Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Pro prohlen se regni.
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba II.
Leneren
"Tohle je zase zábavný den, tákže. Co teď?"
 
BadWolf
"Děkuju" poděkuju léčiteli a vrátím se k Luciovi a Anthemu.
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!

http://i.imgur.com/SNisYpc.gif

That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.

http://i.imgur.com/UAsbdCU.jpg
 
Aurelius
ScorpionCZ
V rychlosti si přeskakoval z jednoho znamení na druhé a když jsi konečně stanul na druhém konci spatřil jsi další temnou chodbu za kterou vás nejspíš čeká další zkouška. Také sis všiml páčky, která nejspíš dočasně vypínala past. Cestu k ní ti však brání magická runa položená těsně v její blízkosti. (pokud se přiblížíš exploduje) Kolem tebe se nachází několik potrhaných knih a také ostatky nějaké osoby, která se zjevně snažila páčku zmáčknout před vámi, ale selhala. Její vnitřnosti byly totiž z větší části po celé místnosti a zůstalo akorát něco málo v celku.

Společník (Tandil)

Tondulín
Arterius na tvůj prvotní komentář nijak nereagoval. Ostatní souhlasili s plánem a neměli žádné námitky, pozvolna se vydali zaujmout své pozice. Jako první odešel Finn, Hanz a Lora ihned závěsu za nimi byl Globullus, kterému jeho menší kratší nohy neumožňovali tak rychlenou chůzi jako trojici předním. Carwen kráčela pomaličku za ním a přitom si kontrolovala rukou své vybavení. Mirabelle na tebe koukla, rukou tě pohladila po ramenu a přidala polibek na tváře se slovy, „Dej na sebe pozor.“ po těchto slovech se s mírným úsměvem vydala pryč z komnaty.
„Tady jsou klíčky.. Xarie.“ zvolal Arterius a vyštrachal klíče od učebny runové magie (to této učebny má většinou přístup jen Arterius, který žádnému dalšímu profesorovi klíčky od učebny nepůjčuje, neboť je jediný kdo tuto magii v IC momentálně vyučuje) a hodil je Xarii, která čekala na druhé konci stolu.
„Díky.“ poděkovala a dala se na odchod. Edwin mezitím koukla na Arteria, „Já mám být kde?“ zeptala se.
„V bezpečí, uvnitř univerzity. Nejlepší by bylo, kdybys střežila ošetřovnu v případě, že by se jim podařilo proniknout dovnitř.“ odpověděl jí a sáhl do zásuvky u stolu, vyndal jakýsi svitek a poté si jej pozorně přečetl. Vypadal dost staře a písmo bylo místy zašlé a zdálo se ti z dálky nečitelné (a nebo se může jednat o zaklínadlo, kterému jakožto válečník nerozumíš) „Co to je?“ zeptala se zvědavě Edwin.
„Něco co jsem si vždycky přál použít..“ usmál se Arterius a svitek schoval pod ocelový kyrys. „..takže jsi mi rozuměla? Žádné hrdinské akce, když už se budeš do něčeho muset zapojit.“ dodal.
„Rozuměla.“ vydala ze sebe Edwin a dala se na odchod. Arterius ji, ale chytl za předloktí a poté dlouze políbil. Po jejich dlouhém polibku na sebe ještě koukli, ale nic nenamítali a oba vyrazili v tvém doprovodu ven z komnaty. Kde jste se rozdělili.

Vaše kroky směřovali po schodišti dolů, kdežto Edwin mířila za Mirabelle na ošetřovnu. Když jste seběhli po schodech dolů spatřil jsi skupinku asi jedenácti mágů mezi nimiž se nacházeli i novicky. Všichni se připravovali k boji a pozvolna pochodovali ven z univerzity. Když jste došli až ke starým dveřím od sklepení, Arterius se opatrně otevřel a přitom vyčaroval silnější světelnou kouli, která vás následovala. Scházeli jste úzké schodiště s ne příliš dobrými schody. Minuli jste i novější dveře u kterých Arterius poznamenal, „Kabinet Silverwoodové.“ a tvůj komentář ohledně tvého promarněného potenciálu ignoroval. „Teď dávej bacha. Schodiště je tu na nic a je kluzké.“ řekl, když jste sešli hlouběji a míjeli jakou si starou učebnu ve které byla 'aréna' nejspíš se zde v minulosti vyučovalo bojové umění a nebo nějaké praktická kouzla. Na konci sklepení jste našli dveře, Arterius je otevřel starým klíčem, který ležel pod kamenem a následně vešel. Spatřil jsi rozlehlou starou místnost s fůrou harampádí a nevyužitých věcí. Propadlá část byla zabezpečena magickou bariérou, kterou posilovali kamenný s vyrytými symboly run. Spatřil jsi dvě nádoby s olejem.

Společník (Arterius)

Sarako
Seběhl jsi schodiště a pomaličku pootevřel dveře, urychleně jsi je, ale zavřel, když jsi spatřil vracejícího se Ingmara a trojici legionářů. Podle všeho se jedná o legionáře, kteří hlídali ulici mezi domem a táborem bdících. Zmizeli uvnitř domu. Cesta do stok u propadliště je tak nejspíš volná.

BadWolf
Poděkoval jsi se a rozloučil s léčitelem. Když jsi vyšel ven spatřil jsi rozsáhlé manévry legionářů. V pohotovosti byla dokonce i věžní balista, kterou zrovna několik legionářů nabíjelo. Legionáři se řadili před bránou na most směřující k univerzitě a Nigidius zrovna cosi řešil s nějakým orkem a argonianem. Také sis všiml Platoria, který zrovna odněkud přišel a očividně nevěděl, která bije a hodlal se zeptat Lucia.

Lucius, Corrientis, Ingmar a Anthe už vyrazili po stopě šermíři. Pamatuješ si, že zmiňovali tábor bdících, který se nachází u propadliště do stok.

SuperHunterCZ
„Mrtvý nám k ničemu nebude..“ konstatoval Gor po krátkém zamyšlení, „..a pochybuji, že vy jeho dluh zaplatíte.“ dodal při pohledu na legáta.
„Hodlám ho zajmout a podrobit soudu. Jeho smrt je až ta poslední možnost co bych teď chtěl.“ odpověděl vám legát, „..věřte mi s mágy mám dlouholeté zkušenosti. Dokážu se dostat do univerzity i přes tu posranou bariéru a vaše pomoc by se mi hodila. Co říkáte? Dostanete prachy z Arteria a já svého zajatce pro císařský soud. Plus odměnu za dopadení vlastizrádce.“ usmál se starý legát.

Leneren
„Připravíme se na boj. Těžko říct koho tu můžeme čekat..“ namítl Lucius a poodstoupil od bdícího, vytasil svůj meč a opatrně se vydal blíž k mágovi. Uslyšeli jste několik hlasů přicházejících z horního patra.
„Doufám, že už to jsou všichni..“ ozval se ženský hlas a postupně sílil. „Spíš doufám, že nám nikdo nevyraboval naše vybavení.“ ozval se mužský hlas. Podle tónu hlasu usuzuješ, že to budou dunmeři. „Využijeme moment překvapení, nebo je nejprve vyslechneme.. pokud to půjde?“ otočil se k tobě generál očekávajíc odpověď. Také si zaslechl tlumené našlapování legionářů se zbrojí v čele s Ingmarem.

Killiaden09
Pootočil jsi se na židli ke dveřím, ale bohužel neznáš žádné zaklínadlo, kterým bys odhalil co se děje za zavřenými dveřmi. „Z toho si nic nedělejte. Chce mít jistotu, že tu neprobíráme něco nevhodného.. a nebo že jsme nepláchli.“ ujišťovala tě poté Lukrécie.


Ostatní tahy - Tahy, na které ještě nebylo odpovězeno..
 
scorpioncz
Nejprve si prohlédnu tělo a ohledám ho, potom se podívám na past. Zkusím vzít starou knihu a odstoupit co nejdále to jde, přičemž tam hodim onu knihu na tu runu. Snad exploduje a zmízí ...
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"No moc tu toho není, ale asi to bude muset stačit." řeknu Artemu a podám mu jednu z nádob. Na schodišti si budu dávat pozor ať neuklouznu a odnesu olej k bráně.
 
Sarako
Rozběhnu se směrem k propadlišti. Cestou pomyslím na Arvenu: Jak to s ní asi dopadne, až se dostane do rukou legionářů? Vždyť ani neumí pořádně bojovat. Není čas oplakávat mrtvé, když můžu zachránit ty živé.
Až budu šest kroků od zbytku zídky, z propadlého domu, oknem prohodím do domu svou stříbrnou dýku rukojeti napřed (nemám v úmyslu zabít některého z bdících, chci jen strhnout pozornost a dát svým lidem alespoň nějakou šanci na útěk) uběhnu dva kroky, skočím za zbytek zídky a zakřičím z plných plic:,,Luciusi, ty zasr*ný n'wahu! Ty nenasytný požírači guařího trusu! Já jsem tady!" jakmile to dořeknu, rychle mi probleskne hlavou: Co to sakra dělám? Lucius pukne zlostí. Jak dlouho asi žije vrah, který si hraje na hrdinu? Určitě ne, dost dlouho, aby o tom mohl vyprávět.
Rychle nakouknu, kolik se jich za mnou pustilo, udělám rychlý kotoul k díře do stok, seskočím dolů a dám se na útěk.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Leneren
Připravím se, kdo ví co se může stát
 
BadWolf
Půjdu k propadišti to stok, až budu blíž, budu se snažit nepůsobit ruch.
XVI...............................................................[Dcery Nebes]
The Sassy Master, Melon Lord!

http://i.imgur.com/SNisYpc.gif

That's all I got. It's pretty much my whole identity. BW, the meat and sarcasm guy.

http://i.imgur.com/UAsbdCU.jpg
 
SuperHunter
"Co myslíš Gore ? To nezní zas tak špatně."
 
Aurelius
ScorpionCZ
Prohlédl sis tělo - to co z něj zbylo - podle ostatků se dá usuzovat, že se jednalo o člověka nikoliv o elfa či nějakou jinou rasu. Nic zajímavého u sebe však neměl. Sebral si knihu, poodstoupil a vrhl jí na magickou past. Po výbuchu zmizela a cesta k páce byla volná. Pravděpodobně se za nedlouho obnoví.

Společník (Tandil)

Tondulín
„To bude to stačit..“ vydal ze sebe Arterius, když jsi mu předával nádobu s olejem. „..připravil jsem si pro ně opravdu pěkné uvítání. Polití olejem bude pro ně to nejmenší.“ dodal a pousmál se. Vzal jsi nádobu a vydali se po schodišti nahoru. Dával jsi pozor pod nohy a to se ti vyplatilo, když jste míjeli jeden z nejhorších schodů na schodišti na kterém se málem Arterius rozbil, když však nabral rovnováhu tiše poznamenal, „Kdyby tu nebyla jen Silverwoodová nechal bych to opravit, ale takhle je to zbytečný.“

Jakmile jste vyšli schodiště a prošli dveřmi do velkého sálu spatřili jste prázdnou místnost. Všichni už byly na svých stanovištích. Procházeli jste kolem kamenných chod slavných arcimágů, Arterius se pozastavil u prázdného podstavce, který vypadal vcelku nově a nacházel se vedle arcimága Travena. Nakonec se dal opět do chůze a když jste vyšli velkými dveřmi ven spatřil jsi nastoupený válečníky včetně jedenácti mágů. Globullus i Xarie vyčkávali u placu. Předali jste nádoby dvojici válečníkům a Arterius poté promluvil k dvojici profesorů se slovy: „Xarie budeš se snažit posilovat svými kouzli bariéru, aby vydržela nepropustnou co nejdéle, Globulle poskytneš válečníků magickou podporu a já zaujmu pozici na balkóně a zaseji do srdce jejich útoku své ohnivé kouzla.“
„S tím problém nemám, akorát to bude už pár let co jsem byl nucen použít nějaké to destrukční kouzlo na člověka.“ přiznal Globullus.
„Fajn, ale mám jednu připomínku. Pamatuj si kam až tvá magická síla sahá a nepřepínej se moc dobře víš, že by to po těch zraněních mohlo být to poslední.“ upozornila jej Xarie a v jejím hlase byl náznak kárání.
„Neboj se..“ ujistil ji Arterius, „..buďte opatrní. Oba.“ dodal při pohledu na Xarii i Globulla.
„Neměj obavy. Je lepší umřít hrdinskou smrtí v boji než v posteli jako chudák.“ usmál se Globullus a poté pohlédl směrem k bráně. „Budeš mít proslov?“ zeptal se.
„Asi bych měl..“ vydal ze sebe nepříliš nadšeně Arterius a Xarie pokyvovala přitom z něj nespouštěla svoji rudé oči, které podobně jako Arteriovi nevypadali zrovna nejpřirozeněji. „Promluvím z balkónu. Půjdeš se mnou Aedane?“ zeptal se a pootočil se k tobě, „Nebo tu zůstaneš a připravíš se s ostatními?“

Společník (Arterius)

Sarako
Prohodil jsi dýku, zakřičel a poté se ohlédl kolik jich za tebou běží. Spatřil jsi tři. Mezi nimi je i Ingmar neboť sis všiml jeho výrazné pásky přes oko. Když jsi dopadl na nohy ve stokách spatřil jsi dvojici temných chodeb a jednu osvětlenou (tou se pravděpodobně vydali bdící) Osvětlena je loučemi, které postupně zapálili.

BadWolf
Dění kolem chrámu jsi ignoroval. Tvé kroky směřovali k propadlišti. Když prošel ulicemi a konečně se blížil k táboru bdících všiml sis v dálce nějaké osoby, která se mihla před tebou a zmizela v táboře. Nejspíš zalezla do stok. Chvilku po ní jsi zaslechl Ingmarův hlas, ale pořádně jsi mu na dálku nerozuměl.

SuperHunterCZ
„To nezní vůbec špatně..“ konstatoval s úsměvem Gor a legát spokojeně pokyvoval. „Výborně. Pojďte se mnou. Hodlám vás seznámit se svým plán.“ pokračoval s pootočením vyrazil ke schodišti na hradbu. Následovali jste jej. Když jste stanuli na hradbě spatřil jsi univerzitu a její věž. Hrstka válečníků již postávala na jejích hradbách a byla obklopena magickou bariérou.
„Centrální útok povedeme přes most, prorazit bránu by nemělo trvat dlouho, protože je slabá..“ začal vysvětlovat Nigidius a přitom ukazoval na most, „..celí postup budou krýt naše katapulty a balista do které jsem si sehnal speciální náboj, který je schopen projít skrze magickou bariéru, ale to je taková moje specialita na konec.“ dodal hrdě a usmál se, chtěl pokračovat, ale vedle něj se náhle zjevil (přiběhl) jiný legát. Rovněž byl starší, ale nebyl tolik zjizvený a tak po zuby ozbrojený jako Nigidius a očividně s ním nesdílel nadšení z obléhání univerzity.
„Pomátl jsi se na rozumu Nigidie?!“ zvolal na něj rázně, „Copak nevíš co tohle může vyvolat?!“ pokračoval rázným tónem, ale Nigidius si z toho očividně nic nedělal. S klidem mu odvětil, „Téhle operaci velím já, takže jestli se ti něco nelíbí sbal se a táhni jinam.“ ušklíbl se, „To byl rozkaz, legáte Platorie.“
„Tohle přeci nemůžeš!“ zvolal Platorius, „Generál Valerius dal své slovo.“ po těchto slovech Nigidius pouze protočil oči.
„Na té univerzitě žije vlastizrádce a jeho dě*ka jejíž otec se otevřeně paktuje s těma zku*venýma ušákama. Něco takového nehodlám trpět já a nebude ani císař..“ znělo z Nigidiových úst, „..a kdokoliv se připojí k tomu deb*lovi je zrádce a se zrádci nemáme slitování.“ dodal rázně.
„Tohle ti nedovolím. Generál něco takového nepovolil.“ vzepřel se legát Platorius.
„Podívej se kolem sebe! Tohle nejsou legionáři. Tohle jsou pravý legionáři. Legionáři ochotní umírat pro správnou věc. Kdo je přesvědčil, aby nastoupili do legie a složili Luciovi?! JÁ! A poslechnou moje rozkazy, když ji nařídím, aby vykonali to na co tu nikdo z našeho vedení nemá koule! Takže dovolíš!“ vydal ze sebe Nigidius a aniž by to Platorius čekal sáhl po své dýce a zarazil mu jí přímo do hrudi. Následovalo bolestné zasténání a ohlédnutí několika přítomných, kteří však nijak nezasáhli.
„Sbohem slabochu..“ vydal ze sebe Nigidius a dopomohl k tomu, aby legátovo tělo spadlo z hradby. „..budeme pokračovat.“ dodal a ušklíbl se. Dýku nechal v těle legáta. Otočil se směrem k chrámu a začal hlasitě mluvit, aby jej slyšel každý legionář: „Všichni ti kdož tu stojíte moc dobře víte čeho je Arterius a jemu podobní schopní. Následovali jste mě do hnutí, které podporovalo generála Lucia Valeria proto, že jsem vám slíbil, že dokážu ustanovit rovnováhu! Rovnováhu na bojišti a i mimo ní! Mágové jsou zdrojem tohohle problému! Jejich moc je nebezpečná - podívejte se na Thalmor, opět mágové. Bájný úsvit - musíme zahájit radikální řešení, abychom zabránili dalším těmto uskupením. Mimo jiné nesmíme zapomínat, že Arterius se nemůže nabažit spojení hole Chaosu a dozajista se o to právě dnes pokusí! Budeme stát při sobě. Dnes i další dny, abychom nastolili rovnováhu v tomto světě, podrobili mágy a dokázali kontrolovat a zkrotit jejich moc. Jako bonus dnes při pádu univerzity získáme vlastizrádce a tu jeho dě*ku! Připraveni?! Připraveni přepsat historii?!“ při posledních slovech řval a následně pozvedl svůj meč, který ještě předtím stihl vytasit. Ostatní hlasitě zvolali.
„Zahajme obléhání!“ s těmi to slovy schoval meč a opřel se o cimbuří. „Nyní uvidíte destruktivní sílu mé legie..“ dodal s hrdostí, „..mám s bojem s mágy dlouholeté zkušenosti.“

Leneren
Připravil jsi se. Tvoje ruka jela na hrušku meče a pozvolna jsi jej uchopoval, abys byl připraven ihned tasit. Jakmile z chodby vyšla trojice lidí ihned se zarazili a tasili meče. Všichni byli dunmerové. „Do pr*dele!“ zvolal jeden z nich a ihned sáhl po svém luku a zbylí dva tasili meč. Mezi nimi je i černovlasá dunmerka, která není moc dobře ozbrojena. Všichni mají jen šaty, ale přesto mají stříbrné meče. „Ale.. ale.. copak to tu máme!“ zvolal Lucius, jakmile to dořekl oknem prolétla dýka a následoval hlas šermíře: „Luciusi, ty zasr*ný n'wahu! Ty nenasytný požírači guařího trusu! Já jsem tady!“
„Ingmare!“ zvolal Lucius a Ingmar se ihned s dvojicí legionářů rozeběhl ven, aby pronásledoval šermíře. Lucius upřel nyní svůj zrak na trojici dunmerů. „Vzdejte se a přežijte!“ zvolal. Jakmile však jeden z nich spatřil mrtvé tělo ženy zvolal: „Nikdy! Zabil jsi naši sestru!“
Corrientis začal tiše mumlat nějakou zaklínadlo a volnou ruku opět schoval za záda jako prve na mostě. Druhou rukou svíral svoji hůl. (můžeš se rozhodnout a rovněž reagovat na aktuální dění, buď můžeš podpořit Lucia a nebo vyrazit za Ingmarem a pomoci mu s pronásledováním šermíře)

Killiaden09
Pootočil jsi se na židli ke dveřím, ale bohužel neznáš žádné zaklínadlo, kterým bys odhalil co se děje za zavřenými dveřmi. „Z toho si nic nedělejte. Chce mít jistotu, že tu neprobíráme něco nevhodného.. a nebo že jsme nepláchli.“ ujišťovala tě poté Lukrécie.


Ostatní tahy - Tahy, na které ještě nebylo odpovězeno..
 
Sarako
Poběžím tou osvětlenou chodbou a pokusím se co nejrychleji doběhnout k bdícím, přitom cestou budu volat:,,Talare! Talare!" dokud se mi nedostane odpovědi. Jakmile uslyším první nechápavý dotaz od bdících, na které narazím, řeknu jim:,,Bothiel je mrtvá, byla spolčená s Luciem. Kdybych mu jí vydal, znamenalo by to zkázu pro celý Tamriel. (s tím budou bdící určitě souhlasit) Nemáme moc času! Rychle mě zaveďte za Talarem!" až doběhnu s bdícími za Talarem, vyřídím mu:,,Talare, Bothiel je mrtvá, byla spolčená s Luciem. Kdybych mu jí vydal, znamenalo by to zkázu pro celý Tamriel. Teď se Lucius snaží zabít každého, kdo ví o Bothiel pravdu a mohl by proti němu mohli svědčit. Ta kouzelnice, která vás vysvobodila z Bothieliny moci, se jmenovala Thera. Zabili jí, když jsme se teleportovaly do pryč. Jak dlouho asi potrvá, než nechá Lucius zabít i Vás Talare? Ale to není všechno, až se Lucius dozví, že jsem uvěznil část Bothieliny duše, nechá srovnat mágskou univerzitu se zemí. Musíme se dostat k císaři, protože jedině on dokáže Luciuse zastavit!" (S přesvědčením Talara by neměl být problém, zvlášť po mé záchraně jeho života a po tom, co se Luciovi vojáci pokusili násilím obsadit stanoviště bdících, když si přišli pro Bothiel. Proto počítám s tím, že Talar s bdícími budou stát na mojí straně, v případě, že by došlo ke střetu s mými pronásledovateli.) po těchto slovech budu doufat, že některý z bdících bude umět alespoň nějaké cestovní kouzlo. (pokud by mělo dojít k teleportaci, vyžádám si před přenosem od bdících roucho)
Upravil/a Sarako dne 21.01.2016 01:10
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Killiaden09
"Hlídat jak oko v hlavě ...." řeknu a s usměvem se podívám na Lukrécii " ... no tak tady se asi učit šem nebudeme ... " rozhlédnu se po místnosti a poté zpět na Lukrécii".. ale možná nějaké základy magie ...
I dig
You dig
We dig
He dig
She dig
They dig

Now ... it's not very beatiful poem ... But it's quite deep...
 
Tondulin
"Po dnešku budou asi potřeba jiné opravy než tenhle schod." poznamenám když se Arte málem rozbije. "Hm asi půjdu s tebou jako morální podpora." Usměju se. "Hlavně Arte nezapomínej na staré pravidlo, usmívat a mávat." Ušklíbnu se a půjdu za Arteriem.
 
scorpioncz
Rychle se rozeběhnu k páce a mezitím křiknu na Tandila. "Jen co zmáčknu tu páku, tak se okamžitě rozeběhni skrz! Je to časově omezený!" Doběhnu k páce, zmáčknu jí a rychle uskočím, kdyby se náhodou runa rozhodla vrátit v celkem rychlé časové smyčce.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Leneren
Zkusím obejít tu skupinu dunmerů a jednoho z nich vzít jako rukojmí, aniž bych ho zabil.
Upravil/a Leneren dne 21.01.2016 19:55
 
Aurelius
ScorpionCZ
Stiskl jsi páku a Tandil byl za chvíli u tebe. Poodstoupil jsi od páky, abys byl mimo působení ochranné runy v případě, že by se znovu aktivovala. Tandil na tebe koukl a spokojeně kývl, „Výborně..“ a začal se rozhlížet. „..že se někdo pokoušel před lety o to co mi?“ namítl, když spatřil zbytky těla.

Společník (Tandil)

Tondulín
Globullus se při tvé poznámce mírně pousmál. Xarie to nijak nekomentovala a Arterius jen konstatoval, „Neboj.. nebude to poprvé, ale nedá se říct, že bych proslovy miloval.“
„Nebudeme to zdržovat. Hodně štěstí.“ pravil Globullus a odkráčel k bráně, aby se připravil a po případně blíže domluvil s ostatními bojovníky. Xarie koukla na Arteria a ten mlčky kývl. Všichni tři jste se vydali zpět do univerzity. Mlčky prošli velkým sálem a pokračovali po schodišti do komnaty. Zprvu to vypadalo, že se od vás dunmerská mágyně odpojí, ale nakonec šla s vámi.

Vešli jste do komnaty. Ledové pilíře byly nenávratně zničené a zůstaly po nich jen louže vody. „Bude to tu chtít vytřít.“ poznamenal Arterius, když překročil jednu z louží a pomalu vyrazil pro své kladivo. „To je ta poslední starost, kterou bychom měli mít..“ pronesla Xarie, „..pevný teleporty jsou deaktivované?“ zeptala se Arterius mlčky přikývl. „To je dobře.. ještě jedna věc mě zajímá..“ začala opět zatím co si Arterius prohlížel své kladivo zatím co kráčel blíž k ní, aby nemusela mluvit tak na hlas. „..mohla bych k posílení bariéry využít zásobu run, kterou jsi nechal vyskládat na vrchol. Bude to lepší než ji udržovat svojí magickou energií, ale tak nějak tuším, že s ní máš jiné plány.“ Arterius po těchto slovech mlčky přikývl a opřel kladivo o sloup.
„Bylo mi to jasné. Arterie. Žádám tě, abys to nedělal a pokud už nebudeš mít na výběr udělám to místo tebe.“ promluvila opět Xarie vážným tónem.
„Nebudu to dělat.. ani když by dorazil Palagán.“
„To jsem ráda. Víš moc dobře, že spojení vyžaduje velmi velkou magickou moc a tvoje tělo po tolika vážných zranění by takový nápor nemuselo vydržet. Palagán si takovéhle zásadní věci neuvědomuje, protože mu záleží jen na sobě samém jinak by to provedl sám a nenechával to na tobě.“
„Stejně nemáme poslední kus Xarie. Nemůžeme to udělat ani kdybychom chtěli.. víc to řešit nebudeme. Máš ještě něco na srdci?“ vydal ze sebe Arterius, který podle svého výrazu na tváři nebyl příliš nadšený z tohoto rozhovoru.
„Myslíš to se svým odchodem vážně?“ zeptala se.
„Ano. Buď to bude dočasný odchod a nebo definitivní. I kdyby se nám povedlo dnes vyhrát Lucius po mě půjde jako moucha po ho*ně, neměl bych tu klid a určitě by se to podepsalo i na chodu univerzity, protože by jeden neúspěšný pokus určitě nezahnal jeho myšlenky na moje uvěznění nebo trýznění členů mého rodu žijících v Imperial City..“ začal a přitom poodešel k oknu, aby měl přehled co se děje venku. „..už jsem to probíral s Edwin..“ usmál se, „..odejdeme společně, prvně navštívíme Riften a následně se uvidí. Buď se usadíme někde tam a nebo půjdeme pod Klargova křídla a tam nebude o politiku a různé intriky nouze.. ale asi spíš ta druhá možnost, abych nevyšel ze cviku.“ pootočil se na Xarii. „A když devítka či osmička dá, možná se tu jednou zase objevím. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné.“ dokončil svůj krátký monolog.
„Snad ti ten spokojený život vyjde tak jak vycházel mě doposud..“ popřála mu a po chvilce koukání pokračovala, „..Belius tu zůstane?“
„Těžko říct..“ pokrčil rameny, „..je dospělí a může si dělat co chce. Krom toho Klargus už mu prý naplánoval sňatek s nějakou šlechtičnou z Vysokoskalý, takže myslím, že tu velmi rád zůstane.“ dodal s úsměvem.
„Aha.. a Serana?“ zeptala se ještě Xarie.
„Ta půjde s námi. Nenechám ji tu bez dozoru.“
„Arterie..“ povzdechla si Xarie, „..já vím, že o ní máš strach, ale uvědom si, že nejsi její otec. Je to tvoje sestra a neměl bys jí svými rozhodnutími řídit život. Dej jí možnost volby. Když zůstane postarám se tu o ní, když už tu budu muset nějaký čas zůstat.“ pokračovala káravým tónem.
„Ale..“ chtěl nejspíš zaprotestovat, ale Xarie byla rychlejší a gestem a výrazem na tváři mu naznačila, že to myslí vážně. „..dobře. Ať je po tvé.“ rezignovaně zabručel.
„To jsem ráda..“ usmála se a udělala několik kroků k Arteriovi, „..ráda bych tě, ale o něco požádala. Vrať prosím tohle Palagánovi.. vzala jsem to poté.. co jsme se no.. trošku neshodli.“ sáhla do malé brašničky a vytáhla jakýsi medailonek. V dlani jej podávala Arteriovi, „Palagán přímo zuřil, když jsi mu ho vzala.“ konstatoval při pohledu na medailonek, nevzal jej však do ruky, ale stiskl její ruku a pomalu ji zavřel. „Dáš mu to sama, abys urovnala váš konflikt.. a možná bys mu mohla trošku vyjasnit jak to je s Nelwin. Mám totiž takové tušení, že jsi k němu nebyla upřímná.“ řekl a podíval se jí do oči.
„Arterie.. prosím nemoralizuj. Moc dobře víš, že si v tomhle nemáme co vytýkat. Globullus mi o Riftenu řekl a také o tom po čem pátráš. Schvaluji to.“ dodala a dlouze Arteria objala. „Opatruj se a hodně štěstí.“ řekla přitom. „Ty taky.. a ať se to mezi tebou a Palagánem urovná, aby jste mi tu univerzitu nezbortili.“ vydal ze sebe Arterius a pozvolna se oddálili.
„I kdyby.. tak přežila tebe a Mirabelle. Mě a Palagána přežít taky dokáže.“ poznamenala s úsměvem dunmerka a poté se dala na odchod, těsně předtím, ale koukla na tebe „Hodně štěstí, Aedane.“ s těmito slovy kráčela ke dveřím. „Počkej to ani nepočkáš na můj proslov?“ zvolal za ní.
„Uslyším ho na vrcholku univerzity..“ zvolala na něj.
Arterius na tebe koukl.
„Povedeš obranu u brány. Ostatní už o tom ví. Drž se, ale našeho plánu a zbytečně to nepřekombinovávej..“ začal, „..v legii jsi měl - nebo máš hodnost Kvestora to obnáší i velení v bitvách menším skupinkám válečníkům, přesně to co tu dnes máme. Jako člen řádu budeš potřebovat trochu toho taktického myšlení. Tak si ho dnes vyzkoušíš na ostro.“ když domluvil ozvalo se cvaknutí dveří. Xarie odešla a do místnosti chtěla vejít Mirabelle a Edwin, ale Arterius naznačil ať počkají za dveřmi.

Společník (Arterius)

Sarako
Běžel jsi osvětlenou chodbou a míjel různé rozdělení chodem dokud jsi nedoběhl až k místu ze kterého se ozýval náznak boje. Už z dálky jsi spatřil Talara a hrstku bdících jak zrovna odráží útok jednoho z úpíru. Upír jej držel pod krkem, ale Talar měl volnou ruku a v ní svůj palcát. Jeden z bdích chytl upíra a odtrhl jej od Talara, ten nemeškal a hlavu mu rozbil úderem.

Když jsi odběhl k nim. Talar už zhluboka oddechoval a spolu sním i další čtyři bdící. Spatřil jsi několik mrtvých těl upírů, ale i bdících. Voda ve stokách byla zalitá krví a Talarova levá stran tváře byla poraněná od drápů. Stejně tak se držel i o bok. Všichni bdící byli špinavý od boje.
„Au..“ zaskučel, když se ti vydal naproti. Vyslechl tě a mezitím se sehnul k brašně jednoho z padlých bdících. Sáhl dovnitř, vyndal lektvar na léčení nemocí a trochu se napil. „..ještě, aby se ze mě stalo jedno z těch nečistých stvoření.“ podal ti brašnu se slovy, „Bude se ti to hodit.. a myslím, že tam ten lektvar možná i je.“ poté se chytl za bok a pootočil k bdícím, kteří se mezitím snažili dostat skrze zabarikádované dveře hlouběji do stok ovládaných upíry.
„To bychom asi měli.. au.. zatraceně ten bok bolí a to jsem se do něj jen udeřil při pádu..“ přikývl Talar a chytl se opět za bok, „..ale útok na upíry je v plném proudu. Sice jsme byli nuceni se rozdělit na víc skupin, ale hlavní vchod do jejich doupěte jsme našli právě tu.“ ukázal na zatarasený vchod. „Zbývá učinit poslední rozhodující úder.“ dodal, jeden z bdících mezitím začal svlékat padlého bojovníka, aby ti mohl předat jeho oděv neboť čistý neměli. Po svlečení nezůstal úplně nahý, měl na sobě kraťasy a plátěné triko. „Tady to máte.“ pravil bdící a podíval ti hadry i s amuletem.
„Když s tebou půjdu budu muset vedení útoku přenechat Ivarovi. Nějaké zkušenosti má, ale nevím.. už takhle nás padlo dost a ti upíři jsou tu v obrovské výhodě. Skutečně by to nevydrželo ještě pár minut? Pokud ne. Tak s tebou půjdu, dlužím ti to.“

BadWolf
Dění kolem chrámu jsi ignoroval. Tvé kroky směřovali k propadlišti. Když prošel ulicemi a konečně se blížil k táboru bdících všiml sis v dálce nějaké osoby, která se mihla před tebou a zmizela v táboře. Nejspíš zalezla do stok. Chvilku po ní jsi zaslechl Ingmarův hlas, ale pořádně jsi mu na dálku nerozuměl. Skutečně to byl Ingmar v doprovodu legionářů utíkal za osobou přímo do tábora bdících. „Dělejte! Nesmí nám utéct.“ zvolal z plných plic Ingmar uvnitř tábora těsně předtím než zmizel propadlištěm do stok.

SuperHunterCZ
„To nezní vůbec špatně..“ konstatoval s úsměvem Gor a legát spokojeně pokyvoval. „Výborně. Pojďte se mnou. Hodlám vás seznámit se svým plán.“ pokračoval s pootočením vyrazil ke schodišti na hradbu. Následovali jste jej. Když jste stanuli na hradbě spatřil jsi univerzitu a její věž. Hrstka válečníků již postávala na jejích hradbách a byla obklopena magickou bariérou.
„Centrální útok povedeme přes most, prorazit bránu by nemělo trvat dlouho, protože je slabá..“ začal vysvětlovat Nigidius a přitom ukazoval na most, „..celí postup budou krýt naše katapulty a balista do které jsem si sehnal speciální náboj, který je schopen projít skrze magickou bariéru, ale to je taková moje specialita na konec.“ dodal hrdě a usmál se, chtěl pokračovat, ale vedle něj se náhle zjevil (přiběhl) jiný legát. Rovněž byl starší, ale nebyl tolik zjizvený a tak po zuby ozbrojený jako Nigidius a očividně s ním nesdílel nadšení z obléhání univerzity.
„Pomátl jsi se na rozumu Nigidie?!“ zvolal na něj rázně, „Copak nevíš co tohle může vyvolat?!“ pokračoval rázným tónem, ale Nigidius si z toho očividně nic nedělal. S klidem mu odvětil, „Téhle operaci velím já, takže jestli se ti něco nelíbí sbal se a táhni jinam.“ ušklíbl se, „To byl rozkaz, legáte Platorie.“
„Tohle přeci nemůžeš!“ zvolal Platorius, „Generál Valerius dal své slovo.“ po těchto slovech Nigidius pouze protočil oči.
„Na té univerzitě žije vlastizrádce a jeho dě*ka jejíž otec se otevřeně paktuje s těma zku*venýma ušákama. Něco takového nehodlám trpět já a nebude ani císař..“ znělo z Nigidiových úst, „..a kdokoliv se připojí k tomu deb*lovi je zrádce a se zrádci nemáme slitování.“ dodal rázně.
„Tohle ti nedovolím. Generál něco takového nepovolil.“ vzepřel se legát Platorius.
„Podívej se kolem sebe! Tohle nejsou legionáři. Tohle jsou pravý legionáři. Legionáři ochotní umírat pro správnou věc. Kdo je přesvědčil, aby nastoupili do legie a složili Luciovi?! JÁ! A poslechnou moje rozkazy, když ji nařídím, aby vykonali to na co tu nikdo z našeho vedení nemá koule! Takže dovolíš!“ vydal ze sebe Nigidius a aniž by to Platorius čekal sáhl po své dýce a zarazil mu jí přímo do hrudi. Následovalo bolestné zasténání a ohlédnutí několika přítomných, kteří však nijak nezasáhli.
„Sbohem slabochu..“ vydal ze sebe Nigidius a dopomohl k tomu, aby legátovo tělo spadlo z hradby. „..budeme pokračovat.“ dodal a ušklíbl se. Dýku nechal v těle legáta. Otočil se směrem k chrámu a začal hlasitě mluvit, aby jej slyšel každý legionář: „Všichni ti kdož tu stojíte moc dobře víte čeho je Arterius a jemu podobní schopní. Následovali jste mě do hnutí, které podporovalo generála Lucia Valeria proto, že jsem vám slíbil, že dokážu ustanovit rovnováhu! Rovnováhu na bojišti a i mimo ní! Mágové jsou zdrojem tohohle problému! Jejich moc je nebezpečná - podívejte se na Thalmor, opět mágové. Bájný úsvit - musíme zahájit radikální řešení, abychom zabránili dalším těmto uskupením. Mimo jiné nesmíme zapomínat, že Arterius se nemůže nabažit spojení hole Chaosu a dozajista se o to právě dnes pokusí! Budeme stát při sobě. Dnes i další dny, abychom nastolili rovnováhu v tomto světě, podrobili mágy a dokázali kontrolovat a zkrotit jejich moc. Jako bonus dnes při pádu univerzity získáme vlastizrádce a tu jeho dě*ku! Připraveni?! Připraveni přepsat historii?!“ při posledních slovech řval a následně pozvedl svůj meč, který ještě předtím stihl vytasit. Ostatní hlasitě zvolali.
„Zahajme obléhání!“ s těmi to slovy schoval meč a opřel se o cimbuří. „Nyní uvidíte destruktivní sílu mé legie..“ dodal s hrdostí, „..mám s bojem s mágy dlouholeté zkušenosti.“

Leneren
Trojice dunmerů se nachází v patře, hledí na vás skrze schodiště. Jeden měl již připravený svůj luk, kterým na vás mířil a v momentě kdy jsi chtěl udělat krok ti naznačil, abys to neriskoval. Druhý byl ozbrojen stříbrným mečem a žena jen nějakou malou dýkou. Corrientis stojí přímo pod schodištěm tak, aby byl schopen kdykoliv nějaký ten šíp či útok odrazit svojí magií. Lucius stojí kousek od něj a má vytasený svůj meč, legionář stojí opodál a je ozbrojen štítem a mečem. Bdící nejeví zájem o připojení se do konfliktu.
„Pomozte nám!“ rozkázal generál Valerius směrem k bdícím, když si všiml jejich nečinnosti.
„Lituji, ale tohle se nás netýká..“ pravil mladý bdící a rozkázal svým mužům, aby se vrátili zpět do tábora. „..nejsme tu od toho, abychom se pletli do věcí legie.“ dodal při svém odchodu.
Obejít se ti je nepodaří aniž by jsi přitom nemusel vyjít schodiště nebo riskovat všimnutí jednoho z nich. Všiml sis, ale že dunmer ozbrojený mečem opatrně sáhl do své brašny a cosi se snaží nahmatat, ale přitom z vás stále nespouští oči. (nejsou od vás příliš daleko, takže jsi schopen je zasáhnout i nějakou vrhací zbraní)

Killiaden09
Lukrécie mlčky přikývla. Začal jsi se rozhlížet po pokoji. Zkoušet tu magii by asi nebylo příliš bezpečné, protože nábytek je dřevěný a je tu spousta křehkých předmětů, které by při špatném vyslovení kouzla mohli být rozbity.
„Co kdybych se šli podívat k univerzitě? Sice jsem tam původně nechtěla.. ale nebylo by užitečné vidět to co se mě chystáte učit zblízka a na živo?“ zeptala se náhle a však tlumeným hlasem, aby ji nikdo neslyšel.


Ostatní tahy - Tahy, na které ještě nebylo odpovězeno..
 
Leneren
"Takže co teď? Pozabíjíme se navzájem nebo to zkusíme vyřešit jinak?" Podlo toho jak jsem k nim natočený tak se zkusím natočit tak, aby neviděli na mou levou ruku, pokud to půjde nenápadně.
Jestli ano tak si v hlavně připravím kouzlo na to, abych v ní zformoval malé ledové kopí.
 
Tondulin
Při poznámce o Mirabelle a Artem se usměju a poté se s Xarií také rozloučím. "No taktika není zrovna mojí silnou stránkou,tak doufejme že to nebude i poslední velení."
Upravil/a Tondulin dne 22.01.2016 22:42
 
scorpioncz
"Ano, vypadá to tak ... ale nevšiml si té runy co tu byla. Asi bych na tom byl stejně, nebýt jeho oběti. Nechť je jeho duše s bohy." Krátce se odmlčím a pak promluvím. "Myslím že bychom se neměli zdržovat, nevíme co nás ještě může čekat." Podívám se na chodbu a vydám se pomalu k ní.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
Pronesu:,,Mám nahoře několik lidí s kvalitním výcvikem a stříbrnými zbraněmi. Nejspíš padli do zajetí, nebo zrovna bojují o holý život proti Luciovým legionářům. Stačí, když se bdící seskupí zde a pokusí se tam ty upíry udržet, než se sem my dva vrátíme s mými muži. Když si nepospíšíme za císařem, nevím kolik mi z mého týmu zbyde lidí a to nemluvím o tom, kolik nevinných zemře při obléhání univerzity. Vydejte rozkaz, ať tu bdící počkají a dostaňte mě k císaři dřív, než bude pozdě." potom si obléknu roucho přes oblečení a dodám:,,Doufám, že použijeme nějaké cestovní kouzlo, protože na bloudění stokami nemáme moc času." (počítám s tím, že se přeneseme před Bílo-zlatou věž, určitě uvnitř bude nějaké kouzlo, které bude bránit volné teleportaci dovnitř, aby nikdo tak snadno nezabil císaře ve spánku)
Upravil/a Sarako dne 23.01.2016 01:19
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba III. Zdejší kobky 5098 22.06.2024 00:26
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4199 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8229 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5699 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4852 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12720 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7505 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6633 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6366 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7556 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist