Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 260

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Uvnitř knihy byly pouze prázdné stránky, neboť se jednalo o zbrusu nový deník, který nikdy nebyl použit. Stačilo jen vyplnit úvodní stránku a pustit se do zaznamenávání klíčových informací a účasti na přednáškách.
„Dříve to tu fungovalo tak, že se deník musel nechávat v komnatě profesorů, ale nevím jak to funguje teď. Jestli současné vedení provedlo nějaké změny. Každopádně Alawen měla deník u sebe.“ odmlčela se, „Radu?“ krátce se zamyslela, „Snad jen být ke svým studentům tolerantní a pokud možno hodný. Zbytečně je nedusit pokud to není nutné. Nejsem zastánkyní nějakých přísných trestů.“ pousmála se, „Jakou pověst profesora si vytvoříte je jen a pouze na vás. Mohou vás respektovat, nenávidět a nebo z vás mít srandu... Stát se může všechno. Ale určitě se vyvarujte konverzaci o situaci na Univerzitě. Některé studenty tohle téma zajímá a né každý si něco takového nechá pro sebe. Drby po Univerzitě se dokáží šířit velmi rychle a vždy tomu bylo tak, že mezi prvními kdož se je dozví jsou členové vedení.“ odmlčela se, „Ale nebudu vás zdržovat. Půjdu si ještě něco dodělat...“ řekla a vrátila se ke svému stolku.

Odsunul jsi vše co by mohlo během kouzlení vzplát nebo být poškozeno. Připravil se k vyvolání kouzla a následně se pokusil kouzlo vyvolat podle svých představ. Pokusil jsi se zúročit své čerstvé znalosti z knihy od cechmistra. Ihned od samého začátku se ti zavedlo. Kouzlo se vytvořilo bez sebemenších problémů, ale po několika sekundách začalo velmi rychle ztrácet svoji účinnost a ani ne do dvou minut pominulo. Ohlédl jsi se jestli jsi náhodou něco nezapálil, ale nic nehořelo.

Přesunul jsi se na druhou stranu, připravil se a začal vyvolávat plameny v obou dvou rukou. Selena se mezitím přesunula za skříně na své polovině neboť něco hledala. Plameny se ti povedlo udržet necelou minutu. Ani tentokrát jsi nic nepodpálil. Selena se vrátila zpět ke svému stolu, ukázalo se, že nešla do skříně, nýbrž k jednomu ze svých zavazadel, které měla schované na své polovině za skříněmi. Na svůj stolek položila trojici knih, byly různě tlusté a vypadaly jako by zažily lepší časy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Vylezl jsi na molo, předstíraje opilce jsi se doploužil až k postavě sedící na jednom ze sudů. U nohou mu leželo několik flašek tvrdého alkoholu, když jsi k němu promluvil zprvu tě vůbec nevnímal. Když už ti začal konečně věnovat pozornost jen se zašklebil a učinil několik loků z poloprázdné flašky.
„Zapomenout jmého... svého kápoše to je... To je dost v háji...“ podrbal se na vousaté braně, „Dost... Dost...“ opakoval, odplivl a si znovu se napil z flašky, zahodil ji prázdnou a otřel si ústa a pokusil se vstát. Zapotácel se a nebýt sudu, kterého se ihned chytl spadl by. „U všech ďasů...“ zvolal a podíval se na tebe, snažil se zaostřit tvoji tvář, „Já-“ ukázal prstem na svoji hruď, „Já jsem... Kapitán Crag Rudilian. “ napřáhl ruku k potřesení. Jeho vzhled a oblečení vůbec nevypovídal o postavení, které mu má údajně náležet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„V posteli? Ne. To nedokáži.“ ušklíbla se Belwen, „Pochybuji, že bys svoji partnerku vyměnil za nějakou knihu plnou kdejaké havěti, jež se jí snaží rozežrat na prach.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Vyvolal jsi kouzlo a udeřil jím nad hlavu Válečníka. Válečník se instinktivně chránil štítem, zvedl jej vzhůru a celé kouzlo tak dopadlo na jeho štít. Všiml sis, že se dal do pohybu, udržoval svoji formaci. Štít před sebou a oštěp připravený k rychlému bodnému útoku.

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 21.05.2017 21:56
 
Adrian_S
Přestanu s kouzlením a dojdu si pro lektvar many, kterým se posilním (určitě budu mít vyčerpanou manu). Po posilnění se otočím na Selenu, "Rád bych se na něco zeptal. Všichni kantoři říkají, že jste odešla kamsi pryč. Směl bych znát, kam a za jakým účelem jste z univerzity odešla?" poté se otočím kolem sebe, vrátím nábytek zpět do původního a sednu si na židli ke stolu. Během jejího monologu (pokud bude mluvit) si připravím deník do kterého si udělám tabulku (Jméno - rasa - počáteční schopnosti - vlastní názor - výsledky zkoušek - celkový výsledek).

Až dopoví, zjistím si, kolik času mi zbývá do přednášky. Budu otevřen jejím otázkám.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
SuperHunter
Připravím si do každé ruky jeden kulový blesk.

Jeden pošlu znovu nad válečníka, a když dá štít nad hlavu pošlu druhý přímo na jeho nekrytou část.

Upravil/a SuperHunter dne 21.05.2017 23:06
 
Sarako
,,Vy ste ten kapitán, co ... ehm ... shání lodního čaroděje? Chlapi v krčmě říkali *škyt* von ... ehm ... jako ten lodní čaroděj, ... bere dvakrát tólik, co ouplně vobyčejnej námořník a já čarovat náhodou umym." zamířím oběma rukama na jednu z flašek, za pomoci telekineze si jí přitáhnu do ruky, zavrávorám, podám jí Cragovi do napřažené ruky a dodám: ,,Mě vyhodili totiž vod Bdících, *škyt* ále ne abyste to řek Stendarrovi, von by z tóho byl smutnej. ... Jó, a kde vlastně kotví Vaše koráb kapitáne?" začnu se přihlouple rozhlížet kolem, přitom si celou dobu dávám pozor, aby mi nebylo vidět pod kápi.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Nějak tak, celkem trefně jsi to vystihla." Odpovím a zkontroluji jestli už je ryba dostatečně uvařená, pokud ano pustím se do hodování.
 
Aurelius
→ Tah 261

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Doplnil sis energii lektvarem a otočil se k Seleně, vyslechla tvou otázku a ihned ti bez jakéhokoliv zdráhání odpověděla, „Všichni kantoři?“ usmála se na tebe, „Můj 'odchod' nebyl dobrovolný. Utrpěla jsem během obléhání města vážné zranění.“ rukou poukázala na část tváře, kterou měla zakrytou modrým obvazem, „A nebyla jsem schopná nadále vyučovat, protože léčba byla dlouhá a... A nebyla jsem ani nijak zvláště schopná pro psychické stránce to celé zvládnout.“ sklonila hlavu, „Umřelo mnoho profesorů během obléhání a války, mnoho mých přátel a já jsem to se zázrakem přežila. Sice zjizvená, ale přežila.“ krátce se odmlčela, „Měla jsem v podstatě volno za účelem zotavení. Arcimág s mým návratem počítal. Takže jsem z Univerzity neodešla. Trošku mě mrzí, že tu kvůli mně zůstala na všechno jen Alawen, ale zvládla to.“

Zatím co mluvila sis připravil svůj deník, narýsoval jsi tabulky, nadepsal si je a připravil si tak svůj deník k nadcházející přednášce.

„Když jsem utrpěla ono zranění tak na téhle Univerzitě byli pouze někteří současní profesoři. Palagán a Mirabelle, Alawen měla nějaké jiné povinnosti a obléhání města nezažila, ale byla stále profesorkou.“ odmlčela se, „Nejhorší na tom je... že jsem byla zvyklá vyučovat především malé děti, učit je úvody do světa magie a věnovat jim většinu svého úsilí. Po smrti Viciové se to trošku změnilo a já převzala více přednášek i pro starší studenty nedělalo mi to problém, ale teď ten návrat budu mít trošku těžší...“ odmlčela se, „Menší děti mě asi budou považovat za nějakou jednookou čarodějnici a docela se bojím, že se mě budou bát.“ lehce se pousmála, ale byl to spíše vynucený úsměv, „Ale třeba si z toho dělám obavy zbytečně. Ještě teprve uvidím jak to celé dopadne.“

Do začátku tvé přednášky zbývá ještě necelá hodina, momentálně je volno kvůli obědu. Tvá přednáška je jedna z prvních, která začíná po obědovém volnu.

„Mimochodem...“ otočila se k tobě, „Nechtěl by jste si začít tykat? Sice nevím... Jestli mi přísluší něco takového vám vůbec nabízet, ale myslím, že by to bylo asi lepší... Nebo ono je to asi v podstatě jedno, ale když tu spolu už budeme muset trávit nějaký ten volný čas a ráno se tu potkávat rozespalí...“ usmívala se, „Tak bych v tom neviděla... neviděla nějaký problém.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Já?“ vykulil oči opilec, „Já nikdá na své lodi... ňákýho čárifuka neměl.“ kroutil hlavou nesouhlasně, tvé kouzlo nestihl postřehnout, protože nakrátko zavřel oči a zavrávoral. Málem spadl do vody, ale ustál to a znovu se probral. „Co... Cože?“ zeptal se a podrbal se na hlavě, „Jaká že je moje?“ vykulil znovu oči a pevně sevřel flašku, kterou jsi mu dal. „Tahlec!“ prstem ukázal na zakotvenou loď u mola. „To je... To je ona...“ spokojeně se ušklíbl. „Ale vona už mi nepatří.“ zakroutil hlavou, „Sem ji prohrál... Dvak... Dvakrát.“ opět se zapotácel, ale znovu to ustál, „Sem ji prohrál dvakrát.“ zopakoval s přiblblým výrazem, „Pokaždý... pokaždý s nějakým jiným... Ech...“ podrbal se za uchem, „Až se to... Až se to dozví stará... Jéžku... Devítko... Vona mě zbije a zabije.“ nechal ústa dokořán, „Heh... Zejtra ju vyhraju zpět.“ dodal sebevědomě a naklopil do sebe flašku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Očima jsi zkontroloval svoji rybu na klacku, zdálo se ti, že by ještě chvilku měla nad ohněm strávit. Belwen svoji rybu rovněž ještě nechávala nad rozdělaným ohněm, pouze volnou rukou přiložila několik posledních dřevěných zbytků.
„Nač dělat v posteli nudné věci, když ji lze využít k takovým kreativním činnostem.“ ušklíbla se očima pozorovala svoji rybu, „Hmm... Možná už bych jí mohla mít dopečenou.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Válečník se blížil. Připravil sis kouzla, vyčkával a poté vrhl první z kulových blesků. Válečník jej opět odrazil svým štítem, ale v tentýž moment jsi seslal druhý kulový blesk, který byl směřován na zem a jeho nohy, které měl jen velmi málo odkryté. Štít byl totiž dostatečně velký, aby poskytoval dokonalou ochranu. I toto kouzlo nakonec skončilo odražené štítem.
„Usmaž ho!“ křikla na tebe Ayrenn, „Prostě ho usmaž!“ dodala následně. Válečník jí musel zaslechnout, protože přidal a blížil se k vám mnohem rychleji. (následující příspěvek dorazí k vám)

Neodpovězené tahy
 
Sarako
Mávnu nad Cragem rukou a popojdu opileckou chůzí po mole o kus dál, kde se zeptám stejným způsobem, jako jsem se ptal prve Craga (i se stejným divadýlkem), dalšího námořníka na nějakou z Caesarových lodí.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
"To mně mrzí s tím okem..." polituji jí, "Muselo to tu být krušné v té době. Už mi dochází, proč je mistryně Silverwoodová tak přísná." pohlédnu na ní, "Pokud vám to pomůže, měla jste štěstí. Já sice v aedry nevěřím - vy možná ano, ale řekl bych, že vás ještě chtějí mít na tomto světě. Daly vám těžké břímě, vy však jste silná... vidím to na vás."

Jakmile spustí o zemřelých, jen ztichnu a budu naslouchat, pak k otázce o tykání se ozvu, "Správně jste měla vy navrhnout tuto možnost, aspoň to tak říká etika." usměji se a přijdu k ní blíže, abych si mohl potřást rukou, "Tedy, jsem Fallen. Ahoj."

Jakmile dokončíme pozdrav, spustím, "Že by se tě děti bály? Jeslti jo, co teprve řeknou na mne, až uvidí zjizvenou tvář." usměji se, "Jestli ano, budu tvá obluda!" pokud se začne smát, přidám se.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 262

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Tím to není.“ zamítla tvá slova o přísnosti profesorky Silverwoodové, „Její přísnost a vystupování pramení z jiných důvodů. Bratr říkal, že taková dřív nebyla, ale rozhodně ji nezměnila válka ani obléhání města. V té době už byla taková jako je dnes.“ dodala následně.

„Selena.“ usmála se a stiskla tvoji ruku, tvým následným slovům o jizvách se zasmála, ale vzápětí dodala, „Jenže u vás mužů jsou jizvy něčím co podtrhuje vaše charisma, osobnost a vypovídá o vás, že jste skutečně něco zažili.“ odmlčela se, „U nás žen je to horší... Nevím jak ve Skyrimu. O tamních ženách kolují různé zvěsti, ale tady v Imperial City a Cyrodiilu se dává přednost krásným nezjizveným ženám, alespoň mnoho šlechticů to tak má. Chtějí mít půvabné ženy, které jim nebudou dělat ve společnosti ostudu.“ nakrátko se zastavila, „Netvrdím, že bych něco takového chtěla... stát se šlechtičnou, ale prostě jsem tím chtěla říci... I když docela neobratně.“ pousmála se, „Že pro nás ženy je to noční můra mít nějakou jizvu na tváři. Tak... Tak je to možná řečeno nejlépe. Asi.“ posadila se na okraj svého stolu, aby zůstala přibližně ve tvé výšce a nemusel jsi sklápět hlavu když jsi s ní mluvil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Opustil jsi Craga a odebral se po molu dál. Netrvalo dlouho a spatřil jsi jednoho z námořníků. Postával na pevnině. V ruce svíral láhev a hleděl před sebe. Jakoby něco nebo kohosi vyhlížel. Když tě spatřil přicházet pokynul ti hlavou na pozdrav. Teprve až když jsi přišel blíže všiml sis, že se jedná o Orka. Zdálky se jevil jako obyčejný člověk, ale zblízka to byl jednoznačně Ork. Tělo měl pokreslené různými symboly a plné jizev.

„Hostinec.“ řekl stroze, otočil se prstem a ukázal na hostinec ze kterého zrovna dvojice mužů vyhazovala nějakého opilce v potrhaných šatech. Nevypadal jako námořník. Také ti neušla zahalená postava, která se prosmýkla mezi dvojici vyhazovačů a vplula dovnitř. Zahalená byla do hnědého pláště, který ji zakrýval téměř celé tělo až po kolena. Tvář měla skrytou kápí. Podle chůze usuzuješ, že by mohlo jít o ženu.

Dvojice vyhazovačů ještě jednou pohrozila opilci a poté za sebou zabouchla dveře a mizela uvnitř. Ork se na tebe ještě jednou podíval a znovu se otočil k moři, hleděl do dále.
„Být tebou tak si nechám vyplatit prachy za službu a vypadnu. Ta loď na obzoru.“ pokynul hlavou vpřed ukazujíc na místo kde jsi po teleportaci spatřil loď, „Nebude mít slitování. Nikdo bezdůvodně nekotví mimo město pokud k tomu nemá nějaké nekalé úmyslu.“ založil si ruce a nerušeně hleděl dál.

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Některým ženám sluší jizvy." promluvím, "Ještě za cechu, během jedné výpravy v Camlornu jsem se setkal s jistou Redguardkou, která nás doprovázela po jistých zříceninách. Prý to byla námořnice, ale dodnes si pamatuji její tvář. Dlouhé hnědé vlasy, zlatavé oči jak septimy a nad levým obočím měla dvě výrazné jizvy. Nevím, jestli to bylo po nějaké zbrani nebo od nějakého zvířete, ale budila jistý respekt." pousměji se, "Heh, jak by ne, když stále nesla na zádech dvě šavle."

Podívám se na Selenu, "Byť vypadala nebezpečně a měla dosti ostrý jazyk, znala jistou etiku." zamyslím se, "A pokud si dobře vzpomínám, myslím že dokonce dělala někomu doprovod... možná Camlornskému knížeti?" odkašlu si, "Co tím chci říct. Nezáleží na tom, jak kdo vypadá, i když se předpokládá, že ženy by neměly mít zranění. Důležité je, co onen dotyčný dokáže. Pakliže vezmu příklad na tebe, můžeš mít klidně jizvu, ale pokud někomu svým uměním zachráníš život, těžko bude na to pohlížet..."

Stále si budu hlídat čas, abych o něco nepřišel. Mimochodem, vím, kde mám přednášku?

Upravil/a Adrian_S dne 24.05.2017 23:10
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Poděkuji orkovi a vyrazím k hostinci. Na hloupé poznámky vyhazovačů ohledně toho, že jsem mokrý, odvětím: ,,Ale, jsem bývalý Bdící a zkoušel jsem se nechat najmout na jedné lodi, jako lodní čaroděj. Asi jsem si nepadl s kapitánem do oka, nebo prostě kapitán neměl rád mágy, a tak mě nechal hodit přes palubu, barbar jeden." a hned jak vejdu dovnitř, začnu se nenápadně rozhlížet po záhadné dívce v hnědém plášti.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Už by jsme měli opustit tohle téma." Usměju se a konečně sundám svoji rybku z větve a začnu hodovat.
 
Aurelius
→ Tah 263

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Každá žena chce vypadat dobře Fallene. Chce se mužům líbit a vypadat dobře ve společnosti. Je to taková naše přirozenost...“ povzdechla si, „Měla jsem před svatbou než se mi to stalo.“ poukázala na své zranění, „Velmi jsem milovala jednoho zdejšího šlechtice. Tehdy jsem si myslela, že je to oboustranné a dokážeme překonat vše... Ale když viděl jak je to se mnou zlé.“ sklopila na krátko hlavu, „Opustil mě. Ani ne do roka se oženil s nějakou půvabnou šlechtičnou, kterou zkrášloval kdejaký lektvar a líčidlo. Ale byla opravdu moc pěkná a měla obě oči.“ promnula si ruce, „Někdy zkrátka nejde všechno tak jak by mělo.“ znovu si povzdechla a postavila se na nohy, „Byl jsi už na obědě?“ zeptala se.

Zpravidla pokud dochází ke změně přednášejícího zůstává místo přednášky (učebna) beze změny, ale záleží na rozhodnutí zástupce a případně i na přednášejícím jestli si nevyžádá změnu třídy. Pokud Globullus provedl pouze měnu vyučujícího tak by se měla odehrávat ve třídě v níž jsi byl včera na Silverwoodině přednášce.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Ork přikývl hlavou a dále pozoroval loď v dálce. Vyhazovači si tě prohlídli, ale nijak na tebe nereagovali. Všímali si spíše osob u baru a opilců, kteří se chovali nepřiměřeně nebo dostatečně neplatili. Ty jako nově příchozí jsi je příliš nezaujal. Ihned jsi se rozhlédl, aby sis vytvořil představu o hostinci.

Nacházelo se zde několik dřevěných stolů se židlemi, obsluha byla tvořena především ženami, které byly spořeji oděny a roznášely pivo a kdejaký alkohol už tak opilým námořníkům. Některé se dokonce neštítily na mol opilé námořníky okrást o poslední Septimy, které neměli sílu propít. Vyhazovači nad jejich činy jen mávli rukou a nejspíš je i podporovali. V pravé části hostince, který byl oddělen tenkou zdí a velkým průchodem s červenou záclonou, která byla ale odhrnutá se nacházelo několik sudů na nichž některé dívky tančily. Levá strana byla určená pro lepší zákazníky, jeden z vyhazovačů postával přímo pod dveřmi a důrazně upozorňoval na nápis, který byl napsán nad dveřmi. U baru obsluhovala dvojice žen, starší redguardka a argonianka. Jako jedna z mála byla nejvíce zahalená.

Dívka v hnědém plášti si sedla ke stolu pod schodištěm, které vedlo do soukromých komnat ubytovaných námořníků. Všiml sis, že u stolu není sama, ale obě postavy, které seděli s ženou u stolu byly velmi dobře kryty ve stínu nedokonale osvětlené prostřední místnosti s barem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Navrhni jiné.“ usmála se Belwen, sundal jsi z klacku svoji rybu a pustil se do jídla. Nechutná nejhůře.

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Stendarr s Vámi." přistoupím k redguardské ženě a pokračuji: ,,Nevíte o nějakém kapitánovi, co by sháněl lodního čaroděje, nebo alespoň o nějaké příležitostné práci? Ohledně práce nejsem vybíravý, včera mě vyhodili od bdících, a jediné co umím je bojovat a kouzlit a po pravdě, peněz už taky nemám nazbyt." přitom budu doufat, že mojí poptávku po práci zaslechne i někdo další, kdo by mohl být nějak napojený na Caesara.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
"Ne, nejedl jsem. Nemám ani hlad." (mám hlad?), odpovím ji "Prevít." procedím mezi zuby a podívám se na Selenu, "Každý muž by si měl vážit takové ženy, kterou si najde, případně najde ona jeho." zakroutím hlavou, "Jsem tohodle tématu neznalý, ale neříká se náhodou při svatebním obřadu "V dobrém i zlém, v nemoci i ve zdraví?" Jestli si tohodle nevážil i ten váš "nastávající", pak je to s prominutím "pablb"." dokočím větu a počkám si na reakci.

Až skončí rozhovor, připravím si hůl, brašnu, třídní knihu a pomalu budu odcházet z kabinetu, "Půjdu už o něco dříve do učebny, ještě se tam připravím. Máš nějakou hodinu? Že by ses přišla podívat?"

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 264

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Nebyli jsme manželé... Byli jsme pouze zasnoubení, svatba měla teprve následovat, ale nestalo se tak.“ povzdechla si, „Nemám v lásce příliš moc štěstí. Vždycky se špatně zamiluji. Ale děkuji... Je to dobré slyšet i od někoho jiného, možná se i někomu svěřit.“ uzavřela celé téma.

„Aha... No když nemáš hlad tak se nedá nic dělat.“ pokrčila rameny, „Myslela jsem, že bychom mohli to naše seznámení a počátek naší spolupráce zajíst. Pít se v přednášejícím dnu nesmí až večer a to ani nevím jestli bude nějaký večírek pro nově příchozí profesory... Co si pamatuji tak dřív tomu tak bylo.“ odmlčela se, „Uvidíme jak to dopadne.“ usmála se, „Už myslím, že dnes žádnou přednášku nemám. Mám v plánu se ještě zastavit v přístavním sirotčinci. Je tam nějaké dítě, které projevuje nadání v oblasti magie.“ udělala menší pauzu, „Ale jestli mi to nějak vyjde tak se klidně přijdu podívat. Jestli ti to nebude vadit a nebudeš kvůli přítomnosti jiného profesora nervózní.“ opět se odmlčela, „Nechci tě strašit... Ale asi se připrav, že se ti přijde na tvoji vůbec první přednášku podívat někdo z vedení. Ten Globullus nebo Arcimág osobně. Ale přeji ti hodně štěstí, budu ti držet pěsti.“ usmála se a naznačila držení pěstí.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Práce se najde pro každého kdo prokáže svoji cenu a schopnosti.“ odpověděla ti Redguardka a načepovala pivo jednomu z námořníků, který se chvilku před tebou posadil k baru. „Starý Bastion verbuje posádku pro svoji loď 'Vznešenou pýchu', ale jeho úmysly jsou více než směšné a to nemusím být námořnice.“ pokračovala, když položila pivo na bar a námořník jej zaplatil několika Septimy. „Pak verbuje posádku bývalí Císařský důstojník Amadeus Tavrel, připlout by měl v brzké době... Možná zítra. Už dva dny se zde, ale srocují budoucí námořníci a snaží se získat místo na jeho lodi. Má tu své prvního důstojníka.“ odmlčela se.

„Bastion je starý blázen...“ ozval se za tvými zády hlas, který se ihned přesunul před tebe, spatřil jsi mladou tanečnici ve spoře oděných šatech, opřela se zády o bar a hleděla na tebe, „Jestli se chceš plavit na lodi tak se plav pod Tavrelem.“
„Tak pozor!“ křikl námořník sedící u pultu a udeřil svým korbelem, „Kapitán Bastion není žádný blázen!“ dodal s důrazem, všiml sis, že vyhazovači zpozorněli. Tanečnice však zůstala klidná, věnovala se mu pohled s úšklebkem.
„Opravdu není?“ pokračovala v posměšném tónu, „Myslet si, že najde Anoru...“ vyprskla smíchy, „Zvěsti a pověsti říkají, že šla ke dnu i se svým kapitánem či generálem nebo co byl zač.“ mávla rukou, „Tvůj kapitán je pouze senilní dědek, kterému už šplouchá na maják. Přiznej si to.“ pokrčovala s provokováním.
„Tak poslouchej ty dě*ko!“ zvolal již rázně a vstal ze židle, „Nenechám svého kapitána...“ uchopil svůj korbel, vypadal relativně střízlivě, na rozdíl od ostatních námořníků tu zjevně nebyl dlouho. „Urážet od nějaké blonďaté coury, která roztáhne nohy každému kdo zachřestí Septimy!“

Všiml sis, že situace u této části hostince zhoustla. Námořníci přerušili svůj smích, činnost a otočili se k baru. Vyhazovači rovněž veškerou pozornost věnovali hádající se dvojici. Starší Redguardka pokukovala po obou účastnících. Dění upoutalo pozornosti i ženy v kápi a jejích společníků.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Navrhni jiné.“ usmála se Belwen, sundal jsi z klacku svoji rybu a pustil se do jídla. Nechutná nejhůře.

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 30.05.2017 20:25
 
Adrian_S
K uzavřenému tématu se nebudu nijak vyjadřovat. Když zmíní sirotčinec, jen dodám, "Jistě bude nějak vyjímečné. Pokusíš se u něj něco osvojit?"

Jakmile se zmíní o jídle a pití, dodám "A večer bych si tu připil. Budeme mít kdyžtak témata k debatě, nemyslíš?"

Když zmíní strach z první přednášky, jen nad tím mávnu rukou, "Toho se neobávám. Počítám s tím, že se tam objeví mistr Globullus. Čeho se spíše obávám, abych nenudil studenty nebo kdyby mi nějaké kouzlo nefungovalo."

Když mi popřeje hodně štěstí, vyslovím "Děkuji."

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Za pomoci telekineze uvedu do pohybu židli, ze které námořník právě vstal, a podtrhnu mu s ní zezadu nohy (tak, aby se svalil na záda). Potom k němu přistoupím a ještě než se stačí zvednout ze země, dupnu mu vší silou do rozkroku (případně na břicho) a pronesu k němu: ,,Můj rozhovor s dámou ještě neskončil, takže by ses mi měl klidit z očí, než se doopravdy naštvu." přitom výhružně sjedu rukou ke svému meči, ale vytahovat z pochvy jej zatím nebudu.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Jaký je dnešní plán? Po snídani už konečně vyrazíme za Carwuš?" Pronesu jako bych chtěl Belwen trochu popohnat a zakousnu se do ryby. "Neříkám že bych tu s tebou nerad strávil krásný a romantický zbytek života na pláži, ale přeci jen už o nás budou mít starost." Usměju se a pokračuju v jídle.
 
Aurelius
→ Tah 265

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

scorpioncz
Sedíš na polorozpadlé dřevěné zavěšené posteli, uvnitř chladného kamenného vězení. Stropem částečně zatýká a jídlo, které tu dostáváš se nehodí ani pro psa. Okolní cely jsou rovněž plné, cela naproti tobě je obsazena nějakým Dunmerem, který furt cosi mumlá a cela vedle tebe nějakou ženou, která vypadá na půl šíleně, protože neustále chová jeden velký kámen, který má zahalený do utržené látky svých vězeňských šatů. Úplně na konci chodby, která spojuje všechny cely se nachází několik uřvaných zoufalých vězňů, ale ty jsi osobně nikdy neviděl.

Bouchly dveře a po točitém schodišti směrující dolů do cel schází skupinka postav. Dunmer ihned přiběhl blíže ke dveřím své cely, chytl se kovových mříží a hleděl na tebe.
„Slyšíš to Imperiále? To je zvuk popravy. Už si pro tebe jdou a jakmile přijdou popraví tě!“ následoval jeho smích, který přerušil až s příchodem dalších slov, „Musí to být strašný upírat ve své domovině, rukou svých vlastních druhů.“ pokračoval s pošklebkem.

Zvuky zbrojí zesílily a po několika vteřinách jsi spatřil první zdroje onoho zvuku. Vytvářely je těžké zbroje zdejších členů stráže, které na sobě měli těžkou šedivou rytířskou zbroj s drobnými prvky odkazujícími na Císařství. Trojice takto vyzbrojených válečníků doprovázela jednoho staršího muže, mohlo mu být něco málo kolem čtyřiceti let (graf. vzhled - zde), oblečen byl do lepšího oděvu, meč mu pohupoval u zdobeného opasku a společnost mu dělal nějaký úředník, který držel listinu a zároveň působil i jako klíčník.
„To je ta cela.“ řekl bez zaváhání Úředník u tvé cely. „Zadržený, čekající na soud se jmenuje Škorpias Vici, manžel Laurany Vici a zeť Scipia Vici. Zadržen za násilné akce vůči vykonavatelům Bělozlatého konkordátu.“ dokončil tvé představení, které celé četl ze svých listů držených v rukou.
„Stačí. Nepotřebuji nějaké nepotřebné formality.“ pronesl muž, zamračil a změřil si tě pohledem. Dunmer, který viděl jen jejich záda vyčkával, udržujíc si škodolibost na tváři. „Vypadá to, že máte šťastný den Škorpiasi Vici. Vrchní generál, generál Osmé legie Lucius Valerius se rozhodl vám udělit milost k dnešnímu dni. Budete propuštěn a budete moci žít svůj předchozí život bez jakýchkoliv omezení. Zákon se na vás vztahovat bude, ale obvinění, které vůči vám vzneslo Thalmorské velvyslanectví vedené lordem Gerrickem bylo zrušeno a zamítnuto. Soud nebude.“ krátce se odmlčel, přičemž sis všiml, jak Dunmerovi spadla brada a několikrát udeřil hlavou o kovové mříže. Stráže tvořící doprovod nad tím mávli rukou a nevěnovali tomu pozornost. „Generál Valerius k vaší milosti přidal i podmínku, kterou tvoří povinnost bránit Cyrodiil i Imperial City před případnou hrozbou a to službou v Osmé legii za předpokladu, že by k nějaké hrozící hrozbě došlo. Nicméně...“ opět se odmlčel, „Byl jste vyznamenán Valeriovým stříbrným řádem. Jakožto odpůrce Aldmerské tyranie, nadřazenosti a tyranie vůči lidskosti a svobodě. Vyznamenání si máte vyzvednout na úřadě Osmé legie.“ rozhlédl se, „Tímto končím celou ceremonii. Pusťte ho.“ rozkázal a jeden ze stráží přistoupil k cele, vytáhl svazek klíčů a bez váhání trefil správný a otevřel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Chtěla bych u něj probudit zdravý zájem o magii. Pomoci mu ji zvládnout a přimět ho studovat zde.“ odvětila ti pohotově, „Děti a všeobecně mágové, kteří se věnují samostatnému učivu pomocí knih, bez jakýchkoliv rad starších a zkušenějších mají větší sklony spadnout do temné magie a přidat se k nějakým takovým kultům. Nehledě na to, že děti to mají ještě těžší.“ odmlčela se, „Pokud náhodou nějaké dítě umí něco 'nadstandardního' považují ho za něco jiného a mnohdy je dáváno na okraj jejich dětské společnosti, ubližují mu... Však víš co myslím.“

„Můžeme.“ usmála se, „Pokud nebude nějaká větší oslava v komnatě profesorů.“ (komnatu profesorů považuj jako takovou středověkou sborovnu) odpověděla ti, „Možná tu mám ještě nějaké víno... Před lety jsem jedno dostala, ale už si nevzpomínám proč ani k jaké příležitosti.“ pokrčila rameny, „Vlastně ani nevím kam jsem ho schovala.“ podrbala se za krkem, „To je zlé...“

„Toho bych se nebála. Občas prohodíš pár vtipných poznámek, zasměješ se nějakým jejich méně chytrým vtipům, abys navodil takový ten pocit, že je vnímáš a chápeš. Není to nic snadného, ale zvládneš to.“ usmála se, „A já ti budu držet pěsti a možná se tam i objevím. Uvidím jak mi to všechno vyjde.“ odmlčela se, „Hlavně si tu nic nezapomeň.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Uvedl jsi do pohybu židli, podtrhl jí nohy námořníkovi, který spadl a hlavou se udeřil o další opodál postavenou židli. Po tvém dalším činu kdy jsi na něj dupl se rozevřel po celém sálu bolestí což vyprovokovalo většinu přítomných námořníků k hádce a následné rvačce. Bylo těžké rozeznat kdo z nich zastával tvůj názor a kdo z nich je proti a rozhodl se jej potrestat. Všichni se začali mlátit mezi sebou. Tanečnice jen prchaly na bezpečná místa a vyhazovači se snažili prodrat k baru, ale nebylo jim to umožněno. Jeden z nich se totiž skácel k zemi poté co mu jeden z námořníků rozbil o záda dřevěnou židli. Druhý byl zase napaden trojicí opilců, kteří jej i přes veškeré jeho úsilí se bránit povalili k zemi a začali jej mlátit hlava nehlava.

„Měl bys vypadnout.“ řekla Tanečnice, které jsi se zastal. „Hned!“ křikla následně když viděla jak se trojice námořníků dostala ze sevření těch, kteří se tě snažili bránit nebo chápali tvé rozhodnutí. Blížili se k tobě. Jeden lehce kolísavou chůzí, ale zbylý dva vypadali i přesto všechno co v sobě již měli docela při vědomý. Vzduchem proletělo i několik korbelů, které se zastavili až u baru. Redguardka a Argonianka se začaly krýt pod barem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Musíme. Carwuš nám tohle zpoždění jen tak neodpustí.“ odpověděla ti, „Nejspíš se jim už povedlo dostat něco z té Altmerky, možná nějaké klíčové informace a podle nich budeme reagovat, ale to vše rozhodne až Carwuša.“ odmlčela se, „Ale myslím, že dneska si tě už ukradne jenom pro sebe, protože já jsem si tě nechala přes noc a Nivrel ti dělala společnost na té oslavě.“ usmála se, „A nebo tě nějak potrestá... A mě taky, protože jsme neuposlechli její rozkaz.“

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 03.06.2017 10:39
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist