Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 256

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Chytl jsi se magické hole a byl teleportován zpět na Univerzitu. Jakmile byla teleportace u konce, Globullus se spokojeně pousmál a rozhlédl po místnosti. „Nemáš zač.“ řekl nakonec a odebral se pomalou chůzí k odchodu. „Jo ten klíč...“ zastavil se, „Počkej.“ začal prohledávat kapsy u svého roucha, „Asi ho mám v kabinetu. Tak pojď ještě chvilku se mnou a já ti ho dám.“ odmlčel se, „Ale k samotné teleportaci potřebuješ mít znalosti teleportační magie... Jenom tyhle pevné teleportační portály můžeš používat bez jakýchkoliv znalostí.“ poukázal na kamenné podstavce se symboly magických run a značek.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Vešel jsi, místnost nebyla nijak odlišná od komnaty, kterou jsi dostal ty a Thera. Nacházela se zde manželská postel, šatní a jiné skříně, několik obrazů s různým zátiším a také malířský stojan s nedokresleným obrazem, barvy byly odložené na vedlejším menším stolečku. Figurína vedle vstupních dveřích na sobě měla oblečenou zbroj Anvilské stráže, vedle byl položený štít a dlouhý meč zasunutý do podstavce.

Ley přešel k nízkému stolku, usedl do křesla a vytáhl z přihrádky nacházející se pod stolem flašku. Pokynul ti, aby ses posadil na protější stranu, rovněž do křesla.
„Smrt mé ženy způsobil Arterius.“ řekl Ley s hněvem v hlasu, „Byl to on kdo jí zasadil smrtelný úder. Byl to on kdo nehledal nějaké východisko... Nějaké řešení.“ odmlčel se, „Celé ty roky se tvářil jako přítel...“ povzdech si a sevřel ruku v pěst, „Lucius je možná svině, ale každý to o něm ví. Ani se nesnaží tvářit jako přítel, ale Arterius? Celé ty roky, celé ty roky jeho keců o tom, že jsme šlechta, jeho zásadách, cti a výsledek?! Má žena byla ŠLECHTIČNA!“ zvolal naštvaně, „Dopřál jí snad smrt důstojnou její postavení? Snažil se jí pomoci? NE!“ otevřel flašku, „Jediné co je pro mě teď útěchou je to...“ uchechtl se, „Že chcípl.“ napil se z flašky, otřel si ústa a podíval se na tebe.

„Legii vás nevydám.“ řekl již klidnějším hlasem, podepřel si hlavu pěstí, „Ale neupozorňujte na sebe. Vůbec nikomu neříkejte váš pravý původ a ještě lépe vyhněte se zbytečným rozhovorům se zdejší nižší šlechtou a služebnictvem.“ nastala krátká pauza, „Ani před hraběnkou se o tom nezmiňujte. Je zoufalá, situace s jejím mužem je špatná, situace ve městě není o moc lepší a věřit se tu dá jen hrstce. Snaží se to na sobě nedat znát... A pokud existuje nějaké řešení...“ opět se napil z flašky, „Tak vám pomohu... Lucia nejspíš nedostaneme, ale s vaší milovanou bych vám mohl snad pomoci... Ačkoliv léčitelé se sem zase až tolik nehrnou potom co je začala Kerah popravovat za jejich neúspěchy.“ odložil flašku na stůl, „Důstojník Nir.“ odmlčel se, „Věřte, že ten jakmile chytne stopu nepustí se jí. Je ho loajalita Císařství a samotnému Císaři je bezmezná. Smrt Císařovny ho zasáhla velmi silně jako nás všechny... Ale pokud by jste měl silný důkaz o nějakých nekalých praktikách Lucia věřte, že Nir by proti němu vedl vyšetřování, ale bohužel poutá slova nestačí.“

„Prostě zachraňte Luthera... Kerah bude spokojená, Anvil se postaví zpět na nohy.“ řekl s povzdechem, „Budeme vám zavázáni a najdeme nějaké to řešení. Snad.“ odmlčel se, „Pokud Luther zemře... Potkají Anvil nejtemnější časy za posledních několik desítek let.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Nečetla.“ zakroutila se smíchem hlavou, „V cechu nás učili všechny přednosti a slabiny ras, abychom s nimi byli schopní bojovat. Stejně jako nás učili veškeré slabosti a přednosti monster, bestií... a tak dále.“ odmlčela se, „Nerada čtu knihy ve kterých chybí ilustrace a kresby.“ dodala a přesunula se k rybám. Třetím klacíků se ti stále nepovedlo rozdělat oheň.

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Já jsem si říkal, že nevypadáš úplně jako knihomol." Usměju se a porozhlédnu se poblíž ohniště po nějakém kamení, nejlépe křemenu, a zkusím rozdělat oheň za pomocí mlácení šutrů o sebe.
 
Adrian_S
Půjdu s Globullem do jeho kabinetu a vyzvednu si od něj klíč. Až se tak stane, odeberu se do svého kabinetu, kde si odložím brašnu, z níž vytáhnu cechmistrovu knihu a pročtu si pasáž, jak zlepšit účinnost ohnivé magie (určitě to tam bude mít někde napsané). Poté si zkusím některé složité ohnivé kouzlo, budu dávat pozor, abych něco nezapálil.

Před zkouškou si z ložnice přinesu vědro s vodou, kdyby náhodou něco vzplanulo, abych mohl něčím hasit.

Upravil/a Adrian_S dne 14.05.2017 12:26
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Vstanu se slovy: ,,Děkuji lorde, s Therou udělám vše, co bude v našich silách, aby byl Váš bratr opět v pořádku." nasadím si přilbu, popřeji: ,,Dobrou noc." a vrátím se zpět za Therou.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
SuperHunter
Pokud kněžího nikdo nenásleduje obejdu oltář a pokusím se s Ayrenn najít východ, kterým by mohli kněží použít k útěku.
 
Aurelius
→ Tah 257

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Odebral jsi se s Globullem do jeho kabinetu. Ještě před odchodem z teleportační místnosti se přesvědčil, že je vše tak jak má být a nakonec místnost zamkl. Cestou ke kabinetu jste nikoho nepotkali. Schodiště ve vyšších patrech bylo prázdné, většina noviců se již zdržovala ve Velkém sálu nebo na ubikacích kde si dopřávali polední přestávky a oběda. Teprve až když jste sešli do patra s ubikacemi a Globullovým kabinetem spatřili jste nějakou neznámou tvář. Před kabinetem zástupce netrpělivě postával redguard v honosném oděvu.

„Potřebujete něco?“ zeptal se Globullus muže, který již zpozoroval váš pohyb a připravoval se k pozdravu.
„Ano. vy jste zdejší zástupce? Bylo mi řečeno, že by jste měl mít kabinet zde.“ poukázal na dveře muž, „Arcimága se mi kontaktovat nepovedlo. Odchytl jsem nějakou jednookou profesorku a ta mě poslala sem.“ pokračoval, „Mám stížnost. Velkou a závažnou stížnost.“ zakončil muž s přísnou tváří.
„Ano... Ano... jsem zástupce Arcimága.“ přikývl Globullus, „Tak pojďme dovnitř a vyřešíme vše co máte na srdci.“ pousmál se.
„Není třeba.“ zamítl muž, „Bude to velmi stručné. Velmi.“ nadechl se k pokračování, „Nejsem žádný chudý sedlák, žádný ubožák z chudinské čtvrti, který by čekal na poslední pětník. Celé roky dotuji tuhle zatracenou budovu z jediného důvodu, aby se zde moji děti mohli učit umění magie. JENŽE.“ řekl s důrazem a krátce se odmlčel, Globullus mezitím pokyvoval hlavou a vyčkával co z muže vypadne, „Místo toho jsem se dočkal jediného! Má dcera, která zde studuje byla svedena nějakým zdejším profesorem. To je zde na běžném pořádku?“
„Samozřejmě, že není.“ odvětil mu pohotově Globullus, „Nicméně lásce člověk neporučí, nemám pravdu?“ pousmál se Globullus ačkoliv věděl, že to situaci zlepšit nepomůže.
„Jaká pak láska?! Ten parchant moji dceru odkopl po několika nocích. Něco málo jsem si o něm zjišťoval a zjistil jsem, že je to prachsprostý děvkař, který balí své studentky a následně je odkopává. Moji dceru dokonce vyměnil za nějakou starou rašpli z Ledohradu!“ pokračoval nahněvaně redguard. Jakmile tito slova dořekl vyšel z rohu Belius, který jakoby zaslechl část rozhovoru, zarazil se a zůstal stát, vykulil oči, které mu několikrát rychle zarejdili do všech směrů. Redguard ho neviděl neboť k němu stál zády. Belius raději urychleně chůzí pozadu zacouval za roh a nejspíš zmizl do bezpečné vzdálenosti. „Má dcera je z toho teď celá zhroucená a pověst mého rodu utrpěla nezměrnou škodu. Nehledě na to co si ta mladá holka teď musí vytrpět.“
„Jistě... Jistě to chápu.“ odkašlal si Globullus a podrbal se za krkem, „Obávám se, že v téhle věci vám nemohu pomoci. Univerzitní řád nic takového nezakazuje... Já osobně něco takového nepodporuji. Profesor by měl mít ke svým žákům co nejprofesionálnější přístup a chování Belia...“
„Takže víte o koho jde!“ zvolal rázně Redguard, „Nezajímá mě jestli něco takového podporujete nebo nepodporujete nebo jestli to zakazuje nějaký cár papírů, který sepsalo několik vyšinutých mágů. Požaduji, aby byl Belius, příjmení mi uniká potrestán. Nejlépe okamžitým vyloučením z téhle Univerzity. Někdo takový přeci nemůže učit a připravovat mladé lidi, když jim sám nejde příkladem. Nemám pravdu?“ podíval se na tebe hledajíc u tebe podporu. „Nehodlám přispívat na plat nějakého děvkaře a jestli nejste schopní sehnat někoho lepšího mám několik vlivným přátel v těchto kruzích a někoho vám místo něj seženu.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Rád bych věřil, že to dokážete.“ odvětil ti Ley, „Ale selhal už příliš mnoho na to, abych věřil, že vy jste jeho pravá spása.“ dodal následně a rozloučil se s tebou. Ještě před tvým odchodem upil trochu z flašky a následně se zadíval na jeden z obrazů. Nasadil sis přilbu, otočil se a opustil pokoj. Jen jsi zavřel dveře zaslechl jsi roztříštění skla. Ley nejspíš v zuřivosti vrhl flašku s alkoholem na nějaký cíl ve svém pokoji.

Vrátil jsi se zpět k vaší komnatě. Nemusel jsi ani klepat. Thera ti dveře sama od sebe otevřela, jakoby slyšela tvé kroky nebo snad tvůj příchod skrze stěny. Její tvář byla o trochu pobledlejší a její oči výrazněji rudé. Ihned jakmile jsi vešel zavřela za tebou dveře a zamkla.
„Neměl bys trochu té krve?“ zeptala se, „Trochu víc... Potřebovala bych se nasytit.“ dodala a mnula si zápěstí.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Knihovny jsou příliš nudné. Žádné vzrušení...“ odpověděla ti a dokončila přípravu ryb, „Většinou se tam schází samí chytráci, kteří tě rádi poučují a ve skutečnosti vůbec nežijí, protože nic jiného než knihy neznají. Dokonce jsem znala chlapa, který s knihami i spal. Cvok.“ ušklíbla se Belwen. „Jak jsi na tom s ohněm? Nemůžeme tu strávit celý den.“ podívala se na tvé přípravy. Teprve až s kameny se ti zdařilo po několikátém úderu rozdělat oheň.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Kněžího nikdo nenásledoval. Zůstal mrtev ležet tam kde dopadl. Elfský šíp mu trčel z těla. Obešla jsi oltář s podstavcem a začala hledat nějaké tlačítko či skrýš s tlačítkem na straně Ayrenn. Netrvalo dlouho a skutečně se vám cosi povedlo nalézt. Zmáčkla jsi jednu z dlaždic a velká dlaždice za oltářem jakoby lehce nadskočila.
„Slyšela jsi to?“ zeptala se Ayrenn a opatrně začala obcházet oltář na místo kde jsi předtím stála ty.


Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Pane, žádám vás, abyste se uklidnil!" ozvu se, až dokončí monolog, "Jak již tu zástupce arcimága zmínil, v rámci univerzitního řádu nemáme žádné pravomoce hlídat, kdo s kým má udržovat vztah, ať už se jedná o kantory nebo studenty. To zaprvé." přihmouřím oči, "A za druhé, přestaňte urážet místní kantory! Naši učitelé jsou uznávaní a etičtí, ne žádní, jak vy říkáte "děvkaři". Zaslouží si veškerý respekt, ať už jste kdokoli." ohlédnu se na Globulla. "Pakliže se jedná o fakt, o čemž pochybuji, nechte to na univerzitní radě, ta se o to postará..." nakloním hlavu a zeptám se, "Je to všechno?"
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
SuperHunter
Přikývnu, obejdu oltář a pokusím se s Ayrenninou pomocí zvednout nadskočený kámen
 
Sarako
Rukou pokynu k posteli, kam jsem oba měchy (před 5-ti tahy) položil a pronesu: ,,Napij se jen tolik, aby tě přešel hlad po krvi, ty měchy nejsou bezedný. Krom toho se nám na obzoru rýsuje další problém." popíši Theře, jak dopadl rozhovor s Leyem a dodám: ,,Sice má s námi pochopení, ale myslel jsem, že by to mohl i rozumně vysvětlit hraběnce, což asi neudělá, takže nás čeká vymyslet, jak se snídani a ostatním sezením v jídelně vyhnout." pak se posadím na postel a dám se do přemýšlení.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Na to, že spí s knihami jsi přišla jak, spala jsi vedle něho?" Zazubím se a zaraduji se když mi konečně chytne plamen a začnu postupně přikládat menší klacíky. "No vidíš, já to říkal, magie je pro slabochy, stačí mít nějaký ty znalosti přežívání a je to samo." S hrdou radostí pronesu ukážu Belwen, že se mi konečně podařilo rozdělat oheň.
 
Aurelius
→ Tah 258

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„To jsem si mohl myslet!“ spráskl ruce redguard, „Že vy mágové budete stát při sobě a nic řešit nebudete.“ pokračoval ihned a ke svým slovům přidal i doprovodné kroucení hlavou, „Pouze si tu zamektáte nějaké své slovíčka, větičky, odkážete mě na výsledek vaší rady a realita bude taková, že k nějakému výsledku nedojde. Nejsem blbej! Několik let už působím jako člen rady Staších. Vím jak takovéhle věci chodí.“
„K vyloučení některého člena profesorského sboru je potřeba podpis Arcimága.“ začal mu vysvětlovat Globullus, „Já i když jsem zástupcem tak mám v této věci velmi omezené možnosti a abych k vám byl upřímné nemíním profesora Belia Arteria odvolat z jeho pozice. Toto pochybení bylo lidské, osobní, nikoliv profesní nebo snad v rozporu s řádem Univerzity.“ odmlčel se, „Spor si s ním vyřešit můžete, ale osobně nikoliv skrze vedení této Univerzity, protože to vám vstříc nevyjde.“
„To si ze mě děláte legraci?!“ zvolal z plných plic muž na chodbě, „Tak jeden z vašich profesorů je obyčejný děvkař, který místo toho, aby své studenty něco učil, tak je o přednášce svádí! To vám přijde normální?! Neutopil jsem v téhle zku*vné Univerzitě své prachy jen proto, abych se pak spokojil s nějakou takovouhle odpovědí!“ nadechl se k pokračování, „Chci okamžitě mluvit s Arcimágem! Ten mi jistě vyjde vstříc.“
„Na to samozřejmě právo máte.“ přikývl, „Ale váš optimismus bych chtěl mít.“ řekl již podrážděnějším tónem Globullus a ohlédl se. Palagán zrovna shodou okolností kráčel po schodišti, nejspíš se vracel opožděně z přednášky a nebo z oběda, ačkoliv u něj nebylo zvykem jíst společně s ostatními v jídelně.

„Dremwusi.“ promluvil k němu Globullus, „Tenhle ten úředník by s tebou rád mluvil.“ pokračoval. Palagán se odpojil od své původní cesty a zamířil k vám. Jeho tvář byla chladná a bez jakýchkoliv emocí. Neměl při sobě ani magickou hůl, pouze nějakou starou polorozpadlou knihu magie Obnovy.
„Chci aby jste okamžitě propustil Belia Arteria.“ vyhrkl na něj Redguard bez jakéhokoliv představení či pozdravu, „Neinvestoval jsem do této Univerzitě své prachy, aby se za ně platilo takové hovado a děvkař jako je on. Žádám, aby jste ho neprodleně vyloučil.“
„Na základě čeho?“ podíval se na něj ještě přísněji, Globullus mu v rychlosti vyložil celou situaci a Palagán se jen uchechtl, což přimělo muže k ještě ostřejší reakci.
„Financoval jsem NĚKOLIK let tuhle Univerzitu, financuji i TEĎ! Žádám, aby byl profesor Arterius okamžitě odvolán nebo si jeho odvolání vyžádám osobně u generála Valeria! Ten mi jistě vyjde vstříc.“ zařval muž na Arcimága, „Když už budu přitom tak ho rovnou požádám, aby prosadil i vaše odvolání!“
„Chcete mi vyhrožovat?“ podíval se na něj Palagán přísně, „Císařství na téhle Univerzitě nemá žádnou moc. Nějaký dekret s mým odvoláním nebo odvoláním nějakého jiného člena Univerzity zde nebude přijat.“
„Bude! To si piště, že bude! Belius půjde jako první a pak ihned půjdete vy tři! O to se osobně postarám.“ řval opět muž, „Odchod takové verbeže jako jste vy tři Univerzitě jedině pomůže.“ prstem hrozil při svých slovech, Palagán jen opatrně sklonil svoji ruku a schoval ji za svá záda.

„Až se veřejnost dozví, že zde učí profesor co spí se svými studentkami a Arcimág, Zástupce a nějaký třetí šašek co mu to tolerují a veřejně za něj staví hlavu špalek jistě je to přiměje k nějaké změně!“ pokračoval výhružně, „Proti vůli lidu nemůžete bojovat. Já si prosadím své. Buď ihned odvoláte Belia Arteria nebo -“ nestihl doříct neboť ho zasáhlo Palagánovo kouzlo, které z jeho skryté ruky za zády vylétlo bleskově rychle, muž dopadl se zábleskem na zem a ihned se začal zmenšovat, tělo mu chlupatělo a když dosáhl úplného zmenšení změnil se ve veverku. Zůstali po něm akorát šaty do kterých se již nevešel.
„Proč se s takovými idioty vůbec bavíš Globulle?“ podíval se na svého zástupce, „Tlak Císařství začne nabírat na obrátkách, protože Valerius upevňuje svoji moc a ovládat Univerzitu chce každý druhý, stejně tak se zviditelnit.“ sklonil se k veverce a nabídl jí oříšek, který měl schovaný v jedné z kapes. Proměněný ihned přiběhl k Palagánovi a nechal se uchopit do ruky. Ještě předtím, ale Palagán odložil svoji knihu stranou. Několikrát pohladil veverku po zádech a poté se otočil k tobě, „Na tohle máš jako dárek.“ předal ti veverku do náruče, „Ber to jako takový malý benefit. Když ji nebudeš chtít tak ji někomu daruj.“ s těmito slovy sebral svoji knihu a odebral se ke své komnatě. Veverka na tebe z náruče hleděla, byla přítulná, možná je to vlivem kouzla.

Udělal pár kroků a zastavil se, otočil se k vám, „Icarie.“ promluvil ke svému zástupci, „Zbytečně se nezatěžuj nějakým vytříbeným diplomatickým protokolem. Oni s námi taky nejednají jako se sobě rovnými.“ po těchto slovech se opět otočil a odebral do své komnaty.

„No... Myslím, že tím se celý problém nějak vyřešil.“ pousmál se Globullus, „Co jsme to vlastně chtěli...“ zamyslel se, „Jo ten klíč!“ zvolal, „Chvilku vydrž.“ řekl a s odemknutím kabinetu zmizel uvnitř. Když se vrátil držel menší svazek klíčů. Byly celkem tři. „Jeden je teleportační místnost, druhý sborovna a třetí je sklepení. Tedy mělo by to být sklepení.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Thera koutkem oka pohlédla na měchy s krví, ale poté opět přesunula svůj zrak k tobě, „Já myslím tu lepší. Tu lepší než je ta v těch měších.“ odmlčela se a očekávala tvoji odpověď. Přiložila ti své ruce na ramena a hleděla ti do tváře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Ne. Řekl mi to.“ odpověděla ti, „Nevešla bych se tam... Když tam má ty knihy.“ dodala následně a podívala se na rozdělaný oheň, „Představ si, že budeš v jeskyni a bude tě pronásledovat smečka nějakých nestvůr a jediný způsob jak je odehnat bude oheň. To si budeš taky hledat za běhu kamínky a větývky?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Obešla jsi oltář a s pomocí Ayrenn se pokusila nadzvednout kámen, nakonec se kázalo, že jej stačí pouze odsunout stranou. Jakmile jste tak učinili spatřili jste potemnělou chodbu se schodištěm.
„Jdeš první?“ zeptala se Ayrenn a rozhlédla se kolem sebe, hledajíc něco co by mohla použít jako louč.


Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 19.05.2017 23:18
 
Adrian_S
Pohlédnu na veverku, zpět na Arcimága, opět na veverku a pak na Globulla, "No.. to vyvrcholilo velmi rychle." dodám sarkasticky, "Ale co, veverka se taky hodí..." pohladím ji a převezmu si klíče.
EASTER EGG

"Chvilku jsem váhal, jestli mám zbytečně mlčet nebo se nějak projevit, ale řešení se našlo samo." podívám se Globulla, "Pokud je mi známo, tohle je osobní věc a co dělá Belius se studentkami, je čistě na něm, ne? I když je fakt, že by se měla dodržovat etika..."

Pak, až mi odpoví, poděkuji za klíče a odeberu se do kabinetu. Prvně, než půjdu zkoušet nová kouzla (předchozí tahy), zkusím najít někde klícku, kdo které bych hodil veverku a zavřu ji.

Upravil/a Adrian_S dne 20.05.2017 20:43
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Tondulin
"Zajímavý chlapík, to já bych knize přednost nedal." Usměju se, popadnu jednu rybu, nabodnu ji na nějaký delší klacek a upeču si snídani. "Dobrý postřeh, proto mám u sebe nablízku vždy někoho kdo magii ovládá, ale já osobně se jí štítím."
 
Sarako
Sundám si rukavice se slovy: ,,To není zrovna nejlepší nápad. Když ti teď dám svou krev, oslabí mě to, a zvedá to šanci, že budeme prozrazeni." pomalu položím své ruce na její tváře, zadívám se do jejích rudě žhnoucích očí a řeknu: ,,Zkus to prosím tě nějak vydržet s tím, co máme. Když uspějeme v léčbě hraběte, dostane se jméno Felisa Demnevanni k uším Telvannských čarodějů, a pak už pro mě bude mnohem snadnější zařídit, aby tě přijali mezi sebe a za nějaký čas i do rady. Bude tě čekat nový život, život o jakém jsi předtím snila." zhluboka se nadechnu a pokračuji: ,,Mysli na to, že tvé kroky vede Mefala, ne Molag Bal, jako ..." s myšlenkou na Noční Dýku se zamyslím, nad tím, co mě právě napadlo. Nejspíš to Mefalu pořádně rozčílí, ale návštěva Molag Balovy svatyně mi s Therou postupně propadající Molag Balově moci, nepřijde jako ten nejhorší nápad.

Dlouze políbím Theru na čelo, sundám si zbroj, navléknu na sebe rouch s kápí, podívám z okna, abych se ujistil, jak je to dole s vodou (doufám, že pokoj pro hosty nemá výhled zrovna na nádvoří) a pronesu: ,,Půjdu teď něco zařídit a pokusím se obstarat i nějakou tu "lepší" krev. Do svítání budu zpátky, a kdyby mě cokoliv zdrželo, řekni, že jsi mě proměnila v havrana a poslala mě doručit důležitou zprávu. Taky budeš moc vyzvednout od legionářů odměnu, abys měla při sobě nějakou hotovost - Bílý Guar je přeci tvým věrným služebníkem, takže ti ty septimi bez problému vydají." Potom (pokud se z pokoje dá skočit rovnou do vody) Theru opět dlouze políbím, rozběhnu se a skočím šipku z okna rovnou do moře, přitom se chvíli pokusím plavat pod hladinou a vynořím se pokud možno až v přístavu.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
SuperHunter
"Ano, pojď za mnou." řeknu Ayrenn, vyvolám světlo svíce a vejdu pomalu do tajné chodby.
 
Aurelius
→ Tah 259

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Arcimág má pravdu.“ přikývl Globullus, „Měli bychom si občas také dupnout a nenechávat sebou tolik zametat.“ dodal následně, „Belius je nevybouřený mladík, kterému se ještě stále nepodařilo dospět. Na druhou stranu si myslím, že by ho ten vztah se starší partnerkou mohl ovlivnit a změnit. Přimět ho být zodpovědnější.“ pokračoval a nakonec se pousmál, „Měj se Fallene.“ rozloučil se nakonec a zmizel uvnitř svého kabinetu.

Sám jsi se s veverkou odebral ke svému kabinetu. Odemkl jsi a vstoupil dovnitř. Selenina přednáška už dávno skončila a tak i ona odpočívala v kabinetu. Seděla na židli u pracovního stolu a prohlížela si deník ve kterém byly zaznamenány Silverwoodoviny poznámky přednášce na níž Benochová zaskakovala. Na tvůj příchod nijak nereagovala.

Klícku se ti v kabinetu povedlo nalézt. Předchozí majitelka ji asi používala k přechovávání nějakého ptactva, protože v ní zůstalo několik vypadaných per. Zavřel jsi do ní veverku a postavil klec na stůl. Usadil jsi se na židli a vytáhl cechmistrovu knihu, začetl se do ní. Když jsi dočetl do konce celou kapitolu pojednávající o posílení kouzel ohnivé magie, vstal jsi a obstaral si vědro s vodou. Seleně tvé přípravy tentokráte neušli, vstala od stolu a přišla blíže k tobě.
„Ještě než začnete...“ vyrušila tě a v ruce držela deník do něhož se zapisují poznámky o přednáškách, „Tohle jsem vám obstarala... Když máte dneska tu první přednášku. Zapisuje se do toho přítomnost studentů, nějaké poznámky k výuce a dosažený postup.“ poklepala rukou na obal deníku, „Mně se poprvé stalo, že jsem ho sebou neměla, protože mi to nikdo z vedení Univerzity neřekl... Trošku mě pak podusili když přišli na kontrolu.“ rukou se podrbala za krkem, „Nechtěla jsem, aby něco podobného zbytečně potkalo vás. Tak tady jsem vám to obstarala.“ lehce se pousmála a podala ti deník.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Thera si zklamaně povzdechla, nechala se políbit a přesunula se během tvého převlékání k posteli. Uchopila jeden z měchů a neochotně se napila krve zvěře. Na tvá slova přikývla, ale nic nenamítla. Naklopila do sebe měch ještě více a otřela si ústa, když se nasytila dostatečně.

Přesunul jsi se na balkón, obhlédl situaci a následně jsi s rozeběhem skočil přes zábradlí do vody. Zvuk tvého dopadu bezpochyby zaslechlo několik stráží střežící hrad. Jak na něj reagovali se, ale nedozvíš neboť plaveš pod vodou dále. Jakmile ti začal docházet dech vyplul jsi na hladinu, nadechl se a opět se potopil. Netrvalo dlouho a takto jsi doplaval až do přístavu. Vynořil se na hladinu a spatřil přístav. Legionáře a stráže jsi hledal marně, bylo zde pouze několik pobudů a válečníků připomínající žoldnéře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Opravdu?“ ušklíbla se Belwen, „Chytej.“ dodala a hodila po tobě jednu z ryb, přisedla si vedle tebe a sáhla po nějaké delší větvi na níž nabodla rybu. „No... Není to zrovna ideální.“ povzdechla si, „Ale lepší než nic... Já magii neovládám. Umím jen nějaké základy... Nejnutnější kouzla.“ odmlčela se, „Abych uměla přepálit provazová pouta, rozdělat oheň a tak podobně. To Bluewen uměla kouzlit.“ podívala se do ohně, „Ani Carwuša neumí nijak zvláště dobře čarovat. A to byl její mistr mágem.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Vyvolala jsi světlo svíce a s levitujícím světlem jsi sešla schodiště. Ayrenn tě následovala. Světlo ozářilo podlouhlou chodbu vedoucí neznámo kam. Chodba nebyla nikterak široká, na šířku jsi se vešla jen tak tak. Ayrenn se musela po celou dobu držet za tebou. Po chvilce chůze sis všimla čehosi v dálce, lesklo se to. Vypadalo to jako zbroj. Teprve až když to ozářilo tvé světlo spatřila jsi Chrámového válečníka, po zuby ozbrojeného. Jeho velký štít zakrýval značnou část chodby a připravené kopí značilo nemalou překážku k překonání.

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 21.05.2017 01:03
 
SuperHunter
POšlu nad válečníka kulový blesk, třeba ho trefí výboj z něj.
Pokud to přežije pokusím se přesunout za Ayrenn a pokusím se znovu udělat to a samé.
 
Tondulin
"Opravdu, dokážeš si mě představit číst knihu?" S úsměvem se optám, zatímco se mi budou sbíhat sliny na čerstvou rybišku.
 
Adrian_S
"Děkuji." vezmu knihu a otevřu si jí, abych věděl, co je uvnitř. Jakmile si to prohlídnu, zavřu ji a zeptám se, "Nějaká rada, čeho bych se měl vyvarovat na první hodině?"

Až mi odpoví, poděkuji a pustím se do příprav. Vyčaruji si některé složité kouzlo - plamenný plášť s ohnivou zdí (2 sáhy kolem mne, ale čelní strana bude odkrytá). Až se mi to povede, přestanu s vyvoláváním, přesunu se na jeden konec místnosti a vyčaruji (obyčejné) plameny, které se pokusím poslat na druhou stranu tak, aby proud ohně zůstal silný. Takto ho budu držet dobrou minutu, pak přestanu a najdu si lektvar pro obnovení many - případně uhasím požár, pokud něco zapálím.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Vylezu na molo, opileckou chůzí se domotám k prvnímu námořníkovi co uvidím a dostanu ze sebe: ,,Brý večír. Se mám hlásit na jednej z Caesarových lodí u kapitána ... ehm ... jak von se *škyt* při Stendarrovi menoval? Prej je to hroznej pruďas a když se u něj neohlásím do půlnoci *škyt* tak ... už ani nevim, co mě provede." pokrčím rameny a v hrané snaze udržet se na nohou vyčkám na jeho odpověď.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8041 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5466 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12477 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7322 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6219 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7411 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist