Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Biografie slavných a bájných postav TES
MightRider
Zdravím, nedávno jsem už po 3. dodělal zemanský quest pro Samotu a když se takhle dívám na různé životopisné knihy a přitom mi přijde do hlavy myšlenka, že biografie tzv. "pouze napsaných postav" je jen na UESP wiki, tak mě mrzí, že ti méně nadaní v angličtině se moc nedoví. Proto chci založit tento přísěvek, kde si budete moct přečíst různé věci o historii vladařů, ale i hrdinů, atd.

Jako první bych začal Šílenou nekromantkou a královnou, která skoro zničila Říši..... Vlčí královnou Potemou.

Klidně mi pište do chatu, koho by jste chtěli dalšího a pokud bude budou mít tyto Biografie větší úspěch, budu zakládat ankety a vy si budete moct vybrat další osobu.

Zároveň mi ohodnoťte, jaký to je nápad.
S pozdravem MightRider.
Upravil/a MightRider dne 28.10.2014 13:09
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
KinimodLP
Gauldur Smile Drak
 
nagasadowcz
Ahoj. No, nejsem si úplně jistý, jak dobrý nápad to je. Záleží asi, co přesně bys sem chtěl psát.

Všechny knihy, kterou jsou ve Skyrimu k nalezení, jsou k nalezení i tady na webu, a to v češtině.

Pokud bys chtěl přidávat nějaké info navíc, třeba právě z UESP wiki, tak by to nemusel být špatný nápad. Otázka je, jestli by se jednalo přímo o překlady tamějších článků. Pokud ano, nebylo by na škodu požádat autory původních textů o povolení.

Samozřejmě taky záleží na úrovní tvé angličtiny, a tedy tvé schopnosti kvalitního překladu. Než tady něco rozjedeš, bylo by vhodné to všechno zvážit.

Jinak je ale fajn, když je tu nějaký nový projekt, který fórum trochu oživí Smile
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Ligos
Inu, těžko hodnotit, když není zatím konkrétní výsledek.

Lépe počkat si na výsledek a hodnotit podle něho.

(sám jsem třeba háklivý na gramatické chyby, které značně snižují kvalitu)

Proto neříkám "ANO" ani "NE", je to na tobě!
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
nagasadowcz
Ano, v tom musím Liga také podpořit. Bylo by nejlepší, kdybys vytvořil první biografii, abychom měli jasnou představu. Podle reakcí už uvidíš, jestli pokračovat či ne.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MightRider
Naga a Ligos, s tím jsem počítal, co se týče knih, tak právě budu smíchávat knihy a UESP, takže nebudete muset pročítat knihy, ale najdete to popsané a shrnuté zde v biografiích. Úroveň mé angličtiny by mohla postačit, popř. použiji překladač, i když i ten někdy stojí za starou berli.
Co se týče gramatiky, tak žádný problém.

Každopádně Potema by se tu mohla objevit už zítra, jelikož dnes jsem skoro nebyl doma.
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
nagasadowcz
Výborně. Tak já se tedy těším na první ochutnávku Smile
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MightRider
Tak, a je to tady. První Biografie trochu ve stylu povídání. Pište, co bych měl změnit, jak moc podrobný bych měl mít atd.
Chtěl poděkovat lidem, kteří hlasovali kladně a doufám, že těm co se to dosud nelíbilo, nebo se jim nebude líbit Potema, si pčokají na další.
A já tu teď přikládám další anketu

O kom chcete další biografii?
a) Pelagius Septim III:
b) Tiber Septim
c) Olaf Jednooký

A já se těším u dalšího dílu :)..
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________

Královna Potema přezdívaná Vlčí královna
Narodila se 67.roku 3. věku v Císařském městě (Cyrodiil) jako dcera císaře Peleagia II. a zemřela jako královna Samoty o 70 let později 137. roku 3. věku.

Podrobné Záznamy o rodině
Prababička (matka Uriela II.): Kintyra I..( Nordka) - Neteř Tibera Septima (Nord)
Dědeček: Uriel Septim II. (nezn.)
Matka: Quintilla nebo Qizara ( Bretonka) (knihy hovoří rozdílně)
Otec: Pelagius Septim II. ( nezn.)
Strýc a teta: Amiel a Galana ( nezn.)
Bratři: poloviční Starší Antiochus, mladší Magnus a Ceforus
Neteř: Kintyra II.
Manžel: Mantiarco ( Nord)

Podrobný životopis

Šperháček, to je věcička
Svých prvních 14 let prožívala Potema v Císařském městě. Už v téže době byla velmi nadaná. Lehko se naučila různé historické zápisky a aktuality. A nejen to. Díky příhodě se služebnou uměla výborně vyháčkovat zámky. A přesně to se jí hodilo jednoho dne, když nordský velvyslanec přijel pro informace o prodlužovaném sňatku Galany se samotským králem Mantiarcem. V případě, kdyby Uriel odmítnul vydat Galanu, Říše by byla nucena díky smlouvě zaplatit Mantiarcovi milióny někdejších zlaťáků, které přišly na pomoc proti khajiitským rebeliím v Torvalu. Velvyslanec proto poslal páže pro smlouvu z archívu a téže situace Potema využila. Věděla, že páže se loudá a proto odběhla pro doklady (ano, nebyla v přítomnosti svého otce a děda, pouze odposlouchávala z tanečního sálu). Zámek od archivu zadělaný v ebonitových dveřích byl sice nejsložitější, co kdy háčkovala, ale nakonec se jí to povedlo. Dokument našla a schovala si ho u sebe. Když páže přišlo do síně s prázdnou, začal Uriel s Pelagiem uklidňovat velvyslance a poté Uriel nabídnul na sňatek ruku Potemy. To se Potemě samozřejmě nelíbilo, jelikož už v téže době bylo Mantiarcovi 62 let, byl tlustý, podle ní taky barbarský nord a ještě k tomu byla Samota na severu Skyrimu. Nemohla s tím ale nic dělat. Jenže když měla smlouvu u sebe, už tehdy plánovala, co s ní bude moct vydělat.

Někdy má nevěra i světlé stránky
Rok poté, co byla Potema provdána do Samoty, zemřel Uriel Septim II.. Na trůn tedy usedl Pelagius II., který rozpuštěním Rady starších a zpoplatněním míst v radě znovu oživil říšskou pokladnici. Mezitím Potema v Samotě prodělávala mnoho potratů, až nakonec ve 29 letech, porodila syna. Mantiarco původně chtěl, aby se jmenoval po něm, ale Potema ho pojmenovala na počest svého děda… Uriel III. Uriel Byl zároveň jmenován následovníkem trůnu, jelikož Mantiarco nešťastně zjistil, že jeho údajný syn Bathorgh nebyl jeho synem, nýbrž synem generála Thonea, který byl vzápětí propuštěn a vypovězen a s ním i Bathorgh. Jenže, jak už všichni víme, Potema byla prohnaná a neuměla jen dobře háčkovat zámky, ale taky napodobovat rukopis…..

Nikdy nepokládej dvakrát stejnou past
Když rok po narození Uriela III. zemřel Pelagius II., sjela se celá císařská rodina ze všech koutů Tamrielu na pohřeb. Trůn měl zdědit Antiochus ve 43 letech, v tom mu ale chtěla Potema zabránit.
Už to byly 3 týdny, co zemřel Pelagius II. a stále nebyl zvolen nový císař. Potema při večeři s matkou Quintillou zjistila, že matka i Mantiarco zanedlouho zemřou a dostala od ní amulet. Byl očarován ze školy iluzí, a proto ho využila hned po odchodu své matky, když načapala Antiochova špeha. Nechala se zavést do Antiochovy pracovny.
Druhého dne z rána přišla se špehem do Antichova pokoje, kde zároveň sdílel loži s argoniánkou. Potema před něj předložila listinu, kde se píše, že Antiochus není syn Pelagia II., nýbrž královský správce Fondoukth, který se povahově podobal Antiochovi. Potema ale Antichovo myšlení podcenila. Její starší bratr zjistil její plán, a vytáhnul eso z rukávu. Předložil Potemě listinu, ve které se písmo velmi podobá rukopisu Amodethy, matky Bathorgha. V dopisu se psalo, že Mantiorcův syn Bathogh je syn generála Thonea a né samotného krále. Antiochus Vlčí královně vyvětlil, že mít dar napodobování rukopisu nemusí vždy vyhrávat a poté výherně pronesl: „ Nikdy nepokládej stejnou past dvakrát“

Politika, ta se musí umět
10 let Antiochovy vlády nebyl žádný zázrak. Z císaře se stávala otylá encyklopedie pohlavních nemocí, měl totiž úplně všechny, které kdy císařští lékaři kdy rozpoznali.
I tak ale splodil se svou druhou ženou Gysillou dceru Kintyru II. Jeho sourozenci ale v politice vynikali mnohokrát lépe. Magnus se provdal za cyrodiilskou královnu Lilmothu; Hellenu, se kterou popravili argoniánského krále a upevňovali v Černém močálu říšské zájmy.
Ceforus vládl se svou ženou Bianko a mnoho dětmi v Hammerfellu, ale Potema, ta ze všech v politice vynikala nejlépe…. K jejímu dvoru se nesjížděli jen skyrimští králové (nám známí jako jarlové), ale i šlechta z Morrowindu a Vysoké skály.
110. roku 3.věku si k sobě Potema přizvala pyandoneyského krále Orgnuma. Uzavřela s ním smlouvu, že až napadne Orgnum Tamriel, bude jeho povstání proti císaři podporovat. Smlouvu uzavřela netradičním způsobem. Údajně si s králem Orgnumem užila nejlepší sex v životě. ( Pelagiova větev Septimů si nějak oblíbila milování…..)
Tím to ale nekončilo. Když v Samotě přebýval Orgnum, dojeli na návštěvu i Psijikové. Jednali s Potemou o pyandoneyské invazi. Ohlíželi se na svou politickou neutralitu, ale když slyšeli Poteminy plány, když bude vládnout se svým synem na Císařském trůně, okamžitě se přesunuli do tamnější Samotské krčmy. Tam mluvily s Levletem, Poteminým služebníkem pracujícím pro Antiocha. Císař Psijikům nabídnul 12 mil. Septimů za bránění pobřeží proti Pyandoneycům. Psijikové zpočátku chtěli 50 mil., ale jakmile zjistili Poteminy plány, snížili svou cenu na 8 mil.. Potema navíc na svou strány přilákala Cech mágů, což bylo další +.
….. Za 3 měsíce později se Potema doslechla, že poblíž sídla Psijického řádu vznikla bouře a ta s pomocí císařského námořnictva a královského námořnictva Letních ostrovů smetla celou pyandoneyskou námořní flotilu i s králem Orgnumem. To byl další krok k Potemině prohnanosti.

Pár, co se k sobě hodil
120. roku, 3. věku, umírá císař Antiochus. Do císařského města se sjíždí císařská rodina. Potema zde přednáší projev, ve kterém poukazuje na fakt, že Antiochova žena Gysilla měla stejné choutky jako Antiochus, a že tak není zřejmé, že Kintyra je dcerou Antiocha. Proto navrhuje na trůn svého syna Uriela. Téhož dne, večer, při večeři se svými bratry a jejich ženami, si Kintyra zavolá Potemu ze síně a tam jí oznamuje, že Rada starších rozhodla. Její korunovace se bude konat za 2 dny a nechce tam Poteminu přítomnost. Posílá ji proto zpět do Samoty. Při návratu do hodovní síně odpovídá Ceforově ženě Biance na otázku: „ Lépe, než řečnit, umím válčit“

Strach a zlato, to je největší zbraň
Po návratu do Skyrimu Potema svolala posvtání. Spojila vojsko se všemi, kteří byli s Antiochovu rodinou nespokojeni. Tato válka je známa jako válka červeného diamantu. Začátky byly velice úspěšné. Potemina armáda se rozlila všude po Tamrielu a vyvolávala povstání. Jednoho dne požádal loajální vévoda z Glenpointu na pobřeží Vysoké skály o pomoc. Kintyra tam jela osobně i se svým vojskem…
121. roku 3.věku Kintyra dorazila se svým vojskem do Glenpointu. Diskutovala s tamnějším vévodou o síle Poteminých vojsk. Vlčí královna útočila hlavně v noci a roznášela zvěsti, že oživuje vojáky na svou stranu, v čemž vévoda Kintyru přesvědčil, že to není pravda. Poté se Kintyra odebrala do své věže. Tam začala psát dopis Modellovi. Chtěla tam vylíčit, jak se s ním v létě chtěla oženit v Modrém paláci, ale válka to nedovolovala. V tom jí na dveře zaklepal kurýr s dopisem od Modella, který ve svém dopise objasnil posily pro Konturu. Udivilo ji to už jenom proto, jelikož o posily nežádala. V tu chvíli šla k oknu zkontrolovat, jestli jsou stráže na svém místě, ale nebyly. Potom se otevřeli dveře a vstoupila Potema. Chvíli spolu konverzovali a poté ji Vlčí královna prohlásila svou první mučednicí.

Válka červeného diamantu již brzy skončí
Není známo, kdy přesně byla císařovna Kintyra II. popravena. Ale hned po jejím zajetí bylo Císařské město dobyto a císařem se stal Uriel Septim III.. 125. roku 3. věku Ceforus soustředil své jednotky na boje ve Vysoké skále, zatím co Magnus přes loajální Morrowind převedl armádu argoniánů. Po popravení císařovny Kontury totiž mnoho panovníků změnilo stranu. Tím pádem vojska postupovala na Poteminu domovskou provincii.
127. roku 3. věku se na ichigadském ostrově v Hammerfellu střetli vojska Uriela a Cefora. Uriel byl po dlouhé bitvě zajat. Poté, co se to Potema dozvěděla, se přesunula do vojenského táboru, kde se plánoval útok na zříceninu zámku Kogmenthist. Potema zde pronesla řeč a potom se vojáci vydali do boje. Potema boj sledovala z dálky. Ke konci bojů, kdy se dávala Magnova argoniánská armáda na útěk, přijela z Hammerfellu další kurýrka. Tentokrát nesla horší zprávy. Když se chystali Ceforovy vojáci převést v kočáru Uriela do Gilane, na vůz se vrhnul pobouřený dav a upálili Uriela uvězněného v kočáře za živa.Ceforus se navíc nechal korunovat císařem. Po této zprávě Potema mlčky odešla zpět do tábora oslavovat vítězství.
Díky Ceforově korunovaci opouští Potemu její spojenci a válka červeného diamantu končí.
Z Potemy se stává nekromantka, která oživuje mrtvé nepřátele a neustále útočí na Cefora.

Obléhání Modrého paláce
137. roku 3. věku byl obléhán Modrý palác, palác plný mrtvol a kostlivých komorných, které kdysi obsluhovali Potemu. Téhož roku při obléhání byl v Samotě i mladý Pelagius III:, syn Magna. Ke své šílenosti přišel právě od Potemy, když mu dala amulet se žlutým kamenem uvnitř. Ten amulet měl brát zdravou mysl a dávat šílenost.
Potema naposled vydechla ve své ložnici.

140. roku 3. věku zemřel na následky pádu z koně císař Ceforus. Císařem se stává Magnus Septim, Ceforův bratr.
141. roku 3. věu je Pelagius Septim III. korunován králem Samoty.
145. roku 3. věku umírá Magnus Septim a na trůn usedá jeho syn Pelagius Septim III. známý také jako Šílený.

Válka červeného diamantu
Tato válka, jež zůstala ve vzpomínkách nordů, ale i obyvatel Tamrielu, začala 120. roku 3.věku a skončila 127. roku 3. věku. Započala jí Vlčí královna Potema se svým synem Urielem Septimem III. O život v ní přišli:
Císařovna Kintyra II.
Uriel Septim III.
Mnoho vojáků různých národností

Spojitosti se Skyrimem
Úkoly: Muž s vlčí pověstí (The man, who cried wolf)
Probuzená vlčí královna ( Thw wolf qeen awakened)
Místa: Jeskyně Vlčí lebky
Poteminy katakomby
Knihy: Životopis Vlčí královny
Vlčí královna 1.- 8. díl

Zdroje:
Životopis Vlčí královny
Vlčí královna 1.- 8. díl
http://www.uesp.n...ore:Potema
http://www.uesp.n...Septim_III
http://www.uesp.n..._Septim_II
http://www.uesp.n...#Antiochus

Obrázky

Upravil/a MightRider dne 29.12.2014 01:28
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
tomaskok
jedným slovom SUPER Wink
našiel som tu nové informácie ktoré som doteraz nevedel Smile za mňa určite pokračuj a volím C Grin

teším sa na ďalší diel Smile
milujem Skyrim Wink
 
SuperHunter
Je vidět že sis na tom dal záležet Wink

EDIT: B
Upravil/a SuperHunter dne 23.07.2014 18:07
 
Ligos
Inu,
přiznávám, celé jsem to zatím nečetl, ale zdá se, že jde o výbornou práci! Wink - Skyrimský průvodce má důstojnou konkurenci! Smile

Dáváš si záležet a to je fajn, jen tak dál! Wink
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
MightRider
Díky za kladné komenty, už teď mám překrásný den. Od tebe to potěší asi nejvíc Ligosi, děkuji Smile Každopádně potřebuji ještě pár hlasů, abych věděl, na kom mám začít.
Upravil/a MightRider dne 10.06.2015 20:08
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
Ligos
Stejně na něho tak jako tak dojde, takže také volím B...

Skyrim bez Talose by nebyl Skyrim...
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
MightRider
Zatím to vypadáí na Talose, ale myslím, že kdyby naga hlasoval, tak by to pouze dorovnal a jelikož nemají biografie ještě tolik čtenářů, UKONČUJI HLASOVÁNÍ
Vyhrál Talos, a mohl by se tu obejvit do konce týdne.
Každopádně ještě jednou děkuji, že jste u Potemy neusnuli a těším se příště!
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
nagasadowcz
Je vidět, že si na tom dáváš záležet a že je o to zájem, takže hezky pokračuj. Je to pěkný projekt a na tyto stránky rozhodně patří! Smile

Mě mezi svými čtenáři sice mít nebudeš, protože mě to nebaví ze stejného důvodu, jako Ligův Průvodce - tyhle věci už znám z her. Ale stejně jako Ligův Průvodce se mi to líbí a oceňuji to. Takových věcí tu nikdy není dost.

No a já jdu zase přečíst kus Amonia, abych to konečně dohnal Grin
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MightRider
nagasadowcz napsal:
Je vidět, že si na tom dáváš záležet a že je o to zájem, takže hezky pokračuj. Je to pěkný projekt a na tyto stránky rozhodně patří! Smile

Mě mezi svými čtenáři sice mít nebudeš, protože mě to nebaví ze stejného důvodu, jako Ligův Průvodce - tyhle věci už znám z her. Ale stejně jako Ligův Průvodce se mi to líbí a oceňuji to. Takových věcí tu nikdy není dost.

No a já jdu zase přečíst kus Amonia, abych to konečně dohnal Grin


Co se týče Amonia, taky mám co dohánět. Ale už mi zbývá pár stránek. Každopádně díky za ocenění. Přece jen, každého baví něco jiného. Třeba jednoho dne uvidíš biografii o postavě, která tě bude zajímat, tak jako mě v Průvodci upoutali dwemeři.
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
nagasadowcz
Dwemeři jsou mí oblíbenci. Hrozně bych rád, aby jednou vyšel nějaký datadisk nebo ideálně přímo plná TES hra, kde budou Dwemeři ještě žít a příběh bude zaměřený na ně.
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MightRider
nagasadowcz napsal:
Dwemeři jsou mí oblíbenci. Hrozně bych rád, aby jednou vyšel nějaký datadisk nebo ideálně přímo plná TES hra, kde budou Dwemeři ještě žít a příběh bude zaměřený na ně.


Přesně tak. By bylo úplné kouzlo. To by mě bavilo. Pro ty, co žijí příběhem Skyrimu, je téma o dwemerech a jejich zmizení na celé hodiny....
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
nagasadowcz
A samozřejmě taky ještě Ayleidi Smile
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MightRider
Tak drazí čtenáři, máme tu další biografii, tentokrát o Tiberu Septimovi (můj nejoblíbenější bůh), užijte si to a já doufám, že jsem vás nezklamal.

A máme tu hlasování na příště:
a) Královna Barenziah
b) Martin Septim
c) Gauldur a jeho synové

_________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________

Tiber Septim


Tiber Septim, znám také jako Generál Talos, Hjalti Brzo-Vous, Drakorozený a Ysmir, byl zakladatel a zároveň císař nordského původu. Za své skutky byl později oslavován a prohlášen jako bůh Talos, a tak přibyl mezi Osmičku jako Devátý člen Pantheonu. Mnozí lidé, hlavně nordi jej začali uctívat jako hlavního boha.


Per aspera ad astra aneb Přes překážky ke hvězdám
Narodil se roku 828 2. věku údajně na kontinentu Atmora (původní domov nordů) pod jménem Talos (ve staré ehlfoneyštině znám jako Bouřná koruna). Své mládí strávil ve Skyrimu, kde se naučil umění starověkých jazyků, tedy Thu´um a válečné strategie od tamějších vojevůdců. Ve 20 letech vedl invazi do Starého Hroldanu, který vybojoval od Bretonů z Vysoké skály (tito Bretoni později vytvořili tamější Zapřísáhlé, kteří se dodnes snaží vzít si zpět své území). Toto vítězství ho velmi proslavilo. Brzy potom se z “rostoucích bouří“ dozvěděl, že si má promluvit se šedovousími. Jak byly okolní vesnice evakuovány, Talos se vydal k Vyšnému Hrotgaru, kde se Šedovousí odmlčeli a zakřičeli jeho jméno, až se země otřesla (Stejně tak, jako jeho, i nás Šedovousí volali „ Dovahkiin!“). Šedovousí mu tam vyprávěli, jak se může vládnout Tamrielu a aby se vydal na jih, jestli vládnout chce.

Talos byl jmenován generálem Colovie (država v Cyrodiilu) králem Cuhlecainem (pozdějším císařem). Roku 852 (bylo mu 26 let) vyhrál bitvu o Sancre Tor. Tehdy stál proti nordsko-bretonské armádě a magicky střežené citadele. Když Nordé spatřili Talose používat Thu´um, přidali se k němu a věděli, že on bude syn Skyrimu a dědic císařství člověka. Bretoni to ale viděli jinak. Talos byl téměř zabit roku 854 2. věku Vysokoskalskou noční čepelí, která mu zvládla podříznout hrdlo a zabít císaře Cuhlecaina (pokud se ptáte, jaké císařství, tak ještě to, co bylo před Tiberovou 3. Říší, tedy Cyrodiilské). Roku 854 tedy nastoupil na císařský trůn Cyrodiilu Tiber Septim i přesto, že díky atentátu mohl jen šeptat a Hlas už nemohl dále používat. Roku 897 3. věku nebo také roku 1 3. věku založil císařství a tím odstartoval 3. věk, který se odehrával až do vpádu Zapomnění, který zapříčinil vznik 4. věku. Tehdy vládl na trůnu jeho poslední potomek Martin Septim. Po své smrti 38. roku 3. věku a 81 letech panování byl prohlášen a uctíván jako bůh. Založil také Septimovskou dynastii císařů. Buďme na něj hrdí.

Bitva o Sancre Tor
Roku 852 2. věku se začala spojenecká bretonsko-nordská armáda přeskupovat do Cyrodiilu. Byla krutá zima a generálové se usídlili v pevnostním městě Sancre Tor a čekali, že Talos je vytáhne porazit. A přece jen se jim přání splnilo. Jelikož bylo město obehnáno silnými hradbami a magickou bariérou, nechali generálové jen hrstku vojáků ve městě a vytáhli na Talovo vojsko. Talos však přichystal lest. Nechal malou skupinku jako návnadu a sešel po údajně nesejítelném svahu k zadná straně města. Díky zrádci v bretonské mágské armádě pronikly bariérou a vzali tamější generály a šlechtice do zajetí. Prý dokonce zařval, přičemž Nordé přestoupili na Talovu stranu. Bretonští vojáci byli buď hromadně popraveni nebo uvězněni.

Potomci
Za svého života měl údajně jen jednoho syna, jehož jméno ani jméno jeho matky není známo, jelikož ho hoši z Bethesdy ještě nepoužili, nebo se na to ani nechystají. Tento syn pak měl syna jménem Pelagius Septim I. Tiber Septim měl taky milostný styk s Barenziah, morrowindskou královnou ze Žalovína, která zde přebývala do doby, než dospěla a směla usednout na žalovínský trůn, který jí právem náležel. Jednou se ale Barenziah dozvěděla, že je těhotná. Tiber nechtěl mít bastarda, tak musela Barenziah na potrat. (zdroj = Skutečná Barenziah)


Shrnutí života
Tiber Septim se narodil roku 828 2. věku a zemřel roku 38 3. věku. Založil říši a septimovskou dynastii císařů. Postaral se o vzniknutí 3. věku. Ve 20 letech dobyl značný kus Plání (starý hroldan) a ve 26 letech přelstil nordsko-bretonskou armádu. Po své smrti byl prohlášen a uctíván jako bůh. Existuje také příběh o tom, že to byl Breton jménem Hjalti Brzo-Vous.


Zdroje:
Bitva o Sancre Tor (kniha)
http://www.uesp.n...ber_Septim
http://www.uesp.n...Sancre_Tor
http://www.uesp.n...#Cuhlecain


Spojitosti:
Starý Hroldan (krčma v Pláních, je tam i mise http://www.uesp.n...d_Hroldan)
Svatyně po Skyrimu

Dodatek (1. 4. 2015)

V knize Skutečná Barenziah se mluví o tom, že Tiber Septim založil v Císařském městě (poté co založil Císařství) kult Jednoho. V tom se uctíval pouze jeden Bůh.
Upravil/a MightRider dne 10.06.2015 20:13
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Zamrznutí postav? Skyrim - dotazy, návody,.. 2 30.05.2014 07:45
Průsvitné okraje postav a předmětů. Archív zodpovězených dotazů 5 20.04.2012 06:42
Ztráta postav Archív zodpovězených dotazů 9 08.01.2012 21:29
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8046 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist