Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Pro prohlen se regni.
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba II.
Leneren
Ustájím koně a zajdu za tím mužem
 
BadWolf
"Konkrétnější? Je to klasika Nire, když za tím není ženská, jsou za tím peníze. Chystám se "odstěhovat", protože se osobně moc nesnesu s Thalmorem a on se mnou. a řekl jsem si, že by se mi mohlo docela hezky žít, kdybych měl nějaký hodně slušný peníze.
To že skončili tak jak skončili tomu se nedivím. A zajímavý to bude určitě. Pokud budeš dost rychlej, možná si ještě stihneš obědnat kronikáře aby ti to zaznamenal!"

XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!

http://i.imgur.com/SNisYpc.gif

That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.

http://i.imgur.com/UAsbdCU.jpg
 
Aurelius
ScorpionCZ
Laurana mlčela a pečlivě tě poslouchala. Vaše procházka městem probíhá v poklidu. Potkáváte legionáře hlídkující v potemnělých uličkách kvůli zvýšenému riziku útoku upírů a sem tam i nějakého muže pochodujícího do místního hostince.

Adrian_S
Novic koukl na černovlásku, „Byla bys tak laskavá?“ požádal jí a dívka s úsměvem přikývla. Přistoupila blíže k tobě a začala ti vysvětlovat tvoření kouzla a také ti několikrát ukázala gesto, které bys měl utvořit během vyvolávaní kouzla. Kouzlo nevypadá moc složitě. Novic se mezitím postavil několik metrů od tebe. „Vyvolej ho proti mě.“ pravil a přitom se připravil.
„Hlavně se soustřeď až do konce. O proti jiným kouzlům je parazalyzační kouzlo docela odlišené.. při prvním vyvolávání má takový náročnější průběh.“ informovala tě dívka. Zatím co orčice přešlapovala z místa na místo a hleděla na měsíce.

Tondulín
Mirabelle na tebe překvapeně hleděla, když jsi vstal ze židle a mířil blíž k ní. Chytl jsi jí za ruku a odvedl k okraji jezírka, když jsi před ní poklekl a vytáhl zásnubní prstýnek bylo vidět, že už tuší co bude následovat, ale přesto mlčela a s šťastným výrazem na tváři čekala až promluvíš.
„Aedane..“ vydechla šťastně, „..samozřejmě, že si tě vezmu.“ dodala s úsměvem a jakmile jsi jí nasadil prstýnek pomohla ti vstát. „Hlavně mi prosím neumři v tom Valenském lese..“ špitla tiše a po něžném pohlazení po tváři následoval dlouhý romantický polibek.

Sarako
(večeře započne za jeden příspěvek)

Leneren
Ustájil jsi koně a tím zabral poslední volné místo ve stájí. Následně jsi zamířil po schodišti do hostince. Jakmile jsi otevřel dveře spatřil jsi plnější hostinec, který byl převážně plný skupinkou legionářů z Osmé legie a několika zbrojnošů z Brumy. Hrabě Fjor seděl u stolu s tvým komořím - Delmusem a ještě nějakým dalším mužem, který na sobě měl rovněž zbroj legionáře Osmé legie, ale působil jako místní už jen kvůli plášti se symbolem města. Jakmile jsi zavřel dveře všichni přítomní se k nim otočili a Fjor na tebe mávl, aby jsi se usadil k nim.

Hostinský byl starší tlustší muž stojící za pultem a přitom vydával rozkazy mladému děvčeti a muži, který byl nejspíš jeho synem kvůli podobě v postavě a rysům ve tváři.

BadWolf
„Slušné peníze..“ usmál se Nir, „..měl jsi zůstat v legii a nikdy by ses o peníze starat nemusel. Nicméně máš docela složitý cíl. Thalmor bude chtít bezpochyby posílit svůj vliv ve všech Císařských provinciích. Takže klid nalezneš leda v Morrowindu, Močálů a nebo v Hammefellu za předpokladů, že redguardi nakopou zadky Aldmerské armádě.“ odmlčel se, „S profesionálními legionáři z legie Deciama to nebude nic nereálného.“



Ostatní tahy - Tahy, na které ještě nebylo odpovězeno..
 
Tondulin
"O to se vůbec neboj, pokud mě neopustí moje štěstí vrátím se v pořádku. Už tolikrát jsem měl na kahánku a vždycky jsem z toho nějak vybruslil." Zasměju se. "Až se vrátím uspořádáme svatbu, udělal bych to v menším měřítku než Škorpias, jen pár důvěrných přátel. Už jsem na to naspořil i nějaké ty chechtáky." Znovu se usměju a věnuji Mirabelle další dlouhý polibek.
 
scorpioncz
Pokračuji ve vyprávění, "Potom co hrdina z Kwatche vstoupil do domu, byl odkázán na vstup do sklepa. Tak na něj čekal Seridur, který mu nabídl práci pro takzvaný řád ctihodné krve. Tento řád, jak se zdálo, byli lovci upírů, a byli pobouřeni tím, že jeden z těchto ohavných stvoření zaútočil na mladou ženu a utekl. Jeho známou lokaci taktéž hrdinovi řekli s tím, že když dotyčného upíra zabije, dostane celých 250 zlatých. Hrdina z Kwatche samozřejmě ve jménu cti se vydá najít Jenserica, který je podle všeho upír. Po krátkém hledání v jeho domě nakonec hrdina našel dopis, odkazující na srub daleko v temných lesích na severu. Sice se hrdinovi nelíbilo, že ho to zdrželo od jeho skutečného poslání, ale rozhodl se nejprve zbavit svět tohoto zla. Vydal se tedy na sever ke srubu onoho upíra, to jednou pro vždy s ním skoncovat. Cestou ho provázelo mnoho obtíží, ale nakonec se dostal k jeho dveřím a zrovna se je hodlal vyrazit když ..."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Adrian_S
Budu naslouchat jejim instrukcím a do rukou si snadno připravím ono kouzlo ("paralýza" je ze školy Proměn - to mi nebude dělat potíže). Pak ho pustím do novice a počkám, co se stane.

"Jak dlouho bude ochromen?" zeptám se nakonec.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Killiaden09
Dojdu do pokoje, věci na posteli dám na stranu a půjdu si lehnout proberu se časně ráno
I dig
You dig
We dig
He dig
She dig
They dig

Now ... it's not very beatiful poem ... But it's quite deep...
 
Leneren
Půjdu k jejich stolu a všechny pozdravím
 
BadWolf
"Už tady pro mně není místo. Nadělal jsem si moc nepřátel v Cyrodiilu a jak říkáš, Thalmor teďka bude všude... Navíc válka ještě neskončila. Nikdy mi na Hammerfellu dvakrát nezáleželo, ale pokud tam budu moct pomoct, tak jenom dobře.
Vy tady teďka budete spíš řešit vnitřní věci a tak, na to já stejně nejsem. I když podle toho jak mi lidi nadávaj bych pomalu mohl vstoupit do politiky."

XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!

http://i.imgur.com/SNisYpc.gif

That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.

http://i.imgur.com/UAsbdCU.jpg
 
Aurelius
ScorpionCZ
Jakmile jsi domluvil stanuli jste již před brankou do zahrady vili rodu Vici. Legionáři pečlivě střežili okolí - nikdo z nich neseděl ani se nepoflakoval - okny do kuchyně bylo znát, že se tam již připravuje večeře a v síni to taktéž asi žije. „Doufám, že budeš pokračovat před spaním..“ promluvila k tobě Laurana „..přestal jsi v horně napínavé části.“. Jeden z legionář se zastavil a očima si vás prohlížel. Nakonec naznal, že nejste hrozba a pokračoval ve střežení vily.

Adrian_S
Postupoval jsi podle instrukcí a následně zkusil vyvolat kouzlo. V počátku bylo vyvolávání kouzla skutečně trošku odlišné o proti ostatním, ale jeho průběh ti moc odlišný už nepřišel. Záblesk světla vylétl přímo proti Novicovi a s mírným cuknutím jeho těla zůstal strnule stát. „Chvilku..“ pousmála se černovláska. „..tím se netrap. První vyvolání paralyzace trvá sotva tři minuty.. i když to možná přeháním.“

Tondulín
„Budu ti držet palce každou volnou chvilku, aby tvůj meč neminul..“ usmála se a ihned pokračovala „..já moc 'důvěrných' přátel nemám, takže se mnou to bude snadný.. a nějaký ten finanční obnos mám schovaný stranou.“ zasmála se a koukla na jezírko. „Ale jestli mohu mít jedno přání..“ krátce se odmlčela „..slib mi, že nepozveš Palagána. Já vím je ještě brzy.. ale byla bych velmi ráda, kdyby tam nebyl.“

APRÍL!
Kdo hledá ten najde.. ;)


Sarako
Probouzíš se po několika rychlých úderech do kovové mříže u cely. Jeden z žalářníků do ní totiž několikrát udeřil, aby tebe i tvoji společnici probudil k večeři. Starší obtloustlý kuchař držel menší hrnec a do dřevěných talířů hodil cosi co mělo vypadat jako večeře. „Oba poslouchejte..“ promluvil k tobě zpoza mříží svalnatější žalářník. „..sednete si pěkně na lavičku a zůstanete sedět. Jakmile se jen trošku přiblížíte nebo uděláte prudký pohyb skončíte špatně. Rozuměli jsme si?“ pokračoval a přitom přikázal druhému, aby otevřel vaši celu. Arvena na tebe rozespale zamžourala očima.

Leneren
Došel jsi ke stolu a pozdravil. Všichni přítomní ti na pozdrav odpověděli a Fjor se posunul, aby ses mohl usadit vedle něj. Ještě předtím tě však Delmus představil muži, který jim dělal společnost.
„Gergio Buteo, bratr Kapitána stráží Chorrolu a velitel posádky Osmé legie ve městě.“ představil ti muže Delmus a Gergio ti ihned potřásl rukou a usedl zpět na židli.
„Muži jsou připraveni.“ poznamenal Fjor a napil se z korbele plného medoviny načež utrousil, že její kvalita je dost pochybná. Gergio se na jeho poznámku pousmál.

BadWolf
„Já vám v tom bránit nebudu, ale můj zákaz o opouštění města platí. Nicméně zítra kolem desáté hodiny vyráží skupina legionářů do Hammerfellu, aby bezpečně doprovodila velvyslance z Hammerfellu zpět domů do Cyrodiilu. Kdyby jste nechtěl cestovat sám určitě by vaši přítomnost snesli - Hammerfellské pouště jsou pro jednotlivce nebezpečné.“ pravil Nir. „To je z mé strany vše. Můžete jít.“ domluvil nakonec.

Killieden09
Sklidil jsi připravené vybavení na posteli a následně ulehl. Po chvilce převalování jsi přeci jen usnul..
(spíš - probuzení závislé na tazích ostatních)
[/color]
Upravil/a Aurelius dne 01.04.2016 20:40
 
Adrian_S
Počkám, až kouzlo vyprchá. Poděkuji mu za demonstraci a rovnou se ho zeptám:

"Tohle je trochu složité kouzlo, ale naučil jsem se ho. Naoplátku bych vás mohl naučit něco z mého. Dám vám na výběr, buď "Ohnivou kouli", což se vám vyplatí proti velké hordě nepřátel, nebo "Ohnivý kruh", který se kolem vás... v rozmezí dvou sáhů vytvoří a bude stát na místě. Pokud zůstanete uvnitř, budete naživu. Vyberte si."

Upravil/a Adrian_S dne 01.04.2016 20:53
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
"Jistě, ber to tak, jako by jsi četla knihu, kterou uprostřed utnou s tím, že si musíš koupit další díl." řeknu s úsměvem a vejdeme dovnitř. Kývnu také s pozdravem na legionáře.

Rebel aure, hledej taky! To pitomý označování ti vracím! Grin

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Ten člověk mě před pár hodinami proměnil ve veverku, opravdu nemám v plánu ho někam zvát." odpovím Mirabelle a rukou otestuji zda je v jezírku opravdu voda.
 
Sarako
,,Copak nám přichystal pan šéfkuchař dobrého? Dnes bych začal s polévkou z popelavé hlízy, pokračoval bych středně propečeným kagoutím steakem na cesalce a jako dezert bych poprosil vařenou krémovou pochoutku." pronesu ke kuchaři, přitom se posadím na lavičku k Arveně a rychle k ní špitnu:,,Pomalu vstaň a začni se co nejsvůdněji svlíkat." (to by mělo na chvíli odvrátit pozornost legionářů) a ihned pokračuji v rozhovoru s kuchařem ve chvíli, kdy už bude uvnitř a než stačí na můj výběr jídla zareagovat:,,Jaké víno by jste mi k tomu doporučil?" ve chvíli, kdy bude Arvena stát nahoře bez (v tuhle krátkou chvíli by na ní legionáři měli civět) a kuchař položí misku na zem, provedu rychlý skok zakončený saltem a současným odkopnutím snožmo kuchaře směrem k jednomu z legionářů. Misku, kterou kuchař položil na zem, vezmu, a vrhnu jí i s jejím obsahem směrem k obličeji druhého legionáře (to "jídlo" asi už stejně nebude horké), abych se stačil zvednout, přiskočit k němu, než stačí vytasit meč, nakopnout ho mezi nohy a následně jej omráčit ranou do zátylku. Potom mu v rychlosti seberu meč a pokusím se přiskočit k prvnímu legionáři, po kterém jsem odkopl kuchaře a přiložit mu meč ke krku.
Pokud se mezitím stihne ten první legionář postavit na nohy (a tasit meč), přiložím meč omráčenému legionáři ke krku a naznačím mu, aby se nepokoušel sáhnout po meči a pomalu si odepnul opasek (popřípadě aby svůj meč odložil na zem).

Upravil/a Sarako dne 02.04.2016 01:20
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
BadWolf
"Díky, Nire. Kdybys někdy fakt potřeboval moji pomoc, zkus mě najít." rozloučím se, odejdu a jdu se podívat po tom velvyslanci.
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!

http://i.imgur.com/SNisYpc.gif

That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.

http://i.imgur.com/UAsbdCU.jpg
 
Aurelius
ScorpionCZ
„Dobře… budu s tím počítat.“ usmála se a poté co jsi kývl s pozdravem na legionáře jste zmizeli uvnitř vily. Jen co za vámi cvakli dveře se z vedlejší místnosti (místnost ve které jste předtím jedli) ozvalo „Už jsou tu.“ poznal jsi Scipiův hlas. Laurana na tebe koukla „Asi ti už bude chtít představit Lyru. Tak běž napřed. Já odnesu brašnu do pokoje potom se k vám připojím. Přitom ještě okouknu Merril jestli je v pořádku.“ a po těchto slovech vyrazila ke schodišti. Krom hlasu Scipia se ti zdálo, že jsi slyšel i Beliův.

Adrian_S
„Nemáš zač.“ usmál se novic jakmile účinky kouzla pominuly a jeho paralizované tělo se opět mohlo pohnout. Očima koukl po všech přítomných a chvilku přemýšlel, které z kouzel vybrat. Černovláska však bez dlouhého přemýšlení zvolala „Ohnivý kruh!“ a novic mlčky souhlasně přikývl. Orčice se nijak nevyjádřila, jen zamračeně stála a sledovala tě.

Tondulín
„Jen jsem se ujišťovala.“ usmála se „A náhodou byl jsi pěkná veverka!“ zvolala a stále usmívala zatím co jsi zkoušel zdali je voda skutečná. Skutečně se jedná o pravou vodu – těžko říci zdali je skutečně takto křišťálově čistá jak působí iluze nebo je ve skutečnosti daleko v horším stavu.

Sarako
Tvoji poznámku všichni tři ignorovali. Kuchař zůstal za celou dovnitř nevstoupil – přendává jídlo z hrnce do dalších dřevěných talířů a ty pak předává dvojici žalářníkům – svalnatější na tebe koukl a následně na Arvenu. Ustoupil kousek stranou, aby uvolnil cestu druhému, který již nesl vaše porce. Arveně se tvůj nápad se svlékáním moc nezamlouval, ale přeci jen nakonec očima naznačila souhlas.

Oba žalářníci se nacházejí v cele. Hubený směřuje k vám s dvěma porcemi večeře (každou v jedné ruce). Svalnatější svojí uvnitř cely otočen zády ke kovovým mřížím, aby měl o vašem pohybu dokonalý přehled. Přitom se drží u dveří z cely. Kuchař zůstal u stolku a přendává z hrnce jídlo do dřevěných talířů pro další vězně. Přitom je k vám částečně pootočen zády. (Provedeš svůj výše zmíněný plán, nebo ho pozměníš kvůli tomu kuchaři co zůstal u stolku?)

BadWolf
„Budu si to pamatovat, Vlku.“ pravil Nir těsně před vaším rozloučením a jakmile jsi opustil místnost vyrazil jsi hledat někoho kdo by věděl o výpravě do Hammerfellu. (velvyslanec se nachází v Hammerfellu, legionáři ho mají bezpečně přivést domů). Už jsi chtěl opustit křídlo Penitus Oculatus, když náhle z jedných dveří vyšel tvůj starý známý – Marsus. Oděn nebyl do legionářské zbroje ani zbroje Penitus Oculatus nýbrž do lehké kožené námořnické zbroje ozbrojen krátkým legionářským mečem. Kolem krku měl pověšený Akatoshův amulet.
„Vlku?“ otočil se k tobě užasle, „Myslel jsem, že už tě neuvidím po tom incidentu v Brumě nebo kde to bylo…“ usmál se a vyrazil k tobě. „…co děláš tu? V křídle agentů Penitus Oculatus. Já myslel, že jsi se službou pro Císařství jednou pro vždy sekl.“

Killieden09
(spíš - probuzení závislé na tazích ostatních)



Ostatní tahy - Tahy, na které ještě nebylo odpovězeno..

Upravil/a Aurelius dne 03.04.2016 01:43
 
Tondulin
"Ehm..díky..asi." Usměju se nad Mirabelliným komplimentem. "Ta voda je skutečná a co víc opravdu krásně čistá." oznámím a nevěřícně zakroutím hlavou nad schopnostmi Silverwoodové. "Carwen mi doporučila, abych si dal před cestou koupel, Valenský les je prý těžce posvátné místo, ve kterém si všichni potrpí na hygienu." dodám a pomalu se začnu svlíkat. "Nepřidáš se? Mohli bychom si tu koupel trochu zpříjemnit."s šibalským úsměvem na tváři sundám zbytky oblečení a opatrně sestoupím do jezírka.
Upravil/a Tondulin dne 03.04.2016 10:13
 
Adrian_S
"Dobrá tedy... Udělejte rozestup tří sáhů a sledujte mne!" řeknu jim a až se postaví na určená místa, ukážu jim nejdříve ono kouzlo, jak vyvolám a až pomine, detailně jim popíšu celý proces, jak ho sešlou. Od gestikulace, až po zaříkadlo.

"Připraveni? Tak do toho!"

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
"Áno už jsme tu! Zdravím vás!" pronesu, když vejdu do vedlejší místnosti. "Laurana si šla ještě do pokoje odložit." poznamenám a okouknu kdo všechno v místnosti je. (btw jsem se ani ještě nestačil podívat na všechny svatební dary co? to budu muset omrknout Grin)
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
Plán se v podstatě nezmění, jen až se Arvena bude svlékat, při využití chvíle jejich nepozornosti, skopnu po provedení salta slabšího legionáře na toho silnějšího. Potom seberu jeho meč, rychle vstanu, namířím špičkou meče k obličejům obou legionářů a naznačím jim, aby se o nic nepokoušeli.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba III. Zdejší kobky 5098 22.06.2024 00:26
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4199 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8228 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5696 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4850 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12720 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7504 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6630 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6364 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7556 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist