Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Amonius - aneb povídka na přání
Merundin Thuri
To víš-já bych mohl bejt detektiv xD
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Ligos
Pozor: je tu opět konec hlasování!

Celkem hlasujících: 12 lidí

Jasný vítěz je možnost C, aneb chrámoví inkvizitoři přichází na scénu... (8 hlasů)

možnost A měla jeden hlas, B tři hlasy...

_____________________

Na další kapitolu si bohužel musíte počkat neurčitě dlouho, ale určitě se dočkáte, žádný strach!

Jinak, velice děkuji všem, kdo dal Amoniovi hlas v anketě, skutečně mám nesmírnou radost, že se příběh někomu líbí! (ono totiž vymýšlet tři různé alternativní pokračování po každé kapitole a dopředu nevědět, která zvítězí, není taková legrace, jak jsem si zprvu myslel, ale mě to nesmírně baví! Proto to nejsou jen zdvořilostní fráze, ale skutečně míněná pravda. Ani nevíte, jak jsem rád, že povídku čte tolik lidí!)


__________________________________________________________
Upravil/a Ligos dne 29.11.2012 00:01
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Ligos
Milí čtenáři,
než se tu objeví další část, na které již pracuji,
dovolím si opět jednu "nesoutěžní" otázku, která prověří, jak si pamatujete, nebo jak pozorně čtete Amonia - ani na tuto otázku není třeba odpovídat, pokud nechcete!

Mohl Amonius vidět sochu, která je nyní umístěna na nádvoří ledohradské univerzity? A pokud ano, koho představuje?


http://24.media.tumblr.com/tumblr_lv4s8n4h6A1qgvvtno1_500.png

-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
nagasadowcz
No... Sakra Grin Tak v Ledohradu byl a na univerzitu se podívat šel, jen si teď nejsem jistý, jestli se dostal až na nádvoří dovnitř. Nebudu podvádět a přiznám se, že takhle z hlavy nevím, ale jdu si to ověřit. A koho socha představuje, to netuším už vůbec Grin
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Merundin Thuri
Tak jsem se kouknul *troll face* -viděl to nádvoří, ale o tý soše tam nic napsaný neni-navíc je to podle mě socha toho nejnovějšího arcimága-ten kterej zhebl kvůli Magnusovu oku ale nejsem si jistý.
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
nagasadowcz
Tak jsem koukal na osmou kapitolu a na nádvoří byl, jenže socha tam není zmíněná. Takže tipuju, že správná odpověď je, že ji spatřit nemohl, poněvadž tou dobou tam ještě nestála. Koho vyobrazuje mě nenapadá, ale myslím, že Savos Aren (jak píše Merundin) to asi nebude. Na UESP jsem o tom nic nenašel. Na správnou odpověď jsem teda zvědav Smile

EDIT: Tak podle TES wiki by to měla být socha prvního arcimága university, ovšem jméno uvedeno není (ani datace). Takže za Amonia už tam stát měla, tak teď teda nevím. Možná ji viděl, ale Ligos o tom nenapsal?
Upravil/a nagasadowcz dne 02.12.2012 23:02
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Ligos
Nago, zcela správně tě napadlo podívat se na osmou kapitolu...

Pro ty, co chtějí vědět správnou odpověď, dávám do spoileru úryvek z osmé kapitoly...

Úryvek z textů, kde je možné vyčíst odpověď....


Tak co, trefili jste se? Smile

Máte zájem o více takovýchto otázek? Mohl bych třeba po každém ukončení hlasování dát jednu...
Upravil/a Ligos dne 03.12.2012 00:00
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
nagasadowcz
Jo takhle! Tak to jo. No, tak víceméně jsem to nějak odhadl, i když spíš ne, ale to je fuk Grin A já bych určitě o takové otázky navíc zájem měl. Hezky to oživuje čekání na další díl. Thumbs up! Smile
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Ligos
V minulé kapitole: Amonius se s obchodní karavanou vydává z pouště zpět do Balmory, aby vyhledal Karinu. V Balmoře narazí na zvláštního temného elfa - majitele hostince U Osmi talířů. Aniž sám vlastně tuší proč, nechal se Amonius přesvědčit k neuvěřitelné věci: Aby uvařil významným hostům, kteří přijdou na večeři. Jenže to ještě neví, jací hosté vlastně dorazí...
_______________________________________________________________________________________________________

XXV.


Mezitím, co se Amonius rozkoukával po kuchyni a díval do rozličných nádob, co je uvnitř, ozval se z hlavního sálu rozrušený hlas hostinského. Mluvil tak hlasitě, že i přes zavřené dveře bylo slyšet každé slovo:
„No né! To jsou k nám ale hosti! Čemu vděčím za tak vzácnou návštěvu? Je to pro mě velká čest!“
Pak se ozval rázný drsný hlas: „Zmlkni! A přines nám něco k pití!“
„Hned to bude, pánové! Račte se posadit!“ halekal hostinský.
Amonius poté zaslechl kroky několika mužů a řinčení kovu. Takový zvuk museli vydávat jen muži v těžkém brnění. Byl zvědavý a odhodlal se opatrně pootevřít dveře, aby se podíval škvírou. To, co spatřil, jaktěživ neviděl.
V hlavním sále stáli čtyři vysocí těžkooděnci a jejich zbroj byla doslova úchvatná. Pozlacené široké nárameníky, zlatý kyrys přecházející ve fialovou suknici, to vše bohatě zdobené vytepanými ornamenty a rytinami. Ale nad čím Amonius žasnul nejvíce, byly hlavy těchto válečníků. Celý obličej i temeno pokrývala celistvá zlatá maska s vysokým zlatavým chocholem na vršku. Masky měly přísné tvrdé rysy a nechyběly na nich ani takové detaily, jako byly špičaté uši s náušnicemi, a jizvy, táhnoucí se přes obličej.
Díky maskám muži vypadali jeden jako druhý a Amoniovi z nich šel mráz po zádech. I v nepříliš jasném světle jejich podmračený výraz a přísný vzhled vzbuzoval jakousi posvátnou úctu.
Spolu s těmito muži tam byl starý holohlavý Dunmer. Díky jeho lesklé holé hlavě, vynikaly abnormálně vysoké uši, které navíc byly od špiček po lalůčky ověšené mnoha náušnicemi.
Stál tam hrdě v tmavě červeném rouchu, opásán širokým fialovým pruhem látky. Ačkoliv on masku neměl, tvářil se stejně přísně a vzbuzoval týž pocit co válečníci. V rukou držel pár svitků, opatřených pečetěmi.
Chvíli se přísně rozhlížel po sále, pak ukázal na dva těžkooděnce a přikázal: „Vy dva půjdete ven hlídat vchod. Nechci, aby mě někdo rušil při zaslouženém odpočinku.“
„Jak přikazuješ!“ řekli muži současně a ihned se vydali ke vchodu.
Zbývající dva zůstali stát jak sochy. Muž v rouchu se posadil ke stolu, mimo Amoniův dohled. Stále ho však bylo zřetelně slyšet.
„Tak co bude s tím pitím?“ zvolal rozčileně.
„Hned to bude, sera!“ Hostinský k němu nesl tác, na kterém byl pohár a džbán s nápojem. Drnkání porcelánu prozrazovalo, že se mu klepou ruce.
„Zde prosím! Račte si přát ještě něco dalšího?“
„Co je to za otázku?“ rozhořčil se host. „Necháš mě snad o hladu? Přišel jsem na večeři!“
„Omlouvám se, sera. Já jen myslel…“
„Myšlení máš přenechat jiným.“ odsekl hrubě host. „Slyšel jsem, že dnes podáváš nějakou specialitu, je to pravda?“
„Ehm… Ano, excelence, ale… Víte, já…“ Hostinský ztratil řeč.
„Co je s tebou? U svatého Olmse, tohle je opravdu příšerné město! Plné neschopných hlupáků a šašků! A ke všemu neuvěřitelně zapáchá. Kdybych sem nebyl vyslán v tak důležité záležitosti, nikdy by mě nenapadlo sem vkročit. Okamžitě mi přines nějakou krmi!“
Hospodský se nezmohl na slovo. Podle stínů na podlaze Amonius poznal, že se klaní až k zemi a pak cupitá k němu do kuchyně.

Dunmer působil, jako by uběhl strašlivou vzdálenost. Zrychleně dýchal, potil se a oči měl vytřeštěné.
Zavřel dveře a tvrdě se o ně opřel zády, jako by nechtěl, aby je ještě někdo kdy otvíral.
„Co se děje?“ divil se Amonius.
„Je se mnou konec!“ zaskřehotal elf, polykaje vlastní slova.
„Proč? Řekneš mi už konečně, kdo to je? A kdo jsou ti válečníci v maskách?“
Dunmer se dál opíral o dveře a neustále se ohlížel za sebe, i když pochopitelně nemohl nic vidět.
„Tiše!“ sykl. „Chceš, aby nás slyšeli? Ti válečníci jsou chrámoví vysvěcenci. Říká se jim také ordinátoři.“ Konečně se přestal opírat a přistoupil blíž k Amoniovi, aby nemusel mluvit tak nahlas.
„Jsou to ochránci pravé víry, jak sami tvrdí. Ale dokážou bez milosti zabít každýho, komu se znelíbí. Zodpovídají se pouze chrámu.“
„A ten plešoun s náušnicemi?“
Hostinský se chytil za hlavu. „Mlč! Ten by tě dokázal uvrhnout do zkázy, jen se na něho křivě podíváš! Takhle už nikdy nemluv, rozumíš? Nikdy!“
„Tak už mi řekneš, kdo to je?“
„Jmenuje se Efram. Je to nejvyšší představený Ministerstva Pravdy.“
„Co je to?“
„Věř mi, tam by ses dostat nechtěl. Tomu muži je lepší nelýzt do cesty. Stačí, aby na tebe ukázal, a už nespatříš světlo světa.“
Hostinský se stále nervózně rozhlížel. Pak se plácnul do hlavy.
„Podívej se na mě. Zdržuju tě tu tlacháním, zatímco už máš dávno vyvařovat! Tak se pohni, ať host nečeká! Ale zapřísahám tě, nepokaz to! Jinak umřem oba!“
Než stačil Amonius ještě něco namítnout, odešel elf zpět do hlavního sálu. Slyšel, jak úlisným hlasem něco říká, ale nyní se musel soustředit.
I když si namlouval, že ho Xermon, nebo tajemný hlas ochrání, přece jen se trochu obával. Jak se zdálo, muž v sále byl vlivný a mocný. Co mu má uvařit on, který nikdy v životě neuvařil ani vodu na polévku?

Nu což, někde začít musel. Svoji matku viděl přeci vařit mnohokrát. Zkusí ji prostě napodobit.
Zvláštní bylo, že vzpomínka na jeho matku v něm nebudila žádné velké emoce. Viděl ji prostě jen jako rytinu v knize, jako mlhavý obraz v dálce. Viděl, jak do rukou bere pánev, dává na ní kostku másla, krájí kořenovou zeleninu, míchá ji s kousky masa, přidává koření… Amonius do puntíku dělal všechno, co v duchu viděl.
Až na to, že místo kostky másla dal na pánev rozpustit kus vosku na leštění příborů, nakrájel na kolečka křen, místo masa přidal trochu sušených červů a jako koření použil drcené pálivé kapradí.
Když to vše na pánvi promíchal, získal prapodivnou mazlavou hmotu se štiplavým zápachem.
Opět se otevřely dveře. „Už to je? Efram začíná bejt pěkně netrpělivej!“
„Přeci jen by bylo lepší, kdybys uvařil sám.“ řekl Amonius trpce.
„Není čas! Musíme servírovat.“ Hostinský šel ke skříňce, která stála v koutě kuchyně. Vytáhnul malý klíček, který nosil na řetízku kolem krku a odemknul ji. Vytáhl z ní blýskavý stříbrný talíř, bohatě zdobený příbor a pohár, po jehož obvodu byl vyobrazen boj Viveca s nějakými příšerami.
„Tohle si schovávám pro opravdu vzácný hosty.“ vysvětloval. „A věř mi, že tohle je po samotným Vivecovi ten nejvzácnější host.“
Když podával Amoniovi talíř, třásly se mu ruce víc, než před tím. Až poté si chudák všimnul, co se to vlastně smaží na pánvi.
„U svatého Tribunálu!“ Obličej se mu zkroutil do podivné groteskní podoby a do očí mu vhrkly slzy. „Co to u všech daeder je?“
Amonius jen pokrčil rameny.
„Proč jsi mu neuvařil něco z kagouta? Nebo z vodního ohaře? Nebo proč jsi mu neudělal zeleninový salát? Nenamazal chleba s máslem?“
Hostinský se potil stále více. Natáhl se pro vařečku, že trochu ochutná, ale když ji zabořil do mazlavé hromádky, plné kousků čehosi, přešla ho chuť. Polkl na prázdno.
Kydnul trochu té hmoty na stříbrný talíř. Spěšně to ozdobil pár kousky petržele, aby to alespoň k něčemu vypadalo. Nakrájel pár krajíců chleba, do poháru nalil své nejlepší víno, položil vše na tác a vydal se do hlavního sálu.
Amonius se postavil za dveře, aby mu neuniklo jediné slovo.
„Už se to nese, sera!“ hulákal hostinský. „Specialita našeho kuchaře! Recept přímo z Vysokých skal, podle něhož se vaří pouze pro ty nejvýznamnější krále!“
„Přestaň žvanit a nos na stůl! Umírám hlady!“ uťal jeho řeč host.
„Hned to bude, excelence! Dovolil jsem si nalít toho nejlepšího…“
„Řekl jsem, sklapni! A posaď se tady ke mně, než to dojím.“
„Ale nerad bych rušil váš klid při večeři, raději odejdu do…“
„Sedni si!“
Bylo slyšet, jak těžkooděnci udělali pár kroků.
„Už si sedám!“ zvolal rychle hospodský. „Je to velká čest, sedět u stolu se samotným vrchním inkvizitorem a představeným Ministerstva Pravdy.“
„Jistě. Po jídle se tě zeptám na pár otázek, ale teď už…“
Pak zavládlo hrozivé ticho.
Amonius se ani neodvážil pootevřít dveře, aby viděl, co se děje. Jen netrpělivě čekal.
Minutu, dvě, pět… Stále ticho.
Už to napětí nemohl vydržet. Co se děje?
____________________________________________________________________________________________________
Otázka zní: Co se v hlavním sále přihodilo?

A)Efram se jídlem zadusil a zemřel...
B)Efamovi se udělalo špatně a bude mít pořádný vztek na kuchaře...
C)Eframovi náramně chutnalo, bude chtít poznat kuchaře a odměnit ho...

:::::::::::

EDIT: Celkem by mě zajímalo, jak byste pojmenovali Amoniovu "pochoutku?..."

Pozor: Pokračování na str. 26!
Upravil/a Ligos dne 13.12.2012 08:28
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Norbi
C Smile a Amonius ho zabije MU HA HAAAAA
You can kill yourself, or die trying...

http://scontent-v...e=5678314E

Aint no party like a Time Lord party, cause a Time Lord party never ends !

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lfzax5zuSU1qfxioto1_500.jpg
 
Merundin Thuri
za A ať je sranda
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
EldeR
B .....Název jídla mě nenapadá...teda žádný co by se nechal publikovat Grin
Upravil/a EldeR dne 05.12.2012 11:50
.

Reverzní upír (Vampire Reverse)
diagnosed by Whirt



Povídky


 
scorpioncz
C ať se taky jednou zadaří Grin
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Lord Rade
Jsem pro A ať chcípne. Ale nevím teda jestli by tam takhel stáli i ti ostatní strážní..
http://oi59.tinypic.com/2ag3kaf.jpg

"Trolling is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence."
 
nagasadowcz
Tak já budu dnes přejícný a dám za C. A jak bych to nazval? Pochoutka červího krále Grin
Upravil/a nagasadowcz dne 05.12.2012 18:33
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
MortuusDominus
Červy, křen a kapradí? Zákonitě B - tohle jinam vést nemůže Grin
 
oregure
B Grin
 
Altazar
C Smile název jídla : Tajemství probdělé noci
 
nagasadowcz
Altazar: Grin Grin Grin Dobře TY!
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Leneren
C a nazev leda tak:Vile excréments ala amonius
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Tamriel a reálný život, aneb: Jak jsem začal žít hrou. Skyrim - obecně 1 08.12.2020 02:06
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej » Skyrim - Váš svět 7 13.01.2018 23:10
Ohledně Adriho povídek » Skyrim - Váš svět 5 15.12.2017 22:06
Adriho povídky III - Děti Skyrimu » Skyrim - Váš svět 37 14.06.2017 23:46
Adriho povídky I - Ruka zloděje » Skyrim - Váš svět 25 03.06.2017 17:09
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4083 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8040 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5464 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4642 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12475 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7320 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6396 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6217 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7409 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist