrzačit, když máme oba před svatbou.“
„Správně Flavie. Správně.“ pokyvoval hlavou Belius, „O něco se vsadíme ať je to větší sranda. Jenže o co.“

Zatímco trojice diskutovala odepnul sis koženou zbroj a nátepník, obojí si odložil stranou a vrátil se k diskutující trojici. Belius si tě, ale ihned odvedl stranou. Zatímco Flavius se sehnul pro jeden ze štítů, aby se jím ozbrojil. Poté se pustil s Carwen tiše do řeči. Nejspíš mezi sebou konzultovali, o co se vsadí.

„Bude to sranda.“ zašklebil se Belius, „Ale nejprve mi řekni. Bylo něco?“ zeptal se a pokynul hlavou ke Carwen, „Neboj já to Mirabelle neřeknu… mlčím jako hrob jestli jo.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Koukám, že tu můžeme pomalu založit kroužek příliš vysokého sebevědomí." Poznamenám s úsměvem v obličeji po debatě Belia a Carwen o tom kdo komu ublíží.
"Ááá Flavius Vici, zdravíčko legáte, nikdy jsme moc neměli tu čest. Aedan Ervine, kvestor osmé legie. Znám se dobře s vaším švagrem Škorpiusem, veselá to kopa, pozdravujte ho ode mne někdy." Letmo se představím Flaviovi a otočím se na Belia, po tom co zaslechnu jeho perverzní dotaz.

"Co tě to zas napadá, já už prohánění sukní pověsil na hřebík Belie, už mi není devatenáct. Mimo to, jsem její učeň, proč by jí přitahoval někdo, komu může nakopat prdel. Když ji porazíš tak třeba zaboduješ." S úšklebkem dám Beliovi plané naděje a vzhlédnu zpět směrem k soupeřům.

"My jsme se dohodli že, pokud prohrajeme, dnes večer vystoupíme s Beliem v hospodě v roli potulných bardů a zapějeme písničku, případně zarecitujeme báseň pro celé osazenstvo. Navíc úhrada piva za večer půjde na náš účet. Dorovnejte to podobným trestem a můžeme začít." Pronesu sázku bez předchozí konzultace s Beliem a přiblížím se znovu k němu.

"Hlavně ji prosímtě nepodceňuj a soustřeď se na její meč a ne jiné ženské zbraně Belie, jinak na to dojedeme. Nějaké tipy ohledně Flavia? Nikdy jsem ho neviděl bojovat." Požádám o radu a kouknu se jestli už se kolem nás začalo vytvářet publikum z nováčků.
 
Sarako
,,Garyne, myslím, že jsem něco našel!" zvolám, a budu vyčkávat na jeho příchod.

Až Garyn dorazí, naznačím mu, aby mi pomohl odstavit skříň a jakmile bude skříň pryč, pokusím se opatrně otevřít poklop do sklepení.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 696

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Otevřel jsi dveře a zakřičel (bez jejich otevření by tě Garyn nejspíš neslyšel), netrvalo dlouho a Garyn se vrátil. Vešel předními dveřmi a vyslechl si tvá slova.
„Našel jsem studnu. Sice je zakrytý víkem, ale za prozkoumání by stála.“ oznámil v průběhu odsouvání skříně, která byla neobvyklé těžká a působila jako by byla uvnitř plná. „Jenže nezadržím dech tak dlouho, abych ji dole dokázal bezpečně prozkoumat.“ pokračoval. Odtáhli jste skříň stranou, Garyn si po námaze otřel čelo a počkal až otevřeš poklop. Sehnul jsi se a otevřel jej. Poklop do sklepení odkryl dřevěný žebřík, který vedl do temného sklepení. Ucítil jsi nepříjemný zápach.

„Zdá se… že tam dole něco zdechlo.“ konstatoval Garyn poté co se také sehnul k otvoru, „A zdechlo to před hodně dávno dobou.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Jasně, že jí porazím. Jsem legionář, trénoval mě Arterius. Ona je jen holka z džungle.“ pokrčil rameny Belius a protáhl se, „Jsou ve Valenském lese džungle, ne?“ zamyslel se následně, „No to fuk. Ať z lesa nebo z džungle… Není jiná možnost. Musím ji porazit.“ dodal vzápětí odhodlaně. Zanechal jsi Belia v jeho přemýšlení a odebral se zpět ke dvojici, aby ses představil legátovi a sdělil další podrobnosti o sázce.

„Souhlas.“ kývla Carwen s Flaviem téměř jednohlasně.
„Tak moment!“ zvolal Belius, „Zapomněl jsi na to nejdůležitější.“ otočil se k tobě Belius, „Víš na čem jsme se dohodli, ne? Neboj se jí a řekni jí to. No, že v případě výhry požadujeme tanec nahoře bez od Carwen.“
„Belie ty si zahráváš.“ odpověděla mu pobaveně Carwen, která zjevně ihned odhalila, že to celé vymyslel Belius, nikoliv ty. „Abys nemusel jít zítra na svatbu o berlích a svatební hostinu ti nemuseli drtit na kašičku. Copak tě Arterius neučil, že přehnaná sebedůvěra může přinést tvůj pád.“ namítla a pobídla Flavia.
„No my souhlasíme. Pokud prohrajeme uděláme to my.“ oznámil Flavius, „Myslím to vystoupení v hostinci a samozřejmě zaplatíme piva.“
„A ten tanec?“ zajímal se Belius.
„Běž do háje s tancem. Stejně ti nakope zadek.“ mávl rukou Flavius.
„To mi jako nikdo fakt nevěří, že ji porazím?“ hlesl překvapeně Belius, „To je hrozný.“ dodal s dávnou zklamání v hlase, „Ale já si věřím.“ pokračoval následně a sebral důvěru v sebe, „Věřím, že tě Carwen porazím. A když mám tu svatbu tak bychom tu sázku měli přeci jenom nějak zpestřit, když se stejně nemůžu zlít pod obraz, protože musím být zítra schopen dojít před zrakem svého otce až k oltáři.“ povzdechl si, „Tak co říkáš Carwen? Nenech se přemlouvat. Jinak ta sázka bude suchá a nebude mít tu pravou šťávu.“
„A co z toho budu mít až vyhraju?“
„No… Já nevím. Třeba masáže?“ pokrčil rameny, „Nebo dobrý pocit, že jsi porazila Belia Arteria?“ dodal s dalším pokrčením ramen, „Není to moc… ale jsi nenáročná žena, ne?“
Carwen jen kroutila hlavou.
„Dobrá Belie.“ rozhodla se nakonec Carwen, „Ty uděláš to samé.“
„Jakože ti zatančím nahoře bez?“ tázal se překvapeně Belius, „Klidně.“ dodal pohotově, „Žádný problém.“
„Ne. Proběhneš se městem o půlnoci nahý.“
„Cože?“ hlesl Belius, „Vždyť já chtěl soukromý vystoupení. Ty z toho děláš pobuřování veřejnosti. Ještě mě chytnou městské stráže a co potom. Dozví se to táta a bude řev.“
„Věděla jsem, že couvneš.“ usmála se spokojeně Carwen, „Příště se nenavrhuj sázku, když se bojíš následků. Zůstaneme u té ‚suché‘ sázky, zní rozumně.“ nad svojí domnělou výhrou nad Beliem, „Pojďme už bojovat.“
„Ale platí.“ rozhodl Belius, „Fotříka asi klepne, ale po svatbě budu muset sekat dobrotu, působit vznešeně a na podobné hlouposti nebude čas ani prostor.“ povzdechl si, „Takže platí. Ať je můj poslední den svobody o ještě víc zajímavější.“
„Cože?“ otočila se na něj překvapeně, „Ty to chceš vážně risknout? Stojí ti to za to?“
„O půlnoci venku nikdo nebude. A jak říkám… je to můj poslední den svobody. Pak budu v chomoutu a bude utrum od dělání blbostí. Přijdou povinnosti. Takže…“ odpověděl jí a napřáhl ruku k potřesení a stvrzení sázky. Carwen viditelně zaváhala, „Už pochybuješ o své výhře?“
„Ne.“ zakroutila hlavou, „Přijímám Belie.“ stiskla jeho ruku na stvrzení sázky a podívala se mu do očí, „Nebudu mít slitování.“

Belius byl spokojen i přes její znatelnou výhružku byl spokojen. Legionáři mezitím vyklidili pole a vy jste se vzdálili každý na jeden konec cvičiště.
„Nebudu ji podceňovat.“ souhlasil Belius v soukromí, „Ty vole… Ty už jsi celej Art. Ten furt taky tvrdil, že neumím bojovat, protože sleduji jiné zbraně, než bych měl. Ale Aedane. Já jsem profesionál. Věř mi. Stihnu obojí.“ zakončil Belius ohledně tvých obav, „Flavia porazíš snadno. Sází na štít a nekryje si nohy. Navíc má v sobě od rána už pár piv, ale to jsem Carwen zatajil. Měl bys ho zvládnout porazit.“ dodal ohledně Flavia, „Jenže já jsem v prdeli.“ práskl ruce, „Teď jí musím fakt porazit…“ otočil se na Carwen, která zjevně s Flaviem probírala také strategii, „Co budeme dělat až prohraju?“ otočil se zpět na tebe, „Poraď mi nějaký trik. Určitě jsi s ní bojoval… nebo aspoň ji sledoval, jak bojuje.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Tak to vypadá, že si budeme muset sehnat pár loučí a lektvar vodního dechu." pronesu a začnu s hledáním louče, nebo lucerny (přinejhorším dám za vděk svícnu) a s nově zažehnutým zdrojem světla vyšlu Garyna dolů se slovy: ,,Ten žebřík nevypadá na to, že by unesl chlapa v plné zbroji, takže je to na tobě."

Bude-li žebřík působit při Garynově sestupu bytelně, slezu dolů za ním.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Pfuuu, nečekal jsem že to takhle vyhrotíte, mělo to být jen lehké přátelské klání." Odpovím Beliovi, trochu nechápajíc rivalitu, která je cítit ve vzduchu.

"Promiň, ale nemám moc co bych ti poradil. Bojoval jsem s ní při tréninku snad dvacetkrát, ale vždycky jsem prohrál. Kdybych věděl jak na ní, půjdu proti ní sám. Máš víc zkušeností než já, prostě doufej že to nějak zvládneš a já si poradím s Flaviem." Nepříliš přesvědčeně se pousměju a signalizuji soupeřům, že jsme připraveni.

"Co to sakra děláš Carwen? Myslel jsem, že máš mít víc rozumu než já." Projede mi hlavou a budu na Carwen vrhat velmi vyčítavé pohledy, aby si toho všimla.
 
Aurelius
→ Tah 697

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Začal jsi hledal cokoliv, co by mohlo vystačit jako zdroj světla. Ale v chodbě nic takového nebylo ani pod látkou zakrytým nábytkem. Garyn popadl stoličku a několikrát s ní silou hodil, dokud jsi nerozbil na kusy. Popadl ulomenou nohu a z omotal ji určenou látkou. Mezitím jsi s námahou otevřel těžkou šatní skříň, která byla plná nejrůznějších hadrů. Ženských i mužských, nejspíše po předchozím majiteli. Na nejspodnější podložce jsi nakonec vyhrabal staré křesadlo a rozbitou lucernu, která v sobě neměla svíčku.

„Dlouho to asi nevydrží, ale lepší něco…“ pronesl a Garyn, když si všiml, že se ti povedlo nalézt křesadlo. Rozkřesali jste oheň a zapálili louč. „Docela snad bude nějaký stojan nebo pořádné louče.“ dodal s nadějí a začal pomalu lézt po žebříku dolů. Našlapoval opatrně z obav, že by se pod ním mohl dřevěný žebřík rozpadnout. I přes opatrné našlapování pod ním jedna dřevěná šprusle praskla. Garyn několikrát zanadával.

„Už jsem dole…“ zahlásil a podíval se na tebe, „Je to o držku. Jedna praskla a zbylé vypadají dost zbídačeně. Asi to neriskuj.“ zvolal na tebe, „Prozkoumám to tu. Vypadá to, že se to tu dělí jen na dvě místnosti… Takže mi to dlouho trvat nebude, ale ten smrad je tu bytelný.“ povzdechl si na závěr.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„To není přímo rivalita… Jak říkám. Je to má poslední šance udělat nějakou neskutečnou blbost. Potom budu pod drobnohledem svého otce a všech místních. Bude záležet na mé reputaci a mých činech chápeš? Teď nad tím většina mávne jen rukou.“ odpověděl ti Belius a vyslechl si rady, „Aha… No.“ povzdechl si Belius, „Cvičil ji Art, ne? Takže budu doufat, že mě stihl naučit minimálně to samé nebo něco navíc.“ dodal a otočil se na jednoho z přihlížejících legionářů, „Moji přilbu. Musím si krýt obličej, když mám tu svatbu.“ zvolal a legionář mu hodil přilbu. Belius si ji nastavil a postavil se naproti Carwen, která byla ozbrojena dřevěným mečem. Přilbu, kterou jí jeden z legionářů nabídl odmítla.

Ty jsi se postavil naproti Flaviovi, popadl dřevěný meč a připravil se. Flavius si mezitím porovnal přilbu, sevřel v ruce štít i meč a kývl, že je připraven.

„Připravena Carwen?“ zvolal Belius s dřevěným mečem a lehce se uklonil.
Carwen mu úklonu opětovala slovy: „Nebudu tě šetřit.“
Oba vyrazili proti sobě. Útočit začala jako první Carwen, několika rychlými údery dřevěného meče zaútočila na Belia, který je obratně odrazil mečem a poslednímu se vyhnul úkrokem. Nakrátko se vzdálili. Belius kopíroval pohyb Carwenina meče a vyčkával na další sérii útoku, které by mohla odrazit. Zůstával v defenzivním postavení, zatímco Carwen změnila svůj postoj opět k útoku. Vyrazila do útoku, několikrát se jejich meče střetly ve vzduchu a zapraštěly dřevěným zvukem. Poté se od sebe opět vzdálily. Belius se mečem několikrát rozmáchl a vyrazil tentokrát do útoku, Carwen jeho úder odrazila a došlo k přetlačování, které zdánlivě vypadalo nerozhodně, neboť Carwen do něj vkládala velké úsilí. Belius nakonec povolil, uskočil a dostal se do Carwenin nechráněných zad, do kterých instinktivně švihnutím udeřil. Carwen bolestivě vyjekla a popostoupila a kus dál. Otočila se vražedně se podívala na oddechujícího Belia, který opět několikrát sekl naprázdno mečem.

Carwen se napřímila. Potlačila krátkodobou bolest způsobenou zásahem dřevěného meče. Vyměnila si s Beliem vražedný pohled a zaujmula obranný postoj. Belius se odhodlal k útoku, několikrát prudce zaútočil proti Carwen, která jeho údery odrážena nebo jim uskakovala, bylo patrné, že svůj styl boje o trošku pozměnila a nesnažila se údery zadržet mečem.

„Tak jdeme na to. Ať na ně jenom koukáme.“ vybídl tě Flavius a vykročil s pozvednutým štítem k obraně proti tobě.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Takže se budeme mlátit, dokud jeden z nás nepadne, to vypadá jako něco pro mě. Doufám, že ode mne Flavius čeká legionářský styl boje." Naposledy se ujistím, že chrániče drží na ruce pevně tak jak mají. Levou rukou chytnu jílec meče a rozeběhnu se sprintem k protivníkovi. Předpokládám, že Flavius se připraví a bude schovaný za štítem, využiji toho, že očekává útok mečem a místo toho se přiženu a prudce mu kopnu do štítu s úmyslem ho povalit, nebo aspoň donutit zavrávorat. Pokud na mě zaútočí předtím než to stihnu udělat, tak ránu prostě vykryji svým jediným chráničem na levé ruce.

Pokud spadne na zem nebo zavrávorá, uštědřím mu hned na to ránu/rány pěstí do břicha. Kdyby to Flavius naprosto ustál, jen se stáhnu do bezpečné vzdálenosti a vytasím oba meče.
 
Sarako
,,Jestli tam dole za svýho života Caesar něco schoval, budou tam pasti, a ty mrtvoly budou patřit hledačům Caesarova zlata, nebo sem ten šupináč uklízel nepohodlný lidi. Buď vopatrnej Garyne." upozorním dunmera, zatímco se posadím na okraj vstupu se sklepa a budu se snažit mít alespoň částečný přehled o tom, jak se Garynovi daří.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 698

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Ne.“ ozvalo se zdola, „Zdechla tu nějaká krysa nebo co to je. Možná trochu víc krys. Jedna přerostlejší než druhá… To je hnus.“ řval zespodu Garyn, „V téhle místnosti je několik sudů. Dřevěný… Kouknu dovnitř. Prázdno. Tenhle taky. Nějaká skříň s policemi. Taky nic zajímavého… Jen samý bordel a smrad. Jdu dál.“ promlouval k tobě zespoda Garyn ve snaze ti popsat co právě dělá. „No… Tady už to vypadá zajímavěji.“ zazněl radostně, „Krom prázdných polic a kdejakého bordelu je tu truhla, ale vypadá to, že je zamčená.“ ozvalo se opět, „Moment.“ odmlčel se na dlouho Garyn.

Po chvilce jsi zaslechl, jak něco táhne po zemi. Netrvalo dlouho a dotáhl menší truhlu až k žebříku, aby ses i ty mohl podívat co nalezl. Jednalo se o menší truhlu, která nijak nevybočovala od obvykle vyráběných truhel.
„Náhodou šperhák nemáš?“ podíval se na tebe zespodu a loučí osvětloval co nalezl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Ujistil jsi se, že tvé chrániče drží, jak mají a vyrazil prudce proti svému protivníkovi. Flavius se zastavil a očekával úder, který by mohl vykrýt štítem. Místo úderu meče jsi mu uštědřil kopanec nasměrovaný na jeho štít. Úder přiměl Flavia nakrátko zavrávorat, ale než jsi stihl provést úder pěstí na jeho břicho stáhl štít nazpět a tvoji ruku směřující na jeho břicho bolestivě vykryl. Následně švihl do vzduchu mečem ve snaze tě přimět udělat krok vzad, abys zbytečně neutržil ráno dřevěným mečem.
„Měli jsme začít oštěpy. Mohla to být větší sranda.“ poznamenal Flavius, „Obzvlášť, když jsme obal legionáři.“ dodal následně a opět zaujmul obranný postoj s maximálním využitím svého štítu.

Carwen a Belius mezitím střídavě útočili a bránili. Jejich dřevěné meče o sebe mnohokrát udeřily anebo jejich úder ve vzduchu, jak jeden z obránců unikl dřevěnému ostří úskokem. Netrvalo dlouho a Carwen přešla na zcela jiný styl boje, který přiměl Belia být více v defenzivní pozici. Carwen provedla sérii velmi rychlých útoků, které zakončila otočkou a následným chvatem, kterým se pokusila Belia dostat k zemi, ale nepovedlo se jí to. Bretonec k jejímu údivu bojový chvat znal a odrazil jej jak nejlépe uměl. Carwen, která dopadla k zemi a překulila se jen udiveně zírala. Belius se trochu udýchaně otočil.
„Jsi dobrá…“ konstatoval Belius zatímco se Carwen stavěla zpět na nohy, „Ale Art mě naučil to samé. Došlo mi, že je jen otázka času, než to použiješ.“ dodal s dalším nádechem a porovnal si přilbu.
„To jsem ho naučila já.“ zdůraznila Carwen a pevně sevřela dřevěný meč. Belius to nechal bez komentáře. Carwen se proti němu rozeběhla, jak jen nejrychleji mohla, naznačila útok mečem, ale neprovedla jej. Místo toho provedla skluz a Beliovo obranné švihnutí vyšlo nazmar. Carwen jej tak poprvé dřevěným mečem zasáhla a vzápětí se dostala za Beliovi záda. Tuto výhodu neproměnila, protože Belius se ze zásahu velmi rychle vzchopil a na poslední chvíli dalšímu úderu uhnul. Následně se pokusil provést další útok, ale Carwen jeho úder odrazila a došlo k opětovnému přetlačování, které tentokráte vyhrála Carwen. Uhnula a následně důmyslným i pohyby meče dokázala Beliův meč dostat z jeho rukou a odzbrojit ho. Meč dopadl opodál a Carwen jen výhružně pozvedla meč.
„Prohrál jsi.“ řekla s úsměvem od ucha k uchu a otřela si orosené čelo.
„Přeci to nevzdáme tak snadno. Ještě stojím na nohou… nemám jen meč.“ odpověděl jí Belius a opatrně si sundal přilbu.
Carwen pohodila hlavou, „Tak si ho seber.“ naznačila směrem k dřevěnému meči, „Ale musíš být rychlej.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 03.06.2020 19:31
 
Sarako
,,Ne, ale seženeme ho cestou do Anvilského hradu a kdyby ne, v hradní kovárně už se k otevření té truhly něco najde." odvětím Garynovi, vstanu, pomůžu mu s truhlou nahoru a potom se vydáme k Anvilskému hradu. Dům nezapomenu zamknout.

Cestou prohodím ke Garynovi, kterého jsem nechal nést onu truhlu: ,,Jestli bude Mefala při nás, je pro nás nalezení Caesarova zlata jen otázkou času. Stačí jen věřit." hraný úsměv vstřícného kazatele, však Garyn neuvidí, protože mi tvář zakrývá plná přilba.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Oštěp jsem v ruce nikdy nedržel, to by asi moc sranda nebyla." Narychlo odpovím Flaviovi a vrhnu se do dalšího útoku se stejnou vervou, tentokrát však s oběma meči v rukou. Levačkou zaútočím přímo na střed a donutím ho se krýt štítem, hned nato bude následovat útok pravým mečem, vší silou na lýtko soupeře. Pokud ho to skolí, nebo donutí pokleknout, bude následovat útok kolenem.
 
Aurelius
→ Tah 699

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Doufám, že nás ten žebřík udrží.“ řekl a s námahou vyzvedl truhlu a začal lézt vzhůru. Sám jsi se mezitím natáhl a jakmile jsi byl nadosah začal jsi truhlu s Garynovou pomocí zespodu tahat ven. Povedlo se vám to. Těžká truhla byla vytažena ven ze sklepení. Garyn chvilku oddychoval po náročném zvedání. Když opět nabral síly zavřel poklop a následoval tě ven z domu. Zamkl jsi dveře a popadl truhlu na jednom konci a Garyn na druhém. Společně jste pak vykročili k Anvilskému hradu.

Cestou jste míjeli převážně legionáře. Místní byli zalezlí ve svých domovech, obchody byly zavřené, jediné, co trochu žilo byl hostinec, který jste míjeli za zdmi města. Okupován byl především legionáři z Osmé legie, kteří za stoly odpočívali a navzájem mezi sebou vedli diskuze.

„Doufejme.“ odpověděl ti cestou Garyn, míjeli jste i chrám. Prošli otevřenou branou a pokračovali až k Anvilskému hradu, který byl obsazen Osmou legií. Převažovali legionáři z Amragorova oddílu. Branou vás nechali projít bez problémů, a tak jste stanuli na nádvoří hradu. Většina mrtvých těl už byla na dřevěných vozech a směřovala pryč.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Odpověděl jsi Flaviovi a vzápětí zaútočil znovu. Flavius útok směřující na střed zablokoval štítem, dle předpovědi Belia odkryl své nohy a umožnil ti vzápětí zaútočit na lýtko. Úder, ale Flavia neskolil. Zaúpěl bolestí, ale úder ustál. Prudce se otočil a nakrátko zakulhal se zkřivenou grimasou ve tváři se rozešel rozzuřeně proti tobě.

Belius pod ostřížím zrakem Carwen naznačil vykročení směrem k ležící zbrani. Carwen v rychlosti zaútočila, aby mu sebrání meče zkomplikovala. Belius, ale pohotově využil své přilby, zablokoval s ní úder dřevěným mečem a následně se hbitě dostal až k ní a skolil bosmerku k zemi. Carwen se rozplácla ke svému údivu na zemi. Belius, který ji zalehl jí držel v šachu. Dostal dvojici kopanců, ale ani to ho neodradilo, a i nadále držel Carwen tak, aby nemohla pozvednout meč, a přitom byla zády přimáčkla k zemi. Carwen se po krátkém souboji povedlo vyprostit ze sevření a Belia ze sebe setřásla. Ten se odkulil a popadl svůj meč. Hbitě se přetočil na záda a sekl směrem ke Carwen, kterou přitom zasáhl do boku. Neboť se dostatečně rychle nesebrala ze země a nechopila svoji vlastní zbraň. Vyjekla bolestí a padla zpět na zem, chytla se za bok. Belius se mezitím s námahou postavil na nohy, došel k bosmerce a šlápl na dřevěné ostří meče. Svůj meč výhružně nasměřoval na bosmerčinu tvář.
„Vyhrál jsem.“ prohlásil hrdě, „Bratránek tě vycvičil dobře, ale mě lépe.“ konstatoval následně a zhluboka oddechoval, „Ale teď si kvůli tobě budu muset dát koupel, protože jsem spocenej až na zadku. Ksakru.“ postěžoval a odklonil zbraň, „Vstávej.“ nabídl jí ruku.
Carwen nakrátko otálela, ale nakonec Beliovu ruku přijala. Využila ji však k chvatu, který Belius nečekal a spadl vedle Carwen, která jej zahltila sérií pěstních útoků. Belius se obratně bránil, ale bosmerka byla rychlejší. Několikrát jej udeřila a následně utrpěla i ona sérii bolestivých úderů, kterými Belius nešetřil.

Po chvilce se domlácená dvojice od sebe odkulila. Belius, který s námahou vstal se držel za levé oko a Carwen, která nevstávala o moc lépe se pro změnu držela za nos.
„Zlomil jsi mi nos… idiote!“ křikla na Belia rozčileně.
„Tys mi zas roztrhla obočí!“ zařval na ní pro změnu Belius, „Mám před svatbou! Chápeš? Asi ne. Krucinál to zas bude zítra keců.“ dodal vzápětí s povzdechnutím.
„Přeci nejsi nějaká bábovka Belie. Obočí ti zase sroste, ale můj nos… To je vážnější.“ stěžovala si Carwen zatímco vražedně hleděla na Belia.
„Se porveme znovu a já budu soustředit útoky z druhé strany. Třeba ho narovnám.“ namítl Belius, který odkryl své roztrhlé obočí.
„Jasně! Jen pojď. Zlomím ti ho taky.“ rozčílila se Carwen a rozeběhla se proti Beliovi, kterého nakrátko zachvátil úlek. Nakonec, ale Carwen chvatem odhodil a poslal ji k nohám uskakujícímu legionáři. Poražená a potlučená Carwen se ze země tentokrát nezvedala. Zůstala ležet jak dopadla jen s tlumenou bolestí oddechovala.
Belius se ohlédl na poraženou Carwen, bolestivě sevřel poraněné oko s roztrženým obočím a rukou si jej zakryl. „To je asi na šití…“ konstatoval zděšeně, „Aedane! Flavie. Dělejte krucinál. Potřebuji, aby to někdo zašil. Děsně z toho chčije krev.“

„My jsme ještě neskončili.“ odbyl ho Flavius, „Pofoukejte si s Carwen bebíčka navzájem, ale my tu máme ještě něco rozdělaného.“ dodal a přešel do útoku, který podle všeho hodlal směřovat z levé strany.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 05.06.2020 23:06
 
Sarako
,,Hradní kovárna, kde jí najdeme?" optám se na nádvoří prvního legionáře, kterého potkám.

Až nám ukáže správný směr, vydáme se tam a jakmile vstoupíme dovnitř, začneme s hledáním vhodných nástrojů k otevření truhly.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
Po chvilce, až odstoupíme dál skrze podrost od díry v zemi, odpovím. "Neboj, nic takového. Našel jsem tam totiž něco mnohem zajímavějšího ... a živějšího, doslova živějšího. Vím, po kom jde Appius a také vím, že je právě tam dole. A také vím, jak se odsud dostat, až nás to tu přestane bavit. Tedy samozřejmě pokud nemáš v záloze nějakou jinou, původně myšlenou cestu ven. K tomu očividnému způsobu budeme muset ve výsledku asi stejně pomoci Appiovi, i kdyby se nám to třeba moc nelíbilo. Ale zatím mu stejně chci pomoct, takže tak. Už v podstatě všechno začíná dávat smysl a zapadá do sebe. Každopádně ale když už tu jsme, tak musíme pobrat co nejvíce zajímavých věcí, vhodných k prozkoumání v klidu na Nirnu. Teprve poté bych řešit tedy to, jak se vypořádáme s těmito nečekanými událostmi a živými v říši mrtvých." Pronesu zamyšleně a pokusím se mrknout na mapu, kam by bylo fajn jít, jen co vyjdeme z tohohle lesa ven.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Jen koutkem oka zachytím Carwenin pád na zem, avšak zatím tomu nebudu věnovat příliš velkou pozornost. Konečně jsem Flavia dostal tam, kam jsem potřeboval. Přestal se bránit za štítem a jde po mě, což mi naprosto vyhovuje. Nechám ho zaútočit z levé strany, úder vyblokuji jedním mečem a druhým zasadím ránu do pravého boku (ten co má dál od štítu). Následně pomocí chvatu, který mě učila Nivrel Flaviovi podkopnu nohy a odzbrojím ho od meče.
 
Aurelius
→ Tah 670

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Odchytl jsi legionáře na nádvoří, „Já nevím.“ pokrčil rameny, „Zkuste támhletu věž. Třeba tam něco bude.“ ukázal na velkou věž s otevřenými dveřmi a více si vás nevšímal. Poslechli jste radu legionáře a dopravili truhlu do velké věže. Vešli jste otevřenými dveřmi dovnitř a rozhlédli se. Krom točitého schodiště směřující vzhůru na hradby a na samotný vrchol jste spatřili i brusný kotouč včetně dvojice kladiv, jedno mešní a druhé větší. Několik nevyužitých pohozených kroužkových zbrojí, tunik v barvách Anvilské stráže a také trojici párů nátepníků. Na stolku odsunutém tě stěně tak, aby pokud možno nepřekážel byla pohozená brašna. Garyn ji otočil vzhůru nohama. Vypadalo z ní několik nástrojů: majzlík, ohnuté páčidlo, několik desítek hřebíků, které se rozsypaly po celém stole. Jako poslední vypadly kleště a jeden šperhák, který měl nejlepší časy už dávno za sebou.

„Takže máme jen jeden pokus. Pak přijde hrubá síla.“ usmál se Garyn a popadl jediný šperhák, „Ujmeš se toho?“ otočil se na tebe.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Vyčkal jsi až Flavius zaútočí, odrazil jsi jedním mečem jeho úder a vzápětí zaútočil druhým mečem do částečně odkrytého pravého boku. Flavius štítem cuknul a úder částečně zablokoval, meč sjel po okraji štítu. Přestože tvůj útok na pravou stranu byl neúspěšný odvážil jsi se k použití triku, který tě naučila Nivrel. Učinil jsi veškeré nezbytné úkony k tomu, aby byl úspěšný a povedlo se. Flavius jako by polevil v ostražitosti a velmi rychle se octl na zemi i se svým mečem odhozeným bokem.

„Skvěle!“ zatleskal ti v rychlosti Belius a pak se opět chytl za své krvácející obočí. Carwen se mezitím sebrala ze země, naštvaně vrhla pohled na opodál postávajícího bretonce a vyrazila k němu. Žádný podlý útok však neučinila, přestože zloba ve tváři mohla vytvářet dojem pravého opaku.
„Vyhrál jsi Belie.“ konstatovala následně, když se postavila vedle něj a nabídla mu ruku. Belius si ji změřil pohledem, nedůvěřivě pak natáhl svoji ruku a navzájem si potřásli.
„Bratranec tě vycvičil dobře Carwen, velmi dobře.“ pochválil jí Belius.
„Ale tebe lépe.“ dodala Carwen a pustila jeho ruku, „Potřebovala bych ošetřit ten nos.“ poukázala na nos již s klidnou a přátelskou tváří, „Nevíš o někom?“
„Půjdeme do našeho sídla… Nějaké pomůcky k ošetření tam mám.“ rozhodl Belius, „Vy dva se mezitím seberte ať můžete jít s námi.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Elanya tvá slova vyslechla, ale mlčela po celou dobu, co jste se prodírali mrtvým porostem, když jste se z něj konečně dostali, vytáhl jsi mapu a zadíval se do ní. Altmerka se mezitím rozhlížela a kontrolovala vaše okolí.

„Takže máš v plánu Appiovi říct, že jsi je našel?“ otočila se na tebe zatímco jsi hleděl do mapy a vybíral nejperspektivnější cíl, „Dostala jsem nás sem, ale stálo mě to značnou magickou energii a to jsem si ještě musela vypomoci těmi portály co máte ve škole.“ pokračovala, „Budeme se muset dostat ven jinak než jsme se dostali sem.“ poté se přesunula k tobě, „Přemýšlela jsem, když jsi byl dole a možná bychom to měli zabalit a vrátit se. Sebrali jsme toho tady už docela dost a čím více se tu budeme potloukat vím větší pravděpodobnost, že na sebe upozorníme.“ podívala se na tebe vážnějším výrazem, „Zatím jsme nic na nic nebezpečného nenarazili, ale to se může změnit.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist