Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Sarako
,,I Morrowind hodlá přání vaší hraběnky respektovat." odvětím válečníkovi, vezmu si od válečníků na sebe plášť v barvách Brumy (který jsem od nich chtěl spolu s několika dalšími věcmi obstarat - bude se hodit k případnému vyvěšení na místo vlajky), popíši oběma mágyním místo vedle cesty poblíž brány Chorrolského hradu a pak už jen počkám, až útok započne.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
Sáhnu po své holi a do ruky si připravím ohnivé kouzlo, "Vždy připraven!"
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
SuperHunter
"Co mám dělat já?" zeptám se.
 
Aurelius
→ Tah 401

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Těžko říct… Ušákům se nedá věřit všeobecně. Jsou jedna krev ať už jsou to dunmerové, bosmerové nebo tahle nejhorší odrůda.“ pronesl znechuceně a tiše žoldák, „Ale ze zkušenosti vím, že se tyhle o samotě nepotulují. Buď je místní a lidi ji tu znají anebo tu někde čeká nějaká početná skupina jen na signál k útoku v případě, že se něco nepovede.“ pokračoval a podíval se na tebe, „Oni se totiž tyhle elfky staly docela lovnou zvěří, potom co byl přijat konkordát. Někteří nordové rádi berou spravedlnost do svých rukou, jejich horkokrevnost jim zatemní mozek a pak nekončí je u vyhrožování.“ odmlčel se, „Hmm… Tahle místní nebude. To by se k ní hostinská chovala jinak.“ poznamenal.

Mezitím co vedl monolog jsi se rozhlížel kolem. Válečníci u podlouhlého stolu si altmerky vůbec nevšímali. Stále vedli svoji vášnivou diskuzi o turnajích a rytířské cnosti. Štamgasti zrovna diskutovali o dění v Cyrodiilu a nějak více se rozvášnili.
„Ale hovno!“ udeřil pěstí do stolu jeden z nich, tlustší a plešatější. „Všechno jsou to stejný svině. Vždyť se na to podívej… Během války si legie zvolí vrchního generála… Nějakýho Arteria, vybojuje válku už se jim nehodí tak ho druhý generál osočí z vlastizrady, spolupráce s Thalmorem a celou dobu se dohadují. Výsledek?“ podíval se na zbylé přísedící, „Nepředloží žádné důkazy, neprovedou žádné šetření a odvolají ho na základě nějaké volby v radě Starších! Kancléře klepne pepka a co udělají? Dlouhou dobu nic… Jen vyvolají nějaké stanné právo. Pff… Jsou to všechno šašci.“ mávl rukou. Přísedící pouze pokyvovali hlavou. Žoldák se nad jejich hlasitější diskuzí jen pousmál a upil trochu piva.

„Jdu se vychcat.“ řekl druhý méně přívětivý žoldák a odebral se pryč ze síně. Cestou jemně drcnul do nově příchozího chlapce, který mu zjevně dostatečně rychle nehnul z cesty. Chlapec ale drcnutí ustál a pokračoval dál jako by měl sdělit nějakou důležitou informaci, přes záda měl přehozenou trumpetu a menší vak.
„Sebe!“ křikla na něj dívka za pultem a mávla. Mladík ihned vyrazil jejím směrem, ale zarazil se a ohlédl.
„Pánové, dámi…“ řekl když se dostatečně rozhlédl a získal pozornost přítomných. Diskuze mezi altmerkou a mnichem na chvilku ustala. „Přišla zpráva z Cyrodiilu, Imperial City… Byl zvolen nový kancléř.“ udělal dramatickou pauzu, ale jeden ze štamgastů ho ihned napomenul, aby nechal těch šaškáren a vyklopil to, „Stal se jím Balion Christian Talarian. Vcelku drtivě prý zvítězil nad svojí protikandidátkou.“ oznámil.

„To říkám… Jednoho klepne pepka tak tam strčí dalšího… Ještě staršího, aby ho klepla pepka taky.“ mávl rukou štamgasta a napil se piva. Mladík se jen pousmál a zamířil k tobě a žoldákovi. Opřel se o pult v místě, kde postával druhý žoldák. Dívka se ho vydala ihned obsloužit.
„Ten stařec to nějak žere…“ ušklíbl se žoldák při pohledu na štamgastu, „Každopádně ta altmerka by stála za hřích… Nemám pravdu?“ dodal s úšklebkem a hleděl na ni zatím co vedla diskuzi s mnichem, zatím v poklidu.
Mladík se mezitím pozdravil s dívkou, předal jí nějaké psaní a následně požádal o jeden korbel piva. Ochotně ho s šibalským úsměvem obsloužila.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Gestem a slovy jsi ujistil Globulla o své připravenosti, spokojeně přikývl a podíval se na Rilen, která hodlala jít s vám.
„Co mi zbývá… Vymluvit ti to už nepůjde.“ pronesl k ní a podíval se okýnkem ven na nádvoří. „Vypadá to, že máme čistý vzduch. Nesmíme upoutat pozornost, dokud to není nezbytně nutný.“ dodal, otočil se a vykročil k odchodu. Rilen spokojeně popadla hůl a následovala ho. Jakmile jste opustili její komnatu, zamkla dveře a přešla k větším dveřím směřujícím přímo na nádvoří univerzity.
„Půjdu první. Vydržte.“
Otevřela dveře a vykoukla ven. Ihned se však vrátila se slovy: „Čisto. Můžeme jít.“
Nejprve prošel dveřmi Globullus, byl jsi za ním ihned v závěsů a rychlým krokem jste směřovali přes zasněžené nádvoří univerzity. Neušla ti socha nějakého dávného arcimága v plášti s podobnou ‚studnou‘, kterou byla ozdobena i ubikace profesorského sboru.

Přesun nezabral příliš mnoho času. Dostali jste se až do průchodu a následně došli až k jeho konci kde se nacházejí padací dveře, zasněžené od navátého sněhu.
„Tady někde to bude…“ prohlásil Globullus při pohledu na navátý sníh. Rukou přejel po podlaze a po chvilce nahmatal zámek i padací dveře. „Výborně. Pamatuji si to ještě dobře.“ s těmito slovy sáhl do kapsy, klíčem odemkl zámek a s tvojí pomocí nadzvedl těžké padací dveře. Rilen přitom dávala pozor.
„Jdu první.“ řekl bez váhání Globullus, „Až budete lézt dolů tak opatrně. Byl v dost bídném stavu už před lety… Pochybuji, že teď na tom bude lépe.“ s těmito slovy začal šplhat do temného sklepení univerzity. Jakmile se dole rozzářilo slabé světlo bylo patrné, že je žebřík již volný.
„Zatraceně… Nějaká banda noviců sem jde.“ šeptla tiše Rilen, „Běžte. Já je zdržím.“ dodala a vykročila kousek stranou, aby upoutala jejich pozornost.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Zbrojnoši Brumy ti předali vše oč jsi žádal a následně se znovu zařadili. Popsal jsi oběma čarodějkám místo, kam chceš přenést a poté vyčkal s ostatními na zahájení útoku. Netrvalo to dlouho. Jakmile přiběhl posel od hraběnčina vojska, vydal legát Amragor rozkaz k útoku.

Legionáři s žebříky v popředí se štítovou hradbou směřovali k hrabě, ihned za nimi kráčela skupina lukostřelců, která na rozkaz svých velitelů začala pálit v momentě kdy se dostal do vhodné vzdálenosti. Beranidlo tlačeno hned několika legionáři směřovalo pomalu, ale jistě k bráně. S postupným vzdalováním vojska od vás směrem k hradbě přicházelo i tlumení hlasů řvoucí jeden rozkaz za druhým.
„Kvestore! Zahajte palbu!“ rozkázal jeden z jízdních legionářů a pobídl koně zpět ke zbytku vojska. Signál, na něhož čekala obsluha obléhacích strojů vyšel téměř ihned v platnost a po učinění všech úkonů vylétla jedna z prvních střel.

„Chyťte se magické hole.“ vybídla Císařská mágyně a začala se připravovat k teleportaci. Thera učinila to samé, akorát se vyvarovala jakémukoliv slovu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BadWolf
„Mně také.“ pousmála se Leta a na rozloučenou vám potřásla rukou. Vyprovodila vás až ke dveřím své komnaty. Když jste stanuli na chodbě naposled pronesla loučivá slova a zavřela dveře. Na chodbě se zrovna nacházela dvojice služebných, jedna nesla vědro a druhá dvojici košťat, přes rameno měla přehozený zakrvácený hadr. Horatio jim věnoval krátký podezřívavý pohled.
„Viděl jsi to?“ naklonil se k tobě, „Zdálo se mi to… Nebo to vypadalo jako krev?“ optal se tiše, a ještě jednou se ohlédl, ale obě služebné zmizely za dveřmi své komnaty. Horatio se zastavil. „Neporozhlédneme se tu? Jakmile opustíme sídlo tak se sem víckrát podívat nemusíme.“ konstatoval.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fjeratlof
Vztyčil jsi štít a čelil trojici protestujících. Dva jsi dokázal zaměstnat, ale třetího nikoliv. Ten se ihned vydal směrem k čarodějce a ani chvilku nezaváhal. Ozbrojenec se štítem několikrát udeřil svým štítem do tvého. Druhý s laťkou se tě pokusil přetáhnout, ale setkal se s tvým obuškem. Kterým jsi ho následně udeřil po hlavě. Bolestivě zaskučel. Udělal jsi úkrok a udeřil druhého, který se zrovna odkryl, protože hodlal provést úder svým malým štítem. Dalším úderem jsi ho poslal k zemi, ale muž s laťkou vyplivl krev z úst a ještě více rozzuřeně protočil laťku v ruce.

Třetí mezitím zaútočil na čarodějku. Ta jeho dřevěné vidle odrazila magickou holí a následně se jej pokusila zasáhnout svým paralyzačním kouzlem, ale muž uhnul. Několikrát se jejich zbraně opět setkaly, teprve až na druhý pokus se povedlo čarodějce paralyzovat útočníka a následným úderem ho omráčit. Legionáři opodál pod vedením kvestorky mezitím mlátili dav hlava nehlava a zdálo se, že pomalu ale jistě vítězí.

Muž s laťkou se pokusil znovu zaútočit, ale než tak stihl udělat zasáhla jej do jeho laťky ohnivá střela a laťka vzplála. Rozzuřeně ji zahodil čímž přišel o možnost jakkoliv odrazit tvůj následný úder.
„Neměli bychom se pokusit zastavit Colovi? Jsou to mágové jestliže sympatizují s touhle vzpourou mohou být už dávno na útěku...“ řekla bretonka, když se postavila vedle tebe a hleděla na zmlácenou dvojici mužů.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Z hlediska vašeho úspěchu u té zdejší čarodějnice…“ otočil se k tobě, „Byste tu měla zůstat a střežit oázu. Jestliže se vám jí povedlo přesvědčit, aby se i s obyvatelstvem stáhla tak vám začala věřit.“ otočil se zpět k mapě, „Ponecháme vám tu nějaké muže, kdyby náhodou došlo k nějakému nečekanému útoku nebo podrazu od té Prastaré.“ pohlédl zpět na tebe, „Rozumíme si?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Díky…“ řekla a schovala si šperháky u sebe. Následně tě doprovodila dolů do spodního patra. Všichni už byli připraveni k pokračování v útěku. Belwen se stále ještě neprobudila. Ork netrpělivě přešlapoval z místa na místo. Garmin zachovával ledový klid, dvojice bosmerů hlídala dveře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiaden09
„Dobrý plán.“ přikývl Isaac, „Souhlasím snad se vším co jste řekl. Předpokládám, že povedu ten útok na Podskalní pevnost.“
„S vaším dovolením, Legáte.“ odkašlal si Ulfrik, „Ale já jsem byl uvnitř častěji než vy. Znám Podskalní pevnost lépe a nebojím se říct, že vládnu větší mocí než vy. Měl byste se raději postarat o kasárny. Plenění vám legionářům koneckonců vždy šlo. Obzvláště vám z Vysokoskalí.“ podíval se na tebe, „Ale jinak s plánem problém nemám.“
Isaac se rovněž podíval na tebe očekávajíc nějaký finální rozkaz kdo komu bude velet a jakou skupinu povede.
„O bránu bych se s menším počtem mužů mohla postarat já.“ navrhla tvá zástupkyně po chvilce přemýšlení.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neodpovězené tahy
 
Sarako
S připnutým pláštěm se chytím Thery za ruku, válečníkům naznačím, aby se chytili se mnou za ruce navzájem a se zašeptáním slov: ,,Mefalo stůj při nás." vyčkám, až Thera dokončí teleportační kouzlo.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
SuperHunter
Přikývnu, "Rozumíme," odpovím s lehce zklamaným tónem.
 
Adrian_S
Vlezu dovnitř.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
BadWolf
"Nejlepší způsob jak něco vykoumat na panství je zeptat se služebnictva, a to můžem i pozdějš. Radši bych to neriskoval, když máme teďka ten plán... ale můžeme se kdyžtak rozdělit jestli chceš. Konec konců, budeš mnohem míň nápadnější než velkej ork, takže ti to dost možná aj vyjde."
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!

http://i.imgur.com/SNisYpc.gif

That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.

http://i.imgur.com/UAsbdCU.jpg
 
Fjeratlof
„Ano, to bychom měli. Nějaký nápad, kde by se zrovna mohli nacházet?“
 
scorpioncz
"No, pokud je ale někdo nebude otravovat, tak třeba nic nezačnou a bude tu klid. Odejde a budu se tu cítit bezpečněji." Pronesl jsem tiše s nadějí v hlase k žoldákovi a pokrčil rameny.

Střídmě jsem se napil piva, když do místnosti vrazil klučina s trubkou na zádech a oznámil zvolení nového kancléře. "Eh ... politika ... stejně s ní nic udělat nemůžeme. I kdyby tam zvolili nějakýho zelenýho skřeta, tak budeme muset prostě sklonit hlavu a dál dělat co jsme dělali doposud." Podotkl jsem nezaujatě k informaci o volbě kancléře.

"A možná stojí ... ale upřímně jsem viděl hezčí elfky v Imperial City ... a tahle mi připadá nějaká ... nebezpečná. A jestli je pravda co jste řekl o těch poschovávanejch okolo ..." Trochu bázlivě jsem jí přejel pohledem a otočil se k pultu při menším loku z mého pivečka.

Upravil/a scorpioncz dne 17.04.2018 12:52
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 402

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Všiml sis menšího kontaktu rukou obou mladých, jak dívky tam mladíka při předávání korbelu, šibalský úsměv tak prozrazoval, že je mezi nimi možná něco více. Žoldák se při tvých slovech rozesmál, ale protože si uvědomil, že jeho smích ihned přilákal nežádoucí pozornost raději jej potlačil.
„Kamaráde...“ uchechtl se a přiložil ti ruku na rameno, „Neznám moc těch, co nevyvávali konflikt.“ odmlčel se a poručil si další korbel. Nakrátko mezi vámi utichla konverzace. „V Imperial City?“ podivil se žoldák, „Tam jsem byl párkrát. Většina těch ucházejících jsou jen snobské paničky, co nikdy nezažili život mimo hlavní město.“ mávl rukou, „Na ty obzvláště bacha.“ popadl nový plný korbel a gestem na zdraví se napil. „Měl jsem tam příbuzného. Šel tam studovat... Zbláznil se do nějaké tamní slečny. Jméno si nepamatuji, ale podle jeho slov byla fakt dobrá. Nebyl to žádný chudák, jeho rodiče měli hromadu peněz, ale...“ zastavil se, aby se opět napil.

Mezitím se do místnosti vrátil druhý žoldák, který ihned mířil ke svému místu a z jeho tváře bylo patrné, že není příliš nadšen přítomností hocha, který mu zabral místo u pultu. Koutkem oka sis prohlédl situaci u altmerky, zdála se v poklidu.

„Chlapče...“ promluvil k mladíkovi žoldák, když došel až ke stolu. „To je moje místo. Odprejskni.“ dodal již méně slušně. Mladík se k němu otočil s korbelem piva v ruce.
„Pardon, ale bylo tu volno. Potřebuji tu ještě něco pořešit.“ podíval se na dívku, která se jen pousmála, ale žoldák příliš pochopení neměl.
„Seru ti, na co potřebuješ pořešit. Seber se a vypadni. Je to moje místo!“ řekl rázněji žoldák a přiblížil se k mladíkovi.
„Nebo co?“ chtěl si hrát na hrdinu mladík.
„No tak... Ripe. Hlavně klid.“ vložil se do konfliktu žoldák.
„Drž hubu! Tohle je moje rozmluva s tím škvrnětem.“ ignoroval jej Rip a nevraživě hleděl na mladíka.
„Nechte se být.“ zasáhla pro změnu dívka, která se přiřítila k nim. „Tohle je slušná hospoda. Nechci tu žádné konflikty a problémy.“
„Nechceš?“ obořil se na ní žoldák Rip. „Tak si se netahej takovou pakáž!“ rukou ukázal na altmerku sedící s žoldákem, „Nebo tohohle hňupa, který si myslí, že mi může zasednout moje místo!“
„Bylo tu volno.“ zdůraznil mu mladík, „A žádný nápis, že patří vám tu není.“
„Tak poslyš ty spratku!“ zvolal žoldák a chytl mladíka pod krkem. Tohle již zcela přilákalo pozornost přítomných. „Nenechám se urážet takovým syčákem jako jsi ty!“
„Prrr... Prr!“ vydal ze sebe druhý žoldák a snažil se od sebe oba muže oddělit.
„Nechte toho hergot!“ zvolala dívka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Slezl jsi dolů po starém dřevěném žebříku. Každý tvůj pohyb na žebříku provázel neblahý zvuk starého dřeva. Jakmile jsi stanul na pevné kamenné podlaze rozhlédl jsi se. Úzká chodba byla osvětlená levitujícími koulemi, které stihl mezitím vytvořit Globullus. Obdélníková místnost se dělila hned do dvou směrů. Boční dveře byly zamčené a druhé zničené stářím. Louče, které před lety sloužily k osvětlení místnosti byly nyní uhašené.

Globullus se na tebe otočil, chtěl se zeptat kde je Rilen, ale už lezla dolů se zvukem starého žebříků. Jakmile stanula dole rozhlédla se podobně jako ty. Globullus chvilku přemýšlel, přesunul se k vám a následně se otočil k zamčeným dveřím.
„Pojďte.“ vyzval vás následně a vykročil jako první. Rilen jej následovala jako druhá a poté ty. Prošli jste poničenými dveřmi a sestupovali hlouběji do sklepení. Jediné, co osvětlovalo vaši cestu byla jedna z levitujících koulí, která stále následovala svého pána. Zastavili jste se na Globullův pokyn až ke větší místnosti, která sloužila jako křižovatka hned několika dalších možných cest. Všiml sis starých kamenných lavic poházených různě přes sebe a plných pavučin. Zpod jedné lavice na vás hleděly oči většího pavouka o rozměrech dospělé kočky, netvářil se však nebezpečně. Rilen si ho rovněž všimla a raději odvrátila svůj zrak jinam.
„Teď kudy?“ zeptala se jako by nechtěla příliš dlouho setrvávat na místě. Všiml sis, že i ze stropu se pozvolna začali spouštěn pavouci, ale Globullus jim pozornost nevěnoval, mumlal si nějaké zaklínadlo. Rilenin výraz nevypadal zrovna nejlépe.
„Tudy...“ zaznělo z úst Globulla a Rilen si viditelně oddychla. Pokračovali jste dále úzkou chodbou, ve které houstly pavučiny a byl cítit nepříjemný pach, na boty se vám začalo cosi lepit, ale Globullova svíce osvětlovala především oblast před vámi. Když jste se znovu zastavili Globullus rukou otevřel starší dveře a vstoupili jste do obdélníkové místnosti, která vypadala jako stará dlouho let nevyužívaná učebna.

„Jsme tu...“ šeptl tiše a pozvolna vstoupil doprostřed učebny. Lavice byly stejně jako ty, které jste viděli u křižovatky pokryté pavučinami, nechybělo ani pavoučí hnízdo, které bylo k vidění nedaleko katedry. „Rozmístěte magické svíce, pro jistotu i nějaké obranná kouzla k vchodu...“ pohlédl směrem ke dveřím, „Některá stvoření reagují na magii nevypočitatelně a hádám, že tyhle lehce přerostlí pavouci nebudou naším jediným problémem.“ dodal směrem k Rilen, která z přítomnosti pavouků vůbec nadšená nebyla.
„Tahle učebna...“ začal znovu, „Byla přímo napojená na kabinet. Už tehdy se příliš nevyužívala a kabinet žádný z profesorů nechtěl. Takže to byl dokonalý úkryt pro každého, kdo chtěl zmizet z očí profesorům.“ nadechl se a vykročil ke katedře, odbočil směrem k hnízdu pavouků a zastavil se necelý metr před ním. „Tady za tím hnízdem to bude. Skryto magií.“ zakončil a znovu se otočil směrem k vám, „Nejprve uděláme to, co jsem řekl. Možná by nebylo na škodu to tu rovnou i prohledat... Možná tu něco zajímavého – aspoň pro vás – zůstalo.“
„Postarám se o dveře.“ řekla Rilen a chtěla vyrazit ke dveřím.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
S připnutým pláštěm jsi chytl Theru, ostatní se jí rovněž také dotkli, aby byli společně s tebou teleportováni. Záblesk modrého světla tě nakrátko oslnil a jakmile pominul stál jsi u v těsné blízkosti hrady a hleděl na hrad Chorrolské šlechty. Jeden ze zbrojnošů se ihned odebral stranou a držel se za břicho. Jiný ho ale ihned strhl zpět, protože nechtěl riskovat, že si jej všimne někdo na hradbě.
„Někteří lidé jsou náchylní na teleportaci...“ pronesla Thera a ohlédla se směrem k hradu. Zbylí zbrojnoši se mezitím začali seřazovat. Mágyně v červené róbě na tebe pohlédla a následně zvedla hlavu a prohlížela si hradbu.

Brána do sídla rodu byla zavřená, hradby okupovali zbrojnoši s lukem, připravení zastřelit každého kdo se k bráně jen přiblíží. Slyšel jsi hlasy, které přicházeli s hradby s rozkazy. Rovněž jsi zaslechl hlasy a vyděšené výkřiky od náměstí. Náhle vidíš, jak jeden z výstřelů katapultu dopadá do města. Minul hradbu a dopadl do střechu jednoho z kamenných domů s výkřikem se svalila k zemi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BadWolf
Horatio pokyvoval hlavou, přemýšlel, „Risknu to. Jdi napřed já se tu porozhlédnu a pak se sejdeme třeba v hostinci nebo u Ma’Riara.“ řekl tiše a ohlédl se, „Ona patří k Císařským mágům... Je ženou Tarna. Nevěřil bych jí zas tolik.“ přiznal, „Určitě jí nejde vyloženě o blaho tohohle hrabství. Spíš o nějaký osobní profit.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fjeratlof
„Kvestorka mi popsala jejich bydliště.“ odpověděla ti čarodějka, „Párkrát jsem tu už byla, takže myslím, že bych k jejich domu dokázala trefit.“ dodala.

Stráž, který předtím utekl se nyní vracel s pěti muži, plně vyzbrojenými s jediným cílem pomoci legionářům v potlačování nebezpečného davu nesouhlasících. Legionáři dav pozvolna rozprášili. Zbylo už jen několik málo odvážných, kteří se snažili vzdorovat, ale byli již zcela přečísleni.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Velitel zvědů si tvého zklamání všiml, ale nekomentoval jej. Pouze se zadíval dlouze do mapy a následně zvedl hlavu.
„Nechte svolat muže.“ rozkázal a chtěl pokračovat, ale vyrušil ho řev, který přicházel zvenčí. „Co se tam u všech bohů děje?!“ zvolal rozčileně a otočil se prudce ke dveřím, přiložil ruku na hrušku meče a vyrazil ven. Hlavou ti pokynul, abys jej následovala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Díky…“ řekla a schovala si šperháky u sebe. Následně tě doprovodila dolů do spodního patra. Všichni už byli připraveni k pokračování v útěku. Belwen se stále ještě neprobudila. Ork netrpělivě přešlapoval z místa na místo. Garmin zachovával ledový klid, dvojice bosmerů hlídala dveře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiaden09
„Dobrý plán.“ přikývl Isaac, „Souhlasím snad se vším co jste řekl. Předpokládám, že povedu ten útok na Podskalní pevnost.“
„S vaším dovolením, Legáte.“ odkašlal si Ulfrik, „Ale já jsem byl uvnitř častěji než vy. Znám Podskalní pevnost lépe a nebojím se říct, že vládnu větší mocí než vy. Měl byste se raději postarat o kasárny. Plenění vám legionářům koneckonců vždy šlo. Obzvláště vám z Vysokoskalí.“ podíval se na tebe, „Ale jinak s plánem problém nemám.“
Isaac se rovněž podíval na tebe očekávajíc nějaký finální rozkaz kdo komu bude velet a jakou skupinu povede.
„O bránu bych se s menším počtem mužů mohla postarat já.“ navrhla tvá zástupkyně po chvilce přemýšlení.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,No, nepočítal jsem s tím, že si zavřou ústupovou cestu do hradu." pronesu při pohledu na bránu, změřím si pohledem hradbu a pronesu k mágyním: ,,Buď se ve skrytu kouzla neviditelnosti jedné z vás dostanu ke stěně hradu a potom vyšplhám na hradby, nebo Její Jasnost a Císařská mágyně na chvíli zapomenou na staré spory a společnými silami mi pomohou za pomoci telekineze, či kouzla posilující akrobacii vyskočit na hradbu (přitom budu doufat, že mi moment překvapení postačí k tomu, aby po mě lučištníci nezačali střílet už ve vzduch, a že se nerozplácnu o hradní stěnu). Tak jako tak počkáte až svěsím Chorrolskou vlajku (za jejíž provaz se mám v úmyslu spustit dolů na hradní nádvoří) a v doprovodu válečníků přesunete k hradní bráně, kterou vám potom otevřu. Vím, že ta druhá varianta zní šíleně, ale získá nám víc času k záchraně Brumského hraběte."
Upravil/a Sarako dne 21.04.2018 13:46
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
Připravím si ohnivá kouzla do ruky i do hole a pomalým krokem budu prohlížet zbývající lavice. Tam, kde jsou vidět pavouci, nepůjdu, nehodlám na ně útočit, pouze se bránit. Budu se zaměřovat na opuštěné lavice, případně na rozbité skříně a truhlice, zda něco nenajdu. Avšak budu připraven v každé chvíli zasáhnout, pokud by něco zaútočilo.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
SuperHunter
Také přiložím ruku na hrušku svého meče, k tomu si do druhé ruky připravím bleskové kouzli a budu následovat velitele ven.
 
Aurelius
→ Tah 403

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Všiml sis menšího kontaktu rukou obou mladých, jak dívky tam mladíka při předávání korbelu, šibalský úsměv tak prozrazoval, že je mezi nimi možná něco více. Žoldák se při tvých slovech rozesmál, ale protože si uvědomil, že jeho smích ihned přilákal nežádoucí pozornost raději jej potlačil.
„Kamaráde...“ uchechtl se a přiložil ti ruku na rameno, „Neznám moc těch, co nevyvávali konflikt.“ odmlčel se a poručil si další korbel. Nakrátko mezi vámi utichla konverzace. „V Imperial City?“ podivil se žoldák, „Tam jsem byl párkrát. Většina těch ucházejících jsou jen snobské paničky, co nikdy nezažili život mimo hlavní město.“ mávl rukou, „Na ty obzvláště bacha.“ popadl nový plný korbel a gestem na zdraví se napil. „Měl jsem tam příbuzného. Šel tam studovat... Zbláznil se do nějaké tamní slečny. Jméno si nepamatuji, ale podle jeho slov byla fakt dobrá. Nebyl to žádný chudák, jeho rodiče měli hromadu peněz, ale...“ zastavil se, aby se opět napil.

Mezitím se do místnosti vrátil druhý žoldák, který ihned mířil ke svému místu a z jeho tváře bylo patrné, že není příliš nadšen přítomností hocha, který mu zabral místo u pultu. Koutkem oka sis prohlédl situaci u altmerky, zdála se v poklidu.

„Chlapče...“ promluvil k mladíkovi žoldák, když došel až ke stolu. „To je moje místo. Odprejskni.“ dodal již méně slušně. Mladík se k němu otočil s korbelem piva v ruce.
„Pardon, ale bylo tu volno. Potřebuji tu ještě něco pořešit.“ podíval se na dívku, která se jen pousmála, ale žoldák příliš pochopení neměl.
„Seru ti, na co potřebuješ pořešit. Seber se a vypadni. Je to moje místo!“ řekl rázněji žoldák a přiblížil se k mladíkovi.
„Nebo co?“ chtěl si hrát na hrdinu mladík.
„No tak... Ripe. Hlavně klid.“ vložil se do konfliktu žoldák.
„Drž hubu! Tohle je moje rozmluva s tím škvrnětem.“ ignoroval jej Rip a nevraživě hleděl na mladíka.
„Nechte se být.“ zasáhla pro změnu dívka, která se přiřítila k nim. „Tohle je slušná hospoda. Nechci tu žádné konflikty a problémy.“
„Nechceš?“ obořil se na ní žoldák Rip. „Tak si se netahej takovou pakáž!“ rukou ukázal na altmerku sedící s žoldákem, „Nebo tohohle hňupa, který si myslí, že mi může zasednout moje místo!“
„Bylo tu volno.“ zdůraznil mu mladík, „A žádný nápis, že patří vám tu není.“
„Tak poslyš ty spratku!“ zvolal žoldák a chytl mladíka pod krkem. Tohle již zcela přilákalo pozornost přítomných. „Nenechám se urážet takovým syčákem jako jsi ty!“
„Prrr... Prr!“ vydal ze sebe druhý žoldák a snažil se od sebe oba muže oddělit.
„Nechte toho hergot!“ zvolala dívka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Připravil sis ohnivé kouzlo do ruky a pozvolna přistupoval pomalým krokem k zbývajícím lavicím, které nebyly úkrytem pavouků. Zastavil jsi se u jedné z nich, otevíral jednu přihrádku za druhou, ale byly prázdné. Přesunul jsi se k jiné lavici a udělal to samé, krom nějakého staré již rozloženého zbytku jídla zde nic nebylo, otevřel jsi proto spodní přihrádku. Našel jsi uvnitř starou – přesto docela zachovalou – knihu elementové magie se zaměřením na oheň a zemskou magii. Obal knihy vypadá velmi staře a podle symbolů na boční straně usuzuješ, že dost možná pamatuje ještě minulou éru. (pokud se rozhodneš knihu vzít zmiň to v tahu) Zbylé lavice uvnitř přihrádek nenabízely nic zajímavého, staré prázdné kalamáře, rozežrané papírové poznámky a občas i nějaké nelichotivé vyryté názvy do dřevěného dna přihrádky, typu „Kovadlinková je stará mrcha.“ – Globullus je zakrslej skřet.“, pokračoval jsi dál. Otevřel jsi rozbitou skříň a našel nějaké rozežraná roucha, nyní již zcela nepoužitelná, spodní přihrádka skříní byla plná nejrůznějších starých v dnešní době již nevyužívaných pomůcek pro výuku ohnivé a zemní magie.

Zemní magie není v IC vedená jako plnohodnotná magie, je vyučována v přednáškách zvaných „všeobecná magie“ nebo pouze „Elemntová magie“. Sílu čerpá ze země (kameny, hlína atp.)

Přesunul jsi se ke druhé skříni. Rilen mezitím prohlédla dveře. Umístila předně i za ně nějaká ochranná kouzla a následně pomocí telekineze přesunula jednu z lavic čímž celé dveře zatarasila. Otevřel jsi skříň. Znovu jsi spatřil nespočet rouch pověšených ve skříni. Mezi nimi se však skrýval i jeden z přerostlých pavouků, který se ihned zacítil v ohrožení. Vyrazil do útoku, neváhal jsi a využil své připravené ohnivé kouzlo – ohnivá střela jej zasáhla – pavouk vzplál, úderem hole jsi ho poslal k zemi, ale část plamene ožehla i stará roucha ve skříni. Odražený pavouk dopadl do kouta mrtev.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Hraběnka zjevně dostala strach...“ okomentoval tvá slova velitel oddílu a pozvedl hlavu, aby si ještě jednou prohlédl hradby. Obě mágyně vyslechly možnosti.
„Je vám jasné, že jiný mág může spolehlivě odhalit vaše maskování neviditelností? A pokud bude hodně schopný, může ho i velmi rychle potlačit a zviditelnit vás.“ upozornila tě Císařská mágyně, „Pak se z vás do minuty stane terč a zemřete.“ dodala s rozzářením své ruky, „Také byste měl vědět, že nádvoří střeží nejméně dvacet zbrojnošů, zbroj ani vybavení nedokáži magií rozpoznat.“ pokračovala v hlášení a kouzlo přerušila. „Nedávám vám velké šance na přežití.“ zakončila.
„Nejméně dvacet?“ vzdechl velitel oddílu, „Plus ty na hradbách, které do nás budou pálit jak mysli zbavení jakmile se prozradíme.“
„Mohla bych vás odteleportovat přímo do středu nádvoří hradu. Zabavím svojí magií válečníky a vy se pokusíme vyvěsit vlajku.“ začala opět Cariel, císařská mágyně.
„Hrad bude chráněn obrannými kouzli dvorního mága.“ upozornila Thera Cariel, ale ta jen mávla rukou.
„Jde o teleportaci na pár metrů a ve dvou. To zvládnu prorazit a překonat. Z tábora bych to nezvládla, ale tady ano. Bude mě to stát sice hromadu magických sil, ale předpokládám, že to bude stát za to.“ podívala se na tebe, „Jestliže to může zabránit zbytečnému krveprolití na hradbách měli bychom to risknout.“
„Rizika jsou příliš velká.“ oponovala Thera, „Já jsem raději pro některý z plánů mého ochránce.“
„Rizika jsou velká ve všech případech. Neznáme přesnou strukturu ochranného kouzla, které chrání hrad. Nevíme, jestli po přiblížení nepřestane kouzlo neviditelnosti fungovat, nevíme, jestli není na hradbě nějaký mág, který ji v rychlosti odhalí a učiní z vašeho ochránce snadný terč.“ znělo z úst Cariel.
„Je tam přes dvacet válečníků. Ihned na sebe upoutáte pozornost lukostřelců.“ namítl velitel oddílu.
Cariel si jen povzdechla, „Rozhodněte Guare. Já se podvolím vašemu rozhodnutí. Nicméně preferovala bych variantu s teleportací. Případně vás skutečně můžeme pomocí telekineze dostat nahoru.“ odmlčela se, „Pamatujte, že jsem Císařská mágyně a do našich řad spadají pouze ti nejelitnější mágové.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BadWolf
Horatio pokyvoval hlavou, přemýšlel, „Risknu to. Jdi napřed já se tu porozhlédnu a pak se sejdeme třeba v hostinci nebo u Ma’Riara.“ řekl tiše a ohlédl se, „Ona patří k Císařským mágům... Je ženou Tarna. Nevěřil bych jí zas tolik.“ přiznal, „Určitě jí nejde vyloženě o blaho tohohle hrabství. Spíš o nějaký osobní profit.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fjeratlof
„Kvestorka mi popsala jejich bydliště.“ odpověděla ti čarodějka, „Párkrát jsem tu už byla, takže myslím, že bych k jejich domu dokázala trefit.“ dodala.

Stráž, který předtím utekl se nyní vracel s pěti muži, plně vyzbrojenými s jediným cílem pomoci legionářům v potlačování nebezpečného davu nesouhlasících. Legionáři dav pozvolna rozprášili. Zbylo už jen několik málo odvážných, kteří se snažili vzdorovat, ale byli již zcela přečísleni.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Vyběhla jsi s velitelem ven. Ihned jsi se rozhlížela a hledala původce ono řevu. Patřil jednomu z místních, který zrovna doběhl z vyprahlé pouště až k vám. Zpocený a zadýchaný padl k prvnímu koho uviděl.
„Písečná bouře...“ procedil velitel mezi zuby v momentě kdy se zahleděl do dály. Vydal rozkaz jednomu z nejbližších válečníků k rozeznění zvonu. Zvon znamenal dvě věci, buď písečnou bouři nebo útok nepřátel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Díky…“ řekla a schovala si šperháky u sebe. Následně tě doprovodila dolů do spodního patra. Všichni už byli připraveni k pokračování v útěku. Belwen se stále ještě neprobudila. Ork netrpělivě přešlapoval z místa na místo. Garmin zachovával ledový klid, dvojice bosmerů hlídala dveře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiaden09
„Dobrý plán.“ přikývl Isaac, „Souhlasím snad se vším co jste řekl. Předpokládám, že povedu ten útok na Podskalní pevnost.“
„S vaším dovolením, Legáte.“ odkašlal si Ulfrik, „Ale já jsem byl uvnitř častěji než vy. Znám Podskalní pevnost lépe a nebojím se říct, že vládnu větší mocí než vy. Měl byste se raději postarat o kasárny. Plenění vám legionářům koneckonců vždy šlo. Obzvláště vám z Vysokoskalí.“ podíval se na tebe, „Ale jinak s plánem problém nemám.“
Isaac se rovněž podíval na tebe očekávajíc nějaký finální rozkaz kdo komu bude velet a jakou skupinu povede.
„O bránu bych se s menším počtem mužů mohla postarat já.“ navrhla tvá zástupkyně po chvilce přemýšlení.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Fakt příbuzného? A koho? Třeba ho znám, na univerzitě jsem párkrát byl." Ožil jsem, ale vzápětí se odehrála scénka, která se mi vůbec nezamlouvala.

Tohle by mi zhatilo plány přijít a klidně odejít ... takže co s tím můžem udělat ... třeba maličkatá iluze by nemusela vadit ... V nastalém zmatku jsem si nenápadně připravil kouzlo "radost" a obešel přívětivého žoldáka, abych se dostal blíže k naštvanému.

"No tak, však tahle dívka tu bude za hodinu, zítra a nejspíše i za týden. Takže proč si dělat problémy? Jestli jsi drsňák, tak jí to ukaž jinýma způsobama, než šarvátkou se žoldnéřem. Ženský srdce si definitivně nezískáš bitkou a ničením její vlastní hospody." Promluvil jsem k hochovi tak silným hlasem, aby to upoutalo pozornost všech. A zatímco ostatní upírali pohled na něj, jak se zachová, nenápadně jsem použil připravené kouzlo na naštvaného žoldáka doufaje, že to zklidní, nebo úplně vyruší jeho zlost. "A pokud vám tak hrozně jde o místo u baru, tak si někdo klidně vezměte moje, stejně jsem se chystal si protáhnout kosti."

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Adrian_S
"Problém vyřešen." pronesu po zlikvidování pavouka a pokusím se plameny uhasit rychlým zadupáním případně přehozením některých vlhkých hábitů.

Knihu si vezmu do torny. Pak se otočím k ostatním, "U mne nic zajímavého. Co vy? Máte něco?"

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
SuperHunter
"Rozkazy?" zeptám se velitele, trochu nervózně.
 
Sarako
,,Dobře, plán je následující: Za pomoci telekineze mi pomůžete ve skoku na tu velkou věž u brány, kde se postarám o lučištníky, vyvěsím vlajku a pokusím se jí i udržet. Boj na věži upoutá pozornost vojáků na nádvoří a většina z nich se hned rozběhne na věž za mnou, takže od chvíle, kdy se dostanu na tu věž budete počítat do deseti a Cariel se přemístí s jedním z válečníků hned za bránu a pokusí se jí otevřít. Jakmile se Cariel odteleportuje, vydá se i zbytek z vás pod ochranou maskovacího kouzla (nemusí to být přímo neviditelnost, při nastalém rozruchu bude stačit i chameleon) a jakmile se všichni dostanou na nádvoří, vydáte se SPOLEČNĚ osvobodit zajatce. Až se vám povede dostat na nádvoří brumského hraběte a Delmuse, Její Jasnost je oba za pomoci teleportace dostane do bezpečí za linie Brumských vojáků, ne dřív. Ve vězení mohou být nastraženy ochranná kouzla a pasti pro případ, že by se někdo pokusil za pomoci kouzel dostat ven. Potom se spolu s osvobozenými zajatci dáme do obsazení hradu a ulovení toho upíra." po těchto slovech si odepnu oba nárameníky, tasím oba meče, podívám se na Theru, potom na Cariel a pronesu: ,,Jsem připraven."
Až mi dají obě mágyně znamení, rozběhnu se směrem k věži a vyskočím.
,,Mefalo, stůj při mě!" probleskne mi hlavou.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Fjeratlof
„Na jejich dopadení dva nestačíme, musím sehnat nějaké posily.“ řekl jsem a šel jsem ke strážnému, který zrovna pár legionářů přivedl.
„Buďte zdráv, neměl by jste na půjčení alespoň dva legionáře? Chystáme se dopadnout jisté mágy a jsme na to jen dva.“ pravil jsem strážnému.

Upravil/a Fjeratlof dne 01.05.2018 21:27
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8041 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5466 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4643 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12476 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7321 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6397 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6218 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7410 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist