Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Rady a tipy pro čtenáře a spisovatele.
Lord Rade
Krčma asi ne, ale psát na terase nějaké příjemné kavárny by nemuselo být špatné Grin
http://oi59.tinypic.com/2ag3kaf.jpg

"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
 
Adrian_S
Ahojte,

rád bych se s vámi podělil o některé mé poznatky a možná i radu, co dál.

Už dlouho jsem přemýšlel, že bych sepsal nějaký příběh (kdysi dávno to jsem napsal povídku o 6 kapitolách (cca 80 stran)), ze které jsem pak sešel, protože nebyl čas a chuť.

Před cca 10 měsíci jsem dostal skvělou myšlenku na fantazy příběh, který momentálně píšu. Zprvu to vypadalo, že to půjde psát snadno, (zápletky, krajina, lidé, osudy lidí, námět - doufám). Avšak mám někdy pocit, když si přečtu, co jsem již napsal, že to zkrátka není ono. Ostatně, co jsem napsal v prvních kapitolách je samozřejmě jinadší, než co jsem napsal teďka. Párkrát se mi stalo, že jsem psal kapitolu a zasekl jsem se v půlce děje, protože jsem už nevěděl, jak mám dál pokračovat! Naštěstí mě napadly myšlenky a já mohl pokračovat dále...

Ale posl. dobou mám problém s tím, že jsem si udělal asi moc úkolů, než jsem schopný.. Vlastní font, mapu světa, do toho psát příběh... Navíc, nechal jsem několika lidem přečíst pár kapitol a zatím se mi neozvali, až na jednoho, kterému se to líbí. Avšak mám stále kolem sebe spoustu lidí, kteří mi jen neustále tvrdí, jestli to má vůbec smysl něco takového psát apod. řeči.. Sad To se bohužel podepisuje na mém sebevědomí..

Pokud byste měl někdo zájem si přečíst pár mých kapitol, můžem se domluvit (třeba na e-mailu).

Asi se teďka ptáte, co to vlastně píšu, že ano? Ani jsem to vlastně nepředstavil. Píšu fantazy příběh, který NENÍ o Tamrielu. Vlastní země, kultura, krajina. Možná, že tam jsou lehce nějaké stopy Skyrimu, LOTR, HP, Star Wars a dalších, ale doufám, že ne zas tolik, aby se neřeklo, že jen "kopíruju"... To by mě moc mrzelo Sad

Stručný příběh: Boj dobra proti zlu, ale s nečekanými zvraty, poznáním. Boj mezi láskou a nenávistí, chamtivostí a štědrostí a kritika společnosti.

Jestli vás to zaujalo, klidně mi napište a domluvíme se... docela bych uvítal názory dalších lidí (ano, mohl bych to publikovat semka, do tohoto fóra, ale zas takovou odvahu nemám.. a navíc, tohle fórum je o Skyrimu, ne o mém příběhu).

Díky a mějte se..
 
Lord Rade
Je tu spousta příběhů, většina nedokončených a spousta pokusů, taky zde každý nepíše o TES, ale je vážně lepší začít vkládat, až si je člověk jistější.
Vidím v tobě snahu, která je mi vlastní a tak mi můžeš něco poslat na email:
http://oi59.tinypic.com/2ag3kaf.jpg

"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
 
Adrian_S
To Lord Rade:
Ok, pošlu ti na e-mail první kapitolu + některá vysvětlení..
 
nagasadowcz
Jednu kapitolku bych si taky přečetl, ať vím, o co jde...

Pošli mi ji, prosím, sem: owqv2+
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Adrian_S
to nagasadowcz: jakže je tvůj e-mail? Grin
to je tam i to qwqv2+ a to číslo nebo je to samotné? (tady ve fóru se mi ukazuje odkaz pouze od 785apod..)
 
nagasadowcz
Je to celé, tak jak jsem to napsal. Je to dočasný mail na 60 minut. Nerad dávám svou skutečnou adresu Smile "owqv2+" to v uvozovkách, je mail (samozřejmě bez uvozovek Grin)
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Adrian_S
To naga: OK, já jen, že takový typ e-mailu vidím poprvé.. Grin
Tak mi to nedošlo.. OK, přeposílám
 
nagasadowcz
Temp. maily jsou hrozně užitečná věc třeba při pochybných registracích atd. Wink
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Adrian_S
Čistě ze zvědavosti.. Ty blogy, co jsou tady na fóru (deník cizince apod.)... Mohou přidávat kdokoli z uživatelů nebo jen ti, co mají "vyšší level"?
Napadl mě námět na krátkou povídku o Skyrimu.. tak... jen čistě ze zvědavosti...
Upravil/a Adrian_S dne 31.07.2014 21:30
 
Mike
Adrian_S napsal:
Čistě ze zvědavosti.. Ty blogy, co jsou tady na fóru (deník cizince apod.)... Mohou přidávat kdokoli z uživatelů nebo jen ti, co mají "vyšší level"?
Napadl mě námět na krátkou povídku o Skyrimu.. tak... jen čistě ze zvědavosti...

Ahoj, děkujeme za dotaz. Blog může založit úplně každý, kdo "se na to cítí".

Jak na to, se dozvíš zde: Jak založit blog

Jinak, na našem webu není pro naše členy nic podmíněno jejich levelem, standardním uživatelům je vše přístupno stejně. Smile
Upravil/a Mike dne 31.07.2014 21:46
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662771/jabko.jpg


 
Adrian_S
Ahoj Miku,
díky za odpověď. Právě odjíždím do práce, takže až se vrátím a vyspím (a nebudu pokračovat ve své tvorbě), asi založím jednu krátkou povídku a uvidím, co z toho bude..
Zatím si děj nechám promyslet...
 
Mike
Nemáš za co.
Dobře. Jinak, viz odkazovaný návod, založení blogu schvaluje administrátor, takže založení může trvat až den, nicméně, to vše je uvedeno podrobně pod oním odkazem. Smile

Dobře. Jinak, pokud rád píšeš, určitě sleduj web, v horizontu příštích dvou měsíců se bude konat další ročník Povídkové soutěže, což by tě mohlo zajímat.
http://www.ulozisko.sk/obrazky/662771/jabko.jpg


 
nagasadowcz
Hele, na to je celkem zbytečné si zakládat blog. Raději zavítej do Skyrim - Váš svět a založ tam téma s povídkou. Tam nemusíš čekat na ničí schvalování a můžeš rovnou postovat Smile
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Adrian_S
to Naga: Jo, taky jsem o tom přemýšlel.. Asi to zkusím.. Uvidím, co na to řeknete...
 
Thief
Už ma ťahajú oči, čo som to tu celé študoval.
Čiže ak tomu správne rozumiem, témy poviedok a nemusia byť jedine z TESka? Pretože ja píšem ... momentálne už poviedky príliš nie, ale chcem sa k nim vrátiť. Teraz ma zamestnáva "vyšší" cieľ - kniha. Lenže fantazy vôbec nie je môj žáner (ani ho príliš nečítam, okrem S. Kinga, čo je ale pochybné nazývať iba fantazy žánrom...) a keby som mal písať napr. o Skyrime, tak tam je toho fantazy nad mraky, že.
Mám ešte pár starších poviedok v počítači, nedávno som napísal aj jednu novú a vo voľnom čase chcem pokračovať v písaní poviedok, nech nezleniviem iba na dejovej línii tej knihy Grin

_______________________________________

A keď už tu boli rady, tak si dovolím pridať pár aj ja:

- dejová línia príbehu je podľa mňa zbytočná. Príbeh by sa mal písať spontánne, mal by sa písať takmer sám... potom zistíte o pár strán, že vybočujete z línie a odrazu vás to môže zmiasť, lebo napríklad nebudete vedieť, ako sa k nej vrátiť. Ale to je najmenej podstatné.

- mená postáv, stručná charakteristika a opisy - je to veľmi užitočná vec. Mám taký papier s tromi stlpcami. Naľavo hore je hlavná postava, farba vlasov, očí, charakteristika, meno priezvisko a tak podobne. Pod ňou sú postavy zväčša kladného charakteru. Druhý stlpec - navrchu vedľa hlavnej postavy sa nachádza postava taktiež dosť hlavná, nie je síce priamo kladná, ale nie nie ani priamo záporná, pod ňou taktiež neutrálne postavy. Tretí stlpec tvoria väčšinou záporáci.

- chyby gramatické, zlé vety, kostrbaté spojenia a podobné sa najlepšie opravujú po min. mesačnej pauze od textu, ktorý idete opravovať. Čiže, napíšem 20 strán a nechám ich tak. Zatiaľ píšem iných 20 strán (napr. druhú kapitolu) a k tým prvým dvadsiatim stranám sa vrátim neskôr. Lebo až neskôr, keď sa vám to uloží v hlave, až vtedy vidíte tie chyby najlepšie.

- nikdy neplánujte koniec dopredu Grin z vlastnej skúsenosti, mal som ho naplánovaný od začiatku a už na konci prvej časti knihy (kniha ako celok bude mať tri časti) som vedel, že koniec bude úplne iný. Prečo? Pretože postavy sa vyvíjajú a teda záporné sa miernia, kladné sa nezdajú tak anjelske ako na začiatku a pod.

- ešte nikdy sa mi nestalo, že by som v knihe nemal o čom písať. Milujem ten príbeh, môže byť tak obrovský, že by to mohla byť kľudne moja celoživotná práca. Skôr sa bojím, čo sa stane, keď to dopíšem.
Prečo mi to tak?
Pretože ten príbeh žijem Cool
Pull up a seat...
Have a drink.

__________________

http://i.imgur.com/mv7znYk.jpg
 
www.insane-freakk.blogspot.sk
LordeS
Thief:
Jen fantasy tady na 4fanu? já píšu sci-fi postapo

Já ti nevím, chlapče :-/ dějová linie je důležitá, aby ses dostal k jádru věci a netočil se furt kolem horké kaše. Držet lajnu je podle mně důležitý, protože pak si všechen koks rozhrneš po stole a musíš ho znova srovnat.

Postavy, no měl jsem jich připravených jen pár, ale zbytek přišel sám tak neočekáván, jako podzim do Krušnohoří... ale souhlasím, že nemastná postava se nehodí ani ke svačince

konec - zvonec Měl jsem vymyšlenou dobrou povídku. Postavy, příběh , prostě všechno. Ale měl jsem vymyšlenej i konec........ Protože jsem věděl jak to dopadne, přestalo mne bavit to psát Grin Grin
http://svoboda.jiri.jh.sweb.cz/M%C5%AFj%20film.gif

Est Sularus Oth Mithas

http://steamsignature.com/profile/czech/76561198083204883.png

Povídka z postapocalyptického světa (Fallout) zde
Máš zájem o Let´s play videa ze Skyrimu a dalších? Klikni zde Wink
LPéčková Facebook fan page Smile klikni zde
Netradiční DrD (hra na hrdiny) ze světa Fallout zde Smile
Chceš vést Osadníky k lepšímu životu? Navštiv je zde Grin
Steam nick: LordeS111 Origin nick: LordeS11
 
https://www.facebook.com/pages/Lordes-LP/138224323
Lord Rade
Každý má holt jiný způsob psaní. To já si teď vše připravuji předem. Víte, já totiž nechci mít jen hrdinu okolo kterého se točí příběh. Tentokrát ne. Tentokrát vymyslím příběh, a pak postavy, které se mi do něj budou hodit.
http://oi59.tinypic.com/2ag3kaf.jpg

"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
 
Thief
LordeS: hrubá dejová línia, aby si vedel, o čom príbeh pojednáva, to je jasné. Ale zas nie do detailov. že napríklad, postava XY musí prejsť cez hustý les, kde ho chramstne medveď a napustí do neho jed... a odrazu cez ten les nepôjde a ty budeš hútať, ako ho tam nahnať (a nebude sa ti to napr. zhodovať). Iba to som myslel, však aj ja mám zhruba predstavu dopredu, o čom píšem, aj keď... naozaj iba zhruba Grin
Postavy sa m pridávajú spontánne. Každú novú si tam zapíšem, nerobím si postavy dopredu.


Lord Rade: Presne aj ja tak píšem príbeh. Postavy sa tam objavia samé a ja sa rozhodnem, čo z nich spravím. či iba prejdú okolo (ako veľa mojich postáv, ktoré som si ani nemusel zapisovať, pretože už ich nikdy nepoužijem), alebo hrajú inšiu úlohu a radšej na nich upriamim svoju pozornosť.

_____

No ale v podstate som chcel iba vedieť, či sa tu musia písať výlučne TESácke príbehy, alebo sii môžem vymyslieť aj niečo iné.
Pull up a seat...
Have a drink.

__________________

http://i.imgur.com/mv7znYk.jpg
 
www.insane-freakk.blogspot.sk
LordeS
Thief: Já budu rád za každou povídku, co se netočí kolem TES Grin Grin protože nebudu dopředu vědět, o co tam půjde Grin např. Riften z TES - každému je jasný, že je tam zamotanej Cech zlodějů Grin
http://svoboda.jiri.jh.sweb.cz/M%C5%AFj%20film.gif

Est Sularus Oth Mithas

http://steamsignature.com/profile/czech/76561198083204883.png

Povídka z postapocalyptického světa (Fallout) zde
Máš zájem o Let´s play videa ze Skyrimu a dalších? Klikni zde Wink
LPéčková Facebook fan page Smile klikni zde
Netradiční DrD (hra na hrdiny) ze světa Fallout zde Smile
Chceš vést Osadníky k lepšímu životu? Navštiv je zde Grin
Steam nick: LordeS111 Origin nick: LordeS11
 
https://www.facebook.com/pages/Lordes-LP/138224323
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Chcete si postaviť vlastny dom, upraviť, zmeniť okolie-rady, návody, výuka. Skyrim - modifikace 9 21.10.2016 15:53
Cestina + DLC rady Skyrim - dotazy, návody,.. 6 18.10.2014 17:00
Nevím si rady Archív zodpovězených dotazů 4 18.07.2014 10:40
pomalý načtení inventáře Archív zodpovězených dotazů 27 08.03.2014 13:45
Skyrim Dawnguard: bugy, problémy, rady.... Skyrim - modifikace a DLC - technické problémy 846 20.11.2012 17:22
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7413 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist