Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Věk Vzestupu
scorpioncz
http://i.nahraj.to/f/1jf9.png


Píše se datum 10.června Doby Rovnováhy 573, už se schyluje k večeru, ale ve věžích magií se schyluje k velké akci ... blíží se noc Oka, což je magická noc kdy se spojí oba měsíce a vytvoří na obloze oko. Solinár, zastupující magii světla, bude symbolizovat oční bělmo a Nuitár, zastupující temnou magii, bude symbolizovat oční panenku. I když jsou přípravy v plném proudu a většina noviců pomáhá s výzdobou nebo nějakými jinými stejně důležitými věcmi, utíká jeden velmi schopný novic navštívit arcimága a zeptat se, jestli bude čarovat nějaké ... nádherné kouzlo a jestli by nemohl být nějak nápomocen. Cestou minul pár přátel, kteří se ho zeptali kam běží, ale on jim odpověděl vyhýbavě, nebo si jich nevšímal. Po pár okamžicích se konečně dostal ke dveřím arcimágovi komnaty, zaklepal a po chvíli slyšel, že může vejít. V arcimágově hlase však bylo ... něco jiného, jako obavy, ale novic se tím moc nezabýval a vešel.
Arcimág seděl v pohodlném křesle blízko krbu, jelikož i když byl začátek léta, tak noci byli chladné a v této části Esury i dost nehostinné. Novic vešel, zavřel za sebou dveře a přistoupil k arcimágovi, který seděl otočený k ohni, ten ho pak pobídl aby si sedl. Arcimág Raistlin byl starší muž, měl už stříbřitě bílé vlasy a vrásčitou kůži, ale oči byly překvapivě mladé na to že mu je kolem 100 let. Novic si sednul a uctivě čekal, až se Arcimág zeptá co potřebuje, jenže arcimág se zdál ponořený v myšlenkách, a tak se novic zeptal jestli je všechno v pořádku. Raistlin záhadně odpověděl:,,Vidím temnotu, temnotu která nás zničí pokud něco neuděláme ..." novic se ho po chvíli ustrašeně zeptal:,,Nás? Stane se něco za noci Oka mistře?",,Dnes ještě ne ... a nebude to postihovat jen magii, ale celý známý svět. Ale to není to proč jsi mě navštívil že?"odpověděl arcimág ustaraně. Novic chvíli mlčel, ale pak řekl, že má pravdu, že pravý důvod jeho návštěvy je, že se chtěl zeptat jestli nemůže pomoci s velkým kouzlem za noci Oka, a že neví ... proč mu arcimág tohle všechno řekl. Arcimág se usmál a dodal:,,Protože nám pomůžeš zachránit svět. Oznam ostatním arcimágům ať přijdou ... budeme je potřebovat."
Tou dobou se na ně díval Astinus, kronikář v obrovské Dirimské knihovně, který zapisoval dějiny celé Esury díky magické křišťálové kouli, ve které viděl vše ... co se na světě v tomto okamžiku děje. Zapisoval ze všeho jen poznámky, protože romány by psát nestíhal, ale i poznámky bohatě stačily na zaplnění velkých knih a poloviny knihovny. Po konverzaci arcimága s novicem, se Astinus ještě chvíli díval, a pak napsal do kroniky červeným inkoustem:"10.června-Doby Rovnováhy-okolo šesté hodiny večerní se Arcimágové z věží magií sešli a pomocí kouzel změnili osudy několika osob, ve snaze odvrátit nebezpečí od našeho milovaného světa."


Věk vzestupu je fantasy DrD z mnou vymyšleného světa jménem Esura s velmi rozšířenou magií a snad i zajímavým světem hodným k prozkoumání. Hráči si budou moci zvolit jednu z devíti hratelných ras a ze spíše orientačních zaměření. Hra bude řízená podle vypravěče (neboli mě), což znamená že nebude žádné házení kostkou ani generátor náhodných čísel, ale můžu vám slíbit že se budu snažit boje vést realisticky, což by nemělo vypadat tak, že by vás v nejlepší zbroji ve hře zabili s dřevěnou dýkou nebo něčím podobně slabým, což by se při kostce náhodou mohlo stát. Doufám že se vám nápad líbí a že se zapojíte ;D .


Mapa
Mapy si budete moci zakoupit u kartografa.
Mapa základních lokací

Příklad mapy koupené u kartografa


Rasy
Hratelné

Nehratelné


Cechy a organizace
Jako všude, tak i na Esuře jsou různá uskupení, kulty, cechy i jíné organizace, které mají za úkol všeljaké věci, ať už pomáhat, zabíjet nebo i jíné věci. (tady jsou sepsané jen nějaké organizace, když na nějakou novou ve hře narazíte tak jí sem nejspíš dopíšu)
Cechy a organizace


Prokletí
Druhy prokletí


Snový svět
Snový svět je pro lid Esury něco jako ráj, nebo nebe ... žijí a pocházejí odtamtud bohové a snoví démoni. Podle všeho se tam ještě nikdy nikdo nedostal, jelikož bohové si svá tajemství střeží.

Bohové a snoví démoni
Bohové

Snoví démoni


Magie
Mana ve světě Esury neexistuje, magie souvisí se snovým světem, do kterého se každý mág s vyvoláním jakéhokoliv kouzla více dostává. Pokročilejší mágové se dokáží v normálním světě udržet déle než začátečníci, to že vás pohlcuje snový svět se pozná duševní vyčerpaností po vyvolání nějakých kouzel, když nevěnujete pozornost vyčerpanosti, tak následuje upadnutí do bezvědomí, nebo smrt.
Elementární

Krystalová

Prastará


Polomagie
Polomagie je schopnost, kterou můžou, ale i nemusí mít všichni kdo se nenarodili s darem magie. Jsou to magická slova (která jdou použít po tom, co se tuto schopnost naučíte) typu: ledový šíp (pokryje hrot šípu ledovou vrstvou), ohnivý šíp (zapálí hrot šípu), šoková čepel (po čepeli zbraně budou probíhat elekrické výboje) a podobně. Polomagii možné získat během hraní a sehnávání magických slov bude složitější, než sehnání normálních kouzel.

Ostatní
Časová linie

Ostatní (měna ...)

Přihláška

Co potřebuji do přihlášky


Příklad přihlášky


Pravidla
Kvůli přehlednosti bude každý psát barvou, jakou si vybere. (tedy pokud nebude zabraná, což se snad nestane)
Sprostě mluvit asi můžete, ale v mezích! Ne že každé druhé slovo bude nadávka nebo klení!

Všechny informace se budou po částech doplňovat. (případně se omlouvám za nějaké pravopisné chyby, kdyžtak mě na ně upozorněte a já je opravím)


Některé informace doplním teprve ve chvíli, kdy na ně narazíte přímo ve hře (jako například cechy).


Dizkusi o tomto připravovaném DrD najdete zde - http://skyrim.4fa...ad_id=4358

Upravil/a scorpioncz dne 01.07.2016 18:35
 
scorpioncz
Přihlášení hráči


Přihlášky

Achivmenty

Achivmenty

__________________________________________________________________________________________________

Inventáře

Tondulin

Aurelius

S3cR3

SuperHunter

Mopidu

BadWolf

matthew074

Adrian_S

Arthis

Pokud jsem někomu napsal neaktivní tah, tak pokud bude chtít dále pokračovat není nic snadnějšího mi poslat tady na fóru PM o tom že by chtěl pokračovat, záleží jen na vás.

Upravil/a scorpioncz dne 30.09.2016 16:36
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
scorpioncz
Aurelius:
Jdeš po staré a nepoužívané cestě už asi třetí den a měl by jsi být blízko města kde jsi se narodil a odkud jsi byl vyhnán, bohužel čím víc se blížíš, tím víc se zdá že je jungle neprostupnější. Jdeš dál a propaluješ si cestu kouzly, když najednou slyšíš mezi zpěvem ptactva a zvuky jiných živočichů jakýsi jiný zvuk. Nikdo jiný by to asi nepoznal, ale díky svému elfskému sluchu a pamětí sis vzpomněl že se tak dorozumívají elfské předsunuté stráže.

handa999:
Zrovna jsi vyšel z honosného a trošku vyššího domu na ulici, kde jsi byl vyzvednout obchodní smlouvu pro tvého otce od jediných lidí dobrovolně žijících v Thorameru. Je to docela výhodná smlouva, na to že se jedná pouze o štíty pro jejich osobní strážce, které před občanskou válkou nepotřebovali, a tak sis jí pečlivě přivázal k opasku. Otec by nejspíš nebyl rád kdybys jí ztratil, i když už teď má práce nad hlavu se sehnáním 20 mečů pro ty stejné lidi. Na ulici jsi málem šlápnul do špinavé kaluže, ve které plaval zbytek čehosi, když jsi vzhlédnul, všiml sis že k tobě míří usměvavý šotek.

S3cR3:
Bavíš se na ulici s jedním ze žoldáků, Thralinem Kopáčem, ke kterým ses přidal a se kterými jsi vyrazil na sever za prací. Zrovna ti říkal že odchází, protože se chce podívat do Lonadu za starým známým a poprosil tě abys to vyřídil ostatním. Ještě než jste se však stihli rozloučit, uslyšel jsi poplašný roh! Na město po týdnu zase útočí minotauři!
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
Zřejmě už jsem blízko, musím být opatrný přeci jenom nechci. Dělat problémy strážím, hned první den. pomyslím si, opatrně vykouknu a obhlídnu situaci.


http://i.imgur.com/bXIWcI6.pnghttp://i.imgur.com/olvyo3U.pnghttp://i.imgur.com/EsQm3jS.png
http://i.imgur.com/MzByOzJ.pnghttp://i.imgur.com/ihz4owz.png
 
S3cR3
"Muahahahha" ďábelsky jsem se zasmál "Vypadá to, že tvůj odchod bude muset počkat příteli!" Pohlédl jsem na svou obouruční sekeru "Máme tu pár kopytníků o které se musíme postarat"
https://i.imgur.com/hpyDdyh.png
 
Tondulin
Měl bych si sehnat nějaký štít, takže půjdu směrem ke kováři.
Upravil/a Tondulin dne 15.09.2013 16:33
 
scorpioncz
Aurelius:
Vykoukl jsi, ale elfské stráže jsi nikde nespatřil, nejspíš jsou velice dobře schované a možná tě zrovna teď sledují.

handa999:
Chtěl jsi vyrazit ke kováři, který měl kovárnu hnedka vedle domu ze kterého jsi vyšel, ale šotek tě dostihl a řekl "Mám pro vás dopis pane Zlatopřezko." předal ti dva dopisy a rozběhl se pryč.

S3cR3:
"Tak to máš zatracenou pravdu!" skoro zařval a vytáhl svoje bojové kladivo. Mezitím se na hradbách řadili lučištníci a v kasárnách se připravovali ostatní vojáci.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
S3cR3
Půjdu najít kapitána, a zeptám se ho jaká je situace.
https://i.imgur.com/hpyDdyh.png
 
Aurelius
Tohle komplikuje situaci, každopádně je nutné dostat se z jungle pryč. pomyslím si a budu opatrně pokračovat pryč z jungle. Přitom se budu rozhlížet, zdali neuvidím něco podezřelého.


http://i.imgur.com/bXIWcI6.pnghttp://i.imgur.com/olvyo3U.pnghttp://i.imgur.com/EsQm3jS.png
http://i.imgur.com/MzByOzJ.pnghttp://i.imgur.com/ihz4owz.png
 
Tondulin
"Počkej, vrať se šotku a otevři je!!" Zařvu a pokud se nevrátí dopisy odhodím kus od sebe.
 
scorpioncz
Aurelius:
Pokračuješ opatrně junglí a všímáš si čehokoliv podezřelého, když najednou asi metr od tebe vidíš z keře hrot šípu namířený přímo na tebe.

handa999:
Šotek se rychle otočí doběhne k tobě, vezme si dopisy a radostně řekne "Celou cestu jsem hádal co je uvnitř! konečně to zjistím! který mám otevřít první? ten pro vás nebo vašeho otce?"

S3cR3:
Thralin odběhnul k bráně a ty jsi kapitána našel velice snadno, nešlo ho přehlédnou když řval na vojáky, aby se připravili a seřadili. Když ses ho zeptal, odpověděl krátce "Útočí na nás minotauři ze severu a z jihu, asi neměli nic lepšího na práci, tak si řekli že nám zase trošku ztrpčí život. Ale máme jednu výhodu, nepoužívají luky, takže nás nemůžou zabíjet z dálky." pak už ti nevěnoval pozornost a odběhl k hradbám, aby u bran seskupil jednotku kopíníků.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
Sakra.. a to jsme si myslel, že to půjde v klidu, jsem vyhnanec. Nebudou vyjednávat... pomyslím si a připravím si klouzlo Plamínek a podpálím jím keř.


http://i.imgur.com/bXIWcI6.pnghttp://i.imgur.com/olvyo3U.pnghttp://i.imgur.com/EsQm3jS.png
http://i.imgur.com/MzByOzJ.pnghttp://i.imgur.com/ihz4owz.png
 
Tondulin
Víš že ani nevěřím že jsi jenom hádal, pomyslím si a řeknu ať je oba rychle otevře a odběhne.
 
S3cR3
Pořádně jsem si loknul z čutory "Aáááh, není nic lepšího než se před bojem posilnit pořádným pitím!" Utřel jsem si vous, a vydal jsem se do předních liníí
https://i.imgur.com/hpyDdyh.png
 
scorpioncz
Aurelius:
Keř se ti zapálit podařilo, ale elf který byl schovaný si naštěstí všiml tvého pokusu a odskočil dozadu. Okamžitě po zahoření ohínku se kolem tebe vyrojilo 12 lučištníků připravených skončit tvůj bídný život. Pak se z jednoho křoví objevil elf v kápi se zlacennými okraji a pozlacenými náramenníky, usoudil jsi že je to velitel. Velitel seslal na keř vodu a pak se otočil na tebe a řekl "Myslím že máš problém čaroději sundej kápi a pojď s námi, pokud se o něco pokusíš, tak než uděláš dva kroky budeš si připadat jak obrovský ježek lesní"

handa999:
"Dobře ... nemusíte se hned tak naštvávat" vzal si dopis pro tebe a otevřel ho, vytáhl zprávu a začal koktavě číst "Milý pane Durane Zlatopřezko, dovoluji si vás pozvat k audrenci ... ne to bude i ... audienci ke králi Dwargrů ... ty vaše trpasličí jména ... jde o velice urg ... urgu .... urgentní záležitost, přijďte v noci sám do Dwargarských královských komnat. Podepsán zástupce krále. No tohleto se tu píše ... čekal jsem tedy něco víc." smutně dodá a předá ti dopis.

S3cR3:
Loknul sis a dopil všechno co jsi v čutoře měl, neměl jsi jí doplněnou, a pak ses vydal k bráně. Vojáci tě ochotně pustili dopředu, kde jsi potkal Thralina, který nedočkavě přešlapoval. Thralin ti pokývnul na pozdrav a skoro vzápětí zařval kapitán stráže "Namířit! PAL!" tohle zopakoval ještě asi dvakrát a do brány narazilo něco velkého a silného. Brána však vydržela a nezdálo se že by jí to moc uškodilo.

SuperHunter:
Procházíš ulicemi Elathasu a blížíš se k univerzitě bratů meče. Cestou si prohlížíš nově ukované katany, a jejich nedočkavé budoucí majitele, dokonce si spatřil i jednoho samuraje (asarijanského šlechtice) který si svojí katanu vyzkoušel na nebohém vesničanovi, jak se zdá katana byla ostrá a vesničana přepůlila velice čistě. Po chvíli jsi uslyšel zvuk gongu z univerzity, nejspíš volají žáky na odpolední cvičení.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
S3cR3
Kývl jsem na Thralina, a postavil jsem se vedle něj "Haha, konečně nějaké vzrušení, moje sekera už začala rezivět.. potřebuje trochu minotauří krve!"
https://i.imgur.com/hpyDdyh.png
 
Aurelius
Kurňa, to nevyšlu.. kampak asi vodí elfy jako jsem já? No, zjistíme to.. pomyslím si, stisknu pevněji hůl a řeknu "Podřídím se, ale jestli mi uděláte něco s holí.. tak si vás najdu." sejmu kápi a počkám jak bude velitel reagovat.


http://i.imgur.com/bXIWcI6.pnghttp://i.imgur.com/olvyo3U.pnghttp://i.imgur.com/EsQm3jS.png
http://i.imgur.com/MzByOzJ.pnghttp://i.imgur.com/ihz4owz.png
 
SuperHunter
Zrychlím tempo abych tam doběhl včas.
 
Tondulin
"Díky a teď ten druhý."
Upravil/a Tondulin dne 15.09.2013 18:03
 
scorpioncz
Aurelius:
Velitel se na tebe zadívá a po chvíli řekne "Připadáš mi povědomý, ale hlavně by mě zajímalo jaký důvod jsi měl abys zaútočil na členy své rasy! hůl mu nechte, pokud něco zkusí jeho osud bude horší než smrt." po těchto slovech se otočil a šel směrem k městu, dva z elfů vytasili meče a jeden tě šťouchnul do zad, neboli znamení aby ses pohnul a šel za velitelem.

handa999:
"Jó! ten bude zajímavější! něco v něm totiž je!" řekl radostně šotek a otevřel dopis pro tvého otce. Vytáhl zajímavý šperk, obsidiánový prsten s lebkou, která měla místo očí dva rubíny, chvilku se na něj díval ... a pak vytáhl vzkaz který byl celý ušmudlaný od nějakého uhlí, nebo něčeho stejně černého. Chytil vzkaz oběma rukama a dal se do čtení "Sejdeme se dnes v noci v hospodě U Rezavého Krumpáče, přijď sám, máme pro tebe nabídku kterou musíš přijmout. Těším se na tebe Rogare! ... a to je všechno ... mám už odejít?" dá ti vzkaz.

S3cR3:
Rány byli pořád stejné, od kapitána bylo pořád slyšet řvaní ke střelbě, najednou se ozvaly zvuky boje z jižní brány (ty jsi u severní), kde minotauři prorazili a masakrovali nepřipravené jednotky. Mezi minotaury si uviděl největšího rudosrstého minotaura, toho jsi ještě nikdy neviděl a zdá se, že to bude generál, jelikož při zamačkávání vojáků obrovským kladivem ještě řval rozkazy.

SuperHunter:
Zrychlil jsi chůzi a po několika okamžicích si stál před univerzitou, dva strážní u dveří ti řekli aby jsi šel na dvůr, kde dostaneš zbraň a začne vyučování.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Věk Vzestupu • Diskuze Zdejší kobky 12 15.09.2016 22:47
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist