Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Killiaden09
,,Hmmm ... plánoval jsem do legie vstoupit tak jako tak .... nicméně Belius se zdá být v tento moment větší priorita..." řeknu a počkám na Tyrwinovu odpověď
I dig
You dig
We dig
He dig
She dig
They dig

Now ... it's not very beatiful poem ... But it's quite deep...
 
Aurelius
→ Tah 171.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Když neměl nikdo žádné dotazy vydali jste se všichni utvořit své skupinky. Belius doprovázen dvojicí novicek směřoval do jedné části hřbitova a ty a Valindor do druhé poloviny. Valindor se po chvilce chůze zastavil a otočil. „Vcelku zajímavý přístup k bezpečnosti.“ pronesl a prohlížel si jeden z náhrobních kamenů, „Arteriovci to asi mají zjevně vrozené.“ dodal s úsměvem a poté pokračoval dál. „Měli bychom na naší polovině rozmístit alespoň čtyři ochranné kouzla. Nějak rovnoměrně, aby měly dobré pokrytí.“ řekl následně, „Mělo by stačit odehnání nemrtvých. Upíry tohle kouzlo stejně příliš nezadrží a z hrobů většinou vylézají pouze nižší nemrtvý.“ pokračoval a sáhl do své brašny, „Pro posílení vytrvalosti kouzla použijeme tyhle kameny duší. Svážeme je s kouzlem a díky tomu budou vysávat magickou energii z kamene nikoliv z nás a vydrží podstatně dlouho a hlavně i potom co hřbitov opustíme.“ dovysvětlil Valindor a krátce se odmlčel. „Když jsem zde ještě vyučoval tak se tohle kouzlo řadilo do osnov magie Obnovy, ale potom co jsem odešel nemám ponětí jestli ho moje nástupkyně profesorka Sarricová vyučovala, protože ona preferuje kontakt s živými.“ opět následovala pauza.

Profesorka Mirabelle Sarric ve svých přednáškách dává přednost živým. Její přednášky jsou orientovány převážně na záchranu živých, léčivá kouzla a celkově vše kolem léčení. Protože byla na Univerzitě jedinou přítomnou profesorkou magie Obnovy (Dro'Barri byl v Morrowindu) a Arterius trávil většinu času v legii a věnoval se pouze přednáškám o runové magii (když byl ještě považován za živého a ve funkci generála) nikdo dodatečně nevyučoval kouzla odhánějící nemrtvé.

„Ovládáte tohle kouzlo? Nebo znáte nějakou obdobné co bychom mohli také použít?“ zeptal se, „Obranné kouzlo musí být schopno buď neutralizovat veškerou temnou magii nebo přímo odhánět nemrtvé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Tasil jsi oba meče. Jeden v rychlosti zabodl do nechráněné části zbroje legionáře na noze a druhým mečem se připravil odrazit útok od druhého legionáře. To však nebylo třeba, protože jakmile první legionář vykřikl bolestí druhý se dal na útěk. Legionář s mečem v ruce prchal z uličky co mu nohy stačily.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
„Volba je na tobě. Kdyby náhodou nevyšel sňatek s Císařem mohla by se o 'spřátelení' s Beliem pokusit Sabrina.“ odpověděl ti Tyrwin, ale Sabrina z jeho slov nebyla očividně nadšená, překvapeně na něj pohlédla. „Belius má slabost pro ženy. Určitě by jsi se mu zalíbila a dostala z něj hromadu informací.“ řekl směrem k ní a lehce se pousmál. „Ale... To je opravdu velmi záložní plán.“

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Snažil jsem se přes den najít a naučit kouzlo "Odhánění nemrtvých", leč marně. Žádné odháněcí kouzlo neznám, ale pokud byste mne chtěl naučit vaše zaklínadlo, jsem připraven. Zvládnu to." řeknu Valindorovi a připravím se na nové kouzlo.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Za pomoci telekineze strhnu prchajícímu legionáři pod nohy nejbližší hromadu beden (případně mu pomocí telekineze podtrhnu nohy), doběhnu ho, přiložím mu špičku svého dlouhého meče ke krku dřív než se stačí postavit na nohy a pronesu rázným hlasem: ,,Kde najdu tělo dunmerské kouzelnice, kterou včera Corrientis připravil o život na mostě před univerzitou?" přitom schovám krátký meč a levou rukou si sejmu kápi, aby si mohl dobře prohlédnout mou tvář ,,Thera pro mě hodně znamenala a její smrtí ztratil můj život smysl. Řekni mi, kde najdu její tělo, abych jí mohl alespoň řádně pohřbít. Císařství mě hluboce zklamalo, jak zachází s těmi, kteří za něj nastavují své životy. Ty mě ale doufám nezklameš, protože mi za svou odpověď ručíš svým životem."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Tak jo Aedane jde se shánět brnění, to by měla být brnkačka." Nejdříve se kouknu jestli někde ve vedlejší místnosti, případně někdo ze stráže před domem nemá brnění co by sedlo na Nivrel.
 
Aurelius
→ Tah 172.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Benoch si povzdechl, „Tohle by vás měli učit na Univerzitě během výuky, protože potom když dojde na lámání chleba vyjde najevo, že se skutečnosti ovládáte hromadu zbytečných kouzel a klíčové kouzla, které mohou zachraňovat života vůbec.“ řekl a rozhlédl se, „Pro mě není problém vás kouzlo naučit, ale problém je otestovat jeho funkčnost. Když bychom totiž rozmístili nefunkční nebo špatné ochranné kouzlo a něco by se stalo, zbytečně by to zase rozproudilo napětí, které mezi městem a Univerzitou je. A to si nemůžeme dovolit. Nejhorší na tom je, že Imperial City a někteří nepřátelé Univerzity čekají na nějakou chybu, kterou provedeme, aby se mohli napadnout nezávislost Univerzity. Takový Císařští mágové s její ztrátou nikdy nesmíří.“ odmlčel se, „Ale profesorka Sarricová vás to měla naučit. Měla na to nějaké své přednášky vyhradit a naučit vás alespoň základy když už nic jiného.“ opět si povzdechl.

Postupně se stmívalo více a více. Některé kouty hřbitova byly velmi špatně osvětlené a některé vůbec. Různě tvarované hrobky a náhrobní kameny vrhaly nejrůznější stíny. Následoval jsi Valindora kolem hrobů. Zastavil se až u velké hrobky, která se nacházela vedle ještě větších, ale ozdobených a podle všeho i navštěvovaných hrobek. Valindor se pousmál při pohledu na hrobku.
„Zde začneme.“ nadechl se, „Pokud existuje nějaká hrobka, která by mohla budit nejvíce strach bude to tahle a Bothielina.“ odmlčel se, „Bothielinu má tuším Belius na své straně. My máme hrobku, která měla být rodinnou hrobkou Cyrodiilské části rodu Arteriů. Paradoxní je, že těla mrtvých členů Cyrodiilské části rodu se nikdy nenašla a nikdy nebyla uložena do této hrobky. Nač ji potom stavěli?“ při posledním slovu se na tebe podíval a zmizel mu úsměv z tváře. „K přichycení kamene duší využijeme ten podstavec pro svíčku. Postavíme ho na horní víko hrobky a vytvoříme ochranné kouzlo. Učili vás alespoň jak se dá svázat kámen duší s kouzlem?“

Svícen který hodlal Bosmer použít byl jedinou ozdobou oné hrobky, které nesla již dávno zašlý název svého majitele. Samotný svícen vypadal jakoby pamatoval již několik desítek let.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Legionář i přes tíhu své zbroje utíkal jak nejrychleji mohl ke konci uličky začal dokonce i řvát o pomoc. Za soustředil jsi se a pokusil se přesunout několik lehčích beden pohozených v uličce. Zraněný legionář, ale zatnul zuby a nakrátko potlačil bolest. Bokem do tebe strčil ve snaze tě vyvést ze soustředění. I přes jeho stanu se mu to, ale nepovedlo. Vržené bedny srazili prchajícího legionáře a ten dopadl na tvrdou dlažbu. Ochromeně se začal zvedat.

Zraněného legionáře jsi srazil k zemi a rozeběhl se k druhému. Ten se snažil zvednout jak nejlépe mohl. Když se mu to konečně povedlo byl jsi již u něj a skopl ho zpět na kolena. Přesto stihl ještě několikrát vykřiknout během jeho pokusů o rychlé zvednutí. Krk legionáře byl velmi dobře chráněn, ale přesto jsi k němu přiložil svůj dlouhý meč. Legionář na tebe hleděl skrze svou plnou přilbu.

Skrze helmu se ozvalo povzdechnutí. „Vy- Vypadám snad na to, že vím kde se skladují mrtvoly?“ promluvil k tobě legionář jakoby rázem ztratil veškerý strach, „Já jsem pouhý legionář. Obyčejná hlídka. Plním rozkazy a o více se nezajímám.“ odmlčel se a oddechoval, „Ale... Ale stejně každé mrtvé tělo se musí nechat ohledat Bdícími a poté spálit. Riziko... Riziko hrozby upírů je příliš veliké...“
„NIC MU NEŘÍKEJ!“ křikl zraněný legionář, „NIC MU NEŘÍKEJ! I kdyby jsi to věděl!“ pokračoval a přitom se chytl za krvácející ránu. „POPLACH! V ULIČCE! JE ZDE HLEDANÝ!“ začal řvát z plných plic. Ačkoliv si byl asi vědom toho, že v toto dobu se uličkami města již mnoho měšťanů pohybovat nebude. Cílil spíše na obyvatele přilehlých domů k uličce.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Opustil jsi Číšnici a vydal se vyhledat nějakou ženu ve zbroji Thalmorského válečníka. Bylo to těžké neboť vnitřní stráž tvořili muži. Nakonec jsi, ale jednu válečnici uvnitř velkého domu spatřil. Postávala u zavřených dveří jakoby cosi střežila. Přes rameno měla přehozený štít a u pasu palcát. Ruce měla podél těla.

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 30.01.2017 20:19
 
Sarako
,,Myslím, že už vím dost." pronesu k legionáři, přitom mu stáhnu mu přilbu se slovy: ,,Vyřiď Luciovi, že ho v brzké době přijdu navštívit, jen co se důstojně rozloučím s Therou." a zasadím mu ránu jílcem meče do spánku.
Potom vykročím ke zraněnému legionáři se slovy: ,,Sundáš si přilbu sám, nebo si mám položit otázku: Kolik legionářů je potřeba k doručení zprávy?"

Pokud si přilbu sundá sám, omráčím ho stejným způsobem, jako toho prvního. V opačném případě ho skopnu na bok, uštědřím mu durový kopanec do obličeje, aby pozvedl ruce k obličeji a vrazím mu meč do nechráněného místa pod rukou - do podpažní jamky.

Potom se co nejrychleji vydám do tábora bdících.
Je jen otázkou času, než ten mučený císařský mág nabude vědomí a prozradí, že se sháním po Theřině těle. Pokud by se mi nepovedlo sundat helmu ani tomu prvnímu legionáři, nakloním jeho helmu do strany a zabodnu mu meč do odkryté části krku. Druhý legionář nabídku k omráčení už pochopitelně nedostane.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Killiaden09
"Mno tak to vypadá že se zítra opět vrátím na univerzitu..." prohlásím zamyšleně
I dig
You dig
We dig
He dig
She dig
They dig

Now ... it's not very beatiful poem ... But it's quite deep...
 
Adrian_S
"Bohužel, mistře." odpovím a dodám, "Ale pokud znáte ono kouzlo, mohu se ho naučit ihned. Učím se rychle."
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Tondulin
Předstoupím před válečnici. "Ehm.....jak to jen říct.... víte byl jsem na záchodě a ehm.... jaksi to nejde spláchnout, myslíte že by jste se o to mohla postarat....trochu to prošťouchnout?
 
Aurelius
→ Tah 173.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Ukáži vám to v praxi a během toho se vám to zároveň i pokusím vysvětlit. Není to těžké kouzlo.“ řekl následně si připravil vše potřebné. Opatrně vylezl na hrobku, umístil svícen. „Doufám, že nás nikdo neuvidí... Nerad bych byl popotahován za to, že lezu po hrobech i vy si to nechte pro sebe.“ dodal a připravil si magickou hůl.

Než se pustil do samotného kouzlení vysvětlil ti význam kouzelné formule i její správné vyslovování, několikrát ti předvedl nanečisto gesto a následně se o to pokusil ve skutečnosti. Nejprve vyvolal ochranné kouzlo, zářivý žlutý paprsek a následně použil kouzlo, které ti celou dobu vysvětloval. Podržel v jedné ruce magickou hůl a v druhé kámen duší. Kouzlo propojilo kámen duší s vyvolaným kouzlem a jakmile se tak stalo umístil jej opatrně do svícnu. Poté seskočil z hrobky a opřel se o hůl „Pak si to zkusíte vy.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Sejmout přilbu legionáři nebylo nic snadného, ale nakonec se ti to povedlo, nebránil se. Vyslechl tvá slova a následný úder jej poslal do bezvědomí. Zraněný legionář se mezitím snažil odplazit stranou, ale dohnal jsi ho. Na tvá slova nereagoval. Kopl jsi jej nohou a převalil na bok. Věnoval jsi mu kopanec do hlavy a následně jej dorazil zbraní.

Pomoci které se dožadoval zraněný legionář svým řevem se nedočkal. Za jedním o oken se sice mihl stín, ale nikdo nevyšel ani nijak nereagoval. Opustil jsi těla legionářů a svižným krokem se vydal do tábora Bdících. (vzhledem k tomu, že tvé tahy momentálně nikdo neovlivňuje nebudu počítat postih za cestování)

Netrvalo dlouho a vyhledal jsi tábor Bdících, který se rozkládal poblíž propadliště. (Bdící mají v IC momentálně dvě významné stanoviště, sídlo - to je ten dům ve kterém jsi potkal Baltazara a poté tábor u propadliště, kde krátce drželi Bothiel) Počty Bdících i stanů patřící jim prořídly. Bylo zde mnoho legionářů v těžkých zbrojích s plnou přilbicí, který stáli různě rozestoupení kolem propadliště jenž bylo střeženo ochrannými kouzli. Někteří postávali u rozestavěných stanů se symboly Osmé legie a užívali odpočinku neboť neměli zrovna hlídku nýbrž večeři. Hrstka Bdících postávala opodál propadliště a sem tam se nějaký jednotlivec mihl různě mezi stany.

U trojice krytých vozů postávala trojice Bdících v typických rouchách, ozbrojeni byli palcáty a kolem krku se jim pohupoval amulet Stendarra. Společnost jim dělala kněžka schovaná do svého roucha.
„To už je dnes poslední.“ pronesl zrzavý Bdící, „Vozko!“ křikl na prvního vozku, který seděl na voze. „Váš vůz směřujte přímo k chrámu. Tyto těla se mohou klidně nechat omýt a předat rodinám zesnulých.“ vozka po jeho slovech pouze mávl a pobídl svého koně. Zrzavý Bdící, který jako jediný neměl tvář skrytou kápí se otočil ke kněžce. „Děkujeme za spolupráci, ale pro dnešek je to vše.“

Také ti neušlo, že do domu ve kterém předtím sídlil Talar vešel v doprovodu čtveřice legionářů muž s páskou přes oko - Ingmar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Přistoupil jsi blíže k Válečnici. Už když zpozorovala, že se přibližuješ výhružně přejela po rukojeti své zbrani. Po tvém požadavku však zůstala překvapeně zírat a její ruka rázem opustila rukojeť palcátu.
„Spláchnout?“ hlesla překvapeným tónem, „Ehm...“ vydala s otevřenou pustou jakoby přemýšlela co říci a chtěla získat nějaký čas, touto pauzou ti ukázala své lesklé bílé zuby, „Prosím vás... Od kdy se suché záchody splachují? Pokud vím tak u suchého záchodu propadne váš výtvor dolů kde je následně magickým přípravkem rozpuštěn. Alespoň takto to funguje tady u nás. Nevím jak u vás v Cyrodiilu, ale pochybuji, že tomu bude nějak jinak.“ dodala jakmile vymyslela správná slova.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
„To nezní příliš nadšeně.“ usmála se Sabrina po tvé reakci. „Já bych se teda do učení znovu nevrátila.“ dodala následně a poposedla si na židli. Tyrwin si jen promnul ruce a pohlédl na tebe.
„Akorát... Akorát je tu menší problém. Univerzita už nespadá pod Říši a legionáři ani jiné ozbrojené složky Císařství tam nesmějí bez povolení Arcimága nebo jeho zástupce operovat, proto ti nemohu poskytnout žádnou vnější pomoc ani imunitu pokud se něco pokazí.“ odmlčel se, „Platí tam pravidla a zákony Univerzity. Takže si dávej pozor.“ poukázal na tebe prstem, „Dost věcí se tam pravděpodobně změnilo. Od tvého odchodu. Těžko říct jaká bude reakce Belia pokud zjistí, že jsi vlastně jen špeh rodu Calů a Valeriů.“ pokrčil rameny.



Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
Jen kývnu hlavou a počkám si, až dojdeme na další stanoviště, kde provedu stejný proces.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Natáhnu si kápi víc do obločeje, se slovy: ,,Stendarr s tebou." přijdu za zrzavým bdícím a dál už jen pokračuji tichým hlasem: ,,Jak je na tom Talar? Mohl bys mu za mě ještě jednou poděkovat a popřát brzké uzdravení." pohlédnu bdícímu do obličeje, aby si mohl prohlédnout mou tvář ,,Mí přátelé už jsou v bezpečí a já se přišel zeptat na Theřino tělo (bdícím, jsem její jméno řekl krátce po její smrti, takže by mohl vědět), znamenala pro mě takřka vše, proto bych jí chtěl dopřát alespoň důstojný pohřeb."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 174.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Mlčky jste se přesunuli po hřbitovu k jiné hrobce. Valindor opět využil svícnu, který se nacházel u hrobky, zhasl svíci a položil svícen na hrobku. Následně provedl gesto i zaklínadlo a vyvolal ochranné kouzlo. Kývnutím hlavy ti dal pokyn, aby jsi se pokusil kouzlo svázat s kamenem duší. Za soustředil jsi se, připravil si gesto a následně jej uskutečnil společně se zaklínadlem.

Kámen duší zasáhlo tvé kouzlo a ten ihned začal měnit svou barvu postupně zčernal. Valindor jen sklonil svoji hlavu a stačil odvrátit zrak když se ozvala exploze a tlaková vlna, která vás oba odhodila pár metrů od hrobky. Zády jsi narazil do náhrobního kamenu. Valindor, který byl u zdroje exploze nejblíže dopadl na kamennou cestičku. S námahou se postavil na nohy a odkašlal si.
„Heh... Nevadí... Nevadí...“ mumlal a oprašoval se, „Mě se to také napoprvé nepovedlo, ale musím se přiznat, že jsem tehdy způsobil větší škodu.“ lehce se pousmál, opřel se o hůl a pohlédl k místu exploze.

Hrobka byla z části poškozena a vy jste tak spatřili dvojici nohou v pokročilém rozkladu. Svícen odletěl neznámo kam a kousíčky kamene duší se rozlétly po okolí.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Bdící se zprvu podivil, ale nakonec tvoji otázku zodpověděl. „Nemám tušení.“ povzdech si, „Povinnosti mne zaměstnávají natolik, že nemám příležitost ho navštívit na ošetřovně. Ale byl jsem ujištěn, že je v rukou profesorky Sarricové a ta je údajně velmi nadaná na léčivé kouzla takže by měl být v pořádku.“ když jsi pokračoval v otázce a zeptal se na Theru Bdící sebou lehce cukl. Na chviličku se odmlčel a přešlápl z místa na místo. „Taková rudovlasá Dunmerka to byla, mám pravdu?“ zeptal se a když jsi přikývl opět krátce mlčel.

„Její tělo tu skutečně máme.“ začal pomaličku, „Přinesl ho sám Corrientis. Několik minut před vámi a dokonce říkal, že si pro něj nejspíš přijdete.“ pokračoval pozvolna jakoby váhal zdali má pokračovat, „Nechal jsem ho naložit do vozu s tím, že ho pošlu do Morrowindu.“ přesunul se k jednomu z vozů a otevřel dřevěnou rakev, která byla položená na voze. Jakmile tak učinil spatřil jsi mrtvé tělo Thery. Bylo omyté, převlečené do čistých černých šatů a uložené do dřevěné rakve. Ruce měla sevřené na hrudi a hlavu narovnanou ke stropu. Neušlo ti, že mezi rukami má schovaný jakýsi zmačkaný papír.
„Předávám vám tělo i vůz.“ pronesl následně a poodstoupil od vozu, „Vezměte ho a opusťte město, protože jindy už lepší příležitost mít nebudete.“

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Whooops.." zvednu se a podívám se na poškozenou část hrobky, "Tohle už asi nijak nezamaskujeme..." otočím se na Valindora, "Mám to zkusit znova?"
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
,,Možná se s Corrientisem velmi brzy setkám." zamumlám spíš pro sebe, sáhnu po zmačkaném papíru, cestou ke kozlíku se podívám, co je na něm něco napsáno a vyrazím pryč z města.
Upravil/a Sarako dne 05.02.2017 21:58
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 175.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Eh... Nejspíš ne.“ pronesl při pohledu na rozbitou část hrobky, „Budeme muset doufat, že si toho nikdo v brzké době nevšimne a nebude to mít na nás kdo svést.“ dodal a rozhlédl se po hřbitově. „Svícen už také nemáme...“ povzdechl si a vykročil k jednu z menších hrobu. Půjčil si svícen ve kterém již téměř dohořela svíčka a položil jej opět na hrobku. „Zkus to znovu. Jakmile kývnu hlavou.“

Valindor opět vyvolal ochranné kouzlo a po kývnutí hlavy jsi se pokusil o svázání s kamenem duší. Druhý pokus byl již úspěšný. Kouzlo se svázalo s kamenem duší a Bosmerský mág jen a pouze spokojeně kývl hlavou. Oba jste zaslechli hlasité prasknutí větývky v nedalekém křoví, které částečně krylo jednu z větších hrobek. Keř rovněž zašuměl jakoby se v něm cosi pohnulo. Bosmer zpozorněl.
„Ten výbuch mohl přilákat nežádoucí pozornost. Měli bychom si dávat větší pozor.“ šeptl tiše, „Sice nejsem pověrčivý, ale přeci jen magie je nevyzpytatelná a válka vždy zrodí mnoho nekromantů.“ pokračoval a pevněji sevřel svoji magickou hůl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Být vámi nepřál bych si to.“ poznamenal Bdící, který zaslechl tvé tiché zamumlání. Sebral jsi papírek, který měla Thery ukrytý v rukou a poté zavřel její rakev. Cestou ke kozlíku jsi papírek rozbalil a začetl se do textu.


Nadešel čas přijmout následky. Následky se kterými se budeš muset naučit žít.
Musím přiznat, že krev se nezapře... Kvůli své osobní chybě zabíjet nevinné?
Bothiel by byla nejspíš hrdá, kdyby neztratila hlavu tak brzo.
- Corrientis


Vyhoupl jsi se na vůz, pohodlněji se usadil a pobídl koně. Zrzavý Bdící se na tebe chvilku díval jak i s vozem míříš ulicí pryč, nakonec se otočil a šel se věnovat vlastní činnosti. Vedl jsi koně ulicemi města až k bráně, která byla ještě stále otevřená ačkoliv u ní postávala početná legionářská hlídka, která tě pravděpodobně zastaví a bude chtít prozkoumat tvůj vůz.

Hlídka se skládá z dvojice legionářů v plné zbroji ozbrojené legionářským mečem, štítem, který mají přehozený přes rameno a dvojice legionářů v lehké zbroji, kteří nemají štít nýbrž jen legionářský meč a čtveřice lukostřelců, kteří jsou připraveni z hradby kdykoliv zasáhnout na rozkaz velícího legionáře. Bránu osvětlovaly dva železné pilíře ve kterých byl rozdělán oheň.

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
Sáhnu po své holi, namířím ji na křoví a přiblížím se k místu. Odhrnu větve a namířím holí, abych dotyčného (případně nějaké zvíře - ptactvo) vylekal. Počkám pak na reakci.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Zahnu s vozem na první odbočce (abych nebyl se ztratil z dohledu legionářů), po chvíli zastavím, vezmu onen kus papíru a ze zadní strany napíši kusem uhlíku:


Žít? Zabitím Thery jsi rozerval mé srdce ve dví. Zahalil jsi můj život do věčné temnoty.
Jediné, co mě ještě drží při smyslech a žene mě vpřed, je vidina strašlivé pomsty.
Dokážeš mě dorazit dřív, než můj meč okusí tvou altmerskou krev?

- S.


Papír po dopsání zatížím kamenem a nechám na kozlíku. Potom si přelezu dozadu do vozu, otevřu rakev, připravím si teleportační svitek, vezmu Theřino tělo do náručí a svitek aktivuji. Místo, kam se budu chtít přenést je Valenský les, severovýchodně od města Arenthia (kdybych se přemístil rovnou do města, strhl bych na sebe příliš nežádoucí pozornosti).
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 176.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Připravil jsi hůl a pomaličku vykročil ke křoví. Valindor se lehce natočil, aby měl dobrý výhled na křoví, ale zůstal na místě. Schoval volnou ruku za záda čímž znemožnil možnému protivníkovi odhadnout jaké kouzlo asi hodlá použít v případě nebezpečí. Postupoval jsi blíž a blíž. Jednou rukou jsi se natáhl ke křoví s cílem rozhrnout jej a druhou pozvedl magickou hůl.
„Fallene!“ křikl Valindor náhle, tvá ruka již pomaličku sjela do křoví a hodlala odhrnout první větvičky. Než jsi to však stihl uskutečnit vylétla z křoví hůl. Nedokázal jsi rozpoznat zdali se jednalo o magickou hůl nebo nějakou obyčejnou, ale její zásah tě poslal k zemi. Ostrý hrot hole ti prolétl kolem pravého oka a nebýt tvé opožděné reakce byl by možná zasáhl i tvé pravé oko. Takhle ti způsobil akorát řeznou ránu vedle pravého oka. Při dopadu na zem jsi upustil svoji magickou hůl, odkutálela se pár centimetrů od tvé ruky.

Valindor neváhal a seslal své kouzlo, které měl připravené za zády. Osoba ukryté v křoví s veškerou ladností vyklouzla ven a hrotem své magické hole kouzlo odrazila. To se roztříštilo o blízký náhrobní kámen. Postava v lehce potrhaném černém rouchu se symbolem lebky na hrudi, který doplňoval i výrazný prsten na levé ruce tě obešla. Věnovala ti krátký pohled svými pronikavě zarudlými až zářivými očima. Ihned jsi poznal, že se jedná o Upíra. Tvář měl plnou zvrásněné kůže, zarostlou černými vousy, které byly společně s ústy od krve.

Ochranné kouzlo, které jste předtím vyvolali na hrobce začalo pulzovat, ale vašemu protivníkovi nezpůsobovalo žádné viditelné zranění ani jej nenutilo k útěku. Valindor se napřímil a vytasil svůj meč. Zjevně dospěl k názoru, že zde pouhá magie stačit nebude, několikrát před sebou švihl jakoby dával najevo upírovi, že umí meč mistrně ovládat.

Upír se zhmotnil v menší hejno netopýrů a vyrazil proti Valindorovi. V poslední moment však svůj směr změnil a prudce jej otočil vzhůru. Vzlétl na nad něj a poté dopadl několik metrů za ním zhmotněn již ve své původní lidské podobě. Valindor se prudce otočil a nasměřoval k němu svoji hůl i meč.
„Fallene! Doběhněte pro Belia a stáhnete se do bezpečí!“ rozkázal ti poté.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Zahnul jsi do jedné z bočních uliček. Byla užší, ale jeden vůz se do ní vešel. Zastavil jsi, vytáhl uhlík a na zadní stranu zmačkaného papíru jsi napsal svůj vzkaz. Sebral jsi odlomenou dlažební kostku, která byla pohozená stranou a zatížil psaní. Přehoupl jsi se na zadní část vozu, otevřel rakev, vytáhl teleportační svitek, vzal mrtvé tělo Dunmerky do náručí a aktivoval svitek. Teleportační kouzlo uvnitř svitku ihned zafungovalo. Záblesk teleportačního kouzla tě oslnil a pevná půda ti rázem zmizela pod nohami.

Jakmile jsi dopadl a záře pominula stál jsi již na jiném místě. Po tvé levé straně se nacházel rozlehlý les plný různých druhů stromů, různých velikostí a pravděpodobně také nejrůznější havěti. Před tebou se v malém údolí, které bylo již ponořené do tmy nacházelo několik menších domků, nejspíš malá vesnička nacházející se před městem Arenthia. Už zdálky několika domy pronikalo světlo skrze okna a lucerny osvětlující malé náměstíčko malé vesničky rovněž zářily na metry daleko.

Neodpovězené tahy
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist